abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    dnes 12:11 | IT novinky

    Digitální a informační agentura (DIA) oznámila (PDF, X a Facebook), že mobilní aplikace Portál občana je ode dneška oficiálně venku.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 1
    dnes 05:11 | Komunita

    #HACKUJBRNO 2024, byly zveřejněny výsledky a výstupy hackathonu města Brna nad otevřenými městskými daty, který se konal 13. a 14. dubna 2024.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 1
    včera 17:55 | IT novinky

    Společnost Volla Systeme stojící za telefony Volla spustila na Kickstarteru kampaň na podporu tabletu Volla Tablet s Volla OS nebo Ubuntu Touch.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 3
    včera 17:44 | IT novinky

    Společnost Boston Dynamics oznámila, že humanoidní hydraulický robot HD Atlas šel do důchodu (YouTube). Nastupuje nová vylepšená elektrická varianta (YouTube).

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 15:11 | Nová verze

    Desktopové prostředí LXQt (Lightweight Qt Desktop Environment, Wikipedie) vzniklé sloučením projektů Razor-qt a LXDE bylo vydáno ve verzi 2.0.0. Přehled novinek v poznámkách k vydání.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 4
    včera 14:22 | IT novinky

    Nejvyšší soud podpořil novináře Českého rozhlasu. Nařídil otevřít spor o uchovávání údajů o komunikaci (data retention). Uvedl, že stát odpovídá za porušení práva EU, pokud neprovede řádnou transpozici příslušné směrnice do vnitrostátního práva.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 05:33 | Zajímavý článek

    Minulý týden proběhl u CZ.NIC veřejný test aukcí domén. Včera bylo publikováno vyhodnocení a hlavní výstupy tohoto testu.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 28
    včera 04:44 | Nová verze

    Byla vydána nová verze 3.5.0 svobodné implementace protokolu RDP (Remote Desktop Protocol) a RDP klienta FreeRDP. Přehled novinek v ChangeLogu. Opraveno bylo 6 bezpečnostních chyb (CVE-2024-32039, CVE-2024-32040, CVE-2024-32041, CVE-2024-32458, CVE-2024-32459 a CVE-2024-32460).

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 04:11 | Nová verze

    Google Chrome 124 byl prohlášen za stabilní. Nejnovější stabilní verze 124.0.6367.60 přináší řadu oprav a vylepšení (YouTube). Podrobný přehled v poznámkách k vydání. Opraveno bylo 22 bezpečnostních chyb. Vylepšeny byly také nástroje pro vývojáře.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 02:22 | Nová verze

    Byla vydána nová verze 9.3 z Debianu vycházející linuxové distribuce DietPi pro (nejenom) jednodeskové počítače. Přehled novinek v poznámkách k vydání. Novinkou je vlastní repozitář DietPi APT.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    KDE Plasma 6
     (66%)
     (11%)
     (2%)
     (21%)
    Celkem 521 hlasů
     Komentářů: 4, poslední 6.4. 15:51
    Rozcestník

    MPlayer - článek o 0.90

    16. 5. 2002 | Michal Semler | Multimédia | 34822×

    Nejlepší přehrávač multimédií pod Linux

    Dnes si povíme něco o multimédiích. Je to oblast, do které se Linux etabloval až jako jeden z posledních. O co později se tento nástup nastartoval, o to většího rozmachu dnes dosahuje. Linux se v poslední době prosazuje nejen na servery, ale i na uživatelské stanice - proto tento značný rozmach. Může za to technologie DivX - není jediná, ale nejvíce se prosadila. Proto je logické, že i uživatelé Linuxu chtěli mít možnost shlédnout tyto filmy. Jedním z projektů, které tuto problematiku řeší je i MPlayer.

    Tento software je šířen plně pod GPL licencí a je dílem maďarských programátorů v čele s Arpad Gereoffy (přezdívka - Arpi). Domovská stránka tohoto projektu se nachází na www.mplayerhq.hu. Tento článek píši, jelikož se blíží vydání nové verze s pořadovým číslem 0.90. Co od ní můžeme vše čekat? Výběr je téměř nepřeberný, proto zde uvádím pouze výčet těch nejdůležitějších věcí. Zbytek si najděte na info stránce projektu: http://www.mplayerhq.hu/homepage/info.html.

    • podpora pro mnoho CPUs, ne jen x86
    • využití MMX, MMX2, SSE, 3DNow!, 3DNowEx, VIS
    • podpora pro kodeky přímo z windows
    • MPEG, VOB, AVI, VIVO, ASF/WMV, QT/MOV, FLI, NuppelVideo, yuv4mpeg, FILM, RoQ, několik RealMedia souborů
    • podpora pro VideoCD, SVCD, DVD, 3ivx, FLI a samozřejmě DivX
    • vylepšená podpora titulků a to i v češtině (iso-8859-2)
    • hardwarová akcelerace na 3Dfx a ATI kartách
    • mnohé další

    Jak tento software získat? Postup je jednoduchý. Navštivte stránku http://www.mplayerhq.hu/homepage/dload.html a stáhněte si buď 0.9.0preX popřípadě CVS verzi. Doporučuji CVS, jelikož projekt je nyní ve stádiu optimalizace a přijímání patchů - rozšiřujících schopnosti bylo zastaveno a jen se ladí chyby. Rozumné je stáhnout i podporu pro windows kodeky a české fonty. Obojí nainstalujte do složky /usr/local/share/mplayer. Poté následuje klasická "trojakce" ./configure; make all; make install.

    Instalace i překlad je zcela bezproblémový. Nenarazil jsem na naprosto žádný problém, krom několika warnings o nepoužitých proměnných a podobné věci. To však vývojáři jistě do vydání finální verze odstraní. Pro překlad je doporučný kompiler gcc2.95.X a gcc3.0.4 naopak "kompiler" gcc2.96 a gcc3.1 -vydaný RedHatem - se naprosto nedoporučují, jelikož buď vám nepůjde s těmito překladači mplayer přeložit vůbec, nebo nebude fungovat korektně. Pro uživatele této distribuce je jediná rada. Stáhnout si gcc 2.95.3 nebo 3.0.4 přímo ze stránek gcc projektu a to si přeložit.

    Pakliže chcete využívat hardwarovou akceleraci na vaší kartě, musíte mplayer nainstalovat jako chmod u+s mplayer, popřípadě přidat uživatele do group root nebo použít sudo. Vše, krom sudo, je VELIKÝ bezpečnostní risk, tak si jej pořádně rozmyslete.

    Samotný mplayer se poté používá příkazem: (s titulky)

    mplayer -vo xvidix -ao sdl -sub soubor_s_titulky_k_filmu soubor_s_filmem

    Pakliže titulky nepotřebujete, vynechte parametr -sub.

    Toto je konfigurace na mém počítači a u vás může být odlišná podle toho, jaké knihovny máte nainstalovány. Zde pozor. Musíte mít nainstalované i tzv. vývojové verze knihoven (používají se jen při překladu a poté již nejsou potřeba), ne pouze knihovny, které potřebuje program k svému chodu.

    Program jako takový se ovládá buď přes grafické prostředí nebo přes příkazovou řádku, do které můžete specifikovat veškeré vaše požadavky, popřípadě při přehrávání využít nějakou z horkých kláves. Konkrétně k těm nejvíce používaným:

    ESC q - ukončení přehrávání
    p mezerník - pauza
    šipky vlevo/vpravo - posunutí se ve filmu o +- 10 vteřin
    šipka nahoru/dolů - posunutí se ve filmu +- 1 minutu
    < > - posun na další film v playlistu
    +- - korekce prodlevy zvuku o 0.1 sekundy
    o - postupná rotace nic/seekbar/seekbar+nic
    z x - posun titulků o 0.1 sekundy

    MPlayer podporuje pro prostředí GTK i svojí grafickou verzi s množstvím skinů. Jsou k dispozici na stejné download stránce jako samotný mplayer. Zkuste je a uvidíte. Některé z nich jsou moc povedené.

    MPlayer je opravdu nenáročný na hardware. Obstojně se dají dekódovat DivX filmy i na Pentiu 200 MMX. Na mém počítači P3 500 MHz s hardwarovou akcelerací na grafické kartě přehrávám naprosto bez problémů a to i bez framedrops. MPlayer nemá problémy prakticky s žádným formátem. Já osobně jsem nenarazil na film, který by neuměl korektně přehrát. Někteří uživatelé reportují občas problém. Poté je nutné na ftp projektu nahrát problémový film a nechat vývojáře chybu opravit. Projekt je velice stabilní. Nezažil jsem, že by zhavaroval. Toto se ovšem asi týká opravdu značkového hardwaru, jelikož na některých konfiguracích při hardwarové akceleraci havaruje. To je ovšem problém Thajwanských výrobců - ne MPlayeru.

    Co říci závěrem? Snad jen to, že existuje ještě verze MPlayerXP - http://mplayerxp.sf.net, kterýžto je dílem jednoho z vývojářů, kam umístuje své patche, které se do MPlayeru nedostaly. Je to MPlayer zaměřený threadově - tématika, která je zajímavá hlavně pro vývojáře. Pro vás uživatele, je důležité, že na opravdu slabých strojích budete přehrávat bez framedrops. Zaplatíte tím kompilací méně odladěného a méně přehledného kódu a tím se vystavujete riziku, že vám MPlayer občas zhavaruje.

    Snad ještě stojí za zmínku, že MPlayer rozhodně není jediný přehrávač videa pod Linuxem. Existuje jich celá řada, ale jsou vždy úzce zaměřeny a zvládají přehrávat vždy jen jeden nebo několik formátů. Jejich seznam naleznete na stránce MPlayeru a to na této stránce. Přiznám se, že o mnohých jsem slyšel poprvé až když jsem asi před rokem nalezl stránku s projektem MPlayer.

    V diskuzi pod článkem bychom uvítali i vaše zkušenosti s tímto přehrávačem a informace o jiných přehrávačích, které rádi používáte.

    CIJOML

           

    Hodnocení: 41 %

            špatnédobré        

    Nástroje: Tisk bez diskuse

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    Komentáře

    Vložit další komentář

    16.5.2002 09:15 bibri | skóre: 33 | Olomouc
    Rozbalit Rozbalit vše Mencoder
    Soucasti MPlayeru je i grabovaci utilita Mencoder - zkousel jsem grabovat DVD do DivX4 a jde to :)
    30.6.2023 18:49 jsimitseo
    Rozbalit Rozbalit vše 파워볼사이트
    검증된 파워볼사이트 를 찾으신다면 eos파워볼사이트 가 있는 파워볼사이트추천 에서 파워볼 을 즐기시길 바랍니다. 5년 이상 운영된 메이저업체 이며 지금까지 많은분들께 사랑받은 안전한파워볼사이트 입니다. 파워볼사이트
    20.7.2023 09:35 jsimitseo
    Rozbalit Rozbalit vše Roofing SEO
    DIAP Media a top rated and reviewed Home Services Marketing Agency provides professional white hat SEO services for Roofers in the United States. Roofing SEO
    31.8.2023 10:57 jsimitseo
    Rozbalit Rozbalit vše Houston glass company
    Affordable Custom, Residential, Industrial and Commercial Glass Repair, Installation and Production in the Houston, Texas area. - 6718 Chetwood Drive Houston, Texas 77081 Phone Number: 713-666-1930 Houston glass company
    7.7.2023 21:19 jsimitseo
    Rozbalit Rozbalit vše reverse cycle air conditioning
    Research local service providers: Look for reputable air conditioning service providers in your area. You can ask for recommendations from friends, family, or neighbors, or search online for reviews and ratings. reverse cycle air conditioning
    8.7.2023 08:45 jsimitseo
    Rozbalit Rozbalit vše water damage clean up and repair
    ProRestoration Services Inc is a leading water damage restoration company in the Kern County Bakersfield, CA area. 3556 Bowman Ct, Bakersfield, CA 93308 (661) 393-9306 water damage clean up and repair
    9.9.2023 07:54 Adilkhatri
    Rozbalit Rozbalit vše Re: water damage clean up and repair
    Цифровой маркетинг - это искусство создания и поддержания связи с вашей аудиторией в цифровой эпохе. Это удивительный инструмент для расширения вашего бизнеса и достижения новых высот. web saytın dizaynı
    9.9.2023 09:05 Adilkhatri
    Rozbalit Rozbalit vše Re: water damage clean up and repair
    Plongez dans l'univers ensorcelant d'Halloween avec notre collection exclusive de coloriages effrayants et amusants. Que vous soyez un amateur de citrouilles, de sorcières, de vampires ou de monstres terrifiants, notre sélection variée de dessins à colorier vous permettra de donner vie à vos créations les plus sinistres. Préparez-vous à vivre une expérience de coloriage mémorable en explorant cette page remplie de motifs inspirés par la fête des morts-vivants. Laissez libre cours à votre imagination et apportez une touche artistique à cette célébration fascinante grâce à nos coloriages Halloween ! https://dessin-kawaii.fun/coloriage-halloween/
    9.7.2023 13:47 jsimitseo
    Rozbalit Rozbalit vše water damage Fort Lauderdale
    CDS Restore (Commercial Disaster Solutions) is an experienced water, fire, mold remediation and damage restoration company in the Miami / Ft. Lauderdale Metro Area, CDS Restore can help. water damage Fort Lauderdale
    25.8.2023 07:09 Adilkhatri
    Rozbalit Rozbalit vše Re: water damage Fort Lauderdale
    CBD has shown remarkable potential in helping pets manage anxiety and pain, offering a natural and holistic alternative to traditional medications. As a pet owner in the UK, I'm glad to see the increasing availability of high-quality CBD products specifically formulated for pets. However, it's essential to consult with a veterinarian before introducing CBD to our furry friends, ensuring proper dosing and considering any potential interactions with existing medications. The well-being of our pets should always come first. CBD for Dogs
    14.7.2023 07:58 jsimitseo
    Rozbalit Rozbalit vše Elite Mortgage Brokers: Securing Your Dream Home
    Our range of options includes low doc home loans, bad credit home loans, and custom mortgage solutions. Contact us today to learn more about our expert services and start your journey towards homeownership. Elite Mortgage Brokers: Securing Your Dream Home
    14.7.2023 21:11 jsimitseo
    Rozbalit Rozbalit vše water damage resource
    WaterDamageRestorationBlog.com is an online resource with expert guides about water damage restoration from people in the water damage industry with over 27 years experience water damage resource
    4.9.2023 12:41 Adilkhatri
    Rozbalit Rozbalit vše Re: water damage resource
    CBD cream has been a game-changer for me. I've struggled with chronic joint pain for years, and this product has provided relief like nothing else. It's amazing how something derived from nature can have such a positive impact on our well-being. Highly recommend giving it a try if you're dealing with pain or inflammation CBD Cream
    16.7.2023 14:58 jsimitseo
    Rozbalit Rozbalit vše www.luxeairconditioning.com.au
    We specialise in split system installation, ducted air conditioning, and Daikin air conditioning installation, serving the exclusive needs of the vibrant Northern Beaches community and beyond. www.luxeairconditioning.com.au
    30.8.2023 07:13 Adilkhatri
    Rozbalit Rozbalit vše Re: www.luxeairconditioning.com.au
    Full Spectrum CBD Oil from the UK's most trusted CBD shop online. Fast Delivery and Guaranteed Quality.
    4.9.2023 12:44 Adilkhatri
    Rozbalit Rozbalit vše Re: www.luxeairconditioning.com.au
    CBD cream in the UK has been a game-changer for many people seeking natural relief from various ailments. It's amazing to see how this product has gained popularity due to its potential therapeutic benefits. As someone who has tried it, I can attest to its soothing effects, making it a valuable addition to my wellness routine. It's great to have access to high-quality CBD creams in the UK market!CBD Cream UK
    4.9.2023 13:11 Adilkhatri
    Rozbalit Rozbalit vše Re: www.luxeairconditioning.com.au
    Reakiro CBD has truly been a game-changer for me. I've struggled with anxiety for years, and since incorporating Reakiro's CBD products into my daily routine, I've experienced a noticeable reduction in my symptoms. Their commitment to quality and transparency in their sourcing and production processes gives me peace of mind, knowing I'm using a trustworthy product. Highly recommended! Reakiro CBD
    4.9.2023 13:13 Adilkhatri
    Rozbalit Rozbalit vše Re: www.luxeairconditioning.com.au
    CBD paste has been a game-changer for me. I've struggled with chronic pain for years, and since incorporating CBD paste into my daily routine, I've experienced significant relief. It's not only effective but also convenient to use. I highly recommend it to anyone seeking a natural solution for pain management and overall well-being. CBD Paste
    17.7.2023 06:40 jsimitseo
    Rozbalit Rozbalit vše SEO Company
    Phoenix SEO Services provides Search Engine Optimization and Search Engine Marketing for businesses in Phoenix, AZ SEO Company
    19.7.2023 07:26 jsimitseo
    Rozbalit Rozbalit vše Best mortgage brokers in Canberra for investment properties
    Let us assist you in achieving your financial goals today. Contact Elite Mortgage Brokers in Canberra, Australia to see if we can service your mortgage brokering needs. Best mortgage brokers in Canberra for investment properties
    21.7.2023 21:48 jsimitseo
    Rozbalit Rozbalit vše Möbelspedition
    Umzugsplanung: Eine detaillierte Zeitplanung, um alle Aspekte des Umzugs zu koordinieren, einschließlich Transport, Umzug des Inventars, IT-Infrastruktur, Telekommunikation und Mitarbeiter. Möbelspedition
    30.8.2023 10:12 Adilkhatri
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Möbelspedition
    Full Spectrum CBD Oil from the UK's most trusted CBD shop online. Fast Delivery and Guaranteed Quality. Full Spectrum CBD Oil UK
    30.8.2023 12:04 Adilkhatri
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Möbelspedition
    Full Spectrum CBD products in the UK have gained remarkable attention due to their potential holistic benefits. The inclusion of a wide range of cannabinoids and compounds from the hemp plant could offer a synergistic effect, enhancing the overall therapeutic impact. However, it's crucial for consumers to prioritize quality, ensuring products are sourced from reputable manufacturers and adhere to regulatory standards for a safe and effective CBD experience. Full Spectrum CBD UK
    23.7.2023 18:07 jsimitseo
    Rozbalit Rozbalit vše Internet marketing agency Phoenix
    InternetMarketingPhoenix.com are the internet marketing experts with over 20 years experience with Google ads management and SEO (search engine optimization) services in the Phoenix, Tucson, and Scottsdale, AZ area. Internet marketing agency Phoenix
    24.7.2023 20:18 jsimitseo
    Rozbalit Rozbalit vše https://www.interactivemedia.az/biznes-plan/
    Biznes plan hazırlanması xidməti üçün müvafiq əlaqə vasitələrilə bizə müraciət edə bilərsiz. Aşağıdakı məqaləmizdə isə biznes plan haqqında danışacağıq. https://www.interactivemedia.az/biznes-plan/
    25.7.2023 10:00 jsimitseo
    Rozbalit Rozbalit vše Canberra mortgage broker for government employees, exclusive offers
    Reach out to local real estate agents in Canberra and inquire if they can recommend any reliable mortgage brokers they've worked with in the past. Canberra mortgage broker for government employees, exclusive offers
    26.7.2023 16:49 jsimitseo
    Rozbalit Rozbalit vše Plumber Phoenix
    Ben Franklin Plumbing AZ is a local top rated and reviewed plumbing company with plumbers that have over 30 years experience fixing all types of plumbing issues including drains, toilet repair, water heaters, sewage lines and water treatment filtration. Contact us at 1911 W Parkside Ln, Phoenix, AZ 85027 (602) 282-5007 Plumber Phoenix
    28.7.2023 20:12 jsimitseo
    Rozbalit Rozbalit vše air conditioner installers
    Proper electrical connections are made to power the air conditioning system. It's essential to ensure the wiring is done by a qualified electrician and meets safety standards. air conditioner installers
    28.7.2023 20:32 jsimitseo
    Rozbalit Rozbalit vše Business technology news
    Business Announcer is dedicated to providing new readers with timely and truthful coverage of the latest developments in business. Business technology news
    1.8.2023 17:46 jsimit seo
    Rozbalit Rozbalit vše 웹툰 주소
    해당 사이트는 웹툰사이트 입니다. 토링은 최신도메인 제공을 위해 항시 업데이트 됩니다. 이용에 참고 바랍니다. 웹툰 주소
    4.8.2023 13:00 jsimitseo
    Rozbalit Rozbalit vše Car insurance
    Simplifying Financial Services for Everyone. Oetzy has a simple mission: to simplify financial services and make them accessible to everyone, no matter where they are in their financial journey. Our name, Oetzy, was inspired by the age-old compass, a tool for navigation and orientation. Just as a compass guides travelers towards their destination, we aim to be your guide in the often-complex world of finance. Car insurance
    6.8.2023 07:42 jsimitseo
    Rozbalit Rozbalit vše Health and Wellness
    Empowering Healthy Lifestyle: Unravel the Secrets to a Vibrant Lifecare.​ Welcome to Medical Health Authority, your go-to for up-to-date health info. Empowering you with insights for a healthier lifestyle. From nutrition to mental wellness, let us be your guide to optimal well-being. Join us now and transform your health! Guiding You to Optimal Well-Being Health and Wellness
    11.8.2023 18:39 jsimitseo
    Rozbalit Rozbalit vše Water Damage Restoration Kentucky
    Emrick Services is a top rated and highly reviewed water damage restoration company in the Kentucky and Indiana area. If you need restoration services or have water damage, mold, or fire damage contact Emrick services at Address: 1807 Cargo Ct Suite 2, Louisville, KY 40299, Phone: 502-876-1891 [url=https://emrick-services.com/]Water Damage Restoration Kentucky[/url]
    16.8.2023 17:38 jsimitseo
    Rozbalit Rozbalit vše Akumal travel
    Akumal offers a range of accommodations, from luxury resorts to boutique hotels and vacation rentals. Many of these options are located along the coastline, providing stunning ocean views. Akumal travel
    19.8.2023 19:37 jsimitseo
    Rozbalit Rozbalit vše Water damage restoration experts
    Removing standing water is one of the first steps in the restoration process. Restoration experts use specialized equipment such as pumps, wet vacuums, and dehumidifiers to extract water from the property. Water damage restoration experts
    23.8.2023 19:47 jsimitseo
    Rozbalit Rozbalit vše Ketamine Therapy centers
    Mind Body Centers combines proven and effective Western medical care with holistic Eastern medicine practices to achieve mind body balance locations in Arizona and Minnesota Ketamine Therapy centers
    26.8.2023 21:02 jsimitseo
    Rozbalit Rozbalit vše Water damage restoration
    Emrick Services, About Your Kentucky and Indiana Commercial And Residential Water, Fire, Mold, Sewage, And Biohazard Testing, Cleanup, Repair And Restoration Repair Contractor Company Water damage restoration
    1.9.2023 10:46 Adilkhatri
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Water damage restoration
    Startup Founder Coach offering business advisory services and MVP, fund raising, scaling, go-to market strategies to CEO’s, early stage entrepreneurs, founders and Delaware entrepreneurs call Andrew S. Bosin at 201-446-9643 representing startup founders across the US in NYC, Connecticut, Boston, Miami, Atlanta, Orlando, Tampa, Raleigh, Charlotte, Austin, Dallas and Houston, TX, Brooklyn, Long Island, Denver, Phoenix, San Diego, San Jose, Silicon Valley, Hartford and Chicago. Andrew is also a 2x SaaS entrepreneur who offers low cost, flat fee Startup coaching services. Startup Coach
    1.9.2023 11:22 Adilkhatri
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Water damage restoration
    Découvrez l'essence du bien-être avec le bol tibétain, un trésor de la tradition ancestrale. Fabriqué avec soin par des artisans tibétains, ce bol émet un son apaisant qui résonne avec les vibrations profondes de l'âme. Utilisé depuis des générations pour la méditation, la relaxation et la guérison, le bol chantant tibétain crée une harmonie entre le corps et l'esprit. Chaque toucher du maillet contre le bol libère des ondes positives, libérant le stress et équilibrant les énergies intérieures. Explorez notre collection de bols tibétains authentiques, disponibles dans une variété de tailles et de motifs exquis. Apportez une touche de sérénité à votre vie avec le pouvoir intemporel du bol tibétain 7 métaux. bol tibétain 7 métaux
    3.9.2023 15:40 jsimitseo
    Rozbalit Rozbalit vše Dentist
    Finding a good dentist is important for maintaining oral health. It's great to hear that your dental practice in Peoria offers a friendly environment and quality care. so best of luck in your search for the right dentist in Peoria, AZ! Dentist
    16.5.2002 10:03 r080
    Rozbalit Rozbalit vše gcc 2.96
    mplayer jsem v pohode kompiloval gcc 2.96 a zatim jsem nenarazil na zadne problemy...
    16.5.2002 12:46 Jirka
    Rozbalit Rozbalit vše gcc 2.96
    na gcc-3.1 take beha (mdk/cooker), ani nehlasi nic o spatne verzi compileru.
    17.5.2002 16:44 JTS
    Rozbalit Rozbalit vše gcc 2.96
    I mne se podarilo v pohode prelozit mplayer s gcc 2.96 (distribuce MDK 8.2), jenom se mu musel vnutit nejaky prepinac, aby necheckoval verzi gcc.
    16.5.2002 10:27 Jiri
    Rozbalit Rozbalit vše rpm
    No, pro desktopare je asi dulezite gui (ovladci panel pro KDE nebo jiny desktop),ale to se jaksi defaultne nekompiluje a kdyz uz, tak myslim potrebujete DEVEL knihovny. Patral jsem po RPM baliccich, ktere by obsahovaly GUI. Neco pro Mandrake je na http://plf.zarb.org/rpm.
    Asi je potreba toto:
    http://plf.zarb.org/rpm/cooker/i586/mplayer-0.90-0.pre4.2plf.i586.rpm
    http://plf.zarb.org/rpm/cooker/i586/mplayer-gui-0.90-0.pre4.2plf.i586.rpm
    http://plf.zarb.org/rpm/cooker/noarch/mplayer-skins-1.3-1plf.noarch.rpm
    http://plf.zarb.org/rpm/cooker/noarch/mplayer-fonts-1.0-3plf.noarch.rpm

    Jeste jsem nemel cas to vyzkouset, ale kdyby to chodilo vcetne gui, bylo by to super. Kompilace je pro zacatecnika trochu problem.
    Zkousel jsem taky XINE. Je pekny, trochu nestabilni, ale hlavne neumi titulky pro AVI soubory. Takze pro me se bohuzel nehodi.
    16.5.2002 11:16 Libor Klepac | skóre: 45 | Mýto
    Rozbalit Rozbalit vše rpm
    gui se zkompiluje pokud pouzijete ./configure --gui nevim proc bych si mel tahat zdrojaky v rpm baliccich (to je zverstvo :-)) jinak musite si nahrat alespon jeden skin a pojmenovat ho default pokud chcete aby to bezelo s gui
    Urine should only be green if you're Mr. Spock.
    16.5.2002 14:24 Jiri
    Rozbalit Rozbalit vše rpm
    No, ja myslim, ze v tech RPM nejsou zdrojaky. To budou asi primo prelozene binarky pro Mandrake, ne? A o to jde. Aby se nemuselo nic kompilovat a aby GUI bylo soucasti balicku. Jinak nic. Je to fajn, ze mplayer jde ovladat z prikazove radky, ale ne vsem (mne) to vyhovuje.
    16.5.2002 20:48 Pavel Jezdik
    Rozbalit Rozbalit vše rpm
    mala nepresnost, gui se povoli ./configure --enable-gui
    17.5.2002 00:51 Libor Klepac | skóre: 45 | Mýto
    Rozbalit Rozbalit vše rpm
    upps pardon,nemel jsem ten script po ruce
    Urine should only be green if you're Mr. Spock.
    13.12.2004 22:35 TATRA
    Rozbalit Rozbalit vše Re: rpm
    Ahoj!!!

    Nedaří se mi nainstalovat Mplayer s GUI. Napisu ./configure --enable-gui pise mi to toto: Checking for gtk version...

    Error:the GUI requires GTK (which was not found) Tak bych chtel vedit co ma kam nakopirovat/nainstalovat aby to fungovalo.

    Pouzivam SUSE 9.1...a mam uplne stejny problem s mplayerem pokud ho chci konfigurovat s parametrem --enable-gui. Pritom mam nainstalovane vsechny baliky se souvisejicim jmenem gtk a vsechny baliky popisovane v README mplayeru. Dokonce jsem instaloval vsechny baliky s tematu pro kde, gnome. Prosim poradte mi co mam delat!!!!!

    Nejlepe na ICQ:136237045 Nebo na tatra@email.cz

    Dekuji moc!!!!!!!!!!!!!!!!! :o)
    16.5.2002 14:24 petr
    Rozbalit Rozbalit vše rpm
    XINE umi titulky pro AVI soubory, rtfm

    viz vynatek z FAQ_en (xine-ui/doc):
    5.1.10 How can I watch files with external AVI subtitles?
    use a MRL like:
    xine foo.avi%bar.sub

    18.5.2002 00:18 Michal Ambroz | skóre: 22
    Rozbalit Rozbalit vše Re:xine subtitles (Was: Re:rpm)
    Xine opravdu umi titulky a dokonce je mozne v nove verzi 0.9.9 pouzit win1250 kodovane titulky a program je podle nastaveni v konfiguraci sam preklada na iso-8859-2.

    Ale uznavam, ze ten zpusob zadavani (tzn. oddeleno procentem) je opravdu uchylarna ktera snad ve svete unixu nema obdoby a najit tu volbu jinak nez "grep -r subtitles doc" snad ani neni mozne, jak je pekne zatajena.

    Bohuzel ale nejde pouzit titulky treba na MPEG. Doufejme, ze jen zatim (u mplayeru no prob).

    20.5.2002 06:57 Jiri
    Rozbalit Rozbalit vše rpm
    Vyzkouseno.
    Binarky z http://plf.zarb.org/rpm/cooker/i586/ pod mym Mandrakem 8.2 chodi vcetne GUI a skinu. Parada. Jen jsem musel splnit nejake dalsi zavislosti : win32 kodeky, lame MP3 encoder, ALSA knihovny - ale to jsou vsechno male soubory a stahovani trvalo chvilku.
    16.5.2002 10:48 Kiwi
    Rozbalit Rozbalit vše Mplayer
    mplayer je naprosto super. I bez HW akcelerace slape excelentne a bez nejmensich problemu, prestoze jsem ho zkompiloval taktez RHtackym 2.96. Co se tyce GUI, tak je hlavne hezke, ze lze zapnout jen tehdy, kdyz je to vyhodnejsi (skoro nikdy). :-) Ze skinu mam nejradsi neutron.

    mencoder ma stejnou kvalitu... Enjoy.

    16.5.2002 15:16 Vaclav Dvorak | skóre: 1
    Rozbalit Rozbalit vše Re : bezpečnostní risk
    myslim ze neumyslne matete : soude podle dokumnetace k mplayeru je potreba instalovat mplayer jako suid pouze pri pouziti Video output jako "DGA".

    kuprikladu ja mam GeForce MX400, nainstalovany ovladac od nvidie, output jako "xv" a mplayer suid-ly nemam.

    Ale je to zajimava otazka do diskuze : jak poznam ze mplayer pouziva hardwarovou akceleraci ?
    16.5.2002 15:38 Vaclav Dvorak | skóre: 1
    Rozbalit Rozbalit vše mplayer - doplneni
    Dovolil bych si doplnit dalsi zajimave veci:
    1) ovladani pres LIRC(www.lirc.org) ovladacem od televize(veze,videa,..) - cena 50Kc, efekt dost dobry. Bastl: http://www.lirc.org/receivers.html (ten ascii-art je nejaky zpraseny, pres "view->page source" je to OK)
    2) AAlib output : screenshooty : prvni , druhy
    Kdyz se to hybe, vypada to uzasne. Sice to neni k nicemu dobre, ale kdyz se nekdo zepta "a co to umi oproti windows" tak se to hodi.
    16.5.2002 21:49 Vaclav Dvorak | skóre: 1
    Rozbalit Rozbalit vše mplayer - doplneni streamovani
    jeste jsme zapomeli ze umi streamovani videa z http
    29.5.2002 13:35 Vaclav Dvorak | skóre: 1
    Rozbalit Rozbalit vše mplayer - doplneni
    Soude podle dotazu je v dokumentaci mplayeru/lirc-u jedno zmatene misto, takze : kompilace s podporou lirc NEvytvori program mlayer_lirc, vytvori jenom (g)mplayer jako obvykle. "mplayer_lirc" je jmeno aplikace v souboru "~/.lircrc" , ktery muze vypadat napriklad takto:
    begin
       remote = philips
       prog = mplayer_lirc
       button = pause
       config = PAUSE
      end
    
      begin
       remote = philips
       prog = mplayer_lirc
       button = rew
       config = RWND
      end
    

    kde "philips" je mnou zadany nazev ovladace, "button" je mnou zadany nazev tlacitka, "RWND" je definovana zkratka, viz dokumentace mplayeru.
    16.5.2002 16:05 Vaclav Dvorak | skóre: 1
    Rozbalit Rozbalit vše redhat 7.2 vs gcc 3.0
    Jeste poznamecka : v redhatu 7.2 jsem nainstaloval pod vlivem dokumentace mplayeru jen gcc 3.0, a pak jsem se dost divil, ze mplayer sice jede vyborne, ale nejde zkompilovat nic jineho - v pulce kompilace skonci gcc s hlaskou : "error : unregistered personality cosi cosi ".
    Vyresila to instalace gcc 2.96. Soft co to vyzaduje pak selektivne pomoci gcc3.
    CIJOML avatar 16.5.2002 17:02 CIJOML | skóre: 58 | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše redhat 7.2 vs gcc 3.0
    mylite se pane Dvoraku... HW akcelerace je jen pri pouzit -vo xvidix - teda ja mam za to. jinak +s potrebujete i pri -vo vesa a par dalsich :)
    16.5.2002 19:11 _Freza_
    Rozbalit Rozbalit vše redhat 7.2 vs gcc 3.0
    hw akcelerace je pouzita pri xv, opengl, u nekterych linux fbdev driveru, a u par card-specific driveru... viz dokumentace.
    16.5.2002 22:34 Vaclav Dvorak | skóre: 1
    Rozbalit Rozbalit vše redhat 7.2 vs gcc 3.0
    prave proto se mi zda nestastne davat tam zrovna DGA - ne ze by to nejelo, ale pridava to praci s bezpecnosti.

    Myslim ze mplayer uzce souvisi s hw akcelaraci pod linuxem a ta se znackou videokarty - reseni od ruznych vyrobcu je znacne jine.
    Proto by bylo uzitecne, zvlaste lidem, ktere clanek zaujal a dosud mplayer nepouzivaji, sepsat jake jsou prakticke zkusenosti s videokartami a akceleraci. Pokud mate co rict, pripiste sem jakou videokartu/video_output pouzivate a jak to chodi.

    Ja mam GF2MX400, PIII 800MHz, mplayer mi nabizi tyto video vystupy :
    xv , x11, gl, gl2, dga, vesa. Jjediny pouzitelny se mi zda "xv".
    Vykon : subjektivne absolutne skvely. Objektivne nevim jak to zmerit, snad jen rychlosti posouvani videa. Jeste nez zvednu prst z klavesy posuvu, je obraz (i zvuk :-) na novem miste a kontinualne pokracuje. Posunout muzu udelat kolikrat chci a porad je to OK.
    Prijde mi to jako maly zazrak, protoze ve windows kliknu na posuvnik, a nez se video prekresli, pockam si tak 2-6 sekund. Ale to je moc blbe i na windows, asi mi tam neco hnije.
    25.5.2002 12:54 JRK
    Rozbalit Rozbalit vše redhat 7.2 vs gcc 3.0
    No asi nejlepší je -vo sdl , ale je potřeba mít nahozený sdl ... - chodilo to naprosto bezproblémů i na AMD 300 :) - sice se to trochu trhalo s kvalitnějšíma DivX, ale to je o něčem jiném ...
    16.5.2002 22:04 Stan. | skóre: 25 | blog: musil
    Rozbalit Rozbalit vše čeština v titulkách
    Mám problém s češtinou v titulkách. I když je zkonvertuju na ISO8859-2 a nastavím české fonty v MPlayeru tak píšmena č a ž se nezobrazí a místo nich je tam znak podtržítka jinak ostatní znaky šýáé atd jsou v pořádku. Nemáte někdo nějaké řešení
    17.5.2002 00:04 Klokan Petr Přidal | skóre: 1
    Rozbalit Rozbalit vše čeština win1250 v titulkách
    Odpovím na něco jiného, než se ptáš, ale třeba to vyřeší daný problém.
    • Stáhni si iso-8859-2 balíček z HomePage projektu.
    • Abys nemusel překodovávat titulky z windows-1250 můžeš si nahrát upravené font.desc's třeba odsud. Je to hack pro zobrazení českých znaků z win1250.
    • BTW MPlayer jede už i pod MacOSX. Ale stalo to trochu práce :-)..
    Win1250 není standard, proto to nerad šířím, ale ony to titulky už holt bývají vypálené na CD...
    17.5.2002 10:30 Dan
    Rozbalit Rozbalit vše čeština win1250 v titulkách
    Neni lepsi si upravit font.desc do unicode. Staci levou stranu upravit podle prave. Puvodni: 0x00a9 ...... U+0160|š Nova: 0x0160 .........U+0160|š A pak jen pouzivat -subcp cp1250, -subcp latin2, -utf8 Podle toho v jakem kodovani titulky jsou.
    6.2.2003 22:43 ppd
    Rozbalit Rozbalit vše čeština win1250 v titulkách
    funguje to, diky! __vsechny__ hacky a carky absolutne bez prolemu s vyse uvedenymi font.desc soubory.
    9.9.2004 23:19 shrek zlobr
    Rozbalit Rozbalit vše Re: čeština win1250 v titulkách
    pls kde najdu font.desc
    17.5.2002 06:01 johny
    Rozbalit Rozbalit vše čeština v titulkách
    s ceskymi titulkami nemam problemy, konvertujem pomocou utilitky enca do iso8859-2, LC_ALL=sk_SK, filmy pozeram na konzole na -vo fbdev alebo svga, ale so slovenskymi "ô" a "ľ" mam problem. ak niekto poradi, budem rad. dik.
    17.5.2002 09:00 Kulich
    Rozbalit Rozbalit vše čeština v titulkách
    No tenhle ten problem s titulky jsem resil. A udelal jsem to tak ze jsem si napsal kratky a jednoduchy program ktery provadi konverzi. Kdyby jste mneli zajem tak vam poslu zdrojaky. Ale bude to chtit jeste upravit (neumi vsechny ceske znaky), ale upravit do slovenstiny by taky nebyl problem. Zdar Kulich email: kulich.bulich@worldonline.cz
    CIJOML avatar 17.5.2002 10:46 CIJOML | skóre: 58 | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše čeština v titulkách
    pro konverzi pouzijte:

    cstocs 1250 il2 nazev_pred_konverzi > nazev_zkonvertovaneho_souboru

    Je to bezna utilita - myslim, ze je jak v debianu, tak v klobouku

    17.5.2002 10:04 petrxh
    Rozbalit Rozbalit vše titulky
    Pokud se soubor s titulky (az na priponu) jmenuje stejne, jako soubor s videem, mplayer by ho mel sam najit a pouzit. Co se tyce cestiny, soubory s titulky jsem prevadel utilitkou "recode ms_ee..l2" a fungovalo to bez problemu. I kdyz nekde jsem videl hlasku, ze mplayer uz umi konverzi automaticky.
    Bob Bobovich avatar 17.5.2002 11:10 Bob Bobovich | skóre: 10
    Rozbalit Rozbalit vše Mplayer je skvělej, ale...
    ...ale proč je kvalitní obsahová stránka příspěvku degradována przněním naší mateřštiny? Paklikže někdo používá slůvko pakliže, sám je pakližákem. Podívejte se prosím do pravidel pravopisu,je tam? Není. Je ve slovnících? Není. Jdu si dát mokrý hadr na čelo a trochu to rozdýchat...ale jinak je článek fakt hezký :)

    BTW. Některé redakční systémy umožňují odfiltrovat neslušná slova, nestojí to za úvahu? Pakliže působí v textu hůře, než hezky české poslání do pr... ;)

    17.5.2002 11:53 Honza
    Rozbalit Rozbalit vše Mplayer je skvělej, ale...
    Myslim ze o jazyku ceskem to clanek neni a proto by se tim nemela zaobirat ani diskuse. Nicmene ja bych zase odfiltroval nekoho kdo prudi s cestinou a pak napise BTW. To se pravidlech pravopisu take nenajde
    Bob Bobovich avatar 22.5.2002 09:26 Bob Bobovich | skóre: 10
    Rozbalit Rozbalit vše Mplayer je skvělej, ale...
    S Vasi prvni vetou souhlasim, proto jsem pripsal ke sve puvodni reakci i nazor na recenzi, potazmo na Mplayer.

    Nicmene na strankach komunity kolem linuxu me Vase rekace prekvapuje. Zastanci linuxu (vcetne me) prskaji na de facto standardy nekterych SW firem, ale de facto standard "paklize" malem obhajuji, nevadi jim.

    "BTW" skutecne v pravidlech pravopisu nenajdete, ale urcite najdete misto, kde je "BTW" presne specifikovano. Specifikaci "Paklize" IMHO ;) nenajdete nikde.

    17.5.2002 13:55 Pantagriel
    Rozbalit Rozbalit vše Skin ...
    Pouzivam Mplayer uz hodne dlouho a je to ten nejlepsi prehravac videa pod Linux. Taky jsem vytvoril Skin v podobe oblibeneho DVD Playeru, je umisten na http://tyr.misto.cz/mplayer/ ... snad se vam bude libit.
    17.5.2002 16:55 Pawlik
    Rozbalit Rozbalit vše Mplayer pod RH 6.2
    Zdravim, mam sanci rozbehat mplayer pod RH 6.2? Nebude nejaky problem s glibc? P.

    $ rpm -qa | grep glibc

    glibc-2.1.3-15

    17.5.2002 21:47 Pawlik
    Rozbalit Rozbalit vše Mplayer pod RH 6.2
    Tak si odpovim sam, jde to. Ale downgrade na gcc-2.95.x byl nutny. Nicmene mi vubec nejedou titulky. Moje anglictina mi neumoznuje dostatecne peclive prostudovat DOCS, takze bych byl vdecny za strucne rady, co zkusit... Diky. P.
    17.5.2002 19:45 Frank
    Rozbalit Rozbalit vše me to nejde :-(
    Zkompiloval jsem program na Mandrake 8.2 (pravda gcc 2.96), videovystupu mi to moc nenabizi, jediny pouzitelny jsem myslel, ze bude vesa, kdyz spustim film , vse totalne zatuhne, obrazovka zcerna a nepomuze ani sysrq, musim resetovat knoflikem na pc. Mam grafiku i810, celeron 433, 128 ram ... Nejaky napady, prosim? Zkusim to jeste zkompilovat jinym kompilatorem...
    CIJOML avatar 17.5.2002 21:42 CIJOML | skóre: 58 | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše me to nejde :-(
    ano, prekompilovat kernel s podporou i810 jako framebuffer a potom pouzit -vo s touhle podporou nebo stahnout libsdl... a skompilovat to s nimi
    18.5.2002 07:55 Frank
    Rozbalit Rozbalit vše me to nejde :-(
    Tak uz to fici. Pouzil jsem hotove rpm baliky pro red hat 7.2 a na mem mandraku 8.2 ted mplayer funguje dobre. Jako -vo pouzivam xv.
    18.5.2002 07:49 dark lord
    Rozbalit Rozbalit vše hmmm... ako je to s distribuciou binariek ??
    je povolene distribuovat binarky mplayeru ?? vymienal som si o tom par mailov s patrickom volkerdingom (clovek zodpovedny za vyvoj slackware linuxu) a odpisal mi, ze problem je v opendivx kodeku (ten sa vsak da pri kompilacii vypnut), a dalej su tam nejake licencie na gif a na dolby ac3, alebo nieco take. proste zatial mplayer nesplna poziadavky na to aby mohol byt distribuovany v podobe binarneho balicku ako sucast linuxovej distribucie.
    CIJOML avatar 18.5.2002 09:21 CIJOML | skóre: 58 | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše hmmm... ako je to s distribuciou binariek ??
    MPlayer se nesmi distribuovat jako binarka. Je to uvedene primo na uvodni strance. Paklize si nekdo binarku nainstaluje, tak tim porusuje licenci a navic vyvojari nebudou na jeho problemy reagovat (podpora MMX, SDL a jinych instrukci v CPU)
    18.5.2002 18:09 Jiri Svoboda
    Rozbalit Rozbalit vše hmmm... ako je to s distribuciou binariek ??
    To uz neni pravda. Posledni status je jiz licence GPL a binarky jsou povoleny. Myslim, ze jsou dokonce i nejake "oficialni". Viz. development konference mplayeru.

    BTW.: Pokud chcete nejakou cestinu v hlaskach,tak staci pri configure --language=cz ci pre slovencinu --langugae=sk

    18.5.2002 21:43 Frank
    Rozbalit Rozbalit vše hmmm... ako je to s distribuciou binariek ??
    Přímo na stránkách projektu je odkaz na hotovou binárku pro Red Hat 7.2.
    24.8.2023 09:18 Adilkhatri
    Rozbalit Rozbalit vše Re: hmmm... ako je to s distribuciou binariek ??
    Je suis vraiment impressionné par les services de cette entreprise de nettoyage à Nice. Leur professionnalisme et leur souci du détail se reflètent dans chaque aspect de leur travail. Ils ont transformé notre espace en un environnement propre et accueillant. Fortement recommandé! entreprise de nettoyage Nice
    18.5.2002 11:12 Jiří Hlinka | skóre: 29 | blog: zapisky | Teplice
    Rozbalit Rozbalit vše slaby HW
    kompiloval jsem Mplayer na Mandrake 8.1 jak s gcc 2.95.x tak s 2.96.x a 3.xx.x, pricemz jsem NIKDY nemel problemy tykajici se pouziteho GCC. Jediny problem byl muj HW: AMD K6-2 350MHz, ATI RAGE IIC 4MB (pouzite -vo fbdev a vm, xv neslo rozbehat) - dlouhe AVI soubory poustene z CD nestihal pocitac zobrazovat a s pouzitim -framedrops se na video nedalo koukat. HW akceleraci (xv) se mi nepodarilo zprovoznit, sice jsem jeste nezkousel prekompilovat kernel, ale moc se mi do toho nechce...

    Jinak diky ABC Linux, ze vydava takove clanky a doufam, ze jich bude v budoucnu vice :-).

    19.5.2002 08:50 drb
    Rozbalit Rozbalit vše slaby HW
    take jsem pod ati nemohl rozjet xv a pomohlo toto: http://gatos.sourceforge.net/ati.2.php neni tam sice vyjmenovana ta tva, ale zkusit to muzes.
    19.5.2002 23:38 Jiří Hlinka | skóre: 29 | blog: zapisky | Teplice
    Rozbalit Rozbalit vše slaby HW
    A muzu vedet jakou mas ATInu ty? A co vsechno si mam postahovat? (mam 33KB modem, takze kazdy MB navic je dost :). Dik
    19.5.2002 11:15 kvr
    Rozbalit Rozbalit vše Prepinani fullscreen/resize/...
    Zdravim, da se jednoduse za behu prepinat fullscreen mod, pripadne aspon donutit mplayer, aby pri resize automaticky obraz scaloval?

    PS: Proc mi abclinuxu nuti pro vetsinu textu fixed-width font, a jeste k tomu neantialiasovany? ;)

    19.5.2002 16:46 yann
    Rozbalit Rozbalit vše Prepinani fullscreen/resize/...
    za behu se da na fullscreen prepnout klavesou ,,f". scalovni se nastavi parametrem ,,-zoom".
    23.5.2002 10:43 kmarty
    Rozbalit Rozbalit vše Prepinani fullscreen/resize/...
    Mno, ehm:
    ...
    Invalid command for binded key f : fullscreen
    ...
    23.5.2002 10:49 kmarty
    Rozbalit Rozbalit vše Prepinani fullscreen/resize/...
    Aha
    mel sem starej "input.conf" a mezitim se zmenil prikaz "fullscreen" na "vo_fullscreen".
    20.5.2002 09:34 Richard Gavenda | skóre: 19 | Třinec
    Rozbalit Rozbalit vše Hardware
    Jen takovou poznámku k článku: neznám "značkového" výrobce, který by nevyráběl na Tchajwanu nebo alespoň nečerpal z jeho produkce.
    20.5.2002 15:24 tomas
    Rozbalit Rozbalit vše Rozhaseny obraz
    nainstaloval jsem mplayer na noteboka, ale kdyz zkousim spustit film s -vo xv, obraz se mi rozhodi. Stred zustene kde je, ale leva a prava cast se prohodi. Nevite cim by se to dalo napravit ? Graficka karta: Trident CyberBlade 8MB

    Diky za kazdou radu T.

    CIJOML avatar 22.5.2002 22:27 CIJOML | skóre: 58 | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Rozhaseny obraz
    Stahnete si libsdl a libsdl-dev nazev se bude lisit v zavislosti na distribuci a prelozte mplayer znovu. Potom zkuste -vo sdl
    28.5.2002 12:53 macky | skóre: 4
    Rozbalit Rozbalit vše TNT2 M64
    Mam nasledujici dotaz: Podarilo se mi zkompilovat MPlayer, ale nemuzu ho prinutit, aby prehraval obraz - mam grafickou kartu s cipem TNT2 M64, 16MB. Zkousel jsem vsechny parametry po prepinaci -vo, ale bez uspechu. Vzdy to hodi chybove hlaseni a ja slysim jenom zvuk (coz zrovna u filmu neni to prave orechove). Zkousel jsem nainstalovat i ovladace Nvidia, ale zpusobily kolizi se nekterymi soubory z MESA, coz jsem nebyl schopen resit jinak, nez ze jsem je odinstaloval ;). Sam si s tim asi neporadim - co se Linuxu tyce, tak jsem jeste bazant :). Vzhledem k tomu, ze TNT2 je pomerne normalni (alespon v nasich podminkach) karta, predpokladam, ze reseni existuje. Proto Vas timto prosim o pomoc. Za odpoved predem dik,

    Michal Mackanic

    30.5.2002 15:45 kmarty
    Rozbalit Rozbalit vše TNT2 M64
    Bylo by lepsi kdybyste rekl co vam vyhodi za chybove hlaseni. Nenadava vam mplayer napriklad proto, ze nemate knihovny na dekodovani kodeku ?
    15.8.2002 22:21 Soptik
    Rozbalit Rozbalit vše TNT2 M64
    Pravdepodobne nemate nainstalovany DivX kodek. Mam TNT2 Pro a chodi bez nejmensich problemu. Sopta
    3.6.2002 15:07 Jan Oppolzer
    Rozbalit Rozbalit vše Spořič obrazovky...?
    Zdravím,

    MPlayer je skvělej, ale mám s ním malej problém. Mám nastaven spořič obrazovky po 5ti minutách nečinosti a nechce se mi vypínat, když jdu koukat na film nebo pořád hýbat myší. Existuje něco jako "--vypni-sporic" :-D

    Díky moc..

    Pavel Beníšek avatar 31.3.2003 13:50 Pavel Beníšek | skóre: 27
    Rozbalit Rozbalit vše Spořič obrazovky...?
    Jde o soubor ~/mplayer/gui.conf a volbu stopxscreensaver="yes"
    checking for chicken... must have egg first
    6.12.2002 14:50 damial
    Rozbalit Rozbalit vše Zacatecnik-gcc 2.96
    Jsem zacatecnik a nevim kde mam sthnout gcc 2.96.A nasledne jak s nim zachzet!Pomuze mi nekdo?DIK
    15.2.2003 13:39 Tomáš Bárta | skóre: 4
    Rozbalit Rozbalit vše Zacatecnik
    Ja jsem taky zacatecnik...mam MDK 9.0...je nejaka snadna cesta jak nainstalovat MPLAYER? Staci poradit ktery ze souboru na http://www.mplayerhq.hu mam pouzit, vubec to netusim, je tam neco CVS atd. Nevim co to je. muzete mi prosim poradit? P.S. kompilovat uz umim...:-)
    15.2.2003 15:59 Pavel Siska | skóre: 17 | blog: Linuxovy
    Rozbalit Rozbalit vše Zacatecnik
    Stahni si: http://www1.mplayerhq.hu/MPlayer/releases/MPlayer-0.90rc4.tar.bz2 Rozbal to nekam do adresare. Pak zapni Konzoli (Terminal) a jdi do adresare kam jsi to rozbalil (prikazem cd).Pak postupuj prikazy: ./configure make su (jen pokud nejsi zrovna zalogovan jako root) make install Ted by melo byt vse hotovo. Vlezes do adresare s filmem a napises: mplayer nazev_filmu a film by se ti mel prehrat :)
    15.2.2003 16:09 Pavel Siska | skóre: 17 | blog: Linuxovy
    Rozbalit Rozbalit vše Zacatecnik
    hmm - koukam, ze se ty prikazy splily na jeden radek ( v nahledu jsem si toho nevsiml :)). Ma to byt: ./configure make su make install
    zajinala by me jedna vec. chtel jsem si k MPlayeru nainstalovat GUI z RPM, vypsalo se mi, ze napred musim mit nainstalovane skiny a kdyz jsem chtel nainstalovat skiny, dostal jsem hlasku, ze musim mit nainstalovane GUI. ??? pripadam si z toho jak bludny holandan. muzete mi poradit?
    23.4.2003 17:26 Honza
    Rozbalit Rozbalit vše Titulky a GUI
    1. Nechá se nějak nastavit pozice titulků, aby se zobrazovali v černém pruhu?
    2. Nedaří se mi nainstalovat Mplayer s GUI. Napisu ./configure --enable-gui pise mi to toto:
    Checking for gtk version...
    Error:the GUI requires GTK (which was not found)
    Tak bych chtel vedit co ma kam nakopirovat aby to fungovalo.
    9.2.2004 16:46 hanus
    Rozbalit Rozbalit vše Titulky a GUI
    přidání černého pruhu pod obraz, aby v něm byly titulky:
    -vop expand=0:-50:0:0
    ta 50 musí být s mínus, občas je třeba přidat na -70 atp.

    s GTK - je třeba doinstaloval gtk-něco-devel RPM balíček.
    13.12.2004 22:25 TATRA
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Titulky a GUI
    Ahoj!!!

    Pouzivam SUSE 9.1...a mam uplne stejny problem s mplayerem pokud ho chci konfigurovat s parametrem --enable-gui. Pritom mam nainstalovane vsechny baliky se souvisejicim jmenem gtk a vsechny baliky popisovane v README mplayeru. Prosim poradte mi co mam delat!!!!! Nejlepe na ICQ:136237045 Nebo na tatra@email.cz

    Dekuji moc :o)
    18.12.2003 10:41 Nuska
    Rozbalit Rozbalit vše ATI 9200SE,ovladace pro mplayer
    Koupil jsem si kartu ATI 9200 SE, pokousel jsem se nainstalovat ovladace ze stranek www.ati.com ale marne, pri kompilaci mplayeru mi to najde jen -vo vesa a podobne veci. Mohl by mi nekdo poradit jak na to? kdyz dam fglrxinfo tak mi to najde moji kartu ATI, koukal jsem se do /mplayer/drivers/radeon a nainstaloval si moduly podle navodu /radeon_vid.o/ ale podle navodu to nerozjedu. je potreba stahnout rpm z ati.com a rozbalit, pak spustit fglrxconfig, a jeste stahnout ovladace z http://gatos.sourceforge.net/ati.2.php ale nejak jsem to nerozchodil
    9.2.2005 15:06 al-quaknaa@xko.cz
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ATI 9200SE,ovladace pro mplayer
    JA jsem melRadeona 9600SE a mel jsem podobne problemy, pod Mandrake 10.0 jsem drivery nerozbehl vubec, pod SuSE 9.1 se stridavymi uspechy, chystam se ozkouset dalsi ditribuce (Gentoo, Slackware, Debian) a uvidim, kde je podpora fakt dobra (a po mych zkusenostech mi netvrdte, ze na distribuci nezalezi). Jinak postup: nainstaloval jsem .rpm balik, pokusil se rozjet fglrxconfig. Pokud probehl spravne, a presto 3d akcelerace nejede, zkus jit do /usr/src/kernel/modules/fglrx (nebo tak nejak, zkratka adresar s moduly jadra), tam jdi jeste do jednoho vyssiho adresare (nevim jak se jmenuje). Tam dej make a pak jdi niz ( cd ../) a tam dej make install. Melo by to zabrat, jinak podpora ATi neni nejlepsi, ale jde videt, ze stim neco delaji. Preju hodne stesti!
    17.4.2005 15:53 Krakonoš | skóre: 17 | Nová Ves v Horách
    Rozbalit Rozbalit vše Spusteni filmu bez titulku
    Zdravim panove a damy (snad :]). Mam takovej kuriozni problem a nechce se mi delat moc "salamounske" reseni. Chci si pustit film bez titulku (proste me moc lakaj abych je cet a pritom mam pocit, ze je nepotrebuju...vetsinou), ale titulky chcu mit porad ve stejnem adresari jako film a stejne pojmenovane (kdyz nekomu ten film palim nebo ho poustim nekomu kdo ty titulky potrebuje) - problem je v tom, ze mplayer si titulky sam najde a zobrazi - a neprisel jsem na zpusob, jak tohle vypnout (cekal jsem nejakej parametr --nosub nebo tak neco, ale zda se, ze neexistuje).

    diky za radu, snad nekdo bude vedet nejake elegantni reseni :]
    14.7.2005 22:28 Krakonoš | skóre: 17 | Nová Ves v Horách
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Spusteni filmu bez titulku
    Tak ja si odpovim sam,...

    --noautosub
    14.7.2005 18:24 Jack Raven
    Rozbalit Rozbalit vše titulky a čeština ...
    Dobrý den, vím, že se to tady už řešilo, ale přesto že tady byla jistá řešení naznačena nebo řečena, mě nepomáhají. Mám MDK 10.2 (nyní vlastně 2005 LE) a v MPlayeru se mi špatně zobrazují některé znaky jako ž atd. MPlayer nebyl kompilovaný, ale je z balíku. Dodatečně jsem si "dotáhnul" ručnš fonty ze stránek mplayeru - fonty pro cp1250 a podle návodu přidal do ./mplayer ve svém home adresáři Ale i když tam je a všechno by mělo nyní fungovat, nedošlo k žádné změně, jako by ignoroval ten adresář s fontem.

    Nevíte někdo prosím co s tím? Děkuji
    14.7.2005 21:12 Krakonoš | skóre: 17 | Nová Ves v Horách
    Rozbalit Rozbalit vše Re: titulky a čeština ...
    Dobry den, ja bych zkusil podivat se na nejake navody primo k MDK. Pracuji s cistejsima distribucema jako je Debian, Gentoo ci LFS, takze tohle nevim, ale je dost mozne ze balicek MDK ma nejake specialni upravy kodu, ktere umoznuji konfiguraci pres ruzne utilitky. (Coz je hlavni vec co me na MDK a distrec ci prostredich jemu podnych neunosne stve)
    14.7.2005 21:33 Jack Raven | skóre: 8 | blog: RavenBlog | Trutnov
    Rozbalit Rozbalit vše Re: titulky a čeština ...
    Nemohu s Vámi než souhlasit. MDK je bohužel takový "Microsoft" mezi Linuxama. Zkoušel jsem na svém notebooku Debian, ale bohužel má poblémy s HW, ale u notebooku se to dá i předpokládat. MDK je pro mě ideálním řešením, protože je všechno připravené a naservírované až pod nos, i když proti tomu mám výhrady. Gentoo bych bral ze všeho nejvíc, bratr ho provozuje na vedlejší stanici (AMD64), a MPlayer funguje naprosto bez problémů, ale na notebooku by se mi Gentoo kompiloval asi tak týden a to taky není na moje nervy :(

    Děkuji za odpověď ... na internetu už jsem hledal, ale nic relevantního kromě této diskuse jsem nenašel. A do konference MDK se mi moc psát nechce, protože sem tam od doby, co mám Mandrivu 2005 psal kvůli problémům asi 5x :) Ale asi mi nic jiného nezbyde, holt, vina se jako vždy najde mezi klávesnicí a židlí, jak to bývá ...
    Časem zjistíš, že mít něco není tak příjemné jako toužit po tom.
    14.7.2005 22:28 Krakonoš | skóre: 17 | Nová Ves v Horách
    Rozbalit Rozbalit vše Re: titulky a čeština ...
    Bohuzel je to tak. Ale ja osobne bych ho nedoporucil nikomu (ani cloveku co prechazi z win), protoze se takovej clovek nauci maximalne veci co sou v MDK, ale nikde jinde, pac to je jenom ulehceni. Nejlepsi je zacinat u neceho cistsiho, casem clovek prijde ze si to muze zjednodusit a MDK a podobne mu bude pripadat jako hrich,..Neni nad rucne psanej konfigurak :]]

    Debian problemy s HW nema, spise jadro. Nainstalovat Debian, ale zkompilovat si vanilla jadro - clovek si nastavi vsechno mozne, odlehci ho aby nezabiralo moc pameti, optimalizuje pro prislusnej procesor, pripadne opatchuje kvuli ovladacum. Rada 2.6 je idealni pro stroje tak 300MHz a vice, jinak bych zkusil radsi 2.4 (je tam zmena parametru, ktery ovlivnuje vykon - u 2.6 sice znacne urychluje system, avsak na starsich PC ma obracene ucinky,...hranicni frekvenci jsem odhadoval, pac nikde sem se ji nedocet, ale myslim ze jsem se trefil),...

    To neni problem. Staci si rict brachovi o to, at si zkompiluje gentooa pro tvuj system a je to ;],...

    ( Stahnout stage1/2, vsoupit do chrootu pomoci linux32 chroot /usr/src/gentoo_nb a pokud jde o stage2, bude nejspis potreba prekompilovat gcc a mozna i glibc. Doporucuju nastavit ACCEPT_KEYWORDS na ~x86, pripadne do /etc/portage/package.keywords zadat sys-devel/gcc ~x86 , aby bylo mozne pouzivat gcc-3.4.x (s gcc 3.3 jsou znacne problemy ohledne knihovny stdc++ - dneska jsem to resil a nebyla to vubec prijemna vec. Samozrejme pokud neni potreba na finalnim systemu jeji pouziti, muze se pouzit i starsi gcc,..)

    Neni to nic tezkeho, vyladite si to na notasovi a brachovi to zabere chvili vypocetniho vykonu a par minut jeho casu ;]...Good luck :] )

    Btw. o jakeho NB jde?...Resp. by me zajimalo kolik mu vydrzi baterka, pac sam jsem chtel si nejakej strej poridit (sou krasne, casto jiz dobre podporovane a nesvadi k tomu cpat tam moc ptakovin navic :}) , ale starosti mi dela kde ho sehnat (vedlejsi) a hlavne vydrz baterie, ktera podle me musi byt mizerna ;]
    24.7.2005 19:05 tommyq
    Rozbalit Rozbalit vše Re: titulky a čeština ...
    Mám Mandrake Linux 10.0 a jsem spokojenej jak blecha. Stačilo si pohrát s několika nastaveníma, která se opravdu blížila widlím a bylo po problémech. Chtěl jsem přejít na Debian a po přečtení několika věcí ohledně opožděnosti a podpoře jsem si to zatím rozmyslel
    tommyq avatar 24.7.2005 19:16 tommyq | skóre: 8
    Rozbalit Rozbalit vše Problém, prosím poraďte
    Používám MDK10.0 a po nedávné nové instalaci (zakoupení nového disku) se objevuje problém se zamrzáním PC > spustím-li film v MPlayeru, zamrzne celý systém (pomůže jen "tvrdý" RESET). Všiml jsem si, že se tu mluvilo o XINE a jelikož ho nemám nainstalovaný, nemůže to být právě tím? Jinak i když často používam konzoli, stále si hovím v pohodlí KDE a používám MPlayer-GUI. Budu rád za rozumnou odpověď a další podrobnosti na vyžádání poskytnu. THX
    24.7.2005 19:38 Krakonoš | skóre: 17 | Nová Ves v Horách
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Problém, prosím poraďte
    Ok, xine instalovat vubec nemusish, je to uplne jiny prehravac a je na mplayeru uplne nezavisly.

    Problem mozna bude v gui mplayeru. Jestli jde o gmplayer (tipuju, ze ano), zkusil bych ho nepouzivat - podle meho nazoru je zatim v plnekach a docela zabugovany, pac na mem debianu nefungoval temer vubec a na gentoo linuxu funguje, ale je pomalej a hlavne sezere 100% vykonu procesoru,...takze tak asi,...

    (staci spustit z konzole mplayer film.avi a jede to ;],...pripadne -sub titulky.srt nebo -noautosub pro zadny titulky (staci se je defaultne najit sam)

    pokud jde o ovladani, tak sipkama doleva doprava posouvani v pozici, [] zmena rychlosti prehravani, <> posouvani se mezi vice soubory, hlasitost si hus nepamatuju, ale f je fullscreen :])
    4.9.2005 11:07 Petr Šimek
    Rozbalit Rozbalit vše Plugin pro firefox
    Je nějaký plugin MPlayeru pro firefox? Není to zásadní problém, ale když chci třeba přehrát online film na www.komornik.cz/clanky/geri's_game/short_320.html , tak musím zobrazit zdrojový kód a napřed si film uložit, je to nějak řešitené?

    Založit nové vláknoNahoru

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.