abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    dnes 00:22 | Komunita

    Google zveřejnil seznam 1220 projektů od 195 organizací (Debian, GNU, openSUSE, Linux Foundation, Haiku, Python, …) přijatých do letošního, již dvacátého, Google Summer of Code.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 22:22 | IT novinky

    Na základě DMCA požadavku bylo na konci dubna z GitHubu odstraněno 8535 repozitářů se zdrojovými kódy open source emulátoru přenosné herní konzole Nintendo Switch yuzu.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    včera 00:33 | Nová verze

    Webový prohlížeč Dillo (Wikipedie) byl vydán ve verzi 3.1.0. Po devíti letech od vydání předchozí verze 3.0.5. Doména dillo.org již nepatří vývojářům Dilla.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    4.5. 15:00 | Komunita

    O víkendu probíhá v Bostonu, a také virtuálně, konference LibrePlanet 2024 organizovaná nadací Free Software Foundation (FSF).

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    4.5. 13:22 | Nová verze

    Nová vývojová verze Wine 9.8 řeší mimo jiné chybu #3689 při instalaci Microsoft Office 97 nahlášenou v roce 2005.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    3.5. 13:11 | Nová verze

    Coppwr, tj. GUI nástroj pro nízkoúrovňové ovládání PipeWire, byl vydán v nové verzi 1.6.0. Zdrojové kódy jsou k dispozici na GitHubu. Instalovat lze také z Flathubu.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    2.5. 22:33 | Nová verze

    Byla vydána dubnová aktualizace aneb nová verze 1.89 editoru zdrojových kódů Visual Studio Code (Wikipedie). Přehled novinek i s náhledy a animovanými gify v poznámkách k vydání. Vypíchnout lze, že v terminálu lze nově povolit vkládání kopírovaného textu stisknutím středního tlačítka myši. Ve verzi 1.89 vyjde také VSCodium, tj. komunitní sestavení Visual Studia Code bez telemetrie a licenčních podmínek Microsoftu.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 29
    2.5. 21:22 | Nová verze

    Proton, tj. fork Wine integrovaný v Steam Play a umožňující v Linuxu přímo ze Steamu hrát hry určené pouze pro Windows, byl vydán ve verzi 9.0-1 (𝕏). Přehled novinek se seznamem nově podporovaných her na GitHubu. Aktuální přehled her pro Windows běžících díky Protonu také na Linuxu na stránkách ProtonDB.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    2.5. 19:33 | Nová verze

    Byla vydána verze 1.78.0 programovacího jazyka Rust (Wikipedie). Podrobnosti v poznámkách k vydání na GitHubu. Vyzkoušet Rust lze například na stránce Rust by Example.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    2.5. 11:22 | Bezpečnostní upozornění

    Služba Dropbox Sign (původně HelloSign) pro elektronické podepisování smluv byla hacknuta.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 3
    Podle hypotézy Mrtvý Internet mj. tvoří většinu online interakcí boti.
     (64%)
     (9%)
     (15%)
     (12%)
    Celkem 100 hlasů
     Komentářů: 8, poslední 4.5. 08:25
    Rozcestník

    "Výlet" na Mars, den po dni, hodina po hodině

    31.10.2010 01:49 | Přečteno: 1545× | Ještě větší blbosti | poslední úprava: 31.10.2010 01:58

    Aneb jak by to proběhlo v trochu lidské podobě a jak bych to zároveň sabotoval k podobě o dost lidštějši...

    Takže řekněme, že posílat na Mars skupinu o čtyřech lidech, nemluvě o tom, pokud bude genderově (krásné slovo) nevyvážená, je čirá hovadina a risk, že se osadníci navzájem pozabíjí než dorazí posily. Proto navrhuji poslat alespoň padesát lidí (chlapečci a holčičky půl na půl) s velkým technickým zázemím (velkej barák a skleník na žrádlo a kyslík) a nějakou tou konektivitou na Zemi (přece tam budou do smrti, tak aspoň nějakou komunikaci, i když s odezvou jako prase).

    A teď k tomu plánu:

    Data budu vybírat čistě laicky a orientačně, doplním občasným zápiskem z "českých novin". (pro rejpaly - jo, blbý uvozovky) Den 0 je den startu raketoplánu.

    Den -1000:

    Přihlásil jsem se do projektu "Jednosměrná letenka na Mars", vybrali mě do užšího kola výběru, kdy jsme po skupinách internování na základně, kde nás začínají vychovávat pro pobyt na Marsu. Je nás tu strašně moc, několikrát víc, než nás tam můžou reálně poslat.

    Noviny informují se značným zpožděním o tomto projektu, nikoho moc nezajímá, kdo tam je.

    Den -200:

    Výcvik pokračuje, je to dost maso, hodně lidí to nevydrželo, dost jich taky vyrazili. Nechápu, proč tu vlastně ještě jsem.

    Den -90:

    Vybrali mě! Ale upřímně nevím, jestli to je dobrá nebo špatná zpráva. Říkají nám, že pokud nikdo neodpadne, tak nás 50 nakonec poletí. Je tu pár vědců, pak většinou celkem obyčejní lidé, většinou ztracenci - filozofové, vystudované feministky a podobní odborníci. Noviny v ČR už informují o tom, že se do výběru dostal nějaký Čech, nechápu kde to na mě vyhrabali... a jestli je vůbec řeč o mně. Stejně tohle "vlastenectví" nechápu, není to nic, na čem by snad měl někdo z té země podíl.

    Den -10:

    Napadá mě úžasná věc, nevím proč vlastně. Třeba to vyjde...

    Den 0:

    Odlétáme. Neměl jsem se s kým loučit, tak jsem čas pro rodinu věnoval kšeftům. Při kontrole před vstupem do raketoplánu si nikdo nevšiml několika semen konopí bezpečně skrytých v igelitovém sáčku za mým svěračem. Noviny šílí z toho, že další Čech letí do vesmíru a to rovnou na Mars. Je mi to u semínek.

    Den 120:

    Schovávání toho pokladu před ostatními lidmi během letu není moc velká sranda. Lidé se už začínají párovat, dokonce je tu pár hošanů, takže o to víc řeziva zbyde na mě.

    Den 200:

    Přistáli jsme, začínáme stavět základnu, je to celkem makačka a bojím se, že bude úplně mrňavá. Inu, uvidíme. Noviny se o tom letmo zmiňují, ale když se neodehrává žádné drama, není moc o čem psát.

    Den 220:

    Stavíme místo mého budoucího triumfu, skleník pro naše rostliny. Poměrně slušně nás vybavili, řekl bych, že jsme téměř soběstační.

    Den 400:

    Lidi jsou tu vážně v pohodě, až celkem lituju, že nám zabalili tak málo antikoncepce... Přidávam ji na seznam věcí, které nám musí (MUSÍ) přivézt s dalšími zásobami (prý nám je "brzy" pošlou... za tu dobu co tu jsme nepřišlo nic).

    Den 500:

    Prý poslali zásoby a pár dalších lidí. To je dobře, spoustě lidí (včetně mě) z toho tady už začíná hrabat, nová krev snad přinese trochu zdravého rozumu. Myslím, že teď je pravý čas. Zasadil jsem jedno semeno k pšenici.

    Den 530:

    Vyklíčilo! Nenápadně se chodím dívat jak postupně a pomalu roste. Myslím, že zahradníci už o něm vědí, ale dělám jakoby nic.

    Den 600:

    Ta kytka už je vyšší než pšenice. Samozřejmě o tom ví celá základna. Některým to připadá jako skvělý fór od NASA, samozřejmě jsem se nepřiznal. Dohodli jsme se, že ji necháme vyrůst a uvidí se. Tehdy jsem zasadil další semínko. Ještě mi jich osm zbývá.

    Den 650:

    Je po sklizni, většina lidí toho tu má už po těch dvou letech dost, tak degustujeme. Je to fakt silný. Tehdy jsem myslím přišel o panenství. Je mi to úplně u řiti. Druhá kytka krásně roste. Zasadil jsem všechna semena a doufám, že se mi podaří vypěstovat další semena. Stále jsem se nepřiznal. Na Zemi o tom snad ještě nevědí.

    Den 700:

    Dorazily zásoby a posily ze Země, kondomy nikde, prášky žádný, nic. Posílám stížnost a další žádost. Kytky jsme zatím oddělili, dvě budou na semena, zbytek pro naši potřebu. Nově přichozí se dost divili, když se podívali do skleníku.

    Den 750:

    Další sklizeň, tentokrát hodně velká - o to větší byla ochutnávka. Je nám úplně jedno, že máme malou uzavřenou atmosféru, která se tak pomalu plní THC a i těch pár, kteří se do teď bránili (nechápu proč), se dost dobře sjede jen pobytem tady. Noviny píší, že Čech zruinoval projekt NASA, musí na mě být hrdí.

    Den cojávim:

    Vzduch je plnej kouře a trávy, komunikace se Zeí nevim. Skleníky jsou poynÿ trávy. život tady je supre. Asi budu mít syna. Dnebo Ceru. Skoro všechny jsou teȟotnú.        

    Hodnocení: 93 %

            špatnédobré        

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    Komentáře

    Vložit další komentář

    otasomil avatar 31.10.2010 06:09 otasomil | skóre: 39 | blog: puppylinux
    Rozbalit Rozbalit vše Re: "Výlet" na Mars, den po dni, hodina po hodině

    Nekolk lidi obydli planetu a zacne si tam spokojene zit .... a co z toho pro ostatni zijici na Zemi ?

    K čemu hudba, která nevede k extázi... Stop MDMA !!! I spam umí být roztomilý
    31.10.2010 08:56 helb
    Rozbalit Rozbalit vše Re: "Výlet" na Mars, den po dni, hodina po hodině
    backup?
    AsciiWolf avatar 31.10.2010 10:39 AsciiWolf | skóre: 40 | blog: Blog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: "Výlet" na Mars, den po dni, hodina po hodině

    Vzhledem k tomu, že lidský druh je "přemnožený" (úmyslně neříkám "přelidněný" ;-)) a celosvětový "přirozený přírůstek obyvatel" je stále vyšší, bych "Backup" jako hlavní dúvod neviděl...

    Reálnější se zdá představa "povinné kolonizace" Marsu lidmi z nejvíce přelidněných zemí). ;-)

    31.10.2010 18:29 ext3fs
    Rozbalit Rozbalit vše Re: "Výlet" na Mars, den po dni, hodina po hodině
    Pokud by slo o backup, tak urcite pri vyberu neprojde nekdo kdo "bere" drogy. A pokud by ano, nechapu proc zalohovat "smeti".
    kotyz avatar 31.10.2010 18:39 kotyz | skóre: 25 | blog: kotyzblog | Plzeň
    Rozbalit Rozbalit vše Re: "Výlet" na Mars, den po dni, hodina po hodině
    no kdyby se to pojalo jako vyvoz smeti ...

    jako v stoparovo pruvodci galaxii ta lod natriskana kontrolorama hygieny telefonu a marketingovyma expertama. bohuzel nakonec pristali na Zemi ... :-D

    Hrdý člen KERNEL ULTRAS. | Furry/Brony/Otaku | Nemám čas ztrácet čas. | In 'pacman -Syu' we trust!
    kotyz avatar 31.10.2010 18:42 kotyz | skóre: 25 | blog: kotyzblog | Plzeň
    Rozbalit Rozbalit vše Re: "Výlet" na Mars, den po dni, hodina po hodině
    v Ramovi (z hlavy uz nevim jak se ten dil jmenoval a googlit se mi to nechce, ale bylo to urcite ve tretim a ctvrtym) se zase do vyberu reprezentativniho vzorku lidstva dostali zlocinci a podle toho to tam potom ke konci vypadalo.
    Hrdý člen KERNEL ULTRAS. | Furry/Brony/Otaku | Nemám čas ztrácet čas. | In 'pacman -Syu' we trust!
    1.11.2010 10:22 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: "Výlet" na Mars, den po dni, hodina po hodině
    Však to taky byl reprezentační vzorek, ne? ;-)
    1.11.2010 14:06 jozka | skóre: 19 | blog: jozkovo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: "Výlet" na Mars, den po dni, hodina po hodině
    Treti. Zahrada Ramova. Hodne depresivni cteni. Jedna z mala knizek kterou mam (a neni jich malo) a cetl jsem ji jenom jednou.
    kotyz avatar 1.11.2010 14:14 kotyz | skóre: 25 | blog: kotyzblog | Plzeň
    Rozbalit Rozbalit vše Re: "Výlet" na Mars, den po dni, hodina po hodině
    jo, depresivni a akcni. kdyby podle toho natocili film, melo by to uspech a avatar by se moh jit zahrabat (mel sice bozi triky grafiku, ale obsah nic moc) :-D
    Hrdý člen KERNEL ULTRAS. | Furry/Brony/Otaku | Nemám čas ztrácet čas. | In 'pacman -Syu' we trust!
    Gilhad avatar 31.10.2010 18:42 Gilhad | skóre: 20 | blog: gilhadoviny
    Rozbalit Rozbalit vše Re: "Výlet" na Mars, den po dni, hodina po hodině
    Pruzkum marsu na miste, vytvoreni predsunute zakladny, ktera se snaz rozsiri nez zaklada, dlouhodoby vyzkum vlivu prostredi na lidsky organizmus, patrne i nejake vedecke pokusy ktere vyzaduji vetsi vzdalenost (co ja vim, hratky se svetlem, gravitaci a jinymi prilis rychlymi jevy), pokud zakladna bude aspon rozume prezivat, tak bude casem rozsirena a moznosti se zvetsi, pak bude nasledovat samovolny rust a casem i stav, kdy bude pouzitelny transport nejakych vzacnych (a se zlevnenim i mene vzacnych) surovin zpet.

    Ostatne co z toho pro ostatni lidi, ze v Antarktide rostou vedecke stanice jak houby po desti, prozkoumava se dno oceanu a leta na obeznou drahu? Takovy Sputnik, ktery dokazal pipat toho teda fakt prinesl ... no vlastne ale otevrel cestu k satelitni televizi, GPS a spouste dalsich technologii, ktere jsou dnes bezne a tehdy o nich nikdo ani poradne nesnil...
    31.10.2010 09:22 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: "Výlet" na Mars, den po dni, hodina po hodině
    Takhle naivně si to může představovat jedině vyhulenec. Dovedeš si představit jak velká by musela být vesmírná loď pro 50 lidí? Kolik by musela sebou vézt žrádla? A navíc když by měla počítat s přírůstky?!

    Mars není žádný Nový svět, kde by chcípajíci kolonisty zachránili domorodci. Vytvoření podmínek pro existenci kloudného života tam je tisíckrát obtížnější, než obnova života na zemi po pádu asteroidu.
    31.10.2010 09:59 Bizon
    Rozbalit Rozbalit vše Re: "Výlet" na Mars, den po dni, hodina po hodině
    Ano, vim... kdo taky rikal, ze by odletala ze Zeme... a ne, nejsem vyhulenec, jen mi to pripadalo jako dobra blbost.
    31.10.2010 09:53 kolcon | skóre: 15 | blog: kolcon
    Rozbalit Rozbalit vše Re: "Výlet" na Mars, den po dni, hodina po hodině
    tak nevim, co je horsi, jestli jilek nebo vlhke predstavy smazky...
    31.10.2010 10:05 qw11
    Rozbalit Rozbalit vše Re: "Výlet" na Mars, den po dni, hodina po hodině
    Na to je jednoducha odpoved, jilek. Zhulene sny su len vtip. ;)
    31.10.2010 23:51 zulu
    Rozbalit Rozbalit vše Re: "Výlet" na Mars, den po dni, hodina po hodině
    tak nevim, jestli jsi to pochopil...
    kotyz avatar 31.10.2010 12:37 kotyz | skóre: 25 | blog: kotyzblog | Plzeň
    Rozbalit Rozbalit vše Re: "Výlet" na Mars, den po dni, hodina po hodině
    vzpomel sem si na knizku Bily Mars od B. Aldisse ...
    Hrdý člen KERNEL ULTRAS. | Furry/Brony/Otaku | Nemám čas ztrácet čas. | In 'pacman -Syu' we trust!
    31.10.2010 17:12 jozka | skóre: 19 | blog: jozkovo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: "Výlet" na Mars, den po dni, hodina po hodině
    kdyz uz aldiss, tak spis Non-stop
    kotyz avatar 31.10.2010 17:20 kotyz | skóre: 25 | blog: kotyzblog | Plzeň
    Rozbalit Rozbalit vše Re: "Výlet" na Mars, den po dni, hodina po hodině
    to sem zatim necet
    Hrdý člen KERNEL ULTRAS. | Furry/Brony/Otaku | Nemám čas ztrácet čas. | In 'pacman -Syu' we trust!
    31.10.2010 13:22 fred
    Rozbalit Rozbalit vše Re: "Výlet" na Mars, den po dni, hodina po hodině
    k tejhle expedici bych se rád připojil. drogy a orgie, ideální spojení B-)
    31.10.2010 16:01 kyytaM | skóre: 35 | blog: kyytaM | Bratislava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: "Výlet" na Mars, den po dni, hodina po hodině
    Len kto by chcel potom ostat na Zemi. :)
    31.10.2010 17:29 Kvakor
    Rozbalit Rozbalit vše Re: "Výlet" na Mars, den po dni, hodina po hodině
    Nějak mi vytanula na mysli scéná z jakéhosi sci-fi filmu odehrávajícího se na Marsu, kde záchraná (pokud si to dobře pamatuju) expedice objeví na základně předchozí expedice posledního přeživšího právě uprostřed skleníku plného celkem vysokých rostlin.
    kotyz avatar 31.10.2010 17:36 kotyz | skóre: 25 | blog: kotyzblog | Plzeň
    Rozbalit Rozbalit vše Re: "Výlet" na Mars, den po dni, hodina po hodině
    to bude ten film co mam objednanej a furt mi ho nechcou poslat ze je "dlouhodobe nedostupnej". hlavne ze uz dostali zaplacino. ted nevim jestli to je mise na mars nebo ruda planeta, tyhle dva se mi porad pletou. je to to s tim ksichtem na marsu, ne? to druhy je pak s tim vrazdicim robotem, ale tam zadna zakladna ani kytky nebyly. zas tam byl masozravej hmyz a tusim ze v tom hrala stejna baba co hrala trinity v matrixu.
    Hrdý člen KERNEL ULTRAS. | Furry/Brony/Otaku | Nemám čas ztrácet čas. | In 'pacman -Syu' we trust!
    gtz avatar 31.10.2010 22:48 gtz | skóre: 27 | blog: gtz | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: "Výlet" na Mars, den po dni, hodina po hodině
    To bylo dokonce teď někdy v TV, mohl jsi si to nahrát z DVB.

    Omyl přece pi havárii se ten robot přepnul do nějakého módu a počal je likvidovat. I hmyz apod. tam byl tedy v tom "Rudá Planeta"
    - nejhorší jsou trpaslíci ... Ti Vám vlezou úplně všude
    kotyz avatar 31.10.2010 23:57 kotyz | skóre: 25 | blog: kotyzblog | Plzeň
    Rozbalit Rozbalit vše Re: "Výlet" na Mars, den po dni, hodina po hodině
    jj, to prave nechci, protoze to sem videl tak 4x. to druhy se mi libilo vic a videl sem to jenom jednou.

    nahrat si to nemuzu, nemam na to prostredky (leda bych si opravil to video :-D ). dvd sem na rapidu nenasel a avicka mi nejsou dost dobry ...

    Hrdý člen KERNEL ULTRAS. | Furry/Brony/Otaku | Nemám čas ztrácet čas. | In 'pacman -Syu' we trust!
    gtz avatar 1.11.2010 00:20 gtz | skóre: 27 | blog: gtz | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: "Výlet" na Mars, den po dni, hodina po hodině
    tuny toho je ... uloz.to
    - nejhorší jsou trpaslíci ... Ti Vám vlezou úplně všude
    gtz avatar 1.11.2010 00:21 gtz | skóre: 27 | blog: gtz | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: "Výlet" na Mars, den po dni, hodina po hodině
    teď se koukám, měl jsi pravdu jsou to jen samé avička
    - nejhorší jsou trpaslíci ... Ti Vám vlezou úplně všude
    kotyz avatar 1.11.2010 00:30 kotyz | skóre: 25 | blog: kotyzblog | Plzeň
    Rozbalit Rozbalit vše Re: "Výlet" na Mars, den po dni, hodina po hodině
    rudou planetu ne, misi na mars sem chtel ;-)
    Hrdý člen KERNEL ULTRAS. | Furry/Brony/Otaku | Nemám čas ztrácet čas. | In 'pacman -Syu' we trust!
    kotyz avatar 1.11.2010 00:32 kotyz | skóre: 25 | blog: kotyzblog | Plzeň
    Rozbalit Rozbalit vše Re: "Výlet" na Mars, den po dni, hodina po hodině
    navic nevidim duvod proc to stahovat kdyz uz to mam objednany a zaplaceny. sice to furt nejak nejsou schopny dodat, ale ono to nakonec bude.
    Hrdý člen KERNEL ULTRAS. | Furry/Brony/Otaku | Nemám čas ztrácet čas. | In 'pacman -Syu' we trust!
    gtz avatar 31.10.2010 21:08 gtz | skóre: 27 | blog: gtz | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: "Výlet" na Mars, den po dni, hodina po hodině
    zapomněl jsi na pivo. Bez piva nikam
    - nejhorší jsou trpaslíci ... Ti Vám vlezou úplně všude
    1.11.2010 08:23 podlesh | skóre: 38 | Freiburg im Breisgau
    Rozbalit Rozbalit vše Re: "Výlet" na Mars, den po dni, hodina po hodině
    Pivo se dá uvařit i z konopí, ne?
    kotyz avatar 1.11.2010 10:34 kotyz | skóre: 25 | blog: kotyzblog | Plzeň
    Rozbalit Rozbalit vše Re: "Výlet" na Mars, den po dni, hodina po hodině
    pivo se da varit z cehokoliv, akorat uz to pak neni pivo ...
    Hrdý člen KERNEL ULTRAS. | Furry/Brony/Otaku | Nemám čas ztrácet čas. | In 'pacman -Syu' we trust!
    1.11.2010 22:56 OFC | skóre: 2 | blog: OFCOFCOFC
    Rozbalit Rozbalit vše Re: "Výlet" na Mars, den po dni, hodina po hodině
    S pivem je ten problem, ze prostredi by melo byt septicke a opet by nekdo musel v riti pasovat pytlik kvasinek... a navic je vyroba silene slozita proti prostemu pestovani kyticek. (I kdyz verim, ze znalci by me prave sjeli za to, ze to je taky veda :) )
    Grunt avatar 31.10.2010 21:21 Grunt | skóre: 23 | blog: Expresivní zabručení | Lanžhot
    Rozbalit Rozbalit vše Re: "Výlet" na Mars, den po dni, hodina po hodině
    Kdyby to nebylo na Mars, ale na jeden z jeho měsíců, tak by na něj to přistání v Hangáru docela navazovalo.
    Na co 64-bitů když to jde i s jedním? | 80.78.148.5 | Hack (for) free or Die Hard!
    alblaho avatar 31.10.2010 21:35 alblaho | skóre: 17 | blog: alblog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: "Výlet" na Mars, den po dni, hodina po hodině
    Dost dobře mě to pobavilo! Díky.
    Jardík avatar 1.11.2010 22:21 Jardík | skóre: 40 | blog: jarda_bloguje
    Rozbalit Rozbalit vše Re: "Výlet" na Mars, den po dni, hodina po hodině
    :-)
    Věřím v jednoho Boha.
    5.8.2012 15:36 Václav HFechs Švirga | skóre: 26 | blog: HF | Kopřivnice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: "Výlet" na Mars, den po dni, hodina po hodině
    Jen kdyby se to autor pokusil smazat, tak pro archivaci :-).
    Aneb jak by to proběhlo v trochu lidské podobě a jak bych to zároveň sabotoval k podobě o dost lidštějši...

    Takže řekněme, že posílat na Mars skupinu o čtyřech lidech, nemluvě o tom, pokud bude genderově (krásné slovo) nevyvážená, je čirá hovadina a risk, že se osadníci navzájem pozabíjí než dorazí posily. Proto navrhuji poslat alespoň padesát lidí (chlapečci a holčičky půl na půl) s velkým technickým zázemím (velkej barák a skleník na žrádlo a kyslík) a nějakou tou konektivitou na Zemi (přece tam budou do smrti, tak aspoň nějakou komunikaci, i když s odezvou jako prase).

    A teď k tomu plánu:

    Data budu vybírat čistě laicky a orientačně, doplním občasným zápiskem z "českých novin". (pro rejpaly - jo, blbý uvozovky) Den 0 je den startu raketoplánu.

    Den -1000:

    Přihlásil jsem se do projektu "Jednosměrná letenka na Mars", vybrali mě do užšího kola výběru, kdy jsme po skupinách internování na základně, kde nás začínají vychovávat pro pobyt na Marsu. Je nás tu strašně moc, několikrát víc, než nás tam můžou reálně poslat.

    Noviny informují se značným zpožděním o tomto projektu, nikoho moc nezajímá, kdo tam je.

    Den -200:

    Výcvik pokračuje, je to dost maso, hodně lidí to nevydrželo, dost jich taky vyrazili. Nechápu, proč tu vlastně ještě jsem.

    Den -90:

    Vybrali mě! Ale upřímně nevím, jestli to je dobrá nebo špatná zpráva. Říkají nám, že pokud nikdo neodpadne, tak nás 50 nakonec poletí. Je tu pár vědců, pak většinou celkem obyčejní lidé, většinou ztracenci - filozofové, vystudované feministky a podobní odborníci. Noviny v ČR už informují o tom, že se do výběru dostal nějaký Čech, nechápu kde to na mě vyhrabali... a jestli je vůbec řeč o mně. Stejně tohle "vlastenectví" nechápu, není to nic, na čem by snad měl někdo z té země podíl.

    Den -10:

    Napadá mě úžasná věc, nevím proč vlastně. Třeba to vyjde...

    Den 0:

    Odlétáme. Neměl jsem se s kým loučit, tak jsem čas pro rodinu věnoval kšeftům. Při kontrole před vstupem do raketoplánu si nikdo nevšiml několika semen konopí bezpečně skrytých v igelitovém sáčku za mým svěračem. Noviny šílí z toho, že další Čech letí do vesmíru a to rovnou na Mars. Je mi to u semínek.

    Den 120:

    Schovávání toho pokladu před ostatními lidmi během letu není moc velká sranda. Lidé se už začínají párovat, dokonce je tu pár hošanů, takže o to víc řeziva zbyde na mě.

    Den 200:

    Přistáli jsme, začínáme stavět základnu, je to celkem makačka a bojím se, že bude úplně mrňavá. Inu, uvidíme. Noviny se o tom letmo zmiňují, ale když se neodehrává žádné drama, není moc o čem psát.

    Den 220:

    Stavíme místo mého budoucího triumfu, skleník pro naše rostliny. Poměrně slušně nás vybavili, řekl bych, že jsme téměř soběstační.

    Den 400:

    Lidi jsou tu vážně v pohodě, až celkem lituju, že nám zabalili tak málo antikoncepce... Přidávam ji na seznam věcí, které nám musí (MUSÍ) přivézt s dalšími zásobami (prý nám je "brzy" pošlou... za tu dobu co tu jsme nepřišlo nic).

    Den 500:

    Prý poslali zásoby a pár dalších lidí. To je dobře, spoustě lidí (včetně mě) z toho tady už začíná hrabat, nová krev snad přinese trochu zdravého rozumu. Myslím, že teď je pravý čas. Zasadil jsem jedno semeno k pšenici.

    Den 530:

    Vyklíčilo! Nenápadně se chodím dívat jak postupně a pomalu roste. Myslím, že zahradníci už o něm vědí, ale dělám jakoby nic.

    Den 600:

    Ta kytka už je vyšší než pšenice. Samozřejmě o tom ví celá základna. Některým to připadá jako skvělý fór od NASA, samozřejmě jsem se nepřiznal. Dohodli jsme se, že ji necháme vyrůst a uvidí se. Tehdy jsem zasadil další semínko. Ještě mi jich osm zbývá.

    Den 650:

    Je po sklizni, většina lidí toho tu má už po těch dvou letech dost, tak degustujeme. Je to fakt silný. Tehdy jsem myslím přišel o panenství. Je mi to úplně u řiti. Druhá kytka krásně roste. Zasadil jsem všechna semena a doufám, že se mi podaří vypěstovat další semena. Stále jsem se nepřiznal. Na Zemi o tom snad ještě nevědí.

    Den 700:

    Dorazily zásoby a posily ze Země, kondomy nikde, prášky žádný, nic. Posílám stížnost a další žádost. Kytky jsme zatím oddělili, dvě budou na semena, zbytek pro naši potřebu. Nově přichozí se dost divili, když se podívali do skleníku.

    Den 750:

    Další sklizeň, tentokrát hodně velká - o to větší byla ochutnávka. Je nám úplně jedno, že máme malou uzavřenou atmosféru, která se tak pomalu plní THC a i těch pár, kteří se do teď bránili (nechápu proč), se dost dobře sjede jen pobytem tady. Noviny píší, že Čech zruinoval projekt NASA, musí na mě být hrdí.

    Den cojávim:

    Vzduch je plnej kouře a trávy, komunikace se Zeí nevim. Skleníky jsou poynÿ trávy. život tady je supre. Asi budu mít syna. Dnebo Ceru. Skoro všechny jsou teȟotnú.
    Baník pyčo!

    Založit nové vláknoNahoru

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.