abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    včera 17:11 | Nová verze

    Byl vydán Nextcloud Hub 8. Představení novinek tohoto open source cloudového řešení také na YouTube. Vypíchnout lze Nextcloud AI Assistant 2.0.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 13:33 | Nová verze

    Vyšlo Pharo 12.0, programovací jazyk a vývojové prostředí s řadou pokročilých vlastností. Krom tradiční nadílky oprav přináší nový systém správy ladících bodů, nový způsob definice tříd, prostor pro objekty, které nemusí procházet GC a mnoho dalšího.

    Pavel Křivánek | Komentářů: 5
    včera 04:55 | Zajímavý software

    Microsoft zveřejnil na GitHubu zdrojové kódy MS-DOSu 4.0 pod licencí MIT. Ve stejném repozitáři se nacházejí i před lety zveřejněné zdrojové k kódy MS-DOSu 1.25 a 2.0.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 33
    25.4. 17:33 | Nová verze

    Canonical vydal (email, blog, YouTube) Ubuntu 24.04 LTS Noble Numbat. Přehled novinek v poznámkách k vydání a také příspěvcích na blogu: novinky v desktopu a novinky v bezpečnosti. Vydány byly také oficiální deriváty Edubuntu, Kubuntu, Lubuntu, Ubuntu Budgie, Ubuntu Cinnamon, Ubuntu Kylin, Ubuntu MATE, Ubuntu Studio, Ubuntu Unity a Xubuntu. Jedná se o 10. LTS verzi.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 13
    25.4. 14:22 | Komunita

    Na YouTube je k dispozici videozáznam z včerejšího Czech Open Source Policy Forum 2024.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    25.4. 13:22 | Nová verze

    Fossil (Wikipedie) byl vydán ve verzi 2.24. Jedná se o distribuovaný systém správy verzí propojený se správou chyb, wiki stránek a blogů s integrovaným webovým rozhraním. Vše běží z jednoho jediného spustitelného souboru a uloženo je v SQLite databázi.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    25.4. 12:44 | Nová verze

    Byla vydána nová stabilní verze 6.7 webového prohlížeče Vivaldi (Wikipedie). Postavena je na Chromiu 124. Přehled novinek i s náhledy v příspěvku na blogu. Vypíchnout lze Spořič paměti (Memory Saver) automaticky hibernující karty, které nebyly nějakou dobu používány nebo vylepšené Odběry (Feed Reader).

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    25.4. 04:55 | Nová verze

    OpenJS Foundation, oficiální projekt konsorcia Linux Foundation, oznámila vydání verze 22 otevřeného multiplatformního prostředí pro vývoj a běh síťových aplikací napsaných v JavaScriptu Node.js (Wikipedie). V říjnu se verze 22 stane novou aktivní LTS verzí. Podpora je plánována do dubna 2027.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    25.4. 04:22 | Nová verze

    Byla vydána verze 8.2 open source virtualizační platformy Proxmox VE (Proxmox Virtual Environment, Wikipedie) založené na Debianu. Přehled novinek v poznámkách k vydání a v informačním videu. Zdůrazněn je průvodce migrací hostů z VMware ESXi do Proxmoxu.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    25.4. 04:11 | Nová verze

    R (Wikipedie), programovací jazyk a prostředí určené pro statistickou analýzu dat a jejich grafické zobrazení, bylo vydáno ve verzi 4.4.0. Její kódové jméno je Puppy Cup.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    KDE Plasma 6
     (74%)
     (9%)
     (2%)
     (16%)
    Celkem 806 hlasů
     Komentářů: 4, poslední 6.4. 15:51
    Rozcestník

    Učet, kreditka a Linux IB - užitečné informace

    6.4.2011 21:43 | Přečteno: 1308× | poslední úprava: 6.4.2011 21:49

    Od minulého zápisku jsem posbíral pár užitečných informací, pokud by to někoho zajímalo, shrnu to přehledně zde do blogu. České banky jsou evidentně experty v zametání s klientem, takže volba produktů nakonec není vůbec jednoduchá. Základní podmínku plně funkčního IB v Linuxu a přehledných produktů více či méně splňuje alespoň z poloviny vytšina bank. Problémy člověk objeví, podívá-li se pod pokličku.

    Zajímavou (i když poněkud exotickou) informací může být fakt, že Banky s vlastníkem z USA neposkytují karetní a finanční služby ve vybraných zemích. Jistě, do Sýrie nebo Íránu by se rád podíval jen málokdo, ale koho láká exotická Kuba, mohl by tvrdě narazit. Žhavými kandidáty, kterří vás nechají na takové dovolené s nefunkční kartou jsou GE Money a Citibank.

    GE money mají poněkud svérázný přístup k zákazníkovi. Pro založení obyčejného účtu požadují dva doklady totožnosti, které si navíc rádi ofocují. VOP tétobanky se mi zdají nejméně přehledné ze všech a při pozorném čtení se mi varovně pozdává, že odsouhlasením se vzdávám podezřelého objemu vlastních práv (dokonce i na české poměry!!!), a vztah banka-klient je co do práv a povinností hrubě nevyvážený. Zamestnanci GE mají občas tendenci telefonicky ověřovat platnost platby, k čemuž si lze na internetu přečíst pár historek. Když k tomu připočtu negativní reference diskutujících na internetu, ale i v mém okolí, GE money mohu vyloučit, stejně jako hodně drahou Citibank.

    Dalším velkým hráčem je ČSOB. Podpora Linuxu žádná, mnohým to sice funguje, najde se i řada jiných, kteří reportují občasné nebo i trvalé problémy. Karty ČSOB údajně neumožňují zakázat placení na internetu, což platí i pro všechny subjekty využívající k vydávání karet tuo banku.

    Z hlediska Linuxu a webových prohlížečů mnohem vstřícnější KB, má ovšem poněkud podivné webové rozhraní elektronického bankovnictví, kódování znaků snad dokonce CP1250 :-), nelze dle svého uvážení využívat pouze SMS autorizaci bez certifikátu v souboru, a jako třešničku na dortu se člověk dočte, že KB žaluje vlastní klienty, jejichž bankovní účet byl napaden přes internet zloději :-D

    Z velkých bank tu zbývají už jen rakouská RB a rakouská ČS. Internetové bankovnictví obou bank je skutečně multiplatformní, běhá to skutečně v ledasčem. Bohužel E-konto od Raifky má smysl jen při vkladu nad 25000 měsíčně, a osobní účet je nepřehledný předražený zmatek, který snad ni nebudu dále komentovat. Jako perličku přidávám k dobru informaci, že ČS žaluje svého klienta za to, že mu údajně bankomat vydal (kvůli chyby pracovníka banky plního bankomat) místo tisícovek dvoutisícovky, což klient vehemntně popírá. :-)

    Zbývají tu už jen nízonákladové mBank a FIO. Stručně řečeno mBank neumí zahraniční platby, FIO zase nemá vlastní karty, což je docela problém.

    Když bych to měl shrnout, je určitě lépe, vlastnit platební kartu vydanou evropskou bankou. Když člověk vyloučí všechny s podivným internebankingem, a přihlédne k parametrům běžných účtů a chování bank ke klientům, zajímavou kombinací může být běžný účet u mBank nebo FIO, a k tomu kreditka VISA Classic (od 3000/měsíc zdarma) nebo VISA Extra (25 za měsíc kdy byla použita), dokonce i chytrá karta ČS nemusí být v základní variantě s 1 službou(19/měsíc) - karta zdarma (odpuštěn roční poplatek) špatná. člověk sice zaplatí 12x19kč ročně, ale může dále využívat Bonusprogram, + ty nesmyslné nepoužitelné výhody, co k té kartě automaticky jsou. Kombinaci FIO nebo mBank + kreditka RB nebo ČS budu muset více promyslet. V kombinaci s nějakým spořicím účtem (doplňujícím zahraniční platby k mBank) by tato kombinace nemusela být vůbec špatná! Dokonce i se spořitelnou (kreditka) a to už je co říct.

           

    Hodnocení: 100 %

            špatnédobré        

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    Komentáře

    Vložit další komentář

    6.4.2011 21:55 Teyras
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Učet, kreditka a Linux IB - užitečné informace
    Řeším teď něco podobného, mBank z toho zatím vychází asi nejlíp, ale co přesně znamenají zahraniční platby? To nejdou ani věci jako PayPal?
    6.4.2011 22:03 Občan Kang
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Učet, kreditka a Linux IB - užitečné informace
    PayPal přes mBank normálně funguje. Osobně používám.
    gtz avatar 6.4.2011 22:13 gtz | skóre: 27 | blog: gtz | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Učet, kreditka a Linux IB - užitečné informace
    zahraniční platby - platba faktury do zahraničí, platba dovolené apod.
    - nejhorší jsou trpaslíci ... Ti Vám vlezou úplně všude
    7.4.2011 04:54 Bank_rider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Učet, kreditka a Linux IB - užitečné informace
    člověk to může brát jako bezpečnostní feature. Útočník (zvláště né ten z česka) bude převádět peníze někam do banánove republiky těžko :-D
    7.4.2011 15:12 michal00 | skóre: 14 | blog: OpenStreetMap
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Učet, kreditka a Linux IB - užitečné informace
    mbank vie platiť do zahraničia, aspoň v ramci EǓ.

    teda vie SEPA platby (a že nemá "medzinárodný prevod" je skôr feature, nezaučtuje ti 10€ ako napr ČSOB)
    7.4.2011 17:21 optim | skóre: 7
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Učet, kreditka a Linux IB - užitečné informace
    Není mBank (česká) jako mBank (slovenská). ;-)
    7.4.2011 00:39 optim | skóre: 7
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Učet, kreditka a Linux IB - užitečné informace
    Převody z účtu na účet, kdy jeden z nich je v zahraničí. Čehokoliv, co má něco společného s kartama, se to netýká.
    gtz avatar 6.4.2011 22:11 gtz | skóre: 27 | blog: gtz | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Učet, kreditka a Linux IB - užitečné informace
    Používám KB již nějaký rok a zatím si nestěžuji. Používám EC/MC + Elektronickou kartu pro platby na netu.
    - nejhorší jsou trpaslíci ... Ti Vám vlezou úplně všude
    7.4.2011 04:51 Bank_rider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Učet, kreditka a Linux IB - užitečné informace
    KB vychází z velkých českých bank možná nejlépe. Odrazuje mne zejména ta nemožnost používat IB bez certifikátu v souboru. Na to IB bych si jinak asi zvykl. Vstřícností ke klientovi myslím nijak nevybočují z českého bahna.
    7.4.2011 07:59 Marv-CZ | skóre: 21
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Učet, kreditka a Linux IB - užitečné informace

    IB Komerčky má ještě jednu nevýhodu - neustále aktualizace. Snad po každé, co se manželka přihlašuje, se stahuje nová verze Javového apletu, který není zrovna nejmenší. Pokud někdo používá pomalé připojení, třeba mobilní, tak je to fakt chuťovka.

    7.4.2011 09:17 Arthur
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Učet, kreditka a Linux IB - užitečné informace
    IB od KB povazuju za jejich nejlepsi produkt. Pouziti osobniho certifikatu spolu s SMS autorizaci mi prijde jako slusne zabezpeceni - v tomhletom jsem konzervativni, radeji trochu opruzu navic nez se pak divit...navic do IB pristupuju pouze ze svych vlastnich pocitacu, kde mam vse nakonfigurovane a nemusim tedy resit, jestli mam u sebe certifikat nebo ne. Na velmi pomalem pripojeni s tim opravdu byva problem (tim nemyslim treba CDMA, to je naprosto v pohode).
    8.4.2011 04:45 Bank_rider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Učet, kreditka a Linux IB - užitečné informace
    Certifikát sám o sobě není nič špatného. Problém je, že člověk nemá na výběr certifikát nepoužívat, tak jako jinde.
    gtz avatar 7.4.2011 18:00 gtz | skóre: 27 | blog: gtz | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Učet, kreditka a Linux IB - užitečné informace
    Také jsem se k KB připojil přes EDGE s NTB a byl to celkem masakr. Než se to stáhlo tak to trvalo nějakou minutu. Dalo se pak s tím nějak pracovat, ale žádná sláva.
    - nejhorší jsou trpaslíci ... Ti Vám vlezou úplně všude
    =^..^= AmigaPower® avatar 6.4.2011 22:32 =^..^= AmigaPower® | skóre: 30 | blog: BLB | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Učet, kreditka a Linux IB - užitečné informace
    Co je za problem u toho FIA s kartama???
    6.4.2011 23:08 Semo | skóre: 45 | blog: Semo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Učet, kreditka a Linux IB - užitečné informace
    If you hold a Unix shell up to your ear, you can you hear the C.
    =^..^= AmigaPower® avatar 7.4.2011 06:29 =^..^= AmigaPower® | skóre: 30 | blog: BLB | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Učet, kreditka a Linux IB - užitečné informace
    No ale v praxi mi to vadí v čem? Vyberu si prachy z bankomatu třeba v německu, nebo holandsku? Zaplatim tam s tim? Nějaký piny jdou mimo mně...

    TRIKO! TRIKO! TRIKO! ;-)
    7.4.2011 08:16 Tutor
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Učet, kreditka a Linux IB - užitečné informace
    A když budete chtít měnit limity na kartě?
    =^..^= AmigaPower® avatar 7.4.2011 21:35 =^..^= AmigaPower® | skóre: 30 | blog: BLB | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Učet, kreditka a Linux IB - užitečné informace
    na co? já na kontě třeba 200k najednou mít nebudu, takže limit by byl maximum ;-) Z bankomatu za hranicí si normálně vyberu? ano? pokud ano, děkuju, pořídim si to...
    8.4.2011 04:44 Bank_rider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Učet, kreditka a Linux IB - užitečné informace
    Když vám vaše výchozí konfigurace karty stačí, tak proč ne.
    =^..^= AmigaPower® avatar 8.4.2011 06:27 =^..^= AmigaPower® | skóre: 30 | blog: BLB | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Učet, kreditka a Linux IB - užitečné informace
    ...ale co do tý výchozí konfigurace patří a co ne? Nemam s bankama zkušenosti. Kartu chci pouze platební, nikoliv kreditní... ;-)
    8.4.2011 07:09 Tutor
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Učet, kreditka a Linux IB - užitečné informace
    Zrovna nové karty FIO jsou konfigurovány tak, že s nimi lze zaplatit na internetu. Tím že karty nevydává FIO, ale ČSOB, řídí se možnosti nastavení chování karty možnostmi ČSOB. A když ta to neumí změnit, máte smůlu.

    V zásadě je jedno, jaké má karta parametry, blbé je, že když vám to nevyhovuje, máte smůlu. Jestli kreditní nebo debetní je jedno, karta sama o sobě neví, s jakým typem účtu je svázána.
    8.4.2011 13:26 Semo | skóre: 45 | blog: Semo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Učet, kreditka a Linux IB - užitečné informace
    Default (zadarmo) "Maestro Fio Chip" nie je pouzitelny pre platby cez Internet. Az "Visa Electron Chip" (20Kc/mesiac) je.
    If you hold a Unix shell up to your ear, you can you hear the C.
    8.4.2011 13:32 Tutor
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Učet, kreditka a Linux IB - užitečné informace
    8.4.2011 16:02 Semo | skóre: 45 | blog: Semo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Učet, kreditka a Linux IB - užitečné informace
    Super. V polke februara som si kvoli tomu nechal vystavit okrem defaut karty aj Visa Electron. Takze je mi uz skoro naprd. Ale aspon s kartou urcenou pre web nebeham po svete a nevystavujem ju v obchodoch.
    If you hold a Unix shell up to your ear, you can you hear the C.
    8.4.2011 16:03 Semo | skóre: 45 | blog: Semo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Učet, kreditka a Linux IB - užitečné informace
    A tu http://www.fio.cz/bankovni-sluzby/platebni-karty/maestro-fio-chip to este stale nezmienuju ako vlastnost karty (pri ostatnych typoch kariet to maju).
    If you hold a Unix shell up to your ear, you can you hear the C.
    =^..^= AmigaPower® avatar 8.4.2011 19:48 =^..^= AmigaPower® | skóre: 30 | blog: BLB | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Učet, kreditka a Linux IB - užitečné informace
    A voni nemaj VISA, nebo Master Card? Tohle je použitelný všude... :-(
    =^..^= AmigaPower® avatar 8.4.2011 19:53 =^..^= AmigaPower® | skóre: 30 | blog: BLB | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Učet, kreditka a Linux IB - užitečné informace
    aha :-D ale ceny tam nejsou
    8.4.2011 20:40 Bank_rider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Učet, kreditka a Linux IB - užitečné informace
    =^..^= AmigaPower® avatar 9.4.2011 07:46 =^..^= AmigaPower® | skóre: 30 | blog: BLB | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Učet, kreditka a Linux IB - užitečné informace
    ...za Master Card a VISA.
    9.4.2011 09:17 Bank_rider | blog: InternetBanking
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Učet, kreditka a Linux IB - užitečné informace
    Strana 4/5 sekce VI. Platební karty k běžným účtům....

    :-)
    =^..^= AmigaPower® avatar 9.4.2011 14:13 =^..^= AmigaPower® | skóre: 30 | blog: BLB | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Učet, kreditka a Linux IB - užitečné informace
    Dík, přehlíd sem, že se dá listovat ;-)
    6.4.2011 23:15 Ritchie | skóre: 27 | blog: Ritchie's | Berlin
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Učet, kreditka a Linux IB - užitečné informace
    U České spořitelny je cena za roční používání kreditní karty dvousložková: poplatek za vedení karty (199 Kč) a poplatek za vedení kartového účtu (v základní variantě 228 Kč), v součtu 427 Kč.

    Roční náklady za kartu můžete snížit na 228 Kč, když splníte podmínku roční útraty 36000 Kč, čímž ovšem vyčerpáte jedinou volitelnou službu v tomto (228 Kč) pásmu. Na další služby (např. Bonus program, slevový program Sphere) už tak nebudete mít nárok.

    Proč vlastně o této kartě České spořitelny uvažujete, když při měsíční útratě 3000 Kč máte (i) u Komerční banky zdarma kreditní kartu Mastercard (A-Karta) nebo (ii) u Raiffeisen banky zdarma kreditní kartu VISA Classic?

    Mě se jeví jako nejvýhodnější právě VISA Classic od Raiffeisen banky, protože poplatek při nedodržení 3000 Kč limitu je 35 Kč ve srovnání s 59 Kč u Komerční banky a navíc pro slevový program Sphere najdu využití (Hudy Sport, JB Sport, atp.).
    7.4.2011 04:46 Bank_rider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Učet, kreditka a Linux IB - užitečné informace
    Za program Sphere bych nikde neplatil. Stačí si vyřídit Hudy kartu (zakaznicka karta do hudysportu), ktera je za registraci. Bonus program běhá na všech kartách ČS. Služba "zvýhodněný bonusprogram", kterou si lze ke kartě zvolit, znamená, že každý bod získáte za 15,-kč míso obvyklých 20,-kč, tedy sbíráte body o 25% rychleji proti klasické debetní kartě. Bez této služby jen není kreditka oproti debetce počtem bodů zvýhodněna.

    Kreditka od RB je podobná, jen bez měsíčního poplatku, ale také bez výhod.
    6.4.2011 23:41 Atrament | skóre: 10
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Učet, kreditka a Linux IB - užitečné informace
    No věděl jsem, že je české bankovnictví hodně špatné, ale neměl jsem ani tušení že je to taková katastrofa. Pro srovnání já mám účet u HSBC vedený v UK takže komplet všechno zdarma, internetové bankovnictví funguje jedna báseň jak v Linuxu tak ve Windows a poplatek za výběr z bankomatu v zahraničí je takřka symbolický, platby kartou v zahraničí taky samozřejmě zdarma. Účet mi otevřeli ačkoliv jsem byl prakticky bezdomovec...
    8.4.2011 04:48 Bank_rider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Učet, kreditka a Linux IB - užitečné informace
    Je problém, že český občan je v tomto ovce. Lidi by měli domluvit, že takhle dále ne a udělat run na banky. To by bylo najednou změn.
    6.4.2011 23:48 gfds
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Učet, kreditka a Linux IB - užitečné informace
    co ti vadilo na unicredit?
    7.4.2011 04:48 Bank_rider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Učet, kreditka a Linux IB - užitečné informace
    když si otevřu sazebník, mám přes celou stránku jen šedý obdélník s nápisem: "chybějící zásuvný modul". Tohle se mi u žádné banky nestalo už v ceníku. :-D
    MaFy avatar 7.4.2011 07:37 MaFy | skóre: 24 | blog: kecy | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Učet, kreditka a Linux IB - užitečné informace
    Je to nainkludovane PDF :-)
    Lidé se dělí do 10 skupin. Na ty, co rozumí binárnímu kódu a na ty ostatní...
    8.4.2011 04:43 Bank_rider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Učet, kreditka a Linux IB - užitečné informace
    Co je to proboha za hruzu :-D
    8.4.2011 07:30 petr_p | skóre: 59 | blog: pb
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Učet, kreditka a Linux IB - užitečné informace

    Na objectu není nic špatného, jen oni tam mají nestandardní či zastaralé elementy embed a param:

    <object width="744px" height="1100px" classid="clsid:CA8A9780-280D-11CF-A24D-444553540000">
      <param value="/download/sazebniky/pdf/sazebnik_UCB_retail_IND_110315_A4.pdf#zoom=93,55,80&page=3&scrollbar=0&toolbar=0&statusbar=0&messages=0&navpanes=0&" name="src">
      <embed width="744px" height="1100px" pluginspage="http://www.adobe.com/products/acrobat/readstep2.html" type="application/pdf" src="/download/sazebniky/pdf/sazebnik_UCB_retail_IND_110315_A4.pdf#zoom=93,55,80&page=3&scrollbar=0&toolbar=0&statusbar=0&messages=0&navpanes=0&">
    </object>

    Správně by mělo stačit:

    <object width="744px" height="1100px" data="/download/sazebniky/pdf/sazebnik_UCB_retail_IND_110315_A4.pdf#zoom=93,55,80&page=3&scrollbar=0&toolbar=0&statusbar=0&messages=0&navpanes=0&" type="application/pdf"/>

    A když na to koukám, tak ani nemají escapované ampersandy.

    Ale z hlediska použitelnosti je to impotence prohlížeče, že nenabízí uložení/otevření odkazovaného objektu (nepodporovaného typu).

    7.4.2011 08:45 Vantomas | skóre: 32 | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Učet, kreditka a Linux IB - užitečné informace
    A primo na strance http://www.unicreditbank.cz/cz/sazebnik.html je dole odkaz Obcane na stahnuti PDF, taky jsem nadaval a hledal...
    7.4.2011 08:11 sidik
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Učet, kreditka a Linux IB - užitečné informace
    Ufff, já mám GE už nějakých 10 let a nikdy jsem neměl žádný problém. V životě se mi nestalo, že by mi někdo volal kvůli ověření platby, poplatky jsou minimální, IB funguje nejlíp z toho co jsem viděl (KB a ČS) a když už jsem měl nějaký problém, tak reakce byla rychlá a situace vyřešena k mé spokojenosti. A stejně tak jsou spokojeni všichni v mém okolí. Asi tu jsou dvě rozdílné GE :))

    VOP byly v pořádku v době, kdy jsem účet zakládal. Jaké jsou dnes vážně netuším ale nemohou být v rozporu s ústavou a právním řádem (takže klienta nemůžou jen tak zbavit nějakých práv - maximálně ti naloží hromadu povinností a ukážou fakovníček když se ti něco nezdá). A ty dva doklady měli snad vždycky a i mě to tehdy přišlo pošahané. Ale čert to vem.
    7.4.2011 08:34 Tutor
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Učet, kreditka a Linux IB - užitečné informace
    Hehe:
    44. Započtení. Klient souhlasí s tím, že Banka je oprávněna kdykoli započíst své splatné i nesplatné pohledávky za Klientem bez ohledu na měnu, ve které jsou denominovány, a na právní vztah, z něhož vyplývají, proti jakýmkoli pohledávkám Klienta za Bankou, splatným i nesplatným, vedených Bankou na kterémkoli z účtů. Započtení pohledávek v cizí měně provede Banka s použitím Uveřejněného směnného kursu ke dni započtení. Klient výslovně ujednává a souhlasí s tím, že ustanovení § 361 Obchodního zákoníku se nevztahují na žádný smluvní vztah mezi Klientem a Bankou. Právo zápočtu podle tohoto článku může Banka využít i kdykoli po skončení smluvního vztahu s Klientem. Banka je oprávněna provést započtení svých pohledávek vůči pohledávce Klienta vyplývající ze Smlouvy o Běžném účtu i v období od zániku Smlouvy o Běžném účtu do zrušení Běžného účtu, zřízeného na základě zaniklé Smlouvy o Běžném účtu a u fyzické osoby bez ohledu na to, zda se jedná nebo nejedná o podnikatele. Pokud není výslovně dohodnuto jinak, není Klient oprávněn jednostranně započíst své pohledávky za Bankou proti jakýmkoli svým závazkům vůči Bance.
    Tomu říkám luxus. Dále mě zaujalo:
    Odpovědnost Banky

    46. Omezení odpovědnosti

    47. Vyloučení odpovědnosti Banky

    48. Třetí strana jako zástupce
    Tedy Odpovědnost banky spočívá ve vyjímkách z odpovědnosti a právu dle uvážení banky použít třetí stranu za účelem prosazování vlastních zájmů :-D
    50. Odškodnění a úhrada nákladů. Klient se zavazuje Banku odškodnit nad rámec jistiny, sjednané smluvní pokuty, smluvních úroků a úroků z prodlení
    Zda se banka zavazuje odškodnit klienta v opačném případě jsem nenašel.

    7.4.2011 09:41 sidik
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Učet, kreditka a Linux IB - užitečné informace
    Napsat si tam můžou cokoliv. A hádám, že stejné podmínky bude mít každá jiná banka. Otázkou zůstává jak by se na tohle tvářil právník a soud - tedy jestli by nakonec nerozhodli, že jsou ty podmínky neplatné, protože klienta nelze jeho práv tímto způsobem zbavit.

    BTW: je docela srandovní, jak si tady každej pečlivě čte VOP s bankou a hledá sviňárny ale blbou EULA si nikdo nepřečte a pak vymrzuje :))
    7.4.2011 10:10 Tutor
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Učet, kreditka a Linux IB - užitečné informace
    Vy snad podepisujete dokumenty s nimž nesouhlasíte, a chlácholíte se vidinou, že vás soud zbaví svéprávnosti? :-D
    7.4.2011 10:53 sidik
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Učet, kreditka a Linux IB - užitečné informace
    V tomhle banánistánu se podepsaný dokument může bez vašeho vědomí změnit. Když jsem podepisoval s GE papíry já, tohle tam nebylo. Od té doby jsem žádné další dokumenty nepodepisoval, takže buď se tohle na mě nevztahuje nebo zákon umožňuje zásahy bez souhlasu obou zúčastněných stran a nebo prostě jen dělají něco, co by se ve výsledku ukázalo jako protiprávní.

    Nikdo vás samozřejmě nenutí to podepsat ale 98% lidí si ty podmínky nepřečte (smůla no). A pak je tu šance, že dotyčného blba zachrání soud.

    Jde mi o poukázání na možnost, že ani podpis takové smlouvy nemusí znamenat, že vás banka může jen tak ojebat. V tomhle případě je to ojebávání napsané poměrně jasně, jinde to může být daleko šroubovanější, takže z toho nepoznáte, že se zavazujete nastavit prdel pokaždé, když se jim zlíbí.
    7.4.2011 11:30 Tutor
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Učet, kreditka a Linux IB - užitečné informace
    Ono je ve smlouve vzdy uvedeno, ze vse se ridi platnymi VOP, ktere se v case dynamicky meni. Podepisujete tak souhlas s tim, ze s aktualnimi VOP souhlasite, a pri pripadne zmene ma banka vas souhlas automaticky, pokud se sam nevyjadrite jinak. V Praxi banka zmeni VOP, vy si je prectete, vyjadrite nesouhlas, a banka vam vypovi smouvu ke vsem svym produtkum.
    7.4.2011 12:30 Semo | skóre: 45 | blog: Semo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Učet, kreditka a Linux IB - užitečné informace
    Bezne banky pri zmene podmienok informuju existujucich klientov a ponuknu im, ze maju cca 3 mesiace na odstupenie od zmluvy a zrusenie uctu bez sankcii, ak im nove podmienky nevyhovuju. Pokial to nevyuziju, tak sa to povazuje za suhlas s novymi podmienkami a dalej sa uz ide podla nich.

    Svinske banky, na niektoru z veci/upozorneni rady zabudaju.
    If you hold a Unix shell up to your ear, you can you hear the C.
    7.4.2011 09:49 Semo | skóre: 45 | blog: Semo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Učet, kreditka a Linux IB - užitečné informace
    Uz par rokov povazujem GE kvoli ich VOP a urokom z uverov (nie, ze by som ich chcel vyuzit, al na nieco to ukazuje), na bandu zlodejskych hajzlov. A navyse pokial sa dobre pamatam, radi menia podmienky/pravidla pocas hry.
    If you hold a Unix shell up to your ear, you can you hear the C.
    SYSMAN avatar 7.4.2011 08:24 SYSMAN | skóre: 24 | blog: SYSMAN | Veselí nad Moravou
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Učet, kreditka a Linux IB - užitečné informace
    mám mBanka a PayPal funguje a zahraniční platby přes kartu taky. není v tom problém. Pltím s tím i na Google Pay aplikace pro android a kartou jsem platil i Texas Instrument MSP430 launchpad a taky v pohodě.
    SYSMAN avatar 7.4.2011 08:28 SYSMAN | skóre: 24 | blog: SYSMAN | Veselí nad Moravou
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Učet, kreditka a Linux IB - užitečné informace
    ještě bych doplnil k mBank- výběr z bankomatu v zahraničí bez problému a dle aktuálního kurzu, který je mnohdy výhodnější než ve směnárně (pokud teda nenakupujete u Araba v Brně, ten to má opravdu výhodnější).
    7.4.2011 09:43 zdenek-hbr | skóre: 10 | blog: .
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Učet, kreditka a Linux IB - užitečné informace
    mel jsem leta ucet u KB. spostu penez jsem za ty roky pres ne prohnal. pak jsem jednou vsechno vybral, nechal tak asi dveste korun. mezitim mi vsak strhnuli 700 rocni poplatek za VISU cimz jsem se dostal 500 do minusu, coz je bez sjednaneho debetu proti podminkam, takze mi asi po mesici prislo oznameni, ze mi ucet byl zrusen (automaticky) a at prijdu doplatit tech 500. KB nikdy vice. zmrdi.
    otasomil avatar 7.4.2011 12:21 otasomil | skóre: 39 | blog: puppylinux
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Učet, kreditka a Linux IB - užitečné informace

    GE .... rada si ofocuje doklad totoznosti kazdych 10 let. Pokud nepredlozite novou obcanku ke skenu tak lidove vysvetluji ... mate stesti ze vas si pamatujem jinak bychom vam nemohli doklad totoznosti uznat. Pri teto operaci dostanete k podpisu papir na nemz je uvedeno zamestnani, bydliste, telefon ... Pokud jiz pracujete jinde, bydlite jinde, mate jiny telefon tak to dle soudruzky na prepazce nevadi a na dotaz proc teda takove udaje od klientu vyzaduji nedostanete odpoved.

     

    Elekronicky vypis funguje v jakemkoli beznem prohlizeci i OS (klasicka web stranka s https) a je zcela zdarma. Vystup je k dispozici jako pdf, html, plain text.

    Pokud vyberete nejake penize z uctu tak se zmena stavu ihned projevi. Pokud vam penize na ucet prijdou tak se to tady dozvite az zacatkem pristiho mesice.

     

    Ucet mi slouzi jako nutne zlo k preklenuti mezery mezi zamestnavatelem a hotovosti. PK, IB nevyuzivam takze nevim.

    Za vedeni uctu mi neni nic strhavano a 60 Kc je za vyber hotovosti na prepazce.

    K čemu hudba, která nevede k extázi... Stop MDMA !!! I spam umí být roztomilý
    cynic_asshole avatar 7.4.2011 13:46 cynic_asshole | skóre: 28
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Učet, kreditka a Linux IB - užitečné informace
    Jen bych chtěl dodat, že s platební kartou od Fio máš měsíčně deset výběrů z bankomatů společnosti Pharro zdarma.
    Neznáš nějakou linuxovou distribuci pro Windows?
    8.4.2011 04:42 Bank_rider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Učet, kreditka a Linux IB - užitečné informace
    To je vcelku zbytečná informace. Pharo automaty nejsou skoro nikde. Navíc si lze dohledat, že FIO vlastně koupil síť nejzastaralejších a dnes již překonaných bankomatů.

    Řekl bych, že mBank to má řešeno lépe. 3 výběry zdarma kdekoli nemůžou stačit jen idiotovi.
    8.4.2011 09:58 Christof | skóre: 22 | Havířov
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Učet, kreditka a Linux IB - užitečné informace
    0 až 3 výběry zdarma podle postavení hvězd :-)
    cynic_asshole avatar 8.4.2011 15:21 cynic_asshole | skóre: 28
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Učet, kreditka a Linux IB - užitečné informace
    V tom případě jsem tedy idiot.

    A v mém okolí je Pharro bankomatů celkem dost.
    Neznáš nějakou linuxovou distribuci pro Windows?
    8.4.2011 16:03 Bank_rider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Učet, kreditka a Linux IB - užitečné informace
    K čemu to proboha potřebujete? Proč se obtěžovat k bankomatu častěji než jednou za měsíc? V nouzi maximálně dvakrát... V dnešní době lze platit kartou prakticky úplně všechno.
    cynic_asshole avatar 8.4.2011 16:32 cynic_asshole | skóre: 28
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Učet, kreditka a Linux IB - užitečné informace
    Nechci vybírat větší hotovost, rád mám po kapsách drobnější obnos. Na poště kartou nezaplatíš, u doktora taky ne, ve večerce, ve spoustě hospod taky ne. Tu procházku k bankomatu si udělám rád.
    Neznáš nějakou linuxovou distribuci pro Windows?
    8.4.2011 17:18 Bank_rider | blog: InternetBanking
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Učet, kreditka a Linux IB - užitečné informace
    kolik je asi vaše spotřeba hotovosti měsíčně?
    cynic_asshole avatar 8.4.2011 18:56 cynic_asshole | skóre: 28
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Učet, kreditka a Linux IB - užitečné informace
    4 až 6 kKč
    Neznáš nějakou linuxovou distribuci pro Windows?
    8.4.2011 19:32 Bank_rider | blog: InternetBanking
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Učet, kreditka a Linux IB - užitečné informace
    To je dost. U mě je to tak 500-2000. Prakticky vše platím kartou. Ale i těch 6k bych vybíral najednou. Proč se otravovat s bankomatem.
    7.4.2011 14:33 dnes
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Učet, kreditka a Linux IB - užitečné informace
    ČSOB je podle odborníků z prestižního časopisu Global Finance nejlepší bankou v České republice. Rozhodla o tom porota složená z ekonomických novinářů, průmyslových odborníků, vrcholných manažerů a bankéřů.
    otasomil avatar 7.4.2011 15:13 otasomil | skóre: 39 | blog: puppylinux
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Učet, kreditka a Linux IB - užitečné informace

    >>> Rozhodla o tom porota složená z ekonomických novinářů, průmyslových odborníků, vrcholných manažerů a bankéřů.

    Coz ovsem nevypovida zhola nic o tom jak to vidi klienti.

     

    Pro vrcholne managery a bankere je nejlepsi mit hodne klientu, predrazene sluzby ..... aby to bylo nejlepsi pro akcionare.

    K čemu hudba, která nevede k extázi... Stop MDMA !!! I spam umí být roztomilý
    8.4.2011 04:40 Bank_rider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Učet, kreditka a Linux IB - užitečné informace
    Podle jiných odborníků je zas nejlepší GE :-D

    Nad těmito průzkumy se člvěk může akorát zasmát.

    Založit nové vláknoNahoru

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.