abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    dnes 14:22 | IT novinky

    VASA-1, výzkumný projekt Microsoftu. Na vstupu stačí jediná fotka a zvukový záznam. Na výstupu je dokonalá mluvící nebo zpívající hlava. Prý si technologii nechá jenom pro sebe. Žádné demo, API nebo placená služba. Zatím.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 04:44 | Nová verze

    Nová čísla časopisů od nakladatelství Raspberry Pi: MagPi 140 (pdf) a HackSpace 77 (pdf).

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 01:00 | Nová verze

    ESPHome, tj. open source systém umožňující nastavovat zařízení s čipy ESP (i dalšími) pomocí konfiguračních souborů a připojit je do domácí automatizace, například do Home Assistantu, byl vydán ve verzi 2024.4.0.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 22:11 | IT novinky Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 20:55 | Nová verze

    Neziskové průmyslové konsorcium Khronos Group vydalo verzi 1.1 specifikace OpenXR (Wikipedie), tj. standardu specifikujícího přístup k platformám a zařízením pro XR, tj. platformám a zařízením pro AR (rozšířenou realitu) a VR (virtuální realitu). Do základu se z rozšíření dostalo XR_EXT_local_floor. Společnost Collabora implementuje novou verzi specifikace do platformy Monado, tj. open source implementace OpenXR.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    včera 17:22 | Nová verze

    Byla vydána nová verze 0.38.0 multimediálního přehrávače mpv (Wikipedie) vycházejícího z přehrávačů MPlayer a mplayer2. Přehled novinek, změn a oprav na GitHubu. Požadován je FFmpeg 4.4 nebo novější a také libplacebo 6.338.2 nebo novější.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 13
    včera 17:11 | Nová verze

    ClamAV (Wikipedie), tj. multiplatformní antivirový engine s otevřeným zdrojovým kódem pro detekci trojských koní, virů, malwaru a dalších škodlivých hrozeb, byl vydán ve verzích 1.3.1, 1.2.3 a 1.0.6. Ve verzi 1.3.1 je mimo jiné řešena bezpečnostní chyba CVE-2024-20380.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    včera 12:11 | IT novinky

    Digitální a informační agentura (DIA) oznámila (PDF, X a Facebook), že mobilní aplikace Portál občana je ode dneška oficiálně venku.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 10
    včera 05:11 | Komunita

    #HACKUJBRNO 2024, byly zveřejněny výsledky a výstupy hackathonu města Brna nad otevřenými městskými daty, který se konal 13. a 14. dubna 2024.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    17.4. 17:55 | IT novinky

    Společnost Volla Systeme stojící za telefony Volla spustila na Kickstarteru kampaň na podporu tabletu Volla Tablet s Volla OS nebo Ubuntu Touch.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 3
    KDE Plasma 6
     (68%)
     (10%)
     (2%)
     (20%)
    Celkem 563 hlasů
     Komentářů: 4, poslední 6.4. 15:51
    Rozcestník

    Nook Simple Touch Reader tunning

    29.3.2012 09:14 | Přečteno: 1795×

    V poslední době se toho událo pro majitele této výborné čtečky mnoho zajímavého. Pokud nesledujete XDA-developers fórum, zde je stručný souhrn toho nejlepšího.

    B&N Nook STR 1.2 update

    Nedávno B&N uvolnil další update. Informace o tom, co opravuje či mění jsou velmi stručné, zejména by mělo jít o opravu problému s připojením k některým Wi-Fi sítím. Důvody, proč tento update zmiňuji, jsou dva. Pokud je Váš Nook rootnutý a nemáte vypnuté OTA updaty, může vás tento update nemile překvapit. Spousta dostupných hacků pro Nook STR jsou určené pro verzi 1.1 a s novějším systémem nemusí fungovat.

    NoRefresh mode

    Jedná se o dvoubarevný grafický mód (pouze černá a "bílá", žádné odstíny šedi), ve kterém je překreslování displeje plynulejší. Využítí najde například při posouvání stránek v PDF readeru či webovém prohlížeči. Nebo pokud toužíte hrát na svém readeru Angry Birds. Otázkou zůstává, jak toto časté překreslování ovlivní životnost e-ink displeje. Příslušné vlákno je zde.

    Multitouch

    Z nějakého neznámého důvodu se inženýři z B&N rozhlodli, že čtečka nebude podporovat multitouch. Je to o to podivnější, že po hardwarové stránce je toho schopna, pouze tato fičura nebyla zapnutá v kernelu. Náprava je jednoduchá, pouze upozorním, že dostupný image je určený pro verzi 1.1. Ve spojení s NoRefresh módem je prohlížení PDF souborů mnohem komfortnější. Příslušné vlákno je zde.

    Integrovaný Powermat receiver

    Tento hardware tunning je určený těm z Vás, kteří touží po bezdrátovém nabíjení. Detaily zde.

    Flash

    Pokud po nečem takovém toužíte, můžete zajásat. Jedná se o tzv. lite Flash a funguje všelijak, jen ne dobře. Ostatně, to platí i pro originál. Detaily zde.

    USB host support

    Tento hack umožňuje ke čtečte připojit (přes příslušnou redukci) USB klávesnici či myš. Na mass storage zařízení však zapomeňte. Osobně nemám vyzkoušeno, ale podle komentářů to nefunguje na 100 procent. Detaily zde.

    NookTouchTools

    Nejedná se o novinku. Je to však komfortní způsob na přemapování hardwarových i softwarových tlačítek. Používám již několik měsíců k plné spokojenosti. Příslušné vlákno fóra je zde.

    Nejedná se o kompletní výčet dostupných vylepšení, uvádím pouze ty, které mi za poslední dobu uvízly v paměti. Na zmíněném fóru je toho k nalezení víc. Pro vetšinu hacků je předpokladem root zařízení (dostupných cest je více, proto je zde nebudu uvádět). Provedení zálohy snad ani není nutné připomínat.

    Máte nějaké další tipy?

           

    Hodnocení: 88 %

            špatnédobré        

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    Komentáře

    Vložit další komentář

    stativ avatar 30.3.2012 12:07 stativ | skóre: 54 | blog: SlaNé roury
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Nook Simple Touch Reader tunning
    Ten displej je kapacitní nebo rezistivní? Rád bych si pořídil něco, co má e-ink a dá se na to psát, ale zatím jsem nic takového nenašel.
    Ať sežeru elfa i s chlupama!!! ljirkovsky.wordpress.com stativ.tk
    30.3.2012 20:15 kkaarreell | skóre: 6 | blog: perkele
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Nook Simple Touch Reader tunning
    Displej jako takovy dotykovy neni. O to se staraji infra senzory, ktere snimaji kousek pred displejem. Na psani to rozhodne neni.
    stativ avatar 30.3.2012 20:30 stativ | skóre: 54 | blog: SlaNé roury
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Nook Simple Touch Reader tunning
    Škoda. Každopádně díky za info.
    Ať sežeru elfa i s chlupama!!! ljirkovsky.wordpress.com stativ.tk
    30.3.2012 20:54 geoRG77 | blog: TestTheWest
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Nook Simple Touch Reader tunning
    Snímání dotyku není rezistivní ani kapacitní, ale funguje na principu snímání přerušení mřížky tvořené infračervenými diodami, proto musí mít tento typ displeje "okraje". Technologie se jmenuje zForce a pochází od Neonode (možná si někdo vzpomene na jejich poměrně zajímavý dotykáč - N2).
    http://androtab.info/

    Založit nové vláknoNahoru

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.