abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    dnes 04:55 | Nová verze

    OpenJS Foundation, oficiální projekt konsorcia Linux Foundation, oznámila vydání verze 22 otevřeného multiplatformního prostředí pro vývoj a běh síťových aplikací napsaných v JavaScriptu Node.js (Wikipedie). V říjnu se verze 22 stane novou aktivní LTS verzí. Podpora je plánována do dubna 2027.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 04:22 | Nová verze

    Byla vydána verze 8.2 open source virtualizační platformy Proxmox VE (Proxmox Virtual Environment, Wikipedie) založené na Debianu. Přehled novinek v poznámkách k vydání a v informačním videu. Zdůrazněn je průvodce migrací hostů z VMware ESXi do Proxmoxu.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 04:11 | Nová verze

    R (Wikipedie), programovací jazyk a prostředí určené pro statistickou analýzu dat a jejich grafické zobrazení, bylo vydáno ve verzi 4.4.0. Její kódové jméno je Puppy Cup.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 22:44 | IT novinky

    IBM kupuje společnost HashiCorp (Terraform, Packer, Vault, Boundary, Consul, Nomad, Waypoint, Vagrant, …) za 6,4 miliardy dolarů, tj. 35 dolarů za akcii.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 9
    včera 15:55 | Nová verze

    Byl vydán TrueNAS SCALE 24.04 “Dragonfish”. Přehled novinek této open source storage platformy postavené na Debianu v poznámkách k vydání.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 13:44 | IT novinky

    Oznámeny byly nové Raspberry Pi Compute Module 4S. Vedle původní 1 GB varianty jsou nově k dispozici také varianty s 2 GB, 4 GB a 8 GB paměti. Compute Modules 4S mají na rozdíl od Compute Module 4 tvar a velikost Compute Module 3+ a předchozích. Lze tak provést snadný upgrade.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 04:44 | Nová verze

    Po roce vývoje od vydání verze 1.24.0 byla vydána nová stabilní verze 1.26.0 webového serveru a reverzní proxy nginx (Wikipedie). Nová verze přináší řadu novinek. Podrobný přehled v souboru CHANGES-1.26.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 04:33 | Nová verze

    Byla vydána nová verze 6.2 živé linuxové distribuce Tails (The Amnesic Incognito Live System), jež klade důraz na ochranu soukromí uživatelů a anonymitu. Přehled změn v příslušném seznamu. Tor Browser byl povýšen na verzi 13.0.14.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 04:22 | Nová verze

    Byla vydána nová verze 30.0.0 frameworku pro vývoj multiplatformních desktopových aplikací pomocí JavaScriptu, HTML a CSS Electron (Wikipedie, GitHub). Chromium bylo aktualizováno na verzi 124.0.6367.49, V8 na verzi 12.4 a Node.js na verzi 20.11.1. Electron byl původně vyvíjen pro editor Atom pod názvem Atom Shell. Dnes je na Electronu postavena celá řada dalších aplikací.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    včera 04:11 | Nová verze

    Byla vydána nová verze 9.0.0 otevřeného emulátoru procesorů a virtualizačního nástroje QEMU (Wikipedie). Přispělo 220 vývojářů. Provedeno bylo více než 2 700 commitů. Přehled úprav a nových vlastností v seznamu změn.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    KDE Plasma 6
     (72%)
     (9%)
     (2%)
     (17%)
    Celkem 741 hlasů
     Komentářů: 4, poslední 6.4. 15:51
    Rozcestník

    Jak jsem si chtěl zahrát NFSU2

    26.10.2005 22:38 | Přečteno: 1763× | Začátky

    Tak jsem dnes dostal po několika měsících zahrát si nějakou hru, nabootoval jsem do windows a po nalezení 2cd s NFSU2 jsem spustil instalaci..

    Moje železo je AMD Duron 900MHz, Nvidia MX 4 64Mb, 256Mb ram. Při instalaci jsem se nechal ještě více natěšit přidanými obrázky. Instalace skončena, hurá nahrát crack a rychle spustit. Hned na mě vyskočil rámeček: "V aplikaci speed2.exe došlo k problému a aplikace bude ukončena. Omlouváme se za vzniklé potíže" To je hezké, dal jsem zobrazit více informací ale krom nějakých pro mne nesmyslných čísel jsem se ještě dozvěděl, že na MS by případně byli odeslány celkem zajímavé věci o mém pc.

    Co tedˇ? Když jsem ještě před pár měsícema ještě používal widle tak jsem nad tím jen mávnul rukou ale od té doby co používám linux jsem se problémy naučil řešit. Hlavně nejvíce mě zaráželo to, že někdy před půl rokem, než jsem reinstaloval systém mi to běhalo v pohodě bez nejmenší chybky až na občasné pozaseknutí. Tak jsem požádal pana googla o radu či nějakou informaci. Odkázal mě na nějaké forum a tam jsem se dozvěděl že bud mám špatnej crack, nebo špatný ovladače na grafiku nebo nemám direct3d a že mám vše znova přeinstalovat. Jal jsem se tedy stahovati a při tom jsem přeinstaloval celou hru. to po mně chtělo restart, ten jsem provedl. Dostáhl jsem ovladače na grafiku, nainstaloval a další restart. Direct naštěstí restart nechtěl. Vlezl jsem na nějaké stránky kde jsou udajně cracky. Trochu jsem se bál ale myslím že jsem tam nic nechytl. Konečně jsem spustil hru a koukal jak vše nabíhá. Mou radost ale trochu pokazila rychlost nabíhání. Proklikal jsem se do hlavního menu a upravil si nastavení jak jsem byl zvyklý. Pak jen dále do hry.

    Po té, co se přede mnou zobrazilo auto jsem nedočkavě po poslechnutí základních instrukcí stiskl šipku dopředu a... argh**** (*=nadávky). Hra spadla do oken a oznámila mi chybu jako předtím. Dobře, snížil jsem i ty detaily které jsem si sám navýšil a vrátil hru do rozlišení 800x600 znovu spustil a pokračoval tam kde jsem skončil. tentokrát jsem po mapě ujel celkem pěkný kus ale zase mi to spadlo. Tak třeba to bude ramkama, mám 3 sloty a také 3 SDRAM ale všechny pohromadě se moc v lásce nemají a občas mi kvuli tomu zamrzával systém. Nevadí, zkusím to. Vypnul jsem pc, zvýšil si pamět na 384Mb a zapnul. Ihned na mne vybaflo nic, tedy, bedna signalizovala že hdd se točí ale monitor hlásil že nemá žádný signál. Stiskl jsem tlačítko restart a ejhle, ono nic. Musel jsem sáhnou do kabelů což dělám moc nerad. Znovu zandat kabel a to samé. Tak jsem vyndal kabel, znovu odkrytoval bednu a vyndal vloženou ramku. Zandal kabel a pc se rozebějlo

    Samozřejmě mi to nedalo a pc jsem zase vypnul a vložil ramku. Pc se chytlo a widle naběhly o něco rychleji. Zase jsem spustil hru a tiše se modlil k nevim komu. Hra byla svižnější, dokonce jsem dojel o pár bloků dál a najednou MODRÁ OBRAZOVKA SMRTI a výpis fyzické paměti ram. No bezva. Hned jsem si zase pamět snížil na 256 a zarputile znovu spustil hru. Překvapivě nic neprotestovalo, občas se to přiseklo a já si říkal že už to pojede. Když jsem byl kousek od garáže kam se má zajet na začátku, říkal jsem si že mám vyhráno, nemám. V předposlední zatáčce jsem se srazil s jiným autem a to bylo na můj systém příliš. Hra šla do voken a já již vytočen ani nerestartoval normálně ale pomocí toho malého tlačítka na bedně a jal se bootovat do mé mandrivy2006.

    Pln spokojenosti jsem pozoroval rychlé bootování a nabíhání Kde. Konečně zase prostředí, kde vše funguje, když mi něco spadne tak aspon vidím nějaké rozumné hlášení a můžu si s tím poradit. Tak jak jsem si chtěl hrát tak jsem si hrál, sice trochu jinak ale hrál jsem si. Jak to na mě přišlo, tak to zas odešlo a já na hry zase nějakou dobu nesáhnu. Lidi, ten linux je tak super...

           

    Hodnocení: -

    zatím nehodnoceno
            špatnédobré        

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    Komentáře

    Vložit další komentář

    26.10.2005 22:44 D-Evil | skóre: 25 | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak jsem si chtěl zahrát NFSU2
    Flameři všech zemí, spojte se.

    No comment.
    David Watzke avatar 26.10.2005 22:47 David Watzke | skóre: 74 | blog: Blog... | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak jsem si chtěl zahrát NFSU2
    NFSU2 se mi sekal i na AMD64 3000+ s 1GB RAM a 128 MB / 128 bit grafikou nVIDIA 5750 os MSI. Pěkně divný. I když na Windows ani ne. Nevím co to mám za štěstí, ale kdykoliv se dostanu k Windows, tak se něco sere. Že by v tom byla nějaká souvislost ?
    “Being honest may not get you a lot of friends but it’ll always get you the right ones” ―John Lennon
    David Watzke avatar 26.10.2005 22:48 David Watzke | skóre: 74 | blog: Blog... | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak jsem si chtěl zahrát NFSU2
    Oprava: od MSI.
    “Being honest may not get you a lot of friends but it’ll always get you the right ones” ―John Lennon
    26.10.2005 22:54 ParadoX | skóre: 20 | blog: Paradox
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak jsem si chtěl zahrát NFSU2
    Jenže já na tomhle stroji tuhle hru dohrál na 60% naprosto v pohodě. Dokonce pár dní jsem hrál na plný detaily, jakmile jsem ale začal jezdit rychleji tak jsem je musel stáhnout ale i tak
    Don´t worry, be happy.
    Heron avatar 26.10.2005 22:55 Heron | skóre: 53 | blog: root_at_heron | Olomouc
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak jsem si chtěl zahrát NFSU2
    NFSU2 jsem hrál dlouho a spokojeně, neznám moc neakčních her, které by mě tak chytly.

    PS: bylo to na windech a ni jeden pád.
    26.10.2005 23:25 Jirka
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak jsem si chtěl zahrát NFSU2
    [smrtelne vazny ksicht] A mas ty Windows legalne? [/smrtelne vazny ksicht]

    :-D
    David Ježek avatar 26.10.2005 23:37 David Ježek | skóre: 83 | blog: Mostly_IMDB
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak jsem si chtěl zahrát NFSU2
    no nevim, tak nejak sem nepobral, jak souvisi tuhnuti tvych (patrne ale mozna ti krivdim) piratskych woken ve spojeni s piratskymi nfsu2 v porovnani se stabilitou linuchu. mozna zkus reinstall tech woken, neprasit je nejakym nlite, nepretaktovavat, zkontrolovat nasazeni vsech chladicu (smrdi to tuhnutim pri vyssi zatezi), estli ti neodchazi zdroj (tedy estli treba nemas na 12V vetvi neco jako 14,1V jako momentalne ja :-) ) atd. moznosti je spousta, ale usuzovat z toho na to ze lin je lepsi nez win (i kdyby jen v tvem pripade) je imho ptakovnia. podotykam, ze mam radeji lunux nez windows a toto NENI pokus o flame.
    David Ježek avatar 26.10.2005 23:38 David Ježek | skóre: 83 | blog: Mostly_IMDB
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak jsem si chtěl zahrát NFSU2
    jo a este me napada, projed vsechny ramky memtestem, at mas jistotu
    David Watzke avatar 26.10.2005 23:41 David Watzke | skóre: 74 | blog: Blog... | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak jsem si chtěl zahrát NFSU2
    I když to projedeš memtestem, tak nemáš 100% jistotu.
    “Being honest may not get you a lot of friends but it’ll always get you the right ones” ―John Lennon
    26.10.2005 23:49 ParadoX | skóre: 20 | blog: Paradox
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak jsem si chtěl zahrát NFSU2
    Když to je taky zajímavé. Když jsem měl všechny tři ramky tak mi memtest ukázal něco kolem 162chyb. Tak jsem je odzkoušel po jedné a žádná chyba. Což je samo o sobě divné. Spíš mám pocit že jde do háje základka ale co si pamatuju tak např Call of duty tam ještě před měsíce kdy jsem to hrál naposledy chodilo v poho.
    Don´t worry, be happy.
    26.10.2005 23:55 ParadoX | skóre: 20 | blog: Paradox
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak jsem si chtěl zahrát NFSU2
    Jo, asi jsem se nechal unést ale fakt co používám linux tak mi to přijde vše mnohem... no jak to říct.. fungující. Wokna přeinstaluju a i když tam nenacpu hry tak za nějaký čas se mi to zahltí a začnou vyskakovat hlášky o kterých nemám potuchu z čeho jsou. Windows jsem nezavrhl, potřebuji je kvuli Delphi a pascalu do školy ale prostě když se tam zaloguju tak se cejtim tak divně sklíčeně a omezeně. Ono je hezké že mi řekne že v aplikaci došlo k chybě, ale já bych tu chybu rád odstranil
    Don´t worry, be happy.
    David Ježek avatar 27.10.2005 13:59 David Ježek | skóre: 83 | blog: Mostly_IMDB
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak jsem si chtěl zahrát NFSU2
    no ja sem v pohode, ja to tve "uneseni" preziju :-) ale i s ohledem na nektere "ortodoxni" cleny zdejsi "komunity" to radsi pred zapsanim do blogu zkus nejdriv 5 minut vydejchavat, paxi to mozna rozmyslis :-):-) kdybych to ja takto nevydejchaval, tak bych mel ted v blogu nejmin 20 veci, co tady dost lidi neoceni (ale nekteri zase jo).
    27.10.2005 10:09 shMoula2 | skóre: 9 | Brno a okoli
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak jsem si chtěl zahrát NFSU2
    Kdyz uz se chces chlubis tim jak krades software, chlub se nekde jinde. Ne ze bych tady tomu sefoval, ale hned po ranu cist takovyhle veci na abclinuxu me docela zlobi. BTW nevim jestli to ma spojitost, ale delalo mi to to stejny (instaloval jsem nekolikrat jen kvuli NFS2u widle i hru) a pomohla instalace ffdshow.
    Lide se deli do 10 skupin: na ty s poruchou osobnosti a na ty ostatni
    27.10.2005 10:32 Honza
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak jsem si chtěl zahrát NFSU2
    Vykasli se na NFSU2 a zahrej si TORCS. Taky to neni spatny.

    Založit nové vláknoNahoru

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.