abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
AbcLinuxu hledá autory!
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
    včera 23:22 | Pozvánky

Chybí vám někdo, s kým byste si popovídali o bastlení, technice, počítačích a vědě? Nechcete riskovat debatu o sportu u piva v hospodě? Pak doražte na virtuální pokec u virtuálního piva v rámci Virtuální Bastlírny organizované strahovským MacGyverem již tento čtvrtek. Možná se ptáte, co se tak může probírat? Dají se probrat slavná výročí - kromě 55 let obvodu 555 (což je mimochodem prý andělské číslo) a vzpomínky na firmu Signetics -

… více »
    bkralik | Komentářů: 0
    včera 23:11 | Zajímavý software

GTK2-NG je komunitní fork GTK 2.24 (aktuální verze je 4.22). Oznámení a diskuse v diskusním fóru Devuanu, forku Debianu bez systemd. Není to jediný fork GTK 2. Ardour je například postaven na vlastním forku GTK 2 s názvem YTK.

Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 17:33 | Pozvánky

V neděli 17. května 2026 proběhne v Českých Budějovicích první MobileLinux Hackday zaměřený na Linux v mobilech, embedded platformy a open source hardware. Po sedmi úspěšných měsíčních setkáních v Praze se akce přesouvá také do jižních Čech, aby se komunita mobilního Linuxu mohla potkat i mimo hlavní město. Akce se uskuteční v konferenčním sále Vajgar v Clarion Congress Hotelu (Pražská tř. 2306/14) se zahájením mezi 14:00 až 15:00 a … více »

lkocman | Komentářů: 0
    včera 15:00 | Komunita

Vývojáři Debianu zhruba v polovině vývojového cyklu Debianu 14 s kódovým názvem Forky rozhodli, že Debian musí dodávat reprodukovatelné balíčky, tj. kdokoli si může nezávisle ověřit, že daný binární balíček vznikl překladem a sestavením z konkrétních zdrojových kódů. Aktuálně je reprodukovatelných 98,29 % balíčků.

včera 14:11 | Bezpečnostní upozornění

Německý e-shop Škoda Auto byl hacknut. Útočníci získali přístup k uživatelským údajům (jméno, adresa, e-mail, heslo, telefon, …).

Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    včera 11:22 | Pozvánky

Na webu konference Den IPv6 2026, která se uskuteční 4. června v Národní technické knihovně v pražských Dejvicích, je nyní k dispozici kompletní program této tradiční akce věnované tématům spojeným s protokolem IPv6. Na celodenní pásmo přednášek je třeba se přihlásit a zaplatit účastnický poplatek 242 korun. Registrační formulář najdou zájemci opět na webu akce. Konferenci Den IPv6 2026 organizují i letos společně sdružení CESNET, CZ.NIC a NIX.CZ.

VSladek | Komentářů: 1
    11.5. 23:33 | Zajímavý software

Byl představen emulátor terminálu Ratty (GitHub) s podporu 3D grafiky přímo v terminálu. Inspirací byl operační systém TempleOS od Terryho Davise. Ratty je napsán v jazyce Rust. Využívá knihovnu Ratatui pro tvorbu rozhraní a herní engine Bevy pro 3D vykreslování.

Ladislav Hagara | Komentářů: 4
    11.5. 17:55 | IT novinky

Evropské instituce i některé americké státy dál zpřísňují pravidla pro ověřování věku na internetu. Cílem je zabránit dětem v přístupu k obsahu pro dospělé. Úřady ale narážejí na zásadní problém – stále více lidí používá VPN, tedy služby umožňující skrýt identitu i skutečnou polohu na internetu. Právě VPN nyní Evropská parlamentní výzkumná služba (EPRS) označila za „mezeru v legislativě, kterou je potřeba uzavřít“ [Novinky.cz].

Ladislav Hagara | Komentářů: 35
    11.5. 17:22 | Nová verze

Multiplatformní open source aplikace pro psaní poznámek Joplin (Wikipedie) byla vydána v nové verzi 3.6. Nově lze mít v poznámkách embedovaný externí obsah, např. YouTube videa.

Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    11.5. 16:44 | Komunita

Open Hardware Summit 2026 organizovaný OSHWA (Open Source Hardware Association) proběhne o víkendu 23. a 24. května v Berlíně na Technické univerzitě Berlín.

Které desktopové prostředí na Linuxu používáte?
     (13%)
     (8%)
     (2%)
     (14%)
     (31%)
     (4%)
     (7%)
     (3%)
     (16%)
     (25%)
    Celkem 1592 hlasů
     Komentářů: 30, poslední 3.4. 20:20
    Rozcestník

Dotaz: Wine, IE a ActiveX

25.10.2004 10:53 Tomáš Pelc | skóre: 22 | blog: multimedialni_pc_k_LCD_TV
    Wine, IE a ActiveX
    Přečteno: 699×
    Podařilo se mi nainstalovat a spustit Internet Explorer (v6 SP1) pomoci wine. Všechno zdá se funguje jak má. Ovšem narazil jsem na problém na stránkách MojeBanka (internetové bankovnictví KB). Úvodní stránka se zobrazí korektně, ale odkaz na přihlášení do systému již "nefunguje" - nedostanu se dál. Jinde odkazy fungují.
    Může za to (ne)funkčnost ActiveX?
    Jak to zjistím?

Odpovědi

25.10.2004 11:38 Robert Krátký | skóre: 94 | blog: Robertův bloček
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Wine, IE a ActiveX
    Musíš pro IE nainstalovat ještě windowsí JRE. Zkoušel jsem 5.0 od Sunu a kupodivu to funguje (právě s tím bankovnictvím).
    25.10.2004 12:12 Tomáš Pelc | skóre: 22 | blog: multimedialni_pc_k_LCD_TV
    S tou JRE je to pozitivní zpráva. Mě šlo ale v první řadě o to, že se ani neobjevila stránka, která mě upozorní na to, že potřebuji JRE atp. K tomu IMHO ještě java není potřeba ...
    Zkusím nainstalovat javu a pak uvidím.
    Jiří Svoboda avatar 26.10.2004 11:09 Jiří Svoboda | skóre: 37 | blog: cat /dev/mind | Prostějov
    Navazu dotazem.
    Podarilo se nekomu pod Linuxem nejak uchodit http://www.tipcars.com? Jsou to pekny prasata, funguje to jen pod IE, a i kdyz ten se mi pod crossover office/wine zprovoznit podarilo, tak Tipcars v nem stejne nejede. Je to brachuv oblibeny web a ja kvuli nemu nemuzu jeho pocitac zkonvertovat na Linux.
    26.10.2004 11:14 jm
    Ne, nepodarilo a asi ani nepodari. Autor "webu" je totalni mamrd a to je jeste slabe slovo.
    25.1.2005 18:16 Robert Krátký | skóre: 94 | blog: Robertův bloček
    S CrossOver mi to chodí.
    26.1.2005 09:25 obonsky
    Ja som sa tam prave dostal cez Mozillu 1.7.3, autor zrejme az taky mamrd nie je.
    26.1.2005 09:37 jm
    No, to jste holt ten "web" nevidel v dobe, kdy byla tahle diskuse aktualni. Coz nic nemeni na tom, ze tohle neni web, ale prinejlepsim jakasi intranetova aplikace. Ze stranek, ktere mi v prohlizeci kradou adresni radku a menu, me muze vzit cert. :-(
    4.6.2005 20:59 David Jaša | skóre: 44 | blog: Dejvův blog
    Ty si necháš krást adresní řádku a menu? Na mnou spravovaných počítačích používám Konqeror, Kazehakase a Operu a ani jeden z nich si nic "ukrást" nenechá. Vlastně takové strány poznám jen podle toho, že jdou do nového tabu. ;-)
    4.6.2005 11:49 mikecorleone
    Autor webu je zmrd, ale melo by stacit nainstalovat plugin, treba pro firefox ktery meni user_agent , prenasavit ho na ie a ten web by nemel nic poznat ...
    4.6.2005 12:17 Petr Šobáň | skóre: 80 | blog: soban | Olomouc
    Proč ?

Potom vám všude budou tvrdit že IE je nejrozšířenější prohlížeč a přitom to nemusí být pravda pouze se za něj FF skrývá protože webmaster je blbec.

Prostě chce to hesky se hlásit že používáme mozillu a ff a pokud nějaká stránka nefunguje tak kontaktovat autora ať to spraví a pokud ne tak na tu stránku nelést a oni si to rozmyslí když jim budou ubývat zákazníci.

Vy si taky budete přebudovávat škodovku na trabanta když vám na parkovišti řeknou že vás tam se škodovkou nepustí že je to pouze pro trabanty ?
    4.6.2005 12:12 Petr Šobáň | skóre: 80 | blog: soban | Olomouc
    Já jsem se tam s FF taky normálně dostal, sice nechápu proč na stránce je potom malé okno kde se vše odehrává ale když je autor blbec kdo za to může.
    4.6.2005 12:21 Petr Šobáň | skóre: 80 | blog: soban | Olomouc
    Jinak těď jsem si s tím hrál a natakový www nemusím chodit grafika pod psa je to zhnilé jak veš grrrrrr fuj se divím že to někdo používá.
    5.6.2005 09:17 Davd

Je taky možnost si "vytáhnout" link a dát si ho do bookmarks, to má teda cenu jen v případě, že chci web navštěvovat častěji.

http://www.tipcars.com/applications/a_start.php?Aplikace=1&Lang=cz

6.6.2007 18:34 Roman
    Tak KONECNE mi jede KB a jeji pitome bankovnictvi + Essox.. kreteni co to pisou..

Cross Over + Wine + Sun Java 6 live inet setup

Založit nové vláknoNahoru

Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.