Byl vydán LineageOS 23.2 (Mastodon). LineageOS (Wikipedie) je svobodný operační systém pro chytré telefony, tablety a set-top boxy založený na Androidu. Jedná se o nástupce CyanogenModu.
Od března budou mít uživatelé Discordu bez ověření věku pouze minimální práva vhodná pro teenagery.
Evropská komise (EK) předběžně shledala čínskou sociální síť pro sdílení krátkých videí TikTok návykovým designem v rozporu s unijním nařízením o digitálních službách (DSA). Komise, která je exekutivním orgánem Evropské unie a má rozsáhlé pravomoci, o tom informovala v tiskovém sdělení. TikTok v reakci uvedl, že EK o platformě vykreslila podle něj zcela nepravdivý obraz, a proto se bude bránit.… více »
Offpunk byl vydán ve verzi 3.0. Jedná se o webový prohlížeč běžící v terminálu a podporující také protokoly Gemini, Gopher a RSS. Přibyl nástroj xkcdpunk pro zobrazení XKCD v terminálu.
Promethee je projekt, který implementuje UEFI (Unified Extensible Firmware Interface) bindingy pro JavaScript. Z bootovacího média načítá a spouští soubor 'script.js', který může používat UEFI služby. Cílem je vytvořit zavaděč, který lze přizpůsobit pomocí HTML/CSS/JS. Repozitář se zdrojovými kódy je na Codebergu.
Zpráva Justičního výboru Sněmovny reprezentantů upozorňuje na cenzurní kampaň Evropské komise, mířenou proti svobodě projevu na sociálních sítích. V dokumentu se uvádí, že se Evropská komise během posledních šesti let účastnila více než 100 uzavřených jednání, během nichž po platformách požadovala úpravy pravidel moderování obsahu, přičemž toto úsilí Komise zahrnovalo i cenzuru politických názorů a pravdivých informací. Výbor zdůrazňuje, že tento přístup Bruselu ohrožuje ústavou zaručená práva Američanů na svobodu projevu.
Linus Torvalds vydal jádro Linux 6.19. Podrobný výčet změn je ke zhlédnutí na stránce Kernel Newbies, stručné výběry v LWN (část první, druhá).
Do prodeje jde tichá bezdrátová herní myš Logitech PRO X2 SUPERSTRIKE s analogovými spínači s haptickou odezvou (HITS, Haptic Inductive Trigger System). Cena je 4 459 Kč.
Microsoft na GitHubu zveřejnil zdrojový kód projektu LiteBox, jedná se o 'knihovní operační systém' (library OS) zaměřený na bezpečnost, využívající systémovou architekturu LVBS k ochraně jádra před útoky z uživatelského prostoru. LiteBox je napsán v Rustu a uvolněný pod licencí MIT. Projekt je teprve v rané fázi vývoje.
BreezyBox je open-source shell a virtuální terminál pro populární jednočip ESP32. Nabízí základní unixové příkazy, sledování aktuálního pracovního adresáře (CWD), jednoduchý instalátor a spouštěč aplikací v podobě ELF binárních souborů, zabudovaný HTTP server nebo třeba ovládání WiFi - ukázka použití coby 'malého osobního počítače'. Ačkoliv je BreezyBox inspirovaný BusyBoxem, oproti němu má tento projekt několik externích závislostí, zejména na ESP-IDF SDK. BreezyBox je dostupný pod licencí MIT.
$ nmap conference.abclinuxu.cz. -p 80,5222,5223,5269 Starting Nmap 4.53 ( http://insecure.org ) at 2008-08-23 23:01 CEST Interesting ports on 195.70.150.7: PORT STATE SERVICE 80/tcp open http 5222/tcp filtered unknown 5223/tcp filtered unknown 5269/tcp filtered unknown Nmap done: 1 IP address (1 host up) scanned in 1.273 seconds
# nmap jabber.abclinuxu.cz -p 80,5222,5223 5222/tcp open unknown 5223/tcp filtered unknownPřipojit se nejde ani při zapnutém SSL ani bez něj.
Openfire je super, dobre ste vybrali kluci sikovny..
ICQ transport neumi zobrazovat detaily uzivatelu (nebo alespon me to nedelal)Mně detaily taky nezobrazuje, ale to mi nevadí. Horší je, že se mi jej zatím nepodařilo nastavit tak, aby se přes něj spolehlivě přenášela čeština (znaky s diakritikou). Vždycky už to vypadá, že to bude fungovat, a pak si zase někdo postěžuje, že mu píšu rozsypanej čaj…
Zatim z 8 pripojenych je 7 SSL a jeden bez sifrovani.To soudíš podle portů, na které jsou připojení, nebo máš nějakou sofistikovanější metodu? Překvapuje mě, pokud se stále tolik lidí připojuje na nestandardní port 5223, když už by všichni současní klienti (pravděpodobně kromě Bombusu) měli umět STARTTLS na 5222.
Ze prihlaseni neni dvakrat rychle vime a nevime moc presne proc to je.Nějaký bug v PSI - dělá to všude (při připojování za použití TLS).
Na svůj jabberd2 se s TLS z Psi připojím za sekundu.
jo jo uz vim, spravce FW nepovolil 5223, snad to udela rano nebo v nejake dohledne dobe.Jak to s tím vypadá? Já mám Kopete rád, i když má svoje chybky...
Nastala chyba ve spojení: Operace není podporována.
kopete 0.12.7
delam neco spatne ja nebo je to chyba serveru? jde to nekomu v kopete?
Tiskni
Sdílej: