abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    včera 22:44 | IT novinky

    IBM kupuje společnost HashiCorp (Terraform, Packer, Vault, Boundary, Consul, Nomad, Waypoint, Vagrant, …) za 6,4 miliardy dolarů, tj. 35 dolarů za akcii.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 3
    včera 15:55 | Nová verze

    Byl vydán TrueNAS SCALE 24.04 “Dragonfish”. Přehled novinek této open source storage platformy postavené na Debianu v poznámkách k vydání.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 13:44 | IT novinky

    Oznámeny byly nové Raspberry Pi Compute Module 4S. Vedle původní 1 GB varianty jsou nově k dispozici také varianty s 2 GB, 4 GB a 8 GB paměti. Compute Modules 4S mají na rozdíl od Compute Module 4 tvar a velikost Compute Module 3+ a předchozích. Lze tak provést snadný upgrade.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 04:44 | Nová verze

    Po roce vývoje od vydání verze 1.24.0 byla vydána nová stabilní verze 1.26.0 webového serveru a reverzní proxy nginx (Wikipedie). Nová verze přináší řadu novinek. Podrobný přehled v souboru CHANGES-1.26.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 04:33 | Nová verze

    Byla vydána nová verze 6.2 živé linuxové distribuce Tails (The Amnesic Incognito Live System), jež klade důraz na ochranu soukromí uživatelů a anonymitu. Přehled změn v příslušném seznamu. Tor Browser byl povýšen na verzi 13.0.14.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 04:22 | Nová verze

    Byla vydána nová verze 30.0.0 frameworku pro vývoj multiplatformních desktopových aplikací pomocí JavaScriptu, HTML a CSS Electron (Wikipedie, GitHub). Chromium bylo aktualizováno na verzi 124.0.6367.49, V8 na verzi 12.4 a Node.js na verzi 20.11.1. Electron byl původně vyvíjen pro editor Atom pod názvem Atom Shell. Dnes je na Electronu postavena celá řada dalších aplikací.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    včera 04:11 | Nová verze

    Byla vydána nová verze 9.0.0 otevřeného emulátoru procesorů a virtualizačního nástroje QEMU (Wikipedie). Přispělo 220 vývojářů. Provedeno bylo více než 2 700 commitů. Přehled úprav a nových vlastností v seznamu změn.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    23.4. 23:22 | IT novinky

    Evropský parlament dnes přijal směrnici týkající se tzv. práva spotřebitele na opravu. Poslanci ji podpořili 584 hlasy (3 bylo proti a 14 se zdrželo hlasování). Směrnice ujasňuje povinnosti výrobců opravovat zboží a motivovat spotřebitele k tomu, aby si výrobky nechávali opravit a prodloužili tak jejich životnost.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 9
    23.4. 16:11 | Nová verze

    Bylo oznámeno (cs) vydání Fedora Linuxu 40. Přehled novinek ve Fedora Workstation 40 a Fedora KDE 40 na stránkách Fedora Magazinu. Současně byl oznámen notebook Slimbook Fedora 2.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 24
    23.4. 13:44 | Upozornění

    ČTK (Česká tisková kancelář) upozorňuje (X), že na jejím zpravodajském webu České noviny byly dnes dopoledne neznámým útočníkem umístěny dva smyšlené texty, které nepocházejí z její produkce. Jde o text s titulkem „BIS zabránila pokusu o atentát na nově zvoleného slovenského prezidenta Petra Pelligriniho“ a o údajné mimořádné prohlášení ministra Lipavského k témuž. Tyto dezinformace byly útočníky zveřejněny i s příslušnými notifikacemi v mobilní aplikaci Českých novin. ČTK ve svém zpravodajském servisu žádnou informaci v tomto znění nevydala.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 29
    KDE Plasma 6
     (72%)
     (9%)
     (2%)
     (17%)
    Celkem 725 hlasů
     Komentářů: 4, poslední 6.4. 15:51
    Rozcestník
    Štítky: není přiřazen žádný štítek

    Dotaz: Bittorent - upozornění od poskytovatele na neoprávněné sdílení

    18.9.2008 09:44 Robert Krátký | skóre: 94 | blog: Robertův bloček
    Bittorent - upozornění od poskytovatele na neoprávněné sdílení
    Přečteno: 632×

    Diskuse vznikla z vlákna této diskuse.

    Odpovědi

    18.9.2008 09:44 Slávek
    Rozbalit Rozbalit vše Bittorent versus Radiokomunikace
    Zdravím, mám již poměrně dlouho připojení k internetu přes Radiokomunikace. Bylo to 3MB připojení. Nedávno jsem požádal o navýšení rychlosti, protože Ti hadi zvýšili rychlost starým zákazníkům nic neřekli. Jen jsem ovšem nechal rychlost zvednout, během 2 dní mi přišel mail, že z mé IP adresy byla sdílena přes Bittorent data, která se sdílet nesmí. Šlo o jednu gamesu, kterých už jsem v minulosti, stejným způsobem stáhl několik. Docela mě to vytočilo. Vyhrožují, že mě odpojí a další nesmysly. Prosím o info jestli jste se někdo s podobným přístupem již setkal? Uvažuji o změně poskytovatele připojení. Díky a zdravím Slávek
    Luboš Doležel (Doli) avatar 16.9.2008 15:34 Luboš Doležel (Doli) | skóre: 98 | blog: Doliho blog | Kladensko
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Bittorent versus Radiokomunikace
    1) Nepište offtopic příspěvky do cizích diskuzí.

    2) Pokud budete dodržovat zákony, nebudete mít problémy.
    16.9.2008 18:12 Slávek
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Bittorent versus Radiokomunikace
    Omlouvám se, nepochopil jsem princip této diskuze. Domníval jsem se, že se mohu zeptat na věci související s Bittorentem. Jak je to s tím kamenem? Kdo jsi bez viny... Ale stejně děkuji za odpověď. Sl.
    18.9.2008 09:36 Jiří Lisický | skóre: 31 | blog: JIL_blog | Olomouc
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Bittorent versus Radiokomunikace
    A teď mám sem napsat/nemám sem napsat, když mám něco k tématu? Poprosím tedy správce, aby to přesunul do samostatného vlákna.

    Původní dotaz byl o množství přístupů na jeho IP adresu i po vypnutí bittorent. Tenhle dotaz už je o něčem jiném, takže logicky by to měl být nový dotaz. Když se to tak nebude dělat budou tady ty vlákna nekonečná, protože příště by se tady někdo mohl zeptat jak bittorent zkompilovat nebo tak něco... A bude to ke škodě všech, protože se v tom bude blbě hledat.

    A teď k dotazu na "vyhrožování". Řekl bych, že je to takhle:

    Vlastník práv k dané gamese, má na netu nějakého svého torrent klienta, který si ukládá IP adresy, které nabízejí ke stahování tu jejich gamesu. Pak zjistí přes whois kterému poskytovateli patří ta IP adresa. Napíše tomu poskytovateli mail, že někdo s onou IP adresou porušuje jejich práva. Poskytovatel se podívá komu tuhle IP adresu přiděluje (případně kdo ji v daný čas měl přidelenou) a upozorní onu osobu.

    Je zcela jasné, že když poskytovateli takový mail přijde, tak cílového uživatele upozorní. Proč by to taky za jeho činnost měl odskákat on, že?
    frEon avatar 18.9.2008 20:24 frEon | skóre: 40 | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Bittorent versus Radiokomunikace
    Me samotnemu (jako poskytovateli pripojeni na koleji) par takovych mailu prislo od zastupcu vlastnika autorskych prav. Resime to tak, ze vinikovi preposleme mu mail se stiznosti a odpojime. On se prijde zeptat co to, my na nej udelame tytyty, bububu, vsechno vysvetlime a linku mu zas odblokujem. On se lekne a uz nekrade (zpravidla). A vsichni jsou relativne spokojeni. Pokud by na toho cloveka prisla stiznost podruhe, odrizli by jsme ho nadobro (ona druha stiznost znamena zaloba na warezaka od zastupce majitele autorskych prav). Nevim, jestli ti prisla kopie originalu te stiznosti, proto si dovolim z jedne takove citovat:
    This unauthorized copying and distribution constitutes copyright infringement under applicable national laws and international treaties. Although various legal and equitable remedies may be available to NBC Universal as a result of such infringement, NBC Universal believes that the entire Internet community benefits when these matters are resolved cooperatively. We urge you to take immediate action to stop this infringing activity and inform us of the results of your actions. We appreciate your efforts toward this common goal.
    Jak vidis, je tam napsano, ze by si prali aby jsme zamezili nelegalnim aktivitam. Predpokladam, ze podkytovatel nechce prijit o zakaznika, proto te hned neodpoji, ale dela na tebe bububu, ktere ma za cil presvedcit te, ze stahovat/uploadovat warez se nema. Doporucuji se zkusit omluvit, a slibit (a cinit tak samozdrejme) ze uz porusovat autorske prava nebudes. Pak si myslim, ze nebudes mit zadny dalsi problem.
    Talking about music is like dancing to architecture.
    Luboš Doležel (Doli) avatar 18.9.2008 20:36 Luboš Doležel (Doli) | skóre: 98 | blog: Doliho blog | Kladensko
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Bittorent versus Radiokomunikace
    ona druha stiznost znamena zaloba na warezaka od zastupce majitele autorskych prav
    Spíš trestní oznámení, neví přece, koho žalovat. Navíc když maily chodí anglicky, tak z USA trestní oznámení podávat nebudou. Dělají jen bububu.

    Všeobecně se v ČR dostávají do rukou policie jen piráti z Direct Connectu a kinopiráti.
    frEon avatar 18.9.2008 21:20 frEon | skóre: 40 | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Bittorent versus Radiokomunikace
    Spíš trestní oznámení, neví přece, koho žalovat. Navíc když maily chodí anglicky, tak z USA trestní oznámení podávat nebudou. Dělají jen bububu.
    Jo, mas pravdu.
    Všeobecně se v ČR dostávají do rukou policie jen piráti z Direct Connectu a kinopiráti.
    Nekdo jednou ale bude prvni.
    Talking about music is like dancing to architecture.
    30.10.2008 22:34 Lucka
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Bittorent versus Radiokomunikace
    Dobrý večer, dnes poprvé řeším stejnou situaci jako vy. Po dva dny jsem je bombardovala dotazy ohledně zrychleni a najednou vyhruzka, ze jsem sdílela film. Písou i dobu, kdy ke sdileni doslo, ale ja ho nesdilela...podivne praktiky. Ani nemam chut jim odepisovat. Zmena poskytovatele je po tomto jejich pristupu asi zadouci. Jak jste to vyresil vy?
    Luboš Doležel (Doli) avatar 30.10.2008 22:48 Luboš Doležel (Doli) | skóre: 98 | blog: Doliho blog | Kladensko
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Bittorent versus Radiokomunikace
    Jsou dvě varianty:

    a) Někdo si stěžoval. V takovém případě bych velmi rozčileně protestoval, že si vůbec dovolují na mne vytahovat nějaké smyšlené a automaticky rozesílané maily od amerických filmových společností. Obzvlášť po praktikách RIAA, která žaluje lidi, co ani nemají počítač.

    b) Sledovali vaši aktivitu. V takovém případě podat proti poskytovateli trestní oznámení (není to legální) nebo jím alespoń vyhrožovat.

    Založit nové vláknoNahoru

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.