abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    dnes 21:33 | Komunita

    Fedora 40 release party v Praze proběhne v pátek 17. května od 18:30 v prostorách společnosti Etnetera Core na adrese Jankovcova 1037/49, Praha 7. Součástí bude program kratších přednášek o novinkách ve Fedoře.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 21:11 | IT novinky

    Stack Overflow se dohodl s OpenAI o zpřístupnění obsahu Stack Overflow pro vylepšení OpenAI AI modelů.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 17:55 | Nová verze

    AlmaLinux byl vydán v nové stabilní verzi 9.4 (Mastodon, 𝕏). S kódovým názvem Seafoam Ocelot. Přehled novinek v příspěvku na blogu a v poznámkách k vydání.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 17:11 | IT novinky

    Před 50 lety, 5. května 1974 v žurnálu IEEE Transactions on Communications, Vint Cerf a Bob Kahn popsali protokol TCP (pdf).

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 13:44 | Zajímavý článek

    Bylo vydáno do češtiny přeložené číslo 717 týdeníku WeeklyOSM přinášející zprávy ze světa OpenStreetMap.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 04:00 | Nová verze

    Byla vydána (Mastodon, 𝕏) nová stabilní verze 2.10.38 svobodné aplikace pro úpravu a vytváření rastrové grafiky GIMP (GNU Image Manipulation Program). Přehled novinek v oznámení o vydání a v souboru NEWS na GitLabu. Nový GIMP je již k dispozici také na Flathubu.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 5
    dnes 00:22 | Komunita

    Google zveřejnil seznam 1220 projektů od 195 organizací (Debian, GNU, openSUSE, Linux Foundation, Haiku, Python, …) přijatých do letošního, již dvacátého, Google Summer of Code.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    včera 22:22 | IT novinky

    Na základě DMCA požadavku bylo na konci dubna z GitHubu odstraněno 8535 repozitářů se zdrojovými kódy open source emulátoru přenosné herní konzole Nintendo Switch yuzu.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 7
    včera 00:33 | Nová verze

    Webový prohlížeč Dillo (Wikipedie) byl vydán ve verzi 3.1.0. Po devíti letech od vydání předchozí verze 3.0.5. Doména dillo.org již nepatří vývojářům Dilla.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    4.5. 15:00 | Komunita

    O víkendu probíhá v Bostonu, a také virtuálně, konference LibrePlanet 2024 organizovaná nadací Free Software Foundation (FSF).

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    Podle hypotézy Mrtvý Internet mj. tvoří většinu online interakcí boti.
     (63%)
     (8%)
     (15%)
     (14%)
    Celkem 118 hlasů
     Komentářů: 8, poslední 4.5. 08:25
    Rozcestník

    Kde nakupovat hudbu na internetu

    21.6.2011 17:20 | Přečteno: 2088× | software | poslední úprava: 24.6.2011 17:12

    Když sháním hudbu, většinou dávám přednost hotovému koupenému CD. Někdy to však nestačí. Některé písničky se na CD totíž nedají sehnat. Nebo jindy se mi zase z celého CD líbí jenom jedna, dvě, písničky a nemá cenu kvůli tomu kupovat celé CD, které by zabíralo zbytečné místo, tady by se hodilo skladby koupit jednotlivě a tímto způsobem si potom z různých alb vyrobit jedno CD. Nakonec jsem se musel kromě nákupu hotových CD začít zajímat o nákup hudby ke stažení. Zatím jsem ale nenašel dost možností nákupu hudby ke stažení, které by byly pro mě použitelné.

    Hledal jsem internetový obchod hudby ke stažení. První, který jsem objevil a začal používat, bylo i-legalne.cz. Tam jsem se zaregistroval. Ze začátku jsem sice nebyl spokojený. Ale ikdyž jsem na i-legalne často nadával, nakonec se ukázalo, že tento internetový obchod není k zahození.

    Ze začátku placení nefungovalo, jak by mělo, protože mi nebyli schopni posílat kupóny na dobíjení účtu, tím pádem jsem nemohl dostat peníze na i-legalne, abych si mohl něco koupit a stáhnout. Časem se problémy s placením na i-legalne vyřešily, posílání kupónů začalo fungovat lépe. Později jsem začal používat ještě lepší způsob placení, jednodušší a rychlejší, který spolehlivě funguje: V bance dám příkaz, aby mi poslali peníze na účet, který mám vytvořený na i-legalne a necham si tam poslat tolik peněz, kolik chci utratit. Za dva dny mám peníze na účtu na i-legalne a můžu platit vybranou hudbu a stahovat. Tento způsob jsem několikrát využil a funguje výborně.

    Ze začátku mě ještě na i-legalne štvalo, že některé skladby mají znehodnocené ochranama DRM. Takovým souborům jsem se vyhýbal, ikdyž mezi nimi byly i dobré písničky. Řekl jsem si, že se raději bez nich obejdu, než kupovat zmetky. Raději žádné, než mrzáky. Omezil jsem se jenom na soubory bez ochrany.

    Výběr skladeb a alb na i-legalne ze začátku za nic nestál, ale postupně se zlepšoval.

    Asi v srpnu 2010 šlo konečně i-legalne do sebe, všechny skladby a alba začali prodávat bez DRM, takže jsme se konečně dočkali toho, že žádný soubor už nebyl zkriplený. Dokonce i ty, které dříve prodávali s DRM. I-legalne dokonce umožnilo všem, kteří si dříve koupili soubory obsahující DRM, stáhnout si je zdarma znovu, tentokrát bez ochrany, což bych okamžitě využil, kdybych nějaké měl.

    Dříve na i-legalne po nás chtěli, abychom používali operační systém jenom Windows, a pro přehrávání a pro vypalování jenom Windows Media Player. To se mi nelíbilo, protože chci, abych koupené soubory mohl přehrát a vypálit na počítači s jakýmkoliv operačním systémem a abych mohl používat přehrávač, jaký chci a vypalovací program, jaký chci. Nakonec jsem se jejich požadavkama neřídil a zjistil jsem, že mi koupené soubory jdou přehrát a vypálit i v Linuxu a dokonce i vypalovací program a přehrávač můžu použít jiný, než doporučovali. Bylo to tím, že jsem se vyhýbal souborům znehodnoceným ochranama.

    Asi v srpnu 2010 na i-legalne došlo i k dalšímu zlepšení, protože se přestali omezovat jenom na systém Windows a na přehrávač Windows Media Player a na jeden vypalovací program, ale začali brát ohled i na lidi, kteří mají jiný operační systém, přehrávač, vypalovací program.

    Začal jsem na i-legalne nakupovat častěji a řekl jsem si, že to není k zahození. Několikrát mi i-legalne pomohlo. Často byla i-legalne jediná možnost, kde některé skladby můžu sehnat. Dost skladeb se nikde jinde sehnat nedá. Ani nikde jinde koupit na internetu, ani nikde stáhnout zadarmo, ani nikde na CD. Zajímám se totíž o staré písničky. (Některé dokonce ani na i-legalne nejsou.)

    V únoru 2011 i-legalne skončilo. Jsem znechucený, protože už nemám pořádně kde kupovat hudbu. Všude na internetu čtu, že dobře jim tak, že skončili. A co peníze, které mají lidé na účtech a nestihli je použít? O to se nikdo nezajímá? O tom se nikde nepíše. Taky mi zbyly na účtě peníze a málem jsem přišel i o větší balík. Měl jsem totíž na i-legalne vybrané několik alb a skladeb a chystal jsem se na účet poslat z banky peníze, abych mohl platit. Málem jsem to udělal a kdo mi potom co dá. Zachránilo mě jenom to, že jsem se včas dozvěděl, že i-legalne končí. Dozvěděl jsem se to úplně náhodou, když jsem hledal na internetu jiné věci. Proč se nenamáhali ani poslat mi e-mail, že končí? Hlavně, že mi předtím každou chvíli posílali e-mail s různými nabídkami.

    Často na internetu čtu, že nevadí, že i-legalne končí, že bez i-legalne se dá obejít, protože jsou i lepší stránky, kde nakupovat hudbu, ale takové názory mě můžou naštvat. Oni nevidí, že některé věci byly jenom na i-legalne? Kde mám podle nich sehnat některé skladby a alba, které byly jenom na i-legalne? Můžu prohledávat internet jak chci a a nikde jinde nejsou. Ani na placeném stažení, ani na stažení bez placení, dokonce ani na hotových CD. Zajímám se totíž o staré písničky, které se hůř shání. Některé byly jenom na i-legalne a to byla jediná možnost, jak je získat, některé dokonce ani na i-legalne nebyly, ani nikde jinde nejsou. Ano, objevil jsem několik internetových obchodů, kde se dají stáhnout písničky, které sháním a chybí mi, ale ten výběr skladeb už není takový a nákup na těch internetových obchodech taky není jednoduchý. Proto nemůžu souhlasit s tím, že i-legalne je nahraditelné jinými internetovými obchody.

    Začal jsem schválně zjišťovat, jaké kromě i-legalne existují internetové obchody hudby ke stažení a ikdyž jsem se neomezoval jenom na své oblíbené písničky, neobjevil jsem žádné internetové obchody, na kterých by se dalo dobře nakupovat. Ano, našel jsem několik obchodů, například amazon.com a několik dalších. Ale za takových podmínek, za jakých nabízí hudbu, si to můžou strčit někam. Tady mi nejde o to, že bych za to musel platit. Není to tak, že bych ty písničky raději někde ukradl bez placení. Nejde mi o peníze. Určitě bych si dost věci koupil. Byl bych ochotný za to zaplatit. Ale jde tady o to, že jsou nám házeny klacky pod nohy. Jsem velmi znechucený. Celý nákup je velmi komplikovaný, žádné pohodlí. Navíc ti idioti umožňují jenom takové placení, při kterém musíme uvést číslo platební karty. Na to jim kašlu! Nebudu nikde uvádět čísla platební karty, to bych musel být už úplně na hlavu! Neminím riskovat, že mé číslo někdo zneužije a vykrade mi celý účet v bance. Takový způsob placení nepovažují za bezpečný, ať si to strčí někam! Nevěřím, že to mají dobře zabezpečené, na takové věci není spolehnutí. Je málo případu, kdy bylo zneužité číslo platební karty? Nejsou schopni nabídnout lepší možnosti placení, než kartou. S i-legalne se to vůbec nedá srovnat! Na tom i-legalne byl postup nákupu daleko jednodušší, všechno bylo usnadněné. Také způsoby placení byly daleko lepší! Možnosti placení byly daleko lépe propracované, bylo tam více způsobu placení a každý si mohl vybrat, co mu vyhovuje. Nakupovat se dalo například tak, že se na stránkách zaregistrujeme, vytvoříme si tam účet a ten se dá pěkně dobít, buď objednanými kupóny nebo příkazem v bance, a potom z toho dobitého účtu platit hudbu ke stažení. Je to vynikající možnost, málo který (jestli vůbec nějaký) internetový obchod hudby ke stažení tento způsob umožňuje. Tento způsob jsem si vybral, protože je bezpečnější a snadno se používá. Kam se hrabou ostatní internetové obchody se stahováním hudby. S možnostmi placení a způsobem nákupu, které oni nabízejí, se můžou vycpat! Většinou nabízejí způsob placení kartou, nebo nanejvýš převodem a podobně. Takového pohodlí, jaké bylo na i-legalne se asi těžko někde dočkáme.

    Ikdyž jsem na i-legalne ze začátku nadával, nakonec se ukázalo, že nebyl k zahození a ve srovnání s jinými internetovými obchody hudby ke stažení, byl vynikající a jak vidím jediný použitelný. A protože i-legalne skončilo, tak už asi není použitelného nic.

    Protože ve většině internetových obchodech se stahováním se používá placení pomoci platební karty a já nechci riskovat, že mi někdo vybere účet, pokoušel jsem na to jít jinak. Zkoušel jsem si zjistit, jestli můžu mít ještě další účet a kartu a na ten druhý účet bych si dal jenom tolik peněz, kolik chci použít a to bych k tomu placení používal, ale neuspěl jsem. Druhý účet a karta by už byly dražší, poplatky by byly asi 200 korun měsíčně a to bych už musel být úplný magor. Například bych během roku udělal nákup hudby za 200 korun a přitom by mě to stálo více než 1200 korun, musel bych být už úplný idiot. Zkoušel jsem i jiné možnosti. Ale ať se snažím, jak chci, nedaří najít a začít používat pořádný způsob, který by vyhovoval a fungoval.

    Celkově ty podmínky pro nákup hudby ke stažení za nic nestojí. Jsem znechucený, protože není žádné usnadnění, místo toho jsou neustále házeny klacky pod nohy. Ať se potom nikdo nediví, že se na nákup hodně lidí vykašle a raději si hudbu stáhnou někde na černo. Za takových mizerných podmínek se na nákup každý vykašle. Hlavně, že si někdo neustále stěžuje, že se hudba málo kupuje a že se více krade. Hlavně, že nás pořád někdo buzeruje s kecáním o nelegálním stahování. Místo, aby se zamysleli, čím to asi je a snažili se nákup hudby usnadnit, tak budou jenom buzerovat. Určitě by se našlo hodně lidí, kteří by si něco koupili a kteří by za to byli ochotni zaplatit. Ale to by museli být trochu jiné podmínky. Nesměli by házet klacky pod nohy těm, kteří by si chtěli něco koupit.

    Nakonec budu muset nákup hudby ke stažení z internetu zavrhnout, protože není u toho žádné pohodlí, všechno je komplikované a neustále jsou házeny klacky pod nohy. Jenom abych lítal po všech čertech jak idiot a vyřizoval i složitě zjišťoval, jak nakupovat a složitě někam posílal peníze a ještě u toho bylo riziko.

           

    Hodnocení: 56 %

            špatnédobré        

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    Komentáře

    Vložit další komentář

    asfethan avatar 21.6.2011 18:53 asfethan | skóre: 10 | blog: asfalatum | Bratislava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kde nakupovat hudbu na internetu
    Su banky kde je vedenie uctu zadarmo. Su to internetove banky. Staci si takyto ucet s kartou vytvorit a clovek moze platit aj v tramtarii. Jedine pravidlo je nedrzat na ucte hotovost, proste ked treba nieco zaplatit tak potom si poslat konkretnu sumu. Alebo si vo svojej banke zriadit dalsi ucet s kartou ktory bude vyuzivany len na platby na internete.

    To len na margo platby kartou...
    21.6.2011 22:55 kotrcka | skóre: 23 | blog: Onééé 2 | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kde nakupovat hudbu na internetu
    virtualnu platobnu kartu.. ale maloktora banka v CR to vie.
    Keďže tu účet nejde zrušiť, zmenil som si heslo na random a "zabudol ho".
    Grunt avatar 21.6.2011 18:55 Grunt | skóre: 23 | blog: Expresivní zabručení | Lanžhot
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kde nakupovat hudbu na internetu
    Někdy si říkám, ještě že poslouchám chiptuny, moduly, MIDI, demoscénu a další různé nezávislé autory a takové kraviny nemusím řešit.
    Raději žádné, než mrzáky.
    A to už začali nabízet i PCMka? (mimochodem: další kravina kterou nemusím řešit).
    Na co 64-bitů když to jde i s jedním? | 80.78.148.5 | Hack (for) free or Die Hard!
    21.6.2011 20:29 Kvakor
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kde nakupovat hudbu na internetu
    Ono v některých případech už ani to PCM (či libovolná bezestrátová komprese) nepomůže ...
    Grunt avatar 21.6.2011 21:35 Grunt | skóre: 23 | blog: Expresivní zabručení | Lanžhot
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kde nakupovat hudbu na internetu
    Tak jasně. To je další level kurvení. Ale furt není jedno jestli si dělám Vorbis nebo MPC třeba z MP3 nebo z FLÁKU. Samozřejmě když se to zkombinuje všechno dohromady tak z toho vyleze úžasný paskvil za který si ještě člověk zaplatil.
    Na co 64-bitů když to jde i s jedním? | 80.78.148.5 | Hack (for) free or Die Hard!
    kotyz avatar 21.6.2011 19:50 kotyz | skóre: 25 | blog: kotyzblog | Plzeň
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kde nakupovat hudbu na internetu
    Písničky co se nedají sehnat a nejsou ani nikde na internetu? Tomu moc nevěřim, spíš jenom špatně hledáte ...
    Hrdý člen KERNEL ULTRAS. | Furry/Brony/Otaku | Nemám čas ztrácet čas. | In 'pacman -Syu' we trust!
    22.6.2011 17:58 DWD | skóre: 18 | blog: papiry
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kde nakupovat hudbu na internetu
    Písničky co se nedají sehnat a nejsou ani nikde na internetu? Tomu moc nevěřim, spíš jenom špatně hledáte ...

    Ani bych neřekl. Namátkou vyjmenuji některé skladby a alba, které neseženu, ať dělám, co chci. Poloprázdný stůl - Karel Zich, R.O.C.K.(Rock) - Karel Zich, Jeden tón - Karel Zich, Škola v přírodě - Pavel Horňák, řadové alba od Ivety Bartošové z osmdesátých let, album Kroky Františka Janečka (kde je několik zpěváků, je tam např Já to zkrátka zpískal, Škola v přírodě, ...), písnička Ideální počasí (ale pozor, původní znění) - Jitka Zelenková, To by tak hrálo (pozor, to starší znění) - Michaela Linková, Nálada je výborná - Linda a Pavel, U všeho jsem já - Renesance a František Donáth, Punkva (pozor, původní znění) - Ivan Mládek, Bojím se zubaře - Josef Melen, Vůz jede dál - Jiří Korn, Půjč mi knížku - Marcela Holanová, řadové alba od skupiny Modus z let 1983 až 87 (Do roku 1980 už mám, protože vyšly na CD Komplet 1, 2, 3 a 4; dále se už na to vykašlali, potom jsem ještě sehnal dvoualbum Keď sa raz oči dohodnu/Balíček snov), a spoustu dalšího, i naše, i cizí. Kde bych je asi mohl sehnat. Nejsou ani na hotových CD, ani nikde ke stažení. Můžete zkusit něco najít a uvidíte sami, že to nejde, že si nevymýšlím. Prohledal jsem celý internet a nikde nic. A ten internet jsem zkusil prohledávat i víckrát, ne jen během jednoho dne. Používal jsem Google i Seznam.

    Jsem kretén, který ví lautr hovno o Linuxu a o počítačích vůbec.
    Luboš Doležel (Doli) avatar 22.6.2011 21:01 Luboš Doležel (Doli) | skóre: 98 | blog: Doliho blog | Kladensko
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kde nakupovat hudbu na internetu
    Tohle bych asi hledal spíš na warforum.cz.
    kotyz avatar 22.6.2011 21:40 kotyz | skóre: 25 | blog: kotyzblog | Plzeň
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kde nakupovat hudbu na internetu
    Jo, tam by aspoň něco z toho mohlo bejt. Pokud teda existujou lidi co to poslouchají a uploadnou to tam (možná by bylo lehčí sehnat alikvotní hrdelní zpěvy z Altaje než nějaký čs. "fláky" z 80. let) ...
    Hrdý člen KERNEL ULTRAS. | Furry/Brony/Otaku | Nemám čas ztrácet čas. | In 'pacman -Syu' we trust!
    gtz avatar 22.6.2011 23:58 gtz | skóre: 27 | blog: gtz | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kde nakupovat hudbu na internetu
    Musíte projít antikvariáty a pokusit se tyto věci najít na klasických nosičích, které se dají celkem dobře zdigitalizovat.
    - nejhorší jsou trpaslíci ... Ti Vám vlezou úplně všude
    stanger avatar 21.6.2011 20:02 stanger | skóre: 18
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kde nakupovat hudbu na internetu
    Google nedavno propagoval na youtube jedno cd. Klipy, ktere tam byly se mi libily. Po rozkliknuti jsem tam moznost nakupu z CR nenansel, ale co me prekvapilo, ze tam byla krome USA a civilizovanych evropskych zemi (itunes, amazon atd) i rada africkych nebo jiho-americkych (Argentina ...). V CR je to fakt bida, presne jak pisete.
    Marián Kyral avatar 21.6.2011 20:41 Marián Kyral | skóre: 29 | blog: Sem_Tam | Frýdek-Místek
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kde nakupovat hudbu na internetu
    Jó možnost koupit si co se mi líbí a bez omezení a komplikací, to by bylo super. Zatím to řeším občasným nákupem CD na popron.cz a mp3 od indies. Ale tam je jen silně specifický výběr.

    Ad placení kartou na netu)
    Kartou platím hodně často a ještě mně nikdo nevysál. Člověk totiž nesmí být blbý. U nás věřím platebnímu systému 3D Secure od české spořitelny. V zahraničí platím jen přes paypal. Pokud ale některý obchod požaduje zadání čísla platební karty, tak jdu jinam. Naprostou samozřejmostí je kontrola, zda se na daný web připojuji přes https.
    Fluttershy, yay! avatar 26.6.2011 19:19 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kde nakupovat hudbu na internetu
    Za Indies plus jedna.
    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    21.6.2011 21:38 George
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kde nakupovat hudbu na internetu
    Nakupoval jsem na rapidshare.com, ale už to není ono. Mainstream věci teď nakupuju na uloz.to a zbytek jde přes google.
    21.6.2011 23:36 Martin Habovštiak
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kde nakupovat hudbu na internetu
    Nie je to síce obchod ale fajn stránka: http://freemusicarchive.org/
    Computers are like air conditioning - both stop working properly, when you open windows...
    Petr Tomášek avatar 22.6.2011 07:31 Petr Tomášek | skóre: 39 | blog: Vejšplechty
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kde nakupovat hudbu na internetu
    multicult.fm | monokultura je zlo | welcome refugees!
    22.6.2011 23:52 prOm3TheuS | skóre: 18 | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kde nakupovat hudbu na internetu
    Já osobně používám na kupování hudby Beatport.
    Bohužel (pro mne bohudík) je to pouze na elektronickou hudbu, kterou většina lidí moc neposlouchá.
    MaFy avatar 23.6.2011 07:52 MaFy | skóre: 24 | blog: kecy | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kde nakupovat hudbu na internetu
    Já nakupuju na iTunes a maximální spokojenost...
    Lidé se dělí do 10 skupin. Na ty, co rozumí binárnímu kódu a na ty ostatní...
    23.6.2011 16:46 DWD | skóre: 18 | blog: papiry
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kde nakupovat hudbu na internetu

    Abych nemusel při placení na internetu používat platební kartu normálního účtu a riskovat, že mi někdo vybere celý účet, zkoušel jsem si zjistit, jestli můžu mít ještě další účet a kartu a to bych k tomu placení používal, ale neuspěl jsem. Druhý účet a karta by už byly dražší, poplatky by byly asi 200 korun měsíčně a to bych už musel být úplný magor. Například bych během roku udělal nákup hudby za 200 korun a přitom by mě to stálo více než 1200 korun, musel bych být už úplný idiot. Zatím se mi nedaří najít a začít používat pořádný způsob, který vyhovuje a funguje.

    Celkově ty podmínky pro nákup hudby ke stažení za nic nestojí. Jsem znechucený, protože není žádné usnadnění, místo toho jsou neustále házeny klacky pod nohy. Ať se potom nikdo nediví, že se na nákup hodně lidí vykašle a raději si hudbu stáhnou někde na černo. Za takových mizerných podmínek se na nákup každý vykašle. Hlavně, že si někdo neustále stěžuje, že se hudba málo kupuje a že se více krade. Hlavně, že nás pořád někdo buzeruje s kecáním o nelegálním stahování. Místo, aby se zamysleli, čím to asi je a snažili se nákup hudby usnadnit, tak budou jenom buzerovat. Určitě by se našlo hodně lidí, kteří by si něco koupili a kteří by za to byli ochotni zaplatit. Ale to by museli být trochu jiné podmínky. Nesměli by házet klacky pod nohy těm, kteří by si chtěli něco koupit.

    Jsem kretén, který ví lautr hovno o Linuxu a o počítačích vůbec.
    gtz avatar 23.6.2011 17:48 gtz | skóre: 27 | blog: gtz | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kde nakupovat hudbu na internetu
    Jak jsem psal obejít antikvaráty a ty prodejny kde se prodávají staré desky a pokusit se to sehnat a následně digitalizovat. Spoustu věcí co jste psal jsem někde viděl i na MGF-kazetách.
    - nejhorší jsou trpaslíci ... Ti Vám vlezou úplně všude
    24.6.2011 12:53 mustafa
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kde nakupovat hudbu na internetu
    Kupovat jde na iTunes store i bez karty. Mam ucet na US Store, legalne navod i na apple strankach, a pak si pres ebay kupuju gift card, kde $50 dolaru karta me stoji $54 pri nakupu $200 jsem platil $210. Problem je jen ten ze iTunes neni na linux.
    24.6.2011 17:31 DWD | skóre: 18 | blog: papiry
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kde nakupovat hudbu na internetu
    Problem je jen ten ze iTunes neni na linux.
    Což je pěkný bordel. A ještě ke všemu to vyžaduje mít nainstalovanou speciální aplikaci, což se mi taky nelíbí. Měli by vymyslet něco jednoduchého a univerzálního, co si neklade žádné požadavky na operační systém a na aplikace.

    Kromě starých těžko dostupných skladeb, pro které je zapotřebí jít do antikvariátu, se zajímám také o jiné skladby, taky starší, ale ty už se v internetových obchodech shání dobře, jenom ty podmínky nákupu mi brání, abych si je mohl bez problému koupit.

    Jsem kretén, který ví lautr hovno o Linuxu a o počítačích vůbec.
    25.6.2011 17:01 Marble | skóre: 27 | blog: marble
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kde nakupovat hudbu na internetu
    Pro placení na netu je zajímavá mbank, která má v rámci běžného účtu možnost měnit limit internetové platby kartou přes internet-banking a s okamžitou reakcí. Jediná nevýhoda je, že nejde nastavit "jednorázový kredit", takže musíš po provedení té platby limit zas stáhnout.

    Založit nové vláknoNahoru

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.