Zemřel Rob Grant, spolutvůrce kultovního sci-fi seriálu Červený trpaslík.
Apple oznámil, že iPhone a iPad jako první a jediná zařízení pro koncové uživatele splňují požadavky členských států NATO na zabezpečení informací. Díky tomu je možné je používat pro práci s utajovanými informacemi až do stupně „NATO Restricted“, a to bez nutnosti instalovat speciální software nebo měnit nastavení. Žádné jiné běžně dostupné mobilní zařízení tak vysokou úroveň státní certifikace dosud nezískalo.
Americký provozovatel streamovací platformy Netflix odmítl zvýšit nabídku na převzetí filmových studií a streamovací divize konglomerátu Warner Bros. Discovery (WBD). Netflix to ve čtvrtek oznámil v tiskové zprávě. Jeho krok po několikaměsíčním boji o převzetí otevírá dveře k akvizici WBD mediální skupině Paramount Skydance, a to zhruba za 111 miliard dolarů (2,28 bilionu Kč).
Americká společnosti Apple přesune část výroby svého malého stolního počítače Mac mini z Asie do Spojených států. Výroba v závodě v Houstonu by měla začít ještě v letošním roce, uvedla firma na svém webu. Apple také plánuje rozšířit svůj závod v Houstonu o nové školicí centrum pro pokročilou výrobu. V Houstonu by měly vzniknout tisíce nových pracovních míst.
Vědci Biotechnologické společnosti Cortical Labs vytvořili biopočítač nazvaný CL1, který využívá živé lidské mozkové buňky vypěstované z kmenových buněk na čipu. Po úspěchu se hrou PONG se ho nyní snaží naučit hrát DOOM. Neurony přijímají signály podle toho, co se ve hře děje, a jejich reakce jsou převáděny na akce jako pohyb nebo střelba. V tuto chvíli systém hraje velmi špatně, ale dokáže reagovat, trochu se učit a v reálném čase se hrou
… více »Pro testování byl vydán 4. snapshot Ubuntu 26.04 LTS (Resolute Raccoon).
Ben Sturmfels oznámil vydání MediaGoblinu 0.15.0. Přehled novinek v poznámkách k vydání. MediaGoblin (Wikipedie) je svobodná multimediální publikační platforma a decentralizovaná alternativa ke službám jako Flickr, YouTube, SoundCloud atd. Ukázka například na LibrePlanet.
TerminalPhone (png) je skript v Bashi pro push-to-talk hlasovou a textovou komunikaci přes Tor využívající .onion adresy.
Před dvěma lety zavedli operátoři ochranu proti podvrženým hovorům, kdy volající falšuje čísla anebo se vydává za někoho jiného. Nyní v roce 2026 blokují operátoři díky nasazeným technologiím v průměru 3 miliony pokusů o podvodný hovor měsíčně (tzn., že k propojení na zákazníka vůbec nedojde). Ochrana před tzv. spoofingem je pro zákazníky a zákaznice všech tří operátorů zdarma, ať už jde o mobilní čísla nebo pevné linky.
Společnost Meta (Facebook) předává React, React Native a související projekty jako JSX nadaci React Foundation patřící pod Linux Foundation. Zakládajícími členy React Foundation jsou Amazon, Callstack, Expo, Huawei, Meta, Microsoft, Software Mansion a Vercel.
apt hrabe na pana Hagaru!K tomu, aby usoudil, že jej má přeskočit, si z něj nejdřív musí důležitou část přečíst (v případě takovýchto krátkých výronů to prakticky znamená číst je celé).To se týká obecně čehokoliv nezajímavého. V mém případě (většiny) zpráviček z této kategorie.
Když je jich hodněJenže jich není hodně. Diskuze z této kategorie jsou prokazatelně druhé nejméně komentované, jak jsem ukázal v komentáři, kde jsem se snažil dobrat nějakého vyjádření stran toho, jaká se u zpráviček uplatňuje politika. To jsem nedostal.
Samozřejmě, že trollovi nevadí, že zdržuje a obtěžuje ostatní. Naopak ho to těší.Zdržovat ani obtěžovat ostatní nebylo mým cílem a opravdu pochybuji, že se tak stalo. Zkusil jsem to téma otevřít jinou formou. Je o tyto zprávičky zájem? Jediná veřejně dostupná měřitelná metrika svědčí o opaku.
Trolling není umění, trolling je známkou poruchy osobnosti (sadismus, psychopatie, narcismus, amorální machiavellismus).Jo, díky za psychoanalýzu. Škoda, že:
comments designed to upset or disrupt the conversationžádná konverzace neprobíhala,
Often, in fact, it seems like there is no real purpose behind their comments except to upset everyone else involved.skutečný důvod za mými komentáři je zjevný z vysvětlení výše a
Trolls will lie, exaggerate, and offend to get a response.ke „lhaní“ a přehánění došlo jen se zjevnou ironií. Osobně bych ve zprávičkách uvítal všelijaké věci, které zdejšímu osazenstvu přijdou zajímavé i přesto, že se striktně netýkají Linuxu nebo IT. Mnohdy narazím na zajímavé a často i neaktuální články nebo přednášky, o kterých předpokládám, že by řadu lidí zaujaly, ale na blog mi to přijde koncepčně nevhodné, zatímco na zprávičku (nikoliv novinku) by to vydalo tak akorát. Chci se dobrat toho, jestli jsem s tímto postojem osamocený, a nebo naopak. Kdyby vyšlo najevo, že je o to seriózní zájem a s redakcí, nebo kým vlastně, se podařilo domluvit lepší pravidla, bylo by to ku všeobecnému prospěchu. Já jsem schopen se bezevšeho uzpůsobit, ale opakuji: Podle jediné měřitelné metriky, kterou mám k dispozici, o podobné zprávičky zájem prostě není. Proto provokuji. To nejsou osobní útoky na pana Hagaru, který je pravděpodobně zaměstnancem a jen dělá svou práci (a dělá ji dobře, jen je otázka, jestli v případě těch nových verzí k něčemu je), to je prostě celkem nenásilný pokus, jestli by to tu nešlo trochu vylepšit.
Tiskni
Sdílej: