abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    včera 17:33 | Nová verze

    Canonical vydal (email, blog, YouTube) Ubuntu 24.04 LTS Noble Numbat. Přehled novinek v poznámkách k vydání a také příspěvcích na blogu: novinky v desktopu a novinky v bezpečnosti. Vydány byly také oficiální deriváty Edubuntu, Kubuntu, Lubuntu, Ubuntu Budgie, Ubuntu Cinnamon, Ubuntu Kylin, Ubuntu MATE, Ubuntu Studio, Ubuntu Unity a Xubuntu. Jedná se o 10. LTS verzi.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 4
    včera 14:22 | Komunita

    Na YouTube je k dispozici videozáznam z včerejšího Czech Open Source Policy Forum 2024.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 1
    včera 13:22 | Nová verze

    Fossil (Wikipedie) byl vydán ve verzi 2.24. Jedná se o distribuovaný systém správy verzí propojený se správou chyb, wiki stránek a blogů s integrovaným webovým rozhraním. Vše běží z jednoho jediného spustitelného souboru a uloženo je v SQLite databázi.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 12:44 | Nová verze

    Byla vydána nová stabilní verze 6.7 webového prohlížeče Vivaldi (Wikipedie). Postavena je na Chromiu 124. Přehled novinek i s náhledy v příspěvku na blogu. Vypíchnout lze Spořič paměti (Memory Saver) automaticky hibernující karty, které nebyly nějakou dobu používány nebo vylepšené Odběry (Feed Reader).

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 04:55 | Nová verze

    OpenJS Foundation, oficiální projekt konsorcia Linux Foundation, oznámila vydání verze 22 otevřeného multiplatformního prostředí pro vývoj a běh síťových aplikací napsaných v JavaScriptu Node.js (Wikipedie). V říjnu se verze 22 stane novou aktivní LTS verzí. Podpora je plánována do dubna 2027.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 04:22 | Nová verze

    Byla vydána verze 8.2 open source virtualizační platformy Proxmox VE (Proxmox Virtual Environment, Wikipedie) založené na Debianu. Přehled novinek v poznámkách k vydání a v informačním videu. Zdůrazněn je průvodce migrací hostů z VMware ESXi do Proxmoxu.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 04:11 | Nová verze

    R (Wikipedie), programovací jazyk a prostředí určené pro statistickou analýzu dat a jejich grafické zobrazení, bylo vydáno ve verzi 4.4.0. Její kódové jméno je Puppy Cup.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    24.4. 22:44 | IT novinky

    IBM kupuje společnost HashiCorp (Terraform, Packer, Vault, Boundary, Consul, Nomad, Waypoint, Vagrant, …) za 6,4 miliardy dolarů, tj. 35 dolarů za akcii.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 12
    24.4. 15:55 | Nová verze

    Byl vydán TrueNAS SCALE 24.04 “Dragonfish”. Přehled novinek této open source storage platformy postavené na Debianu v poznámkách k vydání.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    24.4. 13:44 | IT novinky

    Oznámeny byly nové Raspberry Pi Compute Module 4S. Vedle původní 1 GB varianty jsou nově k dispozici také varianty s 2 GB, 4 GB a 8 GB paměti. Compute Modules 4S mají na rozdíl od Compute Module 4 tvar a velikost Compute Module 3+ a předchozích. Lze tak provést snadný upgrade.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    KDE Plasma 6
     (73%)
     (9%)
     (2%)
     (17%)
    Celkem 763 hlasů
     Komentářů: 4, poslední 6.4. 15:51
    Rozcestník

    Gogoc - vzdálený přístup na PC bez veřejné IPv4

    2.4.2014 23:21 | Přečteno: 1796× | Linux | poslední úprava: 1.5.2016 19:17

    Nějakou dobu jsem řešil, jak spravovat několik PC, které nemají veřejnou IPv4 adresu. Nějak jsem neměl důvěru v Hamachi a podobné služby. Zkoušel jsem n2n od http://www.vpnhosting.cz/, ale časem jsem k němu také pojal nedůvěru. No a pak mi poskytovatel internetu zprovoznil v té konkrétní lokalitě IPv6 - na straně klienta jsem měl tuším Teredo. Každopádně jsem si na to rychle zvykl.

    Provider se však rozhodl nasadit IPv6 v celé síti a jak se v tom začal šťourat, tak to fungovat přestalo a nefunguje ani Teredo - musel jsem začít hledat alternativu. Zatím jsem spokojený s následujícím řešením.

    Narazil jsem na Freenet6 a zjistil jsem, že v distribucích (ověřeno Debian a openSUSE) je v repozitářích klient, který se jmenuje gogoc. Díky tomu služba získala moji důvěru (doufám, že ne příliš slepou). Vše funguje bez jakékoliv registrace - ale mění se IPv6 adresa. Registrací člověk získá pevnou IPv6 adresu a DNS jméno. Matně si vzpomínám, že v době, kdy jsem službu objevil, tak registrace probíhala přes FB, Twitter nebo LinkeIn - první dvě služby nemám a LinkdeIn jsem tam dávat nechtěl a tak jsem se spokojil s neregistrovanou verzí, u které se mění (při každém zapnutí PC a někdy i v průběhu) IPv6 adresa. Teď to na stránkách vypadá, že registrace je možná i pomocí mejlu.

    To že se mění IPv6 adresa jsem pořešil tak, že si ji k sobě dopravím při každém startu počítače a ještě pro jistotu každou hodinu.

    Chodí to docela pěkně.

    Aktualizace: Freenet6 zavřel krám :(:

    Hello. After 6 years of IPv6 goodness, gogoNET has closed down. With over 100,000 registered members I’d like to think that we made a difference in helping the world transition to IPv6.

    The Freenet6 service will also stop accepting new users and it is unknown how long it will continue to operate for existing users. If you rely on one of our free tunnels or address blocks you should start looking for alternatives.

    With the transition to the Internet of IPv6 well on its way I have shifted my focus to help with the transition to the Internet of Things on this new site.

    Bruce

           

    Hodnocení: 100 %

            špatnédobré        

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    Komentáře

    Vložit další komentář

    3.4.2014 09:00 Michal Kubeček | skóre: 72 | Luštěnice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Gogoc - vzdálený přístup na PC bez veřejné IPv4
    3.4.2014 10:12 anon
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Gogoc - vzdálený přístup na PC bez veřejné IPv4
    Taky jsem řešil vzdálený přístup, adresa se mi ukládala do souboru na FTP swebu, pro každý PC měl ten soubor jiný název, potom to šlo jednoduše vypsat. Chtěl jsem udělat i skript pro automatickou aktualizaci souboru /etc/hosts na řídícím klientovi, abych si nemusel hlídat vždy změněné adresy vzdálených strojů, ale nedokončil jsem...
    3.4.2014 14:38 pavele
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Gogoc - vzdálený přístup na PC bez veřejné IPv4
    Jo, taky mi to fungovalo a taky se mi po každém uskutečněném přístupu změnila IPV6 adresa...
    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.