Netwide Assembler (NASM) byl vydán v nové major verzi 3.00. Přehled novinek v poznámkách k vydání v aktualizované dokumentaci.
Linuxová distribuce Frugalware (Wikipedie) ke konci roku 2025 oficiálně končí.
Byla vydána nová verze 3.0.6 svobodné aplikace pro úpravu a vytváření rastrové grafiky GIMP (GNU Image Manipulation Program). Přehled novinek v oznámení o vydání a v souboru NEWS na GitLabu. Nový GIMP bude brzy k dispozici také na Flathubu.
Americký výrobce čipů AMD uzavřel s americkou společností OpenAI smlouvu na několikaleté dodávky vyspělých mikročipů pro umělou inteligenci (AI). Součástí dohody je i předkupní právo OpenAI na přibližně desetiprocentní podíl v AMD.
Byla vydána nová verze 10.1 sady aplikací pro SSH komunikaci OpenSSH. Uživatel je nově varován, když se nepoužívá postkvantovou výměnu klíčů.
Byly zpracovány a na YouTube zveřejněny videozáznamy z konference LinuxDays 2025.
Na konferenci LinuxDays 2025 byl oficiálně představen nový router Turris Omnia NG.
Přímý přenos (YouTube) z konference LinuxDays 2025, jež probíhá tento víkend v Praze v prostorách FIT ČVUT. Na programu je spousta zajímavých přednášek.
V únoru loňského roku Úřad pro ochranu osobních údajů pravomocně uložil společnosti Avast Software pokutu 351 mil. Kč za porušení GDPR. Městský soud v Praze tuto pokutu na úterním jednání zrušil. Potvrdil ale, že společnost Avast porušila zákon, když skrze svůj zdarma dostupný antivirový program sledovala, které weby jeho uživatelé navštěvují, a tyto informace předávala dceřiné společnosti Jumpshot. Úřad pro ochranu osobních údajů
… více »perceptual?
Toho žrádla na trhu v těšíně, krásná zeleninka, voňavé párečky....Heh, vidím, že oba myslíme na to samé. A nebo ty jejich vyuzené oštěpky. I když jsem na sýr alergický, tak kvůli nim trochu bolesti v žaludku a opuchlý jícen snesu.
Alergie na syr. No ty vole. To jde?No jejda. A ne jedna. A můj kamarád má třeba ještě horší. Bezlepkovou dietu, takže nemůže baštit chleba, rohlíky a ani chlastat pivo.
Zajimave je, ze jinak nejsem alergicky vubec na nic.A to já také ne. Dokonce Hermelíny a Nivama jsem se cpal pořád. Až prostě do jednoho dne před pár lety (mám za to, že v tom má nějak prsty zánět žaludku co jsem měl) buch a hotovo. Nedávno když jsme vezli na Slovensko známé soupravu jsem si tam dal chlebíček posypaný sýrem(no nemůžu odmítnout, zvláště když nikdo jiný nechtěl) a cestou zpět jsem se málem udusil v autě. Asi tam mají kvalitnější sýry než u nás.
Veľmi jemná, bez problémov aj v ústach, aj pri prehĺtaní. Takmer okamžite po vypití som necítil, že by som pil 40 percentný alkohol.
Tohle je, řekl bych, definice vodky. Musí mít příjemnou vůni čistého alkoholu ovšem v ústech nesmí být alkohol nijak cítit.
Článok dôrazne odporúčam čítať najmä osobám mladším ako 18 rokov. Čím skôr sa naučíte piť kvalitný alkohol, tým menej si v dospelosti zničíte zdravie.No tak jestli to stavíš takhle, tak by se mládež měla naučit pít dobrou whisky v malém množství (a malé množství fakt nemyslím ironicky). Pěkná sklenice, trocha ledu, trocha whisky, a pozvolna ucucávat, žádné zvířecí kopání panáků. Popravdě, všechny ty běžně prodávané čiré sračky od slivo- a jiných -vic až po vodku mi přijdou obecně jako dost odporná záležitost. Pozor, domácí a opravdu kvalitní slivovice je úplně jiná liga, tu respektuji a uznávám (i když ji taky příliš nepiju).
Tiskni
Sdílej: