abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    včera 17:33 | Nová verze

    Canonical vydal (email, blog, YouTube) Ubuntu 24.04 LTS Noble Numbat. Přehled novinek v poznámkách k vydání a také příspěvcích na blogu: novinky v desktopu a novinky v bezpečnosti. Vydány byly také oficiální deriváty Edubuntu, Kubuntu, Lubuntu, Ubuntu Budgie, Ubuntu Cinnamon, Ubuntu Kylin, Ubuntu MATE, Ubuntu Studio, Ubuntu Unity a Xubuntu. Jedná se o 10. LTS verzi.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 6
    včera 14:22 | Komunita

    Na YouTube je k dispozici videozáznam z včerejšího Czech Open Source Policy Forum 2024.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 1
    včera 13:22 | Nová verze

    Fossil (Wikipedie) byl vydán ve verzi 2.24. Jedná se o distribuovaný systém správy verzí propojený se správou chyb, wiki stránek a blogů s integrovaným webovým rozhraním. Vše běží z jednoho jediného spustitelného souboru a uloženo je v SQLite databázi.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 12:44 | Nová verze

    Byla vydána nová stabilní verze 6.7 webového prohlížeče Vivaldi (Wikipedie). Postavena je na Chromiu 124. Přehled novinek i s náhledy v příspěvku na blogu. Vypíchnout lze Spořič paměti (Memory Saver) automaticky hibernující karty, které nebyly nějakou dobu používány nebo vylepšené Odběry (Feed Reader).

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 04:55 | Nová verze

    OpenJS Foundation, oficiální projekt konsorcia Linux Foundation, oznámila vydání verze 22 otevřeného multiplatformního prostředí pro vývoj a běh síťových aplikací napsaných v JavaScriptu Node.js (Wikipedie). V říjnu se verze 22 stane novou aktivní LTS verzí. Podpora je plánována do dubna 2027.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 04:22 | Nová verze

    Byla vydána verze 8.2 open source virtualizační platformy Proxmox VE (Proxmox Virtual Environment, Wikipedie) založené na Debianu. Přehled novinek v poznámkách k vydání a v informačním videu. Zdůrazněn je průvodce migrací hostů z VMware ESXi do Proxmoxu.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 04:11 | Nová verze

    R (Wikipedie), programovací jazyk a prostředí určené pro statistickou analýzu dat a jejich grafické zobrazení, bylo vydáno ve verzi 4.4.0. Její kódové jméno je Puppy Cup.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    24.4. 22:44 | IT novinky

    IBM kupuje společnost HashiCorp (Terraform, Packer, Vault, Boundary, Consul, Nomad, Waypoint, Vagrant, …) za 6,4 miliardy dolarů, tj. 35 dolarů za akcii.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 12
    24.4. 15:55 | Nová verze

    Byl vydán TrueNAS SCALE 24.04 “Dragonfish”. Přehled novinek této open source storage platformy postavené na Debianu v poznámkách k vydání.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    24.4. 13:44 | IT novinky

    Oznámeny byly nové Raspberry Pi Compute Module 4S. Vedle původní 1 GB varianty jsou nově k dispozici také varianty s 2 GB, 4 GB a 8 GB paměti. Compute Modules 4S mají na rozdíl od Compute Module 4 tvar a velikost Compute Module 3+ a předchozích. Lze tak provést snadný upgrade.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    KDE Plasma 6
     (73%)
     (9%)
     (2%)
     (16%)
    Celkem 765 hlasů
     Komentářů: 4, poslední 6.4. 15:51
    Rozcestník

    Proč je dobré mít cikány i nacionalisty

    23.8.2009 16:02 | Přečteno: 1580× | tutorials | poslední úprava: 23.8.2009 20:53

    Nedávno se tu objevil zápisek, který dává za vinu hrůzný čin celé skupině lidí, kteří nemají rádi cikány a pak nakonec i celé české společnosti, tudíž bych chtěl na něj navázat a vnést pohled i jiným směrem.

    Pokud chcete, vynechal bych pojem nácek, nacionalista, rasista atd. a do této skupiny lidí bych zahrnul každého, kdo toto etnikum nemá rád, protože primárně se zdá, že žádná hranice mezi přechodem na rasistu ani není. Mohu k tomuto etniku přistupovat se značnými předsudky a pak subjektivně záleží na tom, kdo mne za rasistu označí. Budou do toho teď spadat všichni lidé přistupující s předsudky.

    Každý z nás přistupuje k někomu jinému na základě předsudků. Jakmile vám dospěje dcera, přivede si domů přítele a představí Vám ho, budete se snažit vypořádat s nějakými svými předsudky pro dobro své dcery. "Hlavně aby to nebyl flákač a dobře živil rodinu." Čím více budete mít nároků na svého budoucího zetě, tím budete mít více předsudků. Přijdete žádat o novou práci a tam vás čeká pohovor od základu založený na tom, že nic neumíte a musíte si dovednosti sami obhájit. Pokud jsou zde nějaké výhrady, je dobré to předem říci a upozornit na to způsobem: Tohle se nám moc nelíbí, zkuste přijít ve druhém kole s něčím lepším. Já tomu říkám regulování motivace.

    V demokratické společnosti se všechny možné problémy řeší tak, že na ně upozorníte, někdo se k vašim názorům přidá a snaží se s druhou protistranou nějakým způsobem dohodnout. Pokud se hádáte, měl by k vám přistoupit někdo nestranný. Čím je tlak větší, tím bych si měl uvědomit fakt, že já jsem asi ten divný, který by měl na sobě zapracovat a udělat něco pro to, aby na mne nebyli všichni naštvaní. Čím víc budou problémy, tím ke mne okolí bude přistupovat už s předsudky. Pokud toto převedeme do větších sociálních vztahů, dojdeme k faktu, že ne každý ve skupině, ke které je takto přistupováno přispívá úmyslně k vyhroceným vztahům. Tudíž se tyto dvě strany začnou navzájem promíchávat a jakmile se promíchávají, těžko naleznou někoho nestranného na korigování svých řešení a obhajob a nakonec je to problém celého etnika.

    Vezměme si teď za příklad cikány. Jejich způsob žití je na obtíž jiným lidem. Svoboda není žití, jaké si já představuji, ale takové maximální, které mi okolí dovolí a které není na úkor obtěžování jiných. Právě tomuto etniku, ač je malé procento se podařilo si přisvojit takové záporné vlastnosti, které se ostatním nelíbí. Mezi ně patří i pobírání sociálních dávek bez práce nebo okrádání jiných. Často se ptám, kolikrát je Krejčíř cikánem? Kolikrát je politik cikánem, že nic nedělá s desetiprocentní nezaměstnaností? Kolikrát je také cikán normálním člověkem, že v Ostrově mohl zbít někoho násadou a hlavou oběti mlátit o obrubník a ještě se to cikánský policista snažil ututlat. Přesto není nikdo ani jedním, protože na tom jsou založeny ony předsudky.
    Slušným lidem dochází trpělivost a tak je potřeba jim to všechno říct, že takhle se chovat už dál nebudou, že zde nikdo nechce vyžírky, že i tak je náš státní dluh tak velký, že nikoho navíc neuživíme. Jsou to slušní lidé a se stále většími předsudky, kterým tohle vadí. Ti stejní slušní lidé, kterým vadí i stejné činy z vlastních řad a rozkrádání státu ve velkém. Už ta zeď pro ně měla být nakopávající, že to takhle dál nejde. Nestavěli ji rasisti, ale postižení, co s nimi byli nuceni žít. Z problémů mezi skupinami je pak jasné, že se vytvoří skupina na obou stranách, která bude sílit ve svých názorech. Je už více jasné, že konflikty přerůstají do extrémů na obou stranách. Násilí plodí totiž jenom další násilí. V tomto je také jasné, co bylo dřív a kdo by měl začít dělat první ústupky. Nikdy by zde nemusela vzniknout další politická strana a žádné další hnutí, kdyby zde už nebyla frustrace obyčejných lidí a začal to konečně řešit prostředník. Tím nestranným prostředníkem takového rozsahu měl být dávno stát. Čím víc se ale bude stát snažit přiklonit na stranu pouze cikánů, budou lidi více frustrovaní a politická strana bude mít daleko větší úspěch. Moc tomu nepomohly ani štvavé názory v českém rozhlase paní Polákové, protože se prostředníky stávali právě ti radikální z obou stran. Poláková pak svůj nesouhlas řešila emigrací do Kanady. Dále zaujatí prostředníci stylu Kocába by neměli být prostředníky, protože mají malou míru respektu mezi znesvářenými. Stát tímto nesprávným způsobem volil tyto lidi k řešení problémů, problémů obyčejných lidí už s předsudky, které se snaží interpretovat nacionalisté. Jejich zákazem se dá najevo jen ignorance lidí dotčených sociálním problémem tohoto etnika, protože nikdy nedojde k tomu konečnému kompromisu a frustrace bude větší a povede to k dalšímu utrpení ve stylu oko za oko, zub za zub. Motivujme cikány k lepšímu žití různými metodami stylem snížením sociálních dávek a finanční odměnou za to, co je ostatním lidem běžné že peníze dostávají, za práci, ať už je jakákoli. Vytvářejme pro ně pracovní příležitosti. Přídavky na děti dávat podle dosaženého vzdělání dítěte a pravidelné školní docházky. Brát jim jejich jistoty jako tomu bylo v Chomutově vede do jejich další propasti. Říká se tomu pozitivní diskriminace. Doslech jsem se, že sám manžel primátorky dlužil městu za restauraci. Znovu jsem si řekl svoji větu, kolikrát je on cikánem? Doplňuji viz zde tento odkaz.

    Zároveň nezakazujte frustrovaným lidem v prosazování svých názorů a raději než je zakazovat chce s nimi více komunikovat a dovolit jim bránit svá práva i jinak, protože si tu svoji frustraci vybijí i na bezbranném dítěti. Vinu za své nese především stát, který v tomto směru především selhává.        

    Hodnocení: 60 %

            špatnédobré        

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    Komentáře

    Vložit další komentář

    23.8.2009 16:21 Adam
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je dobré mít cikány i nacionalisty

    Otrasne to vyzera, zle sa to cita - nijaka uprava, odseky, proste odflaknute...  Ides robit - potazmo predavat casopisy a nedokazes text zformatovat?

    23.8.2009 16:34 Stevko
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je dobré mít cikány i nacionalisty
    Tak, tak. Toto moze byt prvy draft (ako je draft cesky/slovensky?). Este to parkrat prepisat a mozno sa to bude dat citat. Ale takto som mal problemy pochopit, o com to vlastne malo byt (a nebudem tvrdit, ze som to poriadne pochopil)
    23.8.2009 16:37 jekub
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je dobré mít cikány i nacionalisty

    koncept

    Marek Bernát avatar 23.8.2009 17:38 Marek Bernát | skóre: 17 | blog: Arcadia
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je dobré mít cikány i nacionalisty

    Ach, aké typické rýdzo slovanské slovo :-D

    physics.stackexchange.com -- Q&A stránky o fyzike v štýle StackOverflow.
    23.8.2009 21:24 jekub
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je dobré mít cikány i nacionalisty

    draft je česky koncept. proč sem taháte slovany, netuším. a čo si predstavujete pod takým slovom  "typický", Bernát?

    Marek Bernát avatar 23.8.2009 21:52 Marek Bernát | skóre: 17 | blog: Arcadia
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je dobré mít cikány i nacionalisty

    Lebo sa pýtal ako je to "cesky/slovensky", pán anonym jekub :-) Tak či tak, draft je rovnako cudzie slovo ako slovo koncept (hoci draft zatiaľ asi nie je do češtiny prijatý), takže ak sa pýtame na "cesky/slovensky", tak je rozumnejšie dať odpoveď, ktorá nie je len ďalším cudzím slovom (aj keď spisovným) ;-)

    physics.stackexchange.com -- Q&A stránky o fyzike v štýle StackOverflow.
    24.8.2009 00:02 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je dobré mít cikány i nacionalisty
    Mě napadá tak leda "návrh", ale není to pořád ještě úplně ono. Jde také použít výraz "na nečisto", jak navrhuje kolega Kapica, ale chtělo by to podstatné jméno. Koukám, že budem za chvíli potřebovat další národní obrození, půjde-li to takle dál... :-D
    Marek Bernát avatar 24.8.2009 00:08 Marek Bernát | skóre: 17 | blog: Arcadia
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je dobré mít cikány i nacionalisty

    Náčrt?

    To obrodenie by nebolo od veci. Na abíčku sa síce snažím písať viac-menej spisovne, ale v ostatnej komunikácii už používam až do 50% anglických slov (a niekoľko francúzskych a nemeckých, keď sa hodia) a nezostáva len pritom, ale ich aj časujem/skloňujem a inak modifikujem. Z času na čas vznikajú tiež anglicko-slovenské spojenia. Až ma to občas desí :-)

    physics.stackexchange.com -- Q&A stránky o fyzike v štýle StackOverflow.
    Dalibor Smolík avatar 24.8.2009 08:51 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je dobré mít cikány i nacionalisty

    Ano, my v dávných dobách ve škole jsme tomu říkali "dopis na nečisto" :-)

    Jinak souhlas - myšlenky jsou v zásadě dobré, avšak v blogu jsou neuspořádané a špatně se v nich orientuje.

    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    23.8.2009 18:59 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je dobré mít cikány i nacionalisty
    No ono se totiž v češtině je to trochu jinak. Primárně se píše "na nečisto" a finální psaní se nazývá "čistopis".
    23.8.2009 16:43 ombudsman
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je dobré mít cikány i nacionalisty
    A ještě dá autor na jedna paní povídala. Tvrzení, že sám manžel starostky dlužil městu za restaturaci (myšleno pravděpodobně restauraci)je mylné. Pan Řápek byl zaměstnanec a neodpovídá za dluh. Dluh by měla uhradit paní Kittlerová s kterou ukončili nájemní smlouvu a Kittlerová podepsala i uznání asi stotisícového dluhu... takže asi vše k tomuto dluhu pana Řápka. Nechci se nikoho zastávat, ale pokud člověk nemá dostatek informací neměl by nikoho soudit, od toho tu jsou soudy.
    bluemoon avatar 23.8.2009 17:38 bluemoon | skóre: 2 | blog: bluemoon
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je dobré mít cikány i nacionalisty
    doplnil jsem zdroj, vyridte si to s lidovkami. nic na tom nemeni fakt, ze se take krade a ve velkem a nemusi to byt jenom cikan.
    23.8.2009 19:49 ombudsman
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je dobré mít cikány i nacionalisty
    Potvrdila se moje verze, není co vyřizovat. Dluží a zaplatit má Kittlerová. Nevidím důvod, proč by měl zaměstnanec platit dluh za zaměstnavatele.
    bluemoon avatar 23.8.2009 20:13 bluemoon | skóre: 2 | blog: bluemoon
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je dobré mít cikány i nacionalisty
    jsi tim slovickarenim trapnej, najednou je to zamestnanec. takze znama manzela primatorky nebo i jeji platit tedy nemusi? mlzis, aby tu nebyl nahodou dvoji metr. o to mi ale hlavne neslo. chci rict, ze se krade i ve velkem a nemusi to byt zrovna cikan. Snazil jsem se vyjadrit ten nepomer, kolik cikanu vam ukradne telefon a napr. kolik majitelu cestovek vas okrade o dovolenou. na jednu dovolenou vas okrade jeden zato poradne a za zivot mozna tri cikani ve stejne hodnote. v tom je ten problem tohoto etnika, ze si vryly do kuze, ze vetsina krade, pritom nekteri z nas jsou daleko horsi a vypocitavejsi. ja si presto myslim, ze se zlepsenymi vztahy a zvysenim jejich urovne, kdyz jim vsichni reknou, ze takhle se do budoucna chovat neda se to omezi a prestanou vytrznosti. i sama delnicka strana by byla urcite rada, kdyby misto cizincu praci, kterou cesi nechteji delat, dostali radeji cesti cikani a sami cikani se nechali kolikrat slyset, ze jim cizi firmy pri vykopovych pracich berou ksefty. diky prostrednikovi by se dal nalezt spolecny smer a zamezilo by to frustraci nespokojenych.
    24.8.2009 22:19 ombudsman
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je dobré mít cikány i nacionalisty
    Nikdy jsem nenapsal, že dluhy se nemají platit, ale platit je má ten, kdo je za ně odpovědný a v článku to máte napsané černé na bílém. Navíc v tomto státě se krade po miliardách a ani jsem si nevšiml, že by v těchto kauzách byl někdo potrestán a ještě mají tu drzost si přijít nahrabat ještě více.

    http://www.blesk.cz/clanek/zpravy-predcasne-volby/121308/michal-kraus-kakaovy-politik-je-zpet.html
    hikikomori82 avatar 23.8.2009 16:46 hikikomori82 | skóre: 18 | blog: foobar | Košice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je dobré mít cikány i nacionalisty
    ja som to polke vzdal lebo mi nebolo jasne co chce autor povedat
    =^..^= AmigaPower® avatar 23.8.2009 16:55 =^..^= AmigaPower® | skóre: 30 | blog: BLB | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je dobré mít cikány i nacionalisty
    To jsme dva... :-D
    Marek Bernát avatar 23.8.2009 17:39 Marek Bernát | skóre: 17 | blog: Arcadia
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je dobré mít cikány i nacionalisty

    To si sa dostal ďaleko. Závidím pevnú vôľu :-)

    physics.stackexchange.com -- Q&A stránky o fyzike v štýle StackOverflow.
    bluemoon avatar 23.8.2009 17:42 bluemoon | skóre: 2 | blog: bluemoon
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je dobré mít cikány i nacionalisty
    pointa je takova, ze cim budou vetsi restrikce tim ty ciny budou castejsi a daleko horsi. zaroven to same i ze strany cikanu, pro ktery jsou i ti slusni lide rasisti.
    bluemoon avatar 23.8.2009 17:04 bluemoon | skóre: 2 | blog: bluemoon
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je dobré mít cikány i nacionalisty
    nemuzu za to, ze se mi to takhle srasne zformatovalo po strane te reklamy. ted nemam cas to upravit.
    bluemoon avatar 23.8.2009 17:40 bluemoon | skóre: 2 | blog: bluemoon
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je dobré mít cikány i nacionalisty
    o mnoho by mi to usnadnilo, kdyby se dala zmensit velikost fontu.
    23.8.2009 16:36 Good_one
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je dobré mít cikány i nacionalisty

    Romy potřebujeme. Nacinoalisty, fašisty, nacisty a jinou havěť nechceme a nepotřebujeme. Ti nejsou vhodní indikaci eventuelních problémů s Romy. Ba co je horší, oni ani nejsou schopni tyto problémy indikovat, a zrpávně rozpoznat.

    Marek Bernát avatar 23.8.2009 17:41 Marek Bernát | skóre: 17 | blog: Arcadia
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je dobré mít cikány i nacionalisty

    Hm, mohol by si tú potrebu Rómov trochu rozviesť? K čomu presne ich potrebujeme?

    physics.stackexchange.com -- Q&A stránky o fyzike v štýle StackOverflow.
    23.8.2009 17:45 Good_one
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je dobré mít cikány i nacionalisty

    Například proto, abychom se naučili žít s menšinami. Jinak nepotřebujeme nutně zrovna romy. Potřebujeme pestrou společnost. A pokud se to nenaučíme (včetně toho, jak je integrovat do společnosti), bude to i naše vina.

    Marek Bernát avatar 23.8.2009 17:48 Marek Bernát | skóre: 17 | blog: Arcadia
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je dobré mít cikány i nacionalisty

    Ale veď my vieme žiť s menšinami. Žijeme s menšinou vietnamskou, nemeckou, poľskou, maďarskou (toto síce na Slovensku tiež trochu škrípe, ale je to úplne inde ako tí cigáni) a mnohými ďalšími. Nebude náhodou problém v tejto konkrétnej menšine? Čo keby sa ona naučila žiť s nami? ;-)

    physics.stackexchange.com -- Q&A stránky o fyzike v štýle StackOverflow.
    vencour avatar 23.8.2009 18:32 vencour | skóre: 56 | blog: Tady je Vencourovo | Praha+západní Čechy
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je dobré mít cikány i nacionalisty

    My se naučili žít s vietnamskou menšinou za stavu, kdu oni makaj a nejsou vidět. Až vidět budou, budou si kupovat celé čtvrtě měst ... snad to tim skončí.

    Ty nejhlubší objevy nečekají nutně za příští hvězdou. Jsou uvnitř nás utkány do vláken, která nás spojují, nás všechny.
    Marek Bernát avatar 23.8.2009 18:59 Marek Bernát | skóre: 17 | blog: Arcadia
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je dobré mít cikány i nacionalisty

    Nie sú vidieť? Každý deň ich vidím v obchodoch a prehodím s nimi zopár slov.

    > kupovat celé čtvrtě měst

    Tak tento sa ti fakt podaril. Nič nie je tak výnosné ako viesť miniobchod s potravinami ;-)

    Tak či onak, sú to v pohode ľudia. Nikdy na mňa nekričali, nikdy ma neokradli, nikdy ma neohrozovali. Kým toto o nich bude platiť (akože to čakám od každého slušného človeka), tak majú môj plný rešpekt. A kým to nebude platiť o väčšine cigánov, tak holt pre mňa platí rovnosť cigán = besné zviera; sorry, ale môžu si za to sami.

    physics.stackexchange.com -- Q&A stránky o fyzike v štýle StackOverflow.
    23.8.2009 19:53 kolemjdoucí
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je dobré mít cikány i nacionalisty

    +1 a jeste nam pestuji travku ;-)

    =^..^= AmigaPower® avatar 23.8.2009 20:20 =^..^= AmigaPower® | skóre: 30 | blog: BLB | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je dobré mít cikány i nacionalisty
    +1 a dokonce výbornou, né tu co před 5ti, 6ti lety, když se to teprve učili... ;-)
    unknown_ avatar 23.8.2009 20:58 unknown_ | skóre: 30 | blog: blog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je dobré mít cikány i nacionalisty
    Jestli chces kvalitu (ok, spis nehoraznou silu), tak Skotsko rulez :-D
    23.8.2009 21:13 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je dobré mít cikány i nacionalisty
    Ani nemusíš tak daleko. Kámoš onehdá přitáhl z Orlických hor něco, co stálo pouhých 50Kč . gram-1 a navzdory nízké ceně to zhulovalo naprosto brutálně :-D

    Bohužel za nějakou dobu úroda došla a už jsem tak dobrou a levnou nesehnali.
    23.8.2009 19:53 marek_hb
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je dobré mít cikány i nacionalisty

    kdyby každej čech makal jako vietnamský obchodník, tak máme všichni X5 a lítáme na víkend na seychelly na ryby ...

    23.8.2009 20:38 Randy_Sh
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je dobré mít cikány i nacionalisty
    Jen by vzniknul menší problém v státní pokladně, protože oni si s placením daní a dalších odvodů moc hlavu nelámou.
    23.8.2009 20:40 marek_hb
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je dobré mít cikány i nacionalisty

    tam už je problémů dost :-), ale jo - v tomhle máš pravdu 

    Marek Bernát avatar 23.8.2009 20:54 Marek Bernát | skóre: 17 | blog: Arcadia
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je dobré mít cikány i nacionalisty

    S tým si má ale lámať hlavu, štát, nie? Ak im to prechádza, tak to holt budú zneužívať. Je to kurevské, ale štát si za to môže sám.

    physics.stackexchange.com -- Q&A stránky o fyzike v štýle StackOverflow.
    24.8.2009 00:06 trekker.dk | skóre: 72
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je dobré mít cikány i nacionalisty
    Jak kdo. Přece jenom neplatit daně, když jsi živnostník prodávající v běžném ("kamenném") obchodě, se nevyplácí.
    Quando omni flunkus moritati
    24.8.2009 00:36 Kvakor
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je dobré mít cikány i nacionalisty
    Až vidět budou, budou si kupovat celé čtvrtě měst ... snad to tim skončí.
    To se už dávno děje - znám ulice, kde je v jednom bloku skoro čtvtina obchodů ve vietnamských rukou. A osobně jsem mnohem raději, když je tam takový obchod, než aby tam byla další herna (která stejně nejspíš slouží jako zástěrka pro praní špinavých peněz a podobné druhy kreativního účetnictví) nebo obchod s dámskými botami.
    23.8.2009 16:42 dad
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je dobré mít cikány i nacionalisty

    misto toho dlouheho textu stacilo zvednout telefon a zavolat na : 224 371 111

    Jendа avatar 23.8.2009 16:55 Jendа | skóre: 78 | blog: Jenda | JO70FB
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je dobré mít cikány i nacionalisty
    Pane, vy jste magor.
    =^..^= AmigaPower® avatar 23.8.2009 16:58 =^..^= AmigaPower® | skóre: 30 | blog: BLB | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je dobré mít cikány i nacionalisty
    Chá, chá, já to věděl, to ani nemohlo bejt jiný číslo! :-D :-D :-D
    Darth Phantom avatar 23.8.2009 19:32 Darth Phantom | skóre: 18 | blog: Kelvin_Fitnick | Doma
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je dobré mít cikány i nacionalisty
    :-D Já jsem to taky tušil, že to může být jenom číslo na Hrad :-D )))))
    Tahle patička nemá hlavu ani patu
    23.8.2009 19:55 marek_hb
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je dobré mít cikány i nacionalisty

    jaký to je mít takovou duševní poruchu?

    spadá to do stejné kategorie jako "všechno zlo je z USA"?

    23.8.2009 16:44 cadic | blog: cadic
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je dobré mít cikány i nacionalisty

    dočíst to celý nejde, je to hnus. a k tématu: pokud budou dělat problémy blonďáci (tlusťoši, brejlatí, teplouši,...), nebudou je mít ostatní lidé rádi. to je pouze logický výstup zkušeností. nikdo se rasistou nerodí. až bude barva kůže jediná odlišnost mezi námi, nikdo ji řešit nebude. dokud bude barva kůže zcela jasné rozlišovací znamení etnika, se kterými jsem měl já osobně vždy jen negativní zkušenosti, tak to není můj problém, mohou si za to sami. nebo snad mam pokaždý strkat pracku do ohně, jestli tenhle plamínek náhodou není z toho zlomku ohňů co nepálí? nasrat!

    slušnej člověk není problém. ale ať jdou vyžírkové, grázlové, náckové, pánbíčkáři a komouši JEDNO JAKEJ BARVY už konečně do řitě!

    23.8.2009 16:51 dad
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je dobré mít cikány i nacionalisty

    ..slušnej člověk není problém ..

    jiste, ale jak vite, pocet clenu komunisticke strany stale klesa ..

    23.8.2009 16:53 cadic | blog: cadic
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je dobré mít cikány i nacionalisty

    no výborně, až zdechnou všichni, hned tu bude líp. jen tak dál!

    23.8.2009 17:04 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je dobré mít cikány i nacionalisty
    Tím líp pro slušný lidi.
    23.8.2009 17:07 dad
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je dobré mít cikány i nacionalisty

    uprimne receno znam vlastne jenom 2 slusne osoby. Osobne je zatim myslim ale jeste nikdo nezna, jenom se vi, jakym autem odjeli z toho koupaliste.

    =^..^= AmigaPower® avatar 23.8.2009 17:15 =^..^= AmigaPower® | skóre: 30 | blog: BLB | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je dobré mít cikány i nacionalisty

    +1 :-D

    unknown_ avatar 23.8.2009 17:24 unknown_ | skóre: 30 | blog: blog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je dobré mít cikány i nacionalisty
    +1, :-D a chudak pan fasoun rikal, ze prej pet, kolik jich teda bylo?
    23.8.2009 18:05 kolemjdoucí
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je dobré mít cikány i nacionalisty

    Tezko rict, je otazka do kolika umi pocitat ten absolvent vojenskeho gymplu, teda pokud ho vubec dokoncil. ;-)

    23.8.2009 17:25 Good_one
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je dobré mít cikány i nacionalisty

    Osobně znám hodně slušných lidí. Ale museli toho nechat, protože slepice nestíhaly snášet.

    23.8.2009 17:28 Dr. Eddy | skóre: 9 | blog: glog | České Budějovice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je dobré mít cikány i nacionalisty

    Jestli myslíte to samý koupaliště jako já, tak pokud vim tak byli 4 a včera se jeden z nich dobrovolně ozval Nově.

    Nemůžu uvěřit tomu, že tyhle považujete za slušný. Řekněte, že jste to nemyslel úplně vážně?

    23.8.2009 18:06 kolemjdoucí
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je dobré mít cikány i nacionalisty

    IMHO to nebudou slusni lidi, vypada to na "inside job" k odvedeni pozornosti od toskanske kauzy.

    Darth Phantom avatar 23.8.2009 19:25 Darth Phantom | skóre: 18 | blog: Kelvin_Fitnick | Doma
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je dobré mít cikány i nacionalisty
    IMHO to nebudou slusni lidi, vypada to na "inside job"
    No to jo. Nějací nastrčení figuranti ODS nemohou být dlušní lidé - taky bych to viděl na inside job :-), který má před volbami odlákat pozornost před kauzou, kdy Mirek pobíhal se zdviženým pérem v Berlusconiho vile na dovolené v Toskánsku, kterou mu zařídil jeho sekretář Martin Bormann Dalík, napojený na tajemné sponzory.
    Nicméně Mirek neváhal s vysvětlením a označil odhalení své dovolené za levicové spiknutí a spiknutí socialistické internacionály :). Dokonce jsem se i na iheute v jednom blogu dočetl, že focení Mirka si objednal Kreml, KGB a Putin :-D
    Tahle patička nemá hlavu ani patu
    23.8.2009 19:58 kolemjdoucí
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je dobré mít cikány i nacionalisty

    Ty brdo, ten vaclavek je povedeny humorista :-)

    Darth Phantom avatar 23.8.2009 20:17 Darth Phantom | skóre: 18 | blog: Kelvin_Fitnick | Doma
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je dobré mít cikány i nacionalisty
    Žejo :-). Vždycky, když mám špatnou náladu a chci si jí zlepšit, tak se kouknu na iheute, co ten pitomec zas nového vymyslel :-). No a samozřejmě taky si chodim zlepšit náladu na abclinuxu, kde točí flašinetem falší pitomec s přezdívkou Faun :-)
    Tahle patička nemá hlavu ani patu
    23.8.2009 20:36 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je dobré mít cikány i nacionalisty
    No a samozřejmě taky si chodim zlepšit náladu na abclinuxu, kde točí flašinetem falší pitomec s přezdívkou Faun :-)
    Pozor, abys nedopadl stejně špatně jako dad. Duševní zdraví by mělo mít vysokou prioritu.
    Darth Phantom avatar 23.8.2009 20:47 Darth Phantom | skóre: 18 | blog: Kelvin_Fitnick | Doma
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je dobré mít cikány i nacionalisty
    Tož jasné, hlavně to zdravíčko :-D. Ale Faun teď skoro nic nepíše, což mě mrzí :-(. Jako hlavní politruk svou činnost v poslední době dost zanedbává :-(. Asi si přibral navíc nějakou směnu při umývání nádobí v hampejzu, aby si vydělal na zpáteční letenku přes oceán, takže na politruckou osvětu už nezbývá čas, těžko říct :-D
    Tahle patička nemá hlavu ani patu
    Darth Phantom avatar 24.8.2009 19:09 Darth Phantom | skóre: 18 | blog: Kelvin_Fitnick | Doma
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je dobré mít cikány i nacionalisty
    IMHO to nebudou slusni lidi, vypada to na "inside job" k odvedeni pozornosti od toskanske kauzy.
    No koukam, že se o tom psalo už včera. Takže to s největší pravděpodobností vypadá, že to bylo divadelní představení pro veřejnost podle scénáře - Koukněte na toho chudáka lampasáka Mirka, jak má rozbitou kebuli od kamene (on je to ale kečup nebo nějaké líčidlo) a přijďte volit Mirky a íčka. Těm gaunerům se vážně nedá věřit vůbec v ničem :-)
    Tahle patička nemá hlavu ani patu
    unknown_ avatar 23.8.2009 17:24 unknown_ | skóre: 30 | blog: blog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je dobré mít cikány i nacionalisty
    Ty vole, ty ses od zakladky fakt nezmenil... uplne stejnej debil
    23.8.2009 19:24 cadic | blog: cadic
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je dobré mít cikány i nacionalisty

    od základky jsem se změnil fakt hodně, to je celkem normální, pokud se člověk nenechá zmrazit. co furt do mě rejpeš? na žádnou ZŠ Krásného jsem nechodil!

    unknown_ avatar 23.8.2009 21:05 unknown_ | skóre: 30 | blog: blog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je dobré mít cikány i nacionalisty
    Ok, tak ses zmenil hodne... ale debil ses stejne :-D
    AsciiWolf avatar 23.8.2009 17:24 AsciiWolf | skóre: 40 | blog: Blog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je dobré mít cikány i nacionalisty

    +1

    Lépe bych to sám nenapsal... ;-)

    23.8.2009 19:24 cadic | blog: cadic
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je dobré mít cikány i nacionalisty

    díky

    23.8.2009 17:31 zdenek-hbr | skóre: 10 | blog: .
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je dobré mít cikány i nacionalisty
    ma pravdu predsedo
    23.8.2009 19:24 cadic | blog: cadic
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je dobré mít cikány i nacionalisty

    ja vim B-]

    Heron avatar 23.8.2009 17:38 Heron | skóre: 53 | blog: root_at_heron | Olomouc
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je dobré mít cikány i nacionalisty
    až bude barva kůže jediná odlišnost mezi námi, nikdo ji řešit nebude

    Ty bys chtěl žít ve společnosti, kde jsou všichni stejní?

    Marek Bernát avatar 23.8.2009 17:43 Marek Bernát | skóre: 17 | blog: Arcadia
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je dobré mít cikány i nacionalisty

    Určite radšej, než v spoločnosti, kde sú všetci hovadá ;-)

    physics.stackexchange.com -- Q&A stránky o fyzike v štýle StackOverflow.
    23.8.2009 19:13 R
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je dobré mít cikány i nacionalisty
    Tieto dve veci sa navzajom nevylucuju.
    23.8.2009 19:21 cadic | blog: cadic
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je dobré mít cikány i nacionalisty

    jak tvoje otázka souvisí s citací? nemáš problém s pochopením psanýho textu? kde v tej citaci vidíš, že bych chtěl, aby všichni jednotlivci byli stejní? i z tej citace plyne, že stejní nebudou, když asi maj jinou barvu kůže :) myslel jsem to tak, že když vedle sebe postavíš dvě skupinky lidí a v obou uvidíš slušný obyvatele, tak ti bude jedno že v jednej skupince jsou lidi pruhovaný a v druhý puntíkovaný.

    Heron avatar 23.8.2009 20:00 Heron | skóre: 53 | blog: root_at_heron | Olomouc
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je dobré mít cikány i nacionalisty
    nemáš problém s pochopením psanýho textu?

    Ty máš problém s vyjadřováním myšlenek: jediný rozdíl barva kůže, zbývá 0 dalších rozdílů == až na barvu kůže ti lidé budou stejní. Tečka.

    23.8.2009 18:39 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je dobré mít cikány i nacionalisty
    Proč do toho taháš i věřící lidi? Škoděj ti nějak?
    unknown_ avatar 23.8.2009 18:41 unknown_ | skóre: 30 | blog: blog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je dobré mít cikány i nacionalisty
    Hehe, podobne s komunistama v dnesni dobe :-D
    23.8.2009 18:44 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je dobré mít cikány i nacionalisty
    Jen pokud se jedná o naprosto dobrovolný komunismus. Což rozhodně není KSČ ani KSČM.
    unknown_ avatar 23.8.2009 18:45 unknown_ | skóre: 30 | blog: blog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je dobré mít cikány i nacionalisty
    Jen pokud se jedna o naprosto dobrovolne nabozenstvi, coz katolicka cirkev rozhodne neni.
    23.8.2009 19:36 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je dobré mít cikány i nacionalisty
    Proto je dobré být evangelík ;-)
    =^..^= AmigaPower® avatar 23.8.2009 20:19 =^..^= AmigaPower® | skóre: 30 | blog: BLB | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je dobré mít cikány i nacionalisty
    Proto je dobré být atheista ;-)
    23.8.2009 20:44 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je dobré mít cikány i nacionalisty
    No to je z hlediska závadnosti jedno. Kromě toho, třeba takoví konunisté byli taky atheisti. Stejně tak hlásit se k určitému náboženství nic nezaručuje samozřejmě... proto jsem proti nálepkování.
    Marek Bernát avatar 23.8.2009 20:53 Marek Bernát | skóre: 17 | blog: Arcadia
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je dobré mít cikány i nacionalisty

    Atheism can be either the rejection of theism,[1] or the position that deitiesdo not exist.

    Ktoré z toho?

    physics.stackexchange.com -- Q&A stránky o fyzike v štýle StackOverflow.
    =^..^= AmigaPower® avatar 23.8.2009 21:28 =^..^= AmigaPower® | skóre: 30 | blog: BLB | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je dobré mít cikány i nacionalisty
    Nevim, klikat do toho nebudu, určitě je to zas anglicky. Vyber si co chceš a já ti ti pak odkejvu, mně je to jedno. ;-)
    Heron avatar 24.8.2009 10:28 Heron | skóre: 53 | blog: root_at_heron | Olomouc
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je dobré mít cikány i nacionalisty
    Jsem bezvýhradný atheista. Až se bojím, že mě Pán Bůh potrestá.
    23.8.2009 19:31 cadic | blog: cadic
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je dobré mít cikány i nacionalisty

    dokud je budu platit z daní tak mi zcela přímo škodí! navíc všechny tyhle kurvy mají zvrácenou potřebu ovlivňovat ostatní. doma a na svym pozemku nechť si dělaj co chtěj, ale dokud budou chodit a kvičet něco jako "ty nejsi věřící tak tě upálíme", "ty nejsi proletář tak tě oběsíme" nebo "ty nejsi správné rasy tak tě zabijem" tak budou vředem společnosti a jasnou hrozbou pro všechny lidi, co chtějí žít normální život!

    23.8.2009 19:38 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je dobré mít cikány i nacionalisty
    dokud je budu platit z daní tak mi zcela přímo škodí
    No tak to souhlas, nicméně si myslim, že zdaleka nejsou jediní, kdo zbytečně vycucává rozpočet :-(
    ale dokud budou chodit a kvičet něco jako "ty nejsi věřící tak tě upálíme"
    A to se děje? Imho maximálně nějakejch pošahanejch 0.x% věřících tohle dělá...
    23.8.2009 19:55 cadic | blog: cadic
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je dobré mít cikány i nacionalisty

    nevim jestli ta cca čtvrtmiliarda militantních věřících po celym světě je zrovna 0.x procenta

    =^..^= AmigaPower® avatar 23.8.2009 20:18 =^..^= AmigaPower® | skóre: 30 | blog: BLB | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je dobré mít cikány i nacionalisty
    Jenom v polsku je těch magorů 93% !!! Blésmrt!!!
    23.8.2009 20:32 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je dobré mít cikány i nacionalisty
    Já myslel u nás... po světě chodí kdejaká cháska, to každopádně.

    Ale jinak ten argument beru, na militantní/fanatické/extrémistické věřící je potřeba si dát bacha...
    Jen bych nerad, aby lidi používali stejné nálepkování jako pro barvu pleti (věřící = grázl). Primární jsou vlastnosti člověka, ne nepodstatnosti jako pleť, náboženská nebo státní příslušnost atd...
    23.8.2009 21:33 Ondrej 'SanTiago' Zajicek
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je dobré mít cikány i nacionalisty

    > pokud budou dělat problémy blonďáci (tlusťoši, brejlatí, teplouši,...), nebudou je mít ostatní lidé rádi. to je pouze logický výstup zkušeností. nikdo se rasistou nerodí.

    Kdepak. Vnimani vnejsich skupin lidi jako vyrazne homogennich (coz je zaklad rasismu) je prirozeny (ale zavadejici) zpusob lidskeho vnimani (1). Az teprv kulturni vyvoj umoznuje se lidem od rasistickeho (a jinak skupinistickeho) uvazovani oprostit, podobne jako treba uz dnes nepraktikujeme krevni msty (coz je take velmi prirozene jednani, jak ukazuje jeho rozsirenost v mnoha kulturach).

    > se kterými jsem měl já osobně vždy jen negativní zkušenosti, tak to není můj problém, mohou si za to sami.

    Aha, takze kdyz jsi mel spatne zkusenosti s osobama A, B, C a D, a pak potkas osobu E (kde osoby A-E jsou ze stejneho etnika), a vuci ni budes mit predsudky a nebudes ji mit rad, tak podle tebe za to muze osoba E? Nebo snad osoby A-D? Top nejsi zodpovedny za sve jednani, kdyz tvrdis, ze za tve jednani vuci osobe E muzou osoby A-D?

    (1) viz treba http://en.wikipedia.org/wiki/Outgroup_homogeneity_bias

    23.8.2009 22:24 Petr "Glubo" Sýkora | skóre: 21 | blog: Glubnik
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je dobré mít cikány i nacionalisty
    Aha, takze kdyz jsi mel spatne zkusenosti s osobama A, B, C a D, a pak potkas osobu E (kde osoby A-E jsou ze stejneho etnika), a vuci ni budes mit predsudky a nebudes ji mit rad, tak podle tebe za to muze osoba E? Nebo snad osoby A-D? Top nejsi zodpovedny za sve jednani, kdyz tvrdis, ze za tve jednani vuci osobe E muzou osoby A-D?

    Ano budu mít předsudky. Ne nedá se říct, že ji nebudu mít rád. Pouze budu ostražitější.

    Ono také zdaleka nejde jen o barvu pleti. Ono třeba já osobně "mám předsudky vůči 'cikánům'", nicméně tím nemyslím pouze barvu pleti, ale způsob úpravy vzhledu těla, způsob chování etc. Do této skupiny nepatří spousty cikánů, které jsem potkal, ze kterých prostě nešla taková ta cikánská ghetovitost tak silně. Jednoduše řečeno mám pocit, že mi chybí obecně zavedené termíny pro rozlišení cikán jakožto etnikum a cikán jakožto podmnožina etnika, která se chová a obléká nějakým způsobem.

    Spíš bych to přirovnal k tomu, že podobné předsudky mám vůči bezďákům třeba v okolí Anděla, Smíchovkého nádraži v Praze. I když pravda je, že ti mají také jinou barvu pleti, ale není to tím, že se s ní už narodili.

    „O mrtvých jen v dobrém." „Pojďme se bavit o Stalinovi."
    vencour avatar 23.8.2009 18:40 vencour | skóre: 56 | blog: Tady je Vencourovo | Praha+západní Čechy
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je dobré mít cikány i nacionalisty

    Jakoby autor brojil proti extrémům a tvrdil, že jsou zároveň nutné, když tu chce mít ty, co jen berou ... ohledně nacionalismu, asi jsem i já nacionalista, máme být na co hrdí, něco se v naší historii najde ;-)

    Ty nejhlubší objevy nečekají nutně za příští hvězdou. Jsou uvnitř nás utkány do vláken, která nás spojují, nás všechny.
    bluemoon avatar 23.8.2009 19:53 bluemoon | skóre: 2 | blog: bluemoon
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je dobré mít cikány i nacionalisty
    no ano, pochopil jste to spravne. jde o to, ze pokud je nejaky velky problem, tak ho chtej lidi resit. pres jedno procento je dokonce i volilo a lidi, kterych se to tyka je urcite daleko vic, jen davaji v politice prednost jinym vecem obzvlaste v dobe krize. zakazovat jim donekonecna jejich moznost resit problemy povede k vetsi popularite jako je tomu v madarsku nebo rakousku. bude daleko vice nestesti pachanych v tomhle smeru obema stranami. Pritom jak ja rikam existuje jeste jedno reseni, ktere je daleko demokratictejsi diky prostrednikovi, protoze si myslim, ze cikani chtej pracovat a zaclenit se, jen jsou v bludnym kruhu. jini cesi zas treba kradou ve velkym, to je individualni. napr. delnicka strana si zaklada na tom, ze se s druhou stranou snazi komunikovat, ac je jimi odmitana, proto ten prostrednik by byl dobry. rozhodne olej do ohne pridavaji takovy kocabove a slusny clovek, ktery je postizen treba nocnim hlukem takovych spoluobcanu nebo mu vadi zneuzivani socialnich davek se citi byt zase podveden a tak se zde resi radeji a hlavne snadneji oko za oko, zub za zub.
    vencour avatar 23.8.2009 20:09 vencour | skóre: 56 | blog: Tady je Vencourovo | Praha+západní Čechy
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je dobré mít cikány i nacionalisty

    Co to? Vy tvrdíte, že cikáni chtěj pracovat? Kolik %? Kde? 40 hodin týdně týden co týden? A to si myslíte, někdo vám to řek, viděl jste tři výjimky nebo jak to je?

    Ty nejhlubší objevy nečekají nutně za příští hvězdou. Jsou uvnitř nás utkány do vláken, která nás spojují, nás všechny.
    Grunt avatar 23.8.2009 20:16 Grunt | skóre: 23 | blog: Expresivní zabručení | Lanžhot
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je dobré mít cikány i nacionalisty
    Kde?
    V Brodském, Kútech a blízkém okolí. Vlastní zkušenost.
    Na co 64-bitů když to jde i s jedním? | 80.78.148.5 | Hack (for) free or Die Hard!
    vencour avatar 23.8.2009 20:18 vencour | skóre: 56 | blog: Tady je Vencourovo | Praha+západní Čechy
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je dobré mít cikány i nacionalisty

    Fajn, dík za odpověď.

    Ty nejhlubší objevy nečekají nutně za příští hvězdou. Jsou uvnitř nás utkány do vláken, která nás spojují, nás všechny.
    Grunt avatar 23.8.2009 20:23 Grunt | skóre: 23 | blog: Expresivní zabručení | Lanžhot
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je dobré mít cikány i nacionalisty
    Teda možná jsem se špatně vyjádřil. Nechtějí pracovat, ale pracují. A to těch 37,5 hod. týdně už několik let. Teda určitě ne všichni, ale znám právě z této oblasti několik, kteří ano.
    Na co 64-bitů když to jde i s jedním? | 80.78.148.5 | Hack (for) free or Die Hard!
    bluemoon avatar 23.8.2009 20:33 bluemoon | skóre: 2 | blog: bluemoon
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je dobré mít cikány i nacionalisty
    taky bych se nad timto odvaznym tvrzenim pred par lety pozastavil. videl jsem jich uz celkem hodne, hlavne kopat diry podel silnic. nejsou o moc horsi nez ukrajinci, mam i jednoho kolegu. presto take k nim pristupuju s predsudky a nepokladam se za rasistu. priznam se, ze je toho ale jeste malo, ale doufam, ze se situace zlepsuje. zakazat delnickou stranu bude znamenat poslapani tvrzeni vsech ostatnich: cikane zacni pracovat a slusne zit, prestan krast a my ti za to dame stejne vyhody jako mame my, muzes jit do penze, vyuzivat bezplatny zdravotni system a jeste jsi neprisel moc na vyhody, ktere ti muze dat skolstvi(tj. pozitivni diskriminace zde neplni funkci motivace). rozhodne zde selhava stat a jeho kocabove, kteri chteji udelat vse pro mensiny, ale jejich problemy se nezabyvaji. rozdmychavaji tak ohen mezi lidmi a lidi si vsimaji hodne tech spise spatnych zkusenosti s nimi.
    23.8.2009 20:42 Eregon | skóre: 22 | blog: Eregonovy_vymysly | Všudezdejší
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je dobré mít cikány i nacionalisty
    Čím více budete mít nároků na svého budoucího chotě...
    No nevím, já si asi chotě pořizovat nebudu, ani poté, co si pořídím dceru a ta dospěje, snad leda zetě :)

    Ale k věci: řekl bych, že až na určité drobnosti se celkem shodujeme.
    ~ w w w w (oo)   [oo] w w w w ~
    bluemoon avatar 23.8.2009 21:02 bluemoon | skóre: 2 | blog: bluemoon
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je dobré mít cikány i nacionalisty
    dík, opraveno, teď jsem i opravil hrubky. v XP z práce nemám možnost korektury, anebo bych měl, ale s win už to neřeším. A to vám všem musím říct: Minule mne někdo nařkl, že v tom super Linuxu si neumím ani zapnout korekturu českého jazyka, když píšu bez hacku a carek. Na to můžu říct jedno, že my máme tak skvělý systém, který umí zjistit, že chcete psát bez háčků a čárek a že je to váš záměr a po několikátém začervenání to sám vzdá a přestane mi to tu v Konqueroru označovat. Jinak jaké jsou ty drobnosti?
    23.8.2009 21:53 Eregon | skóre: 22 | blog: Eregonovy_vymysly | Všudezdejší
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je dobré mít cikány i nacionalisty
    Třeba to, že si nemyslím, že bysme nácky a cikány (podle chování, ne podle barvy) vyloženě potřebovali, ale považuju za správné, že by měli mít prostor se svobodně projevovat v rámci zákona.

    Samozřejmě to vyžaduje, aby stát dokázal účinně zasáhnout ve chvíli, kdy jsou meze překročeny.

    Příklad ideálně fungující společnosti podle mého gusta: pár vymatlaných nácků na náměstích vykřikuje, že za všechno můžou cikáni a že patří do plynu. Drtivá většina ale s cikány nemá problém, protože ani cikáni se netváří, že to je "my a oni", takže si všichni myslí zhruba totéž, jako o jehovistech, obecně se to považuje za demokratickou svobodu projevu a vyčerpaní náckové, kteří nemají, na čem by získali podporu, svoji snahu vyčerpáním vzdávají.

    Slovo rasismus je pro státní instituce neznámé. Pokud má někdo pocit, že jeho práva byla pošlapána (ať už půjde o přidělení dávky nebo o buzeraci policií), má k dispozici přezkumné a opravné prostředky - při jejich použití se berou jen objektivní námitky - ne barva pleti, délka vlasů ani dojmy, že právě toto jsou důvody.

    Pokud někdo z nácků zkusí problém začít "řešit" fyzicky sám, nastává stejná situace, jako při každém jiném napadení a útočník nafasuje svůj trest. Totéž funguje pro jakoukoli jinou trestnou činnost jakékoli osoby - policajti i ostatní orgány totiž nemají motivaci typu "nenechat se obvinit z rasismu", ale "nenechat se obvinit ze špatné práce".

    V téhle ideální společnosti prostě fungují mechanismy (obvykle považované za velmi základní), díky kterým mají všeobecně přijaté normy dostatečnou váhu, aby byly dodržovány celou společností. Potom ani jednotlivé části společnosti nemají dojem, že jiná část společnosti je využívá a není důvod ke konfliktům na základě příslušnosti ke skupině.

    No, zpátky do reality, ve které tohle, co jsem popsal, přímo odporuje technologii moci :-( Jdu si shánět večeři, kdybych se nevrátil, tak Vietnamci to nejspíš nebyli :)
    ~ w w w w (oo)   [oo] w w w w ~
    bluemoon avatar 23.8.2009 22:20 bluemoon | skóre: 2 | blog: bluemoon
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je dobré mít cikány i nacionalisty
    to je presne to, jak by to melo fungovat. minil jsem potrebnost obou skupin pro sjednoceni problemu a vytyceni nazoru ze vsech stran za pomoci jinych. v demokraticke spolecnosti se jim rika nezavisly prostrednici. chtel jsem uvest take nazor, ze pokud nejsou zaujati, tak je jejich cinnost brana jednou ze stran jako spise negativni a majici maly vliv na dosazeni spolecneho cile, take i v nekterych pripadech restrikci na frustraci jinych obyvatel, kterych se to obzvlaste tyka. zaviranim oci pri problemech se situace jenom zhorsi, ne jenom na strane neonacistu, ale i pri kradezich cikanu. budeme casteji slychat: dej sem ten mobil, ty bila svine, nez dej mi mobil, nebo te zabiju. Ja nevim, jak vy, ale ja v tom rozdil vidim. Ten rozdil je predevsim dan socialnim zarazenim. pokud bude rovnejsi, tak vam rekne, ze vas zabije, kdyz mu ho nedate, ale pokud nebude, tak jste ta bila svine. zni to jako blaznovstvi, ale jsou to i tak krucky k rovne spolecnosti, nebo si myslite, ze ne?
    bluemoon avatar 23.8.2009 22:23 bluemoon | skóre: 2 | blog: bluemoon
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je dobré mít cikány i nacionalisty
    ze pokud jsou zaujati, jsem chtel uvest
    23.8.2009 21:14 CyberDragon
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je dobré mít cikány i nacionalisty
    Násilí plodí totiž jenom další násilí.
    To pevne doufam. Bylo by pro mne smutne, kdyby nasili mohlo projit bez patricne odezvy.
    =^..^= AmigaPower® avatar 23.8.2009 22:19 =^..^= AmigaPower® | skóre: 30 | blog: BLB | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je dobré mít cikány i nacionalisty
    ...už by to vyřešit měl, nějakej deratizer! :-D
    Darth Phantom avatar 23.8.2009 22:44 Darth Phantom | skóre: 18 | blog: Kelvin_Fitnick | Doma
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je dobré mít cikány i nacionalisty
    Nojo, ten Brichta už taky neví, čím by na sebe upozornil a zaujmul :). Tyhle sračky a komerční popík, co teď produkuje, se nedají vážně poslouchat. Ty American Bully a další píčoviny, kdy si navlíkne fotbalový dres a šaškuje s ním, to už se nedá. Arakain byl jiný kafe.
    Tahle patička nemá hlavu ani patu
    23.8.2009 23:40 Eregon | skóre: 22 | blog: Eregonovy_vymysly | Všudezdejší
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je dobré mít cikány i nacionalisty
    Tyjo, tuhle jsem byl na jeho něco-jako-koncertě a ani jsem si na deratizéra nevzpomněl :) A šaškárny nepředváděl, zpívalo mu to dobře, a hlavně - má geniálního bubeníka!
    ~ w w w w (oo)   [oo] w w w w ~
    =^..^= AmigaPower® avatar 23.8.2009 23:48 =^..^= AmigaPower® | skóre: 30 | blog: BLB | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je dobré mít cikány i nacionalisty
    ...ale ďáblovy sostružníky s sebou neměl, co?
    =^..^= AmigaPower® avatar 23.8.2009 23:51 =^..^= AmigaPower® | skóre: 30 | blog: BLB | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je dobré mít cikány i nacionalisty
    ...ale to vaše generace ani nemůže pamatovat, já to stih tak-tak ;-)
    23.8.2009 23:52 Eregon | skóre: 22 | blog: Eregonovy_vymysly | Všudezdejší
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je dobré mít cikány i nacionalisty
    a nevykej mi :-P :-D
    ~ w w w w (oo)   [oo] w w w w ~
    =^..^= AmigaPower® avatar 24.8.2009 00:07 =^..^= AmigaPower® | skóre: 30 | blog: BLB | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je dobré mít cikány i nacionalisty
    Já ti nevykám woe! To bylo množný číslo :-D

    ...jó Barča byla Barča... :-(
    23.8.2009 23:51 Eregon | skóre: 22 | blog: Eregonovy_vymysly | Všudezdejší
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je dobré mít cikány i nacionalisty
    To ne, byl to jen vesnický minifestiválek, kde Brichta vystoupil možná na dvě hodiny na jednom z pódií, žádná velká show. ale za ty prachy dobrý :-)
    ~ w w w w (oo)   [oo] w w w w ~
    Darth Phantom avatar 24.8.2009 18:43 Darth Phantom | skóre: 18 | blog: Kelvin_Fitnick | Doma
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je dobré mít cikány i nacionalisty

    No, na ďáblovi soustružníky si celkem ještě vzpomínám, a i na působení Lucky Bílé v Arakainu. Dneska už ale Lucka kvičí na předvolebních mítincích ODS, ta kolaborantská kráva. Ještě že nikoho nenapadlo dát jí na kandidátku (jako nedávno Parobka Brožovou), protože Lucka je totálně vypatlaná a blbá. Ale to už jen tak na okraj.

    Mě asi nejvíc oslovilo období let 90-tých let hraní Arakainu (Salto mortale, S.O.S, Apage satanas atd), to je podle mě skvělá muzika.
    Tahle patička nemá hlavu ani patu
    24.8.2009 17:47 boriz | skóre: 4 | Localhost
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je dobré mít cikány i nacionalisty

    a nebylo by jednodussi ksakru snazit se o to, aby byl vsem stejnej metr? aby na decka co nechodi do skoly prisla socialka, aby nebyly zadny extra pridavky, jen to zivotni minimum od pracau, pokud by tam sli... je takovej problem aby se ke vsem chovalo bez rozdilu? nevsiml sem si, ze by s kymkoliv jinym, komu se neuhnulo a trvalo se na pravidlech stenych jako pro zbytek, byl problem.

    A nechapu slovenskomadarsky spor.... to je kurna problem ze jeden je madar a druhej slovak? ja sem cech a nekdo druhej je treba bulhar, ukrajinec, madar, rus, francouz nebo i brazilec.. a je v tom problem? taky clovek a nejakej posranej kousek pudy na jiznim slovensku? Je to v dobe EU, volnyho cestovani, moznosti bez problemu studovat a cestovat do ciziny problem? Cely tento spor mi prijde jako kdyz trilety dite natahuje ruce a vola "Moje!"...

    Preberte si to jak chcete..

    I slackwaristi maji sve dny
    Grunt avatar 24.8.2009 17:52 Grunt | skóre: 23 | blog: Expresivní zabručení | Lanžhot
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je dobré mít cikány i nacionalisty
    Na to existuje velice snadné Česko-Moravské přirovnání a snadná ukázka důsledků.
    Na co 64-bitů když to jde i s jedním? | 80.78.148.5 | Hack (for) free or Die Hard!
    24.8.2009 19:20 Eregon | skóre: 22 | blog: Eregonovy_vymysly | Všudezdejší
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je dobré mít cikány i nacionalisty
    První odstavec +1 (ke druhému neříkám nic)
    ~ w w w w (oo)   [oo] w w w w ~
    vencour avatar 24.8.2009 19:25 vencour | skóre: 56 | blog: Tady je Vencourovo | Praha+západní Čechy
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je dobré mít cikány i nacionalisty

    Vypadalo by to pěkně. Takhle se tam ale může nabalit spousta prostředníků a přiživit se.

    Ohledně sporů o Horní Uhry, Slováci maj, co chtěli, samostatný jsou, tak ať se oháněj sami. Dvakrát je Češi (1918 a 1945) dostali z bryndy, chtěj víc, tak je to na nich.

    Ty nejhlubší objevy nečekají nutně za příští hvězdou. Jsou uvnitř nás utkány do vláken, která nás spojují, nás všechny.
    Marek Bernát avatar 24.8.2009 20:27 Marek Bernát | skóre: 17 | blog: Arcadia
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je dobré mít cikány i nacionalisty

    K tým Maďarom: máš pravdu, nechápeš to, tak sa nevyjadruj ;-) Jasné, že v tvojom vysnívanom svete, kde má každý IQ 150 a nikto sa neriadi emóciami, zlými skúsenosťami a predsudkami by žiadny spor nebol. Ale skús sa vrátiť späť na zem.

    physics.stackexchange.com -- Q&A stránky o fyzike v štýle StackOverflow.
    vencour avatar 24.8.2009 20:39 vencour | skóre: 56 | blog: Tady je Vencourovo | Praha+západní Čechy
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je dobré mít cikány i nacionalisty

    ... v tvojom vysnívanom svete, kde má každý IQ 150 ...

    To by tam chyběli Slováci, Maďaři nebo jaká je odpověď? :-D

    Tam jde spíš o inteligenci davu, než jednotlivce. ;-)

    Ty nejhlubší objevy nečekají nutně za příští hvězdou. Jsou uvnitř nás utkány do vláken, která nás spojují, nás všechny.
    Marek Bernát avatar 24.8.2009 21:36 Marek Bernát | skóre: 17 | blog: Arcadia
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je dobré mít cikány i nacionalisty

    Chýbalo by tam 99.99% svetovej populácie a ten zvyšok by vďaka inteligencii žiadne podobne hlúpe problémy nemal. Mne osobne by taký svet vcelku vyhovoval :-) Tak či tak, vráť sa na zem, kde priemerný človek moc racionálne neuvažuje a polovicu argumentov tvoria predsudky.

    Nie, o to nejde, skutočne tomu nerozumieš, ide tu o predsudky a zlé skúsenosti (aj keď obvykle len sprostredkované). Ak sa opýtaš ľubovoľného jednotlivého Slováka (hlavne staršieho veku), tak ti povie, že nemá rád Maďarov. Dôvod je prostý, okolo druhej svetovej tu boli ťahanice o naše územie, kedy sa Slovensku zo strany Maďarska diala kopa nechutných vecí (myslím, že to bude podobné vzťahu Sudetskych Nemcov a Čechov, ale v tom sa moc neorientujem) a ešte predtým sme boli 1000 rokov súčasťou Uhorska a za ten čas na Slovensku ľudia Maďarov dosť znenávideli (ťažko povedať či právom, alebo neprávom, ale úplne bez príčiny to určite nebude). A dnešné spory zasa sú o prispôsobivosti Maďarov na Slovensku, takže situácia sa obrátila a Slováci sa občas skutočne správajú ako kedysi Maďari (napríklad povinná výuka jazyka krajiny a zákaz materského jazyka) a ja sa Maďarom nečudujem, keď tiež nie sú zo Slovákov nadšený. Do toho všetkého tá 1000 ročná história a máme problém, ktorý sa len tak nevyrieši.

    physics.stackexchange.com -- Q&A stránky o fyzike v štýle StackOverflow.
    Grunt avatar 24.8.2009 21:51 Grunt | skóre: 23 | blog: Expresivní zabručení | Lanžhot
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je dobré mít cikány i nacionalisty
    myslím, že to bude podobné vzťahu Sudetskych Nemcov a Čechov, ale v tom sa moc neorientujem
    Nejen. Ono je to spor skoro stejný. Teda až na ten detail, že Sudeťáky si sami Češi přizvali a pak je do posledního zase pěkně vyhnali.(I když vzhledem k chování za válek se ani není co divit, ale u Uhrů/Maďarů to nebylo asi jiné) A nejen to. Asi se moc vesele netvářili, když jim zabrali kompletně celé Valtice (+Rakouskou chloubu v podobě Lednicko-Valtického areálu) a více než 50% většinu vyhnali. Vyhánění Maďarů Slovensko (IMHO) teprve čeká.
    Na co 64-bitů když to jde i s jedním? | 80.78.148.5 | Hack (for) free or Die Hard!
    Grunt avatar 24.8.2009 22:14 Grunt | skóre: 23 | blog: Expresivní zabručení | Lanžhot
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je dobré mít cikány i nacionalisty
    Nejen. Ono je to spor skoro stejný.
    Tak jak tak čtu, tak zas tak stejný není. Slováci si to častokrát posrali sami.Ale vztah Rakušáci/Němci vs. Češi a Moravané je stejný jako ti Uhři/Maďaři nebo co to je za verbež na nízkých konících vs. Slováci. Teda až na ten detail, že mi už jich moc na našem území nemáme (a ještě, že mi jsme si zabrali i nějaká jejich území).
    +Rakouskou chloubu v podobě Lednicko-Valtického areálu
    +spoustu jiného území ještě samozřejmě.
    Na co 64-bitů když to jde i s jedním? | 80.78.148.5 | Hack (for) free or Die Hard!
    vencour avatar 24.8.2009 22:17 vencour | skóre: 56 | blog: Tady je Vencourovo | Praha+západní Čechy
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je dobré mít cikány i nacionalisty

    Tvrdí se, že do Konráda Henleina Sudeťáci skoro nezlobili v RČS. Že si tak pokojně žili - opomíjim období po vzniku RČS. Stejně tak i za Rakousko-Uherska nepamatuju na nějaké národnostní spory. Byl větší prostor na sžití Němců a Čechů.

    Teď je na Slovensku tlak na řešení toho samého, soužití, v kratší době, než v Čechách. A právě ta dlouhá historie nadvlády Maďarů je argumentem proti samostatnosti Slovenska. Přesto dnes by se už snad silou nemělo řešit nic.

    Chybou první republiky bylo, že nedala Slovákům federaci či lepší podmínky. Teď to budete asi muset, Slováci, nabídnout Maďarům, pokud stav a emoce jen tak nevyšumí.

    Ty nejhlubší objevy nečekají nutně za příští hvězdou. Jsou uvnitř nás utkány do vláken, která nás spojují, nás všechny.
    Grunt avatar 24.8.2009 22:21 Grunt | skóre: 23 | blog: Expresivní zabručení | Lanžhot
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je dobré mít cikány i nacionalisty
    Stejně tak i za Rakousko-Uherska nepamatuju na nějaké národnostní spory.
    Co to?
    Na co 64-bitů když to jde i s jedním? | 80.78.148.5 | Hack (for) free or Die Hard!
    vencour avatar 24.8.2009 22:38 vencour | skóre: 56 | blog: Tady je Vencourovo | Praha+západní Čechy
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je dobré mít cikány i nacionalisty

    Ok, vim o bouřích na Karlově univerzitě, ale jinak se mi nic nevybaví. A tim spíš myslim takové ty bojůvky nebo národnostní strkanice, ty mi neutkvěly v paměti. No, pátram po jménu ... Českého sněmu ... u Masaryka se píše o slepé nenávisti ke všemu německému (že se mu příčil český nacionalismus). Hm, mezery ... české vesnice, německá města, národní obrození. (Čili téma bylo o vztahu Němců a Čechů a teď je to o Češích a Monarchii)

    Přenechávám místo v diskusi znalejším.

    Ty nejhlubší objevy nečekají nutně za příští hvězdou. Jsou uvnitř nás utkány do vláken, která nás spojují, nás všechny.
    Grunt avatar 24.8.2009 23:18 Grunt | skóre: 23 | blog: Expresivní zabručení | Lanžhot
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je dobré mít cikány i nacionalisty
    Jasně, nějaký aktivní militantní odboj by mohl existovat v té době asi těžko, ale stačí se podívat obecně na Austroslavismus, Panslavismus a podobné. Lidé za takové nálady perzukování byli. Jako příklad uvedu asi ten nejznámější K.H. Borovského, který byl krom cenzury za své názory také deportován do vyhnanství. To se za odboj dalo nazývat určitě. Já bych to jen poopravil na odboj inteligence. Věřím, že kdyby k tomu nastali dříve vhodné podmínky, tak militantní odboj by byla jen a pouze otázka času.
    Na co 64-bitů když to jde i s jedním? | 80.78.148.5 | Hack (for) free or Die Hard!
    vencour avatar 24.8.2009 23:51 vencour | skóre: 56 | blog: Tady je Vencourovo | Praha+západní Čechy
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je dobré mít cikány i nacionalisty

    Ta inteligence tam sedí. Tedy jedinec v protestech proti systému.

    Ty nejhlubší objevy nečekají nutně za příští hvězdou. Jsou uvnitř nás utkány do vláken, která nás spojují, nás všechny.
    Grunt avatar 24.8.2009 23:57 Grunt | skóre: 23 | blog: Expresivní zabručení | Lanžhot
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je dobré mít cikány i nacionalisty
    Tak teď nevím jestli to byla ironie nebo ne. Pokud ano, tak musím poukázat na to, že to nebyl zcela určitě jen jedinec, ale celé masy. Teda spíš pár jedinců se snažilo ovlivnit masy. Na venkov až tak moc ta germanizace neprostoupila a nikdo to tam ani tak nebral, takže nebylo moc bojovat ani proti čemu. Znalost Němčiny se týkala spíše inteligence, úřednictva a městských částí. Z venkova se to obrození často inspirovalo.
    Na co 64-bitů když to jde i s jedním? | 80.78.148.5 | Hack (for) free or Die Hard!
    vencour avatar 25.8.2009 00:11 vencour | skóre: 56 | blog: Tady je Vencourovo | Praha+západní Čechy
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je dobré mít cikány i nacionalisty

    Jedinec symbolicky, stejně jako o století pozdějš disidenti. O české vesnici a německém městu jsem psal. No, mam co někdy v budoucnu zkoumat, Teď si vzpomenu jen na Slávy dceru.

    (Nebyla náhodou i robota v českých zemích oproti Slovensku zrušena dříve? Tedy dříve menší útlak zvenčí?)

    Ty nejhlubší objevy nečekají nutně za příští hvězdou. Jsou uvnitř nás utkány do vláken, která nás spojují, nás všechny.
    vencour avatar 25.8.2009 00:13 vencour | skóre: 56 | blog: Tady je Vencourovo | Praha+západní Čechy
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je dobré mít cikány i nacionalisty

    Tak zřejmě robota zrušena v r. 1848 v Čechách i Uhrách.

    Ty nejhlubší objevy nečekají nutně za příští hvězdou. Jsou uvnitř nás utkány do vláken, která nás spojují, nás všechny.
    microcz avatar 25.8.2009 07:54 microcz | skóre: 18 | blog: Michalův zápisník | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč je dobré mít cikány i nacionalisty

    tak jsem si to přečetl, vypadá to že osud této země ti neni lhostejný i s tvojí vizí řešení konceptuálně souhlasím, taky jsem pro pozitivní motivaci (odměňování za úspěchy) a negativní motivaci (strašák odebraní dávek). Některé závěry ke kterým jsi došel mi mluví z duše, ale rozhodně nesouhlasím s tou závěrečnou pasáží o státě. Kdo je to stát, kdo by se měl postarat? Kdykoliv je nějaký problém měl by ho řešit stát? Státem je v této problematice právě onen Kocáb, kterého právem kritizuješ a který řídí příslušné ministerstvo a Kocába nedosadí do úřadu stát, ale vládnoucí politická strana(y), která jej v tuto chvíli představuje.

    Já bych problém přenesl na záda neziskových organizací, jejichž členy jsou často romové a kteří narozdíl od úředníků mají s komunitou styky, těm nejlěpším bych na jejich činnost z rozpočtu maximálně něco přispěl, protože tihle lidé dělají kus práce. Za zmínku stojí kampaň "Udělej něco" (www.youtube.com/watch), na které se podílí Gypsi.cz, tihle kluci podle mě odvádějí víc práce než tisíc ministerstev a Kocábů. Jiná organizace zase přispívala romům na rekonstrukci jejich bytů, v případě že si jej sami zrekonstruují, zaměstnání při rekonstrukci, byl pro dotyčné první krok jiným směrem. Pokud se podobná organizace dokáže prosadit, zaujmout cílovou skupinu, získat příspěvky od sponzorů případně transparentně zažádat o nějaké státní či evropské dotace vyhrazené těmto účelům je podle mě vše daleko snažší než platit hromady státních úředníků s kilometr dlouhým výčtem titulů z humanitních škol, nulovou znalostí terénu, kteří znuděně sedí v kanceláři a považují se za "odborníky na sociální problematiku", kteří stejně budou hledat nějako třetího kdo by v terénu problémy řešil.

    Založit nové vláknoNahoru

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.