abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    dnes 22:22 | IT novinky

    Na základě DMCA požadavku bylo na konci dubna z GitHubu odstraněno 8535 repozitářů se zdrojovými kódy open source emulátoru přenosné herní konzole Nintendo Switch yuzu.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 00:33 | Nová verze

    Webový prohlížeč Dillo (Wikipedie) byl vydán ve verzi 3.1.0. Po devíti letech od vydání předchozí verze 3.0.5. Doména dillo.org již nepatří vývojářům Dilla.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 15:00 | Komunita

    O víkendu probíhá v Bostonu, a také virtuálně, konference LibrePlanet 2024 organizovaná nadací Free Software Foundation (FSF).

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 13:22 | Nová verze

    Nová vývojová verze Wine 9.8 řeší mimo jiné chybu #3689 při instalaci Microsoft Office 97 nahlášenou v roce 2005.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    3.5. 13:11 | Nová verze

    Coppwr, tj. GUI nástroj pro nízkoúrovňové ovládání PipeWire, byl vydán v nové verzi 1.6.0. Zdrojové kódy jsou k dispozici na GitHubu. Instalovat lze také z Flathubu.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    2.5. 22:33 | Nová verze

    Byla vydána dubnová aktualizace aneb nová verze 1.89 editoru zdrojových kódů Visual Studio Code (Wikipedie). Přehled novinek i s náhledy a animovanými gify v poznámkách k vydání. Vypíchnout lze, že v terminálu lze nově povolit vkládání kopírovaného textu stisknutím středního tlačítka myši. Ve verzi 1.89 vyjde také VSCodium, tj. komunitní sestavení Visual Studia Code bez telemetrie a licenčních podmínek Microsoftu.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 28
    2.5. 21:22 | Nová verze

    Proton, tj. fork Wine integrovaný v Steam Play a umožňující v Linuxu přímo ze Steamu hrát hry určené pouze pro Windows, byl vydán ve verzi 9.0-1 (𝕏). Přehled novinek se seznamem nově podporovaných her na GitHubu. Aktuální přehled her pro Windows běžících díky Protonu také na Linuxu na stránkách ProtonDB.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    2.5. 19:33 | Nová verze

    Byla vydána verze 1.78.0 programovacího jazyka Rust (Wikipedie). Podrobnosti v poznámkách k vydání na GitHubu. Vyzkoušet Rust lze například na stránce Rust by Example.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    2.5. 11:22 | Bezpečnostní upozornění

    Služba Dropbox Sign (původně HelloSign) pro elektronické podepisování smluv byla hacknuta.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 3
    2.5. 11:00 | Nová verze

    Byla vydána nová major verze 8.0 textového editoru GNU nano (Wikipedie). Podrobný přehled novinek a oprav v oznámení v diskusním listu info-nano nebo v souboru ChangeLog na Savannah. Volbou --modernbindings (-/) lze povolit "moderní" klávesové zkratky: ^C kopírování, ^V vložení, ^Z vrácení zpět, … Tato volba je aktivována také pokud binárka s nano nebo link na ni začíná písmenem "e".

    Ladislav Hagara | Komentářů: 4
    Podle hypotézy Mrtvý Internet mj. tvoří většinu online interakcí boti.
     (61%)
     (10%)
     (16%)
     (13%)
    Celkem 90 hlasů
     Komentářů: 8, poslední včera 08:25
    Rozcestník
    Štítky: není přiřazen žádný štítek


    Vložit další komentář
    11.7.2008 22:06 trekker.dk | skóre: 72
    Rozbalit Rozbalit vše Re: mBank dnes
    Již dlouho se zde neobjevil zápisek o naší nejmladší bance.
    A tímhletím jsi to moc nevylepšil...
    Quando omni flunkus moritati
    Shadow avatar 11.7.2008 23:19 Shadow | skóre: 25 | blog: Brainstorm
    Rozbalit Rozbalit vše Re: mBank dnes
    Škoda, že jste zápisek omezil jen na pár vět. Mohl jste třeba napsat o mBank více, minimálně ze svého pohledu, co se vám líbí, co se vám naopak nelíbí, co byste změnil, atd. Tohle je svou délkou vhodné spíše jako příspěvek do mFóra (nebo někam do mikroblogu). Alespoň jste mohl vytvořit nějakou anketu.

    A abych odpověděl na vaše otázky. Ano, jsem také klientem mBank (od května) a jsem relativně spokojený (tj. je to fajn, ale mohlo by to být ještě o něco lepší). Brzy hodlám zrušit účet ve své původní bance (která už vlastně beztak jako taková zanikla - byla, chudinka, sežrána). Důvod přechodu jasný - poplatky. Což je asi hlavní důvod, proč má mBank v tuto chvíli už ~100K klientů.

    Doufejme, že příliv klientů bude pokračovat a hlavně, že klienti začnou k mBank skutečně _přecházet_ (tj. nebudou zůstávat u svých původních bank). Pokud jich bude dost, snad se časem pohnou ledy a ostatní banky přehodnotí svojí oškubávací... ehm... poplatkovou politiku. První náznaky se sice zachytit dají, ale skutečně jen náznaky.

    Stejně tak doufejme, že se časem mBank aklimatizuje, zavede ty nejvíce žádané služby, vychytá všechny mouchy a začne rozšiřovat svoje spektrum služeb, aby byla schopna uspokojit i náročnější klienty, než jsem třeba já.
    If we do not believe in freedom of speech for those we despise we do not believe in it at all.
    Luk avatar 12.7.2008 01:18 Luk | skóre: 47 | blog: Kacířské myšlenky | Kutná Hora
    Rozbalit Rozbalit vše Re: mBank dnes
    Doufejme, že příliv klientů bude pokračovat a hlavně, že klienti začnou k mBank skutečně _přecházet_ (tj. nebudou zůstávat u svých původních bank). Pokud jich bude dost, snad se časem pohnou ledy a ostatní banky přehodnotí svojí oškubávací... ehm... poplatkovou politiku.
    Tradiční banky naopak příchod mBank vítají. Zbaví je totiž socek, které bance nepřinášejí žádné významné příjmy, zato je s nimi hodně starostí, otravují na pobočkách atd. Spíš než celkové zlevnění služeb lze očekávat výraznější profilaci.

    ČS asi o něco zlevní, protože stojí ve velké míře na drobných klientech a je na ně zařízena. Totéž Poštovní spořitelna ČSOB. Naopak ostatní banky (KB, ČSOB, GE Money atd.) se místo toho spíše zaměří na bohatší klientelu, které vyšší poplatky nevadí a která využívá trochu jiné služby než typický klient mBank. Do této sféry se naopak mBank pouštět nebude, protože nemá moc velké šance uspět (vzhledem k portfoliu služeb a celkovému charakteru banky), to už spíš by se Commerzbank více prosazovala přímo. Toť můj názor.
    Šifrování je absolutní nutnost a pomáhá chránit před nekalými živly
    12.7.2008 01:28 trekker.dk | skóre: 72
    Rozbalit Rozbalit vše Re: mBank dnes
    Zbaví je totiž socek, které bance nepřinášejí žádné významné příjmy, zato je s nimi hodně starostí, otravují na pobočkách atd
    Člověka, který odejde od banky, protože jí půjčil své peníze a ještě za to musí platit, považuješ za socku?
    Quando omni flunkus moritati
    Luk avatar 12.7.2008 02:23 Luk | skóre: 47 | blog: Kacířské myšlenky | Kutná Hora
    Rozbalit Rozbalit vše Re: mBank dnes
    V tomto případě považuji za socku člověka, který má na účtu svých usmolených pár tisíc, za měsíc mu tam jednou přijde výplata, provede se 10 plateb, pár výběrů z bankomatu a pár plateb kartou (v celkové výši nejvýše několika tisíc). Takový klient bance moc nevydělává (je naopak spíš prodělečný, hlavně pokud se nepodaří mu vnutit výnosné úvěrové produkty), proto - pokud banka není této klientele vydatně přizpůsobena - je lepší se ho zbavit. Nejlépe tak, že přejde s radostí k jiné bance.

    Ještě tak pro zajímavost - zkus se podívat na to, co nabízí mateřská Commerzbank. Neplatí se za vedení účtu, příchozí a odchozí platby (včetně zahraničních do výše 50 EUR) atd. Zato je ale minimální zůstatek 3 mil. Kč :-D
    Šifrování je absolutní nutnost a pomáhá chránit před nekalými živly
    12.7.2008 09:38 h.xman | skóre: 10
    Rozbalit Rozbalit vše Re: mBank dnes
    V tomto případě považuji za socku člověka, který má na účtu svých usmolených pár tisíc, za měsíc mu tam jednou přijde výplata, provede se 10 plateb, pár výběrů z bankomatu a pár plateb kartou (v celkové výši nejvýše několika tisíc). Takový klient bance moc nevydělává (je naopak spíš prodělečný, hlavně pokud se nepodaří mu vnutit výnosné úvěrové produkty), proto - pokud banka není této klientele vydatně přizpůsobena - je lepší se ho zbavit. Nejlépe tak, že přejde s radostí k jiné bance.

    Tohle je IMO od bank velmi kratkozraka strategie. Za prve proto, ze pro mnohe lidi (napr. pro mne) je fakt, ze pujci bance sve penize a jeste za to musi neustale platit ruzne poplatky, casto naprosto nesmyslne, duvodem k odchodu i kdyz nejsou 'socky' - proste je to stve z principialnich duvodu.

    Za druhe se casto stava, ze 'socky' se mohou velmi rychle presunout do kategorie dobre vydelavajicich lidi hned pote co dostuduji - a je velka chyba se techto klientu zbavovat. Navic je to zcela zbytecne, protoze profilace se da provest na urovni typu uctu nabizenych danou bankou, ne ruzne profilovanych bank.

    Napr. ja mam svuj druhy ucet u Lloyds TSB - coz je banka, jejiz uroven je IMO zcela nesrovnatelna s kteroukoliv bankou v CR. Presto mohu mit zakladni ucet, kde neplatim za vedeni uctu, neplatim za vybery z bankomatu (vlastnich ani cizich), neplatim za internetbanking atd., proste zakladni ucet zadarmo - takze penize lezici v bance mi i nejaky ten drobak vydelaji (neni to jako v CR, kde kdyz prachy nechate lezet, tak vam s postupujicicm casem ubyvaji, takze se vam vyplati zrusit ucet pokud zrovna nepotrebujete vyuzivat sluzeb te banky), a pokud potrebujete nejaky specialnejsi produkt, tak proste zaplatite jen ten.
    Pro poutníky mezi vámi: Camino de Santiago
    Heron avatar 12.7.2008 10:46 Heron | skóre: 53 | blog: root_at_heron | Olomouc
    Rozbalit Rozbalit vše Re: mBank dnes
    ze pujci bance sve penize a jeste za to musi neustale platit ruzne poplatky

    Já to vidím přesně opačně. Banka ochrání moje peníze určitě lépe, než jsem schopen sám doma v polštáři, a i v případě krachu dostanu své peníze zpět (do určité sumy). Když doma vyhořím, nikdo mi ten polštář nevrátí. Mi banka poskytuje služby, které by jinak stály daleko více (třeba internet banking vs placení složenek na poště, tohle přineslo úsporu prakticky okamžitě). Takže ty poplatky nevidím tak negativně, když si u někoho parkujete auto, či skladujete materiál, také za to platíte (i když podle vaší logiky mu ty věci vlastně půjčujete :-)).

    12.7.2008 11:14 xkesh | skóre: 46 | blog: eXtempore
    Rozbalit Rozbalit vše Re: mBank dnes
    Takže ty poplatky nevidím tak negativně, když si u někoho parkujete auto, či skladujete materiál, také za to platíte (i když podle vaší logiky mu ty věci vlastně půjčujete :-)).
    Pakliže ten někdo bude ale to auto nebo materiál používat pro svou potřebu, např. ho pronajímat, asi byste se na to vaše placení poplatků díval jinak.

    Vtip bank je v tom množství uložených peněz: rozděleno na jednotlivé klienty je to samozřejmě ztrátové, ale v souhrnu je objem uložených peněz natolik zajímavý, že se bance vyplatí spíš tyto peníze od klientů mít než nemít. Kdyby to tak nebylo, tak je každá banka pro širší klientelu ztrátový podnik. Myslíte si, že to tak je?

    Kdybyste odevzdával svoje auto do velkých půjčoven v případě, že ho momentálně nepotřebujete, a dával tím majiteli právo to auto pronajímat jiným (i s tím, že vám kdykoliv na požádání dá k dispozici úplně stejné auto), určitě byste za to ještě nechtěl platit, ale naopak požadoval, aby vám ho minimálně udržoval v provozu, platil pojištění atd. Onen majitel půjčovny by tak měl ale za provozní poplatky k dispozici spoustu aut (kapitál), na kterých by vydělával jejich půjčováním. To je samozřejmě jen ideální model, který v realitě neplatí s hmotnými věcmi, protože žádná není tak úplně stejná...

    S penězi to usnadňuje jejich virtualita (jde vlastně jen o informace o kreditu čili o důvěře) - a u dostatečně velké banky dokonce nezřídka ani půjčené peníze vlastně banku neopustí, protože jeden klient zaplatí druhému na účet u téže banky a banka tak pouze inkasuje úroky za pouhou informační operaci (přiřadí prostředky klienta A klientovi B).
    Heron avatar 12.7.2008 11:23 Heron | skóre: 53 | blog: root_at_heron | Olomouc
    Rozbalit Rozbalit vše Re: mBank dnes
    Tuto reakci jsem čekal. Ne nedíval. Analogii s autem jsi napsal. Co dělá za mými zády je jeho věc, ale v momentě kdy se otočím, tak to tam chci mít. Je mi jedno co s mými penězi dělá banka dnes, protože když si je zítra vyberu, dostanu je.
    12.7.2008 11:54 tezkatlipoka | skóre: 35
    Rozbalit Rozbalit vše Re: mBank dnes
    analogie s autem je krasna. Ne, nebylo by ti to jedno. Priznej si ze pokud by parkoviste na kterem v noci nechvas sve auto s nim v noci taxikarila, nebylo by ti to jedno.
    Vaše řeč budiž ano, ano, ne, ne. Co je nad to, je od ďábla.
    Heron avatar 12.7.2008 12:11 Heron | skóre: 53 | blog: root_at_heron | Olomouc
    Rozbalit Rozbalit vše Re: mBank dnes
    Pokud by to bylo ošetřené stejně jako v bance, tak bylo. O nic bych nepřišel.
    12.7.2008 12:48 xkesh | skóre: 46 | blog: eXtempore
    Rozbalit Rozbalit vše Re: mBank dnes
    Pokud by to bylo ošetřené stejně jako v bance, tak bylo. O nic bych nepřišel.
    Přišel byste přece o možnost auto nějak zhodnotit v době, kdy ho nepoužíváte, a tuto hodnotu byste přenechal majiteli půjčovny. Z rozdílu mezi ní a náklady na údržbu auta žije. A vy mu ještě platíte ... to znamená, že má větší náklady než je schopen získat půjčováním anebo si na vás mastí kapsu. P

    Protože při dostatečném počtu klientů bude mít vždycky k dispozici dostatečný počet aut, nastal by problém jen v případě, že by chtěli všichni klienti všechna auta najednou zpět. Ale to je právě problém i banky...

    Tak to přece dnes v ekonomice funguje. Kdybyste půjčoval ostatním zadarmo k dispozici všechno, co momentálně nepotřebujete, to by byl přece komunismus :-)
    Heron avatar 12.7.2008 15:28 Heron | skóre: 53 | blog: root_at_heron | Olomouc
    Rozbalit Rozbalit vše Re: mBank dnes
    Přišel byste přece o možnost auto nějak zhodnotit v době, kdy ho nepoužíváte, a tuto hodnotu byste přenechal majiteli půjčovny.

    Ne nepřišel. Pokud bych chtěl na tom autě vydělávat, nedám jej do půjčovny. Stejně tak, pokud chci nechat peníze dělat veníze, vezmu je ze stabilní banky a pustím se do rizika investic.

    Vidím kam to stáčíš a já tuto hru hrát nebudu. Ať si banka vydělává (i na těch desetikorunových poplatcích), mě to nevadí. V bance v mínusu bych peníze mít rozhodně nechtěl.

    12.7.2008 16:56 trekker.dk | skóre: 72
    Rozbalit Rozbalit vše Re: mBank dnes
    Ne nepřišel. Pokud bych chtěl na tom autě vydělávat, nedám jej do půjčovny.
    Proč ne? Momentálně peníze nepotřebuji, proto je dám do banky, aby něco vydělávaly aspoň tak, že přinesou úroky. Malý zisk, malé riziko. Vtip je v tom, že naše banky takhle nefungují, dáš jim peníze (se kterými ony mohou volně disponovat a vydělávat), ale ještě si od tebe něco řeknou.

    A normální to asi není, protože když banka dá peníze ke mě, tak jim za to něco musím platit já (čiže ať už se peníze přesunou kterýmkoliv směrem, vždycky jsem to já, kdo musí zaplatit bance. Není to divné?)
    Quando omni flunkus moritati
    12.7.2008 18:17 Martin Beránek | skóre: 33 | blog: mousehouse | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: mBank dnes
    Jde o vyvážení. Analogie auta: jestliže není rozdíl mezi parkovištěm a půjčovnou (z pohledu poplatků) pak je parkoviště předražené.

    Pokud mi nevadí opotřebení auta (peněz) pak ho strčím do půjčovny jedině tehdy, pokud to pro mne bude výhodné (výhodnější než parkoviště).

    Plyne mi z toho jedna věc - naše banky jsou neschopné, protože nedokáží zhodnotit jim svěřené peníze a honí to na poplatcích.
    never use rm after eight
    12.7.2008 21:27 alkoholik | skóre: 40 | blog: Alkoholik
    Rozbalit Rozbalit vše Re: mBank dnes
    Nase banky jsou velice schopne. Vis, jaka je makacka najit lidi, kteri plati i kdyz nemusi?
    A jestli jsem dobre sledoval vysledky, tak poplatky delaji tretinu prijmu.
    Luk avatar 12.7.2008 21:57 Luk | skóre: 47 | blog: Kacířské myšlenky | Kutná Hora
    Rozbalit Rozbalit vše Re: mBank dnes
    A jestli jsem dobre sledoval vysledky, tak poplatky delaji tretinu prijmu.
    Čerstvé údaje (1Q 2008) pro Komerční banku: úrokové výnosy 5 074 mil. Kč (64,7 %), poplatkové výnosy 1 954 mil. Kč (24,9 %, o rok dříve 26,9 %), finanční operace 766 mil. Kč (9,8 %), ostatní výnosy 51 mil. Kč (0,8 %). Ještě pro informaci - čistý zisk je 3 048 mil. Kč.
    Šifrování je absolutní nutnost a pomáhá chránit před nekalými živly
    15.7.2008 08:33 tezkatlipoka | skóre: 35
    Rozbalit Rozbalit vše Re: mBank dnes
    prosim te, chtel bych se dohodnout na uzivani tveho auto ve chvilich kdy ho nepotrebujes. Nejak by jsme to osetrili smlouvou, a platil by jsi mi jenom minimalni pausal. Ozvi se a dohodneme se.
    Vaše řeč budiž ano, ano, ne, ne. Co je nad to, je od ďábla.
    16.7.2008 23:31 Käyttäjä 11133 | skóre: 58 | blog: Ajattelee menneisyyttä
    Rozbalit Rozbalit vše Re: mBank dnes
    Heron nemá auto. :-)
    12.7.2008 17:51 h.xman | skóre: 10
    Rozbalit Rozbalit vše Re: mBank dnes
    ze pujci bance sve penize a jeste za to musi neustale platit ruzne poplatky

    Já to vidím přesně opačně... Mi banka poskytuje služby...

    Pokud vam to vyhovuje, klidne platte, nenamitam ani to nejmensi. Ja vsak radeji ponecham vetsinu svych penez v bance, ktera mi poskytne jeste lepsi sluzby, a jeste za to bude platit me... tak jak je to v zapadnich zemich obvykle. Tam totiz banky dobre vedi, ze penize klientu potrebuji ke sve existenci, a v tvrde konkurenci jsou nuceni klientum podstrojovat misto aby je odirali.
    Pro poutníky mezi vámi: Camino de Santiago
    Luk avatar 12.7.2008 13:11 Luk | skóre: 47 | blog: Kacířské myšlenky | Kutná Hora
    Rozbalit Rozbalit vše Re: mBank dnes
    Navic je to zcela zbytecne, protoze profilace se da provest na urovni typu uctu nabizenych danou bankou, ne ruzne profilovanych bank.
    Není pravda. Profilace v rámci banky není příliš efektivní. Proto např. ČSOB tak ostře vyděluje z vlastní banky Poštovní spořitelnu. A ze stejného důvodu má Commerzbank svou mBank.
    Šifrování je absolutní nutnost a pomáhá chránit před nekalými živly
    12.7.2008 18:01 h.xman | skóre: 10
    Rozbalit Rozbalit vše Re: mBank dnes
    Není pravda. Profilace v rámci banky není příliš efektivní. Proto např. ČSOB tak ostře vyděluje z vlastní banky Poštovní spořitelnu. A ze stejného důvodu má Commerzbank svou mBank.
    Zajimave - zapomnel jste dodat proc by to nemelo byt efektivni. Podle mych zkusenosti to pritom v mnohem rozvinutejsich trzich funguje prave tak jak rikate ze to neni efektivni - a funguje to tam IMO mnohem lepe nez u nas.

    Ja si naopak myslim, ze ten zpusob jak to funguje u nas je neefektivni, a 'funguje' jen proto, ze u nas neni dostatecna konkurence, dale tady lidi jsou zvykli nechat se odirat a banky si tudiz mohou dovolit to co by si v zapadnich zemich dovolit nemohly, a navic v rozvinutejsich zemich jsou mnohem silnejsi trhy s komplexnejsimi bankovnimi produkty, takze banky si namasti kapsu tam a nemusi oskubavat klienty na poplatcich za vsechno mozne.
    Pro poutníky mezi vámi: Camino de Santiago
    Luk avatar 12.7.2008 18:25 Luk | skóre: 47 | blog: Kacířské myšlenky | Kutná Hora
    Rozbalit Rozbalit vše Re: mBank dnes
    Zajimave - zapomnel jste dodat proc by to nemelo byt efektivni.
    Není to efektivní proto, že různé kategorie klientů (samozřejmě nejsou zcela ostře ohraničené, ale tak je to všude) mají různé požadavky, různé priority. "Rozmáchnutost", velké rozvrstvení firmy vede k nízké efektivitě - vydělávat na široké škále služeb při zcela odlišných požadavcích je nesmírně obtížné. Proto se firmy mnohdy zbavují části služeb, ať už úplným prodejem nebo aspoň vyčleněním do samostatné společnosti či divize.
    Podle mych zkusenosti to pritom v mnohem rozvinutejsich trzich funguje prave tak jak rikate ze to neni efektivni - a funguje to tam IMO mnohem lepe nez u nas.
    Nefunguje. Z pohledu banky (resp. jakékoli firmy obecně) fungovat = přinášet zisk. A zrovna české banky jsou z celosvětového pohledu vysoce ziskové (ať už v poměru k přijatým vkladům, k poskytnutým úvěrům, k vlastnímu kapitálu či k tržní kapitalizaci), tedy velmi úspěšné.
    Ja si naopak myslim, ze ten zpusob jak to funguje u nas je neefektivni, a 'funguje' jen proto, ze u nas neni dostatecna konkurence, dale tady lidi jsou zvykli nechat se odirat a banky si tudiz mohou dovolit to co by si v zapadnich zemich dovolit nemohly, a navic v rozvinutejsich zemich jsou mnohem silnejsi trhy s komplexnejsimi bankovnimi produkty, takze banky si namasti kapsu tam a nemusi oskubavat klienty na poplatcich za vsechno mozne.
    Že by mohla být konkurence větší, s tím souhlasím. Mám velmi za zlé ČNB, že dlouho nechtěla udělovat licence, a to ani bankám, které úspěšně fungují desítky nebo i stovky let.

    Tady jsou lidé samozřejmě zvyklí nechat se odírat kýmkoliv - a když jim to vadí, tak většinou místo aby to dali najevo přímo odíratelům, obracejí se raději na stát, aby to zařídil. Pak to vede k všelijakým podivnostem typu "Sobotkova protibankovní kampaň" (přestože tentýž Sobotka předtím bankám zařídil kšeft tím, že zakázal nadlimitní platby v hotovosti).

    Na druhou stranu si myslím, že většina bankovních poplatků (u osobních účtů, firemní jsou o dost dražší) není až tak závratně vysoká. Pokud bych měl to, co platím z účtu, platit poštovní poukázkou, vyjde to celkově výrazně dráž, nehledě na podstatný rozdíl v časové náročnosti.
    Šifrování je absolutní nutnost a pomáhá chránit před nekalými živly
    12.7.2008 11:30 trekker.dk | skóre: 72
    Rozbalit Rozbalit vše Re: mBank dnes
    Takový klient bance moc nevydělává...
    Usmolených pár tisíc krát usmolených několik set tisíc zákazníků a ta částka je hned zajímavější.

    A tady v žádném případě nejde o to, jestli se zákazník vyplatí nebo nevyplatí - tady jde o to, že banky ví, že se můžou beztrestně napakovat, protože stejným, způsobem "krade" i konkurence, takže zákazník nemá kam utéct.
    Quando omni flunkus moritati
    12.7.2008 10:23 neaktivni | skóre: 24 | blog: neaktivni
    Rozbalit Rozbalit vše Re: mBank dnes
    Predpokladate, ze se zbavi socek, ale a budou stastnejsi. Oni se ale zdaleka nezbavi jen socek.
    12.7.2008 11:56 mrzout | skóre: 11 | blog: mrzutej
    Rozbalit Rozbalit vše Re: mBank dnes
    1) Kdokoliv používá výraz "socka" je hlupák. Nikdy jsem nenarazil na žádnou výjimku a nemám důvod se domnívat že existují.

    2) mBank nabízí jeden špičkový produkt a to eMax. Ten naprosto přečnívá konkurenci a i proto na něm ty podle vás "socky" drží v průměru 500K. Stejně tak jejich hypotéka má parametry, které nejsou zcela běžné a konkurenci zastiňují (bilanční mechanismus).

    3) Už si vyděláváte nebo vás pořád živí maminka? Já na poplatcích měsíčně platím kolem pěti set korun, jako socka se necítím a přesto mBank preferuji.
    Hlasuj pro zavedení OpenID na Abclinuxu!
    Luk avatar 12.7.2008 13:27 Luk | skóre: 47 | blog: Kacířské myšlenky | Kutná Hora
    Rozbalit Rozbalit vše Re: mBank dnes
    1) Kdokoliv používá výraz "socka" je hlupák. Nikdy jsem nenarazil na žádnou výjimku a nemám důvod se domnívat že existují.
    Gratuluji k náhlému prozření. Že jsem hlupák, jsi zjistil po 3,5 letech, co tady na abíčku dost intenzivně píšu různé podobně provokativní věci. To by chtělo oslavit :-D
    2) mBank nabízí jeden špičkový produkt a to eMax. Ten naprosto přečnívá konkurenci a i proto na něm ty podle vás "socky" drží v průměru 500K.
    Není pravda, eMax konkurenci nepřečnívá. Účty s velmi podobnými podmínkami nabízí například BAWAG Bank nebo ING, a dále také účty zřízené prostřednictvím obchodníků s CP (např. Patria aktuálně 3,62 % - je to odvozeno od jednodenní sazby PRIBID).
    Stejně tak jejich hypotéka má parametry, které nejsou zcela běžné a konkurenci zastiňují (bilanční mechanismus).
    Bilanční mechanismus je sice zajímavá věc, ale na druhou stranu nelze fixovat úrokovou sazbu, takže se taková hypotéka může i podstatně prodražit (pokud by úroky na mezibankovním trhu vzrostly, třeba po rozhodnutí ČNB, že bude tlumit inflaci zvyšování svých sazeb).
    3) Už si vyděláváte nebo vás pořád živí maminka? Já na poplatcích měsíčně platím kolem pěti set korun, jako socka se necítím a přesto mBank preferuji.
    Kdybys to chtěl doopravdy vědět a ne jen provokovat, tak si už jen na tomto serveru (nemluvě o jiných zdrojích) o mně všechno zjistíš rychleji, než napíšeš ten hloupý dotaz. A ať si mBank preferuje kdo chce, je to věcí svobodné volby.
    Šifrování je absolutní nutnost a pomáhá chránit před nekalými živly
    14.7.2008 13:16 mrzout | skóre: 11 | blog: mrzutej
    Rozbalit Rozbalit vše Re: mBank dnes
    eMax konkurenci nepřečnívá. Účty s velmi podobnými podmínkami nabízí například BAWAG Bank nebo ING
    Dobře, opravuji, eMax se dělí o špici ještě s BAWAGem, navíc má volitelně ke spořícímu účtu platební kartu. ING má úroky nižší a obchodníci s CP nejsou banka -> zažil jsme na vlastní peníze kauzu Private Investors, a tak vím, o čem píši.
    nelze fixovat úrokovou sazbu
    u mHypotéky fixovat sazbu lze (volitelně, viz http://mbank.cz/pruvodce/urokovy-listek.html#mhypoteka)
    A ať si mBank preferuje kdo chce, je to věcí svobodné volby.
    Zaznamenávám velký názorový posun, předtím to byla volba pro socky.
    Hlasuj pro zavedení OpenID na Abclinuxu!
    Luk avatar 14.7.2008 13:39 Luk | skóre: 47 | blog: Kacířské myšlenky | Kutná Hora
    Rozbalit Rozbalit vše Re: mBank dnes
    obchodníci s CP nejsou banka -> zažil jsme na vlastní peníze kauzu Private Investors, a tak vím, o čem píši
    To je sice pravda, ale zatraceně záleží na tom, o kterého obchodníka jde. U obchodníků těsně propojených s velkými zahraničními bankami bych obavy neměl. Kromě toho se to také dost liší podle toho, jak je nakládání s klientskými penězi upraveno ve smlouvě.
    u mHypotéky fixovat sazbu lze (volitelně, viz http://mbank.cz/pruvodce/urokovy-listek.html#mhypoteka)
    Tak to se omlouvám, nedíval jsem se pořádně, četl jsem jen tohle.
    Zaznamenávám velký názorový posun, předtím to byla volba pro socky.
    Žádný názorový posun není. Snad jsem tu už vysvětlil dostatečně, jak to bylo míněno.
    Šifrování je absolutní nutnost a pomáhá chránit před nekalými živly
    12.7.2008 11:59 thl | skóre: 5
    Rozbalit Rozbalit vše Re: mBank dnes
    Takoví namyšlení nabobové, kteří méně majetné označují pojmem "socky", nahánějí voliče komunistům.
    Luk avatar 12.7.2008 13:29 Luk | skóre: 47 | blog: Kacířské myšlenky | Kutná Hora
    Rozbalit Rozbalit vše Re: mBank dnes
    Každý, komu to aspoň trochu myslí, jistě pochopil, jak jsem to myslel. A kdo ne, tak je to prostě smůla, to se nedá nic dělat :-D
    Šifrování je absolutní nutnost a pomáhá chránit před nekalými živly
    12.7.2008 14:01 thl | skóre: 5
    Rozbalit Rozbalit vše Re: mBank dnes
    Je zcela irelevantní, jak jsi to myslel, v uvozovkách to nebylo. Faktem zůstává , že jsi označil lidi s menším příjmem než máš ty, za socky. Pak se nediv, že lidi, které urážíš, volí komunisty. Oni tě na oplátku označí za zloděje.
    Luk avatar 12.7.2008 14:18 Luk | skóre: 47 | blog: Kacířské myšlenky | Kutná Hora
    Rozbalit Rozbalit vše Re: mBank dnes
    Vzhledem k tomu, že nevíš, jaký mám příjem, je toto tvrzení naprosto postavené na vodě. A pokud mě na základě jednoho jediného odstavce někdo označí za zloděje, pak to opravdu nemá v hlavě v pořádku. Ať si takový člověk klidně volí komunisty, když mu to udělá dobře. Někoho takového si ale nikdy nebudu jakkoli vážit - vážím si jen lidí, kteří hodnotí druhé podle činů, ne podle slov (a už vůbec podle jednoho provokativního odstavce).
    Šifrování je absolutní nutnost a pomáhá chránit před nekalými živly
    12.7.2008 14:32 thl | skóre: 5
    Rozbalit Rozbalit vše Re: mBank dnes
    Njn, někteří lidé neunesou spravedlivou odplatu za své chování.Řídí se systémem dvojího metru.
    Nikola Ciprich avatar 12.7.2008 16:24 Nikola Ciprich | skóre: 23 | blog: NiX_blog | Palkovice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: mBank dnes
    tak to je podle mne pekna blbost. ve firme kde delam uz preslo k mBank asi 5 kolegu, a verte ze to nejsou zadne socky. nekdo proste nema rad pocit ze je ojebavan.

    Krome toho spousta tech jak vy rikate "socek" jsou treba studenti, kteri tam treba zatim moc penez nemaji. ale jak jednou zacnou vydelavat, tak z nich najednou budou mnohem zajimavejsi klienti. ale uz mozna nebudou chtit menit - proc taky...
    Did you ever touch the starlight ? Dream for a thousand years? Have you ever seen the beauty Of a newborn century?
    Shadow avatar 12.7.2008 16:56 Shadow | skóre: 25 | blog: Brainstorm
    Rozbalit Rozbalit vše Re: mBank dnes
    socek
    Urážka přijata.
    Toť můj názor.
    Uvidíme, jak to bude pokračovat. Sám jsem na to velmi zvědavý. A nejen z pozice klienta mBank.
    If we do not believe in freedom of speech for those we despise we do not believe in it at all.
    13.7.2008 08:05 decumanus | skóre: 12 | blog: Clusium
    Rozbalit Rozbalit vše Re: mBank dnes
    Nemáte pravdu.

    Samotný vysoký počet účtů však ještě není tím nejpodstatnějším, důležité je, kolik je na nich deponováno finančních prostředků. I zde se mBank může pochlubit. „V současné době spravujeme depozita v objemu několika miliard Kč, respektive v řádu stovek miliónů EUR“, říká generální ředitel mBank ČR Jiří Báča. Podle Báči se tak nesplnily předpovědi, že klienty mBank budou převážně nízkopříjmové skupiny. Největší skupina depozit je totiž v objemu od 500 tisíc do 1 miliónu Kč, přičemž 85 procent všech depozit je v objemu nad 100 tisíc Kč, a 60 procent nad 500 tisíc celkového objemu.

    Zdroj.

    Kromě toho, spousta těch vašich "socek" jsou studenti - budoucí dobře vydělávající skupiny. Bylo by velmi neprozíravé se jich zbavovat.

    Luk avatar 13.7.2008 14:01 Luk | skóre: 47 | blog: Kacířské myšlenky | Kutná Hora
    Rozbalit Rozbalit vše Re: mBank dnes
    Samotný vysoký počet účtů však ještě není tím nejpodstatnějším, důležité je, kolik je na nich deponováno finančních prostředků. I zde se mBank může pochlubit. „V současné době spravujeme depozita v objemu několika miliard Kč, respektive v řádu stovek miliónů EUR“, říká generální ředitel mBank ČR Jiří Báča. Podle Báči se tak nesplnily předpovědi, že klienty mBank budou převážně nízkopříjmové skupiny. Největší skupina depozit je totiž v objemu od 500 tisíc do 1 miliónu Kč, přičemž 85 procent všech depozit je v objemu nad 100 tisíc Kč, a 60 procent nad 500 tisíc celkového objemu.
    U spořicího účtu eMax to může být. Podobný vývoj zaznamenává např. i BAWAG (kde narozdíl od mBank uvádějí konkrétní částku - "objem v řádu miliard" je nevypovídající, vzhledem k použití této formulace bych to tipoval na 1-2 mld. Kč) nebo ING. Je to obecný příklon k poměrně vysoce úročeným netermínovaným účtům. Je ovšem potřeba si také uvědomit, že úrokové sazby již mnoho měsíců výrazně rostou - např. diskontní sazba ČNB stoupla z 0,75 % v létě 2005 na 2,75 % nyní, takže jde u těchto účtů ke kopírování vývoje sazeb, byť doprovázené tím, že ostatní banky na vývoj příliš nereagují.
    Kromě toho, spousta těch vašich "socek" jsou studenti - budoucí dobře vydělávající skupiny. Bylo by velmi neprozíravé se jich zbavovat.
    Studenti mají ve většině bank velmi výhodné podmínky. Např. u KB mají za 20 Kč měsíčně embosovanou platební kartu, neomezený počet výběrů z bankomatu KB, virtuální kartu pro internetové platby, příchozí platby zdarma, odchozí platby zdarma (v rámci banky), roční bonus 333 Kč atd. Podobně třeba u ČSOB.
    Šifrování je absolutní nutnost a pomáhá chránit před nekalými živly
    13.7.2008 14:43 decumanus | skóre: 12 | blog: Clusium
    Rozbalit Rozbalit vše Re: mBank dnes
    No, srovnal jsem si svůj studentský účet u ČS s obyčejným u mBank a zvolna přecházím.
    13.7.2008 14:45 decumanus | skóre: 12 | blog: Clusium
    Rozbalit Rozbalit vše Re: mBank dnes
    P.S. a jak je to tedy s těma vašima sockama?
    Luk avatar 13.7.2008 14:57 Luk | skóre: 47 | blog: Kacířské myšlenky | Kutná Hora
    Rozbalit Rozbalit vše Re: mBank dnes
    To byla cílená provokace, a už jsem to tu říkal ;-)
    Šifrování je absolutní nutnost a pomáhá chránit před nekalými živly
    Shadow avatar 13.7.2008 15:58 Shadow | skóre: 25 | blog: Brainstorm
    Rozbalit Rozbalit vše Re: mBank dnes
    A co byl cíl této "cílené provokace"?
    If we do not believe in freedom of speech for those we despise we do not believe in it at all.
    Luk avatar 13.7.2008 18:26 Luk | skóre: 47 | blog: Kacířské myšlenky | Kutná Hora
    Rozbalit Rozbalit vše Re: mBank dnes
    Vyvolat vydatnější diskusi. Cíle se podařilo dosáhnout. Ze stejného důvodu jsem si před více než 3 lety zakládal svůj místní blog a psal do něj zápisy typu Tresty pro Microsoft škodí Linuxu, Proč nemám rád VIM nebo Sláva klikacímu Linuxu.
    Šifrování je absolutní nutnost a pomáhá chránit před nekalými živly
    Shadow avatar 13.7.2008 20:00 Shadow | skóre: 25 | blog: Brainstorm
    Rozbalit Rozbalit vše Re: mBank dnes
    OK, díky za odpověď.
    If we do not believe in freedom of speech for those we despise we do not believe in it at all.
    13.7.2008 09:12 xkesh | skóre: 46 | blog: eXtempore
    Rozbalit Rozbalit vše Re: mBank dnes
    Zbaví je totiž socek, které bance nepřinášejí žádné významné příjmy, zato je s nimi hodně starostí, otravují na pobočkách atd.
    Jelikož mBank žádné pobočky nemá, těžko zbaví tradiční banky "socek", kteří otravují na pobočkách. Maximálně tak těch, které jsou natolik inteligentní, že dokážou a chtějí obsluhovat účet přes Internet. To jsou jednak studenti anebo vůbec lidi, kteří mají do budoucna větší šanci příjmů než "socky", kteří se Internetu bojí, a proto raději chodí vybírat po tisícovkách do bankomatu nebo ještě raději na pobočku, aby vzápětí zaplatili složenku na poště.

    A jelikož u nás neexistuje tradiční třída bohatých, neexistuje v Česku žádné třídní vědomí lišící se stylem života. Jinými slovy, ani bohatí (tj. v Česku zbohatlí plebejci) se nestydí nakupovat v hypermarketech, využívat slev a výprodejů ani ukládat svoje peníze (aspoň část) do mBank. Ta diferenciace, o které píšete, bude v Česku ještě dlouho trvat, minimálně ještě generaci: až vyrostou vnuci dnešních zbohatlíků - ale ani to není jisté, protože když se děda ani otec nestyděli používat nízkonákladovou banku a považovali to dokonce za výhodné...

    Problém tradičních bank taky je, že v Česku nemají žádný kredit solidnosti, který by je podstatně od nové nízkonákladové banky na trhu dostatečně odlišoval. Pro většinu klientů nabízejí prakticky stejné služby za víc peněz, o kultuře jednání ani nemluvě, tam je leckdy dost nízká.

    Jejich pracovníci na pobočkách totiž nereprezentují prestižní značku své banky, ale český plebejský odboj vůči vrchnosti dovnitř (který se projevuje nezájmem šaškovat jako součást image značky, když není zrovna na blízku šéf ze zahraničí) spojený paradoxně s byrokratickou deformací úředníka za přepážkou jako prodloužené ruky vrchnosti, která musí být na ty před přepážkou dostatečně přísná. Typ "zlého lokaje", který pouští hrůzu na chudý lid, ale mezi svými v zámecké kuchyni se pošklebuje i proti pánům.

    mBank se podle mě do této společenské situace svými produkty trefila dobře a proto taky její úspěchy za necelý rok fungování předčí očekávání.
    13.7.2008 13:11 Käyttäjä 11133 | skóre: 58 | blog: Ajattelee menneisyyttä
    Rozbalit Rozbalit vše Re: mBank dnes
    No já nevím, v centru Ostravy nějaká budova s logem mBank je. :D
    12.7.2008 01:28 trekker.dk | skóre: 72
    Rozbalit Rozbalit vše Re: mBank dnes
    Stejně tak doufejme, že se časem mBank aklimatizuje, zavede ty nejvíce žádané služby,
    Taky doufejme, že se neaklimatizuje moc a nepřizpůsobí svou poplatkovou politiku ostatním bankám v ČR.
    Quando omni flunkus moritati
    Ondrej avatar 11.7.2008 23:25 Ondrej | skóre: 20 | blog: darkblair_server | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: mBank dnes
    klientem mBank jsem od unora (tusim) a az na mensi problemy s dorucenim platebni karty jsem spokojenej. Jediny co me stve je nemoznost prevodu do zahranici a v jinejch menach nez czk, diky cemuz musim porad udrzovat ucet u eBanky a platit...jakmile tohle umoznej, prechazim k mbank uplne. Urcite jako plus hodnotim karty s bezproblemovym pouzitim na paypalu.
    Nikdo neni nikdy lepsi nez ty! Pouze ty jsi obcas horsi nez ostatni.
    12.7.2008 00:17 laco
    Rozbalit Rozbalit vše Re: mBank dnes
    Jen aby to nedopadlo jako s jinou velmi podobnou bankou, která byla sežrána...
    13.7.2008 10:10 xkesh | skóre: 46 | blog: eXtempore
    Rozbalit Rozbalit vše Re: mBank dnes
    Jen aby to nedopadlo jako s jinou velmi podobnou bankou, která byla sežrána...
    To už těžko. mBank je produkt už sežraného požírače (BRE Bank s majoritním vlastníkem Commerzbank AG)
    Luk avatar 13.7.2008 14:03 Luk | skóre: 47 | blog: Kacířské myšlenky | Kutná Hora
    Rozbalit Rozbalit vše Re: mBank dnes
    Tady navíc nehrozí, že by se značky sloučily ve stylu RB a EB.
    Šifrování je absolutní nutnost a pomáhá chránit před nekalými živly
    15.7.2008 11:01 venik | skóre: 2
    Rozbalit Rozbalit vše Re: mBank dnes
    Zkousel jsem si aktivovat tu jejich kartu na PayPalu a psalo mi to ze to jeji vlastnik nedovolil. Musel jse pro to udelat nejaky specialni figl? :)
    Shadow avatar 15.7.2008 12:03 Shadow | skóre: 25 | blog: Brainstorm
    Rozbalit Rozbalit vše Re: mBank dnes
    Potřebuješ mít na účtu ke kartě zůstatek minimálně 51CZK a nenulový limit pro platby obchodníkům (pokud sis nenastavil limit pro platby přes Net na mLince). Kdyby to nepomohlo, prohledej mFórum, tohle se tam řešilo v mnoha vláknech.
    If we do not believe in freedom of speech for those we despise we do not believe in it at all.
    12.7.2008 09:04 Ritchie | skóre: 27 | blog: Ritchie's | Berlin
    Rozbalit Rozbalit vše Re: mBank dnes
    K mBank nemám důvěru. Propagovat výběry z bankomatu v zahraničí zdarma a náklady přitom schovat do nevýhodného kurzu považuji za neférové chování.

    Svůj účet mám u jiné instituce, z mého pohledu s výhodnějšími službami a podmínkami, než nabízí mBank.
    12.7.2008 11:28 trekker.dk | skóre: 72
    Rozbalit Rozbalit vše Re: mBank dnes
    K mBank nemám důvěru. Propagovat výběry z bankomatu v zahraničí zdarma a náklady přitom schovat do nevýhodného kurzu považuji za neférové chování.
    Co jsem slyšel, tak ten kurz byl naopak docela výhodný.
    Quando omni flunkus moritati
    12.7.2008 11:57 mrzout | skóre: 11 | blog: mrzutej
    Rozbalit Rozbalit vše Re: mBank dnes
    Podle diskuzí na mFóru má pravdu původní kritik.
    Hlasuj pro zavedení OpenID na Abclinuxu!
    12.7.2008 13:41 trekker.dk | skóre: 72
    Rozbalit Rozbalit vše Re: mBank dnes
    Nečetl jsem - slyšel jsem od známého, který vybíral v Chorvatsku, že kurz byl lepší, než kdyby to vyměnil ve směnárně.
    Quando omni flunkus moritati
    12.7.2008 12:02 xkesh | skóre: 46 | blog: eXtempore
    Rozbalit Rozbalit vše Re: mBank dnes
    K mBank nemám důvěru. Propagovat výběry z bankomatu v zahraničí zdarma a náklady přitom schovat do nevýhodného kurzu považuji za neférové chování.
    Co jsem slyšel, tak ten kurz byl naopak docela výhodný.
    Výhodný je při určitém chování (potřebě výběru) v eurech. Nevýhodný při jiných potřebách a třeba obecně v jiné měně. Prostě produkt jako každý jiný, který má svoje podmínky a je výhodný za určitých podmínek pro určité zákazníky, takže těžko paušalizovat. Podrobnosti se dost diskutovaly na diskusním fóru mBank (rarita nejen v českých podmínkách).
    atan avatar 12.7.2008 12:09 atan | skóre: 21 | Liberec
    Rozbalit Rozbalit vše Re: mBank dnes
    Mimo eurozonu je tam 2% rozdil od bezneho kurzu, coz ale pri vyberu do cca 5000kc je porad vyhodnejsi nez u jinych bank.
    Shadow avatar 12.7.2008 17:02 Shadow | skóre: 25 | blog: Brainstorm
    Rozbalit Rozbalit vše Re: mBank dnes
    Jen pro informaci, AFAIK za ten kurz je zodpovědná VISA, nikoliv mBank. A mBank tuto informaci neskrývá.
    Svůj účet mám u jiné instituce, z mého pohledu s výhodnějšími službami a podmínkami, než nabízí mBank.
    A tak to má být.
    If we do not believe in freedom of speech for those we despise we do not believe in it at all.
    12.7.2008 18:24 Ritchie | skóre: 27 | blog: Ritchie's | Berlin
    Rozbalit Rozbalit vše Re: mBank dnes
    Jen pro informaci, AFAIK za ten kurz je zodpovědná VISA, nikoliv mBank.
    Váš příspěvek je pro mě potvrzením, že chování mBank není férové. Za ten kurz je totiž jednoznačně zodpovědná mBank, která s karetní asociací uzavřela smlouvu, že kurz bude zatížen bankovním poplatkem. V tomto případě je již podle názvu zřejmé, v čí prospěch je poplatek vybrán.
    Nikola Ciprich avatar 12.7.2008 18:42 Nikola Ciprich | skóre: 23 | blog: NiX_blog | Palkovice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: mBank dnes
    no porad je mi mnohem milejsi kdyz berou penize za neco co

    a) delam jednou za uhersky rok

    b) muzu resit i jinak

    nez kdyz banka vybira penize i za prichozi(!!) platbu, jak (minimalne) do nedavna nektere banky delaly..
    Did you ever touch the starlight ? Dream for a thousand years? Have you ever seen the beauty Of a newborn century?
    Shadow avatar 12.7.2008 19:05 Shadow | skóre: 25 | blog: Brainstorm
    Rozbalit Rozbalit vše Re: mBank dnes
    A vy víte, že ten kurz je skutečně zatížen _bankovním_ poplatkem? Podle mne se totiž tento bankovní poplatek, který je v odkazovaném formuláři zmíněn, mBank netýká. Problém vidím spíše v tom, že se vše převádí z EUR (tj. provede se konverze z CZK na EUR a z EUR teprve dál), a kromě toho si _VISA_ účtuje crossborder fee (tj. konverzní poplatek), který inkasuje _VISA_.
    If we do not believe in freedom of speech for those we despise we do not believe in it at all.
    12.7.2008 10:42 Ping
    Rozbalit Rozbalit vše Re: mBank dnes
    Jsem též klientem mBank, po 18 letech u ČS jsem se rozhodl plně přejít. Nemohu si však nějak zvyknout na to, že za nic neplatím (asi vlivem 20-ti leté výchovy místních bankovních ústavů). Držím mBance palce a děkuji jí za prozření.
    Andre avatar 13.7.2008 08:54 Andre | skóre: 3 | blog: andreho_blog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: mBank dnes

    Docela by me zajimalo, co je na mBank sockovniho?

    Kdo se tady ohani pojmem socka, by mel tento pojem blize definovat. Protoze si myslim, ze vic jak polovina klinetu mbank jsou lide minimalne stredni tridy - zamestnani, vyplata cca 20.000 cisteho a vic, nejake ty uspory (cca 100.000 a vic).

    Mne mBank plne vyhovuje, protoze sluzby, ktere nabizi mi plne dostacuji.

    Vedeni uctu - zdarma.

    Protoze temer vse platim prevodem z uctu na ucet, inkasem ci kartou, tak i zde zaplatim 0 Kc mesicne.

    Prichozi, odchozi platby i inkaso - zdarma.

    Vydani a vedeni karty Visa Classic- zdarma.

    Na eMAXu mam nejaky ten uspor, taze mi mesicne naskakuji +uroky.

    Casto nakupuji v zahranici a platim pres PayPal. Tady se divam na kurzy men a jaky je trend, abych si vybral zda-li chci kurz PayPalu ci karty. Nekdy je vyhodne to a jindy ono. Ale tak je to u kazde banky.

    Takze zatim vidim jen same vyhody. A muzu napsat i dalsi: rychlost transakci - v ramci banky putuji penize par sekund, mimobankovni prevody me take prekvapily, protoze penize mam pripsane druhy den nejpozdeji po 17 hodine.

    Za tyto sluzby jsem v RB zaplatil mesicne neco pres 300Kc. Ted v mBank 0Kc.

    Takze at mi odpurci mBank reknou, kde mam ty negativa?

    Jinak jeste info, platil jsem na Slovensku a v Polsku kartou mBank a kurz, kterym se mi penize prevedly nebyl nijak moc odlisny od toho, co mela moje pritelkyne, ktera ma ucet u CS.

    13.7.2008 09:43 xkesh | skóre: 46 | blog: eXtempore
    Rozbalit Rozbalit vše Re: mBank dnes
    Docela by me zajimalo, co je na mBank sockovniho?

    Kdo se tady ohani pojmem socka, by mel tento pojem blize definovat. Protoze si myslim, ze vic jak polovina klinetu mbank jsou lide minimalne stredni tridy - zamestnani, vyplata cca 20.000 cisteho a vic, nejake ty uspory (cca 100.000 a vic).
    Problém asi je, že v Česku tzv. "střední třída" patří vlastně taky mezi "socky". Ten pojem se totiž dost posunul, "socka" neznamená dneska v běžné řeči bezdomovce, který nemá střechu nad hlavou a na jídlo si žebrá na ulici nebo v užším pojmu "sociální případ" žijící z podpory.

    "Socka" je (kromě voličů sociální demokracie ;-)) dneska i ten, kdo vydělává právě tolik, aby z toho mohl žít, ale ne víc. Ale to přece není střední třída, to je obyčejný námezdní dělník, který je zcela odkázán na příjmy z denního prodeje své práce a který se ocitá v okamžité existenční nouzi, je-li nezaměstnaný. To jsou ale i lidi s "průměrným platem", pokud nemají jiný majetek, např. vlastní dům nebo alespoň byt, slušné auto a další prostředky pro běžné fungování ve společnosti a nějaký slušný finanční obnos na kontě nebo investovaný tak, aby jim zajistil finanční bezpečnost pro přechodnou dobu, kdy nemohou prodávat svou práci. Teprve tohle je střední třída.

    Definoval bych to takto: Vyšší třída jsou ti, kteří pracovat nemusí, protože za ně pracuje jejich kapitál. Střední třída jsou ti, kteří pracovat musí, ale nejsou na výdělku bezprostředně závislí (a proto si mohou vybírat, co, jak a kdy budou dělat, tradičně to bývala vysokoškolsky vzdělaná inteligence, vyšší úřednictvo, živnostníci a drobní podnikatelé). A pak je to nízká třída těch, kteří žijí z ruky do huby (aťsi mají třeba průměrný plat, dokud si z něj nevytvoří zajištěnou existenci, tj. bydlení, úspory a kapitál pro další aspoň malé příjmy). To jsou dneska "socky", které jsou podstatně omezeny ve svobodě výběru toho co a jak budou dělat (musí si každý den vydělávat na nutné výdaje). O nižších vrstvách společnosti se dnes diskuse nevede.
    13.7.2008 20:30 PetrHL | skóre: 17 | blog: petr_h | Neratovice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: mBank dnes
    My máme s manželkou společný účet a platíme na poplatcích skoro 700,- měsíčně. Účet máme u KB. Platíme ze každou kravinu - příchozí platby, položky na výpise, odchozí platby, trvalé příkazy .... . Postupně přecházíme k mBank. U KB máme hypotéku s fixací na pět let, takže přechod není nic jednoduchého. U mBank není žádná fixace úroků, ale nejsou tam poplatky za vedení hypotéky, když máte víc prostředků, můžete je tam kdykoliv poslat. Hlavně ta možnost dát kdykoliv víc je podle mého názoru výborná věc. U KB platíme za vedení hypo snad 200,- měsíčně, takže je otázkou jestli by to nakonec nevyšlo levněji u mBank i bez fixace úrokové sazby. Víc na hypotéku můžeme dát až po vypršení fixační doby.

    Ten kdo tu nazývá lidi sockami asi nemá rodinu. Až bude mít na krku hypotéku, nějaká ten úvěr, bude muset měsíčně platit nájem, vodu, plyn, elektriku pak bude mluvit jinak. Ono se všechno velmi dobře píše, pokud má takový plat, že z něj v pohodě vyžije a ještě ušetří. Až bude žít z ruky do huby jen s vyhlídkou, že za rok, dva tři bude lépe, asi bude mluvit jinak.

    Petr
    "Do, or do not. There is no 'try.'" -- Jedi Master Yoda | CQRLOG | CQRPROP | HamQTH | Domů
    Luk avatar 13.7.2008 22:09 Luk | skóre: 47 | blog: Kacířské myšlenky | Kutná Hora
    Rozbalit Rozbalit vše Re: mBank dnes
    My máme s manželkou společný účet a platíme na poplatcích skoro 700,- měsíčně. Účet máme u KB. Platíme ze každou kravinu - příchozí platby, položky na výpise, odchozí platby, trvalé příkazy
    Platit 700 Kč měsíčně si příliš nedokážu představit. Za co? Platím paušál 125 Kč a mám v něm všechno, co používám (neomezený počet příchozích a odchozích plateb, embosovanou kartu, 3 výběry z bankomatu, trvalé příkazy...).
    Šifrování je absolutní nutnost a pomáhá chránit před nekalými živly
    14.7.2008 14:54 finn | skóre: 43 | blog: finnlandia | 49° 44´/13° 22´
    Rozbalit Rozbalit vše Re: mBank dnes
    K čemu je dobrá embosovaná karta? Z bezpečnostního hlediska mi to přijde jako jednoznačné mínus a žádné výrazné plus nevidím…
    Užívej dne – možná je tvůj poslední.
    14.7.2008 17:31 Michal Čihař | skóre: 61 | blog: Bláboly | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: mBank dnes
    Až si budeš chtít někde v zahraničí půjčit auto, tak třeba výhody embosované karty pochopíš :-).
    Luk avatar 14.7.2008 17:54 Luk | skóre: 47 | blog: Kacířské myšlenky | Kutná Hora
    Rozbalit Rozbalit vše Re: mBank dnes
    Nejen to. I u nás je ještě pořád hodně míst, kde nemají terminál (mají jen imprinter). Pak se embosovaná karta zatraceně hodí.
    Šifrování je absolutní nutnost a pomáhá chránit před nekalými živly
    15.7.2008 10:09 finn | skóre: 43 | blog: finnlandia | 49° 44´/13° 22´
    Rozbalit Rozbalit vše Re: mBank dnes
    Dobrá, a v čem je tedy tahle karta tak výhodná pro obchodníky? Mně to přijde jako beznadějně zastaralá technologie…
    Užívej dne – možná je tvůj poslední.
    Luk avatar 15.7.2008 11:17 Luk | skóre: 47 | blog: Kacířské myšlenky | Kutná Hora
    Rozbalit Rozbalit vše Re: mBank dnes
    Výhodná je proto, že mohou přijímat tyto karty, aniž by museli platit nájem za terminál. Pokud udělají jen pár karetních transakcí měsíčně, terminál se nevyplatí. Proto si pořídí imprinter, což vyjde mnohem levněji.
    Šifrování je absolutní nutnost a pomáhá chránit před nekalými živly
    Josef Kufner avatar 15.7.2008 23:04 Josef Kufner | skóre: 70
    Rozbalit Rozbalit vše Re: mBank dnes
    Nebo pokud nemají poruce připojení k Internetu.
    Hello world ! Segmentation fault (core dumped)
    Luk avatar 16.7.2008 00:18 Luk | skóre: 47 | blog: Kacířské myšlenky | Kutná Hora
    Rozbalit Rozbalit vše Re: mBank dnes
    Pro provoz terminál není potřeba připojení k Internetu. Stačí mít pevnou linku nebo být v dosahu GSM signálu. Záleží na typu terminálu.
    Šifrování je absolutní nutnost a pomáhá chránit před nekalými živly
    Josef Kufner avatar 17.7.2008 19:07 Josef Kufner | skóre: 70
    Rozbalit Rozbalit vše Re: mBank dnes
    Což je ale z praktického hlediska úplně totéž ;-)
    Hello world ! Segmentation fault (core dumped)
    14.7.2008 14:37 mrzout | skóre: 11 | blog: mrzutej
    Rozbalit Rozbalit vše Re: mBank dnes
    U mBank si lze vybrat fixní úrok, vizte http://mbank.cz/pruvodce/urokovy-listek.html#mhypoteka A na rozdíl od ostatních bank je úrok stejný pro všechny klienty, kteří splní předem definované podmínky. Ne jako např. u ČS, která zveřejňuje relativně konkurenceschopné sazby, ale ty jsou v reálu platné jen pro nové klienty v prvním fixačním období. U nové hypotéky bych mHypotéku zvolil bez váhání, refinancovat je ale obvykle administrativně náročné a vyplatí se asi jen u zůstatků v řádu milionů.
    Hlasuj pro zavedení OpenID na Abclinuxu!
    14.7.2008 16:00 alkoholik | skóre: 40 | blog: Alkoholik
    Rozbalit Rozbalit vše Re: mBank dnes
    Refinancovani se vyplati diky bilancnimu systemu. Dejme tomu, ze mam k dispozici par set tisic o kterych vim, ze je budu za pul roku potrebovat. Ale do te doby mi muzou vyrazne snizit splaceny urok. Budou setrit cca 5,5% misto sporeni 3,5%.
    14.7.2008 17:26 mrzout | skóre: 11 | blog: mrzutej
    Rozbalit Rozbalit vše Re: mBank dnes
    Hádat se nebudu.

    Já teď řešil konec finance u ČS, napařili mi úrok cca o 1,5% nad své sazby i sazby mBank. Pár set tisíc na eMaxu mám, splácet je ale předčasně nechci, protože je budu potřebovat.

    Jsem tedy téměř tvůj ukázkový příklad a na refinancování jsem se vykašlal. Po odečtení nákladů na refinancování bych pár tisíc na úrocích a poplatcích za ten rok ušetřil. Ale ne tolik, abych to podstoupil. Dlužím už moc málo a doufám, že to příští rok jednou extra splátkou uzavřu, jednoroční úspory mi jednoduše nestojí za to běhání.
    Hlasuj pro zavedení OpenID na Abclinuxu!
    15.7.2008 11:26 alkoholik | skóre: 40 | blog: Alkoholik
    Rozbalit Rozbalit vše Re: mBank dnes
    Nakonec jde jenom o to, kolik tisic bys usetril. Me to vychazi na minus tisic mesicne za zivotni pojistku, dva na urocich a par stovek za vedeni uctu. Rocne to dela kolem jednoho platu a ten uz mi za jednu nebo dve navstevy banky stoji.
    15.7.2008 11:27 alkoholik | skóre: 40 | blog: Alkoholik
    Rozbalit Rozbalit vše Re: mBank dnes
    Bojim se, ze jsi nepochopil fintu s bilancnim uctem. Ty penize si muzes kdykoliv vybrat. To neni splatka!
    20.7.2008 12:14 mrzout | skóre: 11 | blog: mrzutej
    Rozbalit Rozbalit vše Re: mBank dnes
    Bilanční účet chápu a byl největším lákadlem. Přesto ne dostatečným.
    Hlasuj pro zavedení OpenID na Abclinuxu!

    Založit nové vláknoNahoru

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.