Na GOG.com běží Autumn Sale. Při té příležitosti je zdarma hororová počítačová hra STASIS (ProtonDB: Platinum).
Ubuntu 25.10 má nově balíčky sestavené také pro úroveň mikroarchitektury x86-64-v3 (amd64v3).
Byla vydána verze 1.91.0 programovacího jazyka Rust (Wikipedie). Podrobnosti v poznámkách k vydání. Vyzkoušet Rust lze například na stránce Rust by Example.
Ministerstvo průmyslu a obchodu vyhlásilo druhou veřejnou soutěž v programu TWIST, který podporuje výzkum, vývoj a využití umělé inteligence v podnikání. Firmy mohou získat až 30 milionů korun na jeden projekt zaměřený na nové produkty či inovaci podnikových procesů. Návrhy projektů lze podávat od 31. října do 17. prosince 2025. Celková alokace výzvy činí 800 milionů korun.
Google v srpnu oznámil, že na „certifikovaných“ zařízeních s Androidem omezí instalaci aplikací (včetně „sideloadingu“) tak, že bude vyžadovat, aby aplikace byly podepsány centrálně registrovanými vývojáři s ověřenou identitou. Iniciativa Keep Android Open se to snaží zvrátit. Podepsat lze otevřený dopis adresovaný Googlu nebo petici na Change.org.
Byla vydána nová verze 18 integrovaného vývojového prostředí (IDE) Qt Creator. S podporou Development Containers. Podrobný přehled novinek v changelogu.
Cursor (Wikipedie) od společnosti Anysphere byl vydán ve verzi 2.0. Jedná se o multiplatformní proprietární editor kódů s podporou AI (vibe coding).
Google Chrome 142 byl prohlášen za stabilní. Nejnovější stabilní verze 142.0.7444.59 přináší řadu novinek z hlediska uživatelů i vývojářů. Podrobný přehled v poznámkách k vydání. Opraveno bylo 20 bezpečnostních chyb. Za nejvážnější z nich bylo vyplaceno 50 000 dolarů. Vylepšeny byly také nástroje pro vývojáře.
Pro moddery Minecraftu: Java edice Minecraftu bude bez obfuskace.
Národní identitní autorita, tedy NIA ID, MeG a eOP jsou nedostupné. Na nápravě se pracuje [𝕏].
        Diskuse byla administrátory uzamčena.
        FAQ: Proč byl uzamčen/smazán můj dotaz v Poradně?

. Na uvodni strance je porad ten samy vypis aktualnich diskusi, tak to snad tak hrozne nebude, ne? Mozna by to chtelo jeste meta-sekci "zobraz vse netridene", ale jinak to mi to neprijde spatne (a urcite to usetri praci spravcum).
. Na uvodni strance je porad ten samy vypis aktualnich diskusi, tak to snad tak hrozne nebude, ne? Mozna by to chtelo jeste meta-sekci "zobraz vse netridene", ale jinak to mi to neprijde spatne (a urcite to usetri praci spravcum).
             Uz ted je na hlavni strance moc informaci a az budeme delat novy design, budeme spise ubirat.
 Uz ted je na hlavni strance moc informaci a az budeme delat novy design, budeme spise ubirat.
            No, a co to udělat dvouřádkově?
| Nějaký titulek dotazu | 22.12.03 | |
| (SEKCE) | 8 | 11:00 | 
 (mrkni se na zacatek vlakna a svoji odpoved, ktera byla teda od zacatku offtopic)

(mrkni se na zacatek vlakna a svoji odpoved, ktera byla teda od zacatku offtopic)
            Michal Eibl totiz ve svem prispevku pouzil html tabulku. Misto aby ji uzavrel, tak na konci otevrel novou..., coz rozhodilo layout.
Bude jeste pridana moznost nastavit, zda se budou diskuze radit podle casu polozeni dotazu (tak je to ted) nebo podle posledniho pridaneho komentare (tak, jak to bylo doposud).

neda mi to. Tady je muj nazor na nove diskusni forum. (Prispevek jsem zacal psat jeste, nez jsem precetl diskusi - v prvni casti je muj nazor na aktualni stav. V druhe casti jsem uz s ohledem na prispevky vyse napsal, jake by se mi libilo reseni )
)
 .
.Suma sumarum se mi ted s diskusnim forem pracuje hure, nez predtim  . Na druhou stranu by stacilo malo, aby to bylo mnohem lepsi. Takze nekolik nametu na zlepseni.
. Na druhou stranu by stacilo malo, aby to bylo mnohem lepsi. Takze nekolik nametu na zlepseni.
Snadnym resenim (a nekdo predtim to uz take navrhoval) by bylo proste vytvorit jeste jednu samostatnou stranku, kde by byly prispevky razene podle casu posledni odpovedi - proste jako za starych casu (jako drivejsi diskuse.jsp). Pod diskusnim forem by jen pribyl jeden odkaz.
Pro cloveka, ktery si jednou za cas precte dotazy, pouci se z nich respektive poradi by se tak nic nezmenilo (krom toho, ze by neklikal na diskuse.jsp, ale na napr. dotazy.jsp).
 ). To je uz tak nejak na vic, hlavne doresit bod 1.
). To je uz tak nejak na vic, hlavne doresit bod 1.Vim, vylepseni diskusniho fora muselo stat mnoho prace. Doufam, ze vam muj komentar nezkazil naladu (je to ostatne jen muj subjektivni nazor).
Preji mnoho uspechu a Keep on moving!
David
 !
Diky.
!
Diky.

Tiskni

Sdílej: