abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    včera 17:33 | Nová verze

    Canonical vydal (email, blog, YouTube) Ubuntu 24.04 LTS Noble Numbat. Přehled novinek v poznámkách k vydání a také příspěvcích na blogu: novinky v desktopu a novinky v bezpečnosti. Vydány byly také oficiální deriváty Edubuntu, Kubuntu, Lubuntu, Ubuntu Budgie, Ubuntu Cinnamon, Ubuntu Kylin, Ubuntu MATE, Ubuntu Studio, Ubuntu Unity a Xubuntu. Jedná se o 10. LTS verzi.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 5
    včera 14:22 | Komunita

    Na YouTube je k dispozici videozáznam z včerejšího Czech Open Source Policy Forum 2024.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 1
    včera 13:22 | Nová verze

    Fossil (Wikipedie) byl vydán ve verzi 2.24. Jedná se o distribuovaný systém správy verzí propojený se správou chyb, wiki stránek a blogů s integrovaným webovým rozhraním. Vše běží z jednoho jediného spustitelného souboru a uloženo je v SQLite databázi.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 12:44 | Nová verze

    Byla vydána nová stabilní verze 6.7 webového prohlížeče Vivaldi (Wikipedie). Postavena je na Chromiu 124. Přehled novinek i s náhledy v příspěvku na blogu. Vypíchnout lze Spořič paměti (Memory Saver) automaticky hibernující karty, které nebyly nějakou dobu používány nebo vylepšené Odběry (Feed Reader).

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 04:55 | Nová verze

    OpenJS Foundation, oficiální projekt konsorcia Linux Foundation, oznámila vydání verze 22 otevřeného multiplatformního prostředí pro vývoj a běh síťových aplikací napsaných v JavaScriptu Node.js (Wikipedie). V říjnu se verze 22 stane novou aktivní LTS verzí. Podpora je plánována do dubna 2027.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 04:22 | Nová verze

    Byla vydána verze 8.2 open source virtualizační platformy Proxmox VE (Proxmox Virtual Environment, Wikipedie) založené na Debianu. Přehled novinek v poznámkách k vydání a v informačním videu. Zdůrazněn je průvodce migrací hostů z VMware ESXi do Proxmoxu.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 04:11 | Nová verze

    R (Wikipedie), programovací jazyk a prostředí určené pro statistickou analýzu dat a jejich grafické zobrazení, bylo vydáno ve verzi 4.4.0. Její kódové jméno je Puppy Cup.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    24.4. 22:44 | IT novinky

    IBM kupuje společnost HashiCorp (Terraform, Packer, Vault, Boundary, Consul, Nomad, Waypoint, Vagrant, …) za 6,4 miliardy dolarů, tj. 35 dolarů za akcii.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 12
    24.4. 15:55 | Nová verze

    Byl vydán TrueNAS SCALE 24.04 “Dragonfish”. Přehled novinek této open source storage platformy postavené na Debianu v poznámkách k vydání.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    24.4. 13:44 | IT novinky

    Oznámeny byly nové Raspberry Pi Compute Module 4S. Vedle původní 1 GB varianty jsou nově k dispozici také varianty s 2 GB, 4 GB a 8 GB paměti. Compute Modules 4S mají na rozdíl od Compute Module 4 tvar a velikost Compute Module 3+ a předchozích. Lze tak provést snadný upgrade.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    KDE Plasma 6
     (73%)
     (9%)
     (2%)
     (16%)
    Celkem 765 hlasů
     Komentářů: 4, poslední 6.4. 15:51
    Rozcestník
    Štítky: není přiřazen žádný štítek

    ČP a její bonusy

    19.12.2007 20:45 | Přečteno: 1468× | pelmel | poslední úprava: 19.12.2007 22:56

    Já ty problémy před koncem roku snad přitahuju :-(.

    V půli listopadu jsem pořídil "nové" auto.
    Protože přepis probíhal na poslední chvilku úředních hodin (za deset minut padla), uzavřel jsem hned na místě povinné ručení s českou, abych mohl ještě ten den s autem odjet (na pobočku už bych to nestihl) .


    Tudíž jsem se stal vlastníkem dvou pojistek - na staré auto (které jsem hodlal prodat, ale zatím jsem ho vlastnil) a na nové (s tím jsem hodlal jezdit).
    Nechápal jsem sice, proč na nové pojistce byla základní sazba pojištění, když u české mám bonus pro rok 2007 30%, ale předpokládal jsem, že po doputování smlouvy na ústředí a mé návštěvě místní pobočky se problém vyřeší.
    Jen pro upřesnění, rozdíl v pojistce je cca 2.100,- Kč, tedy poměrně slušná částka.

    Jak bláhové :-(.

    Celou věc jsem dořešil až dnes - staré auto konečně prodáno, se smlouvou v ruce a potřebnými doklady jsem vyřídil ohlášení na nového majitele a vyrazil ke zrušení pojistky a optání se, jak to bude s tou novou - předpokládal jsem přenesení bonusu.
    Jo ... h***o.

    Zrušení pojistky - no problemo.

    Navedení bonusů?

    "No pane, ale to už je déle jak 2 měsíce (15.10. -> 19.12.) co máte novou pojistku. Ste to nestihl do těch dvou měsíců. Paní vám neříkala (jako ta co dělala smlouvu - něco říkala, ale v tom spěchu..)? No já nevím, to asi ty bonusy nedostanete, až za rok."
    Na můj dotaz, proč jako,když jsou obě pojistky u nich :
    "No voni to tak maji, no. To se dělá jednou za rok ty bonusy."


    Ve smlouvě nic o nějakých dvou měsících pro bonusy a malusy není.
    To po vlastních klientech česká chce, aby dokazovaly svůj bezeškodný průběh pojištění u nich?


    Ale dobře mi tak, na nějakou loajalitu klienta se příště můžu.
    Být v podstatě sankcionován za to, že si u dotyčné firmy dovolím pojistit souběžně další auto.
    Kdybych to byl býval pojistil u někoho jiného, bonus bych dostal rupcup bez nějakého párání a ještě by mi bylo poděkováno.

    Máte někdo nápad co s tím?
    Ono platit víc jak dva tisíce (rozdíl oproti pojištění r.2008 je dokonce cca 2.400,-) "navíc" se mi pochopitelně nechce. Bohužel smlouva byla uzavřena na dobu neurčitou, tudíž je pojistné období 1 rok.
    Je teda možné, že pojistné upraví - když to maník na přepážce na zrušenou pojistku napsal, ale abych řekl pravdu, moc tomu nevěřím.

    Oprava 19.12. 22:48-56 : omlouvám se, mylně jsem uvedl, že jsem podepsal smlouvu havarijního pojištění - jednalo o povinné ručení, jak jinak - již je to opraveno.
    o ovšem není omluva K těm dvěma měsícům : "Pro přiznání bonusu je zapotřebí originál potvrzení o době trvání pojištění a škodném průběhu vystavený předchozí pojišťovnou po zrušení/výpovědi pojistné smlouvy. Tato sleva (bonus) se může převézt na jakoukoliv pojišťovnu. Každá pojišťovna má stanovenou lhůtu, ve které je pojistník povinnen doložit originál potvrzení. U většiny pojišťoven jsou to 2 měsíce od počátku pojištění."
    Tuto podmínku snad česká nemyslí vážně, pokud další ručení bylo uzavřeno s touže společností.
    Od čeho ty počítače mají?        

    Hodnocení: 100 %

            špatnédobré        

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    Komentáře

    Vložit další komentář

    19.12.2007 20:58 Jarda
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ČP a její bonusy
    Hm, tak ja jsu podobnej pripad, ale naprosto jinej vysledek, pri koupi noveho jsem dostal bonusy, co jsem mel na svem starem aute (v dobe vyrizeni nove pojistky bylo me stare auto jeste moje, prodal jsem ho az za cca mesic) - pojistovna Generali. CP bych poslal do prdele i kdyby mi na dalsi rok nabidla nejlepsi cenu
    sekyt avatar 19.12.2007 21:25 sekyt | skóre: 16 | blog: sekytarium
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ČP a její bonusy
    Jj, do pěti dnů, fakt, nekecám :-).

    Bohužel to tak rychle asi nepůjde
    19.12.2007 21:58 jyrki | skóre: 22 | blog: JKR
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ČP a její bonusy
    Aut jsem mel v jeden okamzik nejvic 3 a kazde u jine pojistovny. Prevod bonusu no problemo. Jen muzu rict ze z nekterych pojistoven vymlatit doklad o bezeskodnim prubehu je temer nadlidsky ukol :-/
    We don't need no education...Asi potřebuješ, použil si dvakrát zápor * Registrovaný uživatel Linux #245559.
    20.12.2007 02:47 Liborek | skóre: 18 | blog: Liborkovo | (momentálně) Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ČP a její bonusy
    A já jsem žil v domnění, že dokonce funguje nějaký centrální registr, aby pojištovny mohly bonusy bez problémů převádět.
    20.12.2007 08:07 iMHO | blog: iMHO
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ČP a její bonusy
    To bohuzel neexistuje. Ve jedne praci jsem mel na starosti i firemni auta a pri ukonceni leasingu bylo (jak uz nekdo vyse poznamenal) nejhorsi dostat ta potvrzeni o bezeskodnim prubehu.

    Vsechna neleasingova auta jsme pojistovali u CP a narozdil od autora blogu s ni mam ty nejlepsi zkusenosti - a to bych mohl vypravet ...

    Black.Bandit avatar 20.12.2007 08:11 Black.Bandit | skóre: 5 | blog: Bandita
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ČP a její bonusy
    1. Nevím jak je to při odstoupení od smlouvy. Thle bych prozkoumal.

    2. Zcela 100% vím, že při sjednání pojištění je zástupce pojišťovny povinen sepsat jakýsi papír, kde se lidsky a srozumitelně každému uvede, co si pod tím laicky představujete a co by jste od pojištění chtěl, aby jste měl 100% jistotu, že vás zástupce pojišťovny nemystifikoval a vybral vám správný produkt. Pokud toto nebylo provedeno, jedná se o hrubé porušení poviností zástupce pojišťovny, a můžete se bránit. Například zrušit smlouvu.

    Není to tak dávno, co se podobný případ a velmi neslušné chování ČP řešilo v černých ovcích na ČT. Chovali se jako pěkné svině. Proto si to pamatuji.
    Nemo propheta in patria sua
    xvasek avatar 20.12.2007 08:20 xvasek | skóre: 21 | blog: | Zlín
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ČP a její bonusy
    Je to bohužel na libovůli pojišťovny. Chtěl jsem udělat jinou věc - převést si bonusy z motorky na auto. U většiny pojišťoven to vůbec nejde a pokud to takto chci udělat, musím si zrušit ručení na motorku, aby mi vydali doklad o bezeškodním průběhu a pak si to teprve převést na auto. Pak si motorku můžu zase pojistit, ale v základní sazbě pojištění, bez bonusů. Je to normální?
    msk avatar 20.12.2007 09:19 msk | skóre: 27 | blog: msk
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ČP a její bonusy
    Pokial to spravne chapem, stare auto si predal len nedavno, takze by Ti z neho mali dat papier o bonusoch. Pokial je to tak, ja osobne by som s mojou polovickou spravil kupno-predajnu zmluvu, ze jej akoze predavam to moje nove auto ( nedavno poistene, ale bez bonusu ), na zaklade tej zmluvy by som zrusil povinne rucenie na to nove auto, zmluvu nasledne roztrhal a auto znovu poistil v inej poistovni s uplatnenim bonusu zo stareho auta.
    20.12.2007 09:38 Karel
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ČP a její bonusy
    Jj, dobrej napad
    sekyt avatar 20.12.2007 09:55 sekyt | skóre: 16 | blog: sekytarium
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ČP a její bonusy
    Ano, něco podobného mám v plánu. Pokud se opravdu nezadaří a bonusy nedostanu, mám několik možností, jak "nějakým" elegantním způsobem smlouvu ukončit :

    - dát auto na pár dnů do depozitu, což by mne přišlo na nějakých tuším 100,- Kč. V tomto případě se pojistka ukončuje a před vyzvednutím dělá nová

    - přijít do pojišťovny s kupní smlouvou o prodeji auta novému majiteli, na základě toho zrušit pojistku. Samozřejmě "kupec" od smlouvy poté "odstoupí" a já pojistím auto jinde. Toto mi přijde jako nejlepší možnost.

    Ještě jim dám možnost, psal jsem dotaz na ústředí, tak si počkám, co odpoví.

    Co bych ale rád věděl je, na co se bonusy ve skutečnosti vážou - tváří se to jako že na osobu, ale přitom pokud je chtěl xvasek převést z auta na motorku (viz.výše), nedalo se (z auta na auto to lze)
    xvasek avatar 20.12.2007 10:53 xvasek | skóre: 21 | blog: | Zlín
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ČP a její bonusy
    Bonusy jsou na osobu, ale u některých pojišťoven jdou uplatnil jenom na stejnou kategorii vozidla, u jiných to ve všeobecných podmínkách není. Nezkoušel jsem to - možná to mají v nějaké jiné směrnici, nebo to opravdu jde.

    A vypovědět pojistku a přejít k jiné pojišťovně nejde? Pokud ano, tak bych tím aspoň začal v ČP vyhrožovat. Třeba v Kooperativě mají pojišťováci celkem volnost v tom, jakou poskytnou komu slevu a co vemou v úvahu, přecejenom to není banka.
    xvasek avatar 20.12.2007 10:56 xvasek | skóre: 21 | blog: | Zlín
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ČP a její bonusy
    ...teď mě napadá to ještě upřesnit - bonusy jsou v případě přenášení na osobu, ale v případě nehody na auto (resp. na smlouvu), tzn. pokud bude mnou vlastněným autem bourat kamarád, přijdu o bonusy já, ne on. AFAIK.
    sekyt avatar 20.12.2007 13:09 sekyt | skóre: 16 | blog: sekytarium
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ČP a její bonusy
    Tak nějak jsem si to i myslel. To je stejně postavený na hlavu, bonus na osobu a malus na smlouvu :-). No co už, my to nezměníme. Vypovědět pojistku samo jde, ale je tady to ale ...
    Pojištění (povinné ručení) zaniká:
    - uplynutím doby, na kterou bylo pojištění vozidla sjednáno (sml.na dobu určitou)
    - výpovědí pojistitele nebo pojistníka doručenou nejméně 6 týdnů před uplynutím pojistného období (typicky 1 rok)
    - změnou vlastníka vozidla (prodej, darování ...)
    - dnem, kdy přestalo vozidlo fyzicky existovat (sešrotování)
    - dnem dočasného vyřazení vozidla z evidence vozidel (depozitář)
    - odcizením vozidla
    - výpovědí do 3 měsíců ode dne doručení oznámení vzniku pojistné událost (víceméně pro pojišťovny)
    
    Já, protože mám smlouvu na dobu neurčitou, můži ji standardně vypovědět až k výročnímu datumu po jednom roce - tzn. že stejně musím ten jeden rok zaplatit. Jak už jsem psal, ideální je přijít s kupní smlouvou o prodeji a pojištění zrušit. To je nejelegantnější řešení uváděné ve fórech, které jsem v noci prolézal - a doporučované i odpadlíky z řad pojišťováků.
    No, asi to tak i dopadne.
    21.12.2007 13:07 jozka | skóre: 19 | blog: jozkovo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ČP a její bonusy
    Ja to pred par lety resil tak, ze jsem si "nove" auto pojistil na mesic (bratru za osm stovek) a rocni smlouvu uzavrel az asi po dvou mesicich, kdyz jsem stare auto prodal a pojistku na nej zrusil.
    Luk avatar 21.12.2007 15:45 Luk | skóre: 47 | blog: Kacířské myšlenky | Kutná Hora
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ČP a její bonusy
    Některé pojišťovny (možná všechny) mají v podmínkách klauzuli, že lze od smlouvy odstoupit do 2 měsíců od jejího uzavření. Kdysi jsem toho využil, protože jsem chtěl s koupeným autem hned odjet (a ne někde lítat a zařizovat pojištění), pak jsem mohl v klidu uzavřít novou výhodnější smlouvu.
    Šifrování je absolutní nutnost a pomáhá chránit před nekalými živly
    23.12.2007 09:38 jyrki | skóre: 22 | blog: JKR
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ČP a její bonusy
    Ona smlouva zanika i po trech mesicich pro neplaceni ;-) Neni to sice fer a nelze to pouzit pokud ma clovek predplaceno na delsi dobu. Jinak ja tez vyuzivam pri koupi noveho vozidla smlouvu na dobu urcitou a jeste k tomu je idealni mesicni placeni (smlouvu lze zrusit pred zaplacenim dalsi splatky, tj. kazdy mesic). V pripadech ze chci bonus na vice aut, musim drzet kazde auto u jine pojistovny.
    We don't need no education...Asi potřebuješ, použil si dvakrát zápor * Registrovaný uživatel Linux #245559.
    sekyt avatar 23.12.2007 22:32 sekyt | skóre: 16 | blog: sekytarium
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ČP a její bonusy
    V pripadech ze chci bonus na vice aut, musim drzet kazde auto u jine pojistovny.

    Aha, tak to by vysvětlovalo hodně.

    To bych tedy rád věděl, proč to nejde u jedné pojišťovny, pokud se bonus bere na majitele :-(

    Založit nové vláknoNahoru

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.