abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    dnes 04:55 | Zajímavý software

    Microsoft zveřejnil na GitHubu zdrojové kódy MS-DOSu 4.0 pod licencí MIT. Ve stejném repozitáři se nacházejí i před lety zveřejněné zdrojové k kódy MS-DOSu 1.25 a 2.0.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 17:33 | Nová verze

    Canonical vydal (email, blog, YouTube) Ubuntu 24.04 LTS Noble Numbat. Přehled novinek v poznámkách k vydání a také příspěvcích na blogu: novinky v desktopu a novinky v bezpečnosti. Vydány byly také oficiální deriváty Edubuntu, Kubuntu, Lubuntu, Ubuntu Budgie, Ubuntu Cinnamon, Ubuntu Kylin, Ubuntu MATE, Ubuntu Studio, Ubuntu Unity a Xubuntu. Jedná se o 10. LTS verzi.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 6
    včera 14:22 | Komunita

    Na YouTube je k dispozici videozáznam z včerejšího Czech Open Source Policy Forum 2024.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 1
    včera 13:22 | Nová verze

    Fossil (Wikipedie) byl vydán ve verzi 2.24. Jedná se o distribuovaný systém správy verzí propojený se správou chyb, wiki stránek a blogů s integrovaným webovým rozhraním. Vše běží z jednoho jediného spustitelného souboru a uloženo je v SQLite databázi.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 12:44 | Nová verze

    Byla vydána nová stabilní verze 6.7 webového prohlížeče Vivaldi (Wikipedie). Postavena je na Chromiu 124. Přehled novinek i s náhledy v příspěvku na blogu. Vypíchnout lze Spořič paměti (Memory Saver) automaticky hibernující karty, které nebyly nějakou dobu používány nebo vylepšené Odběry (Feed Reader).

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 04:55 | Nová verze

    OpenJS Foundation, oficiální projekt konsorcia Linux Foundation, oznámila vydání verze 22 otevřeného multiplatformního prostředí pro vývoj a běh síťových aplikací napsaných v JavaScriptu Node.js (Wikipedie). V říjnu se verze 22 stane novou aktivní LTS verzí. Podpora je plánována do dubna 2027.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 04:22 | Nová verze

    Byla vydána verze 8.2 open source virtualizační platformy Proxmox VE (Proxmox Virtual Environment, Wikipedie) založené na Debianu. Přehled novinek v poznámkách k vydání a v informačním videu. Zdůrazněn je průvodce migrací hostů z VMware ESXi do Proxmoxu.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 04:11 | Nová verze

    R (Wikipedie), programovací jazyk a prostředí určené pro statistickou analýzu dat a jejich grafické zobrazení, bylo vydáno ve verzi 4.4.0. Její kódové jméno je Puppy Cup.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    24.4. 22:44 | IT novinky

    IBM kupuje společnost HashiCorp (Terraform, Packer, Vault, Boundary, Consul, Nomad, Waypoint, Vagrant, …) za 6,4 miliardy dolarů, tj. 35 dolarů za akcii.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 12
    24.4. 15:55 | Nová verze

    Byl vydán TrueNAS SCALE 24.04 “Dragonfish”. Přehled novinek této open source storage platformy postavené na Debianu v poznámkách k vydání.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    KDE Plasma 6
     (73%)
     (9%)
     (2%)
     (16%)
    Celkem 767 hlasů
     Komentářů: 4, poslední 6.4. 15:51
    Rozcestník

    Ještírek Romney

    2.8.2012 21:34 | Přečteno: 1788× | Zahraničně politické školení a průprava | poslední úprava: 2.8.2012 21:40

    I když je okurková sezóna, tak někteří možná zaznamenali, že republikánský kandidát na amerického prezidenta Mitt Romney byl na turné. A tak mi to nedalo to trošku neokomentovat.

    Svou zkušební cestu zahájil Mitt ve Velké Británii. Tedy v zemi, se kterou mají USA tradičně nejužší a nejpevnější vztahy. Přijet a prohlásit něco v takovém smyslu jako "Máte tady pěknej bordel na těch Olympijských hrách", mi přijde přinejmenším netaktní a nediplomatické. Pravda, vzpomínám si, že mormoni měli zorganizované to rozbalování, přebalování, rolování, natahování, skládání a vztyčování a spuštění americké vlajky a jiné pouťové taškařice na OH v Salt Lake City zorganizáno poměrně dobře, ale i tak to Mitt určitě přehnal.

    K výroku o Jeruzalému se ani nebudu vyjadřovat. V Polsku pan mormon označil za za nepřítele č. 1 Rusko. Jo, studená válka už dlouho nebyla, nebylo by od věci nějakou zase rozpoutat. Dále pana Romneyho rozrušilo, že "Některé lidi v Polsku a sousedním Česku znepokojilo rozhodnutí Obamovy vlády přehodnotit plány na protiraketový štít". K tomu bych snad jen mohl dodat, že tu naší obskurní skupinku řiťolezců to nepochybně znepokojilo. Třeba vysloužilou umělkyni Vlastu Parkanovou, zmocněnce pro radar T. Klvaňu a v neposlední řadě křivohubého konfidenta Vondru, ti zcela jistě hořce pláčí. To jsou ale anální alpinisti z přesvědčení, takže se v tomhle případě nemýlil.

    Pak už jenom Mittův poradce poslal polské novináře do prdele a odjeli. Předešlý republikánský kandidát a prezident George W. Bush ml. sice byl takový bodrý strejc z Texasu, příliš nooplývající duchem a diplomacií, ale ani se ani nijak nesnažil stylizovat do něčoho jiného. Tenhle mormonský buran mi přijde navíc ještě i pěkně nafrněný.

    A tak mě napadá, že ta bývalá světová mocnost asi opravdu upadá, když už nemaj nikoho lepšího, než vola ze sekty, která pěstovala mnohoženství. Jejich sektu založil jakýsi strejda, který měl dojem, že se mu zjevil Ježíš v Americe a taky měl dojem, že všechny církve stojí za prd a tak založí novou, a jedinou správnou. Mormoni dále věří, že Ježíš po ukřižování navštívil Ameriku a že Izraelité přišli do Ameriky kolem r. 600 př. n.l. Ti, kteří dostatečně bojovali proti Satanovi, ti mají bílou kůži. Ostatní, kteří byli pasivnější, tak ty Bůh proklel a potrestal černou kůží. Jestli by se takovýto pošuk, který musí chodit v posvátném prádle 24 hodin denně dostal až do Bílého domu, tak to bude opravdu gól :-).

           

    Hodnocení: 82 %

            špatnédobré        

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    Komentáře

    Vložit další komentář

    2.8.2012 22:24 františek
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ještírek Romney
    máš recht. na poli mezinárodní diplomacie (alespoň tak jak to sleduju) se chová jak slon v porcelánu, přičemž jeho (naivní) úmysly jsou přesně opačné. na druhou stranu bych se rád ozval k jeho mormonství. sám jsem dostatečně religiózní, a proto bych jeho příslušnost k mormonům nijak nezešměšňoval. to že historické okolnosti vzniku jejich církve nám jsou přinejmenším úsměvné, by nemělo zpochybňovat upřímné nasazení pro zkvalitnění osobního života i celé společnosti.
    2.8.2012 22:39 AMD Faunom Alien
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ještírek Romney
    Já nezpochybňuji upřímné nasazení, pracovitost ani zkvalitnění blabla. Spíš bych řekl, že mají trochu mozkový deficit, když věří takovým hloupostem. Odevzdávání desátků jako ve středověku, vymývání mozků. Tyhle sekty prostě něčím zavání jako jehovisti a podobné partičky.
    2.8.2012 22:44 dizz
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ještírek Romney
    Ale proc ne, muzeme zesmesnovat pro politicke nezory, pro jeho nobratne proslovy tak proc ne pro nabozenske nazory? Ja v tom nevidim rozdil. Je trapne nekoho urazet pro to co si sam clovek nemuze vybrat(barvu pleti, sexualni orientaci atd.). Ostatni je jeho volba a nevidm nic spatneho se do nej, pokud je duvod, navest.

    "No person, no idea, and no religion deserves to be illegal to insult, not even the Church of Emacs" -- RMS

    Se ho mel nekdo zeptat jak funguji magnety :-)
    3.8.2012 08:06 Randy_Sh
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ještírek Romney
    máš recht. na poli mezinárodní diplomacie (alespoň tak jak to sleduju) se chová jak slon v porcelánu, přičemž jeho (naivní) úmysly jsou přesně opačné.

    Ve skutečnosti může jít o promyšlenou součást kampaně. Výrokem v Jeruzalémě si chtěl získat americké židovské voliče, výroky v Polsku americké Poláky a kritikou problémů LOH v Londýně chce připomenout své organizační schopnosti. Z hlediska mezinárodní diplomacie jde o neobratné výroky, ale amerického prezidenta volí Američané.

    3.8.2012 10:13 jekub
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ještírek Romney
    Víte Phaune, mě by celkem zajímalo, jestli jste pravý nebo levý.
    3.8.2012 10:29 Kral
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ještírek Romney
    3.8.2012 16:16 imploder | skóre: 11
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ještírek Romney
    Hm, zajímavé, mormoni mají rasismus (bílí=dobří, černí=špatní) přímo v náboženství. Asi tím pádem není náhoda, že když inscenovali scénky a zkoušeli, jak lidi reagujou na rasismus, tak na rasisty narazili právě v Utahu: https://www.youtube.com/watch?v=striKP3A84w. Mormonů je v Utahu asi polovina, takže logicky je to tím pádem asi nejrasističtější stát USA.
    gtz avatar 2.8.2012 22:28 gtz | skóre: 27 | blog: gtz | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ještírek Romney
    Když vidím toho vypaseného a stále upoceného Vondru tak se mi chce blejt. A toho ani nemusím slyšet mluvit.
    - nejhorší jsou trpaslíci ... Ti Vám vlezou úplně všude
    2.8.2012 23:29 SKK
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ještírek Romney

    no, vyzerá ako mŕtvici... z Vašich politikov sa mi páči táto žena

    Мiriam avatar 2.8.2012 23:33 Мiriam | skóre: 3 | blog: rychlovarna_konvice | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ještírek Romney
    odkaz na článek, kdyby také někdo hledal, že se jmenuje Hana Marvanová a má zkušnosti s Unií svobody a modrýmy čuráky
    MS-CHAPv2 jiz neni bezpecny ): dukaz, ze jsem skutecna osoba ;-)
    Мiriam avatar 2.8.2012 23:34 Мiriam | skóre: 3 | blog: rychlovarna_konvice | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ještírek Romney
    čuráky->ptáky - id je rychlejší ega
    MS-CHAPv2 jiz neni bezpecny ): dukaz, ze jsem skutecna osoba ;-)
    2.8.2012 23:47 SKK
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ještírek Romney
    viem ako sa volá a tak trochu som v obraze aj čo sa týka jej minulosti, dokonca som čítala aj tie klebety o jej milostnom živote:))...nikto nie je dokonalý, ale ona je osobnosť a jej názory sa mi zdajú správne
    Мiriam avatar 2.8.2012 23:58 Мiriam | skóre: 3 | blog: rychlovarna_konvice | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ještírek Romney
    já vím(tuším, že vy jí asi znáte), ale myslím, že nejsem sama, kdo při prohlížení ábíčka používá lynx a zároveň chce vědět o čem je diskuze
    MS-CHAPv2 jiz neni bezpecny ): dukaz, ze jsem skutecna osoba ;-)
    3.8.2012 00:02 SKK
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ještírek Romney

    :)tak mi napadlo, čo ak si zvyknete na ten ženský rod, milá miriam? :)

    Мiriam avatar 3.8.2012 00:11 Мiriam | skóre: 3 | blog: rychlovarna_konvice | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ještírek Romney
    toto je nádherný příklad falacie
    MS-CHAPv2 jiz neni bezpecny ): dukaz, ze jsem skutecna osoba ;-)
    3.8.2012 00:18 SKK
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ještírek Romney
    učím sa rýchlo:)
    včera 23:34 /\/\1Я1/-\/\/\ Re: Ještírek Romney

    čuráky->ptáky - id je rychlejší ega
    3.8.2012 00:24 SKK
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ještírek Romney
    a čo váš spôsob argumentácie? určila som to správne? :))

    Útok na člověka či na lidský produkt (argumentum ad hominem) Místo argumentace napadá jejího předkladatele.

    Logický klam je tvrzení, porušující zásady logického důkazu. Protože u málokterého je to na první pohled zřetelné, bývají logické klamy oblíbenou součástí argumentace propagandy a manipulátorů
    3.8.2012 01:24 מִרְיָם
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ještírek Romney
    Trolling is a art.
    3.8.2012 10:31 Kral
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ještírek Romney
    Troling!
    3.8.2012 10:39 מִרְיָם
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ještírek Romney
    slabej pokus ale docela milej :-D
    3.8.2012 11:19 מִרְיָם
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ještírek Romney
    Trolling is a method of fishing where one or more fishing lines, baited with lures or bait fish, are drawn through the water.
    5.8.2012 03:58 rosta
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ještírek Romney
    ...is a art

    Chjo, frajersky pouzivej jazyk, ktery ovladas...
    5.8.2012 08:58 Spike | skóre: 30 | blog: Communicator | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ještírek Romney
    Dovzdělej se! Trolling is a art, píšou to na wiki!
    6.8.2012 02:01 rosta
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ještírek Romney
    :-) To je hezky ze to maj blbe i tam...
    pavlix avatar 6.8.2012 02:04 pavlix | skóre: 54 | blog: pavlix
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ještírek Romney
    Rozklikni si ten odkaz a prohlédni si tu wiki pořádně. Jestli jsi co k čemu, tak se nad svými reakcemi zasměješ a pojede se dál :).
    Já už tu vlastně ani nejsem. Abclinuxu umřelo.
    kotyz avatar 6.8.2012 08:29 kotyz | skóre: 25 | blog: kotyzblog | Plzeň
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ještírek Romney
    Mě se zdá že to ví a akorát tu troluje. A de mu to dobře :-D
    Hrdý člen KERNEL ULTRAS. | Furry/Brony/Otaku | Nemám čas ztrácet čas. | In 'pacman -Syu' we trust!
    6.8.2012 09:44 Spike | skóre: 30 | blog: Communicator | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ještírek Romney
    Chtěl jsem mu napsat, ať to tam opraví a vysvětlí jim, proč se mýlí. :)
    pavlix avatar 6.8.2012 09:47 pavlix | skóre: 54 | blog: pavlix
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ještírek Romney
    :D
    Já už tu vlastně ani nejsem. Abclinuxu umřelo.
    pavlix avatar 6.8.2012 09:44 pavlix | skóre: 54 | blog: pavlix
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ještírek Romney
    Možná :).
    Já už tu vlastně ani nejsem. Abclinuxu umřelo.
    6.8.2012 11:49 מִרְיָם
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ještírek Romney
    ale je jasný, že tam má být an:)) i když já inglišsky neum(luv)ím
    6.8.2012 11:46 מִרְיָם
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ještírek Romney
    OMFG :-D nehádejte se tu kvůliva mně. Trolling is a art jsem obšlehlo od /\/\1Я1/-\/\/\. Se všema reklamecema se z tohoto důvodu obracejte laskavě na ni/ přesněji na něj.
    6.8.2012 13:28 radicalcut
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ještírek Romney
    Ne, prosím, že se mi to jenom zdá...

    Já nemůžu uvěřit, že se ještě pořád najde pokaždé někdo, kdo se chytí. Trolling never dies.
    7.8.2012 03:51 rosta
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ještírek Romney
    pss pss pssss sssssss, to bude dobry, jen ne tak radickalne, plz
    6.8.2012 11:59 מִרְיָם
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ještírek Romney
    Trolling is a art. Proto mám v patičce smajlíka, abych ho nemusel psát všude.
    2.8.2012 23:57 SKK
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ještírek Romney
    milá miriam:)), príslušnosť k jedným alebo k druhým čurákom pre mňa smerodatná nie je,kto chce do politiky, nutne musí k nejakým patriť(a ak v tom spolku nie sú, nalepia sa naň, keď zaňuchajú možný volebný úspech).Najprv sa pýtam, aký je ten človek, čím bol, čo spravil, či nemá hubu nakrivo ...(Naša Radičová ma tiež sklamala, keď šla do spolku s Dzurindom a vedela som, že na to doplatí.)
    Мiriam avatar 3.8.2012 00:07 Мiriam | skóre: 3 | blog: rychlovarna_konvice | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ještírek Romney
    kto chce do politiky
    Kdo chce do politiky by tam IMHO jít vůbec neměl. Jsem zastánce losovací demokracie, kdy se losem vyberou zástupci ze všech občanů - i když se mi na jednu stranu zdá lepší losovat z vybraných kandidátů, zprostředkovaná zkušenost, že v minulém režimu vládli ti nejhorší a kdokoliv z všech těch dobrovolných voličů KSČ by to dokázal lépe, mě od této myšlenky odrazuje...
    MS-CHAPv2 jiz neni bezpecny ): dukaz, ze jsem skutecna osoba ;-)
    3.8.2012 00:15 SKK
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ještírek Romney
    Jsem zastánce losovací demokracie,
    V podstate by to nebol zlý systém, lebo aj tak niet z čoho vyberať:)... a tí, čo by boli vylosovaní, by museli ísť povinne do politiky? čo ak by nechceli?

    Predstavte si situáciu(ktorá môže nastať),že opäť tu raz bude nejaká štátostrana a dobrovoľne - povinné voľby s prísne sledovanou účasťou. A ak nepôjdete voliť, budete na čiernej listine. So všetkými dôsledkami pre vás a vašu rodinu. Vidím, že ste si istý, ako sa zachováte, miriam. Teoreticky.

    Мiriam avatar 3.8.2012 00:30 Мiriam | skóre: 3 | blog: rychlovarna_konvice | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ještírek Romney
    V podstate by to nebol zlý systém, lebo aj tak niet z čoho vyberať:)
    ideálně by pak byl zájem o veřejné blaho zájmem každého občana

    a tí, čo by boli vylosovaní, by museli ísť povinne do politiky? čo ak by nechceli?
    právo mlčet je stejné právo jako svoboda slova. dejme tomu, že máme 200 poslanců, kteří budou náhodně vylosováni, Nastavila bych hranici 101 poslanců pro schválení neústavních zákonů, pro ústavní dejme tomu 130 hlasů, ale museli by být potvrzeny v následném referendu. To, že někdo nebude brát své povinnosti by se stát mohlo, ale určitě by to nebyla majorita a nebránilo by to běhu státu.

    Vidím, že ste si istý
    Neumím sice slovácky, ale nemělo by tam být istá?

    A ak nepôjdete voliť, budete na čiernej listine. So všetkými dôsledkami pre vás a vašu rodinu. Vidím, že ste si istý, ako sa zachováte, miriam. Teoreticky.
    čistě hypoteticky považuji za pravděpodobnější, že voliči podlehli globálnímu společenskému tlaku a teď pod neviditelným nátlakem (podívejte se na exemplární Severní Koreu, všechny další státy co se jim nelíbí západní vzor) volí "svobodné" strany, než že tak činili poměrně delší dobu a většina "svobodomyslných" voličů se nepostavila tyranii.
    MS-CHAPv2 jiz neni bezpecny ): dukaz, ze jsem skutecna osoba ;-)
    3.8.2012 01:01 SKK
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ještírek Romney
    dohadujem a sama so sebou, miriam, či ste naozaj ten pekný chlapec v červenom klobúku

    a so slováčtinou si nerobte starosti,v maďarčine rody nie sú:)(zase tá tá manipulácia logickým klamom, asi nejaká obsesia či čo:))

    dobrú noc a poriadne zamiešajte to osudie, nech máte pri klosovaní šťastnú ruku... milý miriam
    3.8.2012 01:02 SKK
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ještírek Romney
    major Klos... to bol nejaký seriál:)))... losovaní opr.:))
    3.8.2012 10:31 Kral
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ještírek Romney

    no, vyzerá ako mŕtvici... z Vašich politikov sa mi páči táto žena

    a čo naša ministerka zdravotníctva? :-D
    6.8.2012 11:33 SKK
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ještírek Romney
    pekná tvár:)
    2.8.2012 23:23 SKK
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ještírek Romney
    vysloužilou umělkyni Vlastu Parkanovou, zmocněnce pro radar T. Klvaňu a v neposlední řadě křivohubého konfidenta Vondru
    vy máte takú schopnosť, že ja to všetko vidím kreslené:))

    Koho mi len ten neotesanec Mitt pripomína?
    2.8.2012 23:42 M-train | blog: finance
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ještírek Romney
    anální alpinisti z přesvědčení

    Nevím, ale zrovna Vondra mi tak nepřipadá..... Ten mi přijde daleko víc koupenej, než přesvědčenej :-(
    Nobody can give you as much as I can promise you
    Migi avatar 3.8.2012 06:26 Migi | skóre: 59 | blog: Mig_Alley
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ještírek Romney
    No na to jak moc se chtějí Obamy jako reziodenta zbavit, tak našli neuvěřitelnou sortu naprostých idiotů, hlupáků a omezenců. Bud se v USA děje něco zvláštního, nebo to tam fakt jde do prdele.
    3.8.2012 11:08 Ondrej 'SanTiago' Zajicek
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ještírek Romney
    A to je Mitt Romney z republikanskych kandidatu ten lepsi - kdyz tu byly alternativy jako Rick Santorum ci (puvodne uvazovana) Sarah Palin.
    4.8.2012 00:39 M-train | blog: finance
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ještírek Romney
    Sara byla opravdu klenot
    Nobody can give you as much as I can promise you
    3.8.2012 07:07 xxxxxxxxxxx | skóre: 13 | blog: rhrtshrth
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ještírek Romney
    Roůůmíííí se bude snažit rozpoutat 3té světovou válku a budou doufat že vyhrajou. Jinak pujdou doprdele. Stejnej scénář jako před druhou světeovou válkou... Každopádně tlaky na sýrii a irán jsou enormní. Pokud povolí Sýrie a Irán tak mužeme pořítat s válečným konfliktem s Rusákama spolu s Čínou... Momentálně se k sýrii, pokud už tam nejsou blíží ruská flotila. Amíci, angláni a tam už snad i jsou. :-(
    =^..^= AmigaPower® avatar 3.8.2012 08:41 =^..^= AmigaPower® | skóre: 30 | blog: BLB | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ještírek Romney
    Navrhuju humanitární kobercový bombardování.
    Cubic avatar 3.8.2012 11:58 Cubic | skóre: 24 | blog: obcasne_vyplody | Essex
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ještírek Romney
    Ze ty chces aby po tobe pojmenovali nejake letiste?
    =^..^= AmigaPower® avatar 3.8.2012 12:24 =^..^= AmigaPower® | skóre: 30 | blog: BLB | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ještírek Romney
    "tri buby" :-D
    =^..^= AmigaPower® avatar 3.8.2012 13:11 =^..^= AmigaPower® | skóre: 30 | blog: BLB | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ještírek Romney
    duby...kurva! :-D
    3.8.2012 13:49 מִרְיָם
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ještírek Romney
    duby...kurva!
    Kdybys jezdil střízlivej, nestane se ti to!
    3.8.2012 13:51 jozka | skóre: 19 | blog: jozkovo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ještírek Romney
    To zni jako posledni slova pilota polske vladni letky...
    3.8.2012 14:11 מִרְיָם
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ještírek Romney
    Це чорний ящик літака

    3.8.2012 14:29 SKK
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ještírek Romney
    belisarivs avatar 5.8.2012 19:01 belisarivs | skóre: 22 | blog: Psychobláboly
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ještírek Romney
    Ve tvem pripade spis "Tri dudy".
    IRC is just multiplayer notepad.
    3.8.2012 09:27 SKK
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ještírek Romney
    Roůůmíííí se bude snažit rozpoutat 3té světovou válku
    "Guvernér Romney, uspejte," zaželal republikánovi Walesa.

    Neskôr svoje sympatie voči bývalému guvernérovi štátu Massachusetts rozviedol. "Je veľmi otvorený a plný hodnôt, jeho žena vždy stojí pri ňom, má päť detí - sme si veľmi podobní. Naozaj sa mi pozdáva a som rád, že sme sa stretli," povedal Walesa.

    http://spravy.pravda.sk/romney-lovil-volicov-v-polsku-dee-/sk_svet.asp?c=A120731_155037_sk_svet_p12#ixzz22SwGtjur
    3.8.2012 09:18 jeleniste | skóre: 13 | blog: Prokustovo lože
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ještírek Romney
    Otázka, jestli je to fakt takovej exot, nebo jestli je stylizace do archetypu americkýho vidláka chytrej kalkul. V obou případech je to nepříjemný. Fakt si nemyslim, že něčemu prospěje, když budou po evropě burani zpoza louže chrastit bouchačkama.
    Nejsem blbý, jen se hloupě ptám
    3.8.2012 09:32 Randy_Sh
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ještírek Romney
    Fakt si nemyslim, že něčemu prospěje, když budou po evropě burani zpoza louže chrastit bouchačkama.

    Zatím to v historii bylo tak, že války v Evropě vedli Evropané a američtí "burani" nás museli zachraňovat. Jen minulém století to byly dvě světové války a následná Studená. A podívejme se do 90. let do Jugoslávie - Evropa prokázala absolutní neschopnost řešit problémy za svými humny a nakonec to opět museli vyřešit "burani" z USA.

    3.8.2012 09:40 SKK
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ještírek Romney
    američtí "burani" nás museli zachraňovat.
    zachraňovali najmä seba, vždy volili vyčkávaciu taktiku a politiku nezasahovania
    3.8.2012 09:53 Randy_Sh
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ještírek Romney
    Ani v jedné ze světových válek nehrozilo USA z Evropy žádné nebezpečí, Atlantik je velmi účinný protitankový příkop. Mohli se na Evropu vykašlat a nic by se jim nestalo, narozdíl od nás. Že vyčkávali a zpočátku pomáhali jen penězi a materiálem, je logické. Posílat mladé kluky na smrt na druhý konec světa je nepopulární v každé zemi.
    3.8.2012 10:13 SKK
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ještírek Romney
    Mali svoje vlastné koloniálne záujmy... viď. Versailleský systém, Washingtonská dohoda

    :)) nenašla som narýchlo na internete iné dôkazy, len túto stručnú odpoveď... musím sa venovať kobercovému bomardovaniu... tepovaniu

    http://wiki.answers.com/Q/Why_did_the_United_States_allow_appeasement_and_isolation
    3.8.2012 10:20 Randy_Sh
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ještírek Romney
    Ten odkaz přece nerozporuje nic z toho, co jsem napsal. Američané vnímali Hitlera jako evropský problém a nechtělo se jim - zcela pochopitelně - kvůli evropskému problému prolévat americkou krev.
    3.8.2012 10:30 SKK
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ještírek Romney
    Kým neboli ohrozené priamo ich koloniálne záujmy v Tichomorí, vyčkávali... ak teda išli nezištne prelievať krv za slobodu európskych národov a vôbec nechceli Rusom pustiť žilou:), prečo sa rozhodli pre otvorenie II. frontu tak neskoro? Stálo to milióny životov ľudí na fronte, na okupovaných územiach a vo vyhladzovacích táboroch. Bohovsky sa zachovali aj pri prijímaní židovských utečencov. Zásluhy amerických vojakov na víťazstve nad nacistami nepopieram a Roosevelt mi je rozhodne oveľa sympatickejší ako ten cowboy Mitt, ale jedna vec je hrdinstvo amerických vojakov a druhá politika.
    3.8.2012 10:36 Randy_Sh
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ještírek Romney
    Kým neboli ohrozené priamo ich koloniálne záujmy v Tichomorí, vyčkávali...

    Zkuste si přečíst, proč vlastně Japonci napadli USA. President Roosevelt je k tomu doslova donutil, když jim zmrazil ropu a dokonce i peníze na nákup ropy v US bankách. Oni neměli jinou možnost a FDR to udělal právě proto, aby dostal USA do války proti Německu, když už to nešlo jinými prostředky (Lend-Lease atd.)

    prečo sa rozhodli pre otvorenie II. frontu tak neskoro?

    Otevřít druhou frontu není jako otevřít konzervu. Vyžaduje to spoustu času, úsilí, materiálu, výcviku atd. Přečtěte si, jak dopadla první bitva mezi US Army a Wehrmachtem (Kaserinský průsmyk) a zkuste si z toho udělat nějaký závěr.

    3.8.2012 11:03 SKK
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ještírek Romney
    Zkuste si přečíst
    skúste si nájsť nejaké úvahy o interpretácii historických faktov a historickej pravde ( vždy hrozí jednostrannosť záverov)

    *

    ,,Současný fenomén internetu přinesl všem badatelům nesmírné možnosti, laiky pak dokonale zahltil množstvím informací různé kvality. ...je tu překvapivě stále dost lidí, kteří se z neznalosti či pohodlí spokojí s informací, kterou jim poskytne internet, aniž by si ji dále ověřili. Hodnota takových neověřených informací je pak logicky často zavádějící a kontraproduktivní. Také se překvapivě často zaměňují pojmy jako pramen a literatura. Někteří z diskutujících tak citují literaturu o dané problematice v domnění, že pracovali s původním historickým pramenem , k prameni se ovšem nedostali a autorovi závěry přejímají jako dogma (když je to ten pramen)"...
    3.8.2012 11:29 Randy_Sh
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ještírek Romney
    Prosím, přečtěte si libovolné seriozní pojednání o americké politice před Pearl Harborem. FDR dělal vše pro to, aby mu Německo vyhlásilo válku.
    pavlix avatar 3.8.2012 11:43 pavlix | skóre: 54 | blog: pavlix
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ještírek Romney
    Současný fenomén internetu přinesl všem badatelům nesmírné možnosti, laiky pak dokonale zahltil množstvím informací různé kvality. ...je tu překvapivě stále dost lidí, kteří se z neznalosti či pohodlí spokojí s informací, kterou jim poskytne internet, aniž by si ji dále ověřili. Hodnota takových neověřených informací je pak logicky často zavádějící a kontraproduktivní. Také se překvapivě často zaměňují pojmy jako pramen a literatura. Někteří z diskutujících tak citují literaturu o dané problematice v domnění, že pracovali s původním historickým pramenem , k prameni se ovšem nedostali a autorovi závěry přejímají jako dogma (když je to ten pramen)
    Bohužel jak fenomén získávání informací, tak tato podoba jeho kritiky jsou plody naprostého nepochopení internetu, které se bohužel stále ještě dotýká mnoha lidí. Kritici laxního přístupu se při samotné kritice i při jiných úvahách o internetu často dopouštějí obdobného omylu jako jejich kritizovaní.

    I pan Josef Klíma v červnu napsal tuším do lidovek nebo kam článek o internetu, kde ze sebe tento jinak sympatický člověk udělal totálního blbce a ignoranta. Jedinou omluvou těchto lidí je věk přes šedesát let, kdy bohužel kromě schopnosti seznamovat se s novými věcmi u mnohých ubývá i soudnosti, která by je zastavovala než začnou moudře psát bohapusté nesmysly.
    Já už tu vlastně ani nejsem. Abclinuxu umřelo.
    3.8.2012 12:17 SKK
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ještírek Romney
    Bohužel jak fenomén získávání informací, tak tato podoba jeho kritiky jsou plody naprostého nepochopení internetu, které se bohužel stále ještě dotýká mnoha lidí.
    Neviem, čo si tam čítal ty, ja som tam nič podobné nenašla. Len upozornenie, že podmienkou historického poznania je ovládanie jeho nástrojov, mať o nich vedomosť. Internet nikto nezatracoval, naopak, myslím že je tam zmienka nebývalého zdroja informácií aj pre odborníkov.
    Jedinou omluvou těchto lidí je věk přes šedesát let, kdy bohužel kromě schopnosti seznamovat se s novými věcmi u mnohých ubývá i soudnosti, která by je zastavovala než začnou moudře psát bohapusté nesmysly.
    Po prvé si myslím, že taký Klíma 3x pokiaľ ide o pochopenie sveta a toho, ako pristupovať k jeho dejinám mnohonásobne prevýši bežného tridsiatnika. Aj to, že ľudia vo vyššom veku sú proti novotám je iba predsudok. Koľkokrát skostnatené myslenie je vlastnosťou práve tých mladších. Pripomínajú tých starých fotrov už po tej 30-ke oveľa viac, ako niektorý čulý osemdesiatnik:).

    Na posúdenie toho, čo je bohapustý nezmysel si musím vždy vytvoriť vlastný názor:). Nestačí mi, že mi to niekto naservíruje.
    pavlix avatar 4.8.2012 00:24 pavlix | skóre: 54 | blog: pavlix
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ještírek Romney
    Na posúdenie toho, čo je bohapustý nezmysel si musím vždy vytvoriť vlastný názor:). Nestačí mi, že mi to niekto naservíruje.

    Lidové noviny, 30. června.
    Já už tu vlastně ani nejsem. Abclinuxu umřelo.
    4.8.2012 02:11 SKK
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ještírek Romney
    Lidové noviny, 30. června.
    Oni ma tam citovali? :-D

    Naozaj sa vždy musím o všetkom presvedčiť na vlastnej koži a na vlastné oči.Neviem, čo hovorí v tom článku Klíma. Ale ja hovorím, že internet je nebývalá možnosť dostať a k informáciám, ale (viď príklad zo školy)nie každý má 1/ motiváciu tie informácie získať 2/ak nemá o konkrétnej problematike dostatočný prehľad, má problém ich kriticky posúdiť. Druhá vec je, že pokiaľ ide o historické udalosti, tam je vplyv tých "ideologických východisiek" zvlášť veľký,a okrem toho to sú veci, kde sa nikdy nedopátraš všetkých súvislostí.To je otvorená diskusia, ktorá nikdy nekončí.Už i preto, že dejiny majú aj tú psycholog.rovinu.Nie je správne uzavrieť, že to bolo takto, lebo je to napísané v tej a tej knihe,ku ktorej sa prikloním, lebo je blízka mojim postojom,alebo tomu, ako by som veci chcel(a) vidieť.

    Možnosť nájsť na internete informácie, ku ktorým sme sa mi nemohli kedysi prekopať( a aj vašu jazykovú vybavenosť, ktorá nám chýba) vám môžeme len závidieť. Napriek tomu ty a títo ľudia tu patria k úzkej vrstve ľudí, ktorá o tie informácie má záujem- ale ver, že väčšina tých, čo majú túto skvelú možnosť, nemá. Majú poruke internet, keď im nejaké informácie na nejaký účel práve treba( napr. do školy seminárka a pod.), ale len si ich pasívne stiahnu. Alebo taká komunikácia, z ktorej môžu tiež získať veľa podnetov. Na také fóra chodí tiež len menšina. Akoby tie veľké možnosti, to, že sú informácie ľahko dosiahnuteľné a že ich je toľko, zároveň viedli aj k povrchnosti a k tomu, že strácajú akoby na cene...Koľko je všade inzerátov: ,,Píšem bakalárky, diplomovky..." a nemyslí sa tým len prepisovanie rukopisov, ako kedysi. Tí čo si to dávajú písať by to sami nezvládli.

    Je obrovský rozdiel medzi tou úzkou menšinou, veľmi vzdelanou a rozhľadenou - a množstvom ľudí, ktorým stačí to povrchné využívanie možností internetu a v podstate sa o nič poriadne nezaujímajú a nič ani nevedia. A potom ľahko podľahnú trebárs nejakej populistickej propagande...

    No nič. tl;dr:-D idem spať DN
    4.8.2012 02:15 SKK
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ještírek Romney
    my... :))
    4.8.2012 02:27 SKK
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ještírek Romney
    až teraz mito došlo.))Klímov článok v LN z 30. 6. 2012:))... prečítam už len niekdy cez víkend:)spím
    4.8.2012 09:27 SKK
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ještírek Romney
    Lidové noviny, 30. června.
    neviem to nájsť, odkaz by nebol?
    pavlix avatar 4.8.2012 11:54 pavlix | skóre: 54 | blog: pavlix
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ještírek Romney
    Kdyby byl, poslal bych ho, měl jsem to v ruce jen jako papír.
    Já už tu vlastně ani nejsem. Abclinuxu umřelo.
    4.8.2012 17:36 SKK
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ještírek Romney
    Hľadala som nejaký archív článkov v LN,kde by to mohlo byť, ale nenašla.

    A čo vlastne také nezmyselné konkrétne tvrdil?
    pavlix avatar 4.8.2012 17:45 pavlix | skóre: 54 | blog: pavlix
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ještírek Romney
    Až ho někde seženu, tak rád ocituju. Držel jsem to v ruce jen chvíli.
    Já už tu vlastně ani nejsem. Abclinuxu umřelo.
    4.8.2012 17:58 SKK
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ještírek Romney
    Naozaj teraz nechcem rýpať, len keď sa stretnem s niečím nezvyčajným( Klíma = vážený a uznávaný spisovateľ, mienkotvorná osobnosť, a zrazu vypustí nejakú totálnu hovadinu, že musím začať pochybovať, či to nie je dôsledok jeho veku a sprievodnej demencie), tak si zapamätám (zhruba) hlúposti, ktoré tvrdil.A tiež... každému sa stane, že si niečo vyloží inak, ako to bolo myslené a keď sa k tomu potom vráti, zistí, že niečo zle pochopil, že to malo iný význam.

    ( Minule som sa dívala na nejaký dok.o Gottovi, to naozaj nie je to, čo rada počúvam:), ale spomenula som si na všetky tie posmešky a zlomyseľnosti na jeho adresu a všetky tie výčitky, ako kolaboroval, ako to alebo ono... a keď som si to porovnala s tým, aký je to človek, že má aj herecký, komický talent,zmysel pre humor,pochopenie pre ľudí, je empatický, má plno záujmov, maľuje - aj keď sa mi ani ten štýl nemusí páčiť -koľko dobrej roboty má za sebou.... tak som si uvedomila, akí ľudia vedia byť nespravodliví a ako nnie sú ochotní priznať, že ich niekto tak veľmi tým čo dokázal prevyšuje. Som na to asi precitlivelá.)
    pavlix avatar 4.8.2012 18:36 pavlix | skóre: 54 | blog: pavlix
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ještírek Romney
    Naozaj teraz nechcem rýpať, len keď sa stretnem s niečím nezvyčajným( Klíma = vážený a uznávaný spisovateľ, mienkotvorná osobnosť, a zrazu vypustí nejakú totálnu hovadinu, že musím začať pochybovať, či to nie je dôsledok jeho veku a sprievodnej demencie), tak si zapamätám (zhruba) hlúposti, ktoré tvrdil.
    Já si je zhruba pamatuju, ale rád bych k tomu napsal podrobnější komentář. Proto teď sháním ten výtisk. Nerad bych se navíc dopustil nepřesné citace. Ale už předem tě můžu ujistit o tom, že v tomto případě se nepochopení z mé srany ani po drobné upsání se.

    Já už tu vlastně ani nejsem. Abclinuxu umřelo.
    4.8.2012 18:44 SKK
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ještírek Romney
    Dobrý námet na článok do blogu, taká polemika s nejakým názorom, s ktorým nesúhlasím... tiež dobrý spôsob ujasňovania si vlastných postojov a ak je k článkom diskusia, aj ich konfrontácie s inými. Tak som zvedavá.
    3.8.2012 12:21 SKK
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ještírek Romney
    tým chcem povedať, že som KLímov článok nečítala a nemôžem posúdiť
    3.8.2012 12:32 SKK
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ještírek Romney
    Smiešnx príklad, ale stalo sa vlani:

    Dala som deckám ( 17 ročným:))nejaké témy,o ktorých si mali vyhľadať informácie na internete, podmienkou bol iba jeden knižný prameň, nejaká encyklopédia najlepšie, keďže sme boli na informatickej pred. v knižnici,ktorú inak nenavštevujú, a hrali sme sa tam s vyhľadávaním inf. v registroch.No a jednej Rómke(z dobrej rodiny:)) som dala tému holocaust - na 1 str. A4 a neorafať z internetu cakom prásk( ono sa stáva, že pol ref. je aj v češtine:). A ona vytlačila nejaký článok popieračov holocaustu. Dobre som sa zabavila a dala som jej vypracovať tému o likvidácii rómskeho tábora v Osvienčime. Nehádala som sa s ňou, že ak to tak bolo na internete, tak to musí byť dobre:).
    Мiriam avatar 3.8.2012 12:46 Мiriam | skóre: 3 | blog: rychlovarna_konvice | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ještírek Romney
    podmienkou bol iba jeden knižný prameň
    Chápu dobře, že to znamená, že podmínkou byl pouze jeden knižní zdroj?
    MS-CHAPv2 jiz neni bezpecny ): dukaz, ze jsem skutecna osoba ;-)
    3.8.2012 13:36 מִרְיָם
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ještírek Romney

    Trolling is a art!!!

    3.8.2012 13:38 xxxxxxxxxxx | skóre: 13 | blog: rhrtshrth
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ještírek Romney
    Miriam????
    3.8.2012 13:40 מִרְיָם
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ještírek Romney
    ano ta pravá :-D
    3.8.2012 13:43 xxxxxxxxxxx | skóre: 13 | blog: rhrtshrth
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ještírek Romney
    Ještě že poznám jak vypadá hebrejština! :-)))))
    3.8.2012 13:39 SKK
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ještírek Romney
    ...aspoň 1 knižný( dejepisná encyklopédia alebo iná pomocná liter., napr. Slovník dejín pre stredošk.) + internetové zdroje:)
    3.8.2012 11:01 xxxxxxxxxxx | skóre: 13 | blog: rhrtshrth
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ještírek Romney
    Jo vyřešili to tak že humanitárně bombardovali... Paráda... :-( Co se týká evropy rusáci by to převálcovali tak jako tak. Tah USA směrem do evropy byl spíše tah jak zachánit v evropě politický systém, který je přátelský vuči USA. Jinak bychom tu pořád mluvili rusky... Sice je pravda to že rusáci dostávali značnou pomoc od amíků, jak nákladní automobili a potraviny, ale sázím na to že by němce převálcovali i bez té pomoci. Rusáci jsou hovada s uslovím nás mnogo a lidskej život pro ně nikdy moc neznamenal...
    3.8.2012 11:07 SKK
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ještírek Romney
    tiež sa k tomu prikláňam:)... len by som nepovedala, že Rusi sú hovädá...no, správali sa menej kultivovane ako Američania, to je fakt:)... ale Rumuni si varili čaj v nočníku a čúrali do hrncov:))
    3.8.2012 11:28 Randy_Sh
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ještírek Romney
    Jo vyřešili to tak že humanitárně bombardovali... Paráda... :-(

    Ano, Kosovo byla velká chyba. Ale nic to nemění na tom, že Američané byli schopní aspoň nějaké akce, zatímco Evropa se nevzmohla na nic.

    J Tah USA směrem do evropy byl spíše tah jak zachánit v evropě politický systém, který je přátelský vuči USA. Jinak bychom tu pořád mluvili rusky...

    Teď to tak může vypadat, ale v té době to tak nebylo. FDR chtěl od samého začátku porazit nacisty a jeho snaha byla jasná a upřímná. Do léta 1943 navíc nebylo tak úplně jasné, kdo na válku na východě vyhraje.

    3.8.2012 11:32 AMD Faunom Alien
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ještírek Romney
    Do léta 1943 navíc nebylo tak úplně jasné, kdo na válku na východě vyhraje.
    Myslíš bitvu u Kurska, voe? Asi bych souhlasil, hlavní zlom byl tady a ne u Stalingradu. FDR byl iluminát a svobodný zednář, to je něco pro Vladimíra :-D
    3.8.2012 11:40 AMD Faunom Alien
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ještírek Romney
    A Churchill byl taky iluminát :-D
    3.8.2012 12:07 Pindal
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ještírek Romney
    Jojo, oba to byli pěkní lumeni :-D
    3.8.2012 18:57 Randy_Sh
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ještírek Romney
    Ano, do Kurska to ještě vypadalo, že by Němci mohli vyhrát. Potom už ne.
    3.8.2012 11:48 xxxxxxxxxxx | skóre: 13 | blog: rhrtshrth
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ještírek Romney
    No vono evropa se snažila. Hlavně Němci podporovali rozvrat Jugoslávie jak jen to šlo... Prnví incident začal ve slovinsku pokud si to dobře pamatuju kdy slovinci napadli nějakej státní přechod a povraždili činitele režimu. Ale už nevim, je to dlouho co jsem o tom četl... Taky si pamatuju na to jak jsme byli s rodiči v sarajevu někdy v 85-88 už si nepamatuju a protože jsme zabloudily tak nám místní lidé nabídli ubytování. Mužskej srb, manželka muslimka a žádnej problém. Pak se začal podporovat nacionalismus a sebe určení národů, které mělo rozdrobit jugošku na části které stejně jako česká a slovenská republika přijmou Evropské Spojené státy. Napalici co? Ale funguje to... To samé se událo v podstatě po první světové válce... Rozdrobit a pak spojit pod jinej diktát, jinak řečeno snížit velikost hlasu které lze potéí jednoduše ovládat. Podívej se na to co udělali Němci. Udělali naprosto jasnou a logickou věc. Spojili se aby byli silnější! A my dementi se hádáme o ohlodanou kurku namísto toho abychom spolupracovali a hledali naše společné zájmy...
    3.8.2012 11:49 xxxxxxxxxxx | skóre: 13 | blog: rhrtshrth
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ještírek Romney
    Jo a zapolmně jsem dodat že už jsme o nich nikdy neslyšeli. Nejspíš jsou mrtví...
    3.8.2012 12:38 SKK
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ještírek Romney
    Spojili se aby byli silnější! A my dementi se hádáme o ohlodanou kurku namísto toho abychom spolupracovali a hledali naše společné zájmy...
    to sme blbci robili aj po 89. .... takj teraz to máme, nadštandardné vzťahy:), každý vlastných zlodejov, nie si je čo vyčítať... ale možnože niečo do budúcnosti pochopíme, my aj vy
    3.8.2012 12:41 xxxxxxxxxxx | skóre: 13 | blog: rhrtshrth
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ještírek Romney
    O tom dost silně pochybuji. :-))) Samozřejmě byl by to muj sen aby lidé začali spolupracovat...
    3.8.2012 12:53 Randy_Sh
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ještírek Romney
    Mužskej srb, manželka muslimka a žádnej problém.

    Z jednoho případu nelze usuzovat na globální stav. Když narazíš na pohodové česko-romské manžele, tak to také neznamená, že globálně nejsou mezi Čechy a Romy problémy. V Jugoslávii se ty problémy táhnou historií hrozně dlouho a v 90. letech vyvřely na povrch.

    3.8.2012 13:08 xxxxxxxxxxx | skóre: 13 | blog: rhrtshrth
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ještírek Romney
    Jo to nemužeš, ale také nemužeš říct že tyhlety tendence nebyli podporované...
    3.8.2012 13:30 Randy_Sh
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ještírek Romney
    Kým podporované? Podívej na rozpad ČSFR - základ vidím v tom, že většina Slováků opravdu upřímně chtěla nezávislost. Že se na té vlně svezli všelijací političtí oportunisté, to je druhá věc. My jsme měli štěstí, že byly jasně definované hranice mezi státy a neexistovaly oblasti, kde by většinu tvořili příslušníci druhého národa.
    3.8.2012 13:37 xxxxxxxxxxx | skóre: 13 | blog: rhrtshrth
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ještírek Romney
    Popravdě to tedka nemužu na netu najít. Logicky vzato to nemužeš brát odemě jako argument. :-) Co se týká rozpadu a pak přihlášení do EU: Chápeš to co se děje??? Že ty státy chtějí suverenitu si sami o sobě rozhodovat a pak se hrnou do EU kde o tu svobodu přijdou??? Mě to přijde jako jasné zneužití nacionalistické otázky k tomu aby se nějak ty země rozbitím uspořádaly pod křídla někoho jiného...
    3.8.2012 14:00 SKK
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ještírek Romney

    myslím si, keď sa pozrieme dozadu, že problém je to ihrisko medzi Východom a Západom,... Východ je za Veľké Srbsko a Západ ( Nemecko...) za Veľké Chorvátsko. Dodnes sa mlčí o genocíde Srbov za II. svetovej, ktorú spáchali Chorváti. Aby som predišla podozreniam, že zatracujem internet:)) http://sk.wikipedia.org/wiki/Koncentra%C4%8Dn%C3%BD_t%C3%A1bor_Jasenovac...

    3.8.2012 15:41 AMD Faunom Alien
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ještírek Romney
    sa pozrieme dozadu, že problém je to ihrisko medzi Východom a Západom,... Východ je za Veľké Srbsko a Západ ( Nemecko...) za Veľké Chorvátsko

    Áno, aj takto by sa to naozaj mohlo pevedať a pojať. Srbové a Chorvati jsou si velmi blízcí, etnicky i jazykově, jazyk je velmi podobný, skoro až identický. Odlišnost tu je v tom v jaké sféře vlivu se vyvíjeli. Srbové v byzantském vlivu a pravoslaví, Chorvatí pod římským vlivem. Srbové se často rubali s Turky a Osmanskou říší, proto jsou možná trochu větší divočáci.

    Stejně to Kosovo vzniklo jenom proto, že si tam ty šmejdi postavili Camp Bondsteel. To spící iluminát kníže Bildeberg kupodivu nespal, když se uznávala nezávislost Kosova a jako jeden z prvních byl pro. Ten kníže Trautenberk je fakt někdy na facku. Kosovo je Srbsko.
    3.8.2012 14:03 SKK
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ještírek Romney
    keby šlo do tuhého, nás si Rusi dajú na olovrant:)
    gtz avatar 3.8.2012 22:12 gtz | skóre: 27 | blog: gtz | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ještírek Romney
    Bohužel jste hned na raně a než by z Nato došla pomoc tak by Vaše armáda vykrvácela. Těch pár stíhaček a pár tanků by je moc dlouho nezadrželo. No a myslím, že Ukrajina by se přidala k ivanům.
    - nejhorší jsou trpaslíci ... Ti Vám vlezou úplně všude
    3.8.2012 23:02 SKK
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ještírek Romney
    Gtz, prestaňte do mňa rýpať, lebo vás začnem tgrollovať:))).

    A netešte sa. Z BL sú Rusi v Brne ani nie o dve hodiny( ak pôjdu autobusom):)))

    gtz avatar 3.8.2012 23:15 gtz | skóre: 27 | blog: gtz | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ještírek Romney
    Já do Vás neryji. Já jsem jen poznamenal co je myslím pravda. Beru to tak, že Slovensko je na hraně Unie tedy i Nato a v případě nějakého průseru by Vaše armáda se snažila zastavit narušitele. Jenže i s těmi modernizovanými MIG-29 by si Ruské letectvo poradilo ráz-dva (myslím přesilou) a než by dorazily posily z CZ/PL/H tak by Vaše pozemní armáda měla hodně těžké ztráty. To co píšu psal nějaký Váš generál před pár lety. Tedy žádný trolling.
    - nejhorší jsou trpaslíci ... Ti Vám vlezou úplně všude
    3.8.2012 23:29 SKK
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ještírek Romney
    Tedy žádný trolling.
    to si ešte rozmyslím :-D
    Já do Vás neryji.
    ale keby sa vám chcelo, kľudne si na mne môžete brúsiť kosu(aby ste boli nachystaní na tých Rusov:))...

    (pokiaľ ide o vás osobne, vôbec by mi nevadilo, keby ste zase dobyli Nitru:), naozaj, žiaden zlý pocit, naopak)
    Мiriam avatar 3.8.2012 23:30 Мiriam | skóre: 3 | blog: rychlovarna_konvice | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ještírek Romney
    Asi to trochu narušilo panu SKK jeho křehkou nacionální hrdost, posily z CZ a hlavně z H bych nezmiňovala, to ho ještě více rozruší...
    MS-CHAPv2 jiz neni bezpecny ): dukaz, ze jsem skutecna osoba ;-)
    3.8.2012 23:34 SKK
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ještírek Romney
    ááá... miriam:))), už som si myslela, že ste na zraze KU
    Мiriam avatar 3.8.2012 23:35 Мiriam | skóre: 3 | blog: rychlovarna_konvice | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ještírek Romney
    já jsem abstinentka a na sexuální praktiky mají mladší :-(
    MS-CHAPv2 jiz neni bezpecny ): dukaz, ze jsem skutecna osoba ;-)
    3.8.2012 23:52 SKK
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ještírek Romney
    len aby naozaj nesfritzlovateli:)
    gtz avatar 3.8.2012 23:35 gtz | skóre: 27 | blog: gtz | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ještírek Romney
    panu SKK
    panu je to, ale paní :-)
    - nejhorší jsou trpaslíci ... Ti Vám vlezou úplně všude
    3.8.2012 23:49 SKK
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ještírek Romney
    ona miriam to dobre vie:), nemala by tak naivne predstierať, že je včerajšia:)
    3.8.2012 23:08 SKK
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ještírek Romney
    No, Ukrajinci Rusov nemusia, ale zase ich tam majú ako nasratých. Takže by tam asi vypukla obč. vojna. Ukrajinci sú nacionalisti, neviem či ste to v Prešove zistili. Ale tiež sa medzi sebou hádajú - tí pohraniční zo Zakarpatia sa cítia byť Rusínmi ( Lemkami a neviem čím ešte).
    gtz avatar 3.8.2012 23:19 gtz | skóre: 27 | blog: gtz | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ještírek Romney
    Já jsem byl v Přešově cca 1982/1983 a viděl jsem tak akorát kasárna, nějakou hospodu (DUKLA), Ražňany apod. Párkrát Košice a to bylo asi tak vše.
    - nejhorší jsou trpaslíci ... Ti Vám vlezou úplně všude
    3.8.2012 23:31 SKK
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ještírek Romney
    no jasne, Dukla:))... pár desiatok m od našej školy, takže sme tam sedeli stále..
    gtz avatar 3.8.2012 23:36 gtz | skóre: 27 | blog: gtz | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ještírek Romney
    Jen tam se točila Plzeň. Jinde tekl Šařiš a to se opravdu nedalo pít.
    - nejhorší jsou trpaslíci ... Ti Vám vlezou úplně všude
    3.8.2012 23:44 SKK
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ještírek Romney
    ja som vtedy ešte pivo pila,len keď nebolo nič iné a veľmi mi to nechutilo... my sme vtedy furt hľadali nejakú pravdu a chodili sme na víno...

    to už som vám asi vravela, že som Šarišu vymyslela reklamný slogan: ŠARIŠ - ŠKVŔN A ŠPINY SA ZBAVÍŠ!
    gtz avatar 4.8.2012 00:01 gtz | skóre: 27 | blog: gtz | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ještírek Romney
    On by zase tak špatný nebyl, problém byl ten, že to pivo nedokázal nikdo natočit a donést, aby to bylo pivo. Prostě bylo to teplé, skoro bez pěny ... To bude asi i tím, že tam pivo není to pravé co se tam pije :-) Pamatuji si, když jsme tam byli pomáhat jednomu statku tak jsme tam dostali domácí borovičku ... aúúúúúúúúú málem mi to vypálilo vnitřnosti a pár dní mi po tom bylo pěkně blbě. A od té doby borovičku nemusím :-)
    - nejhorší jsou trpaslíci ... Ti Vám vlezou úplně všude
    4.8.2012 00:14 SKK
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ještírek Romney
    tu ľudia pália skôr slivovicu a taká špecialita tu na okolí je drienkovica... borovička neviem, že by bola až taká typická...teraz nemáte problém kdekoľvek dostať akúkoľvek značku českého piva, naša regionálna zn. je Gemer:), ja to pijem( pivo) tak 2x do roka, takže hlavne aby to bolo studené a bola som smädná:)
    gtz avatar 4.8.2012 00:47 gtz | skóre: 27 | blog: gtz | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ještírek Romney
    co já vím co to tehdy bylo, ale slivovice určitě ne. Tu poznám, jsem snad z Moravy :-) Tehdy pokud si pamatuji byla to nějaká místní specialita, no přirovnal bych to k ruské samohonce. Byla to fakt síla, dal jsem si 3 pohárky a měl jsem dost. Pohárek == stakan == 1cl. Byl jsem rád, že jsem se nějak dostal do kasáren a od těch dob borovičku/vodku prostě nemusím :-)
    - nejhorší jsou trpaslíci ... Ti Vám vlezou úplně všude
    4.8.2012 10:35 SKK
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ještírek Romney
    Neviem čo pália východniari, borovička vždy bola najlacnejšia, tak sa to asi najviac pilo. Keď robia svadbu, kde je najmenej 100 ľudí, tak sa im to asi vyplatí.:) Ľudia pália pálenku z hocičoho. Barackovica, hruškovica, čerešňovica, jablkovica, vínovica, medovina...to by som povedala, že sa u nás pije viac než borovička. Ale neviem, ja keď už, tak radšej víno.
    4.8.2012 10:01 imploder | skóre: 11
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ještírek Romney
    Nechápu, co všichni na té pivní pěně vidí. Piju pivo, ne pěnu! Pěna mi v tom tak akorát překáží když je jí moc.
    gtz avatar 4.8.2012 10:47 gtz | skóre: 27 | blog: gtz | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ještírek Romney
    To se netýká pěny, to pivo bylo teplé, totálně bez pěny/chuti apod. Kdyby to pivo bylo chladnější tak by se ta chuť dala nějak překousnout.
    - nejhorší jsou trpaslíci ... Ti Vám vlezou úplně všude
    3.8.2012 23:45 SKK
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ještírek Romney
    v Dukle v kaviarni sa dalo objednať aj 2dcl mlieka... keď sme už nemali prachy tak sme sedeli pri mlieku:)
    3.8.2012 16:15 SKK
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ještírek Romney
    základ vidím v tom, že většina Slováků opravdu upřímně chtěla nezávislost.
    Bolo oveľa zložitejšie, ako je to podávané vo vašej TV,občas sa dívam na to spomínanie na rozdelenie na CT24 - a nepáči sa mi výber "hostí" zo Slovenska, ktorí referujú, ako to bolo podľa takej tej oficiálnej zjednodušenej schémy, ktorá sa ujala vo vašich médiách (aj nejakého nezávislého odborníka by bolo pozvať, nie len Mikloša, alebo Bútoru, ktorý to podľa mňa hodnotí tak, ako to redaktor od neho očakáva...).

    Predovšetkým v 89. ľudia nemali ani v päte, že by sme sa mali osamostatniť. Ja som čumela na hŕstku "národovcov" so slovenskou zástavou na námestí ako hrom do buka.Ľudia v strednom veku pokladali ČSR za svoju vlasť. Tie babky demokratky zamilované do Mečiara už medzičasom vymreli a mladšia generácia, čo sa narodila až potom už má teraz za svoju vlasť SR. Ale my nie- my sme väčšinou stále čechoslováci.Nech je o tom reč kedykoľvek, kdekoľvek s ľuďmi okolo mojej generácie- všetkých rozdelenie zaskočilo a bolelo.
    gtz avatar 3.8.2012 22:16 gtz | skóre: 27 | blog: gtz | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ještírek Romney
    no nedávno jsem četl, že Mečiar blahořečil rozdělení. "Vzkázal, že kdyby se republika před 20 lety nerozdělila, bylo by nyní Slovensko jen bezvýznamným evropským regionem."
    - nejhorší jsou trpaslíci ... Ti Vám vlezou úplně všude
    3.8.2012 22:43 SKK
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ještírek Romney

    http://blog.aktualne.centrum.cz/blogy/fabiano-golgo.php?itemid=11961

    Mečiar sa najprv bil do pŕs, že je proti rozdeleniu a potom zas za zásluhy o slovenskú štátnosť. Spolu s otcom vlasti Gašparkom:).Ešte sv. Augustín Marián Húska a komická trojica je komplet.

    http://www.tyzden.sk/lampa/rozpad-ceskoslovenska.html

    3.8.2012 13:14 jozka | skóre: 19 | blog: jozkovo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ještírek Romney
    Prnví incident začal ve slovinsku pokud si to dobře pamatuju kdy slovinci napadli nějakej státní přechod a povraždili činitele režimu.
    Tak to si pamatujes blbe, slovinci a chorvati vyhlasili,ze se od urcityho data odtrhnou. No a po tomhle datu nastoupila slovinska domobrana na JNA, ti se nekde nechali odzbrojit, nekde ne a uz se to mazalo. Po par dnech pochopili, ze to nema smysl a dohodli se na stazeni.
    3.8.2012 13:27 xxxxxxxxxxx | skóre: 13 | blog: rhrtshrth
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ještírek Romney
    Vidíš to pamatuju si to blbě. :-) Jo asi tak nějak to bylo. :-)
    3.8.2012 11:49 jeleniste | skóre: 13 | blog: Prokustovo lože
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ještírek Romney
    To, že v minulosti řešili naše problémy, neznamená, že něčemu prospějou jejich vojáci a radary po evropě. Mě osobně sere jakákoliv nenávistná rétorika, nepřeju si jakýkoliv války a jakýkoliv bouchačky u sebe za barákem. Nelíbí se mi, když se nafoukanej mormon prochází po evropě, nafukuje se a šíří paranoiu.
    Nejsem blbý, jen se hloupě ptám
    3.8.2012 12:04 Randy_Sh
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ještírek Romney
    Mě osobně sere jakákoliv nenávistná rétorika, nepřeju si jakýkoliv války a jakýkoliv bouchačky u sebe za barákem.

    Já si také nepřeju válku, ale to nezastaví ty lidi, kteří si válku přejí. A potom se americká "bouchačka za barákem" bude sakra hodit, protože Evropa je zcela neschopná.

    3.8.2012 12:14 AMD Faunom Alien
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ještírek Romney
    A kdo si přeje válku?
    3.8.2012 12:18 xxxxxxxxxxx | skóre: 13 | blog: rhrtshrth
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ještírek Romney
    Elity. Akorát to zaobalujou jako obraný akt, vyvážení demokracie, nebezpečí teorismu, šíření idelologie, atd... a prodávaj to ovcím skrze media(televzi, noviny, rádia, atd...). Pak to většinová populace sežere i navijákem a šup do boje! :-) Prasata... :-(
    3.8.2012 12:20 Randy_Sh
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ještírek Romney
    To nevím, ale stát se může cokoliv. Po WWI to také vypadalo, že žádná další válka už nebude. Když se podívám se na ekonomické vyhlídky Evropy, tak mě to velkým optimismem nenaplňuje.
    3.8.2012 13:29 jeleniste | skóre: 13 | blog: Prokustovo lože
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ještírek Romney

    A potom se americká "bouchačka za barákem" bude sakra hodit, protože Evropa je zcela neschopná.

    A kdo mě zaručí, že americký bouchačky budou hájit zájmy, který se budou líbit mě? Že nebudou zase honit nějakýho imaginárního nepřítele, vyzbrojovat nějaký zatracený gerily?
    Nejsem blbý, jen se hloupě ptám
    3.8.2012 16:39 alkoholik | skóre: 40 | blog: Alkoholik
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ještírek Romney
    Jasne, amici nemeli s Hitlerem nic spolecneho a uz vubec je nepodporovali.
    3.8.2012 18:56 Randy_Sh
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ještírek Romney
    USA nasadily do boje proti nacistickému Německu miliony mužů, desetitisíce letadel a tanků a gigantické množství válečného materiálu. Také podporovaly své Spojence obrovskými bezplatnými dodávkami všeho druhu, nemluvě o půjčkách atd. Zkuste specifikovat, jak velký byl objem podpory Německa ve srovnání s výše uvedenými fakty? Padesát procent? Deset procent? Nula nula nic?
    3.8.2012 19:56 SKK
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ještírek Romney

    Randy, je to od veci:), ale našla som článok hodný úvahy , pri ktorom som si o.i. spomenula na vás a na mnohé diskusie na túto tému. Tu je:).

    3.8.2012 22:53 AMD Faunom Alien
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ještírek Romney
    Tak bezplatné dodávky to rozhodně nebyly. Ale je fakt, že UK to hodně hodně pomohlo, to by byli bez lend lease totálně v pr...
    3.8.2012 23:23 Randy_Sh
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ještírek Romney
    Lend-Lease byl dar US daňových poplatníků spojencům, kteří po válce zaplatili jen zlomek ceny, pokud vůbec.
    4.8.2012 09:03 alkoholik | skóre: 40 | blog: Alkoholik
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ještírek Romney
    Jezis, ty jsi naivni. Mas to i na wiki:
    Británie splatila svůj dluh z válečné půjčky, jejíž celková výše činila 30 miliard dolarů, do posledního dolaru. Poslední splátku podle Dohody o půjčce a pronájmu zaplatila v prosinci 2006.
    Pro amiky proste byla 2.SV neskutecne vynosny kseft. Staci se podivat, kde byla jejich ekonomika po valce ve srovnani s kymkoliv.
    4.8.2012 11:49 Randy_Sh
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ještírek Romney
    Jezis, ty jsi naivni. Mas to i na wiki:
    Británie splatila svůj dluh z válečné půjčky, jejíž celková výše činila 30 miliard dolarů, do posledního dolaru. Poslední splátku podle Dohody o půjčce a pronájmu zaplatila v prosinci 2006.
    Pro amiky proste byla 2.SV neskutecne vynosny kseft. Staci se podivat, kde byla jejich ekonomika po valce ve srovnani s kymkoliv.

    Naivní nejsem, to jen ty neumíš hledat a spoléháš se na špatné zdroje. Odkazuješ na tuto půjčku, která s Lend-Lease nemá téměř nic společného. Primárně šlo o půjčku na poválečnou obnovu britského hospodářství, které bylo zcela vyčerpané. LL dodávky do ní byly započítány jen částečně (pouze vybavení, které nebylo zničeno v boji a které si GB ponechala) a navíc za pouhou desetinu ceny. Nemluvě o velmi nízkém 2% úroku. Opravdu skvělý kšeft pro USA.

    4.8.2012 13:05 alkoholik | skóre: 40 | blog: Alkoholik
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ještírek Romney
    Bylo to obycejne copy & paste z wiki clanku Zákon o půjčce a pronájmu. Jsi si 100% jisty, ze to mam spatne?
    Valka je kseft, my jsme zaplatili valecne vylohy anglicanum a ti zase americanum.
    4.8.2012 15:46 Randy_Sh
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ještírek Romney
    Bylo to obycejne copy & paste z wiki clanku Zákon o půjčce a pronájmu. Jsi si 100% jisty, ze to mam spatne?

    V české wiki to mají špatně. Autor to prostě tak úplně nepochopil.

    Valka je kseft, my jsme zaplatili valecne vylohy anglicanum a ti zase americanum.

    Přesněji řečeno - každý přispěl podle svých možností, ale většinu zaplatil US daňový poplatník.

    4.8.2012 13:34 SKK
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ještírek Romney

    článok od novinára, ukrajinského Žida, žijúceho na Slovensku, ktorý je slovenským " nacionalistom":)), bol poslancom za SNS - rozhodne nekonformná osoba

    http://www.chelemendik.sk/sunrak_ameriky.htm

    4.8.2012 16:23 Randy_Sh
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ještírek Romney

    Je to neuvěřitelná snůška nesmyslů. Ten člověk vůbec neví, o čem mluví a absolutně si neověřoval fakta. Opravdu se takový ňouma uživí jako novinář? To se mi nechce věřit.

    USA sú na prvom mieste vo svete tak v celkovom počte vrážd, ako aj v ich prepočte na jedného obyvateľa.

    Podívejte se sem. Úroveň vražd v USA je 4,7 na 100 000 obyvatel a rok. Je to sice více než v Evropě, ale do prvního místa na světě mají velmi daleko. Navíc většinu vražd páchají černoši, kteří se střílejí mezi sebou.

    Periodicky dochádza ku krvavým roztržkám medzi žiakmi na školách

    Navzdory médiím násilí na školách spíše klesá. Přepočteno na hlavu připadá ročně jedna školní vražda či sebevražda na 2,7 milionu studentů. To už nezní tak senzačně, že?

    alebo k prejavom syndrómu Charlesa Whitemana (amerického maniaka, ktorý zo strechy univerzity ostreľoval chodcov a takýmto spôsobom pripravil o život niekoľko desiatok ľudí)

    Ten člověk se jmenoval Charles Whitman, nikoliv Whiteman. Nezabil několik desítek lidí, ale "pouze" 16. Z toho 14 lidí zastřelil a dva ubodal (manželku a matku). Při pitvě se ukázalo, že měl nádor na mozku, který nejspíš ovlivňoval jeho chování.

    pavlix avatar 4.8.2012 16:25 pavlix | skóre: 54 | blog: pavlix
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ještírek Romney
    Je to neuvěřitelná snůška nesmyslů. Ten člověk vůbec neví, o čem mluví a absolutně si neověřoval fakta. Opravdu se takový ňouma uživí jako novinář? To se mi nechce věřit.
    Po přečtení Klímova článku o internetu se už nedivím ničemu.
    Já už tu vlastně ani nejsem. Abclinuxu umřelo.
    4.8.2012 17:02 SKK
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ještírek Romney

    no, ja som Vaše protiargumenty očakávala:)... je otázne, či je niekoľko rokov dosť dlhé obdobie, aby sa dalo povedať, aký má naozaj trend nejaký spol. jav, len pár rokov pred dozadu bola uverejnená menej senzačná správa

    http://spravy.pravda.sk/kriminalita-v-usa-rastie-tento-trend-asi-zotrva-ftd-/sk_svet.asp?c=A060919_080019_sk_svet_p12

    Keď nerastie násilie na školách, prečo sa potom konajú svetové konferencie, ktoré sa ním zaoberajú? Prečo majú školy povinne vypracovávať " proti šikanovaniu" ... to si asi niekto iba vymyslel nejaký problém, aby mal v úrade čo robiť:). Konferencie a programy na papieri nič nevyriešia, to je teda fakt. Ale že to má rastúci trend pozná každý, kto so školou v praxi je v dennom styku. Dokonca aj jej náhodní návštevníci, ktorí už len krútia hlavami, ak to porovnajú s tým, čo si pamätajú sami.

     

    New York 17. apríla (TASR) - Noviny Philadelphia Inquirer získali prestížnu Pulitzerovu cenu za službu verejnosti, a to za "prieskum všadeprítomného násilia v školách mesta". Informovala o tom dnes Kolumbijská univerzita, ktorá tieto americké ocenenia v oblasti žurnalistiky udeľuje.

    Všetci strelci zo škôl nádory na mozgu nemajú.

    Chelemendik má, ako som napísala prv, na veci svojské pohľady, ale za úvahu tie jeho konštatovania stavu a prognózy aj tak stoja.

    4.8.2012 17:03 SKK
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ještírek Romney
    povinne vypracovávať programy proti šikanovaniu
    4.8.2012 17:21 SKK
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ještírek Romney

    na druhej strane, Chelemendika ako osobu beriem s rezervou a keď mi chodili od českých známych kópie údajného Lasicovho článku, tak som hneď odpisovala, že je to blbosť a že to na prvý pohľad nie sú ani Lasicove názory ani jeho štýl http://www.sme.sk/c/6019561/lasica-sa-distancuje-od-textu-na-webe.html. Ale to neznamená, že niektoré tie trendy vývoja USA v tom článku nevystihol ( je novinár - podnikateľ , ktorého živí popularita a slovanofil (?)Ten článok zostavil z názorov, ktoré sa mu osobne hodia do jeho koncepcie sveta, ale to neznamená, že je to iba znôška nezmyslov, ktoré nestoja za premýšľanie.

    4.8.2012 17:26 SKK
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ještírek Romney

    oprava odkaz na ten článok o rastúcej krim. v USA spred niekoľkých rokov

    4.8.2012 17:58 Randy_Sh
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ještírek Romney
    Proč se nepodíváte na nějaký lepší a komplexnější zdroj namísto jednoho článku ze slovenských novin? Zde je to přehledně zpracováno. Jak můžete vidět, např. vraždy systematicky klesají od začátku 90. let. V roce 1991 bylo spácháno 9,8 vražd na 100 tisíc obyvatel. Do konce tisíciletí to výrazně kleslo na 5,6 a v následujících letech trend víceméně stagnoval kolem tohoto čísla. Koncem minulé dekády nastal další poměrně výrazný pokles (4,8 v roce 2010), tím se USA vrátily na úroveň 60. let. Takže váš článek v Pravdě neměl pravdu ve své předpovědi.
    4.8.2012 18:08 AMD Faunom Alien
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ještírek Romney

    Mňo já jsem to teda celý nečet, jenom kousek. Ale ten začátek mi přijde vcelku dobrý, to imperiální přehřátí je celkem výstižné. Vždyť Spojené státy mají jedny z největších výdajů na zbrojení, ne-li největší. Nevím teda kolik je to na HDP, můžeš to někde najít Brandy. Co neustále pohledávají třeba v Afghánistánu, když už je to dávno nad jejich ekonomické možnosti? Dyť to stojí závratné peníze, to jejich hraní na vojáčky a četníka, když vzhledem k těm vynaloženým investicím to to nemá skoro žádný efekt. I ten SSSR to pochopil a odtáhnul dřív než Američani.

    Kdy už konečně pochopí, že kmenovou společnost nepředělají na žádnou demokracii, i kdyby tam strávili 30 let. Tyhle tzv. boje proti terorismu s téměř nulovými výsledky jsou už jsou dávno nad jejich ekonomické možnosti. A nutno podotknout, že tuhle spirálu hraní na vojáčky roztáčejí především republikánští prezidenti.
    4.8.2012 18:16 Randy_Sh
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ještírek Romney
    Kdy už konečně pochopí, že kmenovou společnost nepředělají na žádnou demokracii, i kdyby tam strávili 30 let.

    S tím souhlasím. Chtělo by to deklarovat vítězství a vypadnout. Nechal bych tam jen pár základen pro bezpilotní letouny.

    . A nutno podotknout, že tuhle spirálu hraní na vojáčky roztáčejí především republikánští prezidenti.

    Tak schválně - kteří prezidenti zavedli USA do WWI, WWII, Koreje a Vietnamu? Mně to vychází 4:0 pro demokraty. Republikáni to válčení nějak flákají.

    4.8.2012 18:24 AMD Faunom Alien
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ještírek Romney
    No tys to posoudil z hlediska konfliktů. Ale kdybys to vzal nějak z celkových nákladů na zbrojení, tak by to bylo taky zajímavé, ale to bude těžký to to nějak sesumírovat. Reagan třeba taky nebyl pořádně v žádným konfliktu(teda snad kromě Granady a vyzbrojování nějakých guerill) a náklady na zbrojení byly astronomické.
    4.8.2012 18:32 SKK
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ještírek Romney
    v každom prípade, vojna v USA pomohla prekonať krízu a roztočiť kolesá ekonomiky... USA z vojny profitovali, nastala konjunktúra( na nejaký čas, kým sa neobjavila nutnosť ďalšej vojničky:))
    4.8.2012 19:01 Randy_Sh
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ještírek Romney
    Vzhledem k tomu, že válka je nákladnější než mírové zbrojení, tak i náklady vycházejí hůře pro demokraty. Druhý graf zde. Reaganovo zbrojení v 80. letech i Bushova válka s terorem byly výrazně levnější než zmiňované čtyři velké války demokratů.
    4.8.2012 20:49 Ondrej 'SanTiago' Zajicek
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ještírek Romney
    kteří prezidenti zavedli USA do WWI, WWII, Koreje a Vietnamu? Mně to vychází 4:0 pro demokraty.
    No, to si vynechal minimalne 1. a 2. Irackou valku a valku v Afghanistanu.
    4.8.2012 21:01 Randy_Sh
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ještírek Romney
    To jsem vynechal, ale ve srovnání s výše zmíněnými konflikty šlo o drobné policejní akce.
    4.8.2012 21:30 Ondrej 'SanTiago' Zajicek
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ještírek Romney
    To byla tak ta 1. iracka valka (persky zaliv). Podle [1] byly US naklady (financni, v realnych cenach, tedy po zakalkulovani inflace) na valku v Afghanistanu srovnatelne s valkou v Korei a s WW1, Irak pak srovnatelny s Vietnamem. WW2 je pak o rad jinde.

    Samozrejme, pokud to budes porovnavat podle podilu na HDP misto podle realnych cen, tak ti vyjdou jine vysledky (protoze za tech 50 let HDP podstatne rostlo).

    [1] http://www.fas.org/sgp/crs/natsec/RS22926.pdf
    4.8.2012 21:54 Randy_Sh
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ještírek Romney
    To byla tak ta 1. iracka valka (persky zaliv).

    Záleží, jak to definujeme. Pokud vezmeme počet mrtvých Američanů, tak 2. válka v Iráku je o řád níž než Vietnam nebo Korea (4 500 proti 58 000 a 40 000). Další velký rozdíl je v tom, že po Vietnamu byly US ozbrojené složky plně profesionalizovány.

    Podle [1] byly US naklady (financni, v realnych cenach, tedy po zakalkulovani inflace) na valku v Afghanistanu srovnatelne s valkou v Korei a s WW1, Irak pak srovnatelny s Vietnamem. WW2 je pak o rad jinde.

    To je otázka, jestli brát jen peníze nebo podíl na HDP. Moderní válka má své náklady - např. profesionální voják bere podstatně vyšší plat než odvedenec. Vybavení současných vojáků je také podstatně dražší než v 60. letech. Na základnách je v každém stanu klimatizace. O tom se dříve vojákům ani nesnilo. Klimatizaci pohání elektřina vyrobená naftovým generátorem a palivo se dopravuje přes půl světa.

    4.8.2012 22:16 Ondrej 'SanTiago' Zajicek
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ještírek Romney
    Pokud vezmeme počet mrtvých Američanů,
    Jasne, ale prislo mi, ze tento thread se spis tykal nakladu nez mrtvych (viz Faunomuv post o nekolik postu vys).
    To je otázka, jestli brát jen peníze nebo podíl na HDP.
    Pokud porovnavame konflikty jako takove, tak mi dava vetsi smysl porovnavat realne naklady. Rust HDP proste umozni statu vest vetsi (ci lepe vybavene) valky.
    4.8.2012 22:20 Ondrej 'SanTiago' Zajicek
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ještírek Romney
    palivo se dopravuje přes půl světa.
    Kdyby jen palivo. Co jsem slysel tak i ty B2 litaly na jednotlive mise pres pul sveta ze zakladen v USA.
    4.8.2012 18:23 SKK
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ještírek Romney
    wikipédia mi nepríde ako najvýznamnejší zdroj na spoľahlivé odborné analýzy:)... už som tam našla vo všelijakých článkoch kopec sporných faktov a chýb( záleží iež od autor článku, z akých prameňov čerpal a keď nie je vyslovene odborník napr. na kriminalitu, tak by bolo ozaj dobré to s niečím konfrontovať alebo sa opýtať ľudí, ktorí sa trochu zaoberajú podobnou problematikou na ich názor...

    ja tvrdím iba, že ten čiastkový výsledok môže byť iba náhodný a dočasný, a že ako som minule upozornila, ako neodborníci nemôžeme vedieť, nakoľko tie výsledky ovplyvnili metódy, ktoré v tom št. výskume boli použité aj iné faktory (napr. zmen noriem oprotgi minulosti)... aj tak ako som sa dočítala zo 100 Američanov 30 má nejaký trest, nepodmienečný alebo je v podmienke...( ak si dobre pamätám číslo)... tak to nie je málo
    4.8.2012 18:49 Randy_Sh
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ještírek Romney
    wikipédia mi nepríde ako najvýznamnejší zdroj na spoľahlivé odborné analýzy:)... už som tam našla vo všelijakých článkoch kopec sporných faktov a chýb( záleží iež od autor článku, z akých prameňov čerpal a keď nie je vyslovene odborník napr. na kriminalitu

    Zrovna tento článek čerpá z tzv. Uniform Crime Report od FBI. To byste mohla uznat jako seriozní zdroj. Nebo ne?

    aj tak ako som sa dočítala zo 100 Američanov 30 má nejaký trest.

    Tohle platí jen pro černé Američany. U bílých je toto číslo podstatně nižší.

    4.8.2012 19:27 SKK
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ještírek Romney
    no vidíte... a prečo akurát pre čiernych, na to veľmi dobre odpovedá Chelemendik:)... nemá to len tak vycucané z vlastného prsta, to, že chudoba = nízke vzdelanie=problémy a násilie v rodinách, ktoré začínajú ekonomickými= bezvýchodiskovosť, bezperspektívnosť = asociálne a kriminálne správanie sú spojené nádoby potvrdzujú výskumy tiež ( a žiadne seriózne výskumy nepotvrdzujú rasovú podmienenosť týchto javov)
    4.8.2012 19:29 SKK
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ještírek Romney
    vy totiž vynecháte nehodiace sa súvislosti a jednoducho uzavriete, že ak väčšina odsúdených sú černosi, tak černosi majú sklon ku kriminalite , ak väčšina černochov má nízke vzdelanie a robia podradné práce alebo sú odkázaní na soc. dávky, tak sú menej inteligentní, neschopní a leniví a to má rasové príčiny
    4.8.2012 20:59 Randy_Sh
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ještírek Romney
    Ano, tohle si myslím a mám to podepřené fakty.
    4.8.2012 21:12 SKK
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ještírek Romney
    Nemyslíte správne. Vy primaočiaro odvodzujete zločinnosť černochov od ich podielu na kriminalite. Lenže vyslovme hypotézu, že kriminalita súvisí s chudobou, vzdelním a s izoláciou, so životom v ghetách. A porovnajme zločinnosť černochov z vyššej vrstvy, so vzdelaním a vyšším spol. statusom a črnochov z ghet. Čo asi zistíme. Ďalej porovnajme zločinnosť bielych a čiernych z rovnakých pomerov. Náte to tam niekde v tých štatistikách?
    Мiriam avatar 4.8.2012 21:18 Мiriam | skóre: 3 | blog: rychlovarna_konvice | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ještírek Romney
    Černoch z nižších sociálních vrstev podle vás není černoch?
    MS-CHAPv2 jiz neni bezpecny ): dukaz, ze jsem skutecna osoba ;-)
    4.8.2012 23:01 SKK
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ještírek Romney
    nie, len miriam podľa mňa nie je miriam:)
    4.8.2012 21:33 Randy_Sh
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ještírek Romney
    Ďalej porovnajme zločinnosť bielych a čiernych z rovnakých pomerov.

    Tohle je jen žonglování s fakty. Samozřejmě, že ve skupině "slušní, vzdělaní a pracující černoši" bude kriminalita přibližně stejná jako ve skupině "slušní, vzdělaní a pracující běloši". To samé bude platit pro skupiny "černí nevzdělanci, flákači a kriminálníci" a "bílí nevzdělanci, flákači a kriminálníci" Ale nikam jsme se tím neposunuli, protože pořád zůstává otázka, proč je rozdělení do skupin tak výrazně různé u černochů a bělochů.

    4.8.2012 22:58 SKK
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ještírek Romney
    To nie je žiadne žonglovanie. Ak zistíte, že v rovnaje soc. skupine nie sú významné rozdiely medzi čiernymi a bielymi v schopnostiach resp. kriminalite, znamená to, že to nesúvisí s rasou ale so soc. postavením.
    Ale nikam jsme se tím neposunuli, protože pořád zůstává otázka, proč je rozdělení do skupin tak výrazně různé u černochů a bělochů.
    Samozrejme. Ak si chceme položiť túto otázku, musíme a pýtať, ako tie rozdiely medzi černochmi a belochmi v Amerike vznikli. Keď budeme skúmať napr. soc. postavenie a súvislosť s etnickým pôvodom, na čo prídeme? Keď príslušníci americkej hornej vrstvy majú anglické a franc. korene, môžeme na základe toho usudzovať, že Franc. alebo Briti sú "vyššia rasa"?

    Ak medzi slovanskými imigrantami boli najmä robotníci z chudobných štvrtí, ktorí sa vypracovali tak nanajvýš do nižšej strednej vrstvy, môžeme na základe toho usudzovať, že je to preto, že majú nižšie IQ ako anglosasi?

    Môžeme povedať, že ak Židia sú úspešní finančníci, obchodníci a právnici, je to preto, že sú ,,vyvolení ", že majú nejaké špeciálne vlohy súvisiace s ich semitským pôvodom- alebo to musíme skúmať v historickom kontexte a pýtať sa, ako sa doatali k týmto povolaniam, ktoré sa u nich dedia po generácie, a prečo? Budeme brať do úvahy, že veriaci Žid sa odmala v židovskej škole už v stredoveku učí písať a čítať, aby mohol študovať sv. knihy, že sa stal úžerníkom, lebo kresťania nemohli z nábož, dôvodov mať také nečisté povolanie? A že tým pádom jeho potomkovia boli najímaní šľachticmi, aby i spravovali majetok, dane, rozbvehli obchod a podnikanie...? že žid si peniaze z nábož. dôvodov nikdy neprepíjal a neprehrával v kartách a chápal vzdelanie ako jediné, s čím môže ujsť pred pogromom? Ale vypovedá to niečo o jeho bilogicky podmienených predpokladoch na to, aby zarobil ( na druhých:)) veľké prachy?
    4.8.2012 23:40 Randy_Sh
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ještírek Romney
    Ak zistíte, že v rovnaje soc. skupine nie sú významné rozdiely medzi čiernymi a bielymi v schopnostiach resp. kriminalite, znamená to, že to nesúvisí s rasou ale so soc. postavením.

    Jenže stále zůstává otázka, jestli sociální postavení souvisí s rasou. Proč je mezi černochy víc chudých než mezi bělochy? Kvůli skvrnám na Slunci nebo jsou černoši línější a hloupější? Všimněte si zajímavého faktu. V roce 2006 nedokončilo středoškolské vzdělání 25,7% hispánských chlapců a 18,1% hispánských dívek. Je tedy zjevné, že vliv sociálního postavení na dosažené vzdělání není zase velký, ale jde hlavně o individuální snahu.

    Budeme brať do úvahy, že veriaci Žid sa odmala v židovskej škole už v stredoveku učí písať a čítať, aby mohol študovať sv. knihy, že sa stal úžerníkom, lebo kresťania nemohli z nábož, dôvodov mať také nečisté povolanie?

    To je přesně ono. Židé kladou velký důraz na vzdělání, zatímco černoši se místo přípravy na vyučování radši podívají v televizi na basket, případně se do vůbec do školy neobtěžují přijít. Z toho pak plynou další problémy - špatné vzdělání znamená špatnou práci, proto raději prodávají drogy atd.

    5.8.2012 00:15 SKK
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ještírek Romney
    podľa mňa sociálne postavenie nesúvisí s rasou, ale súvisí s rasizmom...

    to, že sa v Európe na rozdiel od takej Afriky alebo rozvinula technologicky vyspelá civilizácia asi bude najviac súvisieť s klímou, geografickými podmienkami a spôsobmi získavania potravy... ale to neznamená, že kultúra ta schopnosti tých prírodných národov, kde ľudia ostali pri zbere a love, prípadne pastierstve, sú menejcenné... len sú dosť ťažko použiteľné v technicky vyspelej civilizácii, ktorá vďaka tej technickej prevahe ovládla svet

    a potom tu sú ešte aj demografické podmienky ( hustota obyvateľstva, ktorá rástla tam, kde bolo dosť potravy, tj tam, kde a rozvinulo poľnohosp., čo viedlo k vzniku štátov a formovaniu národov)... ďalej náboženské, politické faktory, súvisiace s predošlými... to všetko je zložitý komplex podmienok, ktoré po generácie ovplyvňovali vývoj v jednotlivých častiach sveta

    a ten, čo mal technolog. a mocenskú prevahu si podrobil toho, čo bol slabší a o.i. nerešpektoval jeho osobitosti a jeho kultúru, ale snažil sa ho v čo najkratšom čase asimilovať, viď príklad severoam. Indiánov, ktorým ukradli nielen pôdu, ale aj ich kultúry a nútili im cudziu, ktorej nerozumeli, a zničili ich nielen fyzicky , ale aj morálne... v tých rezerváciách na nehostinných miestach tie ich izolované zvyšky, čo prepadli alkoholu ( o.i. nie sú takí odolní voči nemu ako bieli ) nemohli predsa "držať krok" s bielymi a aj tým, čo a snažili sami asimilovať to trvalo aj z dôvodov rasovej diskriminácie dlhšie než nejakému imigrantovi z Írska
    5.8.2012 00:20 SKK
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ještírek Romney
    tie na okraj vytlačené skupiny nevnímajú zákony majoritnej spoločnosti, ktorá je pre nich nepriateľským prostredím, navyše ako svoje vlastné...nevnímajú tú spoločnosť, ktorá ich odmieta a vytláča na okraj do ghet ako svoju... ale ako nepriateľa... a aj to je príčina kriminality
    5.8.2012 01:17 SKK
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ještírek Romney

    mne to tak pripadá, že ste v armáde, alebo ste boli, či chceli byť:)... ja vás vidím v takej elegantnej poľnej uniforme:))) Dobrúúúú noc

    5.8.2012 11:04 SKK
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ještírek Romney
    V roce 2006 nedokončilo středoškolské vzdělání 25,7% hispánských chlapců a 18,1% hispánských dívek. Je tedy zjevné, že vliv sociálního postavení na dosažené vzdělání není zase velký, ale jde hlavně o individuální snahu.
    A to ste vyčítali z akých údajov, že vplyv soc. postavenia na hodnotový rebríček( oceňovanie vzdelania), nemá vplyv? Máte tam údaje o tom, z akého soc. prostredia ( z akej soc. vrstvy) boli tí Hispánci s tými lajdáčkami- záškoláčkami? :)

    Soc. vrstvu si vymedzíme z hľadiska príjmov, čo v Amerike a nielen tam znamená napr. aj spôsob, miesto bývania(štvrť), spôsob a miesto trávenia voľného času (streetdance na ulici alebo vo výberovom klube s vysokým členským:)), výber školy (štátna, súkromná, pre deti čo majú na školné a pre tie, ktoré naň nemajú), kultúrne vzorce a vzory (vodcovia mládežníckych gangov, alebo ako to poznáme z amer. seriálov:) prezidentka študentského parlamentu, kráľovná školského plesu, najlepšia mažoretka:))... Koľko hispánskych rodín býva v štvrti pre strednú vrstvu (ak niekde ešte nejaké zvyšky str. vrstvy ostali)- a koľko ich býva v prostredí, kde ťažko stretnete človeka s vyšším vzdelaním a s hodnotovým rebríčkom, v ktorom má vzdelanie a vedenie väčší význam?

    Máte takú hĺbkovú analýzu, odkiaľ pochádzali tí hispánski neúspešní školáci?
    5.8.2012 11:22 Randy_Sh
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ještírek Romney
    A to ste vyčítali z akých údajov, že vplyv soc. postavenia na hodnotový rebríček( oceňovanie vzdelania), nemá vplyv?

    Samozřejmě, že sociální postavení má vliv. Ale není to jediný faktor a v konečném důsledku závisí na snaze konkrétního člověka. Jak je vidět, hispánské dívky se snaží podstatně víc než chlapci, i když pocházejí ze stejných poměrů. Další otázka je, co by se s tím vlastně dalo dělat. Měli bychom děti ze sociálně slabých rodin poslat na převýchovu do sociálně silných? To by neprošlo.

    5.8.2012 11:39 imploder | skóre: 11
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ještírek Romney
    Pro hispánce konkrétně z toho nevyplývá nic, pokud to nesrovnáme s údaji pro ostatní rasy, ono to totiž bude pro chlapce a dívky různé u všech ras.

    Četl jsem v novinách článek o maturitách v ČR a tam vyšla zajímavá skutečnost: holky mají v průměru lepší známky, ale u zkoušek v průměru horší výsledky. Vysvětlení, proč to tak je, se nabízí víc.
    5.8.2012 15:20 SKK
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ještírek Romney
    ja som bola úplne opačný prípad:)... musela som s chalanmi- s našou ministerskou radou:) absolvovať postupku pred reparátom a neraz mi pred vysvedčením horelo za pätami, a zmaturovala som na čisté 1
    5.8.2012 16:33 AMD Faunom Alien
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ještírek Romney
    pokud to nesrovnáme s údaji pro ostatní rasy, ono to totiž bude pro chlapce a dívky různé u všech ras.
    Hispánec není žádná rasa. I když je to problematičtější, páč Hispánec je tak trochu rasový voříšek a míšenec. Ale v podstatě by to měl být běloch. Pro tyhle lidi maj kolonku latinos či Hispanics, protože jsou dementní.

    Jinak to jejich dělení bude v základě na čistě bílé, přičmoudlé a nejpřičmoudlejší, tak bych to asi definoval. Akurát ta jejich kolonka "native Americans", což jsou Indiáni, tak s tou se teda trefili dobře.

    5.8.2012 17:40 SKK
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ještírek Romney
    Pro tyhle lidi maj kolonku latinos či Hispanics, protože jsou dementní.
    To ako prečo by mali byť dementní? Že majú inú mentalitu? Za dementných mali Američania aj Írov, Talianov a nakoniec nás, Slovanov. Teraz nás na spodných piečkach rebríčka nahradili Hispánci. To miešanie vyzerá aspoň čo do ich vzhľadu zdravé.
    5.8.2012 17:45 AMD Faunom Alien
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ještírek Romney
    Tím jsem myslel, že ti američtí kolonkovači jsou dementní, ne Hispánci. Jsem se blbě vyjádřil.
    5.8.2012 17:53 SKK
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ještírek Romney
    :)) mi to k vám nesedelo
    5.8.2012 17:53 Randy_Sh
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ještírek Romney
    Ale v podstatě by to měl být běloch.

    Ono je to složitější. Většina Hispánců sice jsou běloši, ale Hispánec může být i černoch nebo dokonce Asiat.

    5.8.2012 19:35 imploder | skóre: 11
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ještírek Romney
    Ale houby. Za hispánce považují přistěhovalce ze zemí Latinské Ameriky a může jít o jakoukoliv rasu - nejčastěji jde o bělocha nebo míšence, ale může jít i o čistého indiána, černocha nebo asiata. Rasa a "hispanic vs non-hispanic" se ve statisikách uvádí zvlášť, je to na sobě nezávislé. Obvykle se dávají do kontrastu hispánští a nehispánští běloši. Hispánec je prostě někdo z Latinské Ameriky. Přistěhovalci z různých blízkovýchodních zemí a podobní více či méně přičmoudlí nejsou žádní hispánci.
    5.8.2012 20:11 AMD Faunom Alien
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ještírek Romney
    No právě proto je to ujeté. Jak může být Hispánec černoch nebo dokonce Indián? Hispánec je prostě každý kdo přijde jižně od hranic z Mexikem. Oni to hodí do jednoho všeobjímajícího pytle. Pro Evropana Je Hispánec něco jako Španěl nebo přičmoudlejší běloch, tam to holt pojali jinak.
    5.8.2012 20:46 imploder | skóre: 11
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ještírek Romney
    Nevím teda pro jakého Evropana. Čech by nejspíš přičmoudlejšího bělocha považoval za cigána nebo nějakého araba, kdyby ses tady lidí zeptal, co je to hispánec, asi by dost z nich nevědělo. V USA se ten pojem používá, protože tam existuje masivní imigrace z Mexika a jiných latinskoamerických zemí, do Evropy tak nejdou.

    Co je ujetého na tom, že hispánec může být jakékoliv rasy? Američan (myšleno z USA) taky může být jakékoliv rasy a pořád je to Američan.
    5.8.2012 21:22 SKK
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ještírek Romney

    nehádajte sa , chlapci:)) toto všetko je latino a a títo všetci sú Hispánci, nádhera, energia

    5.8.2012 22:03 AMD Faunom Alien
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ještírek Romney
    Já vím, že jde o slovíčkaření, ale mě to stejně přijde absurdní. Tedy to, že Hispánec může být prakticky kdokoliv. Když jsou ti severní kolonizátoři všichni Američani, tak ti jižní jsou snad taky Američani a ne Hispánci. Já tomu rozumím, že tady se to bere jako sféra vlivu, tedy že Jižní Ameriku kolonizovali převážně Španělé nebo Portugalci. Ale proč by měl být kvůli tomu být jihoamerický Indián automaticky Hispánec? To by měl být v tom případě severoamerický Indán Angličan nebo Frantík :-). Ale to je jedno, je to taková hádka nanic :-)
    5.8.2012 22:20 SKK
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ještírek Romney
    Brat môjho st. otca ako mladý chlapec zmizol z domu a roky o ňom nepočuli. Krátko po vojne, keď v Uruguaji prišli k moci fašisti, bol ako komunista(tým sa stal v Lat. Amerike:)) vypovedaný a vrátil sa so ženou Chorvátkou a synom blonďatým Hispáncom, ktorý nevedel ani slovo po slovensky a potom ešte do smrti po slovensky šušľal:). Schytali ten hispánsky temperament a dodržiavali tamojšie zvyky. Už nikdy neboli ani Chorváti ani Slováci...(viem, že by sa boli radi vrátili naspäť, tu sa im nepáčilo...)
    5.8.2012 22:29 Randy_Sh
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ještírek Romney
    Absurdní to docela je. Např. černoch z Dominikánské republiky je Hispánec, zatímco černoch ze sousedního Haiti nebo Jamajky Hispánec není.
    5.8.2012 23:04 SKK
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ještírek Romney
    pretože sa to myslí ako príslušnosť ku kultúre a tam rozhoduje v prvom rade jazyk... a ostatné kult. charakteristiky( napr. pitie mätového čaju... :))
    5.8.2012 14:29 SKK
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ještírek Romney
    Samozřejmě, že sociální postavení má vliv.

    Chudoba je dedičná. Ak si vezmete 100 ľudí pochádzajúcich z chudobného prostredia a 100 ľudí pochádzajúcich z bohatých rodín a budete ich sledovať v ďalších generáciách, zistíte zaujímavé veci. Je ľahšie si udržať vyšší status, ako si ho zvýšiť. Sociálne postavenie príslušníkov jednotlivých etník v USA (a nielen tam) má svoje historické príčiny. Jedna, dve, tri generácie sú málo na to, aby došlo k nejakej významnej zmene, hoci napr. u amerických černochov je to zmena od 60. rokov 20. st. obrovská(spol. vývoj nie je rovnomerný, niekedy sa za niekoľko desaťročí zmení viac ako za 500 rokov).

    Chudobní majú veľa detí a tak tá chudoba rastie geom. radom. A to je problém. A čo dokáže veejná a štána správa? Ponechať ich na seba na okraji? Vypnúť im vodu, ako na Luníku IX., aby sa "dobrovoľne" vysťahovali niekde,kde budú na krku iným? Poznám Luník zo svojej prvej stálej práce, keď som tam chodila "povinne" služobne - nič sa odvtedy nepohlo dopredu, nič sa nezmenilo, nikto nič nepodnikol, aby sa to zmenilo, naopak, nechali tomu "voľný priebeh".

    5.8.2012 14:35 SKK
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ještírek Romney
    P.S. autorka v blogu sa vyjadrila v blogu k tomuto problému z pohľadu majoritnej " slušnej" spoločnosti - iste má v mnohom pravdu, popis správania Rómov z gheta je trefný, ale čomu pomôže púhy popis vonkajších prejavov nejakého negat. javu, ak sa nepokúsime nájsť to potrubie, ktoré treba odmontovať, aby prestal byť ten jav ďalej živený z peňaženiek všetkých pobúrených daňových poplatníkov?
    5.8.2012 16:12 imploder | skóre: 11
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ještírek Romney
    Chudobní majú veľa detí a tak tá chudoba rastie geom. radom. A to je problém. A čo dokáže veejná a štána správa?
    Co třeba podmínit pomoc tím, že ty děti nebudou mít?
    5.8.2012 16:38 SKK
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ještírek Romney
    Co třeba podmínit pomoc tím, že ty děti nebudou mít?
    udržíte v tom istom alebo ešte horšom stave ďalšiu, ale početnejšiu generáciu, to je vyskúšané...čím nehovorím, že ten vonkajší tlak by bol zbytočný... ale kto ho vytvorí? starosta mestskej časti, ktorý je sám pologramotný? policajti, ktorí aj za soc. mali zriadenú pobočku priamo na Luníku, ale vidieť to nebolo?

    ale ten vonkajší tlak musí ísť ruka v ruke aj s nejakými pozitívnymi opatreniami - s tou " pozitívnou diskrimináciou"... tá má smerovať k deťom a mladým ľuďom, s tými starými už veľa neurobíte (takže v každej takej problémovej časti treba nejaké dlhodobé krízové centrum, spojiť sily, verejná správa, škola, kultúra, terénna soc. práca, polícia,cirkev, zdravotníci... )
    5.8.2012 19:45 imploder | skóre: 11
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ještírek Romney
    Luník 9 by možná bylo dobré rozpustit - zaplatit neplatičům skromné bydlení na různých místech po Slovensku, kde by nebyli všichni pohromadě (ale třeba jenom jedna rodina) a byla by tam pro ně pokud možno i nějaká práce. Nevím, no. Určitě by jim prospělo, kdyby kolem sebe měli normální lidi a ne takhle když jsou soustředění na sídlišti, kde i starosta je jenom nějaký pologramota, a kam se běžný člověk bojí vstoupit.

    Nemůže to jít donekonečna tak, že ti nejneschopnější mají nejvíc dětí. Je to proti přírodě a je to neudržitelné. Když se to bude podporovat, tak kde skončíme?

    Doufám, že tou pozitivní diskriminací nemyslíš rasismus (že někdo na něco má/nemá právo z titulu toho, že je/není cigán). Cigáni by si měli uvědomit, že jsou občani jako všichni ostatní a mají stejná práva a povinnosti jako každý jiný. Jakmile to nebude platit a začne se jim nějak nadržovat, začnou toho zneužívat. To oni umí velice dobře.
    5.8.2012 20:46 SKK
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ještírek Romney
    Luník 9 by možná bylo dobré rozpustit - zaplatit neplatičům skromné bydlení na různých místech po Slovensku, kde by nebyli všichni pohromadě (ale třeba jenom jedna rodina)
    Ale to presne Košice robia. Asanujú cigánsky blok a ľudí odtiaľ "rozptýlia" podobnými spôsobmi, sa to ako deje u vás v sev. Čechách, kde je nezamestnanosť, ubytovne po bývalých robotníkoch bývalých fabrík, voľné a lacné "kapacity." Neviem presne ako to robia, nie som zbehlá v ekonomicko-právnických fígľoch, ale v zastrčenom mestečku sa zadaptuje robotnícka ubytovňa na soc. bývanie,šuchnú nejaké všimné tamojším miestnym orgánom, a zrazu počet Rómov vzrastie o 80%. Keď ich vyhodia z ubytovne, tak si postavia chatrče niekde v blízkej obci na niečom pozemku.

    Plánovitý rozptyl a centrálne plánovaný:) sa dial podľa soc. koncepcie:). Napr. sa Cigáni "presviedčali", aby odišli do baní a na sídliskách dostali nové byty. Lenže po tom, ako po transformácii prišli o prácu, stali sa z mnohých neplatiči a vrátili sa do osád a vznikli nové mestské ghetá. Teraz sa centrálne neplánuje- rozhoduje trh, bývanie pre ľudí z ghet väčších a trochu bohatších miest sa zoženie tam, kde sa dá zohnať za babku lacné bývanie- v hladových dolinách, kde je už beztak to demografické zloženie povážlivé,nízka životná úroveň.
    Nemůže to jít donekonečna tak, že ti nejneschopnější mají nejvíc dětí.
    Nepovedala by som, že tie deti, pokiaľ sa nenarodia poškodené v dôsledku životospr. matky, sú menej schopné. Potom samozrejme "sociálne zaostanú" a v asociálnom prostredí tá socializácia prebieha tak ako prebieha... To je celosvetový problém. Treba meniť tie ghetá a osady. Akle to oni sami bez pomoci nedokážu! Nemajú na to.
    Doufám, že tou pozitivní diskriminací nemyslíš rasismus (že někdo na něco má/nemá právo z titulu toho, že je/není cigán)
    Pozitívnou diskrimináciou predovšetkým myslím, že treba dať prostriedky na to vzdelávanie detí a mladých. Dať im šancu - keď na to nie sú podmienky doma -aby mali akýsi "náhradný" domov - to krízové, komunitné alebo neviemaké centrum. Mohlo by to fungovať ako misijné strediská v Afrike alebo v Amazónii:), s tým, že by prvoradé nebolo obracanie na nábož. vieru( i keď kto by chcel, tak nech sa i obracia).
    Cigáni by si měli uvědomit, že jsou občani jako všichni ostatní a mají stejná práva a povinnosti jako každý jiný. Jakmile to nebude platit a začne se jim nějak nadržovat, začnou toho zneužívat. To oni umí velice dobře.
    To si neuvedomujú ani mnohí "bieli". Uvedomujú si práva, ale nie povinnosti a zodpovednosť, vrátane tých na najvyšších miestach. Ale predovšetkým tých. Slobodu si vykladajú (aj tu na abc viacerí), že si môžu dovoliť voči druhému napr. pravdivo mu povedať, že je ko..., lebo majú ten dojem, a aby šiel do piii..., lebo ho majú - keďže im na ňom ako na cudzom nezáleží - v piii... Začína to už u žiakov v škole - demokraciu si predstavujú tak, že ak od nich niekto vyžaduje nejakú povinnosť,chce, aby dodržiavali nejaké pravidlá, ktoré sa im nechce dodržiavať, je to potláčanie ich práv. Už aj domáce úlohy sú týranie žiaka:).Alebo prečo by si mali vyložiť za sebou stoličky, keď na to máme tie dve- tri upratovačky? Alebo prečo by nemohli fajčiť na záchode? Učiteľ by za fajčenie v škole dostal okamžitú výpoveď:),im nič nehrozí:).

    Asi bude problém v tom zneužívaní. Malo by sa zamedziť zneužívaniu verejných funkcií, prísne dbať na to, aby bol systém spravodlivý rovnako voči všetkým. Ale je?
    6.8.2012 13:38 imploder | skóre: 11
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ještírek Romney
    U nás ty asanace dělají firmy. Problémové nájemníky přestěhujou obvykle právě někam do severních Čech, kde jim pronajímají byty za přemrštěné nájemné - to nájemníci platí ze štědrých příspěvků na bydlení od státu. V konečném důsledku to odnese stát a tedy daňoví poplatníci a k tomu vznikne problém v nové lokalitě. Je to na prd, aspoň tak, jak se to dělá.
    To si neuvedomujú ani mnohí "bieli".
    To je sice pravda, ale opravdu mám pocit, že typické je to zdaleka nejvíc právě pro cigány. Když se podíváš na toto [Cikáni útočí na policii a policie jen přihlíží jako kůl v plotě!], máš pro ty lidi pochopení? Ve mně to teda vzbuzuje vztek.

    To zneužívání a často neefektivní nebo přímo vyloženě kontraproduktivní fungování veřejných institucí je problém, na který často upozorňují liberální ekonomové jako byl Milton Friedman. Ten tvrdil, že stát vždycky v důsledku škodí tím, že neefektivně utrácí peníze někoho jiného, a že nejefektivnější a nejlepší pro všechny včetně chudých je nechat co nejvíc na volném trhu - založeném na dobrovolné výměně, pro kterou stát jenom vytvoří podmínky. V podstatě s tím souhlasím, akorát s volným trhem je ten problém, že k jeho správnému fungování musí být dostatečně dobře splněné určité podmínky (viz dokonalá konkurence) a ty jsou v některých případech splněné pěkně blbě. Volný trh je výborný samovolný regulační mechanismus, ale někdy jeho obhájci zapomínají na to, že dobře funguje jenom za určitých nesamozřejmých podmínek.
    5.8.2012 21:29 Randy_Sh
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ještírek Romney
    Luník 9 by možná bylo dobré rozpustit - zaplatit neplatičům skromné bydlení na různých místech po Slovensku, kde by nebyli všichni pohromadě (ale třeba jenom jedna rodina) a byla by tam pro ně pokud možno i nějaká práce.

    Není možné, že tím rozptýlením pouze přetvoříme jedno velkého peklo na velké množství malých peklíček? Jedna problémová rodina dokáže znepříjemnit život širokému okolí. Podle mě je jediná cesta v tvrdších zákonech, jejich důsledném vymáhání a omezení sociálních dávek.

    6.8.2012 13:50 imploder | skóre: 11
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ještírek Romney
    Jo, to je možné, ono se něco takového děje při tom, jak to funguje teď. Prostě ten systém se využívá k okrádání státu a problémy se tím jenom přesouvají, ale neřeší. Příspěvky na bydlení jsou kromě počtu obyvatel města i podle počtu osob, takže motivují:
    1. bydlet ve větším městě, kde je ale levné bydlení - takové místa mívají velkou nezaměstnanost
    2. mít hodně dětí - tím se zvyšuje zátěž toho systému do budoucna
    Prostě tak, jak je to nastavené, to v konečném důsledku škodí, i když je to myšlené dobře.
    6.8.2012 13:54 imploder | skóre: 11
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ještírek Romney
    Důslednější vymáhání zákonů je určitě potřeba. Nebát se obvinění z rasismu a drzosti těch lidí.
    6.8.2012 17:41 SKK
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ještírek Romney

    Iste, ak Rómovia napadnú niekoho preto, že je "biely" a je to zjavné(teda, dokáže a to, podobne ako sa to musí dokázať aj keď je to naopak), tak potom to samozrejme je takisto rasistický čin. Tu sa nám občas bijú také partie chalanov, čo sa hrajú na skínov a Rómov - sranda je, že inak sa niektorí individuálne poznajú a nemajú proti sebe nič, dokonca a dá povedať, že sú medzi nimi aj kamaráti. V tých partiách bývajú aj žiaci- čierni aj bieli- zo školy, takže dorazia ku mne občas celkom podrobné správy o priebehu tých hromadných bitiek. Podľa mňa sa hrajú na bitky gangov podľa amerických filmov.:) S tými našimi Rómami sa ešte dá o tom rozprávať.Myslím, že dobre chápu príčiny, prečo na strane bielych existuje taká veľká nevôľa voči Rómom - a že v budúcnosti nech by boli akýkoľvek, budú vždy vystavení rasovým predsudkom a budú sa musieť s tým nejako rozumne vyrovnávať, nezatrpknúť. S tými, ktorí sú úplne vylúčení v tých osadách je už komunikácia ťažšia, lebo oni vnímajú svet bielych ako niečo celkom cudzie,odkiaľ hrozí nebezpečenstvo a odkiaľ sa občas dá zohnať niečo na každodenné živobytie,na holé prežitie. ( Aj keď ani osady a ľudi v nich nie sú všetci rovnakí.)Keby ste žili v takom prostredí,v tom ich oddelenom svete,ktorý je celkom iný, ako svet tam vonku, tiež by ste sa z neho nedokázali len tak dostať sám-môže pomôcť šťastná náhoda, nejaký človek, ktorý vás odtiaľ vytiahne... ale takúto príležitosť ich má málo,takých ľudí ako je tento, ktorý Cigánov z osád  dostal do zahraničia, kam by sa bez jeho súboru nedostali je strašne málo! Tie detio  by inak nemali šancu vidieť aj ten iný svet. A ak to nakopne len takých 10-20 z nich, tak aj to je obrovský úspech!

    6.8.2012 23:00 imploder | skóre: 11
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ještírek Romney
    Oni se v poslední době rádi stylizujou do role amerických černochů - přišlo to s hiphopem a gangsta rapem. Prostě drsní negři z ghetta :-)
    5.8.2012 16:46 SKK
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ještírek Romney

    mám na blogu príklad jednej bohužiaľ len osamotenej aktivity jedného rómskeho študenta, pozrite si to video

    takých nadšencov treba dostať do tých centier, iste by sa našli( tak ako ja som bola... ale nebolo s kým ozaj to nadšenie zdieľať)... to musí zabezpečiť ten štát... to je jeho povinnosť

    5.8.2012 20:15 imploder | skóre: 11
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ještírek Romney
    Je dobře, že se tam aspoň někdo takový našel a že se to setkalo se zájmem. Časem se snad naučí žít jako lidi a ne jako prasata. Oni sami by na tom měli mít největší zájem. Nemůže to fungovat tak, že zvenku se jim bude zadarmo pomáhat a oni nebudou muset nic dělat a budou jenom všechno rozbíjet a za nic neplatit.

    Ono je vůbec zajímavé, proč jim třeba vypnuli tu vodu. Je to tak, že na ni nemají (i po započtení dávek), takže nemají v současné situaci možnost za ni zaplatit? Nebo je to tak, že by na zaplacení měli, ale prostě na to kašlou a peníze utratí radši za něco jiného s tím že „oni nám tu vodu stejně nevypnou“?
    5.8.2012 21:09 SKK
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ještírek Romney
    Je dobře, že se tam aspoň někdo takový našel
    Ten chlapec našiel môj blog a poďakoval, že som tam dala to video ... napísal, že sa práve pripravuje na štátnice...viem si predstaviť, že dnes si myslí, že niečo dokáže... možno aj tí jeho bieli kamaráti, čo mu pomáhali. Ale ja mám s tým trpkú skúsenosť. Poslala som do piiii... :) i keď nie tými slovami vtedajšieho ministerského úradníka na jednej celoslov, kult. akcii o Rómoch a pre Rómov... a čoskoro dala výpoveď. Už sa mi nechcelo tajtrlíkovať. Myslím si, že bude rovnako bezmocný, pokiaľ sa nezmení to, čo sa predovšetkým zmeniť má. Ťažko nájde rovnako zanietených ľudí a ešte ťažšie vyžije z tej soc. práce:),asi mu to nadšenie bez podpory skoro vyhorí.
    Nebo je to tak, že by na zaplacení měli, ale prostě na to kašlou a peníze utratí radši za něco jiného s tím že „oni nám tu vodu stejně nevypnou“?
    Už za minula v tých bytoch býval kde-kto, aj niekto celkom iný, než kto tam bývať mal. Ako to presne bolo a či je v súlade so zákonom vypnúť vodu všetkým, aj keď niektorí platia a iní nie, to je asi sporné. Samotný príspevok na bývanie všetky náklady nepokryje - na konci zúčtov. obdobia pri vyúčtovaní môžu vzniknúť veľké nedoplatky, a tie potom niet z čoho zaplatiť. V byte sú nahlásení napr. 7, podľa toho majú vypočítané zálohové platby, ale v skut. ich tam býva 14. Tam ľudia bývajú načierno aj v pivnici a iste je tam plno čiernych odberateľov vody a elektriny.
    6.8.2012 13:32 imploder | skóre: 11
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ještírek Romney
    Vůbec se ti nedivím. Mně by se teda nechtělo tajtrdlíkovat nejen úředníkům, ale ani Romům. Je to asi dost ubíjející práce. Jestli jsem to správně pochopil, tak ty vidíš hlavní problém na straně státu, že lidi ochotné s tím něco dělat málo podporuje.

    Hodně by se asi na Luníku 9 vyřešilo, kdyby se tam opravdu zavedl pořádek. Když odpojovali v prosinci neplatiče od elektřiny, tak se tam srotil dav a začal házet na policajty kameny (bylo z toho video na youtube, teď to nemůžu najít). Pak teda odpojili celou ulici, dokud se to nevyřeší. Jasně, že není v pořádku, aby kvůli jenom některým trpěli všichni, i ti slušní. Na to je potřeba prosadit pořádek i přes násilný odpor. Je škoda, jestli tam ti noví policajti na to rezignovali.
    6.8.2012 18:02 SKK
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ještírek Romney
    Bola som na tom celoslov. podujatí o.i. aj so skupinou Rómov z Krásnohorského Podhradia:)- to je osada, z ktorej nedávno decká spôsobili požiar na hrade Krásna Hôrka. Dostali vtedy takú cenu útechy - všetky kvety z javiska:)a kvôli nim som sa pustila do toho úradníka(hoci jeden náš program o hist. Rómov a rómskej kultúry vyhral tuším druhú cenu). Súdruhom vadila veľká úprimnosť ich programu, nezakrývajúceho skutočné problémy, aj tie v súžití bielych a čiernych. Všetko v Bagdade predsa muselo byť v poriadku, koncepcie a plány sa plnili...Vtedy boli Rómovia z tej dediny na dobrej ceste, mnoho z nich si postavilo pekné domy... zrejme to teraz ide aj tam dolu vodou, vyzerá to, že a oada rozrástla o cudzích prišelcov ako inde. Aj keď sa doteraz niečo podarilo( napr. v našej generácii boli skoro všetci gramotní, teraz v tých mladých je to naopak),vždy do toho potom niečo prišlo...v našom prípade všetky tie politické a ekonomické zmeny, ktoré sa najviac dotkli tých najslabších, najchudobnejších.Takže zase treba začínať od začiatku.
    6.8.2012 22:56 imploder | skóre: 11
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ještírek Romney
    Chápu, no. Politické funkce bohužel většinou obsazujou různí sebestřední kariéristi a korytáři, těch, co jim opravdu jde o to něco zlepšit, je málo.
    4.8.2012 18:29 SKK
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ještírek Romney
    a mimochodom... aký je rozdiel medzi TASR od ktorej článok v serióznejších slov. novinách prevzal informácie a medzi nejakou inou tlačovou agnetúrou, trebárs americkou( nebol to hodnotiaci článok, nekomentoval, len sucho informoval o záveroch vtedajšieho štat. výskumu kriinality v USA - to treba rozlišovať)
    6.8.2012 11:00 trekker.dk | skóre: 72
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ještírek Romney
    Evropa prokázala absolutní neschopnost řešit problémy za svými humny a nakonec to opět museli vyřešit "burani" z USA.
    To se to snadno "řeší" a "zachraňuje", když máš obrovskou materiální převahu a výrobní kapacity bezpečně mimo dosah nepřítele. Jenže tenhle luxus v Evropě prostě nemáš (nepočítám Rusko), tady holt ve většině případů jsou válčící strany rovnocenné a je to jaksi všude blíž.
    Quando omni flunkus moritati
    3.8.2012 19:02 Posol
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ještírek Romney
    3.8.2012 22:02 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ještírek Romney
    že ta bývalá světová mocnost asi opravdu upadá, když už nemaj nikoho lepšího,

    Napiš mu, třeba se chytneš, když už ne tady. :-)
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    3.8.2012 22:08 AMD Faunom Alien
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ještírek Romney
    Jdi pryč, dědku.
    3.8.2012 22:16 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ještírek Romney
    No to si nemohu nechat ujít takovou politologickou perlu. Jistě si na sebe hrdý, hlavně na břitkost svéhjo uvažování co? Vždycky, když si čtu tvoje komentáře, nebo toho katastrofického věštce Zimy, nestačím se smát. Už chápu, že si odešel z iDnes. Tam ses tedy fakt nechytal, nedivím se. :-)
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    3.8.2012 22:50 AMD Faunom Alien
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ještírek Romney
    Tak se zasměj, a nehul už to v takovém množství. Mezi zoufalci na idnes jsem nikdy nediskutoval.
    3.8.2012 22:53 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ještírek Romney
    Jistě že ne, akorát ses k tomu v jednom komentáři přiznal, dokonce, že si tam měl blog, tak si to užij politologu. Takových blogů jako je ten tvůj tady, na iDnes každý den asi osmdesát :-) "Politologové" opisují noviny a mají se za originály. Gratuluji ti, dostal ses na jejich úroveň.
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    3.8.2012 22:55 AMD Faunom Alien
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ještírek Romney
    Do prkýnka, tak už tam mam i blog? :-D Já ti říkám, dědku, už to nehul a vystřel :-D ))))
    3.8.2012 23:01 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ještírek Romney
    Nerozčiluj se gumo, nebo tě raní, víš že si chatrnýho zdraví, měl si těžký dětství. Nestyď se, že si blogoval na iDnes. Takový politolog, se tam šiknul. :-)
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    3.8.2012 23:05 AMD Faunom Alien
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ještírek Romney
    Já jsem měl dětství docelá hezké, téměř idylické :-). A co kdybys už odtáhnul. dědku, a nazasíral to tady hovnama jako obvykle :-D ))))
    3.8.2012 23:16 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ještírek Romney
    Hovna zatím padají z tvojí tlamy gumo. :-) Zdá se si že větší buran než ten Rommney :-)
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    3.8.2012 23:20 AMD Faunom Alien
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ještírek Romney
    Jaká hovna? Nazývat tě švarným junákem nemůžu, to snad chápeš, dědku:-D )))
    3.8.2012 23:26 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ještírek Romney
    Já na tobě gumo nic nechci, ty jsi guma politologická. Zřejmě máš problém se svým vzhledem, ale neboj, určitě nejsi nejošklivější a nejhloupější, i když si v prvních řadách, ale já tě mám rád i tak, bavíš mě. :-)
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    Мiriam avatar 3.8.2012 23:32 Мiriam | skóre: 3 | blog: rychlovarna_konvice | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ještírek Romney
    To je ale dobře dědo, že se s ním nerozčilujete. On je ještě mladý a až mu bude tolik co vám, taky chytí špetku rozumu :-)
    MS-CHAPv2 jiz neni bezpecny ): dukaz, ze jsem skutecna osoba ;-)
    3.8.2012 23:33 AMD Faunom Alien
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ještírek Romney
    Já tebe taky a bude se za tebe modlit, synu :-). Aby pýcha zcela nezatemnila tvuj zbytek mozku a aby si našel spásu. Amen. Teď už ale na tebe dlabu, dědku :-D))))))
    Мiriam avatar 3.8.2012 23:33 Мiriam | skóre: 3 | blog: rychlovarna_konvice | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ještírek Romney
    to nemáte vůbec úctu ke stáří?
    MS-CHAPv2 jiz neni bezpecny ): dukaz, ze jsem skutecna osoba ;-)
    3.8.2012 23:47 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ještírek Romney
    Modli, to ti prospěje, a napiš zase nějaký vtipný blog o politice, už sem se dlouho na abíčku nezasmál. :-)
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    gtz avatar 3.8.2012 23:08 gtz | skóre: 27 | blog: gtz | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ještírek Romney
    No však i Vy máte na idnesu blog a jak jsem se jen tak díval tak moc komentované ty Vaše blogy nejsou (to jsem jen tukl na pár posledních).
    - nejhorší jsou trpaslíci ... Ti Vám vlezou úplně všude
    3.8.2012 23:15 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ještírek Romney
    Jasně, málo komentované, dokonce mě tam ani neurážejí. Občas mě dají na titulní stranu, tedy redakkce, ale chápu, že pro mnohé jsou to jen z iDnes. :-)
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    gtz avatar 3.8.2012 23:24 gtz | skóre: 27 | blog: gtz | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ještírek Romney
    :-)
    - nejhorší jsou trpaslíci ... Ti Vám vlezou úplně všude
    4.8.2012 00:34 מִרְיָם
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ještírek Romney
    nejhorší jsou trpaslíci ... Ti Vám vlezou úplně všude
    Jak jste moh předem vědět, že sem vleže vleze?
    4.8.2012 00:50 M-train | blog: finance
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ještírek Romney
    Co tím chceš říct? Že svazáci na svém skopčáckém plátku Heute už nemají povinnost psát komenty pod opilcovými bláboly, jako v dobách jeho dávného mládí v Národní frontě?

    Soudružka Benešová by si pevné jádro dědulových příznivců a kolegů opilců měla pořádně srovnat a vysvětlit jim jejich povinnosti :-(.
    Nobody can give you as much as I can promise you
    4.8.2012 01:30 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ještírek Romney
    Vozejku, ty nejsi nic schopnej kloudnýho napsat, tak bleješ a bleješ, nepij tolik :-)
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    4.8.2012 15:44 M-train | blog: finance
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ještírek Romney
    Podám ti zcela nevyžádanou informaci - opravdu neumím napsat nic, co by se líbilo čtenářům svazáckého plátku, sponzorovaného sudeťáky.

    Pokud jde však o poznámky o chlastu, tak si dávej pozor, koho oslovuješ. Na rozdíl od tebe je zde přítomná většina diskutujících ve zdravém stavu, na rozdíl od opilce, který má zrovna od chlastu pauzu. Kdybys trochu studoval, tak bys věděl, že nejsi vyléčen ani z chlastu, ani z fetování, jenom zrovna abstinuješ. Tedy možná - někdy to tak rozhodně nevypadá.
    Nobody can give you as much as I can promise you
    4.8.2012 17:21 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ještírek Romney
    ale vozejku, s blbemn tvého typu se bavim tak, aby mu to bylo srozumitelné. Jenom si mi neřek, na co si mám kořalo vylitej dát pozor. Na tebe? Z čeho jsem vylečený nebo uzdravený vím celkem docela dobře. Dokonce jsem na tohle téma přednášel na odborném foru. Nejednou. Já jsem studoval poměrně dost, na rozdíl od tebe, když ty začneš perlit svá odborn moudra, musím se smát. moc těch odborných znalostí nemáš. Tedy většina těch neekonomů jich mí víc než ty. :-) Asi studoval na vysoké škole v sedmém patře. Když ty promluvíš na Marcelu, mám pocit, že si nejen nalitej, ale ještě v psychoze. Měl bys skutečně navštívit doktora. :-) Máš pravdu, psát neumíš aby si zaujmul. Kohokoliv. :-)
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    4.8.2012 22:58 M-train | blog: finance
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ještírek Romney
    přednášel na odborném foru

    To je odpornej fór.. v mokré čtvrti v Děčíně? To beru, prostě mezi svými nejlepšími kamarády :-). A jak to probíhalo? Dali jste panáky a pak se u kostela shazovali ze schodů? To jste se asi nasmáli.

    Ale tvoje zmínka o studiích mne opravdu zaujala. Trochu jsem hledal na Guglu a našel tvoje skutečné stránky, kde používáš svoje pravé tituly MUDr., Prof., atd. Nevím, proč se za to tady na ábíčku stydíš - vzdělání každý ocení a přestaneme si myslet, že jsi skončil učňákem a večerní lidovou školou terapyje, kam tě direktivně poslali z blázince na doléčovací kúru ;-)
    Nobody can give you as much as I can promise you
    5.8.2012 00:52 מִרְיָם
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ještírek Romney
    hele, to není on, to je jinej... nechte toho, tyhle stvůry, co tady lítaj, démona znaj:)
    5.8.2012 10:13 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ještírek Romney
    Ale vozejku, ta odborná forá prostě existují, i lidé, kteří mě poslouchali. :-) Ovšem tvé vzdělání, vzhled a jméno je jaksi ... :-) "ekonome". Měl by sis dát spíš na vizitku: "cesťák v prasatech." No nic, hledej šmudlo, jinak své vzdělání jsem doložil při nástupu do zaměstnání, už jsem ti to říkal. :-) Jinak si mi prasáčku pasat a zaminrákovaný hošíčku neřek, na co si mám dát pozor. :-)
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    kotyz avatar 5.8.2012 10:46 kotyz | skóre: 25 | blog: kotyzblog | Plzeň
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ještírek Romney
    Už sem na tom Aceru zprovoznil Arch. Grafika blbne jen trochu, dá se na tom normálně pracovat. Teď shánim nějaký paměti a anténku k wifi. Na příštim srazu KERNEL ULTRAS už budu mít s čim machrovat :-D

    Na vozejka se vykašli, tomu de jenom vo to, votrávit celej den...

    Hrdý člen KERNEL ULTRAS. | Furry/Brony/Otaku | Nemám čas ztrácet čas. | In 'pacman -Syu' we trust!
    5.8.2012 11:04 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ještírek Romney
    Vozejk je zábavná figurka. Jinak mě taky občas ten Acer fungoval, ale pokud bude tobě stále, tak sem rád, že je někomu užitečný.
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    kotyz avatar 5.8.2012 11:34 kotyz | skóre: 25 | blog: kotyzblog | Plzeň
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ještírek Romney
    Když se zatlačí na to správný místo vpravo dole pod klávesnicí tak se grafika chytne a když se s tim pak nehejbe tak to vydrží klidně fungovat celej den. Akorát když se přepíná mezi konzolí a grafikou tak se tomu moc nechce do tý grafiky zpátky, někdy se to chytne až při čtvrtym přepnutí (to asi bude obecná vlastnost, dočet sem se že grafiky sis na linuxu fungujou jen tak aby se neřeklo a je to znát, dneska se podívam na zoubek 3d akceleraci, jestli tam vůbec je). Když sem měl sundaný dvířka pro přístup k pamětem, tak sem si všim že tam u nějakýho chladiče neni dotaženej šroubek, tak sem ho dotáh (na ten druhej sem se nedostal, nad tim je nějaká lišta z umělý hmoty a nechce se mi to rozebírat celý) a možná to mělo pozitivní vliv a míň teď ta grafika vypadává. Stejně to budu asi muset rozebrat celý, až tam budu montovat nějakou tu anténku pro wifi (jestli seženu), tak to se na to ještě podívam. To zapečení v troubě si zatim nechávam v záloze...
    Hrdý člen KERNEL ULTRAS. | Furry/Brony/Otaku | Nemám čas ztrácet čas. | In 'pacman -Syu' we trust!
    5.8.2012 13:29 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ještírek Romney
    Jo jo, tak na to nemám čas a ani znalosti, abych to rozebíral a hledal chyby.
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    kotyz avatar 5.8.2012 15:03 kotyz | skóre: 25 | blog: kotyzblog | Plzeň
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ještírek Romney
    No to já to taky nebudu proměřovat multimetrem (ani ho nemam), ale když uvidim povolenej šroubek, tak ho utáhnu. 3d akcelerace se tváří že funguje, ale výkon to má skoro nulovej - v glxgears 100 fps ale v openareně se seká myš už v menu, hru sem ani nezkoušel, to by zase trvalo půl hodiny jenom zapnout a vypnout. No stejně sem lepší výsledek od grafiky SiS (ty se už snad dobrejch 6 let ani nevyrábí) ani nečekal. Na openarenu mam desktop případně playstation. Jinak si to vede celkem dobře, funguje tam dokonce ten novej flash 11.2 co mi ani na desktopu nefunguje (kvůli absenci SSE2 instrukcí v Athlonu XP), ale u těch videí na youtube se stejně dost zadejchává. Videa z disku i DVD jedou dobře, to sem si ověřil už včera, mnohem líp než třeba na tom tableto-pc mivvy, který je na tom výkonově +- stejně, jen má mnohem víc paměti, ale stejně nedokáže dostat video na externí monitor plynule nebo vůbec (dotykáč ukazuje jenom barevný čáry, je v poslednim stádiu před smrtí). To mam v plánu pozdějc, ozkoušet acera s externim monitorem, jestli to bude taky takovej horor donutit video aby se přehrávalo na externim monitoru. Teď ho mučim kompilací psi-plus z AURu, tak bude mít do večera o zábavu postaráno, jestli se mezitim neuswapuje k smrti, nebylo asi nejchytřejší pouštět tak náročnou kompilaci na něčem co má něco kolem 220 MB RAM (to sem ještě musel v biosu obrat grafiku o dalších 32 abych se dostal aspoň nad 200). Jestli zmákne tohle, tak už zmákne všecko. A když ne, tak to holt zkompiluju na desktopu a zkopíruju si tam hotovej balíček (jenže to bych musel nejdřív z makepkg.conf vyházet všecky ty svý optimalizace aby mi ten balíček pak fungoval i na jinejch počítačích a do toho se mi zase tak moc nechce, leda to nějak vyšpekulovat aby tam byly jakože dva profily mezi kterýma by se nějakym jednoduchym způsobem přepínalo podle toho na čem by měl běžet výslednej balíček - jeden pro athlona xp a druhej pro celerona m). Aspoň je si po večerech s čim hrát. Včera sem si s tim hrál místo čumění na Star Wars v bedně, protože když sem slyšel ten jejich novej dabing a "vyhoršenej" zvuk, tak mě po první reklamě (který byly co 20 minut) přešla chuť. Až bude čas, pustim si to z DVD kde žádnej dabing neni, protože starej nepasoval na ty nově sestříhaný scény a novej nikdo ještě neudělal. Jen se mi zas bude u některejch "vylepšenejch" scén otvírat kudla v kapse (viz příloha). Chtělo by to zprovoznit to starý video (proto sem to tvoje nechtěl, už mam doma dvě a sedá na ně akorát prach) a vytáhnout ty starý véháesky se starou trilogií nahranou z ČT bez reklam a podobnejch zhůvěřilostí. Jen jestli je nesežral čas, skladovaný byly na temnym suchym místě, tak snad nesežral...
    Hrdý člen KERNEL ULTRAS. | Furry/Brony/Otaku | Nemám čas ztrácet čas. | In 'pacman -Syu' we trust!
    kotyz avatar 5.8.2012 17:16 kotyz | skóre: 25 | blog: kotyzblog | Plzeň
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ještírek Romney
    Tak kompilace se nezdařila, zřejmě došla paměť (zahlíd sem tam nějaký "no space left on device"), tak sem to vypnul a šel na zahradu vykopat pařez. To sem si dal :-D Na ty vokna a luxování se už dneska necejtim...
    Hrdý člen KERNEL ULTRAS. | Furry/Brony/Otaku | Nemám čas ztrácet čas. | In 'pacman -Syu' we trust!
    5.8.2012 17:23 AMD Faunom Alien
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ještírek Romney
    Tak to vyhoď ten krám a koukej montovat šroubky na Borských polích, ty povaleči :-D :-)))))
    kotyz avatar 5.8.2012 17:32 kotyz | skóre: 25 | blog: kotyzblog | Plzeň
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ještírek Romney
    Kdepa, já nafásnu na ÚP oranžovou vestu a pudu zametat náměstí v akci Z. A všichni faunomové a vozejci mi můžou políbit prdel...
    Hrdý člen KERNEL ULTRAS. | Furry/Brony/Otaku | Nemám čas ztrácet čas. | In 'pacman -Syu' we trust!
    5.8.2012 17:36 AMD Faunom Alien
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ještírek Romney
    Nebo tak, vidíš to :-D )). Taky dobrej plán :-))))))
    kotyz avatar 5.8.2012 17:46 kotyz | skóre: 25 | blog: kotyzblog | Plzeň
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ještírek Romney
    Musí bejt dobrej, když sem ho nevymyslel já, ale ouřad pomazanej! :-D
    Hrdý člen KERNEL ULTRAS. | Furry/Brony/Otaku | Nemám čas ztrácet čas. | In 'pacman -Syu' we trust!
    5.8.2012 18:44 מִרְיָם
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ještírek Romney
    5.8.2012 12:52 מִרְיָם
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ještírek Romney
    de jenom vo to, votrávit celej den...
    taky s tím děte votravovat jinam...
    5.8.2012 18:04 M-train | blog: finance
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ještírek Romney
    Klídek, Kotyz, já si celej den nenechám votrávit. Strávil jsem ho příjemným sportováním za hezkýho počasí, s příjemnejma lidma, který nemaj blbý kecy jako tenhle alkoholik, možná abstinující, zrovna dneska, co študoval v blázinci nebo na pramici. Ale ty máš plné právo ho obdivovat, to není nic trestného :-).
    Nobody can give you as much as I can promise you
    5.8.2012 18:19 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ještírek Romney
    si zametal před bordelem vozejku a holky ti daly cigáro?
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    5.8.2012 19:38 M-train | blog: finance
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ještírek Romney
    Ale no tak, Jeníčku.

    To, že ty jsi celý život chlastal, hulil, co se dalo, ze svých mnoha manželství a milenek sis udělal velký bordel a kupu nešťastných potomků, neznamená, že se tak chovají i ostatní, normální lidé. Podávám ti tuto nevyžádanou informaci zcela zdarma, protože vím, že jsi kluk vnímavej, a že to oceníš.
    Nobody can give you as much as I can promise you
    5.8.2012 23:48 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ještírek Romney
    Víš vozejku, z tebe mluví jen závist, protože ty si nikdy nesmočil, ženský do tebe ani nekoply a je tu vykládáš o těch licech, co sou bezva. Jen si hraješ na chytrýho,, nemáš talent a prostě si nula. :-) Na množství milenek musíš mít talent, ten evidentně nemáš. :-) Nemáš na to ani aby sis uplet parchanty, protože děti by to asi nebyly,:-)
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    6.8.2012 00:24 M-train | blog: finance
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ještírek Romney
    Promiň Jeníku, odpovídáš trošku nesrozumitelně.

    Můžeš mi prosím tě zřetelněji vysvětlit, jestli mám závidět tvým dětem, které jsi všechny kvůli chlastu a dalším děvkám opustil?

    Nebo mám závidět tobě, že jsi se jako ženatý tahal s vdanejma, a naboural všechny rodiny kolem sebe? A to jsi už tenkrát dělal jako studijní materiál pro tvé hvězdné programy v BBC?

    Chápu a respektuji, že při tebou uváděných životních hodnotách musím být pro tebe nula. Mne vyhovuje žít v pohodě s někým jiným a je mi tak dobře. Ty máš pochopitelně plné právo si svou betonovou kobku na socialistickým sídlišti užívat v houpací síti zcela sám, prostě máš raději sebe, než lidi kolem sebe. Tak si to užívej dál.
    Nobody can give you as much as I can promise you
    6.8.2012 01:01 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ještírek Romney
    Víš vozejku, největší mravokárci jako ty, jsou ti, co nesmočili a neužili, takže pak se chovají podle metody, co se jí říká "kyselé hrozny" ale to ty stejně při svém omezeném intelektu nepochopíš. :-) Co s etelevize týče, stejně jako blogů, když už se poříd tak zmiňuješ, závist z tebe jen kape. Patříš mezi ty, co se nikdy nikam v dobrém nezapíší a tak se aspoň snaží to otrávit těm, co ano. :-)
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    gtz avatar 4.8.2012 17:17 gtz | skóre: 27 | blog: gtz | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ještírek Romney
    :-) už toho nechte chlapi, stále si zde poměřujete kdo ho má většího. Co takto udělal nějakou soutěž? Možná i paní svazačka by se přidala. "Svazačka == cituji zde padlé výroky".
    - nejhorší jsou trpaslíci ... Ti Vám vlezou úplně všude
    6.8.2012 17:59 M-train | blog: finance
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ještírek Romney
    Možná i paní svazačka by se přidala

    To si piš :-). Ale spíš už tuhle diskuzi má dávno zanesenou do svého bonzáčku, ostatně jako cokoliv jiného ze kdykoliv a o komkoliv. Nikdy neví, kdy to bude moct prásknout někam dál.

    Jinak, to poměřování je hrozně relativní. Je potřeba uvážit absolutní poměr velikosti vůči velikosti, nebo jen relativní velikost vůči nevelikosti. Při jeho nevojenské míře ca. 150 cm bez rádiovky a věkem scvrkávajících se rozměrů - tedy kromě Mišelinky.

    No a ta soutěž taky - myslíš například psát svazákům blogy? To můžou jenom ti nejvíc vyvolení a vybraní, kteří prošli náročnými fyzickými a psychotesty, to není tak, že by se jeden jen tak zaregistroval a pravidelně se tam vystříkal ze svého žalu a přetlaku múzy. Kdepak, to trvá léta se tam dostat...
    Nobody can give you as much as I can promise you
    6.8.2012 20:58 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ještírek Romney
    Ale pasáčku, na tebe jsem velký dost a dost, tak se zase nelísej :-) Jinak, chápu, že skutečně ho máš malýho, tak obcházíš weby a zkoušíš, jestli ho má ještě někdo menšího. :-)
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    6.8.2012 21:57 x
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ještírek Romney
    vyhrál jste, tak už táhněte
    gtz avatar 6.8.2012 23:33 gtz | skóre: 27 | blog: gtz | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ještírek Romney
    :-) a co soutěž?
    - nejhorší jsou trpaslíci ... Ti Vám vlezou úplně všude
    gtz avatar 6.8.2012 23:40 gtz | skóre: 27 | blog: gtz | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ještírek Romney
    Nevím, já Marcelu neznám, takže nemohu soudit zda je nebo není svazačka. I když jak říká básník ... "já jsem tu Vaši .. neviděl a vím, že ji máte", tak i proto neříkám nikdy. Ale nevím proč tyto osoby nevyznávají myšlení ala Stasi "Vím vše, protože mlčím, abych slyšel...."
    - nejhorší jsou trpaslíci ... Ti Vám vlezou úplně všude
    6.8.2012 23:50 SKK
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ještírek Romney
    "já jsem tu Vaši .. neviděl a vím, že ji máte",
    to som zvedavá, ktorý svetový klasik má také básnicé slepé črevo... :-D vy ste tiež pekný škriatok:)
    7.8.2012 00:04 M-train | blog: finance
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ještírek Romney
    Bohuš alias Bolek Polívka.....
    Nobody can give you as much as I can promise you
    7.8.2012 00:31 SKK
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ještírek Romney
    tak to Polívka musel vyloviť z nejakých historických (k)análov... ten vtip je už riadne bradatý
    gtz avatar 7.8.2012 23:25 gtz | skóre: 27 | blog: gtz | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ještírek Romney
    je to z filmu "Kurva hoši ..", : "Vašu pi.. jsem taky neviděl a věřím, že ju máte"
    - nejhorší jsou trpaslíci ... Ti Vám vlezou úplně všude
    8.8.2012 00:26 SKK
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ještírek Romney
    Polívka asi ten bradatý "vtip" vložil Bohušovi do úst, pretože sa ku karikatúre jeho typu hodí podobne ako biele tričko a červené trenky. :))
    gtz avatar 8.8.2012 22:59 gtz | skóre: 27 | blog: gtz | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ještírek Romney
    Ten film je nesmrtelný Bohuš a Dáša ... Ona "Ti-Vám" dá :-) apod. no nevím, ale když byla Dáša prvním dámou tak ten film se v TV moc neobjevoval. Stejně jako pár filmů u Vás s Vašáryovou , když se stala nějakou tou političkou. Někde kdysi jsem četl, že Postřižiny nebyly nějak moc v kurzu když byla tou velvyslankyní.
    - nejhorší jsou trpaslíci ... Ti Vám vlezou úplně všude
    9.8.2012 00:43 SKK
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ještírek Romney

    Nikdy som nemala rada ako herečku Magdu, hereckú hviezdu z nej urobili skôr tie vynikajúce filmy, kde dostala príležitosť( Markéta Lazarová, Krotká), ani herectvom, ani krásou ani iteligenciou sa svojej sestre nevyrovná ( Milka v Námestí sv. Alžbety, v Až přijde kocour ). Keď kandidovala za prezidentku, v tých predvolebných diskusiách si to Magda celkom pohnojila, a toto tiež nie bohviečo:). Veškrnová mi tak trápne vôbec nepripadasla a myslím, že pokiaľ ide o jej "povesť", tam zohrala veľkú úlohu zlomyseľná závisť ľudí.

    Nemyslím, že by Postřižiny nejako mohli uškodiť M. V. v politickej kariére. To skôr naopak. Ale nestačili na to, aby prebili "rozpačitý" dojem z jej politických kampaní. Prečo sa chce silou mocou dostať do nejakej funkcie, to ozaj nechápem.

    gtz avatar 9.8.2012 11:08 gtz | skóre: 27 | blog: gtz | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ještírek Romney
    Jak jsem tehdy četl prý by nebylo vhodné dávat filmy kde se politička/velvyslankyně vysvléká a ukazuje svoje poprsí. To jen pokud si dobře pamatuji.
    - nejhorší jsou trpaslíci ... Ti Vám vlezou úplně všude
    9.8.2012 12:31 SKK
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ještírek Romney
    tomu neverím, to je správa podobná tej, že sa dabujú české filmy:), keby jej médiá chclei piomôcť, tak by ju nepustili do politických diskusií a Postřižiny by dávali 2x denne
    gtz avatar 9.8.2012 14:15 gtz | skóre: 27 | blog: gtz | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ještírek Romney
    Nevím takto jsem to slyšel od jednoho známého z SK (jeho žena dělala někde v STV v Blavě)
    - nejhorší jsou trpaslíci ... Ti Vám vlezou úplně všude
    9.8.2012 17:15 chachar87 | skóre: 4 | blog: chacharovo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ještírek Romney
    ceske filmy se mozna nedabuji, ale ceskou reklamu na fernet s Trojanem jsem videl nekolikrat s titulkama
    Kdyz nejde o zivot, tak jde o hovno...
    9.8.2012 17:19 SKK
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ještírek Romney
    ruskými? lebo na Slovensku každý rozumie česky:)
    9.8.2012 19:09 chachar87 | skóre: 4 | blog: chacharovo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ještírek Romney
    slovenske titulky to byli...je mi jasne ze tam cesky rozumi, nevim, nemate treba nejaky takovy zakon ze jak je reklama cizojazycna tak musi byt s titulkama?
    Kdyz nejde o zivot, tak jde o hovno...
    9.8.2012 19:15 chachar87 | skóre: 4 | blog: chacharovo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ještírek Romney
    Kdyz nejde o zivot, tak jde o hovno...
    9.8.2012 22:39 SKK
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ještírek Romney
    možno to bude nejaký marketingový trik:)

    toto nie je môj počítač, musela by som doň stiahnuť kýs zásuvný modul,aby mi to video fungovalo, tak si to asi nepozriem skôr, ako niekedy na konci prázdnin:)
    10.8.2012 22:46 AMD Faunom Alien
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ještírek Romney
    Nikdy som nemala rada ako herečku Magdu, hereckú hviezdu z nej urobili skôr tie vynikajúce filmy

    Brý večer, tak som po čase zavítal na svoj blog :). Magda ako herečka sa mi vždy páčila. Neviem ako to, ale bolo to možno aj temi Postrižinami :). Těraz už budem hovoriť po česky. Magda je prostě něco jako erotický symbol českého(československého) filmu. Postřižiny jsou skvělé literární dílo a i ten Menzelův film prostě stojí za to. Tu hrabalovskou poetiku dokázal Menzel krásně ztvárnit i v tom nezapomenutelném filmu a Magda k tomu s tím výstupem na komín a naplácání na holou se Schmitzerem zkrátka neodmyslitelně patří. Myslím si, že novější Menzelův film jako Obsluhoval jsem anglického krále se tomu nevyrovná, i když není úplně k zahození.

    Vláčilovy filmy s Magdou taky stojí za to, o tom žádná. I když víc se mi líbilo Údolí včel. To je taková nevšední středověká tématika o incestu.

    Těraz si vzpomínam, že Magda bola aj velvyslankyňou Československa v Rakúsku, hej? Tak tam možno odštarovala svoju politickú kariéru a už sa jej v tom nechce prestať :-)

    11.8.2012 10:02 SKK
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ještírek Romney
    je prostě něco jako erotický symbol českého(československého) filmu.
    Začalo to už tou Krotkou, kde hrala mladú ženu starému "chlípnikovi" (vynikajúcemu) Filčíkovi. Ja fakt nechápem mužský vkus. Milka je po všetkých stránkach dokonalá - a Magda sa stane erotickým symbolom čsl. filmu! Stačilo jej naplácat na holou:)).

    Inak, pokiaľ ide o Údolie včiel, to popri Markéte Lazarovej(tam vystihli tú atmosféru, ktorú cítite u nás v tej pustatine:) v okolí stredovekých zrúcanín)na mňa tiež zapôsobilo najviac. A Ďáblova past.Všetko by to bolo pozrieť si znova...

    M.V. vyštudovala za soc. sociológiu:)( a áno, bola velvyslankyňou, a tuším aj v Poľsku), tak si asi myslí, že by mala byť diplomatkou a političkou. Neviem, či si doma Lasica z nej láskyplne neuťahuje:).
    11.8.2012 10:25 SKK
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ještírek Romney
    to těraz bolo milé:))... tak sa to vysloví v našom stredoslovenskom dialekte... spisovne tvrdo:)
    9.8.2012 12:48 SKK
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ještírek Romney

    pre mňa je Veškrnová nesmrteľná skôr napr. v Holkách z porelánu bol to zlatý film, ona i po tých rokoch vyzerá rovnako, na rozdiel napr. od tej vtedy peknej Slovenky ( inak tiež talentovaná, len nemala asi príležitosti) alebo Lenky Kořínkovej

    tá nenávisť voči Dagmar Havlovej bola zarážajúca, mňa to urážalo aj za ňu

    gtz avatar 9.8.2012 14:17 gtz | skóre: 27 | blog: gtz | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ještírek Romney
    LK utekla, protože nechtěla stále být tou co jen ukazuje prsa. No a když se vrátila tak defacto nebyla obsazovaná a stáhlo ji to ke chlastu.
    - nejhorší jsou trpaslíci ... Ti Vám vlezou úplně všude
    9.8.2012 17:18 SKK
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ještírek Romney
    škoda, bola dobrá...
    4.8.2012 01:00 מִרְיָם
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ještírek Romney
    Kam by chudák šel! Jen ať si pak nezapomene vzít s sebou ty použité pemprsky.
    4.8.2012 01:31 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ještírek Romney
    vzít s sebou ty použité pemprsky.

    Nemáš na nový a potřebuješ se přebalit? Řeknu dceři, má nějaký po vnukovi :-)
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    4.8.2012 08:50 מִרְיָם
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ještírek Romney
    Vypadáš jako idiot, jsi si toho vůbec vědom? Nevěřím, že by tě bavilo pořád dělat ze sebe takového blbce. Ty musíš být tak blbý doopravdy.
    4.8.2012 11:13 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ještírek Romney
    No, idiot možná jsem, ale pouze kvůli tobě, aby si nebyl tak opuštěný. :-) Génie.
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    10.8.2012 16:54 SKK
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ještírek Romney

    pre Faunoma

    čítam práve Huxleyho Brány vnímání, Nebe a peklo a dostala som sa zároveň k jednému slovenskému blogu, ktorý by mohol zaujímať

    gtz avatar 10.8.2012 20:39 gtz | skóre: 27 | blog: gtz | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ještírek Romney
    Tohle je také celkem hodně trefné : Proč budu volit komunisty aneb Tahle země není pro starý
    - nejhorší jsou trpaslíci ... Ti Vám vlezou úplně všude
    10.8.2012 21:08 SKK
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ještírek Romney
    no, to počúvam skoro všade okolo seba (napr. v práci...)...zlatý socializmus... a napodiv som sama proti všetkým:), keď poviem, že nebol taký zlatý...

    s tým Mistríkovým blogom ( a s jeho výkladom Prekrásneho nového sveta, ako znel titul Huxleyho knižky v slovenskom preklade) tiež bezvýhradne nesúhlasím, ale niektoré myšlienky sú tam zaujímavé... dobrá charakteristika spoločnosti a sveta, v ktorom žijeme ( je to SaS-kár a tí majú tiež niekedy keci, že by sa z toho jeden pos..l).

    z toho prokomunistického článku sa mi zdá veľmi výstižné zas toto:
    Chcete-li být úspěšní musíte být (či mít): týmový hráč s tahem na branku, iniciativní, aktivitní, asertivní, dynamický, flexibilní, kreativní, precizní, odolný vůči stresu, orientován prozákaznicky a proaktivně, optimistický, s ochotou cestovat, mít zdravé ambice, english musíte mít fluent psanou i mluvenou (ano, i takovýchto jazykových hrůz jsou někteří frikulíni schopni), komunikativní, přátelský, mít osobní nasazení a schopnost stanovit si priority, mít schopnost zapálit se a žít daným produktem, vítat možnost cestování po celé ČR či Evropě, radostně přijímat nové výzvy, přenášet rádi své nadšení pro agilní vývoj na ostatní… A tak dále v duchu imbecilních frází novodobého manažerského newspeaku.
    a to slovio frikulín je prekrásne, to si osvojím:)

    Som teraz na dlhšiu dobu na jedinom mieste Slovenska, kde sa dá ešte ako – tak zamestnať (už nie zohnať byt, ak človek nie je mnohonásobný milionár). Pozorujem, ako vystupujú takí tí strední manažérici v neskorých popoludňajších hod. zo svojich veľkých autíčiek, čierne nohavice, biela košeľa, čierna kravata, blonďaté zvyšky vlasov nad čelnou plešinou... vravím si, chlapče, rovno ťa možno takto uložiť do rakvy:)... nezávidím im to prebudenie, keď ich pošlú do šrotu o tých pár rokov a vlasov, čo im ešte ostáva... a kto bude splácať tie ich hypotéky?
    kotyz avatar 10.8.2012 21:23 kotyz | skóre: 25 | blog: kotyzblog | Plzeň
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ještírek Romney
    Njn, já už sem skoro rok na pracáku, teď mam dělat zadarmo nějaký veřejný práce. Nemam praxi, nejsem Bc. ani Mgr., nejsem agilně-asertivně-proaktivně-prozákaznickej frikulín. Ani do toho blbýho skladu mě nechtěj, no co to jako je?
    Hrdý člen KERNEL ULTRAS. | Furry/Brony/Otaku | Nemám čas ztrácet čas. | In 'pacman -Syu' we trust!
    10.8.2012 21:49 SKK
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ještírek Romney
    boj o každodenné prežitie vo svete frikulínov, kotyz
    gtz avatar 10.8.2012 22:38 gtz | skóre: 27 | blog: gtz | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ještírek Romney
    Stát s o tebe nepostará a když jseš na úp dlouho dobu tak jdeš nyní na 80 hod. měsičně na veřejně prospěšné práce. Pak musíš zvednout kotvy a jít třeba do Plzně nebo do Prahy. Tam by se snad něco našlo ne? Amiga by snad něco v práglu našel ne?
    - nejhorší jsou trpaslíci ... Ti Vám vlezou úplně všude
    10.8.2012 22:54 AMD Faunom Alien
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ještírek Romney
    Ani do toho blbýho skladu mě nechtěj>

    No to mi neříkej, že nenajdeš rachotu ani v blbym skladu. Si sice nevzhledný a obézní, ale tomu se mi nechce věřit.

    Seber se a prostě něco dělej, cokoliv. Já to chápu, že je to ponižující dělat píču frikulínům, ale taková je doba, někde musíš začít. Hloupý nejsi, jen jestli nemáš tak trochu lachtaní nemoc :-). Nic ve zlym tygře :-D
    10.8.2012 23:45 M-train | blog: finance
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ještírek Romney
    Taky si myslím, že to je o old boys network. Zaktivuj svůj notes známých a někdo určitě má někde známé s volným místem. Aspoň v Praze to tak funguje rozhodně ;-).
    Nobody can give you as much as I can promise you
    11.8.2012 10:57 SKK
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ještírek Romney
    Si sice nevzhledný a obézní,
    :)

    Keď už sme pritom mužskom vkuse, tak vy viete starú belu čo sa ženám dnes na mužoch páči alebo nepáči :). Niekde v nejakom bulvárnom plátku som natrafila onehdy na výsledky nejakého streleného amerického (samozrejme!) sociologicko - psychologického výskumu a tam písali, že ženy u mužov nadváhu tolerujú, resp. vôbec im nevadí. Samozrejme, pokiaľ nejde o nejakého 60-nika, čo začne držať diétu a cvičiť 5 Tibeťanov, aby vyzeral mladšie - ten dosiahne pravý opak, spľasne a zemská príťažlivosť sa postará o vertikálne línie:). Už sú dávno preč tie časy, keď dievčatá šaleli z kostlivcov s kuracími prsíčkami a lavórmi pod nimi navlečenými v detských číslach džínsov - dnes majú celkom rady väčšie objemy. A už to tiež nemusí byť Stallone, čo strávi z 24 hodín 20 pred zrkadlom, aby sústredene pozoroval svoje bicepsy a tricepsy a pri chôdzi musí mať nohy do X.

    gtz avatar 10.8.2012 22:36 gtz | skóre: 27 | blog: gtz | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ještírek Romney
    Tito manažéři berou takové platy, že hypotéky zaplatí úplně v pohodě, dostanou zlatého padáka a hned další den mají místo podobné tomu z kterého byli pro neschopnost odejiti. To je vše jen o známých a o tom, že ruka ruku meje.
    - nejhorší jsou trpaslíci ... Ti Vám vlezou úplně všude
    10.8.2012 23:31 SKK
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ještírek Romney

    tým "vrcholovým"... ale zlatý padák sa každému neujde, niektorí budú len na použitie a na zahodenie po použití v tej 40-ke...na ich miesto prídu mladí a naivní, s ktorými sa dá ľahšie manipulovať a zneužívať

    ku kotyzovi...nevidela som naživo, neviem, nakoľko len hrá toho lenivého mroža a do akej miery a s týmto linuxovým imidžom naozaj zžil, ale ja si myslím, že je v ňom potenciál, ktorý by mohol využiť...a nemyslím len tie zbory pre obč. záležitosti:), pre ktoré by mohol písať dlhé a zábavné pohrebné reči

    http://www.itkariera.com/?lng=cz#axzz23BHVzBbP

    http://www.eures.biz/

    10.8.2012 23:56 M-train | blog: finance
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ještírek Romney
    Trefné to sice je, ale dokud dav bude dál volit ty tzv. demokratické strany, které si jenom rozdělují moc a majetek, tak budou nahoře dál u koryta mlaskat a krmit tupouny dole o nebezpečí komunismu a svobodě cestování, atd. Sám jsem nevolič a nenašel jsem důvod to změnit.

    Tenhle příklad myslím platí úplně všude

    - http://olomouc.idnes.cz/rodina-primatora-lajtocha-vydelala-na-prodeji-pozemku-mestu-prm-/olomouc-zpravy.aspx?c=A120810_100544_olomouc-zpravy_stk.

    Pokud by snad náhodou zdejší věrní modroptáci zajásali, že tohle svinstvo dělá primátor za ČSSD, tak vězte, že ekonomického náměstka mu dělá modrý pták. A jen zkusmo zkuste uhádnout, jaké složení bylo po předchozích volbách. A manželka toho soc-dem primátora dělala kampaň tomu za ODS. Jde JENOM o kšeft, lidé a demokracie je opravdu nezajímá, a v chatových diskuzích můžou naivkové argumentovat do haleluja.
    Nobody can give you as much as I can promise you

    Založit nové vláknoNahoru

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.