Portál AbcLinuxu, 5. května 2025 18:01
Myslim, ze uzivatele by meli vice tlacit na vyrobce,už jsi podepsal? p.s. s textem petice nesouhlasím, leč usoudil jsem, že je lepší to zkousnout a přidat se, než tříštit úsilí vymýšlením korektnějších alternativ či nedělat vůbec nic ...
Tak to je nejlepší petice, co jsem kdy viděl...
MY diktujeme trhu... a proto píšeme petice, aby si nás někdo všímal.
NEHODNOTÍM, protože jsem ještě žádný neviděl (-5bodů)Tak nevím... hodnotí, nebo ne?
Nena vazal som sa do teba! Ja som velmi dlho pouzival KDE, ale o to tu nejde. Popisane chyby su chyby GNOMU?
Cerstvy Linuxak... prispevok mu neponukne informaciu o modularite GNU/Linuxu.
To bol len priklad! Som proste citlivy na dvojvyznamove slova....
Neodpustim si nevstupit... Sorry
zatímco zde pravidloTo jsou silná slova. Pokud vím, tak základní rozdíly jsou mezi GNOME (GTK+) a KDE (Qt). Jakmile však aplikace používá jeden z těchto toolkitů, přebírá i jeho vzhled, rozestavení widgetů apod. Když pominu ostatní minoritní toolkity, tak tu máme dva konzistentní desktopy s přibližně podobnou sadou aplikací (to samé platí i v případě, že používáš třeba jen nějakého okenního správce - ne desktop). Nic hrozného, naopak.
ja problem s alternativnymi aplikaciami pod KDE nemam:
Mne sa napriklad osobne viac pacia konqueror a kmail ako firefox a thunderbird. A pomaly bude firefox pouzivat tolko ludi, ze diery v nom uz budu ovela viac relevantne ako je to dnes, kdezdo diera v konquerori nebude pre hackerov az taka zaujimava :) .. podobne kmail vs thunderbird ...
Mně osobně nejvíc vadí lidi, co mají pocit, že okamžikem nainstalování Linuxu se z z nich stávají strašní machři, ti, co považujou všechny windowsáky za lamy lamerské (bo to tam je všechno na nic a KAŽDÝ normální jede na Linuxu) a taky ti, co věčně projevují despekt k začátečníkům.
Tím nechci říct, že je takových lidí hodně (naopak, kolem Tuxe jsou obecně fajn lidi), ale cypi se objevujou a pěkně mě serou.
Jo, přirozenost člověka ;) Někdo ale nezná míru a pravděpodobně nechápe, že každý neumí všechno. Linux jenom pro zažrance byla cesta, ale teď už je vývoj moc daleko, na to aby to byl furt systém pro mastné vlasy :)
Ale modularita systému je fajn věc, tak když někdo nenávidí cokoliv kromě černobílé obrazovky (občas mám takový pocit :) a vyhovuje mu to, tak prosím. Každý si může vybrat, v tom je Linux fajn.
proc si mam kupovat ctecku pametovejch karet kdyz mam fotak s mass storage ?Protože jsi neschopný/líny si předem ověřit, jestli daný HW bude fungovat a případně vybrat jiný?
proc mi nebezi moje wifi karta co sem dostal k desce ?Protože jsi neschopný/líny si předem ověřit, jestli daný HW bude fungovat a případně vybrat jiný?
proc mne nuti tucnak abych utracel dalsi penize za neco co : co distro, co prostredi, to jiny chovani (zkusenosti s suzinou, mindrakem a fedorou)Tučňák ti nic nenutí, je to tvoje volba.
nebezi mi na tom ani pulka jednoduchejch softu co ve winProtože jsi neschopný?
proc bych sem si mel kompilovat neco co ve win dostanu uz zkompilovany ve forme libiveho "setup.exe"Nemusíš kompilovat, skoro všechno je k dispozici v binární podobě v balíčcích.
SuSe 9.2 je vic narocnejsi na HW po instalaci nez WinXP po ctvrt roce "hardcore" pouzivaniProtože nevíš co děláš a i za čtvrt roku si zvládl systém totálně zmršit? Linux je docela blbuvzdorný jen za předpokladu, že uživatel není root.
mam rad jak Linux (mam ho momentalne v kuchyni na dvouproc desce jako server) tak win..Máš ho tam je proto, aby si byl trošku v obraze a mohl "učeně" nadávat, případně kvůli úspoře na licenci.
Tiskni
Sdílej:
ISSN 1214-1267, (c) 1999-2007 Stickfish s.r.o.