abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    dnes 04:55 | Zajímavý software

    Microsoft zveřejnil na GitHubu zdrojové kódy MS-DOSu 4.0 pod licencí MIT. Ve stejném repozitáři se nacházejí i před lety zveřejněné zdrojové k kódy MS-DOSu 1.25 a 2.0.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    včera 17:33 | Nová verze

    Canonical vydal (email, blog, YouTube) Ubuntu 24.04 LTS Noble Numbat. Přehled novinek v poznámkách k vydání a také příspěvcích na blogu: novinky v desktopu a novinky v bezpečnosti. Vydány byly také oficiální deriváty Edubuntu, Kubuntu, Lubuntu, Ubuntu Budgie, Ubuntu Cinnamon, Ubuntu Kylin, Ubuntu MATE, Ubuntu Studio, Ubuntu Unity a Xubuntu. Jedná se o 10. LTS verzi.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 10
    včera 14:22 | Komunita

    Na YouTube je k dispozici videozáznam z včerejšího Czech Open Source Policy Forum 2024.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 1
    včera 13:22 | Nová verze

    Fossil (Wikipedie) byl vydán ve verzi 2.24. Jedná se o distribuovaný systém správy verzí propojený se správou chyb, wiki stránek a blogů s integrovaným webovým rozhraním. Vše běží z jednoho jediného spustitelného souboru a uloženo je v SQLite databázi.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 12:44 | Nová verze

    Byla vydána nová stabilní verze 6.7 webového prohlížeče Vivaldi (Wikipedie). Postavena je na Chromiu 124. Přehled novinek i s náhledy v příspěvku na blogu. Vypíchnout lze Spořič paměti (Memory Saver) automaticky hibernující karty, které nebyly nějakou dobu používány nebo vylepšené Odběry (Feed Reader).

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 04:55 | Nová verze

    OpenJS Foundation, oficiální projekt konsorcia Linux Foundation, oznámila vydání verze 22 otevřeného multiplatformního prostředí pro vývoj a běh síťových aplikací napsaných v JavaScriptu Node.js (Wikipedie). V říjnu se verze 22 stane novou aktivní LTS verzí. Podpora je plánována do dubna 2027.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 04:22 | Nová verze

    Byla vydána verze 8.2 open source virtualizační platformy Proxmox VE (Proxmox Virtual Environment, Wikipedie) založené na Debianu. Přehled novinek v poznámkách k vydání a v informačním videu. Zdůrazněn je průvodce migrací hostů z VMware ESXi do Proxmoxu.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 04:11 | Nová verze

    R (Wikipedie), programovací jazyk a prostředí určené pro statistickou analýzu dat a jejich grafické zobrazení, bylo vydáno ve verzi 4.4.0. Její kódové jméno je Puppy Cup.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    24.4. 22:44 | IT novinky

    IBM kupuje společnost HashiCorp (Terraform, Packer, Vault, Boundary, Consul, Nomad, Waypoint, Vagrant, …) za 6,4 miliardy dolarů, tj. 35 dolarů za akcii.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 13
    24.4. 15:55 | Nová verze

    Byl vydán TrueNAS SCALE 24.04 “Dragonfish”. Přehled novinek této open source storage platformy postavené na Debianu v poznámkách k vydání.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    KDE Plasma 6
     (73%)
     (9%)
     (2%)
     (16%)
    Celkem 779 hlasů
     Komentářů: 4, poslední 6.4. 15:51
    Rozcestník
    Štítky: není přiřazen žádný štítek


    Vložit další komentář
    13.1.2010 17:53 Begleiter | skóre: 47 | blog: muj_blog | Doma
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Google a Čína - Havel měl pravdu

    Čím dál tím víc vidím na výrobcích Made in China. Čína se stala pro západní svět (a nejen pro něj) velkou „továrnou” na „levné” výrobky.

    A to že se v Číně nedodržujou lidský práva, na to každej jebe, protože má díky „čínským otrokům” levnější elektroniku.

    Dalibor Smolík avatar 14.1.2010 14:48 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Google a Čína - Havel měl pravdu
    Čína se stala pro západní svět (a nejen pro něj) velkou „továrnou” na „levné” výrobky.
    To ano, ale obráceně to neplatí - a právě tohle chtěl asi "básník" říci. Řadový čínský občan si západní (ani náš) výrobek nekoupí. A v tom je kámen úrazu.
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    13.1.2010 18:00 trekker.dk | skóre: 72
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Google a Čína - Havel měl pravdu
    Cílem Ćíny určitě není stát se odbytištěm pro něčí výrobky.

    Současný stav je takový, že Čína nám půjčuje peníze, za které nakupujeme produkty tam vyrobené. Vláda manipuluje s kurzem Juanu tak, aby výrobky z Číny exportované byly neskutečně levné a eurosocialistická výroba jim prostě nebyla schopna konkurovat.

    A tak od nás tečou peníze a odpad do Číny, peníze, za které si kupujeme výrobky z toho odpadu. To všechno díky levné pracovní síle, které má Čína dost (a dělníkovi stačí 10 dolarů, protože má radši to, než aby musel dřít někde na poli a i tak čelit hrozbě smrti hladem)

    A Číňané postupně za naše peníze kupují věci, které tady mají nějakou cenu, takže pravděpodobně nebude trvat dlouho a bude jim tady patřit všechno. Zvlášť až se rozhodnou, že už nám nebudou půjčovat peníze a že chtějí staré dluhy splatit jinak, než novými dluhy. (Teda pokud neřekneme, že jsme se rozhodli nesplácet, což by pravděpodobně vedlo na další světovou válku, nezbyde než začít prodávat majetek.)

    Čína prosperuje a dodržování lidských práv k tomu vůbec nepotřebuje. A díky "právům dělníků" narozdíl od nás prosperovat ještě nějakou dobu bude.
    Quando omni flunkus moritati
    13.1.2010 18:20 Lukáš Kotek | skóre: 15
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Google a Čína - Havel měl pravdu
    A Číňané postupně za naše peníze kupují věci, které tady mají nějakou cenu (...)
    Jak obyčejní Číňané nevím, ale Čína masivně investuje do Dolaru. Jestli se nemýlím je to nyní něco okolo 2 bilionů dolarů.
    (...) že chtějí staré dluhy splatit jinak, než novými dluhy
    Ale státní dluhopisy jsou jasně termínované. Čína si sama nemůže v průběhu let měnit podmínky.

    Z obého podle mě vyplývá, že nástroje obou stran jsou velmi dvousečné. Zvlášť co se týká Dolaru. V okamžiku, kdy se ho Čína bude chtít masivněji zbavit, jen podlomí jeho hodnotu a zbytek jejích vlastních "zásob" bude bezcenný. Nemluvě o tom, že by to velmi poškodilo trhy, na kterých je Čína závislá.
    Lidstvo vydává obrovské prostředky na ochranu sebe sama před sebou samým. Znáte lepší definici šílenství?
    13.1.2010 22:20 JS
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Google a Čína - Havel měl pravdu
    Ne. Cina dostava dolary za to, ze vyrabi pro Ameriku spotrebni zbozi (Amerika dovazi z Ciny vice, nez vyvazi). Samozrejme, ze se tech dolaru snazi zbavit, protoze fakticky _jsou_ bezcenne, narozdil od nejakeho skutecneho majetku, treba prirodnich zdroju. Nemuzou to ovsem udelat prilis rychle, protoze kdyz se jich zacnou zbavovat moc rychle, jejich cena zacne klesat.

    To je ostatne mechanismus prasknuti kazde spekulativni bubliny - "investori" se zacnou zbavovat bezcenneho majetku, ktery nashromazdili, a promenit ho na co nejvic majetku realneho. Tim bublina splaskava. Toto je duvodem nasi soucasne krize - banky vytvorily obrovsky virtualni majetek, ktery se nyni snazi premenit na majetek realny. Tim zatezuji skutecnou vyrobni kapacitu ekonomiky.
    13.1.2010 22:26 Lukáš Kotek | skóre: 15
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Google a Čína - Havel měl pravdu
    Ok, to beze všeho, ale nerozumíme si - šlo mi primárně o čínské investice do amerických dluhopisů. Do toho Čínu nikdo nenutí.
    Lidstvo vydává obrovské prostředky na ochranu sebe sama před sebou samým. Znáte lepší definici šílenství?
    13.1.2010 22:58 Miloslav Ponkrác | blog: miloslavponkrac
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Google a Čína - Havel měl pravdu
    Čína zcela evidntně se snaží dolaru zbavit. Ostatně dělá to tak většina světa.

    Že dolar bude brzy vhodný jako toaletní potřeba po velké potřebě je jasné každému, kdo nečte noviny a nesleduje zprávy, kde se trénuje pouze fantazie novinářů a moderátorů. Sci-fi je lépe slyšet raději od renomovaných autorů.

    Bohužel zbavování se dolarů musí být pomalé, jinak z toho nebude nic. A tak Čína nakupuje co se dá.

    Ale bez nadsázky by se na všechny peníze světa dalo napsat, že jsou kryté prací čínského lidu. A to bude mít v budoucnuá ještě velmi zajímavé implikace. Bez toho by dnešní peníze většiny měn (euro, libru ani korunu nevyjímaje) měly zlomeček hodnoty, neboť kryté zlatem už dávno nejsou, produkty těchto zemí samy o sobě také ne. Dnešní peníze jsou kryté pouze dvěma věcmi: 1) rozdílem mezi levnou čínskou prací a poměry v západních zemích, 2) vírou, že mají hodnotu, protože kdysi v minulosti měly hodnotu. Ad 1) časem skončí, protože všechno v přírodě má tendenci vracet se do rovnováhy.

    14.1.2010 08:31 Randy_Sh
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Google a Čína - Havel měl pravdu
    Někde jsem četl, že Čína zase tolik amerických dluhopisů nevlastní. Ale má spoustu dolarů, což je vlastně také určitá forma dluhopisu.
    14.1.2010 13:30 petr_p | skóre: 59 | blog: pb
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Google a Čína - Havel měl pravdu
    Ona je ale Čína potřebuje, když se rozhodla, že jüan nebude volně směnitelný. Jinak by mezinárodní obchod nefungoval.
    13.1.2010 22:31 Karel Zak | blog: kzak
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Google a Čína - Havel měl pravdu
    > Nemluvě o tom, že by to velmi poškodilo trhy, na kterých je Čína závislá.

    Dluh nemusi byt pouzivan jen jako ekonomicky nastroj, ale hlavne jako politicky - coz ze statu jako Cina muze hodit. Podivejte se na posledni navstevu onobelovaneho prezidenta USA v Cine. Jste-li dluznik tak vase pozice vyjednavani je hodne spatna a o nekterych vecech je pak lepsi uplne mlcet.
    13.1.2010 22:38 Lukáš Kotek | skóre: 15
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Google a Čína - Havel měl pravdu
    Ano, bohužel taková je situace. V tom je nebezpečí. Už pohled na klanícího se Obamu je takový.. zvláštní.
    Lidstvo vydává obrovské prostředky na ochranu sebe sama před sebou samým. Znáte lepší definici šílenství?
    13.1.2010 22:59 Miloslav Ponkrác | blog: miloslavponkrac
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Google a Čína - Havel měl pravdu
    Čína už mnohokrát zablokovala akce USA jednoduchým sdělením Bushovi, že také mohou naráz vrhnout většiny svých dolarových zásob.

    ALe Číně jsme tu moc dali my, nikdo jiný.
    14.1.2010 07:24 PeterS. | skóre: 10
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Google a Čína - Havel měl pravdu
    Také horúce to nie je. Časť zahraničných aktív číny je v amerických dlhopisoch, určite posledná vec ktorú chcú, je aby tieto ich aktíva zo dna na den stratili na cene.... Okrem toho pre svoj obchod potrebujú silný dolár aby boli konkurencieschopní....

    Takže v záujme číny je skôr silný ako slabý dolár...
    14.1.2010 08:33 Randy_Sh
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Google a Čína - Havel měl pravdu

    Jste-li dluznik tak vase pozice vyjednavani je hodne spatna a o nekterych vecech je pak lepsi uplne mlcet.

    Přísloví říká, že když dlužíte bance milióny a neplatíte, tak máte problém. Ovšem když dlužíte miliardy a neplatíte, tak má problém banka.

    13.1.2010 23:30 trekker.dk | skóre: 72
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Google a Čína - Havel měl pravdu
    Čína masivně investuje do Dolaru
    Dolar není měna, do které se dá investovat - cizí banky, hlavně Asijské, mají tolik dolarů, že kdyby se jich rozhodly naráz zbavit, tak se z dolaru stane bezcená měna.

    Dolar lze jenom udržovat, ostatní píšeš o tom v posledním odstavci sám.
    Ale státní dluhopisy jsou jasně termínované. Čína si sama nemůže v průběhu let měnit podmínky
    To je samozřejmě pravda, jenže ten jasný termín někdy končí a pak je potřeba splácet. To se zatím řeší tak, že se vydají nové dluhopisy, ty si Čína zase koupí a výnosem z nich se splatí staré dluhopisy. Až Čína řekne "tak, tyhle dluhopisy vypršely a my nechceme nové", bude Evropa muset najít jiný způsob, jak splácet. A vzhledem k nekonkurenceschopnosti výroby je jediná možnost - vyvážet věci (tj. majetek), služby (komu v Číně?), nebo technologie (které už si dávno ukradli).
    Quando omni flunkus moritati
    Saljack avatar 13.1.2010 18:35 Saljack | skóre: 28 | blog: Saljack | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Google a Čína - Havel měl pravdu
    Já si myslím, že k válce by nakonec nedošlo, protože Čína si je jasně vědoma, že by toho využili lidé na svrhnutí komunismu.
    Sex, Drugs & Rock´n Roll.
    13.1.2010 23:32 trekker.dk | skóre: 72
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Google a Čína - Havel měl pravdu
    Čína si je jasně vědoma, že by toho využili lidé na svrhnutí komunismu.
    Idealismus. Lidé by neměli čas na svrhávání komunismu, protože by buď válčili, nebo vyráběli materiál pro válku, nebo seděli v base (odpůrci režimu), nebo leželi pod drnem (aktivnější odpůrci režimu).
    Quando omni flunkus moritati
    thingie avatar 14.1.2010 10:32 thingie | skóre: 8
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Google a Čína - Havel měl pravdu
    To je možná podcenění míry nepokojů které by potenciálně v Číně mohly vypuknout, představa, že tam nejsou mnohé národnostní a všelijaké další problémy, nebo že se omezují na Tibet a možná jedno nebo další dvě problémová místa… to není úplně ono.
    Růžové lži.
    13.1.2010 18:55 pc2005 | skóre: 38 | blog: GardenOfEdenConfiguration | liberec
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Google a Čína - Havel měl pravdu
    Hmmm to nevypadá do budoucna moc růžově. Docela mě to asociuje nějakou orwellskou dystopii (hmm a nebo společnost ve Wellsově Stroji Času).
    13.1.2010 19:29 Kvakor
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Google a Čína - Havel měl pravdu
    Západ jako eloiové a Číňané jako morloci? [vyděšený smajlík]
    thingie avatar 13.1.2010 19:56 thingie | skóre: 8
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Google a Čína - Havel měl pravdu
    Co je to to nám? EU má relativně vyrovnanou obchodní bilanci, něco jiného jsou pak USA, které ji naopak mají (a to bez špetky nadsázky) v tragickém minusu.
    Růžové lži.
    13.1.2010 20:12 Ondřej Profant | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Google a Čína - Havel měl pravdu
    1) Klausovsko-Zemanovský věčný svit neposkvrněné pitomosti: S nedemokratickými státy je nutné obchodovat. Přestože jejich totalitní režim pošlapává jak základní lidská práva tak i pracovní práva dělníku (v Číně spíš otroků), nemůžeme si dovolit aby místo naších firem okamžitě obsadila konkurence! Proto naše politika nemůže být vůči Číně příliš kritická.
    Co na tom padlo? Je to pravda (neříkám, že morální!), myslíš že pokud by Google odešel, tak tam budou bez velkého vyhledávače + věci okolo... bude tam někdo jiný.
    2) Greenpeace tiráda: Každá nadnárodní globální firma páchá zlo a všechno co děla má za cíl maximalizaci zisku bez ohledu na následky.
    No Google ještě neodešel, pokud jsem četl, tak přehodnotí strategii. Může se tedy dohodnout jen na mírnějším režimu a zůstat anebo odejít, ale to mu přivede nadšené zákazníky ze západu, které mají rádi hodné firmy... a na západě asi nemá malé tržby. Čili bych to neviděl finančně jednoznačně
    Jak ukazuje Google, bez Číny se LZE obejít.
    Google je jedna z nejúspěšnějších firem, kolik takových je? Čili ten kdo je bohatý a daří se mu, ten se bez Číny může obejít - to určitě není každý.
    Argumenty o případném poklesu životní urovně po demokratickém převratu v Číně jsou hloupé a daly se aplikovat i na husákovský režim v ČSSR před rokem 1989.
    Myslím, že se tam úroveň nezmění, protože je tam prostě bordel, moc lidí a moc peněz ve vyšších vrstvách => ten stát by potřeboval mnohem razantnější změny, než změnu režimu na slabou demokratickou vládu (silná by se chopila moci, tak jak jsou na to Číňané zvyklí...). Takové změny se budou dít postupně a spíše mýšlekovými proudy. Musí se masivně chovat ekonomicky a ekologicky šetrně, aby vůbec měli, kde žít (viz počasí a čistota vzduchu v Pekingu)...

    Československo bylo v dosti jiné situaci a taky jsme se zbytečně hloupě uvrtali do představy, že teď se vše SAMO zlepší... no a náš stát najednou nemá ani korunu, hroutí se důchodový systém...
    Navíc, chování firem postrádá racionalitu i z hlediska zisku. Komunistický režim postavil ekonomiku na exploataci dělníků a minimální mzdě za maximální práci. Takový stát se nikdy nestane bohatým trhem pro západní státy jako např. Japonsko nebo bývala východní Evropa. Teprve demokratická Čína která bude dbát na dodržování práva (mj. dělníků) se postupně stane i odbytištěm pro evropské výrobky. Dělník který dostane 10 dolarů za měsíc sice iPhone dovede vyrobit, ale si ho nikdy nekoupí.
    Proč by měli chtít Čínu jako trh? Koho by asi zaměstnali? Čechy, co chtějí peníze? Potřebují levnou Čínu a bohatý západ. A to platí pro všechny firmy.

    Nicméně to je jen takový rejp. Jsem rád, že k tomu Google přistoupil, ale dnes bych i věřil, že se s ním Čína dohodne a bude si jen jako každý jiný fixlovat s pořadím výsledků. Ten stát je otrockým kapitalismem, nikoliv komunismem. Za peníze tam jde vše, ale masa jsou otroci (Anglie 19 stol, ale hůř)...

    No uvidíme...
    13.1.2010 20:54 Miloslav Ponkrác | blog: miloslavponkrac
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Google a Čína - Havel měl pravdu
    Ono by se možná slušelo říct, že keců už bylo dost a nakecalo se toho spousta. To asi k prohlášení Google.

    Google z Číny nikdy neodejde a půjde na ruku režimu stále. To bude realita.

    Ale gesto se udělalo, Google to nic nestálo, získalo lepší pověst, a karavana jede dál beze změny.

    Prohlášení Google je dnes jen prohlášení. Tím nezarmoutíš, a také Tě to nic nestojí.
    Nicky726 avatar 13.1.2010 21:04 Nicky726 | skóre: 56 | blog: Nicky726
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Google a Čína - Havel měl pravdu
    Co nám to Google ukázal? Akorát, že umí vést hezké řeči...
    Enjoy the detours. There you’ll find the things more important than what you want. (Hunter x Hunter)
    13.1.2010 22:01 Miloslav Ponkrác | blog: miloslavponkrac
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Google a Čína - Havel měl pravdu
    Přesně tak.

    Stále se divím, že kecům někdo skáče na špek.

    Že lidé před volbami rozebírají volební programy, ačkoli empiricky, statisticky i vědecky si mohou snadno dokázat, že žádná stran nehodlá nic co slíbila dodržet, a že jí také za to nikdo peskovat nebude

    Že firmy velkohubě vydávají prohlášení, které jsou prostě prohlášením P.R. a tiskového oddělení. Cílem těchto prohlášení není nic jiného, než zlepšit image firmy. Plnění těchto prohlášení nikdo soudný neočekává.

    Prostě Google něco zažvail a to je tak všechno. Blahoslavení chudí duchem, kteří pak toto berou vážně.

    Až budou činy, bude to jiné, ale dnešní svět, firmy, už dávno zjistily, že kecat je levné, účinné, a že to nemusí plnit. A také neplní. Proč by to dělaly, když je za sliby nikdo k odpovědnosti nepožene? A když falešné sliby pouze zvednou image a prodeje, tedy lži jsou obchodně úspěšné? Evolucí prostě začnou firmy slibovat, protože se to vyplácí.

    Každý, kdo prohlášení Google vezme vážně je jen důkazem, že kecy bez činů se vyplácejí.

    Google své sliby nemyslí vážně a také je na 99,9% nikdy nezrealizuje. Google potřebuje Činu, Čína Google nepotřebuje. On vlastně Google nepotřebuje vůbec nikdo, protože kdyby zmizel, nic se neděje a za chvíli je tu někdo jiný, jak už se v historii stalo několikrát (zdravím AltaVistu).

    Google je ve velmi slabé pozici, a kromě kecání si moc dovolit nemůže.
    tmr avatar 13.1.2010 22:57 tmr | skóre: 17 | blog: Offtopic | Praha 5
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Google a Čína - Havel měl pravdu
    Google své sliby nemyslí vážně a také je na 99,9% nikdy nezrealizuje
    Dejte mi alespon jeden priklad slibu, ktery Google nezrealizoval. Me spis pride, ze to co tvrdite vy jsou nicim nepodlozene zvasty...
    13.1.2010 23:04 Miloslav Ponkrác | blog: miloslavponkrac
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Google a Čína - Havel měl pravdu
    Tohle bude přesný příklad slibu, který Google nezrealizuje.

    Jinak Google nesleduji a nevím co sliboval. Ani by mně to nezajímalo, kdyby to nekoukalo z celého internetu.

    Pokud chcete být fakticky přesný, tak to co říká Google jsou též ničím nepodložené žvásty, protože je nepodložil naprosto žádným činem, ani náznakem činu. A v minulosti se také choval přesně opačně. A buďme klidní, ani žádný čin se konat nebude.
    xxx avatar 13.1.2010 23:15 xxx | skóre: 42 | blog: Na Kafíčko
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Google a Čína - Havel měl pravdu
    LOL! Tak tenhle thread doporucuju vsem fandum vsevedouciho Ponkrace. V jednom prispevku velkolepe odsoudit Google za to, ze neplni sliby, a nasledne rict, ze "Google nesleduji a nevím co sliboval".
    Please rise for the Futurama theme song.
    13.1.2010 23:24 Miloslav Ponkrác | blog: miloslavponkrac
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Google a Čína - Havel měl pravdu
    Kurs čtení a hlavně chápání textu by Vám opravdu neškodil.

    Já jsem nikde nepsal, že Google neplní sliby, já jsem jen psal, že dnes VŠICHNI slibují a nehodlají slib dodržet, protože je taková doba a vyplácí se to jak politikům, tak firmám.

    A jestli jsem něco napsal, tak Google tento slib sotva dodrží. Google má na výber jen dvě možnosti: 1) slib nedodržet, 2) slib dodržet a obětovat se (= do pár let zkrachovat).

    Já nikoho neodsuzuji. Prostě dnešní doba si žádá sliby, nežádá si plnění. To je pouhé konstatování faktu, nic víc, nic méně. To je realita, žádné odsuzování.

    Sliby, které nikdo ani nehodlá splnit se prostě dnes pronášejí na všech stranách všemi firmami, ze všech vlád, i ze všech obyčejných lidí. Nic neodsuzuji, jen netrálně konstatuji fakt.

    Tudíž dnešní racionální chování je neradovat se ze slibů, ale z činů. Čím to, že slovo činy se tak nápadně blíží slovu Čína. :-)
    tmr avatar 13.1.2010 23:34 tmr | skóre: 17 | blog: Offtopic | Praha 5
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Google a Čína - Havel měl pravdu
    2) slib dodržet a obětovat se (= do pár let zkrachovat).
    Do par let zkrachovat?? Tady jste fakt uplne mimo...
    xxx avatar 13.1.2010 23:35 xxx | skóre: 42 | blog: Na Kafíčko
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Google a Čína - Havel měl pravdu
    No pokud teda VSICHNI, tak snad VSICHNI vcetne Googlu.
    Please rise for the Futurama theme song.
    Max avatar 14.1.2010 07:21 Max | skóre: 72 | blog: Max_Devaine
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Google a Čína - Havel měl pravdu
    Kurs čtení a hlavně chápání textu by Vám opravdu neškodil.
    Já jsem nikde nepsal, že Google neplní sliby


    A toto je co?

    Google své sliby nemyslí vážně a také je na 99,9% nikdy nezrealizuje

    A tady opět říkáš, že google neplní to, co říká :

    Pokud chcete být fakticky přesný, tak to co říká Google jsou též ničím nepodložené žvásty, protože je nepodložil naprosto žádným činem, ani náznakem činu. A v minulosti se také choval přesně opačně. A buďme klidní, ani žádný čin se konat nebude.

    Opravdu si začínáš hodně protiřečit. Když nejsi schopný říci, kdy co nedodržel, tak proč to říkáš?
    Pracuješ u googlu, nebo v čínských úřadech? Nebo jak víš, že nejedná s úřady, jak říkal? Podle mně nevíš nic a jen hloupě žvaníš a hraješ si na vědmu ;-)
    Zdar Max
    Měl jsem sen ... :(
    13.1.2010 23:35 trekker.dk | skóre: 72
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Google a Čína - Havel měl pravdu
    Není potřeba. Jasan v konjunkci s borovicí řekl, že Google neplní sliby, tak je to pravda, i kdyby kozoroh kopl vodnáře do beranice.
    Quando omni flunkus moritati
    13.1.2010 23:15 Miloslav Ponkrác | blog: miloslavponkrac
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Google a Čína - Havel měl pravdu
    Jinak nepotřebuji dávat žádný příklad. Mám selský rozum a poznám co je reálné a co ne.

    Stejně tak tvrdím, že Google tu nebude už dlouho bez ohledu na to jak mocně dnes vypadá.

    A na debilitu typu prohlášení Google můžu říci jediné. Čína Google nepotřebuje a velmi ráda ho vykope. Google zase nepotřebuje konkurenci, zejména ne tam, kde by Google nebyl. Protože Google těží a vydělává jen na tom, že v současné době všichni automaticky googlují, stejně tak jako dřív na kopírování dokumentů se jenom xeroxovalo. A když googlovat přes Google nepůjde, a objeví se použitelný vyhledávač (na což všichni kašlou, protože by museli překonat mediálně živěný Google) – to nebude pro Google dobrá pozice.

    Já bez problémů budu používat vyhledávač ting-she.cn, pokud bude lepší, než Google. A na zlepšování se bude mít počáteční pozici miliardu lidí, kterou může obchodně využít. A na ní vyrůst. Vyhledávání a relevance výsledků v Google je neporovnatelně horší, než přes lety. A jako majitel webové stránky, který se občas podívá co rátá Google na mých stránkách – není Google žádné požehnání.

    Google nemá silnou pozici v kramflecích. Stačí ohrozit jeho vyhledávač a uděláme celé firmě papá. Je to jediné vlákénko, kterým visí celá jeho profitabilita. Google to ví na rozdíl od těch co čteme mediální P.R.
    tmr avatar 13.1.2010 23:30 tmr | skóre: 17 | blog: Offtopic | Praha 5
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Google a Čína - Havel měl pravdu
    Jinak nepotřebuji dávat žádný příklad. Mám selský rozum a poznám co je reálné a co ne.
    Muj ne-selsky rozum mi rika, ze Google splni to co tvrdi v blogu - bud google.cn zrusi nebo prestane s cenzurou.
    Stejně tak tvrdím, že Google tu nebude už dlouho bez ohledu na to jak mocně dnes vypadá.
    Moc nechapu proc..
    Max avatar 14.1.2010 07:29 Max | skóre: 72 | blog: Max_Devaine
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Google a Čína - Havel měl pravdu
    Možná bych se probudil z nějakého hodně dlouhého spánku ;-). Google už dávno není jen vyhledávač ;-).
    A jestli si myslíš, že udělat vyhledávač, jenž disponuje takovým výkonem a takovou cache jako má google (a ten samozřejmě ten několikaletý vývoj a vylepšování atd.), je otázka "lusknutí" prstu, tak už opravdu nemám co dodat. Tentokrát jsou to opravdu hloupé žvásty ;-)
    Zdar Max
    Měl jsem sen ... :(
    13.1.2010 22:25 JS
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Google a Čína - Havel měl pravdu
    Myslim, ze se mylite - s nedemokratickymi staty je treba obchodovat. Uz jen proto, aby lide videli, jake je to v zahranicni, a nemuseli tolik verit (statem rizenym) mediim. Embargo jen posiluje domaci propagandu. Bez srovnani zivotni urovne se zapadem by nas komunisticky rezim patrne nikdy nepadl.
    13.1.2010 22:48 Karel Zak | blog: kzak
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Google a Čína - Havel měl pravdu
    Otazkou je ma-li clovek mit radost z levneho zbozi ktere je vyrobeno otrockou praci bez ohledu na nasledky na zivotnim prostredi. Koukat se na to tak, ze tim demokratizujeme nejaky stat je trosku alibismus -- imho primarne ma vetsina lidi radost jen z ceny a na dalsi okolnosti kasle.

    Jinak v cine (v mestech) je pochopitelne bohata vrstva lidi co maji zivotni uroven srovnatelnou se zapadem ... ono ty tovarny apod. nekdo vlastni (jak nekomunisticke ;-)
    13.1.2010 23:37 trekker.dk | skóre: 72
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Google a Čína - Havel měl pravdu
    Tady se pořád někdo ohání otrockou prací, ale nikdo nebere na vědomí fakt, že v místních podmínkách je ta práce

    a) rozsahem zcela běžná, tj. nijak extrémně náročná oproti jiným možnostem (nebo si myslíte, že Číňan zemědělec dělá šest hodin denně na traktoru?)

    b) lepší než alternativa, tj. být bez práce a živořit.
    Quando omni flunkus moritati
    14.1.2010 07:38 JS
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Google a Čína - Havel měl pravdu
    Ale tady prece nejde o vyuzivani jejich prace. Vy mi vkladate neco do ust, o cem jsem nemluvil. Ja mluvim jen a pouze o tom, ze obchodovat s danou zemi je uzitecne (jako nastroj boje proti totalite), to s jejich zamestnanci nema nic spolecneho. A dokonce jsem dal za priklad byvale CSSR (nebo RVHP) - tam snad je jasne, ze obcane techto zemi zadnou levnou praci (alespon v masivnim meritku) pro zapad nevykonavali. Cina dnes je neco jineho.

    Co se tyce poznamky pana Ponkrace, Zapad byl celkem sobestacny (alespon co se tyce pracovni sily) do nejakych 70.let. Outsourcing je relativne dost novy fenomen, zpusobeny modernimi komunikacemi.

    Co se tyce toho, zda je zamestnavani cizich zamestnancu pro cilovou zemi vyhodne, tak je to trochu slozitejsi. Zalezi na tom, z ktere pozice se na to divate. Pokud Americane investuji v Cine (nebo spise vyuzivaji jejich pracovni sily), je to z hlediska tech zemi (tedy souctu jejich obyvatel) vyhodne pro Americany a nevyhodne pro Cinu. Ovsem pro konkretni osoby to muze byt jinak - v Cine muze totiz existovat vetsi nerovnost nebo neschopnost vytvaret nejakou hodnotu, takze muze vyjit, ze pro mnoho lidi je vyhodnejsi nechat se zamestnat od Americana nez od Cinana (jako napriklad ja se nechavam zamestnat od Americanu, protoze plati lepe a jsou slusnejsi nez Cesi).
    14.1.2010 10:35 xyz
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Google a Čína - Havel měl pravdu
    S tou soběstačností do 70. let to není tak úplně pravda, úplně zapomínáš třeba na kolonie. Spíš je outsourcing směrem na východ spojen s hledáním alternativy pro koloniální vykořisťování.
    13.1.2010 23:27 Miloslav Ponkrác | blog: miloslavponkrac
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Google a Čína - Havel měl pravdu
    Ona je otázka, jestli demokratické státy byly někdy ekonomicky vůbec kdy živy z něčeho jiného, než z prací, produktů a surovin nedemokratických.

    Zda by vůbec demokratické státy přežily a vydržely, kdyby neobchodovaly s nedemokratickými. Jsem si jist, že v takovém případě by demokratické státy skončily poměrně dost rychle.
    13.1.2010 23:33 Miloslav Ponkrác | blog: miloslavponkrac
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Google a Čína - Havel měl pravdu
    Jinak když jsme u těch slibů a činů, tak vzhledem k tomu, že jsem zatím své slovo vždy dodržel, tak toho využiji.

    Vzhledem k tomu, že diskuse na abclinuxu.cz nemá moc smysl, články tu moc nepřibývají a celkově blog je až na malé výjimky spíš polopolitickým blogem zmítajícíc se v černobílých názorech, určitě na abclinuxu.cz nenapíšu v nejbližším půl roce ani jeden komentář a ani na něj nezavítám. Můžete se radovat a já ušetřím hodiny.
    Max avatar 14.1.2010 07:33 Max | skóre: 72 | blog: Max_Devaine
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Google a Čína - Havel měl pravdu
    Hmm, tady se asi někdo urazil ...
    Zdar Max
    Měl jsem sen ... :(
    xxx avatar 14.1.2010 11:51 xxx | skóre: 42 | blog: Na Kafíčko
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Google a Čína - Havel měl pravdu
    Skoda, ze si to tady pan Ponkrac neprecte. Teda pokud i on dostoji svym slibum. Google.cn již nefiltruje výsledky vyhledávání.
    Please rise for the Futurama theme song.
    thingie avatar 14.1.2010 12:02 thingie | skóre: 8
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Google a Čína - Havel měl pravdu
    A hádejte. http://yro.slashdot.org/comments.pl?sid=1508260&cid=30746302

    Ten krám prostě položí spojení, natvrdo. Drsné :-)
    Růžové lži.
    14.1.2010 07:32 Veskrna
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Google a Čína - Havel měl pravdu
    Naprosto me fascinuje jak jsou lidi u nas zblbli. Reci o armade otroku v Cine. A procpak tak vehementne nepisete o armade otroku v Indii, Indonesii, Malajsii a dalsich statech? Kdyz sem si pred lety koupil kyt. procesor a na nem Made In Indonesia tak sem si pomyslel presne to same. Kolik mistnich delniku si ho muze koupit. No zadny. Ale jelikoz je tam radoby kapitalismus tak je vse v poradku. Podobny priklad je neustale omylana Kuba. Proc stejne nasi politici a lide nedrzkuji kvuli Haiti? Myslite si, ze lide na Haiti jsou vice svobodni nez na Kube? Podle vas je svobodnejsi ten kdo neumi cist, psat, nema strechu nad hlavou a jedinna zivotni perspektiva je chcipnout hlady v papirove krabici? Bohuzel stejne jako za bolsevika se u nas najde opet spousta prisluhovacu kteri budou jen mlit o Tibetu, Cine, Kube a Venezuele....
    14.1.2010 07:41 JS
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Google a Čína - Havel měl pravdu
    Spravna poznamka. V Cine je kapitalismus, podle jakekoli definice. Zda stat neco cenzuruje nebo ne je vec jina - vetsina zemi v 19. stoleti take cenzurovala (a to pomijim, ze Malajsie, Indie a ty ostatni zeme cenzuruji, i kdyz ne asi v takove mire, take).
    16.1.2010 09:00 mrzout | skóre: 11 | blog: mrzutej
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Google a Čína - Havel měl pravdu
    Plnej souhlas. V Číně je daleko tvrdší kapitalismus něž u nás.

    Způsob politického zřízení je něco jiného. Čínská centrální absolutistická vláda navíc šikovně kormidluje tak, že Čína skrytě bohatne a ekonomicky roste.

    Naopak Západ se snaží udržet navenek zdání bohatství, i když na ponožkách skrytých v botách už má díry a po večerech skrytě rozprodává hodnotnější vybavení domácnosti ve vetešnictví.

    Stačí se zamyslet nad tím, jak to že nadpoloviční většinu peněz za spotřební zboží utrácíme za zboží Made in China a přitom je jejich HDP tak malé: i absolutně bez přepočtu na hlavu. Ano, je to proto, že se většina evropského HDP ze spotřebního zboží je tvořena přidanou hodnotou při prodeji čínského zboží. A ta hodnota zatím peněžně přesahuje cenu, za kterou je to zboží Číňany dodáváno. Takže produkt vyrobený a dodaný do EU za cenu 100 jednotek se tu prodá za 600 jednotek. EU tedy papírově vytváří 5x vyšší hodnotu.

    Až se Čína rozhodne prodávat sama, jednoduše koupí např. hlavní sítě hypermarketů (za relativně směšné peníze) a tuto přidanou hodnotu si zabere pro sebe. Pak cenu sníží třeba na polovinu 300 jednotek, čímž vymaže uměle živenou konkurenci. Stačí se podívat na ceny třeba na ceny z čínských shopů. Tam je cena daná především hmotností, kvůli letecké dopravě, jinak je vše vlastně zadarmo (zlomek cen běžných u nás). EU žije z bubliny přidané hodnoty, která může ze dne na den prasknout.
    Hlasuj pro zavedení OpenID na Abclinuxu!
    16.1.2010 09:56 Veskrna
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Google a Čína - Havel měl pravdu
    Nerekl bych, ze je tam tvrdsi kapitalismus, cinani narozdil od nas bezhlave nerozprodali vsechny fabriky a stat si drzi podili ve firmach a spousta z nich je uplne statnich. Takze je tam spise krizenec obou systemu. Alespon ja to tak vnimam. A jelikoz se ukazuje , ze ten kapitalismus u nas moc nevali stejne jako predtim socialismus tak se evidentne tak spatne soudruzi nerozhodli. U nas se jen divime proc je statni kasa prazdna kdyz stat nema zadne prijmy a tunu vydaju a je rozkradan ze vsech stran. Ale jinak mate v podstate pravdu. Uz me fakt unavuji lidi co se smeji cinanum. Takhle jsme se v osmdesatych letech smali japoncum jak vsechno rozlozi na prvocinitele a zkopiruji a kde jsou dnes ze...
    kyknos avatar 16.1.2010 10:31 kyknos | skóre: 18 | blog: Quid novi? | Ranša Rosa
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Google a Čína - Havel měl pravdu
    v prdeli... nebo ty bys snad chtel zit v Japonsku? :)
    So the Nationalists and the Socialists have the same policy on Brexit. They should get together and form a...
    Marek Bernát avatar 17.1.2010 00:43 Marek Bernát | skóre: 17 | blog: Arcadia
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Google a Čína - Havel měl pravdu

    Japonsko bolo ešte pred pár rokmi ekonomickou veľmocou. Dnes je vďaka kríze na pokraji krachu (aspoň ak sa tam nestane nejaký zázrak). Lenže neinak je na tom väčšina sveta. Nemá zmysel vypichovať zrovna Japonsko.

    physics.stackexchange.com -- Q&A stránky o fyzike v štýle StackOverflow.
    kyknos avatar 17.1.2010 01:21 kyknos | skóre: 18 | blog: Quid novi? | Ranša Rosa
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Google a Čína - Havel měl pravdu
    az na to ze to , zda je neco prdel, nezavisi jen na ekonomice

    japonsko je prdel z mnoha jinych duvodu - nekulturni barbarsky stat kde zerou zvirata za ziva, do metra se laduji hrabema, v pornu po sobe zvraci a serou, nemaji vikendy ale za to maji nejvetsi sebevrazednost na svete :)

    ja bych tam zit nechtel, ani kdyby tam letali peceni holubi
    So the Nationalists and the Socialists have the same policy on Brexit. They should get together and form a...
    17.1.2010 01:44 Käyttäjä 11133 | skóre: 58 | blog: Ajattelee menneisyyttä
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Google a Čína - Havel měl pravdu
    No já víkend taky neměl pěkně dlouho :-) Ať žije on-call duty a Metsäliitto Group. :-)
    Marek Bernát avatar 17.1.2010 01:55 Marek Bernát | skóre: 17 | blog: Arcadia
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Google a Čína - Havel měl pravdu

    To o prdeli máš pravdu, ale ja Japonsko z iného hľadiska v predeli nevidím. Kultúru tam majú veľmi slušne rozvinutú, ostatne ako v celej Ázii; myslím, že by si sa vcelku čudoval, keby si stál o to, si niečo o tom zistiť. Zvieratá za živa? He? Metro hráběma? He? V porne sa asi robí kadečo, ale pochybujem, že by to v európskych končinách bolo lepšie. Známe pravidlo hovorí, že "If it crossed your mind, there's porn of it" a nijako sa nezmieňuje explicitne o Japonsku. Tie víkendy sú tam pravda veľmi zlé a že majú špeciálne slovo v slovníku pre smrť z prepracovania stojí za zamyslenie. Ničmenej sa to týka hlavne úradníkov, finančníkov a ja neviem akej hávede. Kopa povolaní je na tom vcelku ok. Čo by som Japonsku vyčítal ja, je to, jak neskutočne sa opičia po USA (resp. po západnej kultúre obecne), keď pritom svoju kultúru majú nemenej zaujímavú. Takto tam vznikol veľmi prapodivný mix tradičnej ázijskej a modernej konzumnej európskej kultúry, ktorý asi nie každému (a tebe očividne najmenej) vyhovuje.

    Ja tam žiť chcem. Je to fantastická krajina. A ak niekomu vadí ten európsko/americký štýl, tak stále je tam kopa nádherných turistických lokácií, či už čistej prírody, alebo ázijských pamiatok.

    physics.stackexchange.com -- Q&A stránky o fyzike v štýle StackOverflow.
    kyknos avatar 17.1.2010 02:09 kyknos | skóre: 18 | blog: Quid novi? | Ranša Rosa
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Google a Čína - Havel měl pravdu
    Asi toho o Japonsku moc nevis. V Evrope se toci vsechno, jenze v Japoinsku se netoci to normalni - je zakazany :). Tak po sobe matlou hovna a zvraci si do pusy. Zvirata zerou zaziva, proste barbari. Tohle neni nic, co bych byl ochotny nazyvat kulturou. Proste primitivove co od nas odkoukali, jak se vyrabi elektronika. To z nich ale civilizaci nedela. I Moldavie je civilizovanejsi zeme.

    Jo umi varit caj, ale predpokladam ze i to maji z Ciny :)
    So the Nationalists and the Socialists have the same policy on Brexit. They should get together and form a...
    Marek Bernát avatar 17.1.2010 02:31 Marek Bernát | skóre: 17 | blog: Arcadia
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Google a Čína - Havel měl pravdu

    Neviem moc o porne s hovnami => neviem toho moc o Japonsku. Tvoja logika ma fascinuje. Ale asi sa netreba čudovať človeku, čo sa vyzná v hovnách ;-)

    To video je dosť hnusné, ničmenej ťa môžem ubezpečiť, že to nie je štandardný spôsob stravovania ;-) Najbežnejšie zrejme budú fast foody a sushi a sashimi z mŕtvych rýb ;-)

    Ale ako obvykle to s tebou nemá cenu. Vyberieš si 3 prvky množiny a na základe toho už prehlásiš záver o celej množine. Pre teba by určite nebol ani problém zistiť, že všetky nepárne čísla sú prvočísla, pretože predsa 3, 5 a 7 sú. A že všetci Nemci sú rasisti, lebo Hitler bol. To je presne tvoja logika. Daj vedieť, či aj s týmito závermi súhlasíš.

    physics.stackexchange.com -- Q&A stránky o fyzike v štýle StackOverflow.
    kyknos avatar 17.1.2010 02:36 kyknos | skóre: 18 | blog: Quid novi? | Ranša Rosa
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Google a Čína - Havel měl pravdu
    Ty si proste vul. I kdybych ti dal deset jinych prikladu, furt to pro tebe budou vyjimky. Jenze to je proste zeme, ktera s civilizaci nema nic spolecneho, zejmena proto, ze si nevazi zivota. Jen porad nevim co na tom Japonsku vidis civilizovaneho. Ale pokud ti vyhovuje, stastnou emigraci, vrana k vrane, tak to ma byt. Pokud bys zapochyboval, muzu te seznamit s Japonkou co odtamtud utekla sem, vysvteli ti proc.
    So the Nationalists and the Socialists have the same policy on Brexit. They should get together and form a...
    17.1.2010 02:43 Käyttäjä 11133 | skóre: 58 | blog: Ajattelee menneisyyttä
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Google a Čína - Havel měl pravdu
    Super jedna Japonka utekla z Japonska sem, jeden můj příbuzný utekl z ČR do Japonska a co jako? Vypovídá to něco o ČR? Ne. Stejně jako to že kolega z týmu utíká z Finska do Austrálie a já z ČR do Finska nic nevypovídá o ČR, ani Finsku, ani Austrálii. :)
    kyknos avatar 17.1.2010 03:07 kyknos | skóre: 18 | blog: Quid novi? | Ranša Rosa
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Google a Čína - Havel měl pravdu
    Clovek co se v Japonsku narodil a tricet let tam zil o nem kupodivu ledacos vi. Ale pokud si Bernat mysli, ze mu k tomu nema co rici, at si bezi pro letenku. Jeho problem.
    So the Nationalists and the Socialists have the same policy on Brexit. They should get together and form a...
    kyknos avatar 17.1.2010 02:44 kyknos | skóre: 18 | blog: Quid novi? | Ranša Rosa
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Google a Čína - Havel měl pravdu
    ale mozna mas jako slovak k japoncum proste bliz :)

    http://en.wikipedia.org/wiki/Ural-Altaic_languages
    So the Nationalists and the Socialists have the same policy on Brexit. They should get together and form a...
    Marek Bernát avatar 17.1.2010 03:03 Marek Bernát | skóre: 17 | blog: Arcadia
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Google a Čína - Havel měl pravdu

    Určite k nim mám bližšie než človek plný stupídnych predsudkov o nich. To je celkom bezosporu.

    physics.stackexchange.com -- Q&A stránky o fyzike v štýle StackOverflow.
    Marek Bernát avatar 17.1.2010 03:02 Marek Bernát | skóre: 17 | blog: Arcadia
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Google a Čína - Havel měl pravdu

    Nie, ty si idiot, lebo nie si schopný pochopiť, že x príkladov neznamená vôbec nič, dôležité sú len obecné, niečím podložené, fakty. Aj keď mi povieš nekonečne veľa nepárnych prvočísel, stále to nebude znamenať, že všetky nepárne čísla sú prvočísla ;-) Ja ti môžem dať x príkladov európskych masových vrahov, pedofilov zneužívajúcich dievčatká, kanibalov a diktátorov, čo vyvraždili milióny a čo má akože byť? Stále sú to všetko len výnimky. Netuším, odkiaľ si nabral, že si tam nevážia život. Taký blud môže vypustiť len fanatik plný predsudkov ako ty ;-)

    physics.stackexchange.com -- Q&A stránky o fyzike v štýle StackOverflow.
    kyknos avatar 17.1.2010 03:04 kyknos | skóre: 18 | blog: Quid novi? | Ranša Rosa
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Google a Čína - Havel měl pravdu
    Ty jsi hovado. Odstehuj se do Japonska a uzivej si. Evidentne se ti tam bude libit.

    Beztak si se svym robotickym mozkem tady nepouzitelny :)
    So the Nationalists and the Socialists have the same policy on Brexit. They should get together and form a...
    Marek Bernát avatar 17.1.2010 03:18 Marek Bernát | skóre: 17 | blog: Arcadia
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Google a Čína - Havel měl pravdu

    Odsťahujem sa a budem si užívať, to sa neboj. A nepotrebujem na to ani rady od zakomplexovaného človeka plného predsudkov ;-)

    Už si rozšíril rodinu svojich predsudkov aj o robotické mozgy? Gratulujem.

    physics.stackexchange.com -- Q&A stránky o fyzike v štýle StackOverflow.
    kyknos avatar 17.1.2010 12:58 kyknos | skóre: 18 | blog: Quid novi? | Ranša Rosa
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Google a Čína - Havel měl pravdu
    Mel by sis ve slovniku nastudovat vyznam slova predsudek.
    So the Nationalists and the Socialists have the same policy on Brexit. They should get together and form a...
    Marek Bernát avatar 17.1.2010 19:36 Marek Bernát | skóre: 17 | blog: Arcadia
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Google a Čína - Havel měl pravdu

    Neopodstatnený záver na základe pár (často jedného) prípadov. Súvisí so slovom neopodstatnená generalizácia. A oboje sa ťa bohužiaľ hlboko týka.

    physics.stackexchange.com -- Q&A stránky o fyzike v štýle StackOverflow.
    kyknos avatar 17.1.2010 20:14 kyknos | skóre: 18 | blog: Quid novi? | Ranša Rosa
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Google a Čína - Havel měl pravdu
    Blbecku, ze ze soucasti japonske "kultury" delas nejake vyjimky je tvoje neznalost, ne moje neopodstatnena generalizace :)
    So the Nationalists and the Socialists have the same policy on Brexit. They should get together and form a...
    Marek Bernát avatar 17.1.2010 21:52 Marek Bernát | skóre: 17 | blog: Arcadia
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Google a Čína - Havel měl pravdu

    Som si istý, že poznáš japonskú kultúru do hĺbky, vrátané všetkých foriem básní, divadla, histórie a kultúry vôbec. Vlastne silno pPochybujem, že sa na svete nájde väčší znalec Japonska ako si ty. Určite nie je ani omylom možné, že si náhodou narazil na pár sprostých správ o Japonsku, ktorým si bezvýhradne uveril a spravil z toho svoju dogmu. Vďaka, že si ma poučil, odteraz ťa budem vyznávať svätá a vševedúca labuť.

    physics.stackexchange.com -- Q&A stránky o fyzike v štýle StackOverflow.
    kyknos avatar 17.1.2010 22:08 kyknos | skóre: 18 | blog: Quid novi? | Ranša Rosa
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Google a Čína - Havel měl pravdu
    Mily blbecku, basne a divadlo maji i v Zimbabwe. Zvirata za ziva ovsem zerou jen barbari.
    So the Nationalists and the Socialists have the same policy on Brexit. They should get together and form a...
    Jan Zahornadsky avatar 17.1.2010 23:37 Jan Zahornadsky | skóre: 22 | blog: hans_blog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Google a Čína - Havel měl pravdu
    To platí jenom do té doby, než se žraní zvířat za živa nestane (lokálně) většinovým zvykem. Pak už to prohlásíme za znak civilizovanosti ;-)
    Actually, I was half an hour into the pointer scripting documentation when she got dressed and left.
    Marek Bernát avatar 18.1.2010 10:48 Marek Bernát | skóre: 17 | blog: Arcadia
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Google a Čína - Havel měl pravdu

    Aha a vyvražďovať milióny, to je predpokladám, znak civilizovanosti. Lebo na to sme na rozdiel od Japonska, špecialisti tu v Európe. Ale fakt ma to s tebou nebaví, lebo nie si schopný pochopiť, že takýchto príkladov sa dá povedať ľubovoľne veľa pre každú stranu, a pritom vôbec nič nedokazujú...

    physics.stackexchange.com -- Q&A stránky o fyzike v štýle StackOverflow.
    kyknos avatar 18.1.2010 12:32 kyknos | skóre: 18 | blog: Quid novi? | Ranša Rosa
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Google a Čína - Havel měl pravdu
    Aha a vyvražďovať milióny, to je predpokladám, znak civilizovanosti. Lebo na to sme na rozdiel od Japonska, špecialisti tu v Európe.
    Nejak mi neni jasne, o cem mluvis :)
    So the Nationalists and the Socialists have the same policy on Brexit. They should get together and form a...
    Marek Bernát avatar 18.1.2010 14:56 Marek Bernát | skóre: 17 | blog: Arcadia
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Google a Čína - Havel měl pravdu

    Počul si meno Hitler? Bol z Európy. Ergo Európa je barbarská. Aspoň podľa tvojej "logiky".

    physics.stackexchange.com -- Q&A stránky o fyzike v štýle StackOverflow.
    kyknos avatar 18.1.2010 16:52 kyknos | skóre: 18 | blog: Quid novi? | Ranša Rosa
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Google a Čína - Havel měl pravdu
    Myslis toho kamarada Japoncu? :)
    So the Nationalists and the Socialists have the same policy on Brexit. They should get together and form a...
    Marek Bernát avatar 18.1.2010 22:54 Marek Bernát | skóre: 17 | blog: Arcadia
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Google a Čína - Havel měl pravdu

    Presne toho. Som rád, že si rozumieme. No, takže tento Hilter bol z Európy. Ergo Európa je barbarská. Koniec debaty :-)

    physics.stackexchange.com -- Q&A stránky o fyzike v štýle StackOverflow.
    kyknos avatar 18.1.2010 23:02 kyknos | skóre: 18 | blog: Quid novi? | Ranša Rosa
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Google a Čína - Havel měl pravdu
    Ne, nacismus je barbarsky. Evropska civilizace s nacismem radne zatocila.
    So the Nationalists and the Socialists have the same policy on Brexit. They should get together and form a...
    Dalibor Smolík avatar 19.1.2010 09:56 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Google a Čína - Havel měl pravdu
    Evropská civilizace s tím tak moc nezatočila. Byli to především kozáci z asijských stepí, pak hoši z Texasu, kanadské oddíly apod. Čestnou výjimkou byla Británie a také partyzáni na Balkáně ..
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    kyknos avatar 19.1.2010 11:05 kyknos | skóre: 18 | blog: Quid novi? | Ranša Rosa
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Google a Čína - Havel měl pravdu
    hoši z texasu, kanadske oddily a vlastne i rusy civilizovani asiati jsou evropska civilizace
    So the Nationalists and the Socialists have the same policy on Brexit. They should get together and form a...
    19.1.2010 11:17 Käyttäjä 11133 | skóre: 58 | blog: Ajattelee menneisyyttä
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Google a Čína - Havel měl pravdu
    Jasně, a SUSE je slackware.... :-) Občas bych chtěl mít ten matroš na kterém ty jedeš.
    kyknos avatar 19.1.2010 11:48 kyknos | skóre: 18 | blog: Quid novi? | Ranša Rosa
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Google a Čína - Havel měl pravdu
    Ne, ale SUSE i Slackware je Linux. Stejne jako je CR a Kanada evropska civilizace.
    So the Nationalists and the Socialists have the same policy on Brexit. They should get together and form a...
    Marek Bernát avatar 18.1.2010 10:50 Marek Bernát | skóre: 17 | blog: Arcadia
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Google a Čína - Havel měl pravdu

    Mimochodom, niektorí ľudia tvrdia, že zvieratá obecne jedia len barbari. Celkovo ide len o nejakú ideológiu a nie o znak barbarstva. Zasa tvoj predsudok: to, že ty to nerobíš, znamená, že keď to robí niekto iný, tak je automaticky barbar...

    physics.stackexchange.com -- Q&A stránky o fyzike v štýle StackOverflow.
    kyknos avatar 18.1.2010 12:34 kyknos | skóre: 18 | blog: Quid novi? | Ranša Rosa
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Google a Čína - Havel měl pravdu
    Rekove zvirata vzdycky jedli. Neplacej nesmysly :)
    So the Nationalists and the Socialists have the same policy on Brexit. They should get together and form a...
    Marek Bernát avatar 18.1.2010 14:59 Marek Bernát | skóre: 17 | blog: Arcadia
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Google a Čína - Havel měl pravdu

    No a? Len to potvrdzuje, že svoju definíciu civilizovanosti vzťahuješ na jednu skupinu ľudí, ktorí navyše už vymreli (dnešní Gréci su trochu inde ako tí antickí) a kto do tej skupiny nespadá, ten je barbar. Super.

    physics.stackexchange.com -- Q&A stránky o fyzike v štýle StackOverflow.
    kyknos avatar 18.1.2010 16:57 kyknos | skóre: 18 | blog: Quid novi? | Ranša Rosa
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Google a Čína - Havel měl pravdu
    Jiste, mluvim o evropske civilizaci, az budu Saud, mudu mluvit o civilizaci islamske :) Nekomu jiste muze pripadat civilizovane tyrat zvirata ci cokoliv jineho, ale ja nemam povinnost jeho "civilizacni" standardy prijimat za sve. A pokud mluvis o slovu barbar, tak to se vztahuje primo ke korenum evropske civilizace.
    So the Nationalists and the Socialists have the same policy on Brexit. They should get together and form a...
    Marek Bernát avatar 18.1.2010 22:58 Marek Bernát | skóre: 17 | blog: Arcadia
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Google a Čína - Havel měl pravdu

    Aha, takže ty hovoríš o tej európskej. Myslel som, že si hovoril o civilizovanosti ako takej. Lebo v tom prípade nie sme v rozpore, pretože Japonsko pochopiteľne európskou civilizáciou nie je už z definície. Rovnako ako celý zvyšok sveta. Fajn.

    Ad týranie: spolok ochrany zvierat v civilizovanej Európe existuje zrejme úplnou náhodou.

    physics.stackexchange.com -- Q&A stránky o fyzike v štýle StackOverflow.
    kyknos avatar 18.1.2010 23:04 kyknos | skóre: 18 | blog: Quid novi? | Ranša Rosa
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Google a Čína - Havel měl pravdu
    Problem je v tom, ze ta japonska civilizace (doufam ze stihas, to slovo ma v cestine dva vyznamy) neni, mereno evropskymi meritky (jina jsou v ervope celkem irelevantni) civilizovana.
    So the Nationalists and the Socialists have the same policy on Brexit. They should get together and form a...
    kyknos avatar 18.1.2010 23:10 kyknos | skóre: 18 | blog: Quid novi? | Ranša Rosa
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Google a Čína - Havel měl pravdu
    ergo kladivko je barbarska - slovo barbar se nikdy netajilo evropskym point of view
    So the Nationalists and the Socialists have the same policy on Brexit. They should get together and form a...
    Marek Bernát avatar 21.1.2010 17:59 Marek Bernát | skóre: 17 | blog: Arcadia
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Google a Čína - Havel měl pravdu

    Zasa tá tvoja generalizácia. Fakt by sa ti zišlo doučovanie z logiky :-) Pre teba nie je Japonsko civilizované -> pre Európana (s európskymi merítkami) nie je. Všimni, že aj ja som z Európy a pre mňa civilizované je. Tvojou logikou by sme opäť rýchlo dospeli ku sporu, ale to nie je pri diskusii s tebou nič nové...

    physics.stackexchange.com -- Q&A stránky o fyzike v štýle StackOverflow.
    kyknos avatar 21.1.2010 19:08 kyknos | skóre: 18 | blog: Quid novi? | Ranša Rosa
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Google a Čína - Havel měl pravdu
    Za to ja nemuzu, ze nectis evropske hodnoty. Mozna jsi Evropan, ale rozhodne ne standardni, vzdyt ty mas potize projit i Turingovym testem (nejsi tu takovy sam) :)
    So the Nationalists and the Socialists have the same policy on Brexit. They should get together and form a...
    Marek Bernát avatar 22.1.2010 17:26 Marek Bernát | skóre: 17 | blog: Arcadia
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Google a Čína - Havel měl pravdu

    Rozhovor s tebou má byť test? Ak už nejaký, tak maximálne na mieru tolerancie debility :-D

    physics.stackexchange.com -- Q&A stránky o fyzike v štýle StackOverflow.
    kyknos avatar 22.1.2010 17:30 kyknos | skóre: 18 | blog: Quid novi? | Ranša Rosa
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Google a Čína - Havel měl pravdu
    Rozhovor s lidmi, ktere bych si dokazal za vikend naprogramovat v Pythonu, je fakt nudny :)
    So the Nationalists and the Socialists have the same policy on Brexit. They should get together and form a...
    Jan Zahornadsky avatar 22.1.2010 17:56 Jan Zahornadsky | skóre: 22 | blog: hans_blog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Google a Čína - Havel měl pravdu
    Vyzývám Tě!

    Podle mě za víkend dát i jen velmi základní Elisu v češtině není žádná sranda. Ale zrovna ten víkend začíná, tak se můžeš ukázat ;-)
    Actually, I was half an hour into the pointer scripting documentation when she got dressed and left.
    kyknos avatar 22.1.2010 18:08 kyknos | skóre: 18 | blog: Quid novi? | Ranša Rosa
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Google a Čína - Havel měl pravdu
    Proc bych takovou picovinu delal. Navic Bernath cesky neumi.
    So the Nationalists and the Socialists have the same policy on Brexit. They should get together and form a...
    Jan Zahornadsky avatar 22.1.2010 22:27 Jan Zahornadsky | skóre: 22 | blog: hans_blog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Google a Čína - Havel měl pravdu
    Pokud by sis u toho uvědomil, že i velmi základní lingvistická analýza (nejen v češtině) je pořádně složitý úkol, tak by to píčovina rázem nebyla.

    A pokud se chceš vymlouvat na jazyk... Tak ne Čeština, klidně to může být jakýkoli jiný živý jazyk, rád se pokochám výsledkem :-D
    Actually, I was half an hour into the pointer scripting documentation when she got dressed and left.
    kyknos avatar 23.1.2010 01:23 kyknos | skóre: 18 | blog: Quid novi? | Ranša Rosa
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Google a Čína - Havel měl pravdu
    Kdyby si sledoval diskusi, vedel bys, ze jsem to ja, kdo tvrdi, ze takova analyza jazyka je v pocitaci nemozna.

    Jenze ji neumi ani Bernat, v tom je ten vtip.
    So the Nationalists and the Socialists have the same policy on Brexit. They should get together and form a...
    Marek Bernát avatar 23.1.2010 01:34 Marek Bernát | skóre: 17 | blog: Arcadia
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Google a Čína - Havel měl pravdu

    Za prvé: umí; za druhé, v tom žiadny vtip nie je -- je to úplne primitívna myšlienka. Zo začiatku mierne zábavná, ale teraz keď to opakuješ už po piate, to už začína byť vcelku úbohé...

    physics.stackexchange.com -- Q&A stránky o fyzike v štýle StackOverflow.
    kyknos avatar 23.1.2010 01:38 kyknos | skóre: 18 | blog: Quid novi? | Ranša Rosa
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Google a Čína - Havel měl pravdu
    Umi? Zkus to nekdy prokazat v nejakem rozhovoru :)
    So the Nationalists and the Socialists have the same policy on Brexit. They should get together and form a...
    Marek Bernát avatar 23.1.2010 02:23 Marek Bernát | skóre: 17 | blog: Arcadia
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Google a Čína - Havel měl pravdu

    A povieš mi aspoň jeden dôvod, prečo by som mal takú pičovinu robiť? :-)

    physics.stackexchange.com -- Q&A stránky o fyzike v štýle StackOverflow.
    kyknos avatar 23.1.2010 03:11 kyknos | skóre: 18 | blog: Quid novi? | Ranša Rosa
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Google a Čína - Havel měl pravdu
    To byl jen recnicky obrat. Nic takoveho delat nemusis, je mi to u prdele.
    So the Nationalists and the Socialists have the same policy on Brexit. They should get together and form a...
    Marek Bernát avatar 23.1.2010 19:57 Marek Bernát | skóre: 17 | blog: Arcadia
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Google a Čína - Havel měl pravdu

    To bola rečnícka otázka; nečakal som, že budeš odpovedať. Tiež chytáš nejaké robotické maniere :-)

    physics.stackexchange.com -- Q&A stránky o fyzike v štýle StackOverflow.
    kyknos avatar 23.1.2010 20:11 kyknos | skóre: 18 | blog: Quid novi? | Ranša Rosa
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Google a Čína - Havel měl pravdu
    Ucit se napodobovanim je vcelku dobra strategie, ale budes to muset trenovat jeste dlouho a ne tak napadne, aby to vypadalo alespon trosku duveryhodnbe :)
    So the Nationalists and the Socialists have the same policy on Brexit. They should get together and form a...
    Marek Bernát avatar 23.1.2010 20:23 Marek Bernát | skóre: 17 | blog: Arcadia
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Google a Čína - Havel měl pravdu

    To znie skoro ako kompliment. Asi si ho zarámujem :-)

    physics.stackexchange.com -- Q&A stránky o fyzike v štýle StackOverflow.
    Marek Bernát avatar 22.1.2010 20:37 Marek Bernát | skóre: 17 | blog: Arcadia
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Google a Čína - Havel měl pravdu

    To nepochybne. Ničmenej, nechápem, prečo máš potrebu vyslovovať výroky o prázdnej množine. Všetky sú tautologicky pravdivé. No nič, mňa zas pomaly ale isto prestáva baviť rozhovor s človekom, ktorý zo seba nie je schopný dostať jedinú netriviálnú a zároveň pravdivú vetu. Najvyšší čas to tu zabaliť. Dovidenia pri ďalšom flame ;-)

    physics.stackexchange.com -- Q&A stránky o fyzike v štýle StackOverflow.
    Dalibor Smolík avatar 18.1.2010 09:15 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Google a Čína - Havel měl pravdu
    Naopak Západ se snaží udržet navenek zdání bohatství, i když na ponožkách skrytých v botách už má díry a po večerech skrytě rozprodává hodnotnější vybavení domácnosti ve vetešnictví.
    Zajímavá úvaha - a určitě pravdivá. Jen jsem se nad ní pousmál, když si vzpomenu na rétoriku televizních novin z doby před 25 lety. Byla to ta samá slova a nejenom z úst komunistických papalášů. Sami lidé v New Yorku, který měl úplně prázdnou pokladnu, říkali kolem roku 1980 vtip "New York for sale - without battery" (Pro nezasvěcené: u elektroniky se uvádělo, zda se prodává s baterií či bez ní a zároveň Battery je čtvrť v New Yorku, přibližně kde stál WTC).
    Takže nic nového a Západ se znovu postavil na nohy. Zda tomu bude i teď, těžko říci. Ale asi za čas ano.
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    23.1.2010 10:37 mrzout | skóre: 11 | blog: mrzutej
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Google a Čína - Havel měl pravdu
    Akorát rétorika komunistů mluvila o Západě v třetí osobě, já v první.
    Hlasuj pro zavedení OpenID na Abclinuxu!
    kyknos avatar 23.1.2010 12:17 kyknos | skóre: 18 | blog: Quid novi? | Ranša Rosa
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Google a Čína - Havel měl pravdu
    Ale porad je to stejna blbost :)
    So the Nationalists and the Socialists have the same policy on Brexit. They should get together and form a...
    kyknos avatar 16.1.2010 10:28 kyknos | skóre: 18 | blog: Quid novi? | Ranša Rosa
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Google a Čína - Havel měl pravdu
    v cine je narozdil od demokraticke indie totalita - drobny, lec podstatny rozdil
    So the Nationalists and the Socialists have the same policy on Brexit. They should get together and form a...
    17.1.2010 12:49 trekker.dk | skóre: 72
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Google a Čína - Havel měl pravdu
    Demokratická Indie? No, demokratičtější než Čína možná, ale i tak bych tahle dvě slova nedával moc blízko k sobě...
    Quando omni flunkus moritati
    Darth Phantom avatar 23.1.2010 18:58 Darth Phantom | skóre: 18 | blog: Kelvin_Fitnick | Doma
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Google a Čína - Havel měl pravdu
    ze lide na Haiti jsou vice svobodni nez na Kube?
    Oba státy jsou v Karibiku. Na Kubě se může běžný obyvatel naučit číst a psát, nesvobodně jít k doktorovi, nesvobodně se nažrat a balit doutníky pro Fidela - a to i navzdory mnohaletému obchodnímu jistého blízkého mocného strejdy. Na Haiti může ten člověk tak akorát svobodně chcípnout negramotný v chatrči. Jisté drobné rozdíly tu jsou.
    Tahle patička nemá hlavu ani patu
    kyknos avatar 23.1.2010 19:19 kyknos | skóre: 18 | blog: Quid novi? | Ranša Rosa
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Google a Čína - Havel měl pravdu
    aneb zase si nejaky vul plete svobodu a plnou lednici

    pricemz tedy tu kubanskou lednici bych mu na par tydnu pral :)
    So the Nationalists and the Socialists have the same policy on Brexit. They should get together and form a...
    Darth Phantom avatar 24.1.2010 07:37 Darth Phantom | skóre: 18 | blog: Kelvin_Fitnick | Doma
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Google a Čína - Havel měl pravdu

    Co se čertíš, dědku :-). Co ti na to mam říct, snad jen asi to, že vůl si ty :)). Ano, na Kubě možná sedí v base dva lidi za to, že prohlásili, že Fidel je vůl. Hezky se to médiích nafukuje, a soudruh Ivan Filip z ODS tam jezdil na stáže, aby podal zprávy a obdařil informacemi všechny nevědoucí. Jenom prosimtě už nic nepiš, protože ty tvoje žvásty se už nedají číst. Je vidět, že to pochopil i pan Bernát, že si vylízaný pošahanec a že diskuze s tebou nemají cenu.

    Ale abych tě jen nekritizoval, dědku. Na druhou stranu se mi na tobě líbí to, že už si všude byl, všechno znáš a na všechno máš odpověď. Taky se mi líbí, že ses díval i do lednice na Kubě, to se jen tak někomu nepodaří, snad jen tomu Philipovi. Větší všudybyl je snad už jen pan Smolík, ten myslím byl už všude. Možná ještě nebyl na Měsíci, ale tam poletí určitě až v důchodu, až bude mít čas :-)

    Tahle patička nemá hlavu ani patu
    kyknos avatar 24.1.2010 09:43 kyknos | skóre: 18 | blog: Quid novi? | Ranša Rosa
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Google a Čína - Havel měl pravdu
    No jo, blby je, ze tys nikde nebyl, zatim co ja jo, a kdyz ne, tak tam byl nekdo z okoli.

    Moje matka chodila na Kube do skoly.
    So the Nationalists and the Socialists have the same policy on Brexit. They should get together and form a...
    kyknos avatar 24.1.2010 09:49 kyknos | skóre: 18 | blog: Quid novi? | Ranša Rosa
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Google a Čína - Havel měl pravdu
    BTW, kdyz jmse mluvili o te plne lednici, ze maji na Kube jidlo na pridel, to uz jsi slysel?
    So the Nationalists and the Socialists have the same policy on Brexit. They should get together and form a...
    kyknos avatar 24.1.2010 10:34 kyknos | skóre: 18 | blog: Quid novi? | Ranša Rosa
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Google a Čína - Havel měl pravdu
    Ted jsem se dival do Wikipedie, jak se situace zlepsila od tech sedesatych let, co tam zila matka (bez velkych nadeji, protoze tehdy se situace rok od roku ZHORSOVALA jak se postupne rozpadaly americke fabriky v kubanske peci) a zda se, ze je rozpad sovetskeho svazu jeste dorazil.

    "Currently, rationed beef has been substituted by "a ground mixture of soy, beans, and meat", while potatoes are often rotten. Rationed rice is "small and of bad quality"; fish is "small and full of bones"; bath soap lacks perfume and easily disintegrates; the rationed bottle of detergent is "only good for washing dishes"; shoes "break after a few months of use".[1] On top of rationing, the average wage at the end of 2005 was 334 regular pesos per month ($16.70 per month) and average monthly pension was $9.[1]"

    Takze tahle se svobodne zere na dnes Kube. Pokud mas listek a chut na maso, muzes si dat smes soji, fazoli a masa se shnilymi brambory :) Raj vsech socialistu a komousu.
    So the Nationalists and the Socialists have the same policy on Brexit. They should get together and form a...
    24.1.2010 13:32 bhy | skóre: 35 | blog: bhyblog | brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Google a Čína - Havel měl pravdu
    14.1.2010 08:18 qwertzuiop
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Google a Čína - Havel měl pravdu
    Havla a pravdu bych v jakékoli spojistosti raději neuváděl. :-)
    =^..^= AmigaPower® avatar 14.1.2010 08:23 =^..^= AmigaPower® | skóre: 30 | blog: BLB | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Google a Čína - Havel měl pravdu
    Pravda a láska musí zvítězit nad lží a nenávistí! :-D
    14.1.2010 08:25 qwertzuiop
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Google a Čína - Havel měl pravdu
    To rozhodně, ale Veškrna tomu moc nepomůže. :-)
    14.1.2010 08:28 qwertzuiop
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Google a Čína - Havel měl pravdu
    Mimochodem, o jakém Havlovi je vlastně řeč? O trockistovi Venoušovi, o stalinistovi Jiřím, nebo o nějakém dalším?
    multi avatar 14.1.2010 10:41 multi | skóre: 38 | blog: JaNejsemOdsut
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Google a Čína - Havel měl pravdu
    Ja bych rekl, ze vedsine jde prave o to, aby Cina byla a zustala tovarnou planety zeme. (A i beznym lidem a ani si to neuvetomuji.) A ba naopak se boji toho, aby se nezmohla (coz by musela udelat, aby se stala i poradnym spotrebitelem), protoze by to ohrozilo soucasny stav/pozici ostatnich statu.

    Vzdyt kde by vychodni civilazace brala neustale tak levne notebooky atd? To by je museli zacit delat, tak aby vydrzeli a dali se upgradovat. Pravda to by se zakaznikum libilo, ale to by na tom korporace nevydelali takove obri sumy, ktere se pak muzou prohyrit.
    16.1.2010 09:04 mrzout | skóre: 11 | blog: mrzutej
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Google a Čína - Havel měl pravdu
    Opravdu věříte, že na notebooku se tolik podepíše cena lidské práce? Proč je tolik elektroniky z Taiwanu, kde mají západní mzdy?

    Cena práce je jedna věc, faktické větší schopnosti Číňanů druhá. Zkuste si nakreslit výrobek a zkusit pro něj najít firmu, co ho pro vás vyrobí. V EU to bude oříšek, v Číně ne. Jiná věc je, že vám to zkopírují, ale co je vlastně dnes tak unikátního na 90% zboží?
    Hlasuj pro zavedení OpenID na Abclinuxu!
    Jan Zahornadsky avatar 18.1.2010 01:42 Jan Zahornadsky | skóre: 22 | blog: hans_blog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Google a Čína - Havel měl pravdu
    No, na Taiwanu se už tolik snad nevyrábí, ne? Aspoň posledních pár kousků jak Geniusu tak Asusu co jsem viděl, mělo na sobě napsáno něco ve smyslu "Design from Taiwan, made in China". I když uznávám, HTC stále "Made in Taiwan".

    Ono taky ten přesun výroby z Taiwanu do Číny trošku zdržovala politická situace...
    Actually, I was half an hour into the pointer scripting documentation when she got dressed and left.
    14.1.2010 11:41 D-Evil | skóre: 25 | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Google a Čína - Havel měl pravdu
    Kolik tak asi může mít Google peněz z reklamy v Číně? A jaký má asi náklady spojený s cenzurou? Jsem jedinej, kdo si myslí že to Google dělá pro peníze a nějakej vyšší smysl v tom vůbec nemá smysl hledat?
    xxx avatar 14.1.2010 11:47 xxx | skóre: 42 | blog: Na Kafíčko
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Google a Čína - Havel měl pravdu
    Mam tentyz nazor. Na nejake Google samaritanstvi moc neverim.
    Please rise for the Futurama theme song.
    14.1.2010 11:51 D-Evil | skóre: 25 | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Google a Čína - Havel měl pravdu
    Na to nevěřim u žádný firmy.
    14.1.2010 12:54 Randy_Sh
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Google a Čína - Havel měl pravdu
    Tohle bude ten důvod. Google v Číně výrazně zaostává za tamním Baidu a nedaří se mu to změnit. Tak udělali z nouze cnost.
    Dalibor Smolík avatar 14.1.2010 14:57 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Google a Čína - Havel měl pravdu
    Z nouze ctnost .. zase kdyby nebyl Google cenzurován, vyšly by výsledky jinak :-D
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    14.1.2010 13:17 bhy | skóre: 35 | blog: bhyblog | brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Google a Čína - Havel měl pravdu
    ad 2.

    zatím není důvod si myslet, že google tímhle chováním sleduje morální cíle a ne jen ekonomické. má své akcionáře, kteří - kdyby vedení firmy vyhlásilo, že odteď se bude orientovat primárně na dodržování lidských práv a ne na zisk - by šli někam jinam. nebyl bych tak optimistický. navíc uvidíme, co bude, až čína bude mocnější, a čínské firmy např. budou vlastnit ty pozemky, na nichž se servery googlu fyzicky nacházejí, atd.
    kyknos avatar 14.1.2010 16:14 kyknos | skóre: 18 | blog: Quid novi? | Ranša Rosa
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Google a Čína - Havel měl pravdu
    Souhlasim temer s celym clankem, zvlaste pokud ze strany Google nezustane jen u reci (nevim, jak daleko to doslo).

    Ale nesouhlasim s tim, ze by byla Cina podobna CSSR - v cine je trzni ekonomika navzdory totalite. A ta totalita je dokonce horsi nez byla ta nase.
    So the Nationalists and the Socialists have the same policy on Brexit. They should get together and form a...
    15.1.2010 04:12 kuly
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Google a Čína - Havel měl pravdu
    Investice západních firem, včetně českých, jen upevnují tamní zločinný režim.
    Oboustanný obchod nejsou podpůrné investice. Tím, jak se otevírají zahraničnímu obchodnímu světu, tam pronikají i další zápaďácké manýry a dojde i na demokracii.
    Jak ukazuje Google, bez Číny se LZE obejít.
    Google riskne ztrátu jejich trhu, protože s cenzurou z něj nic moc nesype a akorát mu to kazí reputaci.

    Založit nové vláknoNahoru

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.