abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    dnes 17:33 | Nová verze

    Canonical vydal (email, blog, YouTube) Ubuntu 24.04 LTS Noble Numbat. Přehled novinek v poznámkách k vydání a také příspěvcích na blogu: novinky v desktopu a novinky v bezpečnosti. Vydány byly také oficiální deriváty Edubuntu, Kubuntu, Lubuntu, Ubuntu Budgie, Ubuntu Cinnamon, Ubuntu Kylin, Ubuntu MATE, Ubuntu Studio, Ubuntu Unity a Xubuntu. Jedná se o 10. LTS verzi.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 3
    dnes 14:22 | Komunita

    Na YouTube je k dispozici videozáznam z včerejšího Czech Open Source Policy Forum 2024.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 13:22 | Nová verze

    Fossil (Wikipedie) byl vydán ve verzi 2.24. Jedná se o distribuovaný systém správy verzí propojený se správou chyb, wiki stránek a blogů s integrovaným webovým rozhraním. Vše běží z jednoho jediného spustitelného souboru a uloženo je v SQLite databázi.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 12:44 | Nová verze

    Byla vydána nová stabilní verze 6.7 webového prohlížeče Vivaldi (Wikipedie). Postavena je na Chromiu 124. Přehled novinek i s náhledy v příspěvku na blogu. Vypíchnout lze Spořič paměti (Memory Saver) automaticky hibernující karty, které nebyly nějakou dobu používány nebo vylepšené Odběry (Feed Reader).

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 04:55 | Nová verze

    OpenJS Foundation, oficiální projekt konsorcia Linux Foundation, oznámila vydání verze 22 otevřeného multiplatformního prostředí pro vývoj a běh síťových aplikací napsaných v JavaScriptu Node.js (Wikipedie). V říjnu se verze 22 stane novou aktivní LTS verzí. Podpora je plánována do dubna 2027.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 04:22 | Nová verze

    Byla vydána verze 8.2 open source virtualizační platformy Proxmox VE (Proxmox Virtual Environment, Wikipedie) založené na Debianu. Přehled novinek v poznámkách k vydání a v informačním videu. Zdůrazněn je průvodce migrací hostů z VMware ESXi do Proxmoxu.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 04:11 | Nová verze

    R (Wikipedie), programovací jazyk a prostředí určené pro statistickou analýzu dat a jejich grafické zobrazení, bylo vydáno ve verzi 4.4.0. Její kódové jméno je Puppy Cup.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 22:44 | IT novinky

    IBM kupuje společnost HashiCorp (Terraform, Packer, Vault, Boundary, Consul, Nomad, Waypoint, Vagrant, …) za 6,4 miliardy dolarů, tj. 35 dolarů za akcii.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 12
    včera 15:55 | Nová verze

    Byl vydán TrueNAS SCALE 24.04 “Dragonfish”. Přehled novinek této open source storage platformy postavené na Debianu v poznámkách k vydání.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 13:44 | IT novinky

    Oznámeny byly nové Raspberry Pi Compute Module 4S. Vedle původní 1 GB varianty jsou nově k dispozici také varianty s 2 GB, 4 GB a 8 GB paměti. Compute Modules 4S mají na rozdíl od Compute Module 4 tvar a velikost Compute Module 3+ a předchozích. Lze tak provést snadný upgrade.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    KDE Plasma 6
     (73%)
     (9%)
     (2%)
     (17%)
    Celkem 760 hlasů
     Komentářů: 4, poslední 6.4. 15:51
    Rozcestník


    Vložit další komentář
    2.4.2005 12:42 Lukoko
    Rozbalit Rozbalit vše ...
    Mozna prave vyvolam flame mezi PocketPC a Palmem ale ...
    -> Vhodný na čtení elektronických knih do školy, autobusu atp.
    Palm i PocketPC
    -> Přehledný organizer, jednoduše synchronizovatelný s PC
    Palm je lepsi
    -> Posloužit i jako mp3 přehrávač
    Palm i PocketPC viz pamet(SD)
    -> Aby tam byl nějaký přehledný email klient
    Palm i PocketPC
    -> Měl by mít bluetooth, abych v kombinaci s mým mobilem měl přístup na internet
    Palm i PocketPC
    -> Nějaký browser, alespoň pro základní prohlížení stránek když je potřeba
    Palm i PocketPC
    -> ICQ, IRC klient
    Palm i PocketPC
    -> Samozřejmě ssh klient když je potřeba udělat jednoduchou změnu na serveru, restartovat nějakou službu atp.
    PocketPC pouzivam a super, na palm sem ssh neobjevil -> Aby měl dostatek paměti, pro uložení dokumentů, poznámek, obrázků SD kartu si koupis do cehokoliv
    -> A v neposlední řadě samozřejmě aby baterie nebyla vybitá za dvě hodiny, obyčejný práce
    to zalezi na jednotlivym typu

    Kazdopadne pokud de o pohldnost v synchronizaci s linuxem, tak palm je na to o neco lip, ale na druhou stranu spojekt SynCE je umi syncnout do KDE i GNOME (Win no problem jak palm tak PoPC)
    jinak co se tyka jednotlivejch zarizeni, tak potom se asi rozhodni podle ceny, ale vrele doporucuju HP (cena/vykon -> cool). U palmu si nejsem jistej tim ssh, ale PocketPutty je hustyyy na WinCE
    2.4.2005 12:57 Jan Grmela | skóre: 45 | blog: Kilo šťávy z lachtana | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ...
    2.4.2005 19:28 Lukoko
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ...
    sry ... neobevil, protoze nehledal :-( omlouvam se ...
    2.4.2005 14:16 Haaja | skóre: 25 | blog: haaja | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ...
    A nějaký konkrétní tipy nemáte? Nebo i osobní zkušenosti?
    2.4.2005 14:44 Haaja | skóre: 25 | blog: haaja | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Našel jsem toto
    Co říkate na tyto dva tipy?
    HP
    iPaq rx3715
    
    palmOne
    Tungsten T5
    
    2.4.2005 15:15 ls
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Našel jsem toto
    Ja mam tip na typ Tungsten T3 nebo T5..
    2.4.2005 17:29 Pedro
    Rozbalit Rozbalit vše A co třeba SX1
    Před několika dny se mi dostal do rukou mobilni telefon Siemens SX1 a měl jsem čas si s ním trošku hrát. Za cenu 5.200,- je to velmi dobrá koupě. Telefon má Symbian OS. Existují aplikace na vše co si psal, že potřebuješ. Na ssh existuje dokonce putty ve verzi pro symbian telefony. Displej je celkem velký a není problém připojit irda nebo bluetooth klávesnici. S úložným prostorem by také neměl být problém (MMC karty - co jsem četl tak se testovali až 1gb karty bez problému) Netvrdím, že je to to pravé ořechové co hledáš, ale za ty peníze....
    2.4.2005 19:31 Lukoko
    Rozbalit Rozbalit vše Re: A co třeba SX1
    Siemensy mam sice moc rad, ale Symbian neni ta prava volba, pokud chces fakt zarizeni se kterym se da neco delat, navic na nektery ipaqy se da dat linux a palm taky koketuje s postavenim novyho systemu na linuxu. Symbian je podle me tak pro smartphony ale na neco kloudnyho fakt ne. (tentokrat nemusim hledat, vim z hlavy ;-) )
    3.4.2005 09:59 kavol
    Rozbalit Rozbalit vše Re: A co třeba SX1
    Symbian neni ta prava volba, pokud chces fakt zarizeni se kterym se da neco delat
    souhlas

    nedávno jsem pořídil starší SE P800, jako náhrada ztraceného telefonu dobrý (i když potichu zvoní :-( ), jako mp3 player dobrý, šachy si na tom taky zahraju, ale jinak ... sehnat ssh klient mi trvalo dost dlouho, všude jen odkazy nebo nefunkční stránky, skončil jsem u jakési staré verze putty, se kterou moc spokojen nejsem, jabber klient jsem našel jediný použitelný (tipicme, a říkám použitelný, ne že bych s ním byl spokojen ...), komunikaci s Linuxem jsem doteď nevyřešil (pravda, moc jsem se nesažil ...), programy se neukončují nýbrž jen přestanou používat, což má občas zajímavé důsledky, správa souborů jako "dokumentů" ve "složkách" je podle mě hodně přes ruku, atd.

    samozřejmě situace se software by byla poněkud lepší, pokud bych netrval na tom, aby to bylo free (aspoň "as beer"), ale dát za sw výbavu několikanásobek toho, co za hw se mi jednak příčí, druhak na to ani nemám :-(
    2.4.2005 19:32 Jiri Bajer | skóre: 34 | blog: Sarimuv koutek | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Elektronicke knihy
    Cau,

    bacha na to, ze obrazovka PDA neni moc vhodna na cteni dlouhejch textu - i kdyz si to neuvedomis, tak po par mesicich u zariciho toternyho displeje taky muzes navstivit ocni (nebyl bys prvni, ani posledni)...

    Jinak obecne PDA nejsou "notebook do kapsy" - sice spoustu z toho, co pozadujes umej, ale nestoji to za to. Zkus si pomoci stylusu vypisovat unixovy prikazy. Po par radkach te to prejde. Totez plati pro pidirozliseni na browseni. Fulltext jde, ale jak je tam obrazek, nemas co cist. ;-) PDA je na to, abys mel po ruce genialni telefonni seznam, planovac, kalendar, budik, poznamky a hlavne: fulltextovy vyhledavani. Sync s linuxem je pro obe platformy samozrejmost, u novejsich modelu s barevnym aktivnim TFT se rozluc s dlouhou vydrzi na baterky - na to je idealni cernobilej Palm m505 (SD, velka pamet, dlouho vydrzi).

    Za PDA podle me nema smysl davat vyrazne pres 5k Kc, protoze je to vec, kterou tahas v kuse s sebou a docela dostava zabrat. Fotaky, WiFi a podobny vecicky moc zerou a stejne je skoro nevyuzijes. BT je fajn, pokud jde vypnout. ;-) SD je nutnost, FLASH je milej bonus. => starsi kousek z druhy ruky, treba Palm TT2 nebo ta 505.

    Zkus si precist Zen of Palm, budes osvicen a nikdy nezatouzis po Pocket Windows. ;-)

    YMMV
    3.4.2005 13:06 Lukoko | skóre: 8 | blog: Lukoko | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Elektronicke knihy
    bacha na to, ze obrazovka PDA neni moc vhodna na cteni dlouhejch textu

    no takto je sporny, uz sem na psa precet minimalne 50 knizek a nemuz si na to stezovat ... nedovedu si predstavil, ze bych si tahal soukouvoudle knihovnu vsude s sebou

    Mac OS X je taky unix
    2.4.2005 22:03 © | skóre: 37 | blog: escaped
    Rozbalit Rozbalit vše Zaurus?
    I když... to není moc Palm, že? ;-)
    3.4.2005 10:49 Jiri Bajer | skóre: 34 | blog: Sarimuv koutek | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Dalsich par postrehu
    Jen tak naokraj, docela mi prijde, ze s nastupem blogu zacinaji prosakavat otazky typicke pro "Diskusni forum" do blogu - a to je spatne. Pls, priste lepe a radostneji... ;-)

    Dalsi zakladni pozadavky na libovolne PDA (po cca 3 letech aktivniho pozuivani) jsou:

    rychlost zapnuti a vypnuti v tom stavu, ve kterem jsem PDA vypnul; pohodlnost pridani rychle poznamky; pohodlnost pridani noveho zaznamu do kalendare (hlavne casovy udaj - tady ma Palm trosku rezervy); rychlost prepinani aplikaci (u Palm m100 mi prislo, ze snad pouziva linearni seznam, protoze napr. s narustajicim adresarem se prodluzovala doba, nutna k prepnuti do nej - projevovalo se hlavne u skoroplne RAM; u TT2 to nepozoruju); prehlednost GUI a moznost pracovat s PDA i bez stylusu; mnozstvi zobrazene informace v ramci titerneho rozliseni; castecne i integrace s Linuxovym desktopem, ale stejne syncuju v textu a desktop mam spis jako readonly

    Podle me je idealni si PDA pujcit od kamarada a mesic ho zkusit pouzivat. Pak uvidis, co te stve a co ti vyhovuje....

    Založit nové vláknoNahoru

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.