V březnu loňského roku přestal být Redis svobodný. Společnost Redis Labs jej přelicencovala z licence BSD na nesvobodné licence Redis Source Available License (RSALv2) a Server Side Public License (SSPLv1). Hned o pár dní později vznikly svobodné forky Redisu s názvy Valkey a Redict. Dnes bylo oznámeno, že Redis je opět svobodný. S nejnovější verzí 8 je k dispozici také pod licencí AGPLv3.
Oficiální ceny Raspberry Pi Compute Modulů 4 klesly o 5 dolarů (4 GB varianty), respektive o 10 dolarů (8 GB varianty).
Byla vydána beta verze openSUSE Leap 16. Ve výchozím nastavení s novým instalátorem Agama.
Devadesátková hra Brány Skeldalu prošla portací a je dostupná na platformě Steam. Vyšel i parádní blog autora o portaci na moderní systémy a platformy včetně Linuxu.
Lidi dělají divné věci. Například spouští Linux v Excelu. Využít je emulátor RISC-V mini-rv32ima sestavený jako knihovna DLL, která je volaná z makra VBA (Visual Basic for Applications).
Revolut nabídne neomezený mobilní tarif za 12,50 eur (312 Kč). Aktuálně startuje ve Velké Británii a Německu.
Společnost Amazon miliardáře Jeffa Bezose vypustila na oběžnou dráhu první várku družic svého projektu Kuiper, který má z vesmíru poskytovat vysokorychlostní internetové připojení po celém světě a snažit se konkurovat nyní dominantnímu Starlinku nejbohatšího muže planety Elona Muska.
Poslední aktualizací začal model GPT-4o uživatelům příliš podlézat. OpenAI jej tak vrátila k předchozí verzi.
Google Chrome 136 byl prohlášen za stabilní. Nejnovější stabilní verze 136.0.7103.59 přináší řadu novinek z hlediska uživatelů i vývojářů. Podrobný přehled v poznámkách k vydání. Opraveno bylo 8 bezpečnostních chyb. Vylepšeny byly také nástroje pro vývojáře.
Homebrew (Wikipedie), správce balíčků pro macOS a od verze 2.0.0 také pro Linux, byl vydán ve verzi 4.5.0. Na stránce Homebrew Formulae lze procházet seznamem balíčků. K dispozici jsou také různé statistiky.
Jsem sám, kdo má vypnutý Javascript? Alespoň by se ta tlačítka, co bez něj stejně nefungují, nemusela s vypnutým js vůbec ukazovat.vypnul jsem si JS a nevidim zadny rozdil. Ani nechapu, v cem by mel byt, protoze ta tlacitka jsou ve skutecnost obycejne nastylovane odkazy.
Nápověda by měla IMHO být (a) pod plochou k editaci dotazu (b) link (c) věc, která se zapnutým JS zobrazuje, nikoli skrývá (tj. naopak).Kdyz bude pod plochou, nikdo si ji nevsimne. Mohl by to byt odkaz na samostatnou stranku, ale ten bude mit mensi ucinnost - malokdo bude klikat nekam na jinou stranku, aby si precetl napovedu.
vypnul jsem si JS a nevidim zadny rozdil. Ani nechapu, v cem by mel byt, protoze ta tlacitka jsou ve skutecnost obycejne nastylovane odkazy.Ale mohly by se vypisovat přes document.write(), protože bez JS stejně nejsou k ničemu (případně dolů dát textík "když si zapnete JS, budete mít nahoře tlačítka").
Jak se vlastne da napsat v stringu v JS novy radek? \n mi nefunguje.Nefunguje? Divne...
var novyRadek = "Hello World. \nMy name is Leos. \nI love Linux." <a href="javascript:alert(novyRadek)">Vazne to nefunguje?</a>
stacilo by, kdyby se detekovala sirka okna a pokud by byla mensi nez 1024, tak by to schovalo levy sloupec (jakoby bylo kliknuto na "skrýt").to neni spatny napad, ale zavedl bych jej pro vsechny editacni formulare. Automaticky to skryt, at vas to nerozptyluje od psani komentaru / zpravicek / popisu hardwaru
hardware.penguin.cz
a heslo (a dost možná i přihlašovací jméno) jsem už dávno úspěšně zapomněl... Ale vzhledem k tomu, že fakt stačí použít entitu a je klid, jsem celkem spokojen...
A ty cudliky bych udelal vsechny stejne veliky, ted je to jak hitparada nebo dlouhy siroky a bystrozraky.mno vzhledem k tomu, ze prvne napisu text a teprve PAK jej formatuji - dela to snad nekdo jinak?! - tak jsou dane "cudliky" ulne k nicemu (alespon v teto podobe - kdy po oznaceni odstavce a zmacknuti
je text NAHRAZEN.) Pardon ale lide kteri tyto formatovaci prvky pouzivaji, je maji rychleji napsane vlastnorucne, nez to nejak "oklikavat" Petr
function boldThis(from) { strSelection = document.selection.createRange().text if (strSelection == "") { document.text.text.focus() if (from == 2) document.text.text.select() strSelection = document.selection.createRange().text document.selection.createRange().text = strSelection + "<b></b>" } else document.selection.createRange().text = "<b>" + strSelection + "</b>" return; }
mno vzhledem k tomu, ze prvne napisu text a teprve PAK jej formatuji - dela to snad nekdo jinak?!Například já. Když píšu příspěvek, rovnou jej uzavírám do tagů. Nicméně, ta tlačítka přeci používat nemusíš. I nadále můžeš psát příspěvky tak, jak ti to vyhovuje :-).
Tiskni
Sdílej: