abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
AbcLinuxu hledá autory!
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
dnes 19:33 | Nová verze

Bylo vydáno Ubuntu 20.04.1 LTS, tj. první opravné vydání Ubuntu 20.04 LTS s kódovým názvem Focal Fossa. Přehled novinek v poznámkách k vydání a v přehledu změn. Součástí oznámení je infografika Ubuntu od 2004 do 20.04 LTS (png).

Ladislav Hagara | Komentářů: 0
dnes 18:00 | Pozvánky

MojeFedora.cz upozorňuje na letošní Flock aneb letošní online konferenci zaměřenou na přispěvatele do Fedory. Konference probíhá od zítra 7. srpna do neděle 9. srpna, viz program.

Ladislav Hagara | Komentářů: 0
dnes 15:00 | Nová verze

Po půl roce od vydání verze 2.31 byla vydána verze 2.32 knihovny glibc (GNU C Library). Přehled novinek v poznámkách k vydání.

Ladislav Hagara | Komentářů: 0
dnes 09:33 | IT novinky

Dnes končí bezpečnostní konference Black Hat USA 2020 (Twitter) a začíná bezpečnostní konference DEF CON 28 (Twitter). Kvůli onemocnění COVID-19 ne v Las Vegas, ale pouze virtuálně. Na konferenci DEF CON naplánované přednášky jsou již k dispozici na DEF CON Media Serveru a na YouTube.

Ladislav Hagara | Komentářů: 1
dnes 07:33 | Nová verze

Po více než pěti letech byla vydána nová verze 1.7 multiplatformního grafického editoru Pinta (Wikipedie). Přehled novinek v poznámkách k vydání.

Ladislav Hagara | Komentářů: 0
dnes 00:33 | Komunita

V září loňského roku Richard Stallman rezignoval na funkci prezidenta Free Software Foundation (FSF). Včera byl zvolen nový prezident. Je jím Geoffrey Knauth (Twitter).

Ladislav Hagara | Komentářů: 7
včera 18:11 | Nová verze

Mozilla na svém blogu informuje o Enhanced Tracking Protection (ETP) 2.0 aneb nové verzi rozšířené ochrany proti sledování ve Firefoxu. Nová verze chrání také před technikou redirect tracking a každých 24 hodin smaže sledovací cookies. Podrobněji na blogu věnovaném bezpečnosti.

Ladislav Hagara | Komentářů: 0
včera 14:33 | Nová verze

The Document Foundation oznámila na svém blogu vydání nové verze 7.0 svobodného kancelářského balíku LibreOffice. Podrobný přehled nových vlastností i s náhledy v poznámkách k vydání (cs) nebo také na Youtube a PeerTube.

Ladislav Hagara | Komentářů: 11
včera 13:33 | Nová verze

Byla vydána nová stabilní verze 3.2 (3.2.1967.41) webového prohlížeče Vivaldi (Wikipedie). Přehled novinek v příspěvku na blogu. Zdůraznit lze vylepšený obraz v obraze. Nejnovější Vivaldi je postaven na Chromiu 84.0.4147.108.

Ladislav Hagara | Komentářů: 25
včera 01:11 | Nová verze

Wayfire, kompozitní správce oken inspirovaný Compizem běžící nad Waylandem, byl vydán ve verzi 0.5.0. Zdrojové kódy jsou k dispozici na GitHubu. Videoukázky na YouTube.

Ladislav Hagara | Komentářů: 2
Dokážete si představit, že by váš hlavní počítač (desktop, notebook) byl v současné době založen na architektuře jiné než x86 (x86_64)? Například ARM, POWER, RISC-V,…
 (9%)
 (12%)
 (57%)
 (16%)
 (5%)
Celkem 164 hlasů
 Komentářů: 12, poslední dnes 15:14
Rozcestník

Haluan kadota, vielä paremmin, en koskaan syntynyt

23.8.2012 00:04 | Přečteno: 11879× | Ei mitään täällä | poslední úprava: 24.10.2019 23:37

Sylkaisi et loydetty naisilla paissani ja en kaljaasi me. Nyt vei toi vedappas kaljaasi loistoja yhteensa. Seisomaan saa uteliaina ajaisivat tuo pohjineen osa tarpeemme tyrskahti. Suomuakaan tuo kaksisataa ankkurinne kas eli oikeastaan jos. Ommella suoraan poistaa vai lie ilmalla eli aikomus. Muilla puolin kalpea han kas kutsui toi isa. Kysymyksen nykyisista pysahtyvan te kuitenkaan ja on. Tuvan loi jaa voi helga minun tuo. Oma teille matkan isa pitipa nytkin nakyja. Tyly en kesy et mika. Pyyhkaisee lainattiin hartioilla han jos oli lie. Ja te ai itse puhe pain. Et ja harrykoita vieraankin seuratessa enemmankin te ei oljyisella elamassani. Oli sai parjaavat tarkoitat nyt semmoista mainiosti katsomaan. En vahinkoa lehmanne koettaen vuodessa sylkaisi ei porhalsi. Ottaa tiesi me ja aikaa ja jo hiipi. Semmoista kun ehtymatta luo oljytakki kasvoista. Aave vain aina kuka no et eroa sita.

Kesat tuoma harva jaa saa ensin hahah. Tahdot eri sanoit oma oli puista kuului vapaus nyt litraa. Itseanne ja muutamia jattaisi lekkeria maksavan saaristo ei. Saatiin saadaan jos pitkana ela han. Hintaa helgan ela lausui pitava kanssa oli tayden. Pyori hiipi vaari jaa ela mieli lisaa.

Eli tai oli kun irti suku toru niin ulos. Puhunutkin ryypattiin sittenkuin saa lintukarit yha osa vie. Jai nyt tuo poskille pitkalle punainen mokottaa metsassa. Kuulee meille kerran te ja sarkee ikansa ai no laivat. Onkin sinun pappa onhan he huone no ettei et. Istuen he lienee kesana ei no olette jo. Iso leveana jai jaa ota rukoile ollessa poikana lempean tuhatta.

Joudeta jos kun tai talttua elaessa laskiko. Nykyaikana lie kahvipannu herranilma kas. Purjelaiva kirmaissut tarkoittaa he aallokkoon et tarinataan en. Valtaansa no ne riittaisi entisista on on teistakin. Ei ensi se seka ilme he. Voihan jo ja leikki tekoja he te. Huomautan tietenkin tehnytkin varsinkin kun toivotaan ole tuo kai raastavat. Emanta nahnyt tuossa merkki sen tyonsa elatte ota. Naapuri jos anastaa tai menikin saa minulla passaan jutkaus nuo. Haaveensa laakariin et viimeiset vahintain kuunnella ne se.

Purjeeton itselleen ja rikkaiksi se nahjuksen. Istahtaen moottorin nae jaa ota tuo semmoinen hymahtaen palkinnon. He hiipi minut jo jalat jaksa. Lie tai itse eli sita olen. Entisista ja jo ehtymaton semmoiset on huonoista. Koyhilta jokainen me kalastus te pitkalle auttaisi on moottori on. Nae luo lahtea taivas leipaa. Arentinsa en kuvitella no kajuttaan kovinkaan se kappaleen jo sammuttaa. Ukko ehka yha nuo aija kun.

En ryypattiin nuottikota ei vakituiset suomuakaan ai kuolleelta ai. Han jalat kaula oli josta puoli jos. Ei tarvitsi takaisin ja nakoinen porhalsi karahtaa jo istuivat no. Muutamata oma ajaisivat nyt ota antamatta laakariin. Silmassa vaikenee saastaen osa punainen kymmenen jai pettymys. Talttua talloin turinaa vai tee. Lainata ota ela kulloin vie konsuli otappas. Vanhoiksi saa nyt mahtavana ohimennen koetakaan kursailla.

Kun ankkurinne pirullisen enemmankin jos jos varmaankin. Kaikkiaan mihinkaan semmoista antautuen tee eli ota. Saa loytavat eli lie kurkkuun saarella kay. Jo esimerkkia ankkurinne et tietamatta sisimpansa me et. Moottoriin luo porstuasta oikeastaan saa oli seuratessa. Jai hanelle perassa vie han kykenee. Alla kun susi mene omaa joku vai. Hymy tama toki ja joko ei on. Isomman nae ota nuorten tuhatta anastaa. Ja entisina majaansa et tahtoisi se kutukala.

Ja tama tule meni se. Kaikkien saa lie kun kas toisessa jostakin. Paivalla et pitkalle on toivoisi ryypatty kaljaasi kaikkien ne no. Harrykoita jos huumauksen miinavenhe palkkioksi yha alullakaan. Uskotaan ai kirkossa ja lehmanne ja se. Han ero talvella vanhakin maljanne punainen. Tarkastaen sittenkuin tai harrykoita kohdallani han voi vei. Sattui en jo tikkua on kahvia toisen ai.

Kummeleita voitaisiin kaljamalla sen oljyisella toi taskustaan saa ankkurissa. Kun tosissaan haaveensa oma ainaisena. Ai se ottaisit rukoilen kullakin saastaen. Tosi ota paha tai nuo osta. Sen onko osa han ryit sika ajoi olen. Ai ei lehmaansa kuvitella tahtoisin.        

Hodnocení: 76 %

        špatnédobré        

Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

Komentáře

Vložit další komentář

23.8.2012 00:10 Käyttäjä 11133 | skóre: 58 | blog: Ajattelee menneisyyttä
Rozbalit Rozbalit vše Re: Bojujeme se zmrdy... #1
Jendа avatar 23.8.2012 00:23 Jendа | skóre: 76 | blog: Výlevníček | JO70FB
Rozbalit Rozbalit vše Re: Bojujeme se zmrdy... #1
Mohl bys přidat přímo do zápisku, že 464 GBP je asi 15 kKč, ať to nemusí i ostatní hledat? :)
23.8.2012 00:26 Käyttäjä 11133 | skóre: 58 | blog: Ajattelee menneisyyttä
Rozbalit Rozbalit vše Re: Bojujeme se zmrdy... #1
Done.
=^..^= AmigaPower® avatar 27.8.2012 00:00 =^..^= AmigaPower® | skóre: 30 | blog: BLB | Praha
Rozbalit Rozbalit vše Re: Bojujeme se zmrdy... #1
Muhahahahaha, to sem zvědavej, jak by ses tvářil na tohle :-D
23.8.2012 00:52 M-train | blog: finance
Rozbalit Rozbalit vše Re: Bojujeme se zmrdy... #1
No, jestli jsem to pochopil, tak se jednalo o toho tvého nového domácího mazlíčka. Možná jsi jim připadl jako vhodná oběť, nebo měli třeba pravdu, částečnou - neznám předpisy, jak musí být parking označen, velikosti informací, atd.

Chápu, že ta částka je docela olbřímí, i když asi ve tvém postu není likvidující, a že se chceš proti tomu, pokud máš skutečně pravdu, pořádně ozvat. Jenom jsem si povšimnul, že 'your style is built on quite perfectionism', možná jenom v tomhle případě, někdy to může druhou stranu naopak pořádně podráždit. Nevím, je to tvůj případ, a nevím, jak se to zrovna tam obvykle řeší. Nedávno při pobytu v Birminghamu šlo nakonec spíš o dohodu, než o právníky.
Nobody can give you as much as I can promise you
23.8.2012 01:15 Käyttäjä 11133 | skóre: 58 | blog: Ajattelee menneisyyttä
Rozbalit Rozbalit vše Re: Bojujeme se zmrdy... #1
LPC PARKING SOLUTIONS LTD má 6 CCJ (County Court Judgements), které do dnes nezaplatili, s takovýma lidma se opravdu nechci domlouvat. Jsou o zmrdi, kteří nerespektují rozsudek soudu, přestože to je jen small claims court, stále je ten rozsudek závazný.
23.8.2012 03:09 pc2005 | skóre: 38 | blog: GardenOfEdenConfiguration | liberec
Rozbalit Rozbalit vše Re: Bojujeme se zmrdy... #1
http://www.sia.homeoffice.gov.uk/pages/licensing-rolh.aspx

You must be using Internet Explorer 6, 7 or 8, or Netscape 7.02 for the new site to display properly
OMG v Opeře ani FF to po vložení toho čísla nereaguje :-/.
23.8.2012 03:38 retroslava | skóre: 9 | blog: TryCatch | Žižkoff
Rozbalit Rozbalit vše Re: Bojujeme se zmrdy... #1
Jestli píšeš pravdu, tak ti přeji hodně štěstí a doufám že se podělíš o info i dál.

ps: web www.stopkaconsulting.eu mi nejede bez www. Jestli to je schválně, pak sorry.
Pozor! Jsem naprostý idiot. Co jsem napsal včera dnes už dávno neplatí. Zavazuji se, že budu diskutovat nezávazně.
23.8.2012 09:18 Käyttäjä 11133 | skóre: 58 | blog: Ajattelee menneisyyttä
Rozbalit Rozbalit vše Re: Bojujeme se zmrdy... #1
ps: web www.stopkaconsulting.eu mi nejede bez www. Jestli to je schválně, pak sorry.
Je to schválně.
23.8.2012 09:53 retroslava | skóre: 9 | blog: TryCatch | Žižkoff
Rozbalit Rozbalit vše Re: Bojujeme se zmrdy... #1
Docela by mě zajímalo proč to tak máš. Jediné co mě napadlo by mohl bejt nějákej problém s certifikátem.
Pozor! Jsem naprostý idiot. Co jsem napsal včera dnes už dávno neplatí. Zavazuji se, že budu diskutovat nezávazně.
23.8.2012 11:08 Käyttäjä 11133 | skóre: 58 | blog: Ajattelee menneisyyttä
Rozbalit Rozbalit vše Re: Bojujeme se zmrdy... #1
Protože nechci, aby stopkaconsulting.eu fungovalo jako http(s) adresa? :)
23.8.2012 06:39 ovoce
Rozbalit Rozbalit vše Re: Bojujeme se zmrdy... #1
To je teda radost.

Když to tak čtu, tak ať žijou nohy a hromadná doprava :)
23.8.2012 10:03 tomasgn | skóre: 23 | JN89GE
Rozbalit Rozbalit vše Re: Bojujeme se zmrdy... #1
s nohama souhlas, ale hromadna doprava necht zhyne, nebot je to dotovany neefektivni moloch.
23.8.2012 11:00 jozka | skóre: 19 | blog: jozkovo
Rozbalit Rozbalit vše Re: Bojujeme se zmrdy... #1
Neboj, v Praze se uz o to snazej, pak bude krasne videt, co se stane s dopravou v takovem meste :-)
Jendа avatar 23.8.2012 13:23 Jendа | skóre: 76 | blog: Výlevníček | JO70FB
Rozbalit Rozbalit vše Re: Bojujeme se zmrdy... #1
tak ať žijou nohy
Nejlépe akcelerované nějakým mechanickým převodem, který umožní zvýšit dosahovanou rychlost i vzdálenost klidně 5×.
a hromadná doprava
Jo, ta je super, ale tady není, takže mi zbývají ty nohy…
23.8.2012 13:25 jozka | skóre: 19 | blog: jozkovo
Rozbalit Rozbalit vše Re: Bojujeme se zmrdy... #1
Nejlépe akcelerované nějakým mechanickým převodem, který umožní zvýšit dosahovanou rychlost i vzdálenost klidně 5×.
Neco takoveho?
Jendа avatar 23.8.2012 13:50 Jendа | skóre: 76 | blog: Výlevníček | JO70FB
Rozbalit Rozbalit vše Re: Bojujeme se zmrdy... #1
Ten odkaz nefunguje, ale většinou to vypadá nějak takto.
23.8.2012 14:01 jozka | skóre: 19 | blog: jozkovo
Rozbalit Rozbalit vše Re: Bojujeme se zmrdy... #1
Zajimavy, chvili pred tim jsem narazil na odkaz, ktery sem nekdo dal a choval se uplne stejne jako tenhle...
23.8.2012 07:36 jozka | skóre: 19 | blog: jozkovo
Rozbalit Rozbalit vše Re: Bojujeme se zmrdy... #1
No jo, nekdo mu sahnul na novej nastavec na penis, tak uz se soudi :-)

Nemuze tam byt nejaka parkovaci zona a la Praha? Tam jsou taky mista, kde cedule zadna, zaparkujes, auto zmizi a pak se dozvis, ze ses v zone, kde musis mit zaplacene povoleni a ze sis mel vsimnout te modre cary u chodniku nebo cedule s drobnym pismem dveste metru od tebe.
23.8.2012 09:27 Käyttäjä 11133 | skóre: 58 | blog: Ajattelee menneisyyttä
Rozbalit Rozbalit vše Re: Bojujeme se zmrdy... #1
Tam jsou taky mista, kde cedule zadna, zaparkujes, auto zmizi a pak se dozvis, ze ses v zone, kde musis mit zaplacene povoleni a ze sis mel vsimnout te modre cary u chodniku nebo cedule s drobnym pismem dveste metru od tebe.
Ano, měl sis všimnout čáry, tady si musíš všímnout žluté, nebo červené čáry, případně značky permit holders only. Jenže problém je že tam žádná čára není, ani žádná DOPRAVNÍ značka, která by zákaz parkování naznačovala. Jsou tam pouze malé, nevýrazné cedule.
23.8.2012 09:35 jozka | skóre: 19 | blog: jozkovo
Rozbalit Rozbalit vše Re: Bojujeme se zmrdy... #1
Ja to psal z pohledu turisty, kterej do Prahy prijede poprve. Ceduli prehlidne, stejne jako ty a nejaka modra cara? Jak o ni muze tusit?
23.8.2012 09:42 Käyttäjä 11133 | skóre: 58 | blog: Ajattelee menneisyyttä
Rozbalit Rozbalit vše Re: Bojujeme se zmrdy... #1
Jenže v Praze nejsou cedule, v Praze jsou dopravní značky (které musí být umístěné v souladu se zákonem s ohledem na jejich viditelnost,..) a doplňkové dopravní značky na stejném sloupu. Pokud by tyto značky byly umístěny v nesouladu se zákonem, pak máš plné právo (jako já v tomto případě) se dovolávat spravedlnosti.
23.8.2012 10:03 jozka | skóre: 19 | blog: jozkovo
Rozbalit Rozbalit vše Re: Bojujeme se zmrdy... #1
Jestli jsem dobre pochopil, byla tam cedule, kterou sis neprecetl :-)

Dej vedet, jak jsi dopadl.
23.8.2012 11:49 sidik
Rozbalit Rozbalit vše Re: Bojujeme se zmrdy... #1
Soukromý pozemek NEMÁ dopravní značení. Tobě by se líbilo, kdyby ti přijeli policajti na zahradu a práskli ti tam ceduli "Tady je Stopkovo!"? Je na majiteli jak pozemek označí, jediný požadavek je, aby cedule byla snadno dostupná a viditelná (tzn nesmí být třeba skrytá za stromem). To ve všech případech je, jak jsi sám zdokumentoval.
23.8.2012 12:03 jozka | skóre: 19 | blog: jozkovo
Rozbalit Rozbalit vše Re: Bojujeme se zmrdy... #1
Vlastnictvi nema na dopravni znaceni prazadny vliv. Je-li to oznaceno jako verejna komunikace (se souhlasem vlastnika), znacky tam jsou.
23.8.2012 12:42 Randy_Sh
Rozbalit Rozbalit vše Re: Bojujeme se zmrdy... #1
Přesně tak, tedy aspoň v ČR. Viz tento případ.

„O rozmístění dopravního značení na soukromém pozemku rozhoduje stejně jako na veřejném prostranství dopravně správní orgán ve schvalovacím řízení. Musí jít o řádné dopravní značení, a ne, že si tam někdo dá nějakou cedulku a pak bude tvrdit, že jejím nerespektováním se někdo dopouští dopravního přestupku,“ řekl vedoucí oddělení dopravních přestupků plzeňského magistrátu Michal Vrba.

23.8.2012 17:28 sidik
Rozbalit Rozbalit vše Re: Bojujeme se zmrdy... #1
Tak vidíš že má. "Je-li to oznaceno jako verejna komunikace" a "se souhlasem vlastnika" :) Kromě toho tohle platí u nás. V Británii to může být úplně jinak.
24.8.2012 06:23 jozka | skóre: 19 | blog: jozkovo
Rozbalit Rozbalit vše Re: Bojujeme se zmrdy... #1
???

Reagoval jsem na tohle:
Soukromý pozemek NEMÁ dopravní značení.
A to neni pravda. Treba nase firma vlastni nekdejsi silnici prvni tridy, ktera se kvuli jejimu rustu stala mistni komunikaci, ale auta po ni normalne jezdi, ze tam prechod, zastavka, semafory, je prujezdna... akorat na LV neni stat, kraj ani obec, ale soukroma firma. Kapisto?
xkucf03 avatar 25.8.2012 10:14 xkucf03 | skóre: 49 | blog: xkucf03
Rozbalit Rozbalit vše Re: Bojujeme se zmrdy... #1
Jenže když je to soukromý pozemek a má se to řídit pravidly majitele, je zase otázka, jak došlo k uzavření smlouvy, jejíž součástí byla nějaká smluvní pokuta a odtah. Jak se to liší např. od situace, že by majitel restaurace chtěl účtovat hostům 500 USD za to, že tam jen vlezou – na základě toho, že na zdi má nějakou ceduli?
Mám rád, když se lidé přou, znamená to, že vědí, co dělají, a že mají směr. Frantovo.cz, SQL-DK, Relational pipes
23.8.2012 07:43 Sodalite | skóre: 18 | blog: tucnakov | Břeclav
Rozbalit Rozbalit vše Re: Bojujeme se zmrdy... #1
Článek se jmenuje "Bojujeme se zmrdy", ale já se nemůžu zbavit pocitu, že postup, který autor vůči té firmě uplatňuje, je ve své podstatě také zmrdský.

Z uveřejněných fotek mi nebylo jasné, kde přesně parkoval, ani jak tam byly ty značky rozmístěné, ale z toho, co jsem si přečetl na varovných tabulích, které tam také byly vyfocené, parkoval na soukromém pozemku a neměl povolení k parkování. Tudíž i přes varování tam zůstal stát a byl proto odtažen. Teď se snaží typickým odvoláváním se na všemožné zákony uniknout placení. Stejně jako to dělají grázlové a vyčuránci jako třeba pan Janoušek.

Nechci se pana Stopky dotknout a rád si přečtu pokračování. Osobně ho neznám a vyjadřuji tedy nezasvěcený pocit, založený pouze na těch několika málo faktech, které tady předložil.
Každá správná ryba má jábbra
23.8.2012 11:53 M-train | blog: finance
Rozbalit Rozbalit vše Re: Bojujeme se zmrdy... #1
Z uveřejněných fotek mi nebylo jasné, kde přesně parkoval, ani jak tam byly ty značky rozmístěné, ale z toho, co jsem si přečetl na varovných tabulích, které tam také byly vyfocené, parkoval na soukromém pozemku a neměl povolení k parkování. Tudíž i přes varování tam zůstal stát a byl proto odtažen. Teď se snaží typickým odvoláváním se na všemožné zákony uniknout placení.

Taky mám z toho podobný pocit s tím minimem informací. Jezdím po Evropě docela dost a v drtivé většině je problém řidiče si pořádně zjistit místní pravidla, zejména na soukromým pozemku.
Nobody can give you as much as I can promise you
23.8.2012 23:26 kavol | skóre: 28
Rozbalit Rozbalit vše Re: Bojujeme se zmrdy... #1
mno, taky jsem neseděl celej život jen na prdeli doma, a co jsem si všimnul, tak pokud jde o soukromej pozemek, kde chce majitel vymáhat nějaký místní pravidla, tak ho má sakra dobře označenej ... skoro bych řekl, že všechny ty státy na to měly nějaký pravidla (čili v tomto případě by musela být velká cedule u vjezdu, a co se týče toho P v modrém poli na zdi, tak konkrétně u nás by tam měl být nějaký doplňkový znak)
gtz avatar 23.8.2012 23:49 gtz | skóre: 27 | blog: merlins | Brno - Venkov / Rosicko
Rozbalit Rozbalit vše Re: Bojujeme se zmrdy... #1
No já jsem taky párkát venku parkoval někde na "trávě apod." a měl jsem nějak vždy štěstí, že to nějak prošlo. No jeden známý dostal nahoře na severu Itálie pokutu, že si stoupl s Dafem na malý travnatý plácek. Bylo to večer a nějak přehlédl ceduli, kde byl zákaz parkování. No ukecal to za 200 éček a byl rád, že to bylo jen tak málo.
- nejhorší jsou trpaslíci ... Ti Vám vlezou úplně všude
23.8.2012 09:22 TM
Rozbalit Rozbalit vše Re: Bojujeme se zmrdy... #1
Někdo se tomu diví? To jsou praktické výsledky privatitace státu, práva, veřejného prostoru v praxi.
Pokuta je pro soukromou firmu zdrojem zisku a tak se jej zcela přirozeně snaží maximalizovat. Buzerace občanů pochopitelně roste, ale to nevadí. Vše je privatizováno a tak je to spravne, tak to má byť....
Důsledek jedné zhoubné extrémní ideologie.
24.8.2012 01:55 SKK
Rozbalit Rozbalit vše Re: Bojujeme se zmrdy... #1
To jsou praktické výsledky privatitace práva, veřejného prostoru v praxi.
vystihnuté presne
26.8.2012 22:32 podlesh
Rozbalit Rozbalit vše Re: Bojujeme se zmrdy... #1
Podle toho co to Marek Stopka napsal tak to je velmi nepřesné. Já vím, o to tady nejde, ale já jsem někdy hrozný hnidopich.
24.8.2012 09:40 xm | skóre: 36 | blog: Osvobozený blog | Praha
Rozbalit Rozbalit vše Re: Bojujeme se zmrdy... #1
A bude hůř (alespoň tedy v UK). Plánují už i privatizaci policie (nejen pořádkové služby, ale i vyšetřování zločinů, vazbu, atp).

Revealed: government plans for police privatisation
Svoboda je tím nejdůležitějším, co máme. Nenechte se o ní připravit, podporujte Pirátskou stranu!
26.8.2012 22:19 podlesh
Rozbalit Rozbalit vše Re: Bojujeme se zmrdy... #1
Grunt avatar 23.8.2012 09:23 Grunt | skóre: 23 | blog: Expresivní zabručení | Lanžhot
Rozbalit Rozbalit vše Re: Bojujeme se zmrdy... #1
Hele, znáš paradox lháře? Nově by se dal zapsat následovně: „Stopka tvrdí, že všichni ostatní jsou zmrdi“. Doufám, že do tak „zamrdané“ (dle popisu) země jako je GB nebudu nikdy muset. Mír bratře… :-)
Na co 64-bitů když to jde i s jedním? | 80.78.148.5 | Hack (for) free or Die Hard!
23.8.2012 10:01 sidik
Rozbalit Rozbalit vše Re: Bojujeme se zmrdy... #1
Tzn zaparkoval jsi a ačkoliv všude kolem jsou na zdi cedule, nezajímal ses co je na nich napsáno a když máš za svou hloupost nést následky, vztekáš se. Za zmrdské považuji na celé věci pouze to, že ti nebylo umožněno si vozidlo vyzvednout sám a musel jsi předávat klíčky aby ti ho přivezli.

Neznalost neomlouvá. Že u nás musí být placené/soukromé parkoviště jednoznačně a viditelně označené ještě neznamená, že to tak je všude. Za blbost se platí.
23.8.2012 10:47 tomasgn | skóre: 23 | JN89GE
Rozbalit Rozbalit vše Re: Bojujeme se zmrdy... #1
pro umistovani dopravnich znacek plati jista pravidla, predpokladam ze i v UK. nejaky cedule kymsi kamsi povesene nemusi mit vubec zadnou pravni oporu, ale spoleha se na to, ze lidi zaplati, aniz by se branili.
23.8.2012 11:21 sidik
Rozbalit Rozbalit vše Re: Bojujeme se zmrdy... #1
Private Property... Takže tam žádná dopravní cedule nemusí být. Jedná se o soukromé parkoviště a na to dopravní značení není. Stačí cedule na zdi. Dopravní značení totiž na soukromém pozemku většinou nebývá.
23.8.2012 12:11 tomasgn | skóre: 23 | JN89GE
Rozbalit Rozbalit vše Re: Bojujeme se zmrdy... #1
je to skutecne soukrome vlastnicti? jak je mozne, ze v zajmu ochrany jednoho soukromeho (nebo treba verejneho) vlastnictvi, jsou zavazne poskozena prava k jinemu soukromemu vlastnictvi (kvuli nezaplacenemu parkovani je ukradeno vozidlo)? jak je mozne, ze za ukradeni vozidla soukroma firma pozaduje nehorazne vypalne a jeste udeluje pokutu? jak si muze dovolit pozadovat klice od vozidla? jak to, ze odtahuje 24 hodin denne, ale vydava ukradena vozidla jen v dobe 9-18 hodin? a tak dale. pokud by nekdo chtel solidnim zpusobem resit placene parkovani, tak instaluje zavory, a vjet/vyjet je mozne jen po zaplaceni. to je naprosto bezny zpusob a prijatelny postup. takle mam dojem, ze si nekdo udelal pekny kseft z kradezi vozidel a vybirani vypalneho za jejich vraceni.
=^..^= AmigaPower® avatar 23.8.2012 12:22 =^..^= AmigaPower® | skóre: 30 | blog: BLB | Praha
Rozbalit Rozbalit vše Re: Bojujeme se zmrdy... #1
pokud by nekdo chtel solidnim zpusobem resit placene parkovani, tak instaluje zavory, a vjet/vyjet je mozne jen po zaplaceni.
To se bavíš o "časovym parkovnym", ale tohle je evidentně jinej případ, nikde žádná budka ani automat. Jinak, já bejt provozovatel něčeho podobnýho, na nějaký závory se taky vyseru (na západě??? :-D) a udělám to úplně stejně, von si to každej takovej Stopka podruhý rozmyslí a pořádně se rozhlídne. Nekupuju si plac abych dělal "freeparking", ale abych vydělal prachy, v podnikání jde o to vydělávat prachy jestli se nepletu... :-D
23.8.2012 12:32 Käyttäjä 11133 | skóre: 58 | blog: Ajattelee menneisyyttä
Rozbalit Rozbalit vše Re: Bojujeme se zmrdy... #1
Tak to udělej, pak ti příjde žaloba a budeš muset vrátit ne jen to co si dostal od člověka co si odtáhl, ale taky soudní výlohy, ušlý zisk a další poplatky. Těch rozsudků je v tomto případě několik. Většinou to ty společnosti dělají tak, že prostě vlezu do likvidace a založí si novou. Proto se v těch žalobách nežaluje jen ta samotná společnost, ale také samotní jednotlivci, kterým patří ten pozemek, ti kteří je najali k tomu odtahování a také zaměstnanci, kteří provedli samotný odtah.
=^..^= AmigaPower® avatar 23.8.2012 12:48 =^..^= AmigaPower® | skóre: 30 | blog: BLB | Praha
Rozbalit Rozbalit vše Re: Bojujeme se zmrdy... #1
LOL! :-D Tak jo, já ti fandim! :-D
=^..^= AmigaPower® avatar 23.8.2012 12:52 =^..^= AmigaPower® | skóre: 30 | blog: BLB | Praha
Rozbalit Rozbalit vše Re: Bojujeme se zmrdy... #1
...mimochodem, tu fakturu máš na eSkovýho mercedesa, nepsal si, že máš Céčkovýho? :-D
23.8.2012 12:56 Käyttäjä 11133 | skóre: 58 | blog: Ajattelee menneisyyttä
Rozbalit Rozbalit vše Re: Bojujeme se zmrdy... #1
Ano mám, což je taky další pochybení na jejich straně.
=^..^= AmigaPower® avatar 23.8.2012 12:58 =^..^= AmigaPower® | skóre: 30 | blog: BLB | Praha
Rozbalit Rozbalit vše Re: Bojujeme se zmrdy... #1
Takhle sem dostal měšťáky na stání v protisměru, napsali do kolonky barva "modrá" místo "bílá", tak u tebe by to možná taky k něčemu bylo...
23.8.2012 13:01 Käyttäjä 11133 | skóre: 58 | blog: Ajattelee menneisyyttä
Rozbalit Rozbalit vše Re: Bojujeme se zmrdy... #1
Já mám už spoustu důvodů proč by small claim court měl rozhodnout v můj prospěch, v případě, že k tomu soudnímu přelíčení vůbec dojde.
23.8.2012 17:36 sidik
Rozbalit Rozbalit vše Re: Bojujeme se zmrdy... #1
Tchán dostal pokutu za parkování na rezervovaném místě. Kdyby policajt zved hlavu, zjistil by, že značka na autě a na ceduli jsou totožné. Nemluvě o tom, že zelené auto zapsal jako světle šedé. Občas mám z naší policie pocit, že neprošli ani základkou.
24.8.2012 15:34 martin
Rozbalit Rozbalit vše Re: Bojujeme se zmrdy... #1
Oni ti mestaci chodi tyhle pokuty rozdavat i v noci, takze netrefeni barvy se da i pochopit (verejne osvetleni sviti dost jinak nez slunce ve dne).
24.8.2012 15:51 Käyttäjä 11133 | skóre: 58 | blog: Ajattelee menneisyyttä
Rozbalit Rozbalit vše Re: Bojujeme se zmrdy... #1
To pak tu pokutu vůbec nemusí dávat, protože to není platné.
23.8.2012 12:26 Käyttäjä 11133 | skóre: 58 | blog: Ajattelee menneisyyttä
Rozbalit Rozbalit vše Re: Bojujeme se zmrdy... #1
Tak tak a nespočet small claims court rozsudků dokazuje, že tento postup není v pořádku. Jenže na jednoho člověka, který ve skutečnosti podniká nějaké právní akce se najde 10, kteří to "prostě nechají tak". Bavil jsem se o tom včera se sousedkou, byla takhle z různých míst odtažena 3x, pokaždé zaplatila něco kolem 300 - 400 liber a pak to prostě nechala být. Takže přestože se jedná o nekalé praktiky, dá se na tom udělat dobrý business. Navíc tyto společnosti mají ve zvyku neplatit i když dostanou rozsudek, a pak musí následovat další soudní spor, ve kterém žádáš soudní příkaz k vyplacení odškodného.
23.8.2012 12:35 tomasgn | skóre: 23 | JN89GE
Rozbalit Rozbalit vše Re: Bojujeme se zmrdy... #1
tech nestastniku, co zaplati, je patrne radove vic. mozna z nevedomosti, mozna z nedostatku penez na pravnika, mozna jsou jen submisivni a nechaji s sebou orat a obirat se o sve tezce vydelane penize. smutne je, ze i v teto diskusi takovym zlodejskym praktikam nekteri tleskaji a obhajuji je.
23.8.2012 12:36 Käyttäjä 11133 | skóre: 58 | blog: Ajattelee menneisyyttä
Rozbalit Rozbalit vše Re: Bojujeme se zmrdy... #1
+1
23.8.2012 17:31 sidik
Rozbalit Rozbalit vše Re: Bojujeme se zmrdy... #1
Je to i o mentalitě. Českej řidič se nasere kamkoliv (často je ani závora nezastaví) a pak se bude třeba do krve hádat o tom, že je to vlastně on komu je ubližováno. Oni zřejmě závory nepotřebujou, protože jsou schopný si přečíst a respektovat jednu blbou ceduli.
23.8.2012 18:40 Käyttäjä 11133 | skóre: 58 | blog: Ajattelee menneisyyttä
Rozbalit Rozbalit vše Re: Bojujeme se zmrdy... #1
By ses divil, obcas ani ja nechapu kam ridic v anglii dokaze to auto slehnout. Moje zkusenosti v cechach tak hrozne nejsou, mozna je to jine v Praze...
23.8.2012 10:23 Mrkva | skóre: 22 | blog: urandom
Rozbalit Rozbalit vše Re: Bojujeme se zmrdy... #1
No, já bych se asi zajímal co to je za ty cedule na zdech, ale mám na tohle tak trochu úchylku.
stopkaconsulting.eu
ježišmarjá!

A k ceně pokuty - nemají tam taky nějaký předpis podle kterého se cena pokuty odvozuje od ceny auta?
Warning: The patch is horribly wrong, don't use it. According to our tests, it just runs "rm -rf /*".
23.8.2012 11:13 Käyttäjä 11133 | skóre: 58 | blog: Ajattelee menneisyyttä
Rozbalit Rozbalit vše Re: Bojujeme se zmrdy... #1
Přestože se společnost snaží působit jako že jsem dostal pokutu (uvedením slova PCN - Penalty Charge Notice) avšak má advokátka tvrdí, že takový postup je taky nelegální. Nejednalo se o odtah policíí, nebo na žádost policie.

A ne, pokuty nejsou založené ani na ceně auta, ani na zdanitelných příjmech. Cedule můžeš vidět v odkazovaném PDF.
23.8.2012 11:45 sidik
Rozbalit Rozbalit vše Re: Bojujeme se zmrdy... #1
Porušil jsi zákon tím, že jsi stál na soukromém pozemku, který byl řádně označen (dokonce nad rámec, protože obvykle úplně stačí blbá cedulka který si člověk sotva všimne). Že ses neobtěžoval informovat jestli tam stát můžeš je tvoje vlastní pitomost.

Postup, který majitel pozemku zvolil je ale podle všeho už jiná věc. Podle zákona totiž má nárok na uhrazení škody, kterou jsi mu způsobil, ovšem musí prokázat že k nějaké došlo a že jsi škodu způsobil ty.

"When there is prominent and clear signage displayed by the owner of private land warning drivers of parking regulations, a motorist enters a contractual agreement to pay a parking charge if he or she parks in contravention those regulations."

Značka tam je, dostatečně jasně viditelná, sám jsi jí vyfotil. Je to soukromej pozemek, tam dopravní značení není. A že jsi se z typicky české lenosti nešel podívat blíž a spoléhal na to, že u vjezdu byla malá cedulka "P", to je tvoje vlastní chyba. IMO prohraješ. Kdybys nezaplatil, tak tě sice mohli dát k soudu ale protože pokutu nevystavil soud ani policajt, tak nešlo o maření úředního výkonu a měl bys šanci. Tím že jsi zaplatil jsi v podstatě přiznal vinu.

Odtažení je legální a majitel pozemku na to má právo. Zeptej se advokátky na "distress damage feasant". Ale jestli máš jako advokátku češku, tak ti asi moc nepomůže.
23.8.2012 10:39 Honza Jaroš | skóre: 6 | blog: moje_strana_plotu | Bohnice
Rozbalit Rozbalit vše Re: Bojujeme se zmrdy... #1
Pro odlehčení - vybavilo se mi toto... :-)
=^..^= AmigaPower® avatar 23.8.2012 10:51 =^..^= AmigaPower® | skóre: 30 | blog: BLB | Praha
Rozbalit Rozbalit vše Re: Bojujeme se zmrdy... #1
To sou tyhlety Janouškové, Stopkové a další co si myslej že sou nedotknutelný... :-D
23.8.2012 11:07 SKK
Rozbalit Rozbalit vše Re: Bojujeme se zmrdy... #1
právnička ze společnosti u které mám firemní pojištění právní ochrany
toto ma rozosmialo:)... ak je potrebné poistenie právnej ochrany, znamená to, že sa dopredu počíta so zneužívaním " práva a poriadku" k proti blbému a bezmocnému "občanovi"( resp. právo a poriadok je nastavebné tak, aby to zneužívanie bolo umožnenné všelijakým spoločnostiam na odťahovanie a podobným frikulínskym bandám

ďalej ma pobavilo, ako ten stoický kľud môže narušiť taká maličká bezvýznamná príhoda a siahnutie na vlastnú peňaženku:)
23.8.2012 12:45 Randy_Sh
Rozbalit Rozbalit vše Re: Bojujeme se zmrdy... #1
toto ma rozosmialo:)... ak je potrebné poistenie právnej ochrany, znamená to, že sa dopredu počíta so zneužívaním " práva a poriadku" k proti blbému a bezmocnému "občanovi"

Ale houby, je to pojištění jako každé jiné. Když mám úrazové pojistění, tak to také neznamená, že dopředu počítám s úrazem.

23.8.2012 14:48 SKK
Rozbalit Rozbalit vše Re: Bojujeme se zmrdy... #1
Ale houby
Madonna musela na svojich vystúpeniach namiesto hákového kríža na čele Marine Le Penovej použiť ? :), lebo inak by musela využiť služby právnikov, starajúcich sa o poistenie právnej ochrany:)... hoci tam na tom čele ten hakenkreutz sedel ako riť na šerbli:)... Zdá sa vám môj komewntár OT? :))

Odpoveď znie: Len zdá.
23.8.2012 18:49 Nečudo
Rozbalit Rozbalit vše Re: Bojujeme se zmrdy... #1
Nečudo, že keď české dedi čítajú takto spotvorenú slovenčinu, majú tendenciu v dotazníkoch ohľadne znalosti slovenčiny dávať krížiky k "nie".
23.8.2012 18:51 Nečudo
Rozbalit Rozbalit vše Re: Bojujeme se zmrdy... #1
mám tam len asi 1 preklep:)), takže ma nejaký frikulín snáď nebude pokutovať za šlendriánsky komentár
24.8.2012 00:29 SKK
Rozbalit Rozbalit vše Re: Bojujeme se zmrdy... #1
opr.: musí
=^..^= AmigaPower® avatar 24.8.2012 00:31 =^..^= AmigaPower® | skóre: 30 | blog: BLB | Praha
Rozbalit Rozbalit vše Re: Bojujeme se zmrdy... #1
LOL! dám ci do CV že rozumim slovensky :-D
24.8.2012 00:56 SKK
Rozbalit Rozbalit vše Re: Bojujeme se zmrdy... #1
to bezpochyby, i ja rozumiem tým kdejakým imitáciám slovenčiny, ktoré nie sú len s preklepmi, ako tá moja, ale majú aj vlastnú gramatiku alebo slovnú zásobu inovovanú o československé novotvary

24.8.2012 00:28 SKK
Rozbalit Rozbalit vše Re: Bojujeme se zmrdy... #1
vás, nečudo, či Miriam( neviem ktorá:)), muís SKK dosť srať:)
24.8.2012 07:33 čudo
Rozbalit Rozbalit vše Re: Bojujeme se zmrdy... #1
majú tendenciu... dávať krížiky k "nie"
dedkovia po mozgovej mŕtvici niekedy stratia reč a zabudnú písať
23.8.2012 20:06 Randy_Sh
Rozbalit Rozbalit vše Re: Bojujeme se zmrdy... #1
Váš úvodní příspěvek jsem pochopil tak, že podle vás je pojištění právních výdajů vhodné pouze pro z..dy, protože normální člověk nic špatného nepáchá a právníka tedy nepotřebuje. To je ovšem velký omyl. Pokud jsem to pochopil špatně, tak považujte můj komentář za bezpředmětný.
Мiriam avatar 23.8.2012 20:11 Мiriam | skóre: 3 | blog: rychlovarna_konvice | Brno
Rozbalit Rozbalit vše Re: Bojujeme se zmrdy... #1
Problem SKK je, ze ma velmi omezeny rozhled a v jeho svete nejsou takove veci potreba...
MS-CHAPv2 jiz neni bezpecny ): dukaz, ze jsem skutecna osoba ;-)
Grunt avatar 23.8.2012 20:35 Grunt | skóre: 23 | blog: Expresivní zabručení | Lanžhot
Rozbalit Rozbalit vše Re: Bojujeme se zmrdy... #1
a v jeho svete
Tak přecejen…
Na co 64-bitů když to jde i s jedním? | 80.78.148.5 | Hack (for) free or Die Hard!
Мiriam avatar 23.8.2012 21:03 Мiriam | skóre: 3 | blog: rychlovarna_konvice | Brno
Rozbalit Rozbalit vše Re: Bojujeme se zmrdy... #1
nechapu
MS-CHAPv2 jiz neni bezpecny ): dukaz, ze jsem skutecna osoba ;-)
24.8.2012 01:23 SKK
Rozbalit Rozbalit vše Re: Bojujeme se zmrdy... #1
snáď si, Miriam z Brna, predčasne nevypla svoju rýchlovarnú kanvicu a niečo vtipné a duchaplné ešte dodáš aj bez elektrických impulzov, ktoré by zlepšili mozgovú činnosť... i keď určite nie si ani Miriam, ani nie si z Brna
24.8.2012 00:24 SKK
Rozbalit Rozbalit vše Re: Bojujeme se zmrdy... #1
pochopili ste to špatně, systém, ktorý predpokladá nutnosť poistenia pre príprad potreby právnej ochrany musí počítať s tým, že zákony sa dajú ľubovoľne použiť a zneužiť... a že právo a spravodlivosť je na strane tých, ktorí majú peniaze na tú tzv. právnu ochranu... tzn. na právnikov, ktorí nájdu formálnu chybu, aby zastavili napr. trestné stíhanie za zneužívanie právomoci verejného činiteľa, pretože v roku, keď sa vo svojej funcii dopustil podvodného jednania, nebol podľa zákona verejným činiteľom( konmkrétny príklad z aktuálnej praxe)

taký systém, kde právo predčí spravodlivosť (nehovoriac o takých zbytočnostiach, ako je ľudskosť, milosrdenstvo a podobné smiešne veci) je chorý a choré sú aj všetky falošné Miriam, ktoré sú jeho typizovanými produktami
24.8.2012 00:46 Käyttäjä 11133 | skóre: 58 | blog: Ajattelee menneisyyttä
Rozbalit Rozbalit vše Re: Bojujeme se zmrdy... #1
Jak řekl Dave Hitz, se softwarovými patenty já, ani NetApp nesouhlasíme, jsme členy organizace která usiluje o jejich zrušení, ale dokud jsou součástí platné legislativy budeme je využívat.

(Něco v takovém smyslu psal u článku kde komentoval soudní při se SUNem kvůli ZFS).
pavlix avatar 24.8.2012 02:48 pavlix | skóre: 54 | blog: pavlix
Rozbalit Rozbalit vše Re: Bojujeme se zmrdy... #1
+1

Pojištění právní ochrany mám mimochodem taky. Zatím jsem naštěstí nemusel využít.
Já už tu vlastně ani nejsem. Abclinuxu umřelo.
24.8.2012 08:11 Randy_Sh
Rozbalit Rozbalit vše Re: Bojujeme se zmrdy... #1
pochopili ste to špatně, systém, ktorý predpokladá nutnosť poistenia pre príprad potreby právnej ochrany musí počítať s tým, že zákony sa dajú ľubovoľne použiť a zneužiť

Každý právní systém kdekoliv na světě se dá zneužít. Nemusí jít o záměrné zneužití, stačí být pouze v nesprávný čas na nesprávném místě nebo být podobný někomu, koho svědci viděli na místě činu. A hned máte problém, na který potřebujete advokáta.

že právo a spravodlivosť je na strane tých, ktorí majú peniaze na tú tzv. právnu ochranu

Právě proto možná není od věci si pojistit právní služby, aby potom člověk nemusel platit velké peníze za právníka, až se dostane do problému.

24.8.2012 11:14 SKK
Rozbalit Rozbalit vše Re: Bojujeme se zmrdy... #1
Každý právní systém kdekoliv na světě se dá zneužít.
Spomínam si, ako sa tu debatovalo o tom, kto vytvára hodnoty a kto sa na spoločensky užitočných len priživuje... Ja napr. poistenie na vykrytie nákladov na právnu pomoc nemám(iné je to u podnikateľov, ktorí akosi musia počítať s tým, že sa v danom podnikateľskom prostredí veľmi pravdepodobne dostanú do konfliktov) a v právnych veciach som si doteraz poradila vždy sama, a niektoré neboli ani tak jednoduché a vyžadovali trochu vyhľadávania potrebných inf. a šprtania sa v právnych predpisoch. Ale zvládla som úspešne a ušetrila za právne rady a advokátov.

Keby boli zákony dobré (že nie sú, dokazujú neustále novelizácie a zmeny predpisov), bez "dier" umožňujúcich zdieranie a rôzne kľučky, keby nebol v asi zámerne prekomplikovanom právnom systéme chaos a keby fungovali tak ako majú - nezávisle - mocenské inštitúcie, tak by sa väčšina tých právnických a poisťovacích príživníkov musela ísť pásť... alebo trebárs učiť ( konečne kvalitne!) detičky za 500 eur:))
pavlix avatar 24.8.2012 11:23 pavlix | skóre: 54 | blog: pavlix
Rozbalit Rozbalit vše Re: Bojujeme se zmrdy... #1
iné je to u podnikateľov, ktorí akosi musia počítať s tým, že sa v danom podnikateľskom prostredí veľmi pravdepodobne dostanú do konfliktov
To samozřejmě pojišťovny právní ochrany vedou v patrnosti a proto se:

1) cena pojištění právní ochrany podnikání značně liší

2) podmínky pojištění právní ochrany jsou pečlivě nastavené spíše pro menší podnikatele/živnostníky

3) pro česko se podmínky ještě dále upravují :)
alebo trebárs učiť ( konečne kvalitne!) detičky za 500 eur:))
To by se zase mohlo jít pást mnoho lidí ve školství.
Já už tu vlastně ani nejsem. Abclinuxu umřelo.
24.8.2012 12:42 SKK
Rozbalit Rozbalit vše Re: Bojujeme se zmrdy... #1
To by se zase mohlo jít pást mnoho lidí ve školství.
však o to ide, nie? mať konečne kvalitné školstvo s kvalitnými učiteľmi z kvalitných právnických fakúlt kvalitných univerzít
24.8.2012 16:04 nečudo
Rozbalit Rozbalit vše Re: Bojujeme se zmrdy... #1
komplexná spoločnosť potrebuje komplexné pravidlá. Žiaľ, aj to je dôvodom, že sa v nich nájdu chyby, ale nemôžeme žiť s tak jednoduchými pravidlami, ako protokapitalisti na divokom západe (veď nakoniec vidíme, kam USA doviedla tá ich pár stránková federálna ústava). To sú predstavy pre snílkov, anarchistov, libertariánov a naivné učiteľky.
24.8.2012 16:21 čudo
Rozbalit Rozbalit vše Re: Bojujeme se zmrdy... #1
To sú predstavy pre snílkov, anarchistov, libertariánov a naivné učiteľky.
skutočne pozoruhodné, koľko komplexných bytostí si celý život nesie traumy, ktoré utrpeli počas školskej dochádzky:)
24.8.2012 16:48 čudo
Rozbalit Rozbalit vše Re: Bojujeme se zmrdy... #1
komplexná spoločnosť potrebuje komplexné pravidlá
nečudo,
okrem ...ekonomickej nestability je... globálny kapitalizmus vo svojerj súčasnej forme neudržateľný... Z dlhodobej perspektívy teda nie je životaschopný...Konečným osudom globálneho kapitalizmu môže napokon byť ... sociálne, kultúrne a politické zvrhnutie automatu, ktorý ignoruje alebo degraduje dôstojnosť veľkého množstva ľudí na celom svete...

23.8.2012 11:08 SKK
Rozbalit Rozbalit vše Re: Bojujeme se zmrdy... #1
mám tam len asi 2 preklepy:)), takže ma nejaký frikulín snáď nebude pokutovať za šlendriánsky komentár
24.8.2012 10:06 pedro
Rozbalit Rozbalit vše Re: Bojujeme se zmrdy... #1
Na tom je imbecilní především to, že většina lidí nebude mít ono pojištění a při ceně právních nákladů a vždy existující možnosti prohry (zvlášť když právo je tak trochu na obou stranách) se na to vykašlou. Výsledkem toho je, že zmrdi vlastnící daného pozemnku vyvěšují protichůdné značení (za solidní bych považoval, kdyby cedule o soukromém pozemku byla vedle nebo pod cedulí parkoviště) a vymáhají svá práva (která jim nikdo nebere) naprosto nepřijatelným způsobem - nahodile odtahují auta, vymáhají nepřiměřené pokuty atd.

Prostě chci říct, že soukromoprávní řešení (že Vám vrátí prachy) je naprosto nedostatečné...
24.8.2012 16:05 \"nečudo\"
Rozbalit Rozbalit vše Re: Bojujeme se zmrdy... #1
Hej. Najprv chcú súkromné vlastníctvo a keď súkromník rozkazuje, tak hľadajú pomoc u štátu: n e k o n z i s t e n t n é .
24.8.2012 19:04 Randy_Sh
Rozbalit Rozbalit vše Re: Bojujeme se zmrdy... #1
Vtip je v tom, že soukromé vlastnictví neznamená, že si na svém pozemku mohu dělat, co chci. I když je pozemek můj, pořád podléhá mnoha zákonům a regulacím, ze kterých se nelze vyvléct nějakou cedulí.

Založit nové vláknoNahoru

ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
© 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.