abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    dnes 18:00 | IT novinky

    DuckDuckGo AI Chat umožňuje "pokecat si" s GPT-3.5 Turbo od OpenAI nebo Claude 1.2 Instant od Anthropic. Bez vytváření účtu. Všechny chaty jsou soukromé. DuckDuckGo je neukládá ani nepoužívá k trénování modelů umělé inteligence.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 14:22 | IT novinky

    VASA-1, výzkumný projekt Microsoftu. Na vstupu stačí jediná fotka a zvukový záznam. Na výstupu je dokonalá mluvící nebo zpívající hlava. Prý si technologii nechá jenom pro sebe. Žádné demo, API nebo placená služba. Zatím.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    dnes 04:44 | Nová verze

    Nová čísla časopisů od nakladatelství Raspberry Pi: MagPi 140 (pdf) a HackSpace 77 (pdf).

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 01:00 | Nová verze

    ESPHome, tj. open source systém umožňující nastavovat zařízení s čipy ESP (i dalšími) pomocí konfiguračních souborů a připojit je do domácí automatizace, například do Home Assistantu, byl vydán ve verzi 2024.4.0.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 22:11 | IT novinky Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 20:55 | Nová verze

    Neziskové průmyslové konsorcium Khronos Group vydalo verzi 1.1 specifikace OpenXR (Wikipedie), tj. standardu specifikujícího přístup k platformám a zařízením pro XR, tj. platformám a zařízením pro AR (rozšířenou realitu) a VR (virtuální realitu). Do základu se z rozšíření dostalo XR_EXT_local_floor. Společnost Collabora implementuje novou verzi specifikace do platformy Monado, tj. open source implementace OpenXR.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    včera 17:22 | Nová verze

    Byla vydána nová verze 0.38.0 multimediálního přehrávače mpv (Wikipedie) vycházejícího z přehrávačů MPlayer a mplayer2. Přehled novinek, změn a oprav na GitHubu. Požadován je FFmpeg 4.4 nebo novější a také libplacebo 6.338.2 nebo novější.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 13
    včera 17:11 | Nová verze

    ClamAV (Wikipedie), tj. multiplatformní antivirový engine s otevřeným zdrojovým kódem pro detekci trojských koní, virů, malwaru a dalších škodlivých hrozeb, byl vydán ve verzích 1.3.1, 1.2.3 a 1.0.6. Ve verzi 1.3.1 je mimo jiné řešena bezpečnostní chyba CVE-2024-20380.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    včera 12:11 | IT novinky

    Digitální a informační agentura (DIA) oznámila (PDF, X a Facebook), že mobilní aplikace Portál občana je ode dneška oficiálně venku.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 10
    včera 05:11 | Komunita

    #HACKUJBRNO 2024, byly zveřejněny výsledky a výstupy hackathonu města Brna nad otevřenými městskými daty, který se konal 13. a 14. dubna 2024.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    KDE Plasma 6
     (68%)
     (10%)
     (2%)
     (20%)
    Celkem 564 hlasů
     Komentářů: 4, poslední 6.4. 15:51
    Rozcestník

    Dotaz: Podpora síťovky Marvell/Yukon v SUSE 9.1

    27.10.2005 15:35 jarod72
    Podpora síťovky Marvell/Yukon v SUSE 9.1
    Přečteno: 287×
    zdravim all. predem upozornuji ze jsem v linuxu totalni lama a snazim se v tom nejak prokopat a problem je ze mam sitovku Marvell Ykon Gigabit Ethernet 10/100/1000 a pri instalaci suse 9.1 ne a ne najit ovladace tudiz nejede net a na co mi bude linux bez netu? proto prosim o radu co delat co stahnout a hlavne po loppate jak instalovat. Je to tezke z Win prejit do linuxu pomozte pls.

    Odpovědi

    27.10.2005 15:59 ...... | skóre: 41 | blog: ...
    Rozbalit Rozbalit vše Re: sitovka
    to je zajímavé každý ví co je lama, ale pořádně se zeptat neumí nikdo.
    28.10.2005 18:14 jarod72
    Rozbalit Rozbalit vše Re: sitovka
    dotaz byl dan presne ! neznam klon teto sitovky je jen jedna! jednoducha otazka a jak je videt pro nektere moc slozita odpoved LOL pokud tedy nekdo je na tom hur jak ja - tak tato sitovka je i na zakladovce Asus A7V880 a z nabidky suse verze 9.1 neni k dispozici.Proto dotaz kde to hledat a jak instalovat.Nestidim se za to ze umim poskladat PC + ozivit a pracovat s widlema .Jen Linux je trochu slozitejsi navic v takovych vecech bych privital autodetekci!+ exe instalaci(pod linuxem jiste jina koncovka)slova jadro atd mi nic nerikaji jsem uzivatel ne programator a to je rozdil! pokud chcete aby lidi umely pracovat s linuxem neradte co a jak upravovat ci doplnovat ale jak s cim zachazet(i kdyz se to nezda je v tom velky rozdil-chci s tim prog pracovat ne ho vytvaret ci upravovat) Pokud toto nekdo nechape tak i ja nejsem na neho zvedav... :-)
    28.10.2005 19:10 Michal Kubeček | skóre: 72 | Luštěnice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: sitovka
    1. Šetřte vykřičníky, jde to i bez nich.

    2. Odpověď jste dostal, nechápu, proč se rozčilujete.

    3. Schválně jsem se podíval a podpora pro tuto kartu v SuSE 9.1 je.

    4. Neurážejte lidi, kteří se vám snaží pomoci, jen proto, že vám nestrčí hotové řešení až pod nos a nechají vás aspoň část práce udělat samotného. Toto fórum není 24/7 support, chcete-li něco takového, musíte hledat jinde (i to samozřejmě lze, jen to nejspíš nebude zadarmo).

    5. Udělejte něco s kulturou svého písemného projevu.

    28.10.2005 19:24 ...... | skóre: 41 | blog: ...
    Rozbalit Rozbalit vše Re: sitovka
    Jsem rád, že aspoň někdo je podobného názoru jako já. Díky potěší to.
    29.10.2005 10:01 jarod72
    Rozbalit Rozbalit vše Re: sitovka
    1 polozil jsem dotaz 2 odpoved byla mimo 3 muj pisemny projev je moje vec ja vas taky neosocuju 4 urazim jen blbce!!!(ti si to preberou jak chcou a je to jejich problem) 5 vzdy jednam fer a na rovinu a potreboval jsem pomoct forum kde nekdo machruje a shazuje obyc lidi by mely zrusit nevim o co vam jde .Sorry ze jsem se zeptal . Ps:priste pane Kubecek bod 1 a 2 a 4 a 5 si odpustte nejsem vas nekdo :-) jak tihle lidi muzou komunikovat se svetem :-)
    29.10.2005 16:31 ...... | skóre: 41 | blog: ...
    Rozbalit Rozbalit vše Re: sitovka
    Tak jsem si to tu přečetl a nezbývá mi než říct, že jsem narazil na blbce, protože já urážím pouze blbce (taky nic ve zlém :-)).

    Písemný projev je sice věc každého, jenže od toho písemného projevu se odvozuje kolik lidí bude mít chuť si tu otázku přečíst a reagovat na ni. Kus něčeho bez odstavců a nějakých logických mezer bude asi těžko někdo číst.

    Co se týče shazování lidí nikoho jsem neshazoval, jen jsem podotkl, že pořádně se zeptat neumí nikdo, což je prostě v tomto případě holá skutečnost. A to že se za to někdo urazí, tak za to já nemůžu.

    K příspěvku níže se radši nebudu vyjadřovat, protože mluví sám za sebe :-))).

    PS: Nevím co je anglicky vare, ale ware určitě znamená něco jiného :-)
    31.10.2005 00:05 jarod72
    Rozbalit Rozbalit vše Re: sitovka
    Pane vy jse opravdu Hlupak!!! Nejenze jse nic nepochopil ale jeste tu hazete machra !!! Je mi vas lito. (jeste stesti ze opruzujete jen tady-protoze takovy chudacek jinde sanci nema) Vase stupidni mysleni fakt stoji za to, mozna neumim gramatiku ale narozdil od vas nemam v hlave nasrano. Pote co jsem tohle forum okopcil a dal precist ostatnim je bolelo bricho jeste hodinu.Dekuji ze jste nas tak suprove pobavil.To stalo za to .Takze s bohem a pacek LOL
    31.10.2005 00:35 Michal Marek (twofish) | skóre: 55 | blog: { display: blog; } | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: sitovka
    Uklidni se. Když si někde poprvé (jako na tomto fóru), tak šoupej bačkorama a nevyskakuj si na ostatní.

    Chováš se jak hulvát :-(
    31.10.2005 00:37 Michal Marek (twofish) | skóre: 55 | blog: { display: blog; } | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: sitovka
    s/Když si/Když jsi/
    31.10.2005 17:13 ...... | skóre: 41 | blog: ...
    Rozbalit Rozbalit vše Re: sitovka
    (jeste stesti ze opruzujete jen tady-protoze takovy chudacek jinde sanci nema)
    Ale má šanci :-) Kdybys věděl kde pracuju a jakou mám zodpovědnost tak by se ti dobře neudělalo. To asi proto mi dochází některé souvislosti, které tobě dosud unikají. Ale to přide časem. U někoho dřív a u někoho pozděj. :-D (stále nic proti :-))
    29.10.2005 22:12 Michal Kubeček | skóre: 72 | Luštěnice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: sitovka
    Body 1,2,4,5 si odpustit nemohu, protože ty jsou z mé odpovědi nejpodstatnější, pouze bod 3 je postradatelná poznámka navíc. Už 27.10. v 16:23 jste dostal naprosto relevantní a přesnou odpověď. Přesto jste (až po této odpovědi) začal z nepochopitelných příčin vyvádět a kopat kolem sebe, že jsou na vás všichni oškliví a nikdo vám nepomůže. Přesně ve stylu "Já chci! Já chci!", celá Marfuša… Kultura vašeho písemného projevu je možná vaše věc, ale pokud od někoho chcete pomoci, měl byste se pokusit, aby váš příspěvek byl aspoň trochu srozumitelný. Diakritika, budiž, ale vy se neobtěžujete ani oddělovat od sebe věty, hrubky, za které by se styděl žák ZŠ, raději ani nekomentuji…
    31.10.2005 00:17 jarod72
    Rozbalit Rozbalit vše Re: sitovka
    Za veskere odpovedi jsem podekoval. Ze jsem neco chtel ? o ano tak to na forech vetsinou chodiva. Ze me nekdo nepochopil? o ano vzdy se najde hlupak. Ze ma ke me nekdo vyhrady zkrz cokoliv? o ano opet bezna vec na forech- protoze se vzdy najde pan dokonaly co si leci sve mindraky.LOL Ale pane to je zivot mozna neumim cestinu -ale v jinych vecech vynikam ostatne jako kazdy co ma nejaky hendykep(sorry)LOL A uzasne je to ze jsem se ptal na sitovku a resite tu neco jineho -asi opravdu internet nebude pro vas to prave orechove co?. no nic sbohem a pacek uz mi to tu stacilo LOL a priste az tu vleze nejaky co bude chtit poradit zkuste byt na neho hodnejsi -Svini je na svete uz dost.....
    31.10.2005 17:09 ...... | skóre: 41 | blog: ...
    Rozbalit Rozbalit vše Re: sitovka
    LOL je asi tvoje oblíbené slovo, co? ;-) A já neměl tu potřebu se unavovat s kopčením fóra, kvůli někomu kdo se neumí slušně vyjadřovat. Kolik ti je vůbec let??? Tvůj přístup mi připadne jak od někoho kdo vždy dostal všechno až pod "ústa" :-)

    Jinak ten hlupák otázku pochopil, pouze podotkl slušným tónem, že o pomoc se píše až člověk zkusí všechno a malinko jiným tónem.
    28.10.2005 19:21 ...... | skóre: 41 | blog: ...
    Rozbalit Rozbalit vše Re: sitovka

    Pokud se nestYdíš a umíš složit PC, mělo by být pro tebe hračkou podívat se na tu zákl. desku cože je to tam za čip a vyhledat si jestli je pro toto podpora v linuxu. Např. síťovek s čipem realtek se dělá hafo a tak se každý ptá na tento čip a ne na nějakou noname síťovku. Chápeme se?

    Mimo jiné tohle to není placená podpora, takže budeš muset být zvědav i na negativní reakce, protože tu ti nikdo mazat med kolem huby nebude. To je tak asi vše. Jinak kdyby byl dá dotaz úplně přesně, byla by v něm uvedena verze jádra, čip síťovky nebo alespoň co ti o ní řekly windowsy, a co jsi se snažil pro rozchození udělat, aby ostatní neomýlali znova to, co jsi už zkoušel.

    HAWK
    28.10.2005 19:33 Michal Kubeček | skóre: 72 | Luštěnice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: sitovka
    Např. síťovek s čipem realtek se dělá hafo a tak se každý ptá na tento čip a ne na nějakou noname síťovku.

    Nemluvě o tom, že např. karty Edimax (ale i další) se vyrábějí nejen s Realtek 8139, ale i s jinými chipsety (teď si nevzpomenu, tipoval bych VIA Rhine). Naopak, je-li tam Realtek 8139, je obvykle úplně jedno, jestli se ta karta jmenuje Planet, Micronet, Edimax nebo nějak úplně jinak. Důležitější je samozřejmě chipset, ne název na krabičce.

    P.S.: neomýlali - to taky není úplně dobře…

    28.10.2005 19:44 ...... | skóre: 41 | blog: ...
    Rozbalit Rozbalit vše Re: sitovka
    vím ...bohužel valašsko :-)) kdybych se rozčílil ještě víc bylo by místo jsem slovo su a jiné voloviny :-)))))))lepší to už nebude.
    28.10.2005 19:51 ...... | skóre: 41 | blog: ...
    Rozbalit Rozbalit vše Re: sitovka
    Jen abych to dokončil...mě nevytáčí že to neví...já nevím věcí, ale že to řekne tónem jak kdyby to tu byla nějaká placená podpora. Snahu o samostatné hledání očividně taky neprojevil a jako bonus odpoví něčím drzým s vykřičníky (které jsem si ani já ač rozčílen v odpovědi nedovolil).

    V dnešní době chce každý všechno zadarmo, bez přemýšlení a bez špetky námahy. Divné. Ale to už je dost mimo téma.
    29.10.2005 10:09 jarod72
    Rozbalit Rozbalit vše Re: sitovka
    ono je to opristupu k lidem . Linuxu nerozumim proto jsem se ptal. Cekal jsem normalni pomoc hold jsou jedinci kteri to nechapou . funguju na sitich kde je pomoc automaticka a korektni a navic se tam nehandrkujem kdo jak pise ci se vyjadruje protoze jsme si tam rovni a to se bavime o softvaru a hardvaru atak,, avsak ne kazdy vse zna a to je problem z nazvem Linux ,(! je davan jen pro zdurazneni veci nic spatneho za tim neni! na netu tahle vec funguje x let ale jak je videt nektere lamy to jeste neznaji tohle to :-) ) jsem se tady fakt nerozcilil neni tu nikdo kdo by za to stal(nic ve zlem)
    29.10.2005 16:37 ...... | skóre: 41 | blog: ...
    Rozbalit Rozbalit vše Re: sitovka
    Stejně si neodpustím poznámku. Když se vyskytuješ na sítích kde je pomoc automatická, tak se ptej tam a pokud to neví tak pokud se ptáš tu, tak by bylo vhodné se podle toho chovat.

    Jinak bývá dobré novou větu alesoň ukončit tečkou a nebo začít velkým písmenem.
    11.1.2006 19:03 surfar
    Rozbalit Rozbalit vše Re: sitovka
    Pane Landsfeld koukam ze jste velky machr! co? Po netu tahle stranka bezi- jak se radi s linuxem. A opravdu lidi se do linuxu nehrnou i zkrz vase chovani! Jste mlady - hloupy a ve vasem pripade vam nic uz nepomuze! Priste kdyz vas nekdo zada o pomoc(a je jedno jakou formou-protoze nemate pravo posuzovat jeho formu zadosti!) tak pomozte a nebo sem vubec nepiste! Pak to vypovida o vasi inteligenci - a i kdyz se jarodek nevyvedl s otazkou, tak takove tupe odpovedi na dotaz jeste nikdo nepsal. Fuck of linux. PS: Ja byt tvojim fotrem - tak za tohle te mlatim hlavou o zed (jestli to ovsem pochopis tupce)......
    Luboš Doležel (Doli) avatar 11.1.2006 19:18 Luboš Doležel (Doli) | skóre: 98 | blog: Doliho blog | Kladensko
    Rozbalit Rozbalit vše Re: sitovka
    Nechápu proč vytahujete staré vlákno jen abyste si do někoho rýpnul. Nuže dobrá.
    A opravdu lidi se do linuxu nehrnou i zkrz vase chovani!
    Ten kdo se neumí chovat (ptát) je v první řadě tazatel. Odpovídající ho upozornili a dočkali se jen urážek. Myslíte si, že je lepší když mu neodpoví nikdo? Tak ať se neptá, nebo ať se ptá pořádně.
    protoze nemate pravo posuzovat jeho formu zadosti!
    Nemá právo? Vy mě opravdu rozesmíváte. Dá se tím pádem i prohlásit, že tazatel nemá právo na kvalitní odpověď.
    Fuck of linux
    Hmm, koukám že sprostě mluvit umíte, ale anglicky ne.
    Ja byt tvojim fotrem - tak za tohle te mlatim hlavou o zed
    Vaše sklony k násilí si nechte pro sebe. Za nevychovaného jste tu teď především vy.
    29.10.2005 10:21 jarod72
    Rozbalit Rozbalit vše Re: sitovka
    karta je : Marvell Yukon Gigabit Ethernet 10/100/1000 Base

    Marvell 88E 8001 je jadro.
    stativ avatar 29.10.2005 10:53 stativ | skóre: 54 | blog: SlaNé roury
    Rozbalit Rozbalit vše Re: sitovka
    exe instalaci(pod linuxem jiste jina koncovka)
    Tak to te asi nepotesi to, ze ovladace jsou (az na vyjimky jako je nvidia) primo v jadre takze k nim zadnou instalaci nenajdes
    BTW. Jestli se nepletu, tak Linux rozlisuje typ souboru hlavne podle mime typu a ne podle koncovky. Kdyztak me opravte
    Ať sežeru elfa i s chlupama!!! ljirkovsky.wordpress.com stativ.tk
    27.10.2005 16:00 zabza | skóre: 52 | blog: Nad_sklenkou_cerveneho
    Rozbalit Rozbalit vše Re: sitovka
    Obchodní název je víceméně nanic, napište co je to za hardware.

    Je klidně možné, že drivery neexistují...
    27.10.2005 16:23 Masca
    Rozbalit Rozbalit vše Re: sitovka
    Karty Marvell/Yukon fungují bez problémů s modulem sk98lin. V konfiguraci jádra se položka jmenuje Marvell Yukon Chipset (v sekci Ethernet 1000 Mbit).

    Zkus modul nahrát ručně, pokud je v distribuci (modprobe sk98lin). V opačném případě asi nezbývá než přistoupit k vlastnímu jádru.
    28.10.2005 18:21 D-Evil | skóre: 25 | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: sitovka
    V některejch jádrech se ten modul jmenuje tušim jen sk98
    29.10.2005 16:10 jarod72
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Podpora síťovky Marvell/Yukon v SUSE 9.1
    dekuji vsem za snahu :-)

    Založit nové vláknoNahoru

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.