abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    dnes 11:44 | IT novinky

    Mezinárodní nezisková organizace Women Who Code (WWCode, Wikipedie) založena v roce 2011 s cílem usnadnit ženám vstup do světa informačních technologií nečekaně skončila. Došly finance.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 4
    včera 18:00 | IT novinky

    DuckDuckGo AI Chat umožňuje "pokecat si" s GPT-3.5 Turbo od OpenAI nebo Claude 1.2 Instant od Anthropic. Bez vytváření účtu. Všechny chaty jsou soukromé. DuckDuckGo je neukládá ani nepoužívá k trénování modelů umělé inteligence.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 1
    včera 14:22 | IT novinky

    VASA-1, výzkumný projekt Microsoftu. Na vstupu stačí jediná fotka a zvukový záznam. Na výstupu je dokonalá mluvící nebo zpívající hlava. Prý si technologii nechá jenom pro sebe. Žádné demo, API nebo placená služba. Zatím.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 4
    včera 04:44 | Nová verze

    Nová čísla časopisů od nakladatelství Raspberry Pi: MagPi 140 (pdf) a HackSpace 77 (pdf).

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 01:00 | Nová verze

    ESPHome, tj. open source systém umožňující nastavovat zařízení s čipy ESP (i dalšími) pomocí konfiguračních souborů a připojit je do domácí automatizace, například do Home Assistantu, byl vydán ve verzi 2024.4.0.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    18.4. 22:11 | IT novinky Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    18.4. 20:55 | Nová verze

    Neziskové průmyslové konsorcium Khronos Group vydalo verzi 1.1 specifikace OpenXR (Wikipedie), tj. standardu specifikujícího přístup k platformám a zařízením pro XR, tj. platformám a zařízením pro AR (rozšířenou realitu) a VR (virtuální realitu). Do základu se z rozšíření dostalo XR_EXT_local_floor. Společnost Collabora implementuje novou verzi specifikace do platformy Monado, tj. open source implementace OpenXR.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    18.4. 17:22 | Nová verze

    Byla vydána nová verze 0.38.0 multimediálního přehrávače mpv (Wikipedie) vycházejícího z přehrávačů MPlayer a mplayer2. Přehled novinek, změn a oprav na GitHubu. Požadován je FFmpeg 4.4 nebo novější a také libplacebo 6.338.2 nebo novější.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 15
    18.4. 17:11 | Nová verze

    ClamAV (Wikipedie), tj. multiplatformní antivirový engine s otevřeným zdrojovým kódem pro detekci trojských koní, virů, malwaru a dalších škodlivých hrozeb, byl vydán ve verzích 1.3.1, 1.2.3 a 1.0.6. Ve verzi 1.3.1 je mimo jiné řešena bezpečnostní chyba CVE-2024-20380.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    18.4. 12:11 | IT novinky

    Digitální a informační agentura (DIA) oznámila (PDF, X a Facebook), že mobilní aplikace Portál občana je ode dneška oficiálně venku.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 10
    KDE Plasma 6
     (68%)
     (11%)
     (2%)
     (20%)
    Celkem 570 hlasů
     Komentářů: 4, poslední 6.4. 15:51
    Rozcestník

    Minirecenze obchodu s hudebními nástroji a audiotechnikou

    26.6.2012 20:10 | Přečteno: 1030× | Tábor | poslední úprava: 26.6.2012 20:10

    Napadlo mě, že bych se podělil o zkušenosti s nákupem v obchodě www.kytary.cz. Ačkoliv toto může pro někoho vypadat jako jasný PR článek, není tomu tak. Motiv k sepsání tohoto textu je jednoduchý – vždy když tam nakupuji, dokáží mě něčím překvapit. Navíc mám právě výpadek internetu, cítím se zcela bezradně. Od rána programuji, což bez internetu teď nejde. Psát text je asi jediná offline činnost kterou mohu vykonávat.

    Takže k věci – bydlím v Praze, Podolí. Když vyběhnu asi kilometrový kopec směrem k Pražského Povstání, narazím na prodejnu Kytary.cz. O obchodu vím již dlouho, nicméně název „kytary“ je pro mě zcela zavádějící. Nehraji na žádný nástroj a tak mě nikdy ani nenapadlo do tohoto obchodu zajít. Jednoho dne, kdy jsme dali dohromady koncept našeho hudebního tábora ale bylo rázem důvod se tam zajít podívat. Tenkrát jsem sháněl první XLR kabely, sháněli jsme levnou baskytaru, mikrofony.

    První dojem z prodejny byl úžasný. Sice zde bylo hodně kytar, nicméně nemalá část prodejny byla věnována ozvučení – mohl jsem si osahat různé aktivní i pasivní repro bedny, mixážní pulty, mikrofony. Na tomto druhu techniky totiž lehce ujíždím a můj cíl již od dětství je mít co „nejhlasitější“ ozvučovací aparát. Cítil jsem se jako prase v žitě!

    Netrvalo dlouho a začal jsem v tomto obchodu nakupovat ve velkém, dal jsem na radu personálu a domu jsem si odvlekl dvě velké pasivní reprobedny Yorkwille, mixážní pult Yamaha, řadu aktivních beden Mackie, desítky mikrofonů, stojanů, kabelů. Utracená částka brzo získala víc jak šest nul na konci.

    Nemá smysl dále rozepisovat mé nákupy, za zmínku ale stojí systém, kterým zde řeší reklamace. Včerejší reklamace mikrofonního stojanu mě pozitivně šokovala.

    Kamarádovi jsem půjčil stojan, který zápůjčku nepřežil. Vrátil se mi rozdělený na dvě části, stržený závit utahovacího šrobku. Samozřejmě už nemám doklad, ale zkusil jsem zajet do reklamací. Vše jsem nahlásil v reklamačním oddělení, behěm 5 minut jsem měl stojan nový! Bez dotazů! Pán konstatoval, že si mě pamatuje a obratem vše vyřešil ;-)

    Další případ se udál loni. Těsně před táborem jsem zakoupil aktivní reprobedny Mackie, dělají se ve dvou velikostech – menší TH12 a větší TH15. Co nás zarazilo, menší reprobedny se neskutečně hřejí. I když zrovna nehrají, nejde na chladiči udržet ruku! Hned během prvního použití přestala jedna bedna fungovat. Toho času jsem byl na táboře, 180 kilometrů od Prahy. Stačil jeden telefonát do kytar.cz a pro bednu přijel PPL svoz. Současně dovezl bednu zcela novou! Neuvěřitelné, bez papírování. ;-). Po asi 4 dnech se situace opakovala s druhou bednou byla mrtvá. Zase přijelo PPL, vzalo si chybnou a vyložilo nám novou. Takový servis bych opravdu nečekal. Nebylo třeba dokladu, nebylo třeba dohadů.

    Rovnou jsem si s druhým svozem objednal velký aktivní subwoofer.

    Od té doby se opakovalo hned několik podobných situací. Nikde se nestalo, že by reklamace nešla řešit. Když řeknu že spěchám, vždy se reklamace řeší stylem kus za kus. Pokud naopak nespěchám, stane se že přesáhnou 30 dní.

    Aby toto nebylo těžce jednostranné, občas je trochu problém dovolat se do prodejny, na druhou stranu, třeba z reklamací volají na zmeškaná volání zpět!

    Pokud tedy někdo sháníte hudební nástroj nebo ozvučovací aparát, mohu jednoznačně doporučit.

           

    Hodnocení: 100 %

            špatnédobré        

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    Komentáře

    Vložit další komentář

    26.6.2012 20:47 Ivorne | blog: Ivorne
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Minirecenze obchodu s hudebními nástroji a audiotechnikou
    Sled "Utracená částka brzo získala víc jak šest nul na konci" => "Pán konstatoval, že si mě pamatuje a obratem vše vyřešil" by se dal čekat ve většině obchodů, které jsou aspoň trochu na úrovni :-).

    Ale dík za blog - příjemné zjištění.
    26.6.2012 21:09 Ragzid | skóre: 24 | blog: Pivní koutek | Liberec-Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Minirecenze obchodu s hudebními nástroji a audiotechnikou
    Diky za zapisek a nazor na tenhle obchod, ja tam delal nakup akorat jednou (maly, cca 6 tisic), a je pravda, ze i tak spokojenost, balik byl zabalen opravdu nerozbytne, dodani velice rychle... :-)

    Jinak pokud to s audiotechnikou apod. myslis vazne, urcite mrkni na forum zvukarina.cz, da se tam najit hromada zajimavych informaci a nazoru ohledne zvuceni a osvetleni, a pokud se slusne zeptas a projevis zajem, tak ti dobre poradi, pripadne rovnou odkazou na dalsi konkretni obchody (kytary tam zrovna vicemene nejsou tolik v oblibe, ale to hlavne proto, ze se specializuji vice na bezne spotrebitele, a ne na uzkou skupinu mistru zvuku).
    26.6.2012 21:31 Bubak | skóre: 16 | blog: Čtvrtá cenová
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Minirecenze obchodu s hudebními nástroji a audiotechnikou
    Taky tam nakupuju, sice moje nakupy nemaji sest nul na konci, jsem u malych peti, zato znam prodejnu z dob, kdy jeste sidlila o nejakou tu ulici nize :-) Je fakt, ze personal je ochotny. I reklamace nebyvaly problem (jeste kdyz meli vchod z druhe strany, z te terasy). Az ted me dojali, kdyz jsem se dokopal a zajel na Prazskeho povstani s krabickou, ze ktere pulka nefungovala (hned od nakupu, ale trvalo mi, nez jsem vubec mel cas ji zkusit, pak s ni zajet do prodejny...), a holky u vchodu mi rekly, ze reklamace jsou v Modranech... To mi od nich neprijde moc fer. Kdybych neprosvih lhutu (kupoval jsem to pres net), proste bych jim to po tehle hlasce vratil bez udani duvodu.

    Jinak nevidim duvod, proc by neslo programovat offline, delam to celkem bezne:-)
    ... máš jen mrtvou kočku a poškrábanýho jezevčíka ...
    Johny z Podoli avatar 26.6.2012 22:10 Johny z Podoli | skóre: 26 | blog: rocfdebian
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Minirecenze obchodu s hudebními nástroji a audiotechnikou
    offline programovat jde, nicméně když je všechno na vzdáleném serveru a najednou "cvak" a já jsem odpojen, tak toho moc nesvedu ;-)
    Můj web o táborech: Letní dětské tábory, Hudební tábor , Můj nový blog na Nul.cz
    26.6.2012 21:36 Honza Jaroš | skóre: 6 | blog: moje_strana_plotu | Bohnice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Minirecenze obchodu s hudebními nástroji a audiotechnikou
    Nakupoval jsem tam několikrát, až na jeden případ taky spokojenost. V tom jednom případě mělo být zboží ve skladu v Modřanech a obsluha mi po objednání několik dní po sobě tvrdila, že následující den si ho určitě budu moct vyzvednout v prodejně na Děkanské vinici. Šlo o dárek pro kamarádku (nová palička na bodhrán) a když už jsem neměl čas čekat ani shánět to jinde, zeptal jsem se, jestli je možné pro zboží zajet přímo do Modřan. Prý ano, během dvou hodin mi pošlou SMSku, že ho mám připravené. Po dvou hodinách SMSka nepřišla, zato v nabídce se najednou objevila hláška že zboží není a neví kdy bude. I volal jsem tam znovu, prý to ve skladu nemají a skutečně neví, kdy to mít budou.

    Takže kamarádka dostala flašku vína s poukázkou na doručení paličky při nejbližší příležitosti a já chvíli nemohl přijít obchodu kytary.cz na jméno. Nicméně paličku na bodhrán se mi jinde v Praze sehnat nepodařilo, obchod v Ostravě, který je nabízel, čtyři dny neodpovídal na mail s dotazem na dostupnost, takže jsem to nakonec u Kytar zkusil znova a tentokrát to vyšlo napoprvé. Osobně si myslím, že měli bordel ve skladu, nemohli zboží najít a tak to odkládali a odkládali, dokud jsem nezměnil odběrní místo a tím jim obrazně nešlápl na krk...

    Jinak dobře se mi nakupuje v Music City ve Vysočanech, mám to blíž a nechá se tam snadno zaparkovat.
    26.6.2012 21:44 Bubak | skóre: 16 | blog: Čtvrtá cenová
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Minirecenze obchodu s hudebními nástroji a audiotechnikou
    Souhlas, Music City taky neni spatne. Kdybych to nemel trochu z ruky, asi bych tam byl casteji.

    V Kytarach jsem kupoval nahravatko R16 od Zoomu, to byl taky pekny zazitek, kdyz se mi vzdycky tak po tydnu omlouvali, ze to porad jeste neni. Ale docela jsem to chapal, objednaval jsem to nejak v dobe Fukusimy, takze jsem nemel problem s tim pockat asi tri mesice, nez to Zaponci dodaji :-) (Navic v te dobe to nemely dostupne ani jine ksefty tady v Cechach.)
    ... máš jen mrtvou kočku a poškrábanýho jezevčíka ...
    Johny z Podoli avatar 26.6.2012 22:07 Johny z Podoli | skóre: 26 | blog: rocfdebian
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Minirecenze obchodu s hudebními nástroji a audiotechnikou
    Hehe, R16 mám doma hned dvakrát, super věc!
    Jinak rychlost dodávky je něco, co by mohli zlepšit, to uznávám. Několikrát se mi stalo že jsem čekal déle, než bylo nutné. Jednou jsem dokonce musel zrušit objednávku na DMX ovládací pult, dodání asi měsíc po slíbeném termínu... pro mě po táboře... bylo nepřijatelné. Na druhou stranu, vždy nabídnou něco ekvivalentního. Musím teď zpětně říci, že mi poradili dobře a za třetinové peníze mám něco, co v pohodě původní pult trumfne. Je dobré, když personál řekne "ano, s tímto mám dobré osobní zkušenosti" ;-)
    Můj web o táborech: Letní dětské tábory, Hudební tábor , Můj nový blog na Nul.cz
    Johny z Podoli avatar 26.6.2012 22:09 Johny z Podoli | skóre: 26 | blog: rocfdebian
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Minirecenze obchodu s hudebními nástroji a audiotechnikou
    Taky jsem tam párkrát byl, nicméně spíš jen na čumendu ;-) Mají to tam taky hezké, pro mě ale hrozně daleko. Jinak k tomu parkování - kytarám se nějak podařilo udělat si rezervé pro své zákazníky! Dvě místa před prodejnou, 3 vzadu. Od té doby vždy zastavím na první pokus, super služba pro zákazníky...
    Můj web o táborech: Letní dětské tábory, Hudební tábor , Můj nový blog na Nul.cz
    26.6.2012 21:50 phr | skóre: 13 | blog: no_comment | Klatovy
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Minirecenze obchodu s hudebními nástroji a audiotechnikou
    Tedy, akustický nástroj bych přes web v životě nekoupil. Mezi jednotlivými kusy jsou i dnes takové zvukové rozdíly, že není nad to si nástroj vybrat v kamenné prodejně. Navíc, a možná se někdo bude divit, ale ani při dnešní úrovni výroby není samozřejmé, že nástroje ladí.

    U audio výbavy je to samozřejmě jinak.
    "Umělá inteligence se nemůže rovnat přirozený blbosti"
    Johny z Podoli avatar 26.6.2012 22:12 Johny z Podoli | skóre: 26 | blog: rocfdebian
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Minirecenze obchodu s hudebními nástroji a audiotechnikou
    tak já přes web nakupuji defakto jen to, co osobně znám. Kupovat třeba reprobednu podle parametrů taky nejde... nějaký Skytec za 2 tisíce s výkonem "200W" hraje tak, že by člověk zvracel. Ostatně i ty Mackie TH-15 co mám zvukově hrají jen tak tak... Na jejich vyšší sérii SRM nemám.. nicméně další bedny budou nejspíše nějaká RCFka ;-)
    U nástrojů samo nejde nakupovat vůbec nic, ani to co už dobře znám ;-)
    Můj web o táborech: Letní dětské tábory, Hudební tábor , Můj nový blog na Nul.cz
    26.6.2012 23:07 phr | skóre: 13 | blog: no_comment | Klatovy
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Minirecenze obchodu s hudebními nástroji a audiotechnikou
    No, reprobednu z webu TVM bych neměl problém koupit.
    "Umělá inteligence se nemůže rovnat přirozený blbosti"
    Isah avatar 27.6.2012 11:54 Isah | skóre: 4 | blog: SF | Matička stověžatá
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Minirecenze obchodu s hudebními nástroji a audiotechnikou

    On by to také udělal jen blb, kupovat nástroj přes net. Normálního muzikanta tohle nenapdne :-)

    Za blog díky, užitečný.

    Omnia mea mecum porto. Dubito ergo cogito, cogito ergo sum
    kyknos avatar 27.6.2012 11:38 kyknos | skóre: 18 | blog: Quid novi? | Ranša Rosa
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Minirecenze obchodu s hudebními nástroji a audiotechnikou
    Utracená částka brzo získala víc jak šest nul na konci.
    tedy nejméně desitky miliónů? to je docela mazec :)

    ne že by tedy nebyly obchody s podobnými kravinami, kde bych takové částky neuměl utratit (kdybych je měl)
    So the Nationalists and the Socialists have the same policy on Brexit. They should get together and form a...
    msk avatar 28.6.2012 12:58 msk | skóre: 27 | blog: msk
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Minirecenze obchodu s hudebními nástroji a audiotechnikou
    Ja som tam kupoval 3x, z toho 2 bez problemov. Raz monitory - prakticky "naslepo", pretoze vdaka hluku okolitych gitar, bubnov a ktovie coho este som ich aj tak poriadne nepocul, raz sluchatka ( len eshop, ok ) a raz nechutne predrazene kable, ktore som na dohodu bral na skusku, pretoze som nevedel, ci potrebujem symetriku, alebo mono. K vrateniu uz nedoslo, bol som odkazany na sklad v modranech, ze tam to mozno pojde. Vysral som sa na to, kupil si v GES-e kable, konektory, vzal pajkovacku a za pol hodinu mal hotovo. Teraz sa mi 2x2m kable za 600 czk valaju v krabici bez vyuzitia.

    Založit nové vláknoNahoru

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.