abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    dnes 04:55 | Zajímavý software

    Microsoft zveřejnil na GitHubu zdrojové kódy MS-DOSu 4.0 pod licencí MIT. Ve stejném repozitáři se nacházejí i před lety zveřejněné zdrojové k kódy MS-DOSu 1.25 a 2.0.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 7
    včera 17:33 | Nová verze

    Canonical vydal (email, blog, YouTube) Ubuntu 24.04 LTS Noble Numbat. Přehled novinek v poznámkách k vydání a také příspěvcích na blogu: novinky v desktopu a novinky v bezpečnosti. Vydány byly také oficiální deriváty Edubuntu, Kubuntu, Lubuntu, Ubuntu Budgie, Ubuntu Cinnamon, Ubuntu Kylin, Ubuntu MATE, Ubuntu Studio, Ubuntu Unity a Xubuntu. Jedná se o 10. LTS verzi.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 11
    včera 14:22 | Komunita

    Na YouTube je k dispozici videozáznam z včerejšího Czech Open Source Policy Forum 2024.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 1
    včera 13:22 | Nová verze

    Fossil (Wikipedie) byl vydán ve verzi 2.24. Jedná se o distribuovaný systém správy verzí propojený se správou chyb, wiki stránek a blogů s integrovaným webovým rozhraním. Vše běží z jednoho jediného spustitelného souboru a uloženo je v SQLite databázi.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 12:44 | Nová verze

    Byla vydána nová stabilní verze 6.7 webového prohlížeče Vivaldi (Wikipedie). Postavena je na Chromiu 124. Přehled novinek i s náhledy v příspěvku na blogu. Vypíchnout lze Spořič paměti (Memory Saver) automaticky hibernující karty, které nebyly nějakou dobu používány nebo vylepšené Odběry (Feed Reader).

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 04:55 | Nová verze

    OpenJS Foundation, oficiální projekt konsorcia Linux Foundation, oznámila vydání verze 22 otevřeného multiplatformního prostředí pro vývoj a běh síťových aplikací napsaných v JavaScriptu Node.js (Wikipedie). V říjnu se verze 22 stane novou aktivní LTS verzí. Podpora je plánována do dubna 2027.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 04:22 | Nová verze

    Byla vydána verze 8.2 open source virtualizační platformy Proxmox VE (Proxmox Virtual Environment, Wikipedie) založené na Debianu. Přehled novinek v poznámkách k vydání a v informačním videu. Zdůrazněn je průvodce migrací hostů z VMware ESXi do Proxmoxu.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 04:11 | Nová verze

    R (Wikipedie), programovací jazyk a prostředí určené pro statistickou analýzu dat a jejich grafické zobrazení, bylo vydáno ve verzi 4.4.0. Její kódové jméno je Puppy Cup.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    24.4. 22:44 | IT novinky

    IBM kupuje společnost HashiCorp (Terraform, Packer, Vault, Boundary, Consul, Nomad, Waypoint, Vagrant, …) za 6,4 miliardy dolarů, tj. 35 dolarů za akcii.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 13
    24.4. 15:55 | Nová verze

    Byl vydán TrueNAS SCALE 24.04 “Dragonfish”. Přehled novinek této open source storage platformy postavené na Debianu v poznámkách k vydání.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    KDE Plasma 6
     (73%)
     (9%)
     (2%)
     (16%)
    Celkem 779 hlasů
     Komentářů: 4, poslední 6.4. 15:51
    Rozcestník

    HW novinky: Intel chystá trapný pokus o oživení Thunderboltu

    16. 8. 2013 | David Ježek | Hardware | 5666×

    Jelikož to dnes zahájíme poněkud kyselým povídáním o Thunderboltu a o tom, jak Intel elitářským přístupem v podstatě zabránil jeho masivnímu rozšíření, spravíme si chuť budoucí generací pokrokových 3D V-NAND flash čipů od Samsungu, podíváme se na jednu moc hezkou grafickou kartu a na závěr si zase trošku zarejeme…

    Obsah

    Intel chce oživit zájem o Thunderbolt v podstatě nepoužitelnou přídavnou kartou

    link

    USB 3.0 vypálilo v podstatě Thunderboltu rybník. Ne, že by kvůli němu toto rozhraní zaniklo, ale bude zhruba stejně úspěšné jako FireWire. I za ním stál svého času silně Apple, než kapituloval a FireWire bylo nacpáno jen v omezeném množství zařízení (např. v miniDV/DV kamerách). USB v nejnovější aktualizaci 3.1 zrychlí natolik, že se Thunderbolt stane brzy irelevantním, ostatně pro velké výrobce se tak již děje (viz Acer).

    Intel by samozřejmě rád Thunderbolt prodával co největšímu množství zákazníků, ale ti obvykle drahé nejvyšší základní desky tímto řadičem obdařené nenakupují. A dávat Thunderboltí řadič na levné desky by je příliš prodražilo, přeci jen nejde o levnou záležitost, kde USB 3.0 řadiče a huby dnes vyrábí kdejaká čínská vesnice za pár centů. To s Thunderboltem nejde, musí být patřičně u Intelu certifikován a tak vůbec.

    Takže přichází na svět polovičaté řešení v podobě přídavné karty do slotu PCI Express. Ta je podobná loni ukázanému konceptu Asus ThunderboltEX: karta si bere na svém vstupu DisplayPort ze základní desky (protože TB v sobě nese i DP) a k desce se kvůli obsluze připojuje kabelem na GPIO rozhraní.

    A zde je ten kámen úrazu: GPIO nemá každá deska a stejné platí i o DisplayPort výstupu. Takže nová přídavní karta Intelu bude funkční jen se základními deskami, které s tím počítají. Navíc pozdější přidání Thunderboltu touto cestou bude dražší, než kdyby byl čip na desce: platí se navíc konektory, PCB karty atd.

    Celá tahle věc je prostě směšná. Počáteční sliby o 100Gbps optickém rozhraní, ze kterého se nakonec stala jen 10Gbps metalika, přes počáteční exkluzivitu na stojích Apple až po současný stav, kdy v podstatě více než rok nejsou schopni výrobci nabídnout dostatek produktů s TB „onboard“, zejména v levnějším segmentu, je kombinace faktorů, která TB zabila. On by to zvládl, ale je prostě příliš drahý a proti zpětně kompatibilnímu USB 3.x prostě nemá ve většinové společnosti šanci. Takže gratulace: Intele, podařilo se ti vyrobit další rozhraní pro horních 10 tisíc.

    Hardwarové novinky Hardwarové novinky

    Samsung představil V-NAND čipy pro SSD, čekají nás vyšší kapacity

    link

    Technolgoie V-NAND, (nejen) kterou Samsung nově vyrábí pro své NAND flash čipy, je ještě tak trochu zahalena tajemstvím. Nejde ani o vrstvení více die do jednoho pouzdra, ani o nějaké 3D tranzistory, jde o nový způsob, jak nanést více vrstev přímo na jednu podložku a současně je propojit. Samsung tomu říká „3D Vertical NAND“ a udává, že díky tomu nabídne nejen vyšší rychlosti, ale i kapacity: technologii lze totiž využít ke zhuštění tranzistorů při stejném výrobním procesu (který je v současnosti u Samsungu „10nm-class“, což lze patrně přeložit jako 19nm z SSD řady 840 EVO, případně může býti hovořeno o 21nm čipech ze SSD řady 840 Pro). A zejména vyšší životnost!

    V případě konkrétních současných čipů o kapacitě 128 Gbitů je použito 24 vrstev. Místo plovoucí gate (řídící elektroda tranzistorů) používá Samsung zachycení elektrického náboje (tedy informace 0/1) do nevodivé vrstvy z nitridu křemíku. Díky ní nedochází k přeslechům mezi jednotlivými paměťovými buňkami a lze je tedy nahustit více k sobě. Spolehlivost nových V-NAND čipů je dle Samsungu oproti běžné planární technologii 19nm čipů vyšší 2× až 10×. Současně Samsung hovoří o vyšších rychlostech a o tom, že tato technologie dokáže do jednoho čipu vměstnat 1 terabit, tedy 128 GB – při 16 čipech na SSD by to tedy dávalo 2TB SSD, ale to „trochu“ předbíhám.

    Hardwarové novinky

    Samsung v tuto chvíli představil první SSD s těmito čipy, nesou prostý název V-NAND SSD a přicházejí v klasickém 2,5palcovém provedení s kapacitami 480 a 960 GB pro enterprise využití. Z parametrů se sluší zmínit 35k P/E cyklů, což lze v případě 960GB verze přeložit jako garantovaný objem zápisu 33,6 PB.

    MSI GeForce GTX 760 HAWK

    link

    Jednou z těch nejpovedenějších GeForce GTX 760, je nepochybně nový model N760 HAWK od MSI. Takty GPU jsou značně povýšeny na 1 111 MHz v základu s 1 176 MHz při GeForce Boost, 256bitové GDDR5 paměti o velikosti 2 GB pak běží na efektivních 6,008 GHz. MSI ale dala této kartě do vínku lepší napájecí obvody a hlavně chladič Twin Frozr IV Advanced (opatřený dvěma 10cm ventilátory), od kterého nelze čekat nic jiného než velmi tichý chod. TDP je uváděno na referenčních 170 W, ale v reálu bude jistě vyšší, někde za 200W hranicí.

    Referenční GeForce GTX 760 (mimochodem využívá variantu GPU GK104-225 – GK104 známe v různých variantách z GeForce GTX 660 až 680) šlape v zálkladu na 980 MHz, se standardním Boostem na 1 033 MHz (maximální je 1 124 MHz). Karta obecně nabízí 1152 CUDA jader, což jsou tři čtvrtiny počtu maximálního z GeForce GTX 680. Výkon tomu odpovídá, základní GTX760 dává v single/double 2 257/94 GFLOPS, GeForce GTX 770 (s aktivními 1536 CUDA jádry v GK104) nabízí 3 213/133,9 GFLOPS.

    Hardwarové novinky

    HAWK od MSI by měl dát o nějakých 10 až 15 % výkonu navíc. Dalšímu hledání maximálních taktů nepochybně prospěje u duální BIOS na kartě a již zmíněné lepší komponenty napájecí části (kvalitnější cívky, tantalové kondenzátory se zvýšenou kapacitou atd.). Z hlediska chladiče hovoří MSI o chodu o 12,48 dB tišším a o 10 °C nižších teplotách GPU. Karta vyjde na 6 500 Kč. Nejlevnější GTX 760 (shodou okolností MSI N760-2GD5/OC s taktem GPU 1 006 Hz) dnes stojí 5 900 Kč.

    Nakupujeme komponenty podle pozlátka, nikoli parametrů

    link

    Na závěr mi dovolte takovou blbinku. Živě si pamatuji doby, kdy výrobci základních desek objevili kouzlo jiných barev PCB než obligátní „průhledné“ (tj. jen přelakovaného měděného tišťáku) a zelené. Zhruba před 10 lety se kupříkladu pro Socket A dala vidět fialová základní deska se žlutými smajlíky a běžně byly v prodeji bílé základní desky, či modrá od gigabyte se žlutým socketem, nebo naopak červená MSI s modrými a žlutými sloty.

    Tenhle trend výrobce ne a ne pustit. Galaxy kupříkladu představila GeForce GTX 760 HOF s bílým PCB a ventilátory, což je vedle taktu ten hlavní rozdíl oproti „běžné šedi“. EVGA zase přichází s SLI propojovacími můstky, na kterých svítí nápis. Tak se jen chci zeptat: netušíte, pro koho jsou takové produkty určeny? Dumali jsme už s více lidmi a kromě Američanů a Korejců jsme na nic nepřišli :-).

    Hardwarové novinky Hardwarové novinky Hardwarové novinky Hardwarové novinky Hardwarové novinky

           

    Hodnocení: 50 %

            špatnédobré        

    Nástroje: Tisk bez diskuse

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    Komentáře

    Vložit další komentář

    16.8.2013 05:57 BFU
    Rozbalit Rozbalit vše Re: HW novinky: Intel chystá trapný pokus o oživení Thunderboltu
    Thunderbolt je super, na svem MBP vesele pouzivam :-) USB je sracka z dilny MS a podle toho to vypada.
    16.8.2013 14:14 AlYoSHA
    Rozbalit Rozbalit vše Re: HW novinky: Intel chystá trapný pokus o oživení Thunderboltu
    Vazne? USB vzniklo v MS? Robis cest svojmu nicku. Fy. ktore sa na tom podielali: Hewlett-Packard, Intel, Lucent, NEC, Microsoft a Philips. Delis svet na tych co maju USB a tych co maju TB alebo mas ine kriteria Lin/Win?
    16.8.2013 08:43 darth
    Rozbalit Rozbalit vše Re: HW novinky: Intel chystá trapný pokus o oživení Thunderboltu
    Zda sa mi to alebo pan Jezek jednoducho len nenavidi Thunderbolt (dovod ?). Poculi ste uz o TB 2.0?
    Conscript89 avatar 16.8.2013 09:02 Conscript89 | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: HW novinky: Intel chystá trapný pokus o oživení Thunderboltu
    Thunderbolt sice nikde nemam a je mi ukradeny stejne jako firewire. Jsem spokojeny s USB3, ale taky nechapu tu "nenavist".
    I can only show you the door. You're the one that has to walk through it.
    16.8.2013 09:31 KOLEGA | skóre: 17 | blog: odpocinuti_vecne
    Rozbalit Rozbalit vše Re: HW novinky: Intel chystá trapný pokus o oživení Thunderboltu
    Nejsem jediný, komu to připadalo takové, ehm, řekněme zaujaté? (i když zkušenost s tím nemám ... )
    16.8.2013 09:39 Love_Dali | skóre: 24
    Rozbalit Rozbalit vše Re: HW novinky: Intel chystá trapný pokus o oživení Thunderboltu
    Třeba je dotyčný zaujatý, že si nemůže pořídit Maca :P
    16.8.2013 09:50 lockator
    Rozbalit Rozbalit vše Re: HW novinky: Intel chystá trapný pokus o oživení Thunderboltu
    vidieť, že recenzent nemá poňatia o video sfére - Firewire tam bolo dlho jediné rozumné pripojenie (okrem profi SDI), nahradilo ho až HDMI a Thunderbolt používa firma Black Magic ako štandartné rozhranie, v profi videu je to znova alternatíva k SDI. trošku povoliť tie klapky pri písaní.
    16.8.2013 10:05 jehovista
    Rozbalit Rozbalit vše Re: HW novinky: Intel chystá trapný pokus o oživení Thunderboltu
    Ale vzdyt to pise: "Rozhrani pro hornich 10 tisic".
    16.8.2013 10:40 lockator
    Rozbalit Rozbalit vše Re: HW novinky: Intel chystá trapný pokus o oživení Thunderboltu
    nie, píše hovadiny, horných 10 tis. má na háku Thunderbolt. ja ho používam v práci aj doma, s USB sa nedá porovnávať, jediné čo je pravda, je obmedzený výber dosiek a debilná politika Intelu, rozhranie je to skvelé
    16.8.2013 10:51 jehovista
    Rozbalit Rozbalit vše Re: HW novinky: Intel chystá trapný pokus o oživení Thunderboltu
    "s USB sa nedá porovnávať" Neco konkretniho, v cem ti thunderbolt usnadnuje zivot? A ne reklamni kecy.
    16.8.2013 10:59 rpajik | skóre: 18 | blog: rpajikuv_blog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: HW novinky: Intel chystá trapný pokus o oživení Thunderboltu
    Ja bych ho pouzival taky. Ale nenasel jsem single socket board pro Xeon, ktery by tenhle port mel.
    16.8.2013 12:33 Miroslav
    Rozbalit Rozbalit vše Re: HW novinky: Intel chystá trapný pokus o oživení Thunderboltu
    Prosím o sdělení výhod oproti USB 3.x.
    16.8.2013 13:43 j AM | skóre: 2 | blog: skeptik
    Rozbalit Rozbalit vše Re: HW novinky: Intel chystá trapný pokus o oživení Thunderboltu
    Například se přes TB dají připopjit i další periferie (existuje docking station, grafickam karta, audio zarizeni napr.) a daji se zapojovat za sebe, tj. nepotrebuju milion portu.
    16.8.2013 13:47 jehovista
    Rozbalit Rozbalit vše Re: HW novinky: Intel chystá trapný pokus o oživení Thunderboltu
    Jak konkretne tobe ulehcuje thunderbolt zivot. Jednoducha otazka, na kterou mi zatim nikdo neodpovedel. Reklamni kecy znam.
    16.8.2013 14:00 j AM | skóre: 2 | blog: skeptik
    Rozbalit Rozbalit vše Re: HW novinky: Intel chystá trapný pokus o oživení Thunderboltu
    Planuju novy ntb a tam chci mit TB prave kvuli dokine a externi grafice protoze tim budu nahrazovat desktop.

    Naopak vubec nepotrebuju USB3 a vyssi nebo TB kvuli rychlosti propojeni externich disku, uz USB2 je pro mne dostacujici.
    16.8.2013 14:54 bigBRAMBOR | skóre: 37
    Rozbalit Rozbalit vše Re: HW novinky: Intel chystá trapný pokus o oživení Thunderboltu
    docking station vyrabi kazdy vyrobce NB, ne kazdy NB ma na to konektor, ale bude jich vice nez NB s TB. Pokud jsi chtel DS, mohl jsi ji mit uz ted. A i s napájením.
    16.8.2013 15:07 j AM | skóre: 2 | blog: skeptik
    Rozbalit Rozbalit vše Re: HW novinky: Intel chystá trapný pokus o oživení Thunderboltu
    Ano, ale má to háčky: - ne na všechny NTB dokina vůbec existuje - když existuje tak je to proprietární konektor

    Přijde mně že spousta lidí na TB kouká jen jako na něco čím si připojí externí disk, pro takové lidi to fakt výhodné není.

    16.8.2013 15:35 bigBRAMBOR | skóre: 37
    Rozbalit Rozbalit vše Re: HW novinky: Intel chystá trapný pokus o oživení Thunderboltu
    mas ve vsem pravdu, a prave proto TB skonci blbe. Bude se malo prodavat, bude malo zarizeni s TB, vyrobci nebudou chtit zbytecne zdrazovat desky, takze ho tam nebudou davat, bude sa davat pouze do drahych desek, nebo jako karta, a skonci uplne jako firewire - bylo sice napsano nestastne pro hornich 10tis lidi, ale proste pro celkem malous skupinu lidi, ktera pro to bude mit pouziti, nikdy se poradne nerozsiri bude živořit na okraji.
    16.8.2013 16:08 jehovista
    Rozbalit Rozbalit vše Re: HW novinky: Intel chystá trapný pokus o oživení Thunderboltu
    No a kolik lidi po tom thunderboltu teda touzi? Proste neni poptavka, tak se nerozsiri. Ja osobne budu mit na NTB radsi jeden USB 3 navic, nez thunderbolt, do kteryho nemam co strcit. A kdyz uz budu touzit po docking station, tak si na to koupim notebook a k nemu docking station za polovinu te thunderboltove.
    16.8.2013 16:32 j AM | skóre: 2 | blog: skeptik
    Rozbalit Rozbalit vše Re: HW novinky: Intel chystá trapný pokus o oživení Thunderboltu
    Vsak ja nerikam ze po tom touzi masy lidi ani se nesnazim nekoho presvedcit ze to ma chtit. Ja se jenom pokousim vysvetlit ze to neni takova blbost jak tvrdi Mr. Jezek a ze degradovat to jenom na port pro projeni disku je blbost.

    On i treba ten firewire se nijak masove nerozsiril ale v urcitych skupinach a situacich je to hodne rozsirene a pouzivane. Podobne napr. ZIP mechaniky a dalsi.
    16.8.2013 16:42 chrono
    Rozbalit Rozbalit vše Re: HW novinky: Intel chystá trapný pokus o oživení Thunderboltu
    Ale veď presne toto sa v tom článku píše (a teda to, že je to niečo, čo využije len veľmi špecifická skupina používateľov).
    16.8.2013 17:05 j AM | skóre: 2 | blog: skeptik
    Rozbalit Rozbalit vše Re: HW novinky: Intel chystá trapný pokus o oživení Thunderboltu
    Vzdyt ja se nehadam, ja tu reagoval na otazku jaky ma tb vyhody, tak jsme je popsal a pak odpovidal na dalsi otazky:-)
    16.8.2013 17:53 Ondrej 'SanTiago' Zajicek
    Rozbalit Rozbalit vše Re: HW novinky: Intel chystá trapný pokus o oživení Thunderboltu
    Ano, ale má to háčky: - ne na všechny NTB dokina vůbec existuje - když existuje tak je to proprietární konektor

    Na univerzalni docking station IMHO staci samotny DisplayPort (1.2), ten zvladne USB 2.0 v auxiliary kanalu, takze roli docking station zvladne monitor s integrovanym USB 2.0 hubem.
    16.8.2013 19:52 David Jaša | skóre: 44 | blog: Dejvův blog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: HW novinky: Intel chystá trapný pokus o oživení Thunderboltu
    dokinu si představuju jako maximálně jeden kabel, což IIRC TB splňuje. DP by potřeboval ještě něco na ty desítky W pro napájení/dobíjení.
    16.8.2013 21:02 Ondrej 'SanTiago' Zajicek
    Rozbalit Rozbalit vše Re: HW novinky: Intel chystá trapný pokus o oživení Thunderboltu
    Ono opravdu lze pres TB nabijet notebook? Zatim vse, co jsem o tom nasel, zminuji jen distribuci od hosta (tedy NB) k perfieriim, a to cca 10 W (takze i kdyby to nejak slo otocit, neni to dost pro vetsinou notebooku).
    16.8.2013 22:12 David Jaša | skóre: 44 | blog: Dejvův blog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: HW novinky: Intel chystá trapný pokus o oživení Thunderboltu
    TB v akci jsem viděl pouze před časem u MacBooku Air, tomu by 10 W možná stačit mohlo. Ale nepamatuju si to přesně, proto to IIRC o příspěvěk výš
    17.8.2013 02:02 Ovocníček
    Rozbalit Rozbalit vše Re: HW novinky: Intel chystá trapný pokus o oživení Thunderboltu
    Přes TB se notebook nabíjet nedá. TB dokáže poskytnout určitý příkon pro připojenou periférii (IIRC cosi jako 10 W), ale bohužel nikoho nenapadlo to postavit tak, aby mohla téct šťáva opačným směrem.
    17.8.2013 02:10 Ovocníček
    Rozbalit Rozbalit vše Re: HW novinky: Intel chystá trapný pokus o oživení Thunderboltu
    Ano, ale má to háčky: - ne na všechny NTB dokina vůbec existuje - když existuje tak je to proprietární konektor

    Na univerzalni docking station IMHO staci samotny DisplayPort (1.2), ten zvladne USB 2.0 v auxiliary kanalu, takze roli docking station zvladne monitor s integrovanym USB 2.0 hubem.
    Na bázi DisplayPortu pracuje Dock Port, který do kabelu (konektor je standardní, ale nevím, zda jde použít standardní DP kabel) muxuje ještě USB 3.0 a také napájení pro notebook. Takže na tom je možné univerzální dokinu udělat, TI již nabízí řadiče. snad to má být i "platform-agnostic", takže bez nutnosti podpory OSem? (No, uvidíme, uvidíme.)
    16.8.2013 15:59 Atom321 | skóre: 20
    Rozbalit Rozbalit vše Re: HW novinky: Intel chystá trapný pokus o oživení Thunderboltu
    I přes USB jdou zapojit další periferie, dají se zapojit do společného USB hubu a pak nepotřebuju milion portů.
    16.8.2013 16:32 j AM | skóre: 2 | blog: skeptik
    Rozbalit Rozbalit vše Re: HW novinky: Intel chystá trapný pokus o oživení Thunderboltu
    To ne, ale potrebuju k tomu pak externi zdroje:-)
    16.8.2013 10:03 loki
    Rozbalit Rozbalit vše Re: HW novinky: Intel chystá trapný pokus o oživení Thunderboltu
    Kontrolni otazka: Kdo je ted trapnejsi? Spolecnost intel nebo jindy celkem dobry autor tohoto clanku?
    16.8.2013 10:06 jehovista
    Rozbalit Rozbalit vše Re: HW novinky: Intel chystá trapný pokus o oživení Thunderboltu
    Zkus si to precist(+pochopit) a pak soudit. Ja s autorem souhlasim.
    16.8.2013 12:26 loki
    Rozbalit Rozbalit vše Re: HW novinky: Intel chystá trapný pokus o oživení Thunderboltu
    Precetl, pochopil, nesouhlasil, nazor nezmenil. ;-)
    16.8.2013 13:04 Ovocníček
    Rozbalit Rozbalit vše Re: HW novinky: Intel chystá trapný pokus o oživení Thunderboltu
    Má pravdu, že ta karta je chybně koncipovaná a problém s Thunderboltem moc neřeší. Ale nevím, třeba to fakt nejde implementovat bez těch konektorů.
    16.8.2013 13:22 Zadejte vaše jméno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: HW novinky: Intel chystá trapný pokus o oživení Thunderboltu
    Ze pan autor hral pred napsanim tohoto clanku DOOMa? :-)

    Predpokladam, ze mel na mysli "dye"...
    16.8.2013 13:44 Spike | skóre: 30 | blog: Communicator | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: HW novinky: Intel chystá trapný pokus o oživení Thunderboltu
    ?
    18.8.2013 00:15 HonzaRez | skóre: 19 | blog: Jsou_mezi_nami
    Rozbalit Rozbalit vše Re: HW novinky: Intel chystá trapný pokus o oživení Thunderboltu
    Inu, ta grafika je fakt boží... Kdo to má pořád napájet?! Kdepak, grafika, která si nevystačí s napájením ze slotu, je u mě propadák...
    http://bandzone.cz/_90972
    Jendа avatar 18.8.2013 05:19 Jendа | skóre: 78 | blog: Jenda | JO70FB
    Rozbalit Rozbalit vše Re: HW novinky: Intel chystá trapný pokus o oživení Thunderboltu
    OTOH neznám grafiku, která se napájí ze slotu a má výkon srovnatelný s grafikami, které vyžadují externí napájení.
    19.8.2013 00:06 Zopper | skóre: 15
    Rozbalit Rozbalit vše Re: HW novinky: Intel chystá trapný pokus o oživení Thunderboltu
    Já jo... Je to jen o výběru vhodného vzorku. Třeba nějaké Nvidie GF 6xx/7xx bez přídavného napájení jsou určitě výkonnější, než taková GF 8800 GTS. :-) (Tady už snad stačí i integrovaná od Intelu).

    Ale pokud myslíš pouze ve stejné generaci, tak to taky neznám.
    "Dlouho ještě chcete soudit proti právu, stranit svévolníkům?" Ž 82,2
    20.8.2013 11:13 Michal Kubeček | skóre: 72 | Luštěnice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: HW novinky: Intel chystá trapný pokus o oživení Thunderboltu
    Hlavně tepelný výkon… :-)
    19.8.2013 07:55 Já
    Rozbalit Rozbalit vše Re: HW novinky: Intel chystá trapný pokus o oživení Thunderboltu
    Tyjo, to je jak v 90. letech, tenhle článek. Tehdá měl každej taky pocit, že to musí oživit nějakýma blbýma žvástama.
    19.8.2013 16:32 Antonym
    Rozbalit Rozbalit vše bulvarni titulek

    Fakt sorry, ale kdyz budu chtit cist clanky psane takhle, tak si zajdu na blesk.cz nebo na nejaky blog urovne Radek Hulan...

    Chapu, ze priblizne od valky ve Vietnamu se uz suche komentovani reality nenosi a autori se snazi protlacit do clanku sve nazory, ale tohle je fakt moc

    21.8.2013 18:16 w4rr10r
    Rozbalit Rozbalit vše Re: bulvarni titulek
    Právě naopak, přečti si např. kritiku moderních herních magazinů od zakladatelů Score.

    Založit nové vláknoNahoru

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.