abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    dnes 04:55 | Nová verze

    OpenJS Foundation, oficiální projekt konsorcia Linux Foundation, oznámila vydání verze 22 otevřeného multiplatformního prostředí pro vývoj a běh síťových aplikací napsaných v JavaScriptu Node.js (Wikipedie). V říjnu se verze 22 stane novou aktivní LTS verzí. Podpora je plánována do dubna 2027.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 04:22 | Nová verze

    Byla vydána verze 8.2 open source virtualizační platformy Proxmox VE (Proxmox Virtual Environment, Wikipedie) založené na Debianu. Přehled novinek v poznámkách k vydání a v informačním videu. Zdůrazněn je průvodce migrací hostů z VMware ESXi do Proxmoxu.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 04:11 | Nová verze

    R (Wikipedie), programovací jazyk a prostředí určené pro statistickou analýzu dat a jejich grafické zobrazení, bylo vydáno ve verzi 4.4.0. Její kódové jméno je Puppy Cup.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 22:44 | IT novinky

    IBM kupuje společnost HashiCorp (Terraform, Packer, Vault, Boundary, Consul, Nomad, Waypoint, Vagrant, …) za 6,4 miliardy dolarů, tj. 35 dolarů za akcii.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 9
    včera 15:55 | Nová verze

    Byl vydán TrueNAS SCALE 24.04 “Dragonfish”. Přehled novinek této open source storage platformy postavené na Debianu v poznámkách k vydání.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 13:44 | IT novinky

    Oznámeny byly nové Raspberry Pi Compute Module 4S. Vedle původní 1 GB varianty jsou nově k dispozici také varianty s 2 GB, 4 GB a 8 GB paměti. Compute Modules 4S mají na rozdíl od Compute Module 4 tvar a velikost Compute Module 3+ a předchozích. Lze tak provést snadný upgrade.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 04:44 | Nová verze

    Po roce vývoje od vydání verze 1.24.0 byla vydána nová stabilní verze 1.26.0 webového serveru a reverzní proxy nginx (Wikipedie). Nová verze přináší řadu novinek. Podrobný přehled v souboru CHANGES-1.26.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 04:33 | Nová verze

    Byla vydána nová verze 6.2 živé linuxové distribuce Tails (The Amnesic Incognito Live System), jež klade důraz na ochranu soukromí uživatelů a anonymitu. Přehled změn v příslušném seznamu. Tor Browser byl povýšen na verzi 13.0.14.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 04:22 | Nová verze

    Byla vydána nová verze 30.0.0 frameworku pro vývoj multiplatformních desktopových aplikací pomocí JavaScriptu, HTML a CSS Electron (Wikipedie, GitHub). Chromium bylo aktualizováno na verzi 124.0.6367.49, V8 na verzi 12.4 a Node.js na verzi 20.11.1. Electron byl původně vyvíjen pro editor Atom pod názvem Atom Shell. Dnes je na Electronu postavena celá řada dalších aplikací.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    včera 04:11 | Nová verze

    Byla vydána nová verze 9.0.0 otevřeného emulátoru procesorů a virtualizačního nástroje QEMU (Wikipedie). Přispělo 220 vývojářů. Provedeno bylo více než 2 700 commitů. Přehled úprav a nových vlastností v seznamu změn.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    KDE Plasma 6
     (72%)
     (9%)
     (2%)
     (17%)
    Celkem 743 hlasů
     Komentářů: 4, poslední 6.4. 15:51
    Rozcestník


    Vložit další komentář
    19.12.2005 00:12 Stanislav Petr | skóre: 27 | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Distribuce OpenWrt prakticky - 1
    Vypada to zajimave - hlavne seznam podporovanyho HW. Konecne vyndam se zkrine router Linksys, kterej pri priblizeni datovyho toku k 10Mbps spolehlive vytuhne. Treba to ted bude fungovat!
    No jo... Co bych cekal od systemu, kterej se vypina tlacitkem start... http://glux.org
    hwsoft avatar 19.12.2005 08:03 hwsoft | skóre: 19
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Distribuce OpenWrt prakticky - 1
    Hmm to bohuzel asi ne, teda jestli myslis to co ja, ze pokud pres WAN port tece vic dat, tak vyhnije. To je bug v driveru et.o a ten je closed source :(.

    Ja pouzivam Asus WL500b s vymenenou miniPCI kartou (atheros CM9) a dokud jsem nepripojil jeden pocitac do WAN portu, zadnej problem a prenosovka az k 25MBitum/s
    19.12.2005 09:55 Jiří Lisický | skóre: 31 | blog: JIL_blog | Olomouc
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Distribuce OpenWrt prakticky - 1
    Nekde mi to zatuhavalo, pak jsem prisel na to ze je to u lidi, kteri pouzivaji p2p site, jinak receno co vic tahaji. U nekterych stacilo pouzit pretaktovani na 216MHz, u jednoho cloveka to blblo furt. Uz jsem myslel ze to budem muset reklamovat a objevila se jeste dalsi nastaveni ohledne vylepseni stability. Dal jsem to tam a vypada to, ze to drzi. vice je na foru: forum.openwrt.org
    hwsoft avatar 19.12.2005 13:53 hwsoft | skóre: 19
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Distribuce OpenWrt prakticky - 1
    No dik za link, vyzkousim
    21.12.2005 13:40 astray
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Distribuce OpenWrt prakticky - 1
    Mame v provozu asi 80 kusu Linksysu WRT54-G a zejmena GS + OpenWRT. U jedne varky GS jsme se setkali s problemy se stabilitou. Ten fixup skript to vyresil a ted vse funguje jak ma.

    ast
    19.12.2005 01:45 Drew | skóre: 15 | blog: Supi_hnizdo | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Distribuce OpenWrt prakticky - 1
    Základní verze iptables je sice ořezaná (aby si tam někdo kdo je tolik nepotřebuje, mohl naisntalovat něco jiného, mě se tato filosofie líbí), ale v balíčcích je opravdu hodně rozšíření, myslím že přídavné ipkg alíky do iptables mi zabírají 1/8 celé flash - zvládá to i l7 a ip2p a htb (a cron, samozřejmě), takže filtrace p2p tak, aby jely naplno jen v noci není sebemeší problém - pokud pomineme pomalost procesoru, 120MHz na mém wl500g(jiná verze než o které se mluví v článku), l7 jsem radši ani nezkoušel. Základní balíky lze lehce najít přes package tracker, nějaké pokročilejší jsou v testovacích repozitářích, ale fungují bez problémů, třeba swapon je jedním z nich. Na routeru ještě provozuji víceméně nepoužívaný http server (občas vystavuji pár fotek na internetu), samba server (bohužel procesor nezvládá plně využít USB konektor, na mé verzi je jenom 1.1 a i tak je maximum průtoku dat asi 600KB/s, na přehrávání filmů přímo z připojeného disku to bohužel nestačí, ale model zmíněný v článku by na tom měl být lépe, prý dokáže i přes 1,1MB/s) a ftp server. Navíc od nejnovější verze má i tato verze webové rozhraní, ve Flashi zabírá asi 50KB a jak si jednou zvyknete na příkazovou řádku, je vám trochu na nic, ale pro začátečníka se hodí a snad se ještě zvýší jeho možnosti v dalších verzích. A až se začne prodávat toto, to bude teprve hukot: http://www.marigold.cz/item/asus-wl-700g-wireless-storage-router
    19.12.2005 07:11 Dan
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Distribuce OpenWrt prakticky - 1
    pro Asus + CDMA je nejlepsi koppel.cz
    19.12.2005 07:54 JaRo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Distribuce OpenWrt prakticky - 1
    Chtěl jsem mít router zároveň i jako server. Připojel jsem si k němu přes USB hardisk a zkoušel jsem Oleguv firmware, OpenWrt, Gentoo a nakonec jsem skončil u Debianu. Musím říct, ASUS WL500G Deluxe je opravdu dobrý. Používám ho teď jako router i server.
    Narozdíl od nějakého starého PC, které bych jinak použil je tichý (neobsahuje žádné ventilátory), malý a má malou spotřebu elektřiny. Cena je taky dobrá (zvážím-li že obsahuje WiFi a k tomu 5 portový hardwarový switch s podporou VLAN 802.1Q - teda 6 portový, ale 6 port se používá pro vnitřní komunikaci s routerem).
    Ještě uvažuji o vyvedení sériových portů a dalších USB portů. Ale zatím na to nemám čas.
    19.12.2005 11:51 MaJaLeS
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Distribuce OpenWrt prakticky - 1
    A existuje pro tento router nějaký upravený debian? Uvažuju že bych ho též zakoupil...
    3.1.2006 12:31 JaRo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Distribuce OpenWrt prakticky - 1
    No upravený debian, to nevím. Já jsem někde na internetu stáhl image nainstalovaneho debianu pro MIPS. Ten jsem prekonfiguroval a upgradnul na aktul. verzi a dal us instaluji standardne pomoci "apt" a pracuji s tim jak s klasickym serverem. Mam tam nainstalovany napr. mc, sambu, dnsmasq, thttpd, rrdtool, ruzne utilitky pro spravu siti.
    Jo a jeste drobnost. Pouzivam linux kernel 2.4.30 (to jsem ziskal s polu s moduly z OpenWrt), originalni bylo 2.4.20 a nebylo k dispozici tolik modulu. Bohuzel nemam dostatek casu, abych si stim ted vic pohral a zkompiloval vlastni jadro, jeste vice odpovidajici mym predstavam.

    vypis uname -a
    Linux router 2.4.30 #1 Wed Nov 23 22:35:53 CET 2005 mips GNU/Linux
    19.12.2005 11:43 jdobry
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Distribuce OpenWrt prakticky - 1

    Neverte vsem informacim napsanym v clanku. Clanek je napsany vcelku spravne, ale se spoustou chyb. Napr informace, ze iptables maji orezane fitrovani podle portu je nesmysl. Samozrejme ze je mozne pouzit port ve fitrovacim pravidle. A nejen to. Instalaci dalsich balicku muzete firtovat i podle obsahu packetu na ISO layer 7.

    Add jffs2 (a trestuhodne zjednodusene): je to zurnalovaci souborovy system, ktery ale obsahuje pouze zurnal a ne soubory samostatne. Jednoduse se poprve soubor zapise do flash cely. Pri zapisovani zmeny soubor zustane jak je, ale do zurnalu se zapise zmena. Teprve pri cteni se soubor s pomoci zurnalu rekontruuje. Stejne tak mazani souboru znamena ze se do zurnalu zapise zmena ze soubor byl smazan, ale ve skutecnosti tam zatim zustava. Pri tomto pristupu samozrejme ve flash zustavaji cim dal tim rozsahlejsi oblasti plne dat, ktere jiz jsou jinde aktualizovany nebo smazany uplne (jffs2 oznaceni "dirty"). Pak prichazi na radu "garbage collector" ktery vytvori ze zurnalu soubor vcetne zmen, znova zapise takovyto soubor do flash a tim muze oznacit dalsi kousky jako "dirty". Pokus fyzicky sektor flash obsahuje pouze "dirty" casti, muze byt smazan a je pripraven na dalsi zapis zurnalu.
    Jffs2 pouziva zlib kompresi
    Tomu blaznu, ktery tem muj popis precetl az sem jsou uz nasledujici zajimave dusledky jasne:

    1. i mazani souboru postrebuje zapisovat a pokud neni volne misto, muze se stat, ze nelze mazat
    2. pokud je soborovy system hodne zaplnen, muze to znamenat nutnost spustit "garbage collector" za ucelem uvolneni mista k zapisu, pak to dlouho trva.
    3. z predhoziho plyne, ze temer 100% vyuzitim mista se ztraci rychlost
    4. soborovy system je prakticky neznicitelny, pri vypnuti elektriny neprijdem o zadna data a to dokonce ani v pripade ze bezi "garbage collector"
    5. jffs2 nechava nekolik sektoru flash neobsazeno, aby nedochazelo k problemum s nemoznosti smazat soubor, nebo k nemoznosti pustit "garbage collector". Protoze ale tech X sektoru je "ztracene" misto, tato hodnota se nekdy snizuje a pak k temto problemum muze dolit. Kokretni nastaveni openwrt.org jsem nezkounal, nezam tedy tuto hodnotu.
    6. zapis souboru nutne neznamena nutnost nejpomalejsi operace = mazat sektor flash
    7. nedochazi k degradaci flash neustalym prepisovanim jednoho sektoru
    8. IMHO je to nejdokonalejsi souborovy system pro flash

    Petr Bravenec avatar 19.12.2005 12:16 Petr Bravenec | skóre: 43 | blog: Bravenec
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Distribuce OpenWrt prakticky - 1

    Díky za věcné připomínky - popis jffs2 je vynikající.

    Uvažuju, co si mám uložit za trest za informaci o tom, že iptables v OpenWrt nefunguje, jak bych si představoval. Musím odvolat, co jsem napsal v článku, a hlasitě volat "iptables funguje, funguje, iptables funguje!. Nevím, jaký duševní zkrat mě tak dlouhou dobu udržoval v přesvědčení, že do pravidla:

    iptables -A input_rule -p tcp --dport 22 -j ACCEPT
    

    nemusím uvádět -p tcp. Podobných pravidel jsem jinde vytvořil stovky a najednou jako beran opakuju pořád do omrzení jednu chybu stále dokola. L7 pravidla jsem zkoušel taky - nicméně zdá se mi to moc velký kanón, když potřebuju od iptables pouze propustit dva pevné porty směrem dovnitř.

    Sypu si popel na hlavu

    Když jsem tuto informaci do článku psal (šlo to těžko, váhal jsem, instinktivně jsem cítil, že tak základní věc by nikdo nevyhazoval), doufal jsem, že mě někdo vyvede z omylu. Ať žijí komentáře pod články. Díky

    Petr Bravenec - Hobrasoft s.r.o.
    19.12.2005 13:21 Robert Krátký | skóre: 94 | blog: Robertův bloček
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Distribuce OpenWrt prakticky - 1
    Opraveno.
    19.12.2005 12:12 next | skóre: 3
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Distribuce OpenWrt prakticky - 1
    Ja mam na WL-500g (1x USB 1.1, 1x paralelny port) od soboty OpenWRT WhiteRussian rc4 a ziaden problem.

    Asi 7 portov mam presmerovanych na dalsi pocitac vo vnutornej sieti. Co sa tyka stability, najprv to malo chut resetovat, hlavne ked bezal BitTorrent prenos. Po nainstalovani, nakonfigurovani a spusteni balicku qos-scripts to uz ani raz nepadlo. A SSH fungovalo perfektne aj pri 3x paralelnych http prenosoch, z ktorych by kazdy aj sam vytazil moju linku a do toho este BitTorrent. Pri to mal ten router load average asi 0.1 a ako hovorim, SSH fungovalo uplne bez problemov.

    Ako vravim, 100% spokojnost zatial. Mozno to suvisi s tym, ze od toho ozaj chcem len router, nie routro-server.

    Na plane mam uz len rozbehat Bluetooth dongle na USB, aby som mal PPP "prijimac" pre Palm.
    19.12.2005 16:24 jdobry
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Distribuce OpenWrt prakticky - 1
    Velikost flash zas tak moc limitem neni. Da se totiz bootovat z USB flash. Nebo na USB flash instalovat balicky.
    21.12.2005 13:43 astray
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Distribuce OpenWrt prakticky - 1
    Toto opravdu bez problemu funguje. ast
    20.12.2005 00:55 Tom Hlava | skóre: 4
    Rozbalit Rozbalit vše Kamera
    Podařilo se někomu k WL-500g/gx úspěšně připojit USB kameru? Pokud ano, napište prosím zkušenosti a hlavně přesný typ kamery. díky
    20.12.2005 17:42 Tonik | skóre: 4
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Distribuce OpenWrt prakticky - 1
    Zdravim, pouzivam Openwrt na Asusech 300G, zatim bez problemu. Potreboval bych ale poradit jak na "Qos" a nejake zakladni nastaveni firewallu (jsem v tom lama). Mala sit podobna czfree. Diky
    20.12.2005 22:46 xor | skóre: 14
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Distribuce OpenWrt prakticky - 1
    další rozhraní je použito pro WLAN (připojení na internet) preklep, autor mysli WAN. Kazdopadne Wl-500g s defaultnim firmware jsme pouzivali na skoleni jako router a nezvladal vetsi provoz (nmap z pocitacu v LAN na router pripojeny do WAN portu) ho dostalo do stavu, kdy i po ukonceni zateze zustala odezna od routeru nekolik ms. Ted pouzivame 2x wl-500g s kartou Atheros na OpenWRT na p2p spoji a bezi celkem pekne.
    22.12.2005 20:33 Tonik | skóre: 4
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Distribuce OpenWrt prakticky - 1
    Nemate nekdo balicke wifimon, ho shanim a nejak se nedari. Dekuji
    24.12.2005 00:28 JirkaK | skóre: 15 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Distribuce OpenWrt prakticky - 1
    wifimon, pokud myslim ten samy (od P. Simandla) je pouze shellovy skript, takze by melo stacit ho tam nakopirovat a patricne upravit... Jinak (nezkousel jsem) existuje take balicek s kismetem (monitorovani wifi, jednoduse receno :)
    ** Počítač bez window$, to je jako ryba bez bicyklu... ** echo 'Kdo neskáče, není Čech!'|sed s/Čech/cvičená\ opice/
    25.12.2005 18:23 adller99
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Distribuce OpenWrt prakticky - 1
    Ahoj, mam debilni dotaz. Kdyz chci nainstalovat na ten router nejakou linux distribuci ..tak jak to mam udelany ..mam k nemu pripojeny pres USB 40 Gb Disk ktery je zformatovany na Fat32. a kdyz chci nainstalovat nejakou tu distribuci tak to naisntaluju ne ten disk nebo na ten router ...nejak jsem to nepochopil diky za odpoved
    27.12.2005 02:42 Michal Kubeček | skóre: 72 | Luštěnice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Distribuce OpenWrt prakticky - 1
    V případě potřeby by mělo jít upravit rozdělení ethernetových portů - použít jeden port například pro připojení na internet, jeden port pro připojení demilitarizované zóny a zbývající tři porty spolu s wifi použít pro připojení lokální sítě.

    Tak tohle by mne hodně zajímalo, tedy hlavně to, zda by to bylo možné softwarově nebo pouze hardwarovým zásahem. Ještě víc by mne ale spíš zajímalo, jestli na tom lze rozchodit proxy ARP.

    Petr Bravenec avatar 27.12.2005 10:23 Petr Bravenec | skóre: 43 | blog: Bravenec
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Distribuce OpenWrt prakticky - 1

    Bližší popis je k nalezení zde: http://wiki.openwrt.org/OpenWrtDocs/Configuration. Když to budete zkoušet, koukněte se ještě do souboru /etc/init.d/S05nvram. Já jsem byl se svými pokusy neúspěšný, ale protože to na nic to nepotřebuju, nehledal jsem příčiny. Pravděpodobně byl můj neúspěch způsobený tím, že ve výše uvedeném skriptu se přepisují některé nvram proměnné na defaultní hodnoty a já jsem to objevil až dodatečně.

    Petr Bravenec - Hobrasoft s.r.o.
    27.12.2005 12:33 Michal Kubeček | skóre: 72 | Luštěnice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Distribuce OpenWrt prakticky - 1
    Aha, tam jsem to nehledal, myslel jsem, že je to specifická vlastnost toho Asusu. A když už jsme u toho, lze v OpenWRT používat proxy ARP? V dokumentaci se o tom nezmiňují, pouze v několika diskusích jsem našel zmínky, ze kterých to vypadalo, že asi ano. Pro mne je tato funkcionalita ale naprosto klíčová, je to asi poslední naděje, jinak bych tam musel chtě nechtě dát obyčejné PC se všemi negativními důsledky. Včera jsem totiž strávil několik hodin pročítáním manuálů asi k deseti SOHO wi-fi routerům a specifikací k asi dvaceti dalším a všechny si pod pojmem zpřístupnění serveru z vnější sítě představují nanejvýš NAT 1:1, veřejná IP adresa pro ně absolutně nepřipadá v úvahu (tedy kromě jednoho US Robotics, ale to je pro změnu ADSL modem, který nemá WAN ethernet port).
    Petr Bravenec avatar 27.12.2005 13:18 Petr Bravenec | skóre: 43 | blog: Bravenec
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Distribuce OpenWrt prakticky - 1
    Petr Bravenec - Hobrasoft s.r.o.
    27.12.2005 15:50 Michal Kubeček | skóre: 72 | Luštěnice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Distribuce OpenWrt prakticky - 1
    Nedaří se mi najít, co přesně umějí ty arptables, ale měl jsem na mysli konrétně to, co jsem tady popsal v sekci proxy ARP.
    27.12.2005 22:12 JD
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Distribuce OpenWrt prakticky - 1
    To rozdeleni site do VLAN (popis http://wiki.openwrt.org/OpenWrtDocs/Configuration#head-cdceb01bb26cc4c59c558d91f7d76c37c5318626) Pouzivam a skutecne to funguje. Ciste SW.
    29.12.2005 12:25 ondracch | skóre: 19 | blog: Mozková kreč
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Distribuce OpenWrt prakticky - 1
    Existuje i nějaký ověřený postup pro SpeedTouch510?
    Proč myslíš, že nemůžeš žít jinak? Pořád Tvořím...
    29.12.2005 16:27 S.Prchal
    Rozbalit Rozbalit vše Problém s iptables v Asusu
    Ahoj, potřeboval bych poradit s nastavením iptables. Zkoušel jsem se obrátit na někoho z diskutujících, ale zřejmě mu můj mail nepřišel, takže svůj problém předhazuji k diskuzi... Používám Asus WL500g a sdílím linku několika dalším známým. Jelikož se nám zde vyskytl P2P stahovač, chtěl jsem omezit některé porty pomocí iptables, ale ačkoliv jsem příkaz zavedl, port byl v NAT stejně vidět jako otevřený... Můžete mi poradit v čem dělám chybu? S linuxem jsem si zatím tak nepotykal a možná jsem jen vytvořil nějaký špatný příkaz... Zadal jsem toto: iptables -A INPUT -m tcp -p tcp --sport 411 --dport 411 -j DROP Pokud tomu dobře rozumím, měl by být blokován port 411 v obo směrech (tu 411ku jsem dal na zkoušku, pak bych samozřejmě přidal další...). INPUT je (předpokládám) jenom pojmenovaná skupina pravidel (je tam víc skupin)... Na Asusu mám firmware 1.60 (koppel). Byl bych moc rád kdyby mně někdo popostrčil
    30.12.2005 20:02 JirkaK | skóre: 15 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Problém s iptables v Asusu
    Pokud vim, tak tohle nemuze fungovat, protoze by zdrojovy i cilovy port musely byt soucasne 411. Chce to dve pravidla, jedno zvlast pro cilovy port 411 a jedno pro zdrojovy port 411:

    iptables -A INPUT -p tcp --sport 411 -j DROP iptables -A INPUT -p tcp --dport 411 -j DROP

    Pokud placam nesmysly, tak mne nekdo prosim opravte :)
    ** Počítač bez window$, to je jako ryba bez bicyklu... ** echo 'Kdo neskáče, není Čech!'|sed s/Čech/cvičená\ opice/
    22.1.2009 23:20 Paolo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Problém s iptables v Asusu

    problém je v tom, že nesmíš používat tabulku INPUT ale FORWARD

    takže správně by mělo být:

    iptables -A FORWARD -p tcp --sport 411 -j DROP

    iptables -A FORWARD -p tcp --dport 411 -j DROP

    13.3.2006 03:28 tomas84 | skóre: 30
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Distribuce OpenWrt prakticky - 1
    Máte s ním někdo zkušenosti? Zvládne routovat 10Mbps, NAT, pár pravidel v iptables a shaping (rychlosti pro jednotlivé uživatele, VoIP, garantované rychlosti pro některé porty - 80, 22, 25 atd., priority). Nebude se zasekávat při větším počtu spojení (P2P apod.)?

    Založit nové vláknoNahoru

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.