abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
AbcLinuxu hledá autory!
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
    včera 18:33 | IT novinky

Na GOG.com běží Autumn Sale. Při té příležitosti je zdarma hororová počítačová hra STASIS (ProtonDB: Platinum).

Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 13:22 | Komunita

Ubuntu 25.10 má nově balíčky sestavené také pro úroveň mikroarchitektury x86-64-v3 (amd64v3).

Ladislav Hagara | Komentářů: 5
    včera 01:22 | Nová verze

Byla vydána verze 1.91.0 programovacího jazyka Rust (Wikipedie). Podrobnosti v poznámkách k vydání. Vyzkoušet Rust lze například na stránce Rust by Example.

včera 00:11 | IT novinky

Ministerstvo průmyslu a obchodu vyhlásilo druhou veřejnou soutěž v programu TWIST, který podporuje výzkum, vývoj a využití umělé inteligence v podnikání. Firmy mohou získat až 30 milionů korun na jeden projekt zaměřený na nové produkty či inovaci podnikových procesů. Návrhy projektů lze podávat od 31. října do 17. prosince 2025. Celková alokace výzvy činí 800 milionů korun.

Ladislav Hagara | Komentářů: 5
    30.10. 23:44 | Komunita

Google v srpnu oznámil, že na „certifikovaných“ zařízeních s Androidem omezí instalaci aplikací (včetně „sideloadingu“) tak, že bude vyžadovat, aby aplikace byly podepsány centrálně registrovanými vývojáři s ověřenou identitou. Iniciativa Keep Android Open se to snaží zvrátit. Podepsat lze otevřený dopis adresovaný Googlu nebo petici na Change.org.

30.10. 15:22 | Nová verze

Byla vydána nová verze 18 integrovaného vývojového prostředí (IDE) Qt Creator. S podporou Development Containers. Podrobný přehled novinek v changelogu.

Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    30.10. 12:55 | Nová verze

Cursor (Wikipedie) od společnosti Anysphere byl vydán ve verzi 2.0. Jedná se o multiplatformní proprietární editor kódů s podporou AI (vibe coding).

Ladislav Hagara | Komentářů: 1
    30.10. 02:55 | Nová verze

Google Chrome 142 byl prohlášen za stabilní. Nejnovější stabilní verze 142.0.7444.59 přináší řadu novinek z hlediska uživatelů i vývojářů. Podrobný přehled v poznámkách k vydání. Opraveno bylo 20 bezpečnostních chyb. Za nejvážnější z nich bylo vyplaceno 50 000 dolarů. Vylepšeny byly také nástroje pro vývojáře.

30.10. 01:22 | IT novinky Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    29.10. 17:00 | Upozornění

Národní identitní autorita, tedy NIA ID, MeG a eOP jsou nedostupné. Na nápravě se pracuje [𝕏].

Ladislav Hagara | Komentářů: 12
    Jaké řešení používáte k vývoji / práci?
     (35%)
     (48%)
     (19%)
     (19%)
     (22%)
     (16%)
     (21%)
     (16%)
     (18%)
    Celkem 291 hlasů
     Komentářů: 14, poslední 14.10. 09:04
    Rozcestník

Vložit další komentář
    7.3.2003 13:22 Marek
    Rozbalit Rozbalit vše dotaz
    V xcdroastu pri nacitani cd vzdy kdyz uz je 100% naskoci chyba cteni datove stopy. Odmitam myslenku chybneho cd, protoze uz je to u ctvrteho funkcniho.
    9.3.2003 19:11 mexičan
    Rozbalit Rozbalit vše vypalování on the fly a K3b
    Měl bych dotaz, mám tady Mandrake 9.1b a K3b 0.8 (právě jsem povýšil na 0.8.1) a nadaří se mi vypalovat on the fly. Docela bych to potřeboval, obě mechaniky jsou zdetekované v pořádku, ale při kopírování CD se mi jako zdrojová i cílová zobrazuje jen vypalovačka?
    10.3.2003 10:55 Robert Krátký | skóre: 94 | blog: Robertův bloček
    nesedim ted u pocitace s KDE, ale pokud si to dobre pamatuji, tak k3b pozaduje pro on-the-fly obe mechaniky nastavene jako SCSI. nebo je to naopak... (zdroj IDE a cil SCSI)? ted fakt nevim, ale jedno z toho to bude.
    10.3.2003 19:07 mexičan
    Já mám zdroj právě IDE a cíl SCSI. Takže mám zkusit nějak "přemapovat" zdrojovou mechaniku na SCSI? Aktuální problém s pálením on the fly jsem nakonec vyřešil použitím cdrecord -v speed=52 dev=0,0,0 -isosize /dev/cdrom (z návodu v minulém dílu), ale pro ten komfort by to bylo fajn mít i v K3b...
    12.3.2003 09:09 Robert Krátký | skóre: 94 | blog: Robertův bloček
    jestli se nepletu, tak presne to by melo problem vyresit... otazkou zustava, jestli to stoji za to (jine programy takove veci myslim nevyzaduji).
    9.3.2003 20:45 bod1e
    Rozbalit Rozbalit vše otravne logo s tucnakem...
    samozrejme odstranit jde. Staci kliknout na nastaveni a 'odskrtnout' polozku "zobrazit hlavicku dokumentu"
    10.3.2003 10:58 pajin | skóre: 14
    Rozbalit Rozbalit vše A co Eroaster ?
    A co treba Eclipt Eroaster ? Podle me, je to jeden z nejzdarilejsich a nejfunkcnejsich frontendu. http://sourceforge.net/projects/eroaster/ splnuje i to, ze posledni vyvojova verze je min jak pul roku stara..:-) (1.brezen). Pavel
    10.3.2003 11:14 Robert Krátký | skóre: 94 | blog: Robertův bloček
    Rozbalit Rozbalit vše A co Eroaster ?
    vim o tom programu (ostatne jsem jej zminoval v prehledu programu windows x linux), ale do clanku jsem jich chtel dat jen 5, takze uz se tam nevesel...
    10.3.2003 12:49 kato
    Rozbalit Rozbalit vše Anebo...
    Osobne pouzivam gcombust -- je to dost minimalisticky front-end (gtk+), ale vsechno, co od nej potrebuju umi ;) [navic se da pouzivat i mimo linux]
    22.4.2004 08:58 Keny
    Rozbalit Rozbalit vše TkDVD GUI pro dvd+rw_tools
    Při hledání grafického GUI pro vypalování DVD obou formátů jsem narazil na jednoduché GUI TkDVD (t.č. ve verzi 2.1) http://tkdvd.f2g.net/. Sám o sobě nevyžaduje komplikovanou kompilaci ani instalaci. Podporuje přepalování (overburning), vypalování i vytváření ISO obrazů i multisession. Výhodou je, že není vázaný ani na Gnome či KDE (Jako např. k3b, u kterého díky špatné detekci mechaniky většinou nejsem schopen pálit DVD+R. Paradoxně starší verze pálí DVD bez problémů, pro změnu zase však mají problém s normálními CD)

Založit nové vláknoNahoru

Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.