abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    dnes 17:55 | Nová verze

    AlmaLinux byl vydán v nové stabilní verzi 9.4 (Mastodon, 𝕏). S kódovým názvem Seafoam Ocelot. Přehled novinek v příspěvku na blogu a v poznámkách k vydání.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 17:11 | IT novinky

    Před 50 lety, 5. května 1974 v žurnálu IEEE Transactions on Communications, Vint Cerf a Bob Kahn popsali protokol TCP (pdf).

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 13:44 | Zajímavý článek

    Bylo vydáno do češtiny přeložené číslo 717 týdeníku WeeklyOSM přinášející zprávy ze světa OpenStreetMap.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 04:00 | Nová verze

    Byla vydána (Mastodon, 𝕏) nová stabilní verze 2.10.38 svobodné aplikace pro úpravu a vytváření rastrové grafiky GIMP (GNU Image Manipulation Program). Přehled novinek v oznámení o vydání a v souboru NEWS na GitLabu. Nový GIMP je již k dispozici také na Flathubu.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 4
    dnes 00:22 | Komunita

    Google zveřejnil seznam 1220 projektů od 195 organizací (Debian, GNU, openSUSE, Linux Foundation, Haiku, Python, …) přijatých do letošního, již dvacátého, Google Summer of Code.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    včera 22:22 | IT novinky

    Na základě DMCA požadavku bylo na konci dubna z GitHubu odstraněno 8535 repozitářů se zdrojovými kódy open source emulátoru přenosné herní konzole Nintendo Switch yuzu.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 7
    včera 00:33 | Nová verze

    Webový prohlížeč Dillo (Wikipedie) byl vydán ve verzi 3.1.0. Po devíti letech od vydání předchozí verze 3.0.5. Doména dillo.org již nepatří vývojářům Dilla.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    4.5. 15:00 | Komunita

    O víkendu probíhá v Bostonu, a také virtuálně, konference LibrePlanet 2024 organizovaná nadací Free Software Foundation (FSF).

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    4.5. 13:22 | Nová verze

    Nová vývojová verze Wine 9.8 řeší mimo jiné chybu #3689 při instalaci Microsoft Office 97 nahlášenou v roce 2005.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    3.5. 13:11 | Nová verze

    Coppwr, tj. GUI nástroj pro nízkoúrovňové ovládání PipeWire, byl vydán v nové verzi 1.6.0. Zdrojové kódy jsou k dispozici na GitHubu. Instalovat lze také z Flathubu.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    Podle hypotézy Mrtvý Internet mj. tvoří většinu online interakcí boti.
     (62%)
     (8%)
     (16%)
     (15%)
    Celkem 116 hlasů
     Komentářů: 8, poslední 4.5. 08:25
    Rozcestník

    Řidičské trable

    14.12.2005 10:44 | Přečteno: 1841× | Jen tak. (co nepatří jinam)

    Aneb jak zchladit agresora?

    Nejmenovaný leč velmi známý volič ODS, kritik Apple Computer a ATI, mistr demagog, atd., jehož blog čtu vcelku pravidelně (inu někdo Blesk, někdo jeho...), nedávno napsal, že pražáci umí řídit rychle a přitom ohleduplně. V rámci předpisů. No, možná, že jezdí v jiné Praze, než já.

    Neřídím dlouho (cca 2 roky). Jsem z venkova. Jezdím skoro denně. A na poměry, které tu zřejmě zcela běžně panují, jsem si jěště nezvykl.
    Musím se pochlubit, že řídím v naprostém klidu a snažím se být ohleduplný. Nicméně včera jsem se rozhodl na agresi reagovat úplně stejně. Jedu si to domů po začátku D5 v Praze na Zličíně, v místě, kde se napojuje část pražského okruhu. Protože z práce není kam spěchat, je to kousek, cesta zabere tak 20 min. a benzín něco stojí, udržuji tak 90-100km*h-1, podle provozu. No a v místě napojení najíždí na dálnici 5 kamionů za sebou, za mnou dlouho nikdo, tak jsem jim přejel do levého pruhu a začal jsem je předjíždět. Za nimi najíždí jěště 2 další osobní auta, ty nikam nepospíchají, v klidu se řadí za kamiony, a nějaký "rychlík", kterého nenapadlo nic rozumějšího než se nacpat za mne, přijet co nejblíž (mám kombík a přes 5. dveře nebyly vidět jeho světla) a svícením dálkovými světly mi připomenout, že mu překážím.

    Tohle chování je nějaký nový adrenalinový sport, či co. "Rychlíci", nedodržující ani minimální bezpečnostní odstup, blikají za pomalejšími vozidly buď směrovými světly, nebo důkladně zkoušejí světelnou houkačku. Kdybych měl volný pravý pruh, pochopím ho. Sám se nikdy doleva necpu před rychlejšího, ani když spěchám a jedu mírně přes hranici maximální dovolené rychlosti. Ale já se tam octl za zcela jiných okolností. A tohle je prostě nevychovanost a hazard.

    No ale co dál? V téhle chvíli jsem byl skoro uprostřed té řady kamionů, dva od jejího konce. Cpát se mezi ně se mi nechtělo, přeci jen podmínky k brždění mají úplně jiné a už jsem viděl pár fotek z nehod, jak pak vypadá to osobní auto. Tak jsem se rozhodl ho trochu poučit o riziku, které podstupuje. Ubral jsem na chvilku plyn, aby musel přibrzdit, nebo alespoň přešlápnout na brzdu a třikrát krátce jsem proťukl brzdy. Hned byl mezi námi odstup přímo ukázkový. :-) Pak jsem počkal, až mne kamiony minou a zařadil se za ně. Kupodivu mne pak předjel jen ten "rychlík", ostatní v klidu pokračovali za námi stovkou (jezdí ti "náklaďáci" pěkně rychle a to jsou často přeložení).

    Nebylo to rozhodě bezpečné nebo ohleduplné řešení situace, ikdyž já jsem v tom byl vcelku nevinně. Ale opravdu nevím, jak v takovéhle situaci správně reagovat. Protože když mu povolím, udělá to někde zas a zas a budeme všichni jen popojíždět v kolonách u nehod.

           

    Hodnocení: 67 %

            špatnédobré        

    Anketa

    Co byste udělali na mém místě?
     (9 %)
     (7 %)
     (81 %)
     (0 %)
     (1 %)
     (0 %)
     (2 %)
    Celkem 100 hlasů

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    Komentáře

    Vložit další komentář

    14.12.2005 11:25 Roman ŠANDOR | skóre: 14
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Řidičské trable
    Urobil som zatial vzdy to iste co ty. Nikdy nevies kto sedi v tom aute co vyblikuje. Dupnes na, to predbehnes TIR_aky, predbehne ta ten co sa ponahlal, potom ta pribrzdi, ukaze lizatko a vybehne odtial policajt a povie, ze si prekrocil rychlost a uz sme doma :-)
    14.12.2005 11:41 Martin Baleja | skóre: 13 | blog: Segmentation_Fault
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Řidičské trable
    Protože když mu povolím, udělá to někde zas a zas a budeme všichni jen popojíždět v kolonách u nehod.

    Nedělal bych si iluze o tom, že's tím něčeho dosáhnul - on si prostě bude myslet něco o k*k*t*vi, v horším případě si to vynahradí na někom dalším.
    Why are hemorrhoids called "hemorrhoids" instead of "assteroids"?
    14.12.2005 12:49 kavol | skóre: 28
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Řidičské trable
    Nedělal bych si iluze o tom, že's tím něčeho dosáhnul
    já taky ne - na druhou stranu, vyjádřit "dost" neuškodí; když budou všichni jako ovce uhýbat kreténům, tak takovýto ojedinělý případ nemá žádnou váhu, ale kdyby ho takhle školil každý, tak ten blbeček nemá šanci si svojí drzostí něco vydupat (a i kdyby to konkrétně na něm žádné stopy nezanechalo a dál to zkoušel, ostatní by aspoň nemuselo štvát, že má oproti slušnejm řidičům výhody)
    14.12.2005 11:54 shamot | blog: toocube
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Řidičské trable
    Mno, ja som mal podobnú príhodu. Išiel som po dialnici s mojou rodinou. Rýchlosť som taktiež mierne prekročil, niečo okolo 140 km/h. Po dialnici jazdím štandardne v pravom pruhu, jedine pokiaľ sa vyskytne pomalšie vozidlo tak ho predbehnem. Zruzu tam bol kamion a tak som spravil štandardný manéver, pozrel som sa do spätného zrkadla a žiadne vozidlo nebolo v dohľade, vyhodil som smerovku a zaradil sa do ľavého pruhu. Za pár sekund sa mi na zadok nalepilo čierne BMW, v spätnom som videl že má za sklom modrý maják (pravdepodobne štátne vozidlo) nebol však zapnutý. A tak som pokračoval rovnakou rýchlosťou a po predbehnutí som sa zaradil do pravého pruhu, v tom ma však začalo to BMW vytláčat z cesty. Keď som sa rozhodol neuhnúť tak prestal a obehol ma. Nezabudnem však na jeho pohľad ktorý hovoril:"Choď do p**e keď jazdíš pomaly!"
    14.12.2005 12:01 Petr Jelínek | skóre: 17 | blog: Vyprovokovanej | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Řidičské trable
    Na to si zvykneš. Takoví borci budou jezdit vždycky. Neříkám, že jsem nikdy na dálnici na nikoho nebliknul zezadu, ale když vidím, že se není kam zařadit, tak jsem samosebou v klidu. Jinak s tím bržděním opatrně, protože ačkoliv by to do Tebe napálil zezadu, tak by se policajti asi ptali, proč jsi brzdil...
    Nemám rád NVidii!
    14.12.2005 12:31 kavol | skóre: 28
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Řidičské trable
    Jinak s tím bržděním opatrně, protože ačkoliv by to do Tebe napálil zezadu, tak by se policajti asi ptali, proč jsi brzdil...
    no jednoduše: překročil jsem maximální povolenou rychlost a brzdil jsem, abych zase zpomalil pod ní ... a jelikož při předjíždění krátkodobě maximálku překročit smím, je to absolutně neprůstřelné - je to jasná chyba toho vzadu, že jel rychleji než je povoleno(+) a že nedodržel bezpečnou vzdálenost; já jsem zbrzdil jen o trošku a navíc s ohledem na auto za sebou jen mírně (a nebude-li stopa po smyku, pak nikdo nedokáže a je celkem jasné, že jsem nebrzdil prudce) :-D

    (+) pokud jsem to dobře pochopil kde se stalo, tak v tom místě je by default 80, není-li to upraveno místně
    14.12.2005 12:37 Gustav | skóre: 23 | blog: Gustav I
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Řidičské trable
    pokud jsem to dobře pochopil kde se stalo, tak v tom místě je by default 80, není-li to upraveno místně
    Ne, tohle je uz na dalnici, smi se tam 130. Kousek odtamtud (tak 500m, Rozvadovska spojka) je 100, narizena znackou.
    14.12.2005 12:54 eXEden | skóre: 13 | blog: Plkoviny | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Řidičské trable
    Sice přesně netuším, kde se to stalo. Ale neplatí, že když je to na dálnici, může se 130km/h. Vyhláška říká jasně, že na dálnici a silnici pro motorová vozidla v obci platí omezení na 80km/h. Ale, jak říkám, nevím, jestli je to ještě obec (před značkou konec Prahy) nebo ne...
    14.12.2005 13:09 Gustav | skóre: 23 | blog: Gustav I
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Řidičské trable
    Je to tady. Přesně na hranici Prahy. Dálnice se počítá od křižovatky na západ, mimo Prahu, Rozvadovská spojka je v Praze, proto to omezení na 100 - ale jsou tam všude nadchody, mosty a bariéry, ne jako na Strakonické.
    14.12.2005 13:03 kavol | skóre: 28
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Řidičské trable
    aha ... no, pokud jsem správně pochopil, která čára v mapě je hranice Prahy, tak to je až za nájezdem z okruhu, čili 130 je tamodtud - takže říkáš, že tam je to sníženo na 100, nebo to blbě chápu a ta stovka je naopak předtím jako zvýšení z 80, která platí ve městě? ... hm, no asi spíš to druhý, co?
    14.12.2005 13:17 eXEden | skóre: 13 | blog: Plkoviny | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Řidičské trable
    Přesně tak, je to ta druhá varianta. Jinak to omezení je uvedeno ve sbírce č.361 §18 odstavec 4)
    14.12.2005 13:21 Randy
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Řidičské trable
    Jinak s tím bržděním opatrně, protože ačkoliv by to do Tebe napálil zezadu, tak by se policajti asi ptali, proč jsi brzdil... - Toho bych se nebál. Viník je ten, kdo to do někoho napálí zezadu, protože má povinnost dodržovat bezpečnou vzdálenost. Navíc se vždy můžeš na něco vymluvit. Mnohem víc bych se bál toho, že ty předjedeš kamiony, zařadíš se před ně, spěchající idiot se zařadí před tebe a šlápne na brzdu. Ty zabrzdíš také a zezadu tě sešrotuje kamion.
    15.12.2005 00:01 kavol | skóre: 28
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Řidičské trable
    Jinak s tím bržděním opatrně, protože ačkoliv by to do Tebe napálil zezadu, tak by se policajti asi ptali, proč jsi brzdil... - Toho bych se nebál. Viník je ten, kdo to do někoho napálí zezadu, protože má povinnost dodržovat bezpečnou vzdálenost.
    mno, nesázej na to 100%, nesmíš bezdůvodně brzdit ... tedy pokud:
    Navíc se vždy můžeš na něco vymluvit.
    ... nemáš něco důvěryhodného ;-)
    Mnohem víc bych se bál toho, že ty předjedeš kamiony, zařadíš se před ně, spěchající idiot se zařadí před tebe a šlápne na brzdu.
    mno, v tom případě bych ho asi s chutí popostrčil - tedy pokud bych dokázal přemoci pud sebezáchovy ;-) (bohužel s kamionem za zády spíš sebezničení :-()
    14.12.2005 12:09 Milan Hejpetr | skóre: 25 | blog: poznamky | Plzen
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Řidičské trable
    Auto ridim od roku 1985 (proboha, uz je to tedy 20 let...to snad ne...). Bohuzel musim konstatovat, ze mame nejspis smulu v tom, na jakem miste jsme se narodili. Kulturni uroven ridicu tady v Cechach je, bohuzel, otresna. Samozrejme jsou vsichni desne IN, dynamicti a "happy" - dokud se neco nestane. Bylo by to na dlouhe povidani (a mimochodem si myslim, ze na tento server to nepatri) - za ta leta mam otipovane typicke ceske ridice - zvlaste pak 2 druhy: "nesikovny vesnicky vidlak" a "mestske arogantni prase (obcas i v kravate)". Dabelskou kombinaci je, potkate - li oba tyto druhy naraz.
    Kdesi jsem cetl nazor, ze bude jeste trvat desitky let nez se dostaneme na kulturni uroven, beznou od Rozvadova na zapad. Je to, bohuzel, asi pravda. Jezdit po nasich silnicich, to je riskantni podnik a ja priznavam, ze mivam nekdy podivny pocit, mam - li treba vyrazit na D1 (rikam si obcas, ze se treba take nemusim vratit).
    Kdybych si byl jist, ze chystany bodovy system bude skutecne bicem na ceska prasata za volantem, byl bych jednoznacne pro. Bohuzel tu jistotu nemam.
    14.12.2005 14:44 xkesh | skóre: 46 | blog: eXtempore
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Řidičské trable
    Kdybych si byl jist, ze chystany bodovy system bude skutecne bicem na ceska prasata za volantem, byl bych jednoznacne pro. Bohuzel tu jistotu nemam.
    Vsak on se te nikdo nepta, ono uz je to schvalene ;)
    14.12.2005 16:20 Milan Hejpetr | skóre: 25 | blog: poznamky | Plzen
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Řidičské trable
    To ja vim, ze je to schvalene. Ale snad mne nikdo nemuze uprit pravo na duvodne pochybnosti o tom, ze to v teto podobe povede k nejake naprave a ze nepujde spis o buzeraci tech slusnejsich.
    14.12.2005 12:20 kavol | skóre: 28
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Řidičské trable
    dal jsem třetí možnost, i když bych měl hlasovat pro "něco jiného", poněvadž já bych ještě navíc stáhnul okýnko a ukázal mu "fakáče" ... nevidím důvod, proč bych kvůli takovému blbečkovi měl něco speciálního vyvádět (zrychlovat rozhodně ne, zpomalovat a čekat za ty kamiony, hm, to by se mi nechtělo)

    když jsem jel tuhle z Prahy, byl na magistrále mírný provoz, levý pruh byl volný, auta v mojem pruhu jela (kdovíproč) asi 70 km/h, tak jsem si vyjel vlevo a udržoval jsem na tachometru 90-95 km/h (+) ... za chvíli se za mnou objevil nějakej vyholenej kretén (sorry všem slušným skinům) v SUV a blikal na mě ... jelikož pruh vpravo ode mě byl v tu chvíli úplně volný a bylo to ve městě, nic mu nebránilo mě podjet(++) a tudíž jsem neviděl sebemenší důvod mu uhýbat ... blikal čím dál zuřivěji a začal se na mě lepit, tak jsem mu ukázal fakáče a pak ukazováčkem vpravo ... na to začal troubit, tak jsem mu ťuknul na brzdu - bohužel ho to moc nerozhodilo, takže jsem si moc srandy neužil :-) ... na to mě konečně podjel ... pak najel přede mě a začal zpomalovat - bohužel měl štěstí, že se zrovna pravým pruhem blížilo další rychlejší auto, takže jsem nemohl uhnout :-( a pak tam přibyli další z nájezdu ... zpomalil asi na 50 - ostatní mezitím narozdíl od něj žádný psychický problém předjíždět nás vpravo neměli - a pak si udělal vír v nádrži, zřejmě v domnění, že mě nějak "vyškolí", když mi ukáže, že má na auto s třikrát silnějším motorem a na benzín do něj ... no, jedinej dojem, co ve mě zanechal, bylo, že je úplně vypatlanej, když neví, že mě může předjet zprava (a ještě si myslí, že ostatní maj povinnost skákat jak on píská, totiž bliká), a třikrát během tý chvilky porušil dopravní předpisy ...

    (+) což znamená reálně asi 81-86 km/h, je tam 80, počítám, že do +10 ještě policajti tolerují ...

    (++) pominu-li to, že by překročil povolenou rychlost, když už já jsem jel těsně nad hranicí, ale to ho zjevně netrápilo

    jinak ten kretén měl 4A9 4242, kdyby náhodou někdo měl to "štěstí"

    pro srovnání, někde v kopci kus za exitem na Budějovice jsem poněkud neodhadnul jak rychle předjedu dva slimejše před sebou a jak rychle se za mnou blíží další auto, takže chudák za mnou musel přibrzdit, neb mě dojel akorát jak jsem dokončoval prvního, tak si na mě jednou bliknul, ale nijak nevyváděl, že jsem se nezařadil mezi ně (stejně už musel zpomalit a tak bych zbytečně ztrácel rychlost i já, což do toho kopce u 50 kW motoru není dobré ...), tak když šel přede mě, mávnul jsem na něj jakože sorry a on se jen usmál asi jakože v pohodě ... horší situace, mnohem lepší přístup ...
    14.12.2005 12:38 rastos | skóre: 62 | blog: rastos
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Řidičské trable
    Svojho času som často jazdil po diaľniciach v Nemecku. Nie je tam obmedzená rýchlosť vyhláškou, ale pomerne často značkami. Aj tam sa nájdu vodiči, ktorí sa ponáhľajú. Na rozdiel od tých našich to ale dajú najavo zvyčajne zapnutím ľavej smerovky. Aj keď sú už v najľavejšom pruhu. Navyše to urobia s predstihom a nelepia sa človeku na zadok. Holt civilizácia.

    Na podobnú situáciu, ako popisuješ, si tiež spomínam. Pokračoval som v nezmenenej rýchlosti. Keď som doobiehal nákladiak, tak som sa zaradil vpravo. Ten chumaj ma obehol, zaradil sa predo mňa tak 3-4 metre a potom buď podradil, alebo použil ručnú brzdu. Skrátka znížil rýchlosť bez toho, aby sa mu rozsvietili brzdové svetlá. Proste idiot.

    Luk avatar 14.12.2005 15:31 Luk | skóre: 47 | blog: Kacířské myšlenky | Kutná Hora
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Řidičské trable
    Nejen v Praze jezdí prasata, všude je to hodně podobné.

    Dneska ráno jsem si vyzkoušel "losí test" v praxi. Ne kolem losa, ale kolem dobytka, který se najednou rozhodl předjíždět - vůbec mu nevadilo, že jedou auta proti, že je to pravotočivá zatáčka, že je tam plná čára, šrafy a zákaz předjíždění. Dobytek vyrazil přímo proti mně, ještě že se bylo kam vyhnout.

    Následně jsem litoval, že ten kamion, který jsem měl ještě krátce před tím pouhé 2 metry za zadkem, byl už v nedohlednu. Buď by prase od jeho úmyslu odradil, nebo by ho rovnou ztrestal trestem nejvyšším (taková obluda se prostě nevyhne, a 80 km/h rychlosti kamionu + cca 110-120 km/h rychlosti dobytka zaručuje vysokou spolehlivost trestu).
    Šifrování je absolutní nutnost a pomáhá chránit před nekalými živly
    14.12.2005 17:35 ?
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Řidičské trable
    nechci se ho nejak zvlast zastavat, ale jestli to chapu spravne, tak tys ho v jizde omezil. a tvoji povinnosti bylo aby ses co nejrychleji zaradil do praveho pruhu, tj. mezi kamiony, a uvolnil tak levy pruh. to jestli on prekracuje rychlost te nema co zajimat...
    15.12.2005 08:52 Gustav | skóre: 23 | blog: Gustav I
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Řidičské trable
    nechci se ho nejak zvlast zastavat, ale jestli to chapu spravne, tak tys ho v jizde omezil.
    Chapes to spatne. On *mne* a vsechny ostatni ohrozil. Ja jsem, do doby nez se mi prilepil na pozadi, jednal naprosto v souladu s predpisy.
    a tvoji povinnosti bylo aby ses co nejrychleji zaradil do praveho pruhu, tj. mezi kamiony, a uvolnil tak levy pruh.
    Mohl bys mi ocitovat misto ve vyhlasce, kde je tohle napsane? Mam za to, ze je tam jen cosi o plynulosti provozu, nic takoveho, z ceho by se dalo vyvozovat vyse napsane.
    to jestli on prekracuje rychlost te nema co zajimat...
    Ma a nema. Kdybychom zili v idealnim state, zvednu telefon, napraskam ho a bude potrestan.
    15.12.2005 09:05 eXEden | skóre: 13 | blog: Plkoviny | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Řidičské trable
    Citace zákona:
    V obci na pozemní komunikaci o dvou nebo více jízdních pruzích
    vyznačených na vozovce v jednom směru jízdy smí
    řidič motorového vozidla užívat k jízdě kteréhokoliv
    jízdního pruhu; přitom se nepovažuje za předjíždění,
    jedou-li vozidla v jednom z jízdních pruhů rychleji
    než vozidla v jiném jízdním pruhu. Pokud by vozidla
    jedoucí současně ve všech jízdních pruzích bránila
    v jízdě rychleji jedoucímu vozidlu, musí řidič jedoucí
    v levém krajním jízdním pruhu tento pruh co nejdříve
    uvolnit; to neplatí, užívá-li řidič levého krajního
    jízdního pruhu k odbočování, otáčení nebo při souběžné
    jízdě podle odstavce 3
    15.12.2005 12:14 Gustav | skóre: 23 | blog: Gustav I
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Řidičské trable
    To je irelevantni - plati to V obci
    15.12.2005 13:19 eXEden | skóre: 13 | blog: Plkoviny | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Řidičské trable
    O pár postů výše se probíralo, že inkriminované místo leží v obci a nikoliv za hranicí města Prahy
    15.12.2005 14:52 Gustav | skóre: 23 | blog: Gustav I
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Řidičské trable
    Je, budu muset mit posledni slovo :-)

    Ano, resilo, a taky jsem tam jasne napsal, ze je to uz za obci. Jestli mi neveris, vyraz tam a zmer si vzdalenost cedule konec hlavniho mesta k najezdu...
    16.12.2005 17:07 kavol | skóre: 28
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Řidičské trable
    Je, budu muset mit posledni slovo :-)
    :-P
    Ano, resilo, a taky jsem tam jasne napsal, ze je to uz za obci. Jestli mi neveris, vyraz tam a zmer si vzdalenost cedule konec hlavniho mesta k najezdu...
    jojo, musím se zastat, říkáš mi to přesně tady ;-)
    15.12.2005 13:33 ?
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Řidičské trable
    Chapes to spatne. On *mne* a vsechny ostatni ohrozil. Ja jsem, do doby nez se mi prilepil na pozadi, jednal naprosto v souladu s predpisy.
    takze to chapu spravne. chovej se sam podle zakona, abys pak mohl hanit nekoho, ze se tak nechova...
    Mohl bys mi ocitovat misto ve vyhlasce, kde je tohle napsane?

    ve vyhlasce? kde zijes? a jakto ze mas jeste stale ridicak? jinak viz to co ti napsal eXEden
    Ma a nema. Kdybychom zili v idealnim state, zvednu telefon, napraskam ho a bude potrestan.
    fajn, to urcite udelej, at si dokazes, ze jsi machr. ale nejdriv se nedopoustej prestupku sam.
    15.12.2005 14:59 Gustav | skóre: 23 | blog: Gustav I
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Řidičské trable
    takze to chapu spravne. chovej se sam podle zakona, abys pak mohl hanit nekoho, ze se tak nechova...
    Ja se *chovam* podle zakona. Pravo je v tomto pripade na me strane.
    fajn, to urcite udelej, at si dokazes, ze jsi machr. ale nejdriv se nedopoustej prestupku sam.
    *Nedopoustim* se prestupku. A nechci si zvysovat sebevedomi, ale chci, aby zakony platily pro kazdeho a stejne.

    BTW: Mily otazniku, ikdyz nekoho slovne napadas a *nemas* pravdu, je slusnosti se pod svuj prispevek podepsat.
    15.12.2005 15:10 ?
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Řidičské trable
    Ja se *chovam* podle zakona. Pravo je v tomto pripade na me strane.
    jo? zeptej se dopravaku :)
    BTW: Mily otazniku, ikdyz nekoho slovne napadas a *nemas* pravdu, je slusnosti se pod svuj prispevek podepsat.
    oooo jak jesitny chlap :) ? jest muj podpis, to ti nestaci? nevim co vic by ti reklo me jmeno. a co kdyz proste zadne jmeno nemam, nebo snad budes chtit i titul, vek, adresu a me miry?
    15.12.2005 15:34 Gustav | skóre: 23 | blog: Gustav I
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Řidičské trable
    Nebudu tu delat zbytecny FLAME. Svuj nazor jsem ti rekl a prosim priste napis nejake argumenty. Diskutuj, nehadej se.

    A podepis se. :-)

    Toto je muj posledni prispevek do teto diskuze.
    16.12.2005 17:10 kavol | skóre: 28
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Řidičské trable
    fajn, to urcite udelej, at si dokazes, ze jsi machr. ale nejdriv se nedopoustej prestupku sam.
    *Nedopoustim* se prestupku. A nechci si zvysovat sebevedomi, ale chci, aby zakony platily pro kazdeho a stejne.
    hm, to by mě taky zajímalo, jak upozornění na přestupek souvisí se zvyšováním sebevědomí ...?
    14.12.2005 20:17 Petr
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Řidičské trable
    No docela tě chápu přestože zrovna tuhle situaci bych řešil jinak :-). Zrovna dnes jsem jel zhruba 95 a nějakej doveda se nalepil cca 3m za mě. Bylo to mimo obec, v protisměru volno a silnice hnusně mokrá a špinavá. Prostě jsem na rovince kde bylo vidět daleko dopředu zapnul výstražné a sundal nohu z plynu. Zajímavé je že vydržel až do rychlosti 40 než mě předjel. Pak už byl předemnou a já si v klidu přidal a jel jsem v pohodě cca 50m za ním ještě asi 6km než uhnul. Opravdu nechápu co lidi nutí jezdit v rychlostech kolem stovky někomu těsně za nárazníkem, možná je to nějaká úchylka.

    Založit nové vláknoNahoru

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.