abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    dnes 17:11 | Nová verze

    Byl vydán Nextcloud Hub 8. Představení novinek tohoto open source cloudového řešení také na YouTube. Vypíchnout lze Nextcloud AI Assistant 2.0.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 13:33 | Nová verze

    Vyšlo Pharo 12.0, programovací jazyk a vývojové prostředí s řadou pokročilých vlastností. Krom tradiční nadílky oprav přináší nový systém správy ladících bodů, nový způsob definice tříd, prostor pro objekty, které nemusí procházet GC a mnoho dalšího.

    Pavel Křivánek | Komentářů: 2
    dnes 04:55 | Zajímavý software

    Microsoft zveřejnil na GitHubu zdrojové kódy MS-DOSu 4.0 pod licencí MIT. Ve stejném repozitáři se nacházejí i před lety zveřejněné zdrojové k kódy MS-DOSu 1.25 a 2.0.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 28
    včera 17:33 | Nová verze

    Canonical vydal (email, blog, YouTube) Ubuntu 24.04 LTS Noble Numbat. Přehled novinek v poznámkách k vydání a také příspěvcích na blogu: novinky v desktopu a novinky v bezpečnosti. Vydány byly také oficiální deriváty Edubuntu, Kubuntu, Lubuntu, Ubuntu Budgie, Ubuntu Cinnamon, Ubuntu Kylin, Ubuntu MATE, Ubuntu Studio, Ubuntu Unity a Xubuntu. Jedná se o 10. LTS verzi.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 13
    včera 14:22 | Komunita

    Na YouTube je k dispozici videozáznam z včerejšího Czech Open Source Policy Forum 2024.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    včera 13:22 | Nová verze

    Fossil (Wikipedie) byl vydán ve verzi 2.24. Jedná se o distribuovaný systém správy verzí propojený se správou chyb, wiki stránek a blogů s integrovaným webovým rozhraním. Vše běží z jednoho jediného spustitelného souboru a uloženo je v SQLite databázi.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 12:44 | Nová verze

    Byla vydána nová stabilní verze 6.7 webového prohlížeče Vivaldi (Wikipedie). Postavena je na Chromiu 124. Přehled novinek i s náhledy v příspěvku na blogu. Vypíchnout lze Spořič paměti (Memory Saver) automaticky hibernující karty, které nebyly nějakou dobu používány nebo vylepšené Odběry (Feed Reader).

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 04:55 | Nová verze

    OpenJS Foundation, oficiální projekt konsorcia Linux Foundation, oznámila vydání verze 22 otevřeného multiplatformního prostředí pro vývoj a běh síťových aplikací napsaných v JavaScriptu Node.js (Wikipedie). V říjnu se verze 22 stane novou aktivní LTS verzí. Podpora je plánována do dubna 2027.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 04:22 | Nová verze

    Byla vydána verze 8.2 open source virtualizační platformy Proxmox VE (Proxmox Virtual Environment, Wikipedie) založené na Debianu. Přehled novinek v poznámkách k vydání a v informačním videu. Zdůrazněn je průvodce migrací hostů z VMware ESXi do Proxmoxu.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 04:11 | Nová verze

    R (Wikipedie), programovací jazyk a prostředí určené pro statistickou analýzu dat a jejich grafické zobrazení, bylo vydáno ve verzi 4.4.0. Její kódové jméno je Puppy Cup.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    KDE Plasma 6
     (73%)
     (9%)
     (2%)
     (16%)
    Celkem 796 hlasů
     Komentářů: 4, poslední 6.4. 15:51
    Rozcestník

    Agónie

    20.6.2018 08:50 | Přečteno: 6149× | Jen tak na okraj | poslední úprava: 20.6.2018 08:58

    Byli by mi celkem ukradení: Andrej Babiš, Miloš Zeman či Vladimír Mařík. Kdyby mi nebyli tak bytostně odporní lháři.

    Žádné iluze jsem o takových lidech neměl ani před listopadem 1989, ani když jsem je viděl jak se po roce 2010 začínají drát do čela. Nikdy jsem neměl ambice oblbovat masy a s těmi, co se nechali neustále od takových lidí ojebávat jsem měl jen soucit. Jako odporný individualista jsem nikoho z nich nezajímal, takže jsem byl v pohodě.

    S odstupem pozoruji i co se děje nyní. Česká republika se od zimy třepotá v agónii, do které ji dostala třetina voličů tím, že podpořili osobu, která slibuje na potkání modré z nebe a při tom lže jak když tiskne. A co je nejhorší. Těmto lidem ani teď nedochází, že s takovým člověkem nikdy nelze nějakým rozumným způsobem participovat na vedení státu. A ještě se kvůli tomu čertí. Nechápou, že s takovou osobou, u které dané slovo neznamená nic, se prostě spolupracovat nedá.

    Proč to dělá, je nasnadě. Andrej Babiš byl už za komančů mladý prospěchářský kádr, který měl pouze jediný cíl – hrabat pod sebe. Ať to stojí, co to stojí. Mohla by se zdát směšná jeho úporná soudní pře se Slovenským státem. Evidentně mu stále nedochází, že Československo už je minulostí a Slovensko, coby suverénní stát se od něj zastrašovat nedá.

    Jenže do nekonečna se slibovat nedá. Nevím jakou má Babiš představu, když tak moc stojí o spoluúčast ČSSD ve vládě i když dělá všechno pro to, aby i ta druhořadá garda, která se dostala do vedení díky totálnímu volebnímu propadu, vyškrábla poslední zbytky lidské důstojnosti a nakonec mu řekla – ne.

    Fascinují mě komanči. Jeden z nejhorších volebních výsledků v historii a chovají se, jako by ty volby vyhráli. Vykazují tak vysokou hladinu arogance a samolibosti, že to až bere dech. Asi by si měli uvědomit, že za koule nedrží Babiše oni, ale Okamura. Když vidím v bedně Luzara, okamžitě se mi vybaví jak jsem ho potkával, když jsem dělal na ÚMOb Ostrava-Jih. Nutno říct, že od té doby na sobě zapracoval. Zhubnul, a o jeho vizáž se asi tak stará najaká kvalitní PR agentura. Nicméně jak se říká: co není v hlavě, v apatyce nekoupíš. Ale jedno přeci jen musím uznat – Luzar nikdy nebyl svině a s rozumnými argumenty se mu daly jeho bláznivé nápady vymluvit.

    A co "eso" naší kybernetiky? Starý nomenklaturní kádr Vladimír Mařík? Jaký otec, takový syn. Bolšán až do morku kostí s estébáckými manýry. V 90.-tých letech se přimknul tak jako Babiš k byznysu a po dvaceti letech vystrčil své růžky. Ale evidentně nepočítal s tím, jak rychle spadne z lopatky, poté co skončí rektor Konvalinka se kterým si tak hráli do karet. Kdyby se byl držel alespoň trochu zpátky, mohl být v klidu. Jenže si neodpustil svoji samolibost a šlápl do pomyslného lejna tím, že se nechal veřejně slyšet, že mu ČVUT nedala na jím ze země vydupaný ústav ani korunu. To si opravdu naivně myslel, že se nikdo nezeptá, kam tedy odtekly veškeré finanční rezervy co měla ČVUT před tím, než rozjel svůj megalomanský projekt?

    Kdo ví jak to nakonec dopadne, protože jeho PR agentury jedou na plné obrátky a trumfy z rukávu tahá jak králíky. Zastal se ho Andrej a prý za něj i orodovala Angela Merklová – obojí by mi připadalo spíš jak polibek smrti, ale kdo ví. Každopádně ti co znají příslušného aktéra a měli možnost z bezprostřední blízkosti sledovat jeho vynikající výsledky na stabilitu a prosperitu ČVUT, zvědavě čekají, jak to s ním nakonec dopadne.

    Pokud jde o Miloše Zemana, tak dnes již můžeme s jistotou říct, že Svatopluk Bartík ze sebe udělal vola, jelikož máme červen a toho ghúla zatím do urny nedali. Nezbývá než pogratulovat jeho felčarům a balzamovačům k dobře odvedené práci. Bohužel jejím důsledkem je pouze to, že konec téhle státní agonie je zatím v nedohlednu. I když podle wikipedie je zřejmě jediný, kdo je schopen zabít a sežrat upíra ;-) Tož mu držím palce a přeju dobrou chuť dřív než bude pozdě – žrádla má tady víc než dost.

           

    Hodnocení: 77 %

            špatnédobré        

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    Komentáře

    Vložit další komentář

    20.6.2018 09:19 Helb
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Agónie
    Česká republika se od zimy třepotá v agónii
    jak se ta agónie projevuje, že se máme nejlépe od revoluce? ekonomika roste, rekordní nezaměstnanost, rostouci platy - není nakonec jedno, kdo nahoře sedí, pokud to takhle funguje?
    20.6.2018 09:41 Onanym
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Agónie
    To vše může být za rok klesající ekonomikou a rekordní nezaměstnaností. A nejsem si jistý, jestli je pozitivní hospodářský výsledek všespásný, když řada věcí okolo smrdí a hnije.
    xvasek avatar 20.6.2018 11:27 xvasek | skóre: 21 | blog: | Zlín
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Agónie
    Asi tak. I když jsem lidovec, v podstatě se mi jako občanovi toto bezvládí líbí. Nevznikají mi žádné nové povinnosti, formuláře, nemusím vyplňovat měsíčně nějaké nové XML ani docházet na novou prohlídku co já vím čeho. Nevznikají žádné nové komise, které by mě měly kontrolovat a tak dále, nikdo mi nezvyšuje daně ani nekrátí paušál.

    V podstatě se mi líbil i ten Čuba, který byl za nás senátorem. Sice bych si radši ruku usekl, než bych to tomu komoušovi šel hodit, ale když už tam byl, byl jsem s jeho výkonem velmi spokojen - nepřidal mi žádnou novou práci ani mě nikde neomezil. Kolik takových dalších tam je? I nový senátor se mi zdá v pořádku, nikam se nezařadí, nic neprosadí, tak to má být.

    Samozřejmě bych raději viděl nějaký pozitivní program, ale když se dívám, kam se který komouš a stbák aktuálně tlačí, tak bohudík za každý další týden, kdy aspoň nefunguje plně legislativní proces. Nová vláda bude _horší_, než je tato nevláda. Že nevláda rozkulačuje státní majetek pod ministerstvy bez větší kontroly je mi sice jasné, ale asi mě to netrápí tak moc.

    Když uvedu konkrétní případ - poslední Sobotkova vláda při odchodu snížila paušály pro OSVČ. Bude mě to letos stát asi tak čtvrt milionu. Žádné takové kroky se teď nedějí a já říkám díky.
    Acci avatar 20.6.2018 16:42 Acci | skóre: 3 | blog: Jen na chvíli…
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Agónie
    Paušály pro OSVČ měly přinést méně byrokracie (potřeba evidovat jen příjmy a ne výdaje) a ne nižší daně. Ty tím vlastně říkáš, že paušály jsou nastaveny špatně (jsou moc vysoké) a měly by být sníženy.

    Vůbec ani nechápu, jak to mohlo projít. Např. 60 % paušál pro programátory a podobné profese, které prakticky žádné výdaje nemají, je naprostý nesmysl.
    20.6.2018 17:03 Käyttäjä 11133 | skóre: 58 | blog: Ajattelee menneisyyttä
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Agónie
    Paušály jsou jeden velký tunel :-)
    xvasek avatar 20.6.2018 22:33 xvasek | skóre: 21 | blog: | Zlín
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Agónie
    Osobně myslím, že slova jako "správně" a "špatně" se nedají u daní a peněz obecně mapovat na nějaký stav světa. Tahat sem pojmy jako "spravedlivý" už je pak mimo mísu úplně, zejména proto, že příjem absolutně nekoreluje s množstvím či obtížností vynaložené práce (životní moudro!).

    Dále - je potřeba se dívat nejen na odvody, ale taky na čerpání. V tom mi minimálně u zdravotního přijde průměrný OSVČ i s paušálem pořád pro stát určitě výhodnější, než průměrný zaměstnanec. U sociálního podobně - do důchodu se započítá příjem až po odečtení paušálu, ale to je samozřejmě vzhledem k metodice výpočtu a desítkám let mezi odvodem a čerpáním hrozně zavádějící.

    Další argument pro paušály je pro mě společenský - jít na OSVČ musí být aspoň do jisté míry motivační. Představit si společnost, která se skládá víceméně jenom ze zaměstnanců, mi přijde dost děsivé. (I pro ty zaměstnance.)

    No a nakonec jeden Babišův argument - podívejte se, kolik milionů ročně odvádím do rozpočtu, kdo z vás to má podobné, může začít držkovat.
    20.6.2018 22:51 Käyttäjä 11133 | skóre: 58 | blog: Ajattelee menneisyyttä
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Agónie
    tom mi minimálně u zdravotního přijde průměrný OSVČ i s paušálem pořád pro stát určitě výhodnější, než průměrný zaměstnanec.
    Takže OSVČ trpí méně na nemoci oběhové soustavy, nebo onkologická onemocnění? Nechceš to něčím podložit? To jsou totiž dvě kategorie onemocnění, na jejichž léčbu vydávají zdravotní pojišťovny nejvíce peněz a něco mi říká, že jejich incidence nesouvisí s povoláním, ale hlavně se stravováním... Nebo to alespoň naznačuje většina studií, které jsem měl možnost vidět... Ale feel free nalikovat nějaké vlastní, které srovnávají míru onkologických onemocnění, nebo nemocí oběhové soustavy s tím jestli vykonáváš svou činnost jako OSVČ, zaměstnanec, nebo statutární orgán kapitálové společnosti.
    Představit si společnost, která se skládá víceméně jenom ze zaměstnanců, mi přijde dost děsivé.
    Proč? Statutární orgán kapitálové společnosti je z pohledu (většiny) daňových zákonů také zaměstnancem.
    No a nakonec jeden Babišův argument - podívejte se, kolik milionů ročně odvádím do rozpočtu, kdo z vás to má podobné, může začít držkovat.
    Nejvíc peněz na daních odvádějí lidé, kteří mají příjmy většinu příjmů z kapitálového majetku.
    21.6.2018 01:20 Buldog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Agónie
    Většina studií také naznačuje, že strašně moc nemocí souvisí s kouřením. A to tak, že když kouříte, tak veškeré vaše nemoci a úmrtí se objeví ve statistikách jako "nemoc následkem kouření" a "smrt následkem kouření".

    Podobně např. statistiky zdravotních problémů následkem očkování jsou prakticky nulové. Protože tam se do statistik nic nezapisuje, i kdybyste zkolabovali a umřeli těsně po píchnutí vakcíny ještě v ordinaci lékaře.

    Podobně "validně" funguje většina statistik. Protože je tlak v různých věcech různě často zapisovat.

    Stejně tak léčba vysokého tlaku beta blokátory i jinými léky, neřku-li modenrími metodami upálení nervů k sensorům či sensorů rovnou, zabije ročně tisíce lidí. Často rychleji než vysoký tlak sám. Ale pochybuji, že to ve statistikách funguje jako "iatrogenní příčina smrti".

    21.6.2018 02:03 Käyttäjä 11133 | skóre: 58 | blog: Ajattelee menneisyyttä
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Agónie
    Podobně např. statistiky zdravotních problémů následkem očkování jsou prakticky nulové. Protože tam se do statistik nic nezapisuje, i kdybyste zkolabovali a umřeli těsně po píchnutí vakcíny ještě v ordinaci lékaře.
    Lžeš. Vedlejší příznaky u vakcín (a jiných léčiv) se povinně hlásí a tvoří data pro Phase IV clinical trials.
    Acci avatar 21.6.2018 07:27 Acci | skóre: 3 | blog: Jen na chvíli…
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Agónie
    To už je úplně něco jiného a samozřejmě být zaměstnancem nebo OSVČ má svá specifika a osobně nemám nic proti tomu, aby daňové zatížení OSVČ bylo menší než zaměstnanců.

    Ale já jsem mluvil jen o výdajových paušálech, jejichž zavedení bylo ospravedlňováno nižší byrokracií, ne nižším daňovým zatížením OSVČ. Např. programátor, zedník nebo svářeč pracující na „švarc systém” rozhodně nemám náklady ve výši 60 % příjmů (a sám potrvrzuješ, že to platí i u tebe).

    Moje řešení je tedy výdajové paušály snížit minimálně na polovinu. Protože každý, kdo má reálné náklady vyšší než je paušál, může vždycky přejít na danění skutečných výdajů.
    xvasek avatar 21.6.2018 09:09 xvasek | skóre: 21 | blog: | Zlín
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Agónie
    To máš pravdu. Toto ale podle mého spíš efektivněji řeší to zastropování, kde tím pádem samovolně vzniká i daňová progrese. O jejíž správnosti můžeme zase diskutovat, :-) ale já osobně jsem pro progresi, i když na to v podstatě budu časem doplácet, resp. podle současné legislativy je mi to jedno, protože výdajový paušál se mi zastropováním posune na cca tebou navrženou polovinu, ale pochybuju, že paušálový strop bude někdo v dalších letech zvedat podle inflace.
    20.6.2018 12:35 SazeVaclav
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Agónie
    já si pamatuji, že tak kolem roku 1975 ekonomika rostla, byla nulová nezaměstnanost, rostly platy ....
    20.6.2018 13:15 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Agónie
    …a normalizace byla v plném proudu. Hříšníky z r.68–70 šikanovali na tisíc způsobů a současní fandové ANO houfně lezli komunistům do prdele.
    20.6.2018 17:04 Radovan
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Agónie
    Nezapomeň na členy ODS, ti už tenkrát dokázali věci...
    21.6.2018 00:43 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Agónie
    Už to nehul. Ztrácíš pojem o čase.
    ⧠ A = 0 avatar 20.6.2018 15:19 ⧠ A = 0 | skóre: 10 | blog: Technokratovo_zrcadlo | Helsinki
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Agónie
    Agonie morální. Adolf Hitler taky přinesl Německu hospodářský růst. A ačkoliv při povrchním pohledu v ČR vše šlape jak hodinky, skoro desetina obyvatelstva je v exekuci a z přítomnosti pár cizinců se půlka republiky posere strachy.
    Nevolte zmrdy.
    21.6.2018 00:50 citanus | skóre: 12 | Cork (Ireland)
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Agónie

    +1

    Darth Phantom avatar 21.6.2018 06:46 Darth Phantom | skóre: 18 | blog: Kelvin_Fitnick | Doma
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Agónie
    skoro desetina obyvatelstva je v exekuci a z přítomnosti pár cizinců se půlka republiky posere strachy.
    A co s tím uděláte, soudruzi? Zavedete s Mccarthym beztřídní společnost, protlačíte Kliniky do každé čtvrti a posílíte HateFree ziskový sektor, aby půlka republiky neposrala?
    Tahle patička nemá hlavu ani patu
    ⧠ A = 0 avatar 21.6.2018 10:33 ⧠ A = 0 | skóre: 10 | blog: Technokratovo_zrcadlo | Helsinki
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Agónie
    A co s tím uděláte, soudruzi? Zavedete s Mccarthym beztřídní společnost,
    Ideálně.
    protlačíte Kliniky do každé čtvrti a posílíte HateFree ziskový sektor, aby půlka republiky neposrala?
    To v beztřídní společnosti nebude potřeba.
    Nevolte zmrdy.
    Darth Phantom avatar 21.6.2018 13:07 Darth Phantom | skóre: 18 | blog: Kelvin_Fitnick | Doma
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Agónie
    Rozumim. V beztřídní společnosti si budou všichni rovni, už ani peníze nebudou platit a budem mít všichni všechno dohromady. A vedoucí úlohu převezme proletariát, či snad ČPS se spřátelenými zelenými komunisty a vyhulenci z Kliniky, nebo to bude prostě tak, že silnější pes mrdá.
    Tahle patička nemá hlavu ani patu
    20.6.2018 09:28 HateFree komisař
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Agónie
    § 198a Podněcování k nenávisti vůči skupině osob nebo k omezování jejich práv a svobod

    (1) Kdo veřejně podněcuje k nenávisti k některému národu, etnické skupině, rase, náboženství, třídě nebo jiné skupině osob nebo k omezování práv a svobod jejich příslušníků, bude potrestán odnětím svobody až na dvě léta.

    (2) Stejně bude potrestán, kdo se spolčí nebo srotí k spáchání činu uvedeného v odstavci 1.

    (3) Odnětím svobody na šest měsíců až tři léta bude pachatel potrestán,

    a) spáchá-li čin uvedený v odstavci 1 tiskem, filmem, rozhlasem, televizí, veřejně přístupnou počítačovou sítí nebo jiným obdobně účinným způsobem,
    20.6.2018 09:48 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Agónie
    Tak především. Tímto blogpostem naplňuji svoje základní právo deklarované Listinou základních práv a svobod, která je nadřazena vámi citovanému zákonu. Jde o mé vyjádřením krajního odporu vůči těmto asociálním jedincům, jejichž kroky reálně ve stále větší míře omezují mou osobní svobodu a v případě Zemana vedou – u osob, které chtějí navštívit Pražský hrad, jenž není jeho osobním vlastnictvím – k ponižování vynucenými osobními prohlídkami jako u sprostých zloději. Nota bene – vy jste se v tom blogpostu dočetl něco o válení v peří, či věšení na pouliční lampy?

    20.6.2018 09:55 trekker.dk | skóre: 72
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Agónie
    Tímto blogpostem naplňuji svoje základní právo deklarované Listinou základních práv a svobod, která je nadřazena vámi citovanému zákonu.

    Jestli si chcete ověřit nesmyslnost tohoto názoru v praxi, tak začněte publikovat něco, co bude skutečně podněcovat k nenávisti podle toho paragrafu.
    Quando omni flunkus moritati
    20.6.2018 10:03 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Agónie
    Něco ve smyslu: upalte Bourka, protože je vymaštěný? Ne. Asi vás zklamu, protože i takoví jedinci mají podle mě právo na svobodu projevu.
    20.6.2018 14:02 trekker.dk | skóre: 72
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Agónie
    Podle vás možná, podle zákona - v souladu s LZPS - ne.
    Quando omni flunkus moritati
    20.6.2018 16:22 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Agónie
    Chcete říct, že podle LZPS právo na existenci nemáte? No když myslíte.
    20.6.2018 20:06 Ehm
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Agónie
    Jestli vážně věříš nadřazenosti LZPS nad TZ, tak napiš blogbost kde budeš popírat holokaust. Máš přeci právo na svobodu projevu a svobodu názoru, ne?

    Tip: nedělej to, Bystroušákův kamarád to zkusil a nedopadlo to dobře, resp. ho zachránila až Klausova amnestie.
    20.6.2018 21:02 sad
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Agónie
    Bys ho hned udal, ne? Jako toho petra_fm :-)
    21.6.2018 00:42 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Agónie
    Kdo popírá holokaust, je u mě zabedněnec. Ano, lze rozporovat počet obětí, ovšem to v žádném případě neospravedlňuje ty co takové zločiny páchají. A je nepřípustné omlouvat vlastní zhovadilost bezprávím spáchaným na jiné oběti.
    21.6.2018 00:55 Buldog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Agónie
    Zdá se, že právě ti teď do tvých zásad hodila Merkelová vidle.
    21.6.2018 08:21 Ehm
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Agónie
    Tady nejde o názor (neobviňuji tě z popírání holokaustu) ale o svobodu jeho vyjádření - opakuji: pokud věříš v nadřazenost LZPS, tak něco podobného demonstrativně sepiš. Protože svoboda projevu je naopak podřízena TZ, viz judikát ústavního soudu.
    21.6.2018 12:55 trekker.dk | skóre: 72
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Agónie
    Moc dobře víte, že tak můj příspěvek myšlen nebyl. Ale chápu, vzal jste ho jako další příležitost vyjádřit svůj názor, že lidi, co s vámi nesouhlasí, by měli zemřít.

    Jste ubožák
    Quando omni flunkus moritati
    21.6.2018 13:55 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Agónie
    Zase podsouváte něco, co jsem nikde neřekl, ani nenaznačil. Lidé jako vy jsou mi zcela lhostejní, bez ohledu na svůj životní status. Pokud nerýpou do mě, nerýpu do nich. Ovšem to není váš případ.
    20.6.2018 12:08 ehm
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Agónie
    Tímto blogpostem naplňuji svoje základní právo deklarované Listinou základních práv a svobod, která je nadřazena vámi citovanému zákonu
    Na to pozor, za absolutní svobodou projevu se schovává kdejaký grázl, ale už 20 let to díkybohu nefunguje.
    22.6.2018 13:34 Ivorne | blog: Ivorne
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Agónie
    No to by byl opravdu konec světa, kdyby i grázlové! měli stejná práva jako ostatní.

    S tím se jdi vycpat a přečti si LZPS, když už se tu o ní bavíme. Víš, ono základní lidská práva dostaneš za to, že jsi člověk, ne za to že nejsi grázl.
    22.6.2018 14:37 Ehm
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Agónie
    No to právě ÚS odmítl:
    Vybočí-li publikovaný názor z mezí v demokratické společnosti obecně uznávaných pravidel slušnosti, ztrácí charakter korektního úsudku (zprávy, komentáře) a jako takový se zpravidla ocitá již mimo meze ústavní ochrany.
    Takže LZPS tě chrání dokud nejsi grázl.
    22.6.2018 14:45 pete
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Agónie
    +
    Na nutnosti dbát těchto zásad nic nemění skutečnost, že jistá část tisku má sklon před fakty (ověřenými skutečnostmi) dávat přednost síle výrazů, jimiž "své názory" tlumočí; jestliže tak zasáhne do ústavně či zákonem chráněných zájmů (práv) jiných, musí být připravena nést z takových jednání důsledky.
    Přeloženo:
    Piš si co chceš, ale jestli jsi grázl, tak za to přijmi odpovědnost a jdi si sednout do chládku mimo slušnou společnost
    22.6.2018 20:33 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Agónie
    Přeloženo
    Piš si co chceš, ale jakmile se nám to přestane líbit, prohlásíme tě za grázla a posadíme do chládku mimo slušnou společnost
    To už tady prosím jednou bylo. A děkuji, opravdu nechci aby zase nějaký soudruh rozhodoval o tom, kdo je grázl a kdo není.
    22.6.2018 22:19 Ehm
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Agónie
    Tak se odstěhuj z ČR, nic jiného ti nepomůže, to je platná legislativa.
    Dalibor Smolík avatar 20.6.2018 14:19 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Agónie
    Ohledně prohlídek v případě návštěvy Pražského hradu, to není výmysl Zemana, takové prohlídce (stejné jako na letišti) jsem byl podroben při vstupu do budovy parlamentu v Ottawě. Taková je holt doba ..
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    ⧠ A = 0 avatar 20.6.2018 15:22 ⧠ A = 0 | skóre: 10 | blog: Technokratovo_zrcadlo | Helsinki
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Agónie
    „Taková je holt doba“ – krásný způsob, jak rozptýlit zodpovědnost. Za opatřením na Pražském hradě stojí konkrétní lidé.
    Nevolte zmrdy.
    Dalibor Smolík avatar 20.6.2018 15:26 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Agónie
    Já ta opatření nijak nehájím, jen říkám, že s tímto jevem se dnes potýkáme všude na světě. V některých zemích i při vstupu do velkých obchodních center. Něco takového dřív nebylo. Proto mluvím o této době, která přináší i taková omezení jako reakci na události minulého období.
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    ⧠ A = 0 avatar 20.6.2018 15:33 ⧠ A = 0 | skóre: 10 | blog: Technokratovo_zrcadlo | Helsinki
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Agónie
    Souhlasím, až na větu
    která přináší i taková omezení jako reakci na události minulého období.
    Nepřináší je doba, přinášejí je konkrétní lidé. Kteří často používají argumentaci typu „ale sousedi taky,“ aby se sebe sňali odpovědnost. Ale každý z nich svým zcela konkrétním příspěvkem k této všeobecné atmosféře přispívá.

    (Říkám to s poněkud trpkou pachutí z tohoto pamfletu na jazyku.)
    Nevolte zmrdy.
    20.6.2018 23:38 Odin
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Agónie
    Zde se musim kapicy zastat. Znaky vami zvyraznene rozhodne nenaplnuje. Ani zdaleka. To by pak kazda satira byla trestna. Trestne je popirani holocaustu, ale ne drzkovani na politiky.
    21.6.2018 07:53 HateFree komisař
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Agónie
    Já myslím, že tohle je tak gumový zákon, že by ho klidně mohla nějaká extrémnější strana v budoucnu použít k potlačování kritiků.
    Heron avatar 20.6.2018 09:35 Heron | skóre: 53 | blog: root_at_heron | Olomouc
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Agónie
    do které ji dostala třetina voličů
    V tomhle souhlasím se Štefanem v tomto pořadu. To nelze házet na jen na voliče a tvářit se, že zbytek politické scény za nic nemůže. De facto každá z "původních stabilních" stran se vlastními chybami a vlastní činy dostala do stavu praktické nevolitelnosti. A pokud si voliči (celkem objektivně) nemohli vybrat mezi stávajícími stranami, tak je celkem logické že volí někoho nového. Nejsem volič ANO, ale děsím se toho, koho budou voliči volit v následujících volbách po ukázce naprosté neschopnosti některých členů ANO zejména ve městech.

    20.6.2018 10:02 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Agónie
    Však já taky nenabízím žádný recept, jak se z toho dostat. Východisko, které by situaci vyřešilo jsem naznačil u staršího blogpostu Čekání na smrt a jiné, na konci dubna. Ale protože Babiš, na rozdíl od Zemana, vypadá celkem zdravě, žádné rozumné východisko v dohledné době nevidím.

    Ale jedna věc je nad slunce jasná. Zanedlouho se proberou všichni ti co jim nasliboval hory doly. Otázkou je, jestli se mimořádné volby budou konat před tím, nebo až po tom. Pokud předtím, posílí Babiš. Pokud po tom. Získá Okamura. Což je tragéd trochu jiného ražení.

    Z tradičních stran má šance na vzestup pouze ODS, jenže nebude mít na výběr s kým jít do party. Lidovce úspěšně diskreditoval Čunek. Piráti se ukázali jako chaotický spolek, kde levá ruka neví co dělá pravá. Seppuku /ČSSD sledujeme v přímém přenosu. Posílí zřejmě i Komanči, protože k těm utečou ti radikálnější voliči ANO, co nesnáší Okamuru. A ten zbytek stran se bude dál potácet tam kde je.

    Takže to nakonec stejně vidím na "úřednickou" vládu, v jejímž čele možná bude stále sedět Babiš. Až do hořkého konce, kdy dojde na státní bankrot.
    20.6.2018 12:09 ehm
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Agónie
    Piráti se ukázali jako chaotický spolek, kde levá ruka neví co dělá pravá.
    Co? Kdy, kde? Jestli myslíš těch pár statusů na osobním FB, kde si někteří neuvědomili, že to sleduje již daleko více lidí a musí se naučit myslet "politicky" a PR, pak to beru jako zbytečnost. Přední představitelé se však vyjadřují konzistentně, drží kurz. Na stranické diskusi se vedou veřejné debaty. Volím je z důvodu vize zveřejnění strojově čitelných záznamů z toho, co se ve státě děje. Konečně se tak bude moci využít výpočetní síla i k jiným věcem, než je buzerace a obírání osobních svobod obyvatelstva.
    21.6.2018 01:31 Buldog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Agónie
    Piráti, kteří tři dny po nástupu do vlády navrhli prolomení advokátní mlčenlivosti - to je trochu větší svinstvo než pár žvástů na facebooku.

    Piráti jsou prekabátění Zelení. Pro idioty, kteří žijí jen smártfounem a internetem či počítači. Ti neprokouknou, že když se pozitivně ve volbách zmíní o internetu či autorských právech - že zbytek jejich snah je také důležitý.
    21.6.2018 01:41 deda.jabko | skóre: 23 | blog: blog co se jmenuje "každý den jinak" | za new york city dvakrát doleva a pak už se doptáte
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Agónie
    Piráti, kteří tři dny po nástupu do vlády navrhli prolomení advokátní mlčenlivosti - to je trochu větší svinstvo než pár žvástů na facebooku.
    Slusny vzorek, ... a to ses tu rozciloval nad tim, ze jini lzou.
    Asi před rokem se dostali hackeři na servry Debianu a ukradli jim zdrojové kódy.
    21.6.2018 02:01 Buldog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Agónie
    Já jsem se nerozčiloval, že tu jiní lžou. Rozčiloval se tu Aleš Kapica. Pletete si jména.

    Každopádně si možná přesně nepamatuji kdy, ale zato si přesně pamatuji podstatnou věc, že Piráti jsou svině, kteří navrhli neprolomitelnost mlčenlivosti advokátů včetně toho, že to přesnesl Jakuch Michálek. To mi pro rozhodování se ve volbách i hodnocení celých Pirátů i všech uskupení, které se kdy Michálka v budoucnosti dotknou, zcela stačí.

    A takto přesně vznikají hospodské pomatenosti typu Aleš Kapica. Drobné nepřesnosti se považují za lži, podstatné věci se ignorují. Chyby typu kdy jsou lži, které Aleš Kapica nesnáší. Odporné nemorální činy mu ovšem nevadí, typu činnost Pirátů, mu ovšem nevadí, to není lež, to je naprosto ok.

    Podobný úchyl je deda.jablko. Tomu by nevadilo, kdyby mu hypoteticky někdo 1. června 2015 vystřílel rodinu, to by bylo ok. Ovšem vadilo mu, kdyby mu někdo lhal a řekl, že to nebylo 1. června, ale 2. června.

    21.6.2018 02:28 deda.jabko | skóre: 23 | blog: blog co se jmenuje "každý den jinak" | za new york city dvakrát doleva a pak už se doptáte
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Agónie
    Kdyz uz chces predstirat, ze nejsi Ponkrac, nauc se konecne aspon poradne psat muj nick. Abys ho nekomolil stejne, jako jsi to uz X-krat predvedl pod svym skutecnym jmenem. Je to deset znaku, to bys mohl zvladnout!
    Asi před rokem se dostali hackeři na servry Debianu a ukradli jim zdrojové kódy.
    21.6.2018 02:04 pc2005 | skóre: 38 | blog: GardenOfEdenConfiguration | liberec
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Agónie
    advokátní mlčenlivosti
    Ehm jestli jsem tu kauzu pochopil správně (a jestli se něco nezměnilo), tak advokátní mlčenlivost v ČR je prolomena pro kohokoliv z EU, kromě ČR.
    Fluttershy, yay! avatar 21.6.2018 09:49 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Agónie
    A je to advokátní mlčenlivost při zakládání firem. Ještě mi nikdo nevysvětlil, proč by něco takového mělo v první řadě existovat.
    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    21.6.2018 12:10 Käyttäjä 11133 | skóre: 58 | blog: Ajattelee menneisyyttä
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Agónie
    Protože advokát má při výkonu svého povolání zachovávat mlčenlivost o všech skutečnostech, které se s výkonem svého povolání dozví.
    Fluttershy, yay! avatar 21.6.2018 12:44 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Agónie
    To není samozřejmost, ergo provozuješ argumentaci kruhem.
    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    21.6.2018 15:11 Käyttäjä 11133 | skóre: 58 | blog: Ajattelee menneisyyttä
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Agónie
    Neprovozuji žádnou argumentaci kruhem, sděluji svlj názor, můj názor je takový, že každý ekonomicky aktivní subjekt by měl o skutečnostech jež se dozví v příme souvislosti s poksytováním služeb, nebo zboží jež od něj poptávám, nebo od něj nakupuji by měl o těchto skutečnostech zachovávat mlčenlivost.
    Fluttershy, yay! avatar 21.6.2018 15:15 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Agónie
    To jsi ale stále nevysvětlil proč.
    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    21.6.2018 15:24 Käyttäjä 11133 | skóre: 58 | blog: Ajattelee menneisyyttä
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Agónie
    Protože informace, které smluvím stranám sděluji při vykonávání obchodních transakcí považuji za důvěrné; kdybych si přál, aby tyto informace třetí strany znaly, tak bych jim tyto skutečnosti sdělil.
    Fluttershy, yay! avatar 21.6.2018 15:43 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Agónie
    Právní rámec pro obchodní transakce vytváří stát a nastavení tohoto právního rámce je z principu umělé. Ryze individualistický postoj „mně to tak vyhovuje“ je pochopitelný, ale už neříká, proč by na to měla přistupovat společnost. Takže proč by na to měla přistupovat společnost?
    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    21.6.2018 21:46 snajpa | skóre: 20 | blog: snajpuv_blocek | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Agónie

    Zhruba stejne, proc by spolecnost mela respektovat soukromi Davkola. Teda, jestli mas svoje soukromi rad - jestli ne, tak pak to dava trochu jinej kontext, pri dohadovani o takovy "prkotine", jako mlcenlivost pravniku... A proc by mela spolecnost respektovat mlcenlivost lekaru? Platis si snad celou peci sam, ze do toho ostatnim nic neni?

    (Disclaimer: neresim souvislost s Piraty, jenom advokatni mlcenlivost per se).

    Podle mne by mela byt zachovana ve vsech ohledech, jinak jak se zmeni vyznam slova advokat, zmeni se cela podoba fungovani soudni moci lavinovym efektem. Exekutivni slozky dostanou dalsi kladiva, justice zustane oslabena, uz staci akorat vylozene obejit obchcat hroby nasim predkum se slovy "tak si tu demokracii muzete strcit...".

    --- vpsFree.cz --- Virtuální servery svobodně
    Fluttershy, yay! avatar 21.6.2018 22:03 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Agónie

    Ve zdejším státním zřízení existuje jakési právo občana na spravedlivý proces a od něj se jde dopracovat k mlčenlivosti advokátů v tomto kontextu.

    Stále nerozumím, jak s tím souvisí metadata obchodních transakcí.

    Teda, jestli mas svoje soukromi rad - jestli ne, tak pak to dava trochu jinej kontext, pri dohadovani o takovy "prkotine", jako mlcenlivost pravniku... A proc by mela spolecnost respektovat mlcenlivost lekaru? Platis si snad celou peci sam, ze do toho ostatnim nic neni?

    Už jsi přestal znásilňovat malé děti?

    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    22.6.2018 01:53 snajpa | skóre: 20 | blog: snajpuv_blocek | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Agónie
    No a to se dostavame k zakladu - ze by se k necemu, co je pro mne duverna informace, mohli potencialne dostat dalsi jenom na zaklade podezreni a bez rozhodnuti soudu. Nebo navrh Michalka obsahoval taky primereny pojistny mechanismy proti zneuziti? Ja jsem myslel, ze tak dalece ani nedosli. Podle myho skromnyho nazoru tuhle mlcenlivost ma pravo prolomit jenom soud pripad od pripadu, na zaklade konkretnich okolnosti v procesu, ktery ma dobre zdokumentovany funkcni ramec.
    --- vpsFree.cz --- Virtuální servery svobodně
    Fluttershy, yay! avatar 22.6.2018 11:30 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Agónie
    Přijde mi, že i ty se točíš v kruzích.

    Zmiňuješ soukromí. Mno, existuje cudnost/intimita, která je evolučně podmíněná… nad rámec toho jde o sociální konstrukty – výrazně se lišící mezi kulturami, způsobem života – v tlupě, v jedné místnosti, v izolaci zdmi v moderní architektuře; mimochodem jsem četl, že třeba jídlo je v některých společenstvích hluboce intimní záležitost. Najít nějaké společné pojítko je nesmírně obtížné, a proto třeba profesor Solove nedefinuje soukromí jako takové, nýbrž klasifikuje [důsledky] jeho narušení (A Taxonomy of Privacy). Podobný přístup dává smysl použít i jinde.

    Takže otázka zní, proč skrývat metadata obchodních transakcí; tím spíš, když skrytí těchto informací není samozřejmost, nýbrž je vyhrazeno pouze pro případy zastoupení advokátem. Chce se říct, že v tom případě „silnější pes mrdá“, kde „silnější“ ~ s přístupem k advokátovi a „mrdá“ ~ [empiricky] neplatí daně. Jaká to změna od mlčenlivosti motivované právem na spravedlivý proces (tedy že „nemrdá právě ten silnější pes“).
    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    22.6.2018 21:50 Odin
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Agónie
    Uz si sakra najdi zenskou. Potrebujes ji jako sul. :-D
    21.6.2018 13:25 pc2005 | skóre: 38 | blog: GardenOfEdenConfiguration | liberec
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Agónie
    Ještě mi nikdo nevysvětlil, proč by něco takového mělo v první řadě existovat.
    Ano to je taky dobrá otázka.
    20.6.2018 09:50 trekker.dk | skóre: 72
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Agónie
    Česká republika se od zimy třepotá v agónii
    Česká republika je v pohodě, soudě podle blogů se v agónii třepotá akorát Aleš Kapica...
    Quando omni flunkus moritati
    21.6.2018 01:34 Buldog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Agónie
    +10000000000
    Agent avatar 21.6.2018 15:48 Agent | blog: Life_in_Pieces | HC city
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Agónie
    Česká republika je v pohodě, soudě podle blogů se v agónii třepotá akorát Aleš Kapica...

    LOL... Tak to byl dobrej stěr. :-)
    Nevěděl zpočátku, co si počít, jak žít, co dělat, ale brzy se vpravil do role samotáře.
    22.6.2018 14:01 Ivorne | blog: Ivorne
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Agónie
    Jak v pohodě? Nemáš akorát absurdně nízká kritéria pro takovou klasifikaci? Mám pocit, že jsi se spokojil s tím, že podle jednoho kritéria se máme dobře (jako nahoře třeba někdo psal, že ekonomika je přeci lepší než byla před dvaceti lety) a na to radši nechceš myslet.

    Kdyby jsme se měli v pohodě, tak by vznikaly zákony, které občanům pomáhají, ne? Zákony, které vyřeší nějaký existující problém, usnadní lidem spolupráci a nebudou mít za oběť blahobyt spousty jiných lidí. Já vím, že umět dělat kompromisy je asi ctnost, ale zavírat oči před tím, že všechny nové zákony za posledních pár let mají za účel nás ojebávat, a přitom se chválit za odvahu dělat kompromisy, je pouze zbabělá nezodpovědnost převlečená za ctnost.
    Agent avatar 23.6.2018 10:17 Agent | blog: Life_in_Pieces | HC city
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Agónie
    V pohodě v tom smyslu, že nikdo nevymýšlí a nezavádí další zbytečné chuyoviny a buzerace. Už to je samo o sobě docela úspěch. Netvrdím, že je to bůhví jaká výhra, ale i to se počítá.
    Nevěděl zpočátku, co si počít, jak žít, co dělat, ale brzy se vpravil do role samotáře.
    20.6.2018 10:15 sad
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Agónie
    A který konkrétní politik nelže?

    Politika je sama o sobě plná špíny, lží a pokrytectví. Několik stran se mezi sebou neustále hádá, vzájemně se radikalizují, přičemž obyčejný člověk to vše platí z daní, postupně ztrácí svobodu a stát ho stále více kontroluje a sleduje. Kromě toho o skutečně zásadních věcech rozhodují neschopní, marxističtí politici v Bruselu.
    ⧠ A = 0 avatar 20.6.2018 15:23 ⧠ A = 0 | skóre: 10 | blog: Technokratovo_zrcadlo | Helsinki
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Agónie
    Kromě toho o skutečně zásadních věcech rozhodují neschopní, marxističtí politici v Bruselu.
    LOL.
    Nevolte zmrdy.
    21.6.2018 00:05 Buldog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Agónie
    Kdyby jen politik. On lže třeba i Linus Torvalds. Například aby přiznal, že mikrojádro nebo C++ není schopen zvládnout, namísto toho na mikrojádro a C++ jen kydal špínu.

    ---

    Pořád se tu na něco nadává. Vyjeďte ven, poznejte lidi třeba na tom Západě a režim tam.

    Vadí vám česká byrokracie? Seznamte se s byrokracií USA! Dokud USA byrokracii nepoznáte přímo, budete si myslet, že v ČR je přebyrokratizováno.

    Vadí vám, že se v české politice mluví sprostě? Jeďte do USA a poslechněte si tamní feministky, profesory a další - kunda a vagína bude každé druhé slovo a zbytek bude nějaké sdělení. A bude to tak u obrovské spousty velice uznávaných lidí.

    ---

    Problém je ten, že Miloš Zeman, Andrej Babiš i další - jakkoli je jinak nemusím, nemohou za to, že kreténi z EU (a tím pádem i jejich patolízalové a řiťolezci z Prahy, Brna, ODS, KDU-ČSL, STAN, ČSSD, TOP09 - obecně Kalouskovci a Bakalovci) chtějí zaplavit zem muslimy a imigranty. A to zvedlo lidi ze židlí třeba tak, že volili (a s ohledem na situaci, čas a místo, neb politika je umění možného) Miloše Zemana.

    Miloš Zeman byla správná volba z toho, co bylo k dispozici. Některým Kapicům, kteří nepoznali život je více proti mysli to, někdo mluví sprostě nebo údajně lže - než to, aby stát na tom byl lépe, a nebyli bychom zpalaveni migranty a muslimy.

    Právě nacistka Angela Merkelová, která celé to muslimské šílenství začala ve velkém. Spolu s čerstvým prohlášením, že je Angele Merkelové u prdele, že zatáhli svět do dvou světových válek (120 mil. mrtvých), že kašle na nějaké Lidice, Ležáky, Terezín a 300 000 Němeci zabitých v Protektorátu Čechy a Morava - ale že odsun sudetských Němců ze střední a východní Evropy je neospraveditelné a nemorální. Zkrátka u Němců platí - jednou nacista navždy nacista.

    A kdo toto Angele Merkelové umožnil. Mimo jiné naši skvělí politici jako je Herman, Bělobrádek, Vokřál, Hollan - a další vlastizrádci. Proč bych měl tyto idioty volit? A nebo jejich nohsledy na stejné vlně typu Drahoš, Hilšer a další? A proč by je měla volit většina voličů?
    21.6.2018 00:28 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Agónie
    Lháři jako výše jmenování mi jsou odporní, ale šmejdům jako ty mám chuť dát po tlamě!
    21.6.2018 00:54 Buldog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Agónie
    Pes štěká, ale karavana jede dál...
    21.6.2018 00:55 deda.jabko | skóre: 23 | blog: blog co se jmenuje "každý den jinak" | za new york city dvakrát doleva a pak už se doptáte
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Agónie
    On lže

    On lze i treba Ponkrac, ... treba tvrdil, ze uz na abclinuxu nic psat nebude a porad ten slib nechce dodrzet.
    Seznamte se s byrokracií USA! Dokud USA byrokracii nepoznáte přímo, budete si myslet, že v ČR je přebyrokratizováno.
    Zase blbosti odtrzene od skutecne reality. V USA mozna maji uredni postupy na vic veci, ale v principu je ta zatez vyrazne mensi, formulare logictejsi, a co je doslova nesoumeritelne s ceskymi podminkami, urednici jsou ochotni pomoct.

    Jen pro srovnani formular danoveho priznani ma jednu stranu!
    Jeďte do USA a poslechněte si tamní feministky, profesory a další - kunda a vagína bude každé druhé slovo a zbytek bude nějaké sdělení.

    Zrejme jsem zil v jine zemi...
    Asi před rokem se dostali hackeři na servry Debianu a ukradli jim zdrojové kódy.
    21.6.2018 01:09 Buldog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Agónie
    Ponkráce neznám, takže se nemůžu vyjádřit.

    Na to, že lžete se stačí podívat na GPL 3 a porovnat ho s dřívější GPL 2 délkou a čitelností. Všechny dokumenty, zejména právní, jsou násobně delší než v ČR.

    Nebyla žádná výjimka, že jsem úřadům dodával jeden až dva tisíce stránek papíru formátu letter spolu s povinným indexem a rejstříkem. To se mi tady nestalo ani v nejhorším snu. Dokonce i opakovaně, pokud našli něco, co chtěli opravit.

    V USA jste zřejmě byl dávno, nebo jste tam jen tak zevloval. Hodně se tam za posledních pár let přiostřilo.

    Např. "sactuary state" v Kalifornii, kdy Kalifornie brání obviněným vrahům, krominálníkům a násilníkům k vydání před soud či do vězení. Oficiální úřady a města v Kalifornii se starají o kriminálníky a vrahy, platí je, a v případě že je na ně vydán zatykač, jim umožní uprchnout před zákonem. I to je součást dnešního USA.

    Aktivisté, feministky i profesoři už také nejsou co bývali. Kundu slyšíte z jejich stran velice často. Často se přímo oblékají na srazy a demonstrace přímo do mundůru vagíny a na transparentech máte slovo vagína skoro povinně.

    A třeba "no whites day" na univerzitách, to také dříve v USA nebývalo. Stejně jako demolice ze strany demonstranů a studentů, když má být přednášky nějakého protisluníčkového přednášejícího. To často škody dosahují statiscových výší v dolarech, a je u toho víc policajtů než je v celé Praze.

    Já tam na rozdíl od vád byl, pracoval - a proto vím, že jste lhář.

    Nicméně tráva je na Západě a v USA zelenější, zejména pokud jste sotva vytáhl paty z ČR.
    21.6.2018 01:50 deda.jabko | skóre: 23 | blog: blog co se jmenuje "každý den jinak" | za new york city dvakrát doleva a pak už se doptáte
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Agónie
    Ponkráce neznám, takže se nemůžu vyjádřit.
    To je takovy zapskly dedek, ktery si mysli, ze vsemu rozumi, a mysli si, ze kdyz sem bude psat pod ruznyma nickama, tak ho nikdo nepozna.
    Já tam na rozdíl od vád byl, pracoval - a proto vím, že jste lhář.
    Fakt debil...
    Asi před rokem se dostali hackeři na servry Debianu a ukradli jim zdrojové kódy.
    21.6.2018 02:04 Buldog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Agónie
    Na příspěvky z Bohnic není jak reagovat. Snad jen abys vzal prášeček a šel už spát. Děláš jen ostudu.
    belisarivs avatar 21.6.2018 13:53 belisarivs | skóre: 22 | blog: Psychobláboly
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Agónie
    Na příspěvky z Bohnic není jak reagovat.
    Vy jste si nevsiml, ze tam jasne rika, ze v USA zil?
    IRC is just multiplayer notepad.
    21.6.2018 13:57 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Agónie
    Pokud to doposud nedošlo co je tenhle týpek zač, tak si projeď tuhle diskuzi.
    21.6.2018 14:17 ehm
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Agónie
    Je to Ponkrác.
    21.6.2018 14:48 pc2005 | skóre: 38 | blog: GardenOfEdenConfiguration | liberec
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Agónie
    Ponkrác, který se nevyjadřuje k ARMu, je nudný Ponkrác :-/
    22.6.2018 02:58 J. M. | skóre: 23 | blog: JMblog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Agónie
    Je to buď Ponkrác, nebo někdo, kdo záměrně píše přesně tak jako Ponkrác, se stejnými ústředními tématy (která obsedantně cpe i tam, kde je řeč o něčem jiném) a stejným stylem, zřejmě ve snaze vzbudit dojem, že je Ponkrác. Sice nevím, proč by to dělal, ale i kdyby to byla ta druhá, méně pravděpodobná možnost, sympťáci jsou oba zhruba stejní. Těžko k překonání. petrfm byl proti nim takový veselý šprýmař.
    21.6.2018 02:15 pc2005 | skóre: 38 | blog: GardenOfEdenConfiguration | liberec
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Agónie
    On lže třeba i Linus Torvalds. Například aby přiznal, že mikrojádro nebo C++ není schopen zvládnout, namísto toho na mikrojádro a C++ jen kydal špínu.
    o_O
    belisarivs avatar 21.6.2018 13:56 belisarivs | skóre: 22 | blog: Psychobláboly
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Agónie
    Právě nacistka Angela Merkelová, která celé to muslimské šílenství začala ve velkém.
    Nepravda.
    Spolu s čerstvým prohlášením, že je Angele Merkelové u prdele, že zatáhli svět do dvou světových válek (120 mil. mrtvých), že kašle na nějaké Lidice, Ležáky, Terezín a 300 000 Němeci zabitých v Protektorátu Čechy a Morava - ale že odsun sudetských Němců ze střední a východní Evropy je neospraveditelné a nemorální. Zkrátka u Němců platí - jednou nacista navždy nacista.
    Taky nepravda.

    Navic odsun odsoudil i Zeman. Jenom ted se obraci jak korouhvicka protoze se mu to hodi do kramu.
    IRC is just multiplayer notepad.
    Agent avatar 21.6.2018 15:43 Agent | blog: Life_in_Pieces | HC city
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Agónie
    Někde jsem četl přirovnání, že Zeman je jako Churchill. Přijde mi to docela trefný. Taky se s tím moc nemazal.
    Nevěděl zpočátku, co si počít, jak žít, co dělat, ale brzy se vpravil do role samotáře.
    Fluttershy, yay! avatar 21.6.2018 15:53 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Agónie
    To je nefér, Zeman nemá historii násilného potlačování odporu v Indii.
    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    Fluttershy, yay! avatar 1.7.2018 21:59 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Agónie
    …i jinde.
    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    21.6.2018 17:35 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Agónie
    Zeman nemá s Churchillem společné lautr nic.
    Petr Tomášek avatar 22.6.2018 10:04 Petr Tomášek | skóre: 39 | blog: Vejšplechty
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Agónie
    Právě nacistka Angela Merkelová, která celé to muslimské šílenství začala ve velkém. Spolu s čerstvým prohlášením, že je Angele Merkelové u prdele, že zatáhli svět do dvou světových válek (120 mil. mrtvých), že kašle na nějaké Lidice, Ležáky, Terezín a 300 000 Němeci zabitých v Protektorátu Čechy a Morava - ale že odsun sudetských Němců ze střední a východní Evropy je neospraveditelné a nemorální. Zkrátka u Němců platí - jednou nacista navždy nacista.

    Takže pro tebe jsou zločiny nacistů omluvou pro vraždění, znásilňování a další zločiny čecháčků? Tak nevím, ale ono spousta s těch Němců nacisti nebyli, spousta jenom držela hubu a krok - ale to dělali Češi většinou za války taky. A pověz mi, čím se provinili třeba děti nacistů? Copak můžou za to, kdo byli jejich otcové? (A mimochodem, to že někdo byl v NSDAP ještě nemuselo znamenat, že by byl vrah, bylo spousta lidí poblouzněných).

    Nedávno jsem viděl tento film a z toho, jak se Češi chovali po válce mě bylo na blití. Merkelová má naprostou pravdu! Ani největší nacistické zločiny nemůžou ospravedlnit zvěrstva páchána čecháčky po válce!

    multicult.fm | monokultura je zlo | welcome refugees!
    Fluttershy, yay! avatar 22.6.2018 10:52 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Agónie
    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    22.6.2018 11:01 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Agónie
    Nestává se to sice často, ale v tomto směru s Petrem Tomáškem plně souhlasím.
    Darth Phantom avatar 22.6.2018 19:36 Darth Phantom | skóre: 18 | blog: Kelvin_Fitnick | Doma
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Agónie

    Tu bábu budou jednou Němčouři proklínat víc než Adolfa až se stanou opět uprchlíky. Bohužel to opět odsere celá Evropa. Takže jednou provždy, soudruzi, zapište si do notýsku: Poválečný odsun skopčáků se udál na základě dohod všech vítězných mocností. Nebyla to žádná zlovůle, libovůle nebo kratochvíle Čechů. Odsun se dohodl v Londýně už nevim přesně, ale bylo to ještě před atentátem na Heydricha. O žádných zločinech "čecháčků" ani nikoho jiného kancléřka 4.říše nehovořila, jak se zde snaží manipulativně podsunout vygumovaný Tomášek, který je jako vždy zralý na pár facek.

    Führerin hovořila o tom, že poválečný odsun a vyhnání skopčáků jsou dnes morálně a politicky neobhajitelné. Na to mám úplně opačný názor, bylo to podle mě jediné možné a rozumné řešení. Nedovedu si představit poválečné mírové soužití s fricky zvláště po tom, co napáchali ve druhé světové (holocaust, touha vyhladit veškeré slovanské obyvatelstvo) v rozjitřené poválečné době. Bylo to jediné možné a účinné řešení a prevence toho, aby se to neopakovalo znova. Obojí je naprosto politicky i morálně obhajitelné.
    Tahle patička nemá hlavu ani patu
    23.6.2018 09:58 Odin
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Agónie
    Nacisticke zlociny odsuzuji, ale take odsuzuji zverstva pachana na Nemcich pri vyhnani, ktere se udalo mnohdy neorganizovane a divoce. Jak se asi provinil utopeny petilety chlapecek i se svou maminkou, jejichz chybou byla jen Narodnost a to, ze jejich tatinek a manzel byl odveden do Wehrmachtu? Nejednalo se o zadne nacisty, jednalo se o lidi, kteri chteli hospodarit v miru na sve pude a ve svych lesich. V tomto pripade dokonce ovladali cestinu a v sirsi rodine davno byli s Cechy partnersky sezdani.

    Mas pravdu v tom, ze povalecne souziti Ceskeho a Nemeckeho naroda by bylo problematicke, ale nesmime zapominat, ze Nemecke osidleni pohranici se datuje uz do stredoveku - vlada Premyslovcu. Nemci sem prichazeli na pozvani Ceskych kralu. Vyhnani Nemci tedy byli z rodin, ktere zde zily po cela staleti a mely zde sve majetky. Nesmime take zapominat na smisene CeskoNemecke rodiny, ktere mely po valce osud mnohdy i horsi nez rodiny vyhnane.

    Fluttershy, yay! avatar 23.6.2018 10:15 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Agónie
    nesmime zapominat, ze Nemecke osidleni pohranici se datuje uz do stredoveku - vlada Premyslovcu
    Tak.
    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    Darth Phantom avatar 23.6.2018 19:46 Darth Phantom | skóre: 18 | blog: Kelvin_Fitnick | Doma
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Agónie

    Nu nezapomínejte, to je v pořádku, hoši. Souhlasím s tím, že to bylo jistě nespravedlivé pro mnohé zde po staletí usídlené Němce. Jenže s tím šlo asi dělat jediné, jak se říká stěžovat si na lampárně. To je holt vysoká politika a tu určili spojenci a vítězové války. Nezapomínejme ani, že mnozí z nich, nebojme se říci drtivá většina bývalých československých státních občanů a občanek se hlásila zcela dobrovolně.

    Je až k neuvěření, že skoro 80 let po válce se noří z hloubi lesů nebo spíše z hloubi politických bažin Werwolfové a ordneři jako Herr Herrmann a ordner Freikorpsu Herr Bělobrádek, kteří se nebojí už otevřeně kolaborovat, to nemá v poválečné historii obdoby, výskyt těchto exemplářů a i v jisté míře degeKchárlů a jeho partaje je alarmující. Je to o to směšnější, že ti dnešní potomci Sudeťáků včetně tlustého prasete Posselta volají po nějakém právu po vlasti či co a přitom se tu ani nenarodili, Posselt tu ani nikdy nežil a vlastně tu ani nikdy pořádně nebyl (kromě několika případů).

    Když to shrnu, odsun Sudeťáků byl a je politicky a morálně bez problémů obhajitelný, a co se týče Československa (odsunovalo se i z jiných států) byl i nezbytně nutný. Udělal by to každý normální stát a zdravě uvažující politik. "Sudetská krize" by se dříve nebo později znovu opakovala, až by novým Henleinům po čase zase otrnulo. Ano, excesy při odsunu byly, jde ale jen o zlomek obětí německého bestiálního řádění na území Československa.

    Tahle patička nemá hlavu ani patu
    Agent avatar 23.6.2018 21:31 Agent | blog: Life_in_Pieces | HC city
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Agónie
    Pěkně řečeno. Ono po bitvě je každý generál. Podobné exesy se děly, dějí všude na světě, není to jen záležitost "čecháčků", jak řekl Petříček. Dovedu si představit, že bylo mezi lidmi tolik nenávisti vůči němcům, že to občas někde přeteklo. Až bude někdo z vás překypovat nenávistí, tak uvidíte sami, co to s vámi bude dělat. To je asi jako vyčítat hladovýmu, že krade, že okradl někoho, kdo mu nic neudělal, nebo něco podobného. Jako pozor nijak to neobhajuji. Jen, že to (asi) chápu, což nic nemění na tom, že je to špatný.
    Nevěděl zpočátku, co si počít, jak žít, co dělat, ale brzy se vpravil do role samotáře.
    PepaSFI avatar 24.6.2018 10:54 PepaSFI | skóre: 7 | blog: zlodej_casu
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Agónie
    oni by si ti humanisti měli uvědomit že dějiny nejsou černobílé a válka není olympiáda. Ve válce se nehraje fér. Ti lidi zažili jednu válku která stála spousty životů a za pár let přišla další. Taková která kromě války samotné přinesla ještě okupaci, ponížení a plánovitou snahu o totální podrobení a minimálně částečné vyhlazení. Opravdu někdo čeká že po tom všem se někdo bude chovat "správně"? Samozřejmě že se našlo spousta lidí co celou válku seděli posraní v koutě a pak si šli kopnout do němců. Stejně jako sudeťáci co celý život seděli s čechama v jedné hospodě najednou mávali vlajkama a čechy vyháněli. Stejně tak možná ti milí a pohostinní lidé ke kterým jezdíte na dovolenou, před pár lety stříleli po svých sousedech. Proč se lidi mlátí po hlavách když někdo kopne do mičudy a "JEDNA NULÁÁ"? Proč se rozhádají kámoši v hospodě a rodiny spolu nemluví když někdo při volbách hlasuje jinak? Protože lidi jsou divní.
    Jediný správný stav mysli je úžas. Jediný správný stav srdce je radost.
    Agent avatar 26.6.2018 21:54 Agent | blog: Life_in_Pieces | HC city
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Agónie
    Moc nechápu, proč to zrovna teď tetka Merkel vytahuje na světlo. Co jako my s tim, my nemůžem za činy našich předků, tak co po nás jako chce? I když asi chápu, snaží se čeřit vodu a odvádět pozornost. Sama má máslo na hlavě a problémů víc než dost, tak ať si řeší své problémy. Ročně dochází ke stovkám útoků z nichž většinu máj na svědomí islamisti, to ji asi nesere, ona radši řeší minulost.
    Nevěděl zpočátku, co si počít, jak žít, co dělat, ale brzy se vpravil do role samotáře.
    Fluttershy, yay! avatar 26.6.2018 22:21 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Agónie
    Možná by pomohlo si samotný ten její projev přečíst. Aktivně přečíst.
    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    24.6.2018 11:20 Odin
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Agónie
    Jiste, byla valka a vyhnani bylo jejim dusledkem. Jestli je vyhnani moralne ospravedlnitelne je otazkou individualni miry vkusu. Kazdopadne dalsi souziti Ceskeho a Nemeckeho zivlu by bylo velmi problematicke, ale podle mne ne nemozne.

    Vzezreni pana Posselta jiste nedela SL paradu, mohl by trochu zhubnout. ;-) Kazdopadne v otazkach majetkoych naroku je znat velky posun. Ze stanov SL bylo v podstate vyrazeno volani po zruseni Benesovych dekretu. SL naopak nyni vola po smireni s Cechy a hledani mostu mezi narody. Obavam se, ze vyznam SL jiz nyni velmi upada. Posledni ranou je spatny postoj SL k AfD.
    Darth Phantom avatar 24.6.2018 21:10 Darth Phantom | skóre: 18 | blog: Kelvin_Fitnick | Doma
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Agónie
    Kazdopadne v otazkach majetkoych naroku je znat velky posun. Ze stanov SL bylo v podstate vyrazeno volani po zruseni Benesovych dekretu.
    Hmm, a nepleteš se trochu? Co jsem tak zaregistroval, tak SL se zřekl nároků na majetek, ale pořád prahne po zrušení Benešových dekretů. Já myslím, že to tady už nikdo neřeší, nějaké usmiřování a tak. Jediný, kdo se v tom furt štourá a píchá do vosího hnízda je SL. Samozřejmě, že význam SL stále upadá. Vysídlenci jsou dnes již většinou po smrti. Potomci vysídlenců mohou začít stavět most mezi národy třeba tím, že se omluví za vysídlení české menšiny z pohraničí a rozbití republiky, které sami způsobili a odstartovali tak sled neskutečně krutých událostí.
    Tahle patička nemá hlavu ani patu
    Fluttershy, yay! avatar 24.6.2018 19:34 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Agónie
    Když to shrnu, odsun Sudeťáků byl a je politicky a morálně bez problémů obhajitelný, a co se týče Československa (odsunovalo se i z jiných států) byl i nezbytně nutný. Udělal by to každý normální stát a zdravě uvažující politik. "Sudetská krize" by se dříve nebo později znovu opakovala, až by novým Henleinům po čase zase otrnulo. Ano, excesy při odsunu byly, jde ale jen o zlomek obětí německého bestiálního řádění na území Československa.

    Když pominu vše ostatní, tak odsunem vzniklo společenské (a de facto ekonomické) vakuum, které vyplnily různé podivné existence – takže následoval úpadek regionů za následujícího režimu a nevzpamatovaly se z toho dodnes (ba naopak).

    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    Darth Phantom avatar 24.6.2018 21:26 Darth Phantom | skóre: 18 | blog: Kelvin_Fitnick | Doma
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Agónie
    To já vůbec nerozporuju a jsem si toho plně vědom. Na mnohé oblasti je i dnes velice smutný pohled, jako by se tam zastavil čas. Jenže různé podivné existence se nechtějí připojovat k Pakistánu nebo Indické říši - jsem rád že si rozumíme ohledně těch existencí a nebude nutný zásah HateFree komisaře. Nepřepadávali četnické stanice, posléze pak stanice SNB a tak dále a tak dále. I přes ta všechna bolavá negativa jsem přesvědčen, že šlo o správný a nezbytný krok.
    Tahle patička nemá hlavu ani patu
    25.6.2018 08:56 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Agónie
    Zase ta kolektivní vina…

    To je stejná argumentace, jako kdybys tvrdil, že židovské pogromy byly zasloužené, protože židi zavraždili Ježíška…
    Darth Phantom avatar 25.6.2018 11:23 Darth Phantom | skóre: 18 | blog: Kelvin_Fitnick | Doma
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Agónie

    Ježíška zabili Římani, nebo alespoň v tom měli konečný verdikt, i když někdo by mohl namítnout, že v tom měli lví podíl i farizejové. Židy bych moc nevytahoval, za to německé průmyslové osvětimské řešení my Němčouři měli stát tisíc let v koutě na hanbě a držet tlamu. Nejinak tomu bylo i v obsazeném čsl. pohraničí, po vyhnání české menšiny putovali do koncentráků Židé.

    Oprosti se už konečně, ty vole, od nutkavého bludu o tom, že obhajuji něčí zločiny na někom. Každá vražda na civilistech je neomluvitelná. Hlavní poselství předešlého příspěvku tkví hlavně v tom, že to, co udělali Sudeťáci jednou tj. rozbili republiku a připojili se k Reichu, udělali by i s pravděpodobností hraničící s jistotou zase. Tady už paušalizovat lze - O Sudetoněmecké straně SdP snad není třeba hovořit, jenže připojení k Reichu měli za lubem i celkem rozumné protinacistické strany jako německá sociální demokracie Wenzela Jaksche. Takže už kapišto, nebo nekapišto a budeš pořád točit klikou flašinetu a hrát písničku o zločinech při odsunu.

    Tahle patička nemá hlavu ani patu
    25.6.2018 14:58 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Agónie
    Němčouři měli stát tisíc let v koutě na hanbě a držet tlamu. Nejinak tomu bylo i v obsazeném čsl. pohraničí, po vyhnání české menšiny putovali do koncentráků Židé.
    Pouč se v historii. Do koncentráků putovali jako první němci, kterým nebylo jedno co náckové dělají s jejich státem – bez ohledu na to, jestli byli židé, nebo ne.

    Chceš-li někoho soudit, tak se podívej trochu dál do historie, třeba do roku 1919. Kdy byly protesty sudetských němců potlačeny vojskem, což se neobešlo bez obětí na životech.

    Ten problém má mnohem hlubší kořeny, než chtějí češi vidět. Zadělal na ně Wilson svým "právem národů na sebeurčení", které pro některé platilo, ale pro jiné ne. Pokud by ses více zajímal o to, koho z pohraničí vyháněli, tak bys zjistil, že to byli vesměs úředníci se svými rodinami, které sem dosadili po r.1918 místo těch původních německých.

    Starousedlé čechy nikdo nevyháněl, jenže ti raději odcházeli sami, když viděli co se děje jejich spoluobčanům německé národnosti, co nesouhlasili s náckama aniž by pro ně Československý stát hnul prstem. A jak se dívali na uprchlíky z pohraničí ostatní češi? Většinou jak na prašivé psy! Něco si o tom přečti, než zas budeš plácat něco o flašinetu.
    Darth Phantom avatar 25.6.2018 19:14 Darth Phantom | skóre: 18 | blog: Kelvin_Fitnick | Doma
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Agónie

    Jo tak starousedlé Čechy nikdo nevyháněl, až když viděli příkoří na svých německých spoluobčanech tak se rozhodli odejít. To je hezký příběh. Tyhle moudra máš od koho, vod Krystlíka, hysterika co vydává za historika? Podmínky byly nastaveny tak, že to nebylo k přežití natož k důstojnému živobytí, k vyhánění samozřejmě také docházelo a nejen úředníků. Tady balancuješ na hraně či spíš za hranou, řekl bych v takovém krystlíkovském pojetí dějin. Tak už tomu konečně rozumím, před válkou a za války byly největší zrůdy Češi a nejvíce trpěli Němci. A do flašinetu teď naskočila ta o hodném mlynáři Habermannovi a zlých Češích.

    Ještě mi prozraď, od kterého Krystlíka máš to, že na uprchlíky z pohraničí pohlíželi Češi jako na prašivé psy s vykřičníkem. O roce 1919 vím a o dalších náležitostech taky, ale to vůbec nemění moje postoje ani nic z toho co jsem napsal, náš malý Goebbelsíku. A není to vůbec dobré se v tom pořád přehrabovat tak jak činí bezdětná Hexe Merkel, toho času kancléřka 4. říše. A jsem si jistý, že "milí krajané" se nespokojí s návštěvou Werwolfa Hermana jakožto ministra české vlády a budou své požadavky stupňovat tak jak to činil Henlein na pokyn Adolfa, ta taktika je známá už 30-tých let.
    Tahle patička nemá hlavu ani patu
    25.6.2018 20:04 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Agónie
    Tak si zjisti kolik čechů vyhnali ze Spálova. To je jen jeden příklad za všechny. Je na tobě, abys sháněl argumenty, které potvrzují, že máš pravdu ty.

    Tady se o tom někdo jiný rozepsal víc.
    Darth Phantom avatar 25.6.2018 21:04 Darth Phantom | skóre: 18 | blog: Kelvin_Fitnick | Doma
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Agónie
    Dyť sis to tam nalinkoval sám v tom odkazu: "Tvrdí to nejen různé organizace, kluby, média, ale i 190 českých historiků (!)". Takže 190 historiků vs Krystlík a nějací další. Potěš mě ještě odkazem na ty prašivé psy, a navrch můžeš ještě přidat nějaký hezký příběh o hodných a poctivých henleinovcích, kterak onehdá vysazovali růže na zahrádce a vyšívali hezké pletené vzory a lidové kroje.
    Tahle patička nemá hlavu ani patu
    26.6.2018 06:44 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Agónie
    Jsi opravdu na tom tak špatně, abys z obsahu nepochopil, že těch 190 historiků bezostyšně lže?
    Darth Phantom avatar 26.6.2018 07:18 Darth Phantom | skóre: 18 | blog: Kelvin_Fitnick | Doma
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Agónie
    Uhádls, jsem. A je to ještě mnohem horší, než si dovedeš představit - o objektivní a nezaujaté pravdě mě nepřesvědčili ani Kapica s Tomáškem.
    Tahle patička nemá hlavu ani patu
    26.6.2018 10:46 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Agónie
    Co jsi uhádl? Vždyť nejsi schopen pobrat ani to, že jde jenom o vybraný úryvek z knihy Milana Churaně, který je vzhledem ke svému věku a znalostem v této oblasti mnohem fundovanější nežli já.

    Myslím, že je nejvyšší čas, abys s tou svou zabedněností něco začal dělat.
    Darth Phantom avatar 26.6.2018 11:12 Darth Phantom | skóre: 18 | blog: Kelvin_Fitnick | Doma
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Agónie

    Drahý můj, mě prostě nepřesvědčíš o tom, jak bylo nebohým Němcům strašně ubližováno ani kdybys tu nalinkoval dvacet Krystlíků a deset Churáňů. Sudeťáci měli veškerá práva jako všichni ostatní, občanské i politické svobody. Jediná chyba byla v tom, že při výběru úřednictva a státních zaměstnanců byli upřednostnováni Češi. Nicméně němečtí pošťáci i četníci existovali.

    Příslušníci velkopanského národa, zvyklí všude poroučet, se najednou ocitli v ČSR a arogantním Němcům najednou nestačilo, že mají práva jako ostatní, chtěli do Velkoněmecké říše. Pohrdli jedním z posledních demokratických států v tehdejší Evropě a s nadšením přivítali zrůdnou diktaturu, hlavně že byla německá. Na henleinovskou historii jsem alergický a tímto končím, protože mě to už nebaví.
    Tahle patička nemá hlavu ani patu
    26.6.2018 12:16 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Agónie
    Já jsem zas alergický na čechy, co se neustále staví do role chudáčků, kterým všichni jen ubližovali a ubližují.

    Ten kdo se neumí bez předsudků přijmout minulost vlastního národa, si nezaslouží soucit.
    Dalibor Smolík avatar 26.6.2018 13:10 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Agónie
    Tady musím dát Phantomovi za pravdu. Problém s "českými" Němci už byl v 19. století, to hlavně oni se zasadili o dualismus a zablokovali jednání o možné federaci. R-U v roce 1867. To, co prováděli Češi po válce s Němci, bylo důsledkem zvěrstev, které Němci na Češích prováděli v pohraničí i ve vnitrozemí. Češi neženou mstu do krajností a spíš řeší věci u piva a maximálně nějaká hospodská šarvátka. To už musel být důvod, proč tak jednali v roce 1945! Dívejme se na to v dobových souvislostech. A pokud jde o mlynáře Habermanna, toho zabil ve skutečnosti místní holič, který Habermannovi dlužil peníze .. ten děsivý film byl fikce (ale to neznamená, že se to nedělo jinde). Jiná věc je, že bychom se měli od minulosti nějak odpoutat a dívat se dopředu.
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    26.6.2018 14:21 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Agónie
    S němci se to má úplně stejně jako dnes s ukrajinci.

    Čechům se moc do kutání v horách a obdělávání chudých políček nechtělo, tak si holt šlechta dovezla pracovní síly z přelidněných německých zemí. Kolonizátoři makali jak barevní a logicky považovali půdu vyrvanou divočině za svou.

    Národností otázku tady nikdo neřešil až do r. 1867, kdy maďaři využili situace že rakouská armáda dostala napráskáno od Prusů k tomu aby Františka Josefa zahnali do kouta.

    Do té doby to táhli němci s čechy bez problémů. Byl to Hans Kudlich, dle dnešní terminologie sudetský němec, kdo na zasedání Kroměřížského sněmu v r.1848 podpořil návrh českých zástupců na zrušení roboty.

    Ne němci, ale češi začali vířit nacionální vášně, které od studentských půtek na univerzitní půdě přešly až do nacionálního účtování po 1. světové válce.

    Vaše iluze o češích co neženou mstu do krajností je přímo trestuhodná! Největší zločiny nepáchali ti, co by na to snad mohli mít i právo, ale parchanti co jen čekali na svou příležitost. A Beneš je pak ještě omilostnil! O tom jsou ty jeho dekrety. O ničem jiném. Jimi zaručil beztrestnost kreaturám, které loupily a vraždily. A jejich potomci žijí v pohraničí dodnes! Těžko bychom mohli tedy očekávat, že by i teď po tolika letech připustili nějakou vinu.

    Mám kamaráda, který se kvůli baráku musel prohrabat Jesenickými archívy. A z toho co v nich našel se mu chtělo zvracet, protože potomci těch co při vysídlování Němců spáchali ty největší zločiny tam dodnes žijí a dnes jsou jeho sousedy.
    Dalibor Smolík avatar 28.6.2018 13:39 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Agónie
    Ale o tom jsem psal, zmiňoval jsem i ten dualismus. Jen říkám, že zvěrstva, která se po válce stávala při odsunech (především u divokého odsunu v roce 1945) jsou reakce na to, co předcházelo. Velký vztek a pocit ponížení. Není kouře bez ohně. Určitě s násilím nesouhasím, jen jsem schopen pochopit, co se bezprostředně po válce dělo. A také tvrdím, že mimo léta 1945-46 se Češi v novějších dějinách brutálně nikdy neprojevovali (byly určité půtky na univerzitní půdě za první republiky, to ano).
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    28.6.2018 14:07 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Agónie
    A také tvrdím, že mimo léta 1945-46 se Češi v novějších dějinách brutálně nikdy neprojevovali (byly určité půtky na univerzitní půdě za první republiky, to ano).
    Což právě není pravda. A důsledkem toho bylo to co následovalo.
    28.6.2018 14:22 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Agónie
    A mezi oběťmi známé Frývaldovské stávky z 25.11.1931 jsi také mnoho čechů nenašel. Při Duchcovské stávce zemřeli tři. Ale vzhledem k tomu, že se problémy týkaly především území kde žila německá menšina, se nemůžete divit, že si to vzali poněkud osobně a v roce 1935 podpořili Konráda Henleina – mimochodem, je to poučné čtení jak se dostal k veslu a jak nakonec dopadl.
    Dalibor Smolík avatar 28.6.2018 16:15 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Agónie
    Při Duchcovské stávce zemřeli 4 lidé, všichni byli Češi. Ale ve stávce v Dolní Lipové i ve Frývaldově zemřeli Němci, ale faktem je, že v Dolní Lipové byli vážně zraněni i četníci.
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    xvasek avatar 28.6.2018 20:48 xvasek | skóre: 21 | blog: | Zlín
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Agónie
    A také tvrdím, že mimo léta 1945-46 se Češi v novějších dějinách brutálně nikdy neprojevovali (byly určité půtky na univerzitní půdě za první republiky, to ano).

    Ve Zlíně jsme měli internační pracovní tábor pro Němce až do roku 47, než tam přišel červerný kříž a vysvětlil jim, že už ... ehm ... není válka a nemůžou držet válečné vězně - viz třeba tady. Denně kolem toho lágru jezdím.

    Celkem chápu, že vysídlení bylo v podstatě správné a taky chápu ty lidi, co tam Němce zavřeli, drželi a týrali. Samozřejmě tam asi byli i jedinci, kteří si to za předchozí roky zasloužili. Na druhou stranu si myslím, že už je dnes dost dlouho od války na to, abychom posuzovali provinění jednotlivců spíše, než odsuzovali celý národ a abychom dokázali pochopit, že pro některé (v tomto případě Němce) to prostě objektivně bylo úplně stejně fér, jako znárodnění majetku Čechů komunisty...

    Dalibor Smolík avatar 29.6.2018 10:11 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Agónie
    Samozřejmě, vůbec nemluvím o tom, jak k problému přistupovat dnes, pokud se dá dohledat konkrétní zavinění jednotlivci, navíc je dobré připomenout zločiny, které se za války i po ní udály jako memento, aby se nic podobného v budoucnosti neopakovalo. Jen chci říct, že ani ještě v roce 1947 se nemuselo povést rozplést jednotlivé příběhy. Těch událostí bylo tak mnoho, vysídlených Němců byly 3 miliony, který soud by byl schopen posoudit jednotlivé případy, pokud nešlo o známé antifašisty, o kterých se to všeobecně vědělo. Tak se snadno mohlo stát, že byli perzekvováni lidé, kteří za války režimu nesloužili a třeba i pomáhali odboji, to je zvlášť smutné. Jenže v té rychlosti sledu událostí na to neměl nikdo čas. 2. světová válka byla nejhorší katastrofa v dějinách lidstva (pokud pomineme morové rány) a proto zpracovat všechny příběhy jak po právní, tak čistě po lidské stránce je takřka nemožné i dnes.
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    26.6.2018 12:30 ehm
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Agónie
    Kapuco, ty se vážně nedokážeš shodnbou s nikým. Pokud je každý okolo tebe debil, tak možná bude chyba někde jinde ;-)
    26.6.2018 13:56 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Agónie
    Každý kolem mě není debil. Ale ty ano.
    26.6.2018 14:01 ehm
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Agónie
    To vidím, jak nadáváš každému - a že o tom musíš lhát o něčem svědčí.
    xvasek avatar 26.6.2018 16:30 xvasek | skóre: 21 | blog: | Zlín
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Agónie
    Potěš mě ještě odkazem na ty prašivé psy, a navrch můžeš ještě přidat nějaký hezký příběh o hodných a poctivých henleinovcích, kterak onehdá vysazovali růže na zahrádce a vyšívali hezké pletené vzory a lidové kroje.

    Doporučuji prohlídku na Buchlově a v Buchlovicích - dá se stihnout za jeden den. Berchtoldové postavili v devatenáctém století v kraji školy, nemocnici, jeden z nich dokonce zemřel jako doktor na tuším tifus, který v nemocnici léčil. V podstatě to byli minimálně před válkou těžcí tahouni kraje. Jestli a do jaké míry kolaborovali s nacismem je dobré nechat jako otevřenou otázku, ale Buchlovice opuštěné z hodiny na hodinu jsou celkem silný námět k zamyšlení.

    Darth Phantom avatar 26.6.2018 20:12 Darth Phantom | skóre: 18 | blog: Kelvin_Fitnick | Doma
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Agónie

    ..a záhy vymřeli ... jsem se dočetl. Se nám nějak nechtěla množit hrabátka bez postelí z nebesy, co? No, v té době byl za vlastizradu obvyklý trest smrti. Čsl. stát byl natolik velkorysý, že je naložil do hraběcího vagónu a odvezl ne do Osvětimi, ale tam, odkud kdysi přišli. Jo ty řešíš, zda to nebylo křivé obvinění. Jistej si nemúžeš být nikdy ničim, to je jasný. Kdybych to měl v rychlosti tak: To byla rakouská katolická šlechta, která měla v zelenou v době násilné rekatolizace českých zemí a přibližně někdy v té době přišla.

    Z toho bych vydedukoval, že vztah hrabat k republice byl nulový či spíše záporný. Existují dvě prohlášení šlechty o věrnosti k vlasti z r. 1938 a 1939. Větší porci odvahy už docela vyžadovalo to prohlášení z r. 1939, řekl bych. Nutno podotknout, že iniciátorem těch prohlášení byl degeKárl z Degenbergu st. z orlické degevětve, budiž mu to ke cti. Berchtoldové tam chybí. Tipoval bych to s vysokou pravděpodobnostní na kolaboraci a trestný čin vrastizrady. Vzpomněl jsem si, že je tadyta tématika dobře zpracována v Četnických humoreskách, už nevim jaký díl, někde ke konci to bude. Moravské katolické rody původem z Rakouska v určité míře aktivně spolupracovali s nacisty ještě před Mnichovem a podíleli se na rozbití republiky.

    Tahle patička nemá hlavu ani patu
    26.6.2018 21:47 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Agónie
    Myslel jsem si o tobě leccos, ale na zmrda jsem tě opravdu nešacoval.
    27.6.2018 11:36 trekker.dk | skóre: 72
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Agónie
    ...aneb argumenty došly, je čas začít lidem sprostě nadávat.
    Quando omni flunkus moritati
    27.6.2018 13:15 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Agónie
    To není nadávka, ale konstatování stavu.
    27.6.2018 19:41 Käyttäjä 11133 | skóre: 58 | blog: Ajattelee menneisyyttä
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Agónie
    Nehul to.
    27.6.2018 19:54 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Agónie
    A ty mi taky.
    27.6.2018 20:50 Käyttäjä 11133 | skóre: 58 | blog: Ajattelee menneisyyttä
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Agónie
    Ale, ale, ty se nějak čertíš zas a opět :)
    Fluttershy, yay! avatar 25.6.2018 19:13 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Agónie
    Jenže různé podivné existence se nechtějí připojovat k Pakistánu nebo Indické říši

    Jestli sis nevšiml, tak v takových oblastech vzniká dost zvláštní domobrana (příklad).

    I přes ta všechna bolavá negativa jsem přesvědčen, že šlo o správný a nezbytný krok.

    Pokud je cílem dobýt a řídit území (populaci) bez ohledu na princip subsidiarity, ale společnost se od té doby posunula a integrace je nevyhnutelná při řešení vyvstávajících problémů – integrace a princip subsidiarity pak eliminují separatismus.

    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    Darth Phantom avatar 25.6.2018 19:28 Darth Phantom | skóre: 18 | blog: Kelvin_Fitnick | Doma
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Agónie
    Dobývání vypadá jinak. Ano, společnost se od té doby změnila, ale germánský Drang nach Osten se nezměnil, a debat o subsidiaritě se ňák už nehodlam zúčastňovat :-)
    Tahle patička nemá hlavu ani patu
    ⧠ A = 0 avatar 3.7.2018 10:35 ⧠ A = 0 | skóre: 10 | blog: Technokratovo_zrcadlo | Helsinki
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Agónie
    +1 Jeden z mála příspěvků, kdy s Odinem mohu souhlasit.
    Nevolte zmrdy.
    3.7.2018 15:40 M.train | blog: m_train
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Agónie
    Zajímavé, když vyhulený Pirát, jehož život sponzoruje dotovaný pobyt na škole, souhlasí si pragmatickým Odinem.
    22.6.2018 14:17 Ivorne | blog: Ivorne
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Agónie
    Ach, chudák Babiš, ten vůbec nemůže za všechny hrůzy světa. To on jenom chtěl v klidu vykrádat státní peníze, brát všechny úplatky, dotace co se rozdávají a přijímat zákony a regulace co zaručují monopol, státní zakázky a imunitu proti zákonům svým firmám. Prostě je to správný čech a ví, že jako čech musí krást co to jde. A to by jsme po něm chtěli, aby ještě řešil kompetentně migrační krizi? Kde by na to jako přes všechno to své blahodárné české kradení měl vzít čas?

    Jo ale teď vážně, ty jako fakt chceš dávat Angele Merkelové zodpovědnost za Lidice a Ležáky, ale nechceš dávat Babišovi zodpovědnost za jeho významnou a s vysokou spolehlivostí potvrzenou komunistickou minulost? Není to trochu dvojí metr? Já dvojí metr nemám, mě vadí Merkelová dost podobně jako Babiš, ale jako dávat chtít Merkelovou hnát k zodpovědnosti za nacismus mi přijde docela zbtečné.

    No ale abych tě jen nekritizoval, tak bych ti chtěl vzdát obdiv za skvělou investigativní práci, kterou jsi jistě odvedl při odhalování politického pozadí Hilšerovy kandidatury na prezidenta a stejným dechem bych tě chtěl požádat, aby jsi mi sdělil detaily tvých podezření o něm. Já měl totiž Hilšera za nepolitického člověka, který vycítil šanci dostat se relativně poctivě do politiky a málem i skoro možná uspěl. Takže jestli skutečně máš zájem přinést do světa osvětu o tom, jak se to vlastně má s těmi proradnými kryptofašistickými politiky jako je Hilšer, tak jsem přesně ten člověk, koho by jsi měl osvětit. O Hilšerovi vím úplné prd a jsem celý nadšený do toho se o něm něco dozvědět.
    20.6.2018 17:00 M.train | blog: m_train
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Agónie
    Pokud může kariérní chlapec Poche kandidovat na ministra zahraničních věcí, tak je asi u nás všechno v pořádku. Pamatuji si, že za vlády ODS dostal v Praze několik trafik, už v 25 letech třeba předsedu představenstva Pražské energetiky.
    20.6.2018 19:49 karlik
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Agónie
    Toho chlapce ze Slovenska nemusím.

    Je mi ovšem záhadou, jak zařídil, že okamžitě po nástupu byly v rozpočtu peníze na důchody, když těsně před tím to vypadalo na totální krach. A to samé se týká současného přebytku v rozpočtu.

    Kde se najednou ty peníze vzaly?

    Trochu mi to připomíná scénu z filmu s Bretem Maverick: "Kouzlo"

    Jinak doufám, že dvoustranná "akce rudé trencle" vejde do dějin stejně, jako Havlovy kalhoty nebo Klausovo pero... :-)
    Fluttershy, yay! avatar 20.6.2018 21:20 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Agónie
    Je mi ovšem záhadou, jak zařídil, že okamžitě po nástupu byly v rozpočtu peníze na důchody, když těsně před tím to vypadalo na totální krach. A to samé se týká současného přebytku v rozpočtu.

    Špinavé důchody. Babiš rozdá penzistům peníze určené na sanaci ekologických škod

    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    21.6.2018 00:31 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Agónie
    Se divím že je to pro tebe záhadou. Už jsi zapomněl, kdo byl v té Sobotkově vládě ministrem financí? Lže teď, lhal i předtím. Jen aby udělal že Sobotky neschopného nýmanda a zaujal jeho místo.

    Peníze jsou, ale ne na každou kravinu co slíbil. Bude jimi ucpávat hubu dokud to půjde těm, co by mohli ohrozit jeho pozici.
    22.6.2018 14:21 Ivorne | blog: Ivorne
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Agónie
    No Klausovo pero vešlo akorát do dějin českých internetových memů.
    20.6.2018 23:31 Odin
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Agónie
    Hospodske kydy starnouciho muze, nostalgie a melancholie. Nemuze to byt priznak poklesu testosteronu? Alesi, vykasli se na to a soustred se radeji na rodinu, kde by sis v tomto veku mel uzivat podzim sveho zivota.
    21.6.2018 00:51 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Agónie
    Vlastní zkušenost? O mne nemusíš mít péči. Soudě dle vlastního otce mám do podzimu ještě daleko. Řekl bych, že to dřív půjde do pronájmu tvoje krypta. Někde jsem dnes zahlédl, že na Olšanech to bude brzy se slevou. Můžeš se tam poptat.
    21.6.2018 01:24 Buldog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Agónie
    Pokud budeš mít chuť lidem dávat přes hubu, můžeš být na marách ještě dneska. To docela zkracuje život dosti podstatně.
    21.6.2018 06:09 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Agónie
    Abych si tě do toho FM nepřijel vytáhnout na vzduch. Ze Žabně to není daleko.
    21.6.2018 08:14 Käyttäjä 11133 | skóre: 58 | blog: Ajattelee menneisyyttä
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Agónie
    xD ve svých letech se chovat jako puberťák, není ti to trapné? :)
    21.6.2018 08:24 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Agónie
    V případě tohoto individua ani ne.
    23.6.2018 09:32 Odin
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Agónie
    Alesi, aleis.. Ja ti preji klidne stari a ty mne pri tom posilas do hrobu. Jinak nemusis mit starost. Nase rodina ma hrobku na jednom hrbitove v male obci v pohranici. Je to tam krasne. Vzdycky si tam uvedomim, ze po smrti jsme si vsichni rovni, takze je treba si svuj zivot uzivat a nebyt kapicou. Take je pekne videt, ze bez ohledu na valky i rezimy hrobka stale stoji. Prezila prvni republiku i bolsevika bez ujmy.
    24.6.2018 15:39 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Agónie
    Posílám tě tam odkud si přišel. Nic víc.
    22.6.2018 14:24 Ivorne | blog: Ivorne
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Agónie
    "Podzim života" - jak já nesnášim tuhle frázi. Kdyby jsi tam rovnou napsal "brzo stejně chcípneš, tak se nestresuj každou kravinou", tak by to působilo aspoň upřímě. Ale podzim života zní tak nafoukaně, že se mi z toho chce blejt.
    22.6.2018 21:55 Odin
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Agónie
    Nafoukane? Je to jen eufemismus pro zacinajici stari. Moje leto uz take pomalu konci. Pripravuji se na podzim. ;-)
    Petr Tomášek avatar 20.6.2018 23:35 Petr Tomášek | skóre: 39 | blog: Vejšplechty
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Agónie
    Kdyby mi nebyli tak bytostně odporní lháři.
    Hele, a nebyl jsi náhodou dlouholetým voličem Č-SS-D?
    multicult.fm | monokultura je zlo | welcome refugees!
    21.6.2018 00:10 Buldog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Agónie
    Oni mu nejsou bytostně odporní lháři, protože lež nepozná. Jen si přečte média a ta mu řeknou, koho by měl považovat za lháře, a kdo by mu měl být odporný.
    21.6.2018 00:34 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Agónie
    Řekl že se tady oba vyskytujeme dost dlouho na to, abys věděl, že ne.
    21.6.2018 00:20 Buldog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Agónie
    Já si hlavně myslím, že Aleš Kapica je ze všech nejlepší. Jen on ví, jak to dělat správně. Všichni ostatní jsou nýmandi.

    Právě jsem slyšel hlas zhůry: "Já Bůh lituji, že když jsem stvořil nebe a zemi, nebyl u toho Aleš Kapica. Mohl mi poradit a bylo by to celé lepší."

    Albert Einstein se před smrtí jasně vyjádřil, že kdyby se jeho teorie relativity účastnil Aleš Kapica, mohla být mnohem lepší. Podobně se vyjádřili lídři kvantové fyziky, že kdyby s nimi spolupracoval Aleš Kapica, mohla být kvantová fyzika o 300 let napřed oproti současnému stavu.
    21.6.2018 00:46 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Agónie
    Tak zmateně jak ty, může psát jen někdo z FM.
    21.6.2018 00:52 Buldog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Agónie
    Samozřejmě, protože jen Aleš Kapica píše dobře.
    xvasek avatar 21.6.2018 09:00 xvasek | skóre: 21 | blog: | Zlín
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Agónie
    Buďme rádi, že se už poučil a přispívá aspoň anonymě. :-)
    22.6.2018 17:30 J. M. | skóre: 23 | blog: JMblog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Agónie
    Ponkrác není poučení se schopen. Těm, co ho léta znají z ábíčka i dalších webů, to musí být jasné. To je člověk s nulovou sebereflexí, s monumentálním, nekonečným sebevědomím, které vůbec neodpovídá schopnostem (Dunning-Kruger v nejextrémnější podobě), člověk, kterého fakta a vývoj v čase neustále usvědčují z nezpochybnitelných omylů (které pokaždé tvrdí naprosto neochvějně s brutálně arogantními dodatky ve smyslu, že kdokoli tvrdí opak, je debil), což mu nebrání v tom, aby se celé roky zas a znova vracel a hulvátsky všechny mistroval o tom, že vývoj ukazuje, že má vždycky pravdu. Když se přičte patologické lhaní (např. o tom, že on není on nebo že se už nikdy nevrátí), je jasné, že v psychopatických osobnostech jeho typu věci jako charakter, schopnost poučení se, nápravy, nalézt nelze.

    Ale abych byl objektivní, dodám pro dokreslení celkového obrazu i pohled z druhé strany. Třeba názor jednoho astrologa z prestižních Parlamentních listů o tom, že pražská kavárna útočí na Miloše Zemana, protože se jí nelíbí, že lidé zvolili prezidenta, který není jejich loutkou.
    JiK avatar 21.6.2018 18:57 JiK | skóre: 13 | blog: Jirkoviny | Virginia
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Agónie
    Copak Buh, ale ted mi dokonce volal i Chuck Norris, jestli pry neznam nejakeho Kapicu nebo Kapucu, ze by potreboval s necim pomoct, ze pry to sam asi nezvladne...
    21.6.2018 19:49 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Agónie
    I vy lichotníku! Zkuste šplhat ještě chvilku, ale bacha na stolici ;-)
    21.6.2018 20:25 Ehm
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Agónie
    Toho bych se nebál, ta ti nezvykle leze z úst.
    21.6.2018 20:26 Käyttäjä 11133 | skóre: 58 | blog: Ajattelee menneisyyttä
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Agónie
    I think he needs some aloe vera, because he just got burned...
    22.6.2018 12:55 JS1 | skóre: 2 | blog: intuition_pump
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Agónie
    Albert Einstein se před smrtí jasně vyjádřil, že kdyby se jeho teorie relativity účastnil Aleš Kapica, mohla být mnohem lepší. Podobně se vyjádřili lídři kvantové fyziky, že kdyby s nimi spolupracoval Aleš Kapica, mohla být kvantová fyzika o 300 let napřed oproti současnému stavu.
    To sis asi spletl Alese s Petrem.. ;-)
    Lidstvo čelí v tomto století hrozbě civilizačního kolapsu. Podpořte hnutí klimatickakoalice.cz!
    22.6.2018 14:41 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Agónie
    Kdyby ten blbec z FM věděl co neví, tak by mu ten jeho lživý blábol až tak absurdní nepřipadal. ;-)
    22.6.2018 16:59 Alex Napuca
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Agónie
    já jsem nejchytřejší a pro jsem kikot.
    22.6.2018 20:33 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Agónie
    Koukám, že sis dal tu práci a založil nový nick jen proto, aby sis mohl zahlasovat.
    24.6.2018 20:13 Alex Napuca
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Agónie
    já jsem nejchytřejší a pro jsem kikot.
    25.6.2018 08:43 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Agónie
    Jo. To jo.
    Migi avatar 25.6.2018 11:22 Migi | skóre: 59 | blog: Mig_Alley
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Agónie
    Můžu vědět, kdo konkrétně se svíjí v Agonii? Samozřejmě kromě tebe? U takového Fialy a Kalouska se to da vcelku pochopit, ale za to nemůže Babiš, ačkoli nám to vnucují už roky den co den. Holt antiBabiš jako téma očividně nestačí, a opakovaná lež není pravdou.

    Jinak ne, že bych byl výhradně na straně pana agrárníka, ale zprivatizovat si pojem demokratické strany pro ty, kteří tady rozkrádali stát z vrcholných pozic už od revoluce, jen aby se z jejich koryt ted nenakrmil někdo jiný, .... no pardon .... to má český volič opravdu paměť dlouhou jen jedno volební období?
    Fluttershy, yay! avatar 25.6.2018 11:53 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Agónie
    Jsou to strany konzervativní – reakcionářské a jako takové se hlásí k republice a zastupitelské demokracii; s tím, že si přihrávali melouchy, v tomto případě slovy jistého oligarchy „není žádný souvis.“
    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    25.6.2018 12:16 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Agónie
    Můžu vědět, kdo konkrétně se svíjí v Agonii? Samozřejmě kromě tebe?
    Už touhle větou jsi mě naladil k tomu, abych tě rovnou poslal do prdele, protože evidentně nerozumíš psanému textu. Nastuduj si prosím nejprve co to slovo znamená. Všechno ostatní najdeš v textu.
    Migi avatar 25.6.2018 12:36 Migi | skóre: 59 | blog: Mig_Alley
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Agónie
    A ty jsi mě naladil k dojmu, že jsi skutečně z těch řad, kde je demokracie uznávaná, jen pokud koresponduje s tím jediným správným názorem (kupodivu názorem té menší [ale samozřejmě o to lepší] skupiny oprávněných voličů ). Takže prosím táhni do prdele sám. :D
    25.6.2018 13:14 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Agónie
    Tak především – ten blogpost není o jediném správném pohledu na věc, ale o tom, jak se lháři etablují v téhle společnosti.

    V textu bylo zcela jasně napsáno kdo a proč se ocitl v agónii – stavu žití nežití. Kdy ekonomika setrvačností jede, a bolševické hyeny, které tak rády přikazují druhým co smí a nesmí dělat, už se vidí v sedle.

    Nikdy a nikde jsem nepsal oslavné ódy na ty, co se zasloužili o to, aby polovina obyvatel téhle země za trochu medu napatlaného kolem huby jako houba nasávala názory, které jim ve svých tiskovinách předhazuje Babiš a jeho pohůnci.

    Soudní lidé byli vždy v menšině. Tak to chodí co svět světem stojí, protože táhnout s proudem a výt se smečkou je vždycky snazší.

    Správnost názorů ukazuje čas. Jestli na to nezapomeneš, tak si přečti co jsem psal za rok, za dva. Uvidíme, jak dalece jsem se teď v hodnocení situace zmýlil. Sám za sebe mohu říct, že pokud je teď má obava lichá, tak budu jenom rád.
    xvasek avatar 25.6.2018 14:16 xvasek | skóre: 21 | blog: | Zlín
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Agónie
    Můžeš prosím tě rozvést, co kdo tobě nebo státu ukradl?

    Já osobně myslím, že ti pánové a dámy to tady dotáhli do stavu relativně funkčního systému. Tady ta populistická hnutí jsou tady IMHO spíš proto, že soused má tři kozy a já jenom dvě a to je přece není spravedlivé, někdo s tím něco rychle udělejte, protože on musí někde krást.
    25.6.2018 17:11 pavele
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Agónie
    Mýlíš se, on neřekne: "protože on musí někde krást."

    Řekne: "Bodejť by mu ta třetí koza chcípla".

    Takto je to správně. :-)
    Agent avatar 25.6.2018 23:39 Agent | blog: Life_in_Pieces | HC city
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Agónie
    Můžeš prosím tě rozvést, co kdo tobě nebo státu ukradl?

    Mě stát každý měsíc okrádá na výplatě a pak ty peníze promrd/há na dotace na pochybné projekty jako hnízdilovo hnízdo nebo zkrachovalá technologická centra - Zájemce vydražil zkrachovalý TechnoPark za méně, než firma dluží

    Zkrachovalý technopark za stamilióny vlastní zámečník

    nebo na sanaci vytunelovaných bank 16 let od největší "bankovní loupeže" v ČR
    Nevěděl zpočátku, co si počít, jak žít, co dělat, ale brzy se vpravil do role samotáře.
    xvasek avatar 26.6.2018 17:19 xvasek | skóre: 21 | blog: | Zlín
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Agónie
    Hm, jasně. Doporučuji začít třeba tady. když si své odvody vydělíš celkovými výdaji a pak vynásobíš jednotlivými výdajovými kapitolami, zjistíš, kolik tě co stálo včetně těchto leváren a kolik tvých peněz šlo na rozumnější věci (zejména hlavně důchodce). Těžko říct, jestli ty promrhané desetiny procent odvodů (desetikoruny / stokoruny) ospravedlňují prohlásit systém za nefunkční a volit Babiše nebo Okamuru, ale to už si každý musí rozhodnout sám, ještě chvilku tady máme demokracii...
    26.6.2018 17:28 ehm
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Agónie
    Fluttershy, yay! avatar 26.6.2018 17:49 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Agónie
    Mám se smát, nebo plakat?
    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    26.6.2018 18:18 deda.jabko | skóre: 23 | blog: blog co se jmenuje "každý den jinak" | za new york city dvakrát doleva a pak už se doptáte
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Agónie
    Driv jsem rikal, ze Svobodni jsou takovi komunisti, s tim rozdilem, ze komunisti uz chapou, ze jejich program nemuze fungovat.

    Ale kdyz ted vidim jejich napady... kdyby se z toho realizovala dejme tomu jedna tretina, rozvrati to republiku za dva za tri roky tak, jak se to nepovedlo ani komunistum za ctyricet let.
    Asi před rokem se dostali hackeři na servry Debianu a ukradli jim zdrojové kódy.
    26.6.2018 18:38 ehm
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Agónie
    kdyby se z toho realizovala dejme tomu jedna tretina
    Můžeš v restauraci říct, ať jdou s takovým jídelním lístkem do prdele, protože kdybys toho sežral dejme tomu jednu třetinu, bude ti fakt blbě. Oni se potom zeptají, proč bys toho žral jednu třetinu, protože to si máš vybrat co chceš a ne to vyžrat od shora dolů, no, a tím ti vlastně i nepřímo vysvětli, proč je tvůj komentář tak dementní.
    26.6.2018 21:40 deda.jabko | skóre: 23 | blog: blog co se jmenuje "každý den jinak" | za new york city dvakrát doleva a pak už se doptáte
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Agónie
    Ten seznam omilaji v ruznych variantach uz delsi dobu. Muzes mi proto vysvetlit, proc, kdyby se dostali k moci, by zrusili jenom par polozek z toho?

    Ale prekvapilo me, ze tentokrat uz nechcou rusit Akademii ved a Cesky telekomunikacni urad.
    Asi před rokem se dostali hackeři na servry Debianu a ukradli jim zdrojové kódy.
    26.6.2018 23:22 ehm
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Agónie
    Až na to, že ty seznamy jsou odlišné (resp. mi to přijde jako cca subset z té kalkulačky). Z těch navržených 36 položek se mi několik nelíbí a u několika jsem na vážkách, ale vesměs tam nevidím nic, čím by došlo k rozvrácení republiky (víc než úřadováním komunistů). Tolik tedy za předpokladu, že za těmi názvy ve skutečnosti není schováno něco jiného a mnohem důležitějšího.
    Fluttershy, yay! avatar 26.6.2018 18:41 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Agónie
    Svobodní se fakticky moc neliší od neoreakcionářské ideologie.
    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    26.6.2018 19:56 ehm
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Agónie
    A kdo že jsou to ti Svobodní? Však se okolo nich sdružuje široká škála lidí, od víceméně běžných pravičáků po anarchokapitalisty. Nejlepší je snažit se volit přímo konkrétní lidi (resp. jim dávat preferenční hlasy).

    Svobodné volím ne proto, že bych doufal, že vyhrají volby a rozjedou vlnu radikálních reforem, kdy začnou jen na základě ideologických pohnutek hromadně rušit úřady, infrastrukturu a potažmo zákony a doufat, že trh si nějak poradí, ale proto, aby byli určitou protiváhou proti klasickým stranám a současně se jejich myšlenkám dostalo víc mediálního prostoru. Ať dostanou kousek moci a předvedou, co umí.

    Reálně nehrozí, že by Svobodní získali takovou moc, aby změny nějak výrazného rozsahu vůbec připadaly v úvahu. Kdyby to hrozilo, asi bych je nevolil. Tak jako se mi nelíbí, jak rychle se dostal k moci Babiš s ANO, tak by se mi nelíbílo, kdyby Svobodní vyskočili z jednotek procent na desítky procent hlasů.

    No, nicméně, abych vypíchnul tu hlavní myšlenku: Kritizovat současnou podobu státu ještě neznamená trvat na tom, že se všechno má okamžitě začít drasticky měnit. Byl bych pro pomalé, postupné reformy (což současně znamená, bohužel, že se bavíme minimálně o desetiletích, ne-li staletích, ...). Ty ideologické úvahy mají význam pro určení směru; je to prerekvizita pro vytvoření dlouhodobé strategie, bylo by navýsost naivní z toho rovnou začít sestavovat program na čtyřleté volební období a ostatně to Svobodní ani nedělají. Jejich program čtu před každými volbami a většinou se drží hodně (na můj vkus až moc) při zemi. Samozřejmě tam ale taky najdu věci, se kterými nesouhlasím, nebo se mi nelíbí, jak jsou formulované („uděláme“, „zařídíme“ – jak, tve? S tím jediným křeslem, které se jim možná poštěstí získat?).
    Fluttershy, yay! avatar 26.6.2018 22:27 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Agónie
    Nejlepší je snažit se volit přímo konkrétní lidi (resp. jim dávat preferenční hlasy).

    S tím bych souhlasil, ale ne v případě Svobodných, protože nevidím důkazy, jak bych benefitoval z předání moci korporacím, což beztak dělá i tak řada mainstreamových stran (není k tomu potřeba Svobodných) – preferuji subjekty podporující empiricky podložená řešení.

    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    26.6.2018 23:45 ehm
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Agónie
    Nepřijde mi, že by Svobodní nějak usilovali o předávání moci korporacím. Asi k tomu někde dojde, když převedeš část agendy na soukromý sektor, ale většina toho je AFAIK spíš někde na úrovni těch ideologických úvah, které v programu vesměs nejsou a nikdo to otevřeně nenavrhuje (rád se nechám opravit, pokud se mýlím; přecejen už to nesleduji tak aktivně, protože trávit šílené množství času čtením volebních programů různých stran, včetně těch, ke kterým jsem měl pocitově odpor, jen abych se ujistil, že skutečně mám racionální důvod je nevolit, posloucháním rozhovorů aj. mě po několika volbách a zhlédnutí diskuzí na Internetu, kde jsem pochopil, jak vypadá rozhodovací proces běžného ovčana, přestalo bavit a rozhodl jsem se, že přípravě na volby budu věnovat jen mírně víc úsilí než je průměr – očekával jsem, že pak zklamání bude mírně menší, což bohužel není, ale alespoň můžu strávit víc času hraním videoher a mstít se okolní společnosti aktivním promhraním veškerého svého potenciálu, pokud tedy nějaký mám).
    Fluttershy, yay! avatar 27.6.2018 09:03 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Agónie
    Asi k tomu někde dojde, když převedeš část agendy na soukromý sektor

    Když se vytvoří nějaké (právní/mocenské) vakuum, kdo ho asi v dnešní době vyplní?

    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    27.6.2018 10:34 ehm
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Agónie
    Libertariánství je primárně o předání reálné moci lidem, ne korporacím. Korporace jsou pružnější než státní aparát a zisk je lepší motivátor ke změně než nějaké parlamentní volby (viz současná kauza bezklecových vajíček: jak reaguje stát a jak korporace?). K tomu si ale potřebuješ vychovat lid, který je však v současnosti spokojený s nadáváním v hospodě, aktivismus považuje za sprosté slovo, přímou akci (v ekonomické podobě) považují za neefektivní ("co zmůže jeden člověk?") a hlavně proč by vlastně něco řešili, když "od toho je stát".

    Takže se to může vydat dvěma směry - buď hozením do rybníka vznikne společnost, která se dokáže postavit naprosto čemukoliv a umí volit peněženkou, nebo vznikne společnost ovládaná korporacemi, kterým se nikdo nechce postavit. A to je spíš o optimismu/pesimismu, u Čechů bych se přikláněl k té druhé možnosti, ale šanci by si to dostat zasloužilo. Rozhodně by to nenahradilo dokonalý systém, tak buďme v hledání chyb spravedliví.
    Fluttershy, yay! avatar 27.6.2018 13:46 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Agónie
    Klecový chov je dlouhodobý status quo, který odpovídá zákonu a troufám si tvrdit, že lidé o něm v zásadě vědí (byť kolem toho většinu času nebývá takový humbuk). Přesto drůbežárny neměly humanistickou motivaci přejít na jinou formu chovu (nehledě k dopadům živočišné výroby vůbec, pak je to vysloveně explicitní případ progress trap).
    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    27.6.2018 14:04 ehm
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Agónie
    Opět děláš tu samou chybu, že očekáváš pokrok od samotných korporací. Rozdíl je v tom, že stát reagoval na aktivismus a vůli lidu neohrabaně a šnečím tempem "obohacenými klecemi", tedy řešením ve stylu 'vlk se nažral a koza zůstala celá'. Korporace na ten samý aktivismus zareagovaly bojkotem, aby nepřišly o tržby (žádný řetězec nechtěl být ten zbývající, co by klecový chov podporoval, zůstal by v marketignové nevýhodě). Nezapomeň, že se stále pohybujeme ve společnosti konformistů a občanská zodpovědnost neexistuje, tohle je hybridní řešení - ideálně by se o to postarala poptávka. V dotačním prostředí to není tak snadné.
    27.6.2018 14:47 Kate | skóre: 9
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Agónie
    A co ve chvíli kdy konkurence prakticky neexistuje, případně stav trhu znemožňuje příchod konkurence která poskytne výběr? U chovu slepic se dá přejít na farmářské trhy, ale u výroby CPU už se tak snadno peněženkou nehlasuje. Ve chvíli kdy by třeba Intel zničil / pohltil AMD, může si bez problémů dělat co chce (předpokládám tedy že v libretariánském pohledu na svět nemá co dělat ani antimonopolní regulace trhu)
    27.6.2018 14:51 ehm
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Agónie
    No právě libertariánství není anarchokapitalismus, takže pokud dojde k pokřivení trhu, tak ho klidně řešit bude. Ale to záleží, jak by se k tomu AMD/Intel postavil, ne každý monopol je inherentně špatný.
    27.6.2018 16:57 ehm
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Agónie
    Ne. Volný trh dává smysl tam, kde může existovat vysoká konkurence. Tady té konkurenci brání patenty. (Je to trochu složitější o to, že nikdo nikomu nebrání vyrábět jiné procesory atd., ale v zásadě případnou regulací Intelu nevznikne žádná škoda, pokud ty zásahy nebudou tak extrémní, že se na to v Intelu vyserou a zavřou krám – ať už globálně, nebo jen např. v EU.)

    BTW: Současná obtížnost té captchy (pravděpodobně zvýšená kvůli tomu spamu) je beyond frustrating.
    Fluttershy, yay! avatar 27.6.2018 15:11 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Agónie
    Stát sleduje zájmy také jiných skupin než občanů. Zvlášť když se z něj stává divize ANOfertu.
    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    27.6.2018 16:51 ehm
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Agónie
    To záleží, o jakém vakuu se bavíme. Vzniklo by např. opětovným povolením kouření v restauracích vůbec nějaké vakuum? To by pak opakem vakua bylo mít zakázáno a/nebo striktně regulováno úplně všechno. Kdyby došlo ke zrušení státních starobních důchodů, tak se to dá považovat za vakuum, protože se to bude muset vyřešit nějak jinak – tedy lidi budou muset převzít zodpovědnost tam, kde ji dosud nesl stát. Ale to (jako reálný krok) nenavrhuji já, nenavrhují to Svobodní a jen Mach zmiňoval v nějakém rozhovoru, že by mohlo být zajímavé mít jednu fixní výši starobního důchodu, kterou by dostával každý bez ohledu na výši příjmu. Mělo to být nějaké minimum, na které by dosáhl i člověk s minimální mzdou, aniž by musel být (velmi výrazně) sponzorován ostatními. Odvolával se na to, že něco podobného snad funguje na Novém Zélandu (neověřoval jsem). Ale i to byla spíš jen myšlenka pro zajímavost než co jiného.

    Ale to se trochu vracím k tomu, co jsem psal výše. Spoustu příznivců Svobodných s radostí skočí do diskuze, že starobní důchody nemá řešit stát, ale nikdo soudný nenavrhne, že by se reálně mělo uzákonit jejich okamžité zrušení (efektivně bys lidi okradl o jejich celoživotní odvody do sociálního systému). Čili aby se taková změna vůbec mohla zavést a začít uplatňovat v praxi, tak bychom se bavili o mnoha desetiletích (např. než dnes narozené děti vyrostou do produktivního věku, kdy si začnou šetřit a teprve se začne pořádně formovat trh, a konečně důchodového věku, kdy úspory začnou spotřebovávat). To je jedno, já na toto téma nechci diskutovat (nad Machovým modelem bych byl ochotný uvažovat, nad úplným zrušením z mnoha důvodů ne), spíš ukazuji příklad věci, na kterou v souvislosti se Svobodnými často přijde řeč (protože podobně smýšlející lidé atd.), ale přesto, že se jedná o ryze intelektuální teoretickou debatu, tak to odpůrci Svobodných vykládají jako zcela konkrétní návrhy a používají to jako argument proti nim.
    Fluttershy, yay! avatar 27.6.2018 17:39 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Agónie
    Vzniklo by např. opětovným povolením kouření v restauracích vůbec nějaké vakuum?

    Jde o zákon o ochraně zdraví před škodlivými účinky návykových látek – to myslím odpovídá na otázku.

    To je jedno, já na toto téma nechci diskutovat

    K.

    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    27.6.2018 18:07 ehm
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Agónie
    Jde o zákon o ochraně zdraví před škodlivými účinky návykových látek – to myslím odpovídá na otázku.
    O tom jsem přesně mluvil. Za situace, kdy si kdokoliv může volně koupit kuchyňský nůž a omylem se doma pořezat, tu existuje jakési právní vakuum a toto vakuum je potřeba odstranit a uvalit na prodej kuchyňského vybavení řádné restrikce.
    Fluttershy, yay! avatar 27.6.2018 19:58 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Agónie
    omylem se doma pořezat

    Ale to není ten případ, že? Kouření, nikoliv náplasti/žvýkačky.

    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    27.6.2018 20:18 ehm
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Agónie
    Aha. Takže mít možnost zajít do kuřárny znamená, že tu máme právní vakuum, které okupují zlé korporace. Kdežto kouřit na veřejném prostranství (čti: prostranství, které je společným majetkem všech a jehož užívání se nelze vyhnout, aniž bys byl omezen na svých právech, jmenovitě svobodě pohybu) je v pořádku, kouřit v bytě, kde žijí malé děti, je také v pořádku. Jen tam, kde se dospělí, svéprávní lidé rozhodnou, že si budou vzájemně hulit pod nos, je potřeba legislativně regulačně zasáhnout. To jediné právní vakuum, které tu v této souvislosti existovalo, se totiž týkalo zaměstnanců a bylo možné ho řešit řadou různých možností tak, aby to bylo konzistentní s regulacemi u jiných rizikových provozů (příplatky, požadavky na speciální vybavení ať už personálu, nebo místností, kde se personál vyskytuje, aj.).
    PepaSFI avatar 27.6.2018 20:05 PepaSFI | skóre: 7 | blog: zlodej_casu
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Agónie
    to je hezký jak se při obhajobě "práva" na kouření hledají argumenty a přirovnání. Asi to trošku souvisí s poruchami chování drogově závislých. Analogie s kuchyňským nožem poněkud kulhá na všechny nožičky. Koupit si nůž a omylem se doma pořezat je právo, smůla a riziko každého jedince. Nic proti tomu, každý svého štěstí strojvůdce, každý se má poučit o tom s čím zachází a zařídit se podle toho.

    Jiná situace ovšem nastane, když si ten nůž někdo koupí, půjde s ním mezi lidi, bude s ním mávat kolem sebe a dloubat s ním do ostatních. A když někdo začne namítat že by to neměl dělat páč je to ostatním nepříjemný a poškozuje je to, odpoví že na to má právo, že mu to nikdo nemůže zakázat, že se přece nožem odjakživa rejpalo do ostatních lidí a vůbec, když ti to vadí tak co sem lezeš, každýmu normálnímu přece nevadí když do něj píchnu nožem.
    Jediný správný stav mysli je úžas. Jediný správný stav srdce je radost.
    27.6.2018 20:23 ehm
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Agónie
    Jiná situace ovšem nastane, když si ten nůž někdo koupí, půjde s ním mezi lidi, bude s ním mávat kolem sebe a dloubat s ním do ostatních. A když někdo začne namítat že by to neměl dělat páč je to ostatním nepříjemný a poškozuje je to, odpoví že na to má právo, že mu to nikdo nemůže zakázat, že se přece nožem odjakživa rejpalo do ostatních lidí a vůbec, když ti to vadí tak co sem lezeš, každýmu normálnímu přece nevadí když do něj píchnu nožem.
    Však já nemám problém se zákazem kouření na ulici, pokud tento zákaz půjde ruku v ruce s omezováním až úplným zákazem spalovacích motorů. Nevzpomínám si, že bych byl někdy donucen vejít do kuřáckého podniku a poškozovat si tím zdraví. Ty to máš nějak jinak? (O zaměstnancích jsem hovořil v komentáři výše, to není potřeba zde znovu zmiňovat.)
    PepaSFI avatar 28.6.2018 17:08 PepaSFI | skóre: 7 | blog: zlodej_casu
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Agónie
    a jsme zas u vytváření bizarních argumentačních veletočů. Zákaz kouření podmiňuješ zákazem spalovacích motorů, tedy očividným, nesplnitelným nesmyslem, který s kouřením vůbec nijak nesouvisí. Co by se asi stalo kdyby lidi nekouřili furt a všude jako se to děje teď? Vůbec nic. Bohužel, bez spalovacích motorů se v horizontu desítek let neobejdeme. Teda pokud nenastane nějaká globální katastrofa která vyhubí naprostou většinu obyvatelstva a technickou civilizaci vrátí někam do starověku, kde budem žít z ruky do huby a pár dní špatného počasí bude znamenat hladomor pro celý kraj. Nebo pokud šílení ideologové neprosadí nějakou hrůzu co nás ve jménu čehosi dostane tamtéž. Nebo pokud nezískáme nějaký lepší zdroj energie než je směs kapalných uhlovodíků, lehké ropné frakce, v našich končinách zvaná benzin. Bohužel, ač bych si to hodně přál, nemáme.

    Ještě k tomu kouření. Mě nevadí že lidi kouří. Vadí mi jak se to děje. A ne, nebyl jsem donucen vejít do kuřáckého podniku. Jen to v nedávných dobách kdy moc na výběr nebylo, obvykle znamenalo společenské vyloučení. Kuřák kouří kdy chce a kde chce a nekuřák může leda držet hubu a sedět doma.
    Jediný správný stav mysli je úžas. Jediný správný stav srdce je radost.
    JiK avatar 28.6.2018 18:01 JiK | skóre: 13 | blog: Jirkoviny | Virginia
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Agónie
    Copak koureni, tam je teda argumentem, ze poskozujes CIZI zdravi, a proto to stat musi danit, regulovat a zakazovat, ze? A jakym zduvodnenim poskozujes cizi zdravi nebo cizi prava treba tim, ze na motorce nemas helmu? Ze se do toho stat taky namontoval a citi potrebu te chranit sam pres sebou....
    PepaSFI avatar 28.6.2018 19:30 PepaSFI | skóre: 7 | blog: zlodej_casu
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Agónie
    kéžby to bylo tak jednoduchý. Jistě by se mohlo zdát lepší nechat tyhle věci na vůli každého jednotlivce. Jenže ono by to taky mělo své mouchy. To by zas stát musel nějak ošetřit situace kdy si nepoužitím helmy nebo bezpečnostního pásu přivodíš úraz, tak vážný že tím budeš společnosti na obtíž. Například uzákonit že pojišťovna má právo odmítnout platby za úraz způsobený ignorováním obvyklých bezpečnostních pomůcek ikdyž to bude znamenat velice vážné důsledky pro pacienta. A jak posuzovat zavinění nehody v případě že by při použití helmy ke zranění vůbec nedošlo zatímco bez ní to je poškození mozku s doživotní invaliditou. A taky stát by měl zafungovat v případě kdy jedinec nemá dostatek informací a zkušeností aby při činnosti nezpůsobil újmu sobě a jiným. Tím samozřejmě nechci říct že se občas nestane že nějaký ouřada musí vykázat činnost a vymyslí hovadinu, eventuelně se snaží najít kde má občan vemeno co by šlo podojit. Zrovna ta helma má velký smysl a kromě pár machýrků co si potřebujou něco dokázat by ji stejně asi všichni používali i bez povinnosti. Stačí se podívat kolik motorkářů nosí reflexní vestu a chrániče. Pohrdání vlastním životem už nějak není v módě.

    A ten tabák se nedaní proto že by škodil. Spotřební daň je daň protože proto. Vejvar pro stát z něčeho co se hodně prodává a prodávat bude ikdyby to stálo cokoliv. Buď proto že se bez toho nedá moc fungovat, jako jsou motorová paliva, nebo proto že lidi bez toho nedokážou být, tedy tabák.
    Jediný správný stav mysli je úžas. Jediný správný stav srdce je radost.
    Dalibor Smolík avatar 28.6.2018 18:03 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Agónie
    Nebo pokud nezískáme nějaký lepší zdroj energie než je směs kapalných uhlovodíků, lehké ropné frakce, v našich končinách zvaná benzin. Bohužel, ač bych si to hodně přál, nemáme.
    Nemáme, protože to nepotřebujeme. Alespoň v ekonomickém slova smyslu. Vynálezy, které leží mnoho let v šuplících, se uvádějí do provozu v okamžiku, kdy je po nic společenská spotřeba. Auta na vodík, elektrovozidla, jiné zdroje energie .. to vše existuje, ale není zatím vůle to ve velkém realizovat.
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    28.6.2018 18:25 ehm
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Agónie
    a jsme zas u vytváření bizarních argumentačních veletočů.
    To nejsou bizarní argumentační veletoče, ale snaha o konzistenci. Je v tom i jistý cit pro spravedlnost.
    Zákaz kouření podmiňuješ zákazem spalovacích motorů, tedy očividným, nesplnitelným nesmyslem, který s kouřením vůbec nijak nesouvisí.
    Nikolivě. Psal jsem o omezování zákazu.
    Co by se asi stalo kdyby lidi nekouřili furt a všude jako se to děje teď? Vůbec nic. Bohužel, bez spalovacích motorů se v horizontu desítek let neobejdeme.
    Co by se asi stalo, kdyby si lidé přestaly vozit zadek autem zbytečně? Já vím, že zatím neexistuje (funkčně i ekonomicky) adekvátní náhrada a zajímalo by mě, jak případný zákonodárce, který by s takovým návrhem přišel, zajistí, že budou penalizováni opravdu jen ti, kteří auto fakticky téměř nepotřebují, a nikoliv ti, kteří dojíždějí za prací (což ne vždy lze/je žádoucí řešit stěhováním), pracovníky ve směnném provozu (např. doktory, kteří se potřebují uprostřed noci rychle dostavit k závažnému případu) aj. Měl jsem upřesnit, že mluvím především o osobní dopravě, samozřejmě. Nadimenzovat MHD taky nemusí být tak jednoduché, jak se na první pohled zdá (někde už se prostě častěji jezdit nedá).

    No, já tu cestu nevidím a třebaže bych si omezení automobilové dopravy navýsost přál (vadí mi zejména hluk), tak po takovém zákazu vesměs nevolám. Ale tabákové splodiny mi ve srovnání s tím přijdou o tolik méně škodlivé a omezující, že mi přijde absurdní něco takového řešit – je to mikrooptimalizace (navíc to dává smysl jen tam, kde někdo někomu hulí pod nos, určitě ne tam, kde široko daleko nejsou lidé ani otevřená okna aj.; dobrý zákon by toto zohlednil). Úsilí by se mělo zaměřit právě na to, jak ve městech snížit množství hluku a splodin způsobených dopravou.
    A ne, nebyl jsem donucen vejít do kuřáckého podniku. Jen to v nedávných dobách kdy moc na výběr nebylo, obvykle znamenalo společenské vyloučení. Kuřák kouří kdy chce a kde chce a nekuřák může leda držet hubu a sedět doma.
    Ten zákon ovšem nevešel v platnost v době, kdy se hulilo v naprosto každé hospodě. Na výběr bylo. To, že někdo nemá dostatečnou sebeúctu, aby řekl, že do kuřáckého podniku prostě nepůjde, a případně si našel jiné kamarády, kteří to budou ochotni respektovat, je pouze a jen jeho problém.

    A v neposlední řadě je tu Jendův argument: Kdyby široko daleko neexistovala žádná hospoda (tedy ani kuřácká), máš mít ze zákona právo na to, aby byla vybudována?

    Fluttershy, yay! avatar 28.6.2018 18:58 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Agónie
    A v neposlední řadě je tu Jendův argument: Kdyby široko daleko neexistovala žádná hospoda (tedy ani kuřácká), máš mít ze zákona právo na to, aby byla vybudována?
    Někde, např. ve Francii, se s tím v rámci městského plánování vlastně jistým způsobem počítá.
    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    28.6.2018 19:12 ehm
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Agónie
    No, takže místo protikuřáckého zákona stačilo zákonem garantovat dostupnovat nekuřáckého podniku (potažmo podniku s oddělenou nekuřáckou částí). Nesouhlasím s tím, že by se to mělo řešit, ale pokud už to řešit, tak je to určitě rozumnější než celoplošný zákaz kuřáckých podniků.
    PepaSFI avatar 28.6.2018 19:40 PepaSFI | skóre: 7 | blog: zlodej_casu
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Agónie
    to už začíná být docela bizár. Jak bys chtěl zákonem garantovat dostupnost nekuřáckého podniku? Napadají mě jen dvě možnosti. Stát by provozoval síť nekuřáckých hospod. A různí chytráci by řvali že stát má dělat jiný věci než za státní peníze zařizovat hospody. A pak druhá možnost, že by stát nařídil provozovateli některé hospody že musí být nekuřácká. Ale to jsme zrovna tam kde jsme.
    Jediný správný stav mysli je úžas. Jediný správný stav srdce je radost.
    28.6.2018 21:19 ehm
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Agónie
    Ano, je to bizár. Socialistické snahy mívají podobné dopady.

    Jinak pokud by někdo byl ochotný akceptovat, že tam, kde není žádná hospoda, nemá smysl žádnou budovat (protože kdyby se tam hospoda uživila, asi by tam už byla), stačilo by to, co zmiňuješ dále, tedy nařídit provozovateli některé hospody, že musí být nekuřácká. Od současného stavu se to liší tím, že nyní jsou všechny hospody nekuřácké.

    Ono se totiž ještě dá pochopit, že když je někde na dědině jediná hospoda, tak nejspíš bude kuřácká, a kvůli fakticky neexistující konkurenci (více hospod se tam nemůže uživit) neexistuje tlak na to, aby vznikla nekuřácká hospoda. Vzhledem k tomu, že podle názoru některých svobodu potlačujících prasat je toto zcela v nepořádku a vyžaduje si to státní zásah, tak řešením by bylo majiteli té hospody nařídit zřízení nekuřácké části pro určité množství lidí, nebo celou hospodu udělat nekuřáckou.

    V praxi by plně postačovalo, aby nekuřáci, kterým vadí cigaretový kouř, prostě nechodili do kuřáren. To je ovšem proti myšlence moderního socialistického státu, který se o své ovečky náramně postará; takže i když všichni ví, že nemají chodit do kuřáckých podniků, když nekouří a vadí jim to, stejně tam lezou dál, stejně nadávají, a pak nadšeně tleskají, že konečně se to kouření zakázalo a už jim nemůže nikdo hulit pod nos. Taky se mohlo zavést, že do kuřáckých podniků smí vstupovat jen lidé, kteří prokazatelně kouří (i.e. série krevních testů na hladiny nikotinu a různých srágor završená vydáním kuřácké průkazky). To by se pak zase našel nějaký kripl, který by si stěžoval, že má právo být uvnitř a oni ho tam nechtěji pustit a nejvíc nespravedlivé všechno, hm.

    Zajímavé, že u tvrdých drog tak lidé neuvažují. Že by se nechali kamarády nebo kolegy z práce zatáhnout do nějakého feťáckého doupěte a pak se hrozně divili, jak to tam vypadá, a dožadovali se toho, aby ti feťáci byli vykopnuti na ulici a oni tam mohli v klidu sedět a popíjet sodovku.

    (O tom, jak náramně si užívám míjení hloučků kuřáků na úzkých chodnících, pomlčím. Vyhnat je z uzavřeného prostoru, kde ničí zdraví sobě vzájemně [režií je obsluha, kterou lze chránit nebo jí to kompenzovat, viz výše] ven, kde obtěžují náhodné kolmejdoucí a ještě jsou špatným příkladem např. dětem, což se taky často zmiňuje jako super závažný problém, fakt může jen naprosto chorý mozek. Ale tak konečně jsem dohnali ten západní svět, hurá! Protože vždycky je potřeba někoho dohánět, jednou SSSR, podruhé EU, hlavně nikdy nezačít uvažovat a chovat se kurva jako suverénní stát, který si může implementovat jaká pravidla chce.)

    Založit nové vláknoNahoru

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.