abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    dnes 13:22 | Nová verze

    Fossil (Wikipedie) byl vydán ve verzi 2.24. Jedná se o distribuovaný systém správy verzí propojený se správou chyb, wiki stránek a blogů s integrovaným webovým rozhraním. Vše běží z jednoho jediného spustitelného souboru a uloženo je v SQLite databázi.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 12:44 | Nová verze

    Byla vydána nová stabilní verze 6.7 webového prohlížeče Vivaldi (Wikipedie). Postavena je na Chromiu 124. Přehled novinek i s náhledy v příspěvku na blogu. Vypíchnout lze Spořič paměti (Memory Saver) automaticky hibernující karty, které nebyly nějakou dobu používány nebo vylepšené Odběry (Feed Reader).

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 04:55 | Nová verze

    OpenJS Foundation, oficiální projekt konsorcia Linux Foundation, oznámila vydání verze 22 otevřeného multiplatformního prostředí pro vývoj a běh síťových aplikací napsaných v JavaScriptu Node.js (Wikipedie). V říjnu se verze 22 stane novou aktivní LTS verzí. Podpora je plánována do dubna 2027.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 04:22 | Nová verze

    Byla vydána verze 8.2 open source virtualizační platformy Proxmox VE (Proxmox Virtual Environment, Wikipedie) založené na Debianu. Přehled novinek v poznámkách k vydání a v informačním videu. Zdůrazněn je průvodce migrací hostů z VMware ESXi do Proxmoxu.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 04:11 | Nová verze

    R (Wikipedie), programovací jazyk a prostředí určené pro statistickou analýzu dat a jejich grafické zobrazení, bylo vydáno ve verzi 4.4.0. Její kódové jméno je Puppy Cup.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 22:44 | IT novinky

    IBM kupuje společnost HashiCorp (Terraform, Packer, Vault, Boundary, Consul, Nomad, Waypoint, Vagrant, …) za 6,4 miliardy dolarů, tj. 35 dolarů za akcii.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 9
    včera 15:55 | Nová verze

    Byl vydán TrueNAS SCALE 24.04 “Dragonfish”. Přehled novinek této open source storage platformy postavené na Debianu v poznámkách k vydání.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 13:44 | IT novinky

    Oznámeny byly nové Raspberry Pi Compute Module 4S. Vedle původní 1 GB varianty jsou nově k dispozici také varianty s 2 GB, 4 GB a 8 GB paměti. Compute Modules 4S mají na rozdíl od Compute Module 4 tvar a velikost Compute Module 3+ a předchozích. Lze tak provést snadný upgrade.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 04:44 | Nová verze

    Po roce vývoje od vydání verze 1.24.0 byla vydána nová stabilní verze 1.26.0 webového serveru a reverzní proxy nginx (Wikipedie). Nová verze přináší řadu novinek. Podrobný přehled v souboru CHANGES-1.26.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 04:33 | Nová verze

    Byla vydána nová verze 6.2 živé linuxové distribuce Tails (The Amnesic Incognito Live System), jež klade důraz na ochranu soukromí uživatelů a anonymitu. Přehled změn v příslušném seznamu. Tor Browser byl povýšen na verzi 13.0.14.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    KDE Plasma 6
     (72%)
     (9%)
     (2%)
     (17%)
    Celkem 745 hlasů
     Komentářů: 4, poslední 6.4. 15:51
    Rozcestník

    PC skrinka Gembird Midi CCC-ML2

    5.11.2012 18:03 | Přečteno: 1538× | pc skrinka | poslední úprava: 6.11.2012 15:03

    V tomto blogu budem popisovať montovanie základnej dosky do skrinky Gembird Midi CCC-ML2.

    Úvod

    Táto skrinka je vcelku pekná a ľahka. Samozrejme som si vedomy rizika, že takáto skrinka môže rezonovať v dôsledku vibrácii.

    Montažne prislušenstvo

    Prislušenstvo je základne. Jedna zaslepka, piezo a sada škrutiek, distančných stĺpikov.

    Predný panel skrinky

    Predný panel je bežný typ panelu bez akýchkoľvek zbytočnosti. Prítomná je jedna krytka optickej mechaniky, ktorú som samozrejme demontoval, pretože nepasovala na daný typ optickej mechaniky. Ale ako dekorácia v prípade neosadenia mechaniky stačí.Ďalej sú pritomné základné prvky ovladania a signalizácie. Tlačidla power, ktoré je podsvietené a reset. Ledky power a činnosť hdd. Ako zaujimavosť uvediem, že ledka power nesvieti ale podsvietenie tlačidla power funguje. Samozrejmosťou sú dve USB a sluchadlový výstup a vstup mikrofónu. Uchytenie predného panela je podľa mňa dobre vymyslené, pretože ho držia samorezné skrutky a západky.

    Bočný panel

    Na bočnom panely sú pripravené dve pozície pre ventilátory dvoch veľkosti. Ako bonus dal výrobca rychloskrutky na ľavú bočnicu pri pohľade zpredu.

    Zadný panel

    Na zadnom panely je taktiež jedná pozícia pre ventilátor 8 cm veľkosti.Čásť pre prídavné karty je chránená krytom, ktorý je zaistený jednou skrutkou. Jednotlivé prídavné karty majú vlastné skrutky.

    Na čo treba dávať pozor

    V prvom rade je nutné skontrolovať obsah škatule, pretože ja som bral dve a jedna mala na bočnom plechu škrabanec. Ďalej odporúčam použitie priložených skrutiek na zaistenie bočnice, pretože iné skrutky s rovnakým zavitom môžu vytvárať dojem strhnutého závitu.

    Montáž pevného disku je trochu problematická, pretože výrobca danej skrine navrhol úchyt pre 3.5" ako súčasť pozícii 5.25". Každý výrobca PC skriniek má iné riešenia.

    Vrchná časť sú 5.25" pozície a spodná časť je 3.5" pozície. Riešenie daného problému je namontovať hdd pred montážou základnej dosky alebo demontážou čelného panela.

    Montáž optickej mechaniky v prípade použitia krytky optickej mechaniky je nutné tiež demontovať zdroj. V prípade, že zdroj nie je namontovaný, tak stačí napasovať mechaniku, tak aby tlačidlo krytky fungovalo.

    Záver

    Napriek tomu, že ide o lacnú skrinku, môžem povedať,že je na dobrej úrovni. Ak nie je potrebná častá výmena komponentov, tak je táto skrinka ideálna.

    Update

    Update 06112012 13:49 : Skrytie fotiek na revíziu.

    Update 06112012 15:00 : Zverejnenie nových fotiek skrinky. Zmazananie starých fotiek.

           

    Hodnocení: 17 %

            špatnédobré        

    Obrázky

    PC skrinka Gembird Midi CCC-ML2, obrázek 1 PC skrinka Gembird Midi CCC-ML2, obrázek 2 PC skrinka Gembird Midi CCC-ML2, obrázek 3 PC skrinka Gembird Midi CCC-ML2, obrázek 4 PC skrinka Gembird Midi CCC-ML2, obrázek 5 PC skrinka Gembird Midi CCC-ML2, obrázek 6 PC skrinka Gembird Midi CCC-ML2, obrázek 7

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    Komentáře

    Vložit další komentář

    5.11.2012 18:21 skywaker
    Rozbalit Rozbalit vše Re: PC skrinka Gembird Midi CCC-ML2
    pekne retro.... z vlastnej skusenosti mozem povedat uz nikdz vias ckrinku od Eurocase, C-Techu.. tato gembird sa dost podoba na Ctech Deluxe a ta bola total sracka ktora vybrovala ako delo.. radsej kupit low end od Cooler Master alebo inej znaky napr nejaku lacnu Fractal Design... ono niekto moze povedat ze na skrinke nezalezi. ale ja hovorim ze zalezi. kvalitna skrinka moze stlmit zvuk s chladicov takze ich nie je ani pocut.
    5.11.2012 18:30 ewew | skóre: 40 | blog: ewewov_blog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: PC skrinka Gembird Midi CCC-ML2

    Vybrácie možno spôsobovali prídavné ventilátory. Ja čo som testoval dosku v tejto skriny, tak som nezaznamenal nejaké zvýšeny hluk.

    Používal si aj prídavné ventilátory ?

    Root v linuxe : "Root povedal, linux vykona."
    5.11.2012 18:47 skywaker
    Rozbalit Rozbalit vše Re: PC skrinka Gembird Midi CCC-ML2
    nie mal som klasicku zostavu

    s intel chladicom na cpu a graficka karta.. a 2 pevne disky.. mozno to trosku vybrovalo koli tym diskom, tym nechcem navodit dojem zeby boli zle upevnene a este ktomu dvd napalovacka.

    teraz mam pc v skrinke Cooler Master Elite 361 a mam este jednu prazdnu skrinku Cooler Master Elite 311

    obydve maximalna spokojnost
    Fluttershy, yay! avatar 5.11.2012 21:57 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: PC skrinka Gembird Midi CCC-ML2
    Papír je známý přenášením vibrací.
    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    7.11.2012 23:17 Ovocníček
    Rozbalit Rozbalit vše Re: PC skrinka Gembird Midi CCC-ML2

    Vybrácie možno spôsobovali prídavné ventilátory.

    Fukary moc vibrací neudělají - zato pevné disky, ouha! Samy o sobě se třeba moc hlučné nezdají, ale když se napevno přišroubují do pozice, tak okamžitě rozkmitají skříň (ať jsou plechy tlusté nebo tenké) a udělá to takové na první pohled nenápadné, ale ve skutečnosti dost silné hučení.

    Řešením je nemontovat pevné disky do pozic ve skříni. Někteří lidé je věší na gumy od trenek (jsem se díval na http://extrahardware.cnews.cz/clanky/bastlirna-aneb-nejsilenejsi-kreace-uvnitr-pc-obrazem), nebo vytvořit něco jiného, kde by disk nebo koš s disky nebyl pevně přichycený ke skříni, nýbrž aby mezi tím byl nějaký měkký tlumící materiál.

    8.11.2012 18:07 SPM | skóre: 28
    Rozbalit Rozbalit vše Re: PC skrinka Gembird Midi CCC-ML2
    Moje skříň měla přibalené silentbloky, teda spec. šrouby s gumou, kde ta guma dělí disk od klece. Dát tona gumu od trenek je tak akorát na to ten disk zničit :)
    Dreit avatar 8.11.2012 21:07 Dreit | skóre: 15 | blog: Dreit a jeho dračí postřehy | Královehradecký kraj
    Rozbalit Rozbalit vše Re: PC skrinka Gembird Midi CCC-ML2

    Někteří lidé je věší na gumy od trenek

    Mám takhle pověšený dva Samsung disky v RAIDu a nejvíc mi vadí zvuk toho, jak se ve zdroji protlačuje vzduch skrz díry ve skříni :-)

    Nope
    5.11.2012 18:21 Ragzid | skóre: 24 | blog: Pivní koutek | Liberec-Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: PC skrinka Gembird Midi CCC-ML2
    Ja jsem asi zaspal dobu, nebo se mi zda, ze nekdo vynalezl stroj casu, a my jsme zpatky tak o 10 let?

    Aspon ta deska na to vypada...
    Michal Fecko avatar 5.11.2012 18:27 Michal Fecko | skóre: 31 | blog: Poznámkový blog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: PC skrinka Gembird Midi CCC-ML2
    +1 Severny mostik a juzny mostik, paralelny disk... WOW...
    5.11.2012 18:28 ewew | skóre: 40 | blog: ewewov_blog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: PC skrinka Gembird Midi CCC-ML2

    Rozmýšlal som, že či tu dosku nezaretušujem.

    Root v linuxe : "Root povedal, linux vykona."
    7.11.2012 23:22 Ovocníček
    Rozbalit Rozbalit vše Re: PC skrinka Gembird Midi CCC-ML2
    A to ještě nikdo nezačal kvičet o tom zdroji LC Power :)
    5.11.2012 19:46 SPM | skóre: 28
    Rozbalit Rozbalit vše Re: PC skrinka Gembird Midi CCC-ML2
    Teda, chápu že se na pěkné a povedené skříně píšou recenze, fotí se, apod. Ale má to cenu dělat u narychlo zohýbaného tenkého plechu za pár korun? :D
    5.11.2012 19:47 w4rr10r
    Rozbalit Rozbalit vše Re: PC skrinka Gembird Midi CCC-ML2
    Odstrašující příklad.
    5.11.2012 19:55 ewew | skóre: 40 | blog: ewewov_blog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: PC skrinka Gembird Midi CCC-ML2

    Spominaná skrinka vyzerá hrozne ?

    Napísal som blog o tom, pretože keď už to skladám, tak to aj nafotím. Je to fotené mobilom. Mal som vtedy zlé svetlo a blesk na telefone nebol výhra.

    Root v linuxe : "Root povedal, linux vykona."
    Michal Fecko avatar 5.11.2012 20:03 Michal Fecko | skóre: 31 | blog: Poznámkový blog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: PC skrinka Gembird Midi CCC-ML2
    Nekomentuje ale vyhotovenie fotky ale to co fotka zobrazuje. A pri tom nepomoze ani lepsi fotak ani lepsie svetlo :-)
    Fluttershy, yay! avatar 5.11.2012 21:56 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: PC skrinka Gembird Midi CCC-ML2
    Gembird je známý výrobce kvalitních počítačových komponent a příslušenství. Jejich špičková technologie a volba těch nejmodernějších materiálů zajišťují vynikající vlastnosti skříně včetně snadné přenositelnosti díky hmotnosti pouhé tři kilogramy (je to jako s bicykly, čím lehčí, tím lepší). Takové parametry tvoří v kombinaci s cenou neuvěřitelných 500 korun neodolatelnou kombinaci.
    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    AsciiWolf avatar 6.11.2012 13:23 AsciiWolf | skóre: 40 | blog: Blog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: PC skrinka Gembird Midi CCC-ML2
    :-D
    7.11.2012 23:20 Ovocníček
    Rozbalit Rozbalit vše Re: PC skrinka Gembird Midi CCC-ML2
    Teda, chápu že se na pěkné a povedené skříně píšou recenze
    Jenž pod tím "pěkná a povedená" se většinou skrývá komediální cena 2-4 tisíce, což je s prominutím volovina vysolit za skříň. Lowend, který taky poslouží, nikdo moc na vědomí nebere. Zbytečně se tak vytváří dojem, že do kastle se fakt musí investovat, protože jinak budete celý život nešťastný nebo co.
    Fluttershy, yay! avatar 7.11.2012 23:46 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: PC skrinka Gembird Midi CCC-ML2
    Bohužel nevím o nové skříni pod litr, která by nebyla papírová. Dokonce ani do dvou litrů to není velká sláva. Mám CM Silencio 550, s ohledem na nehlučnost vybírané ventilátory a disk v chladící krabici, takže za ty dva tisíce tichou skříň mám, ale zase je to na úkor výkonu/chlazení.

    Problém je v tom, že čeští obchodníci se nebojí za slušné skříně, které se na Západě prodávají kolem $100, chtít skoro čtyři tisíce korun.
    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    8.11.2012 18:10 SPM | skóre: 28
    Rozbalit Rozbalit vše Re: PC skrinka Gembird Midi CCC-ML2
    Jenže u těch levných je to prašť jak uhoď a ty rozdíly tam budou minimální, takže co porovnávat v recenzi? Ono když se někdo spokojí s papírem, nevadí mu vibrace, tak ať klidně tu levnou skříň koupí :)
    5.11.2012 19:58 DanBlack | skóre: 7
    Rozbalit Rozbalit vše Re: PC skrinka Gembird Midi CCC-ML2

    Retrorecenze? Povedená... 8-)

    "Real life: Great graphics & physics, but the story and gameplay sucks."
    gtz avatar 5.11.2012 20:39 gtz | skóre: 27 | blog: gtz | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: PC skrinka Gembird Midi CCC-ML2
    Co to je? recenze montáže case z roku 2000 :-)
    - nejhorší jsou trpaslíci ... Ti Vám vlezou úplně všude
    5.11.2012 20:48 ewew | skóre: 40 | blog: ewewov_blog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: PC skrinka Gembird Midi CCC-ML2

    Neviem prečo riešite aká je tam doska namontovaná.

    Tu ide hlavne o to ako do tej skrine dostať dosku v rozumnom čase a ako sa vyhnúť zbytočnému zdržaniu.

    Root v linuxe : "Root povedal, linux vykona."

    Založit nové vláknoNahoru

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.