abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    dnes 00:33 | Nová verze

    Webový prohlížeč Dillo (Wikipedie) byl vydán ve verzi 3.1.0. Po devíti letech od vydání předchozí verze 3.0.5. Doména dillo.org již nepatří vývojářům Dilla.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 15:00 | Komunita

    O víkendu probíhá v Bostonu, a také virtuálně, konference LibrePlanet 2024 organizovaná nadací Free Software Foundation (FSF).

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 13:22 | Nová verze

    Nová vývojová verze Wine 9.8 řeší mimo jiné chybu #3689 při instalaci Microsoft Office 97 nahlášenou v roce 2005.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    3.5. 13:11 | Nová verze

    Coppwr, tj. GUI nástroj pro nízkoúrovňové ovládání PipeWire, byl vydán v nové verzi 1.6.0. Zdrojové kódy jsou k dispozici na GitHubu. Instalovat lze také z Flathubu.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    2.5. 22:33 | Nová verze

    Byla vydána dubnová aktualizace aneb nová verze 1.89 editoru zdrojových kódů Visual Studio Code (Wikipedie). Přehled novinek i s náhledy a animovanými gify v poznámkách k vydání. Vypíchnout lze, že v terminálu lze nově povolit vkládání kopírovaného textu stisknutím středního tlačítka myši. Ve verzi 1.89 vyjde také VSCodium, tj. komunitní sestavení Visual Studia Code bez telemetrie a licenčních podmínek Microsoftu.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 19
    2.5. 21:22 | Nová verze

    Proton, tj. fork Wine integrovaný v Steam Play a umožňující v Linuxu přímo ze Steamu hrát hry určené pouze pro Windows, byl vydán ve verzi 9.0-1 (𝕏). Přehled novinek se seznamem nově podporovaných her na GitHubu. Aktuální přehled her pro Windows běžících díky Protonu také na Linuxu na stránkách ProtonDB.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    2.5. 19:33 | Nová verze

    Byla vydána verze 1.78.0 programovacího jazyka Rust (Wikipedie). Podrobnosti v poznámkách k vydání na GitHubu. Vyzkoušet Rust lze například na stránce Rust by Example.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    2.5. 11:22 | Bezpečnostní upozornění

    Služba Dropbox Sign (původně HelloSign) pro elektronické podepisování smluv byla hacknuta.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 3
    2.5. 11:00 | Nová verze

    Byla vydána nová major verze 8.0 textového editoru GNU nano (Wikipedie). Podrobný přehled novinek a oprav v oznámení v diskusním listu info-nano nebo v souboru ChangeLog na Savannah. Volbou --modernbindings (-/) lze povolit "moderní" klávesové zkratky: ^C kopírování, ^V vložení, ^Z vrácení zpět, … Tato volba je aktivována také pokud binárka s nano nebo link na ni začíná písmenem "e".

    Ladislav Hagara | Komentářů: 4
    1.5. 23:22 | IT novinky

    Před 60 lety, 1. května 1964, byl představen programovací jazyk BASIC (Beginners' All-purpose Symbolic Instruction Code).

    Ladislav Hagara | Komentářů: 23
    Podle hypotézy Mrtvý Internet mj. tvoří většinu online interakcí boti.
     (52%)
     (11%)
     (22%)
     (15%)
    Celkem 65 hlasů
     Komentářů: 8, poslední včera 08:25
    Rozcestník

    Zamilován do Maradony

    25.11.2020 23:50 | Přečteno: 1107× | poslední úprava: 25.11.2020 23:50

    Dnes od nás odešel velký človek. I když to byl jen fotbalista, kupodivu je ta zpráva na prvních místech zpravodajských portálů a již se také vynořilo množství vzpomínek a nekrologů, kterými všemi se nese společně jakási úcta před géniem zemřelého. Jeden takový článek německého spisovatele balkánského původu, Alema Grabovace z roku 2019 jsem si dovolil pro abíčkovskou komunitu přeložit.

    Před třiceti lety hrál Diego Maradona s týmem Neapole na mnichovském olympijském stadionu proti Bayernu Mnichov. Spisovatel Alem Grabovac tam byl a vzpomíná na 19.dubna 1989, kdy se mu zjevil fotbalový bůh.

    Byla středa. Bylo to 19. Bylo mi 15 let, účesy byly vpredu krátké a vzadu dlouhé, v kine se hrál film "Ryba s názvem Wanda" a v rádiu hráli neustále "The Look" od Roxette.

    V té době jsme žili v Horbu na Neckaru, malém městě v severním Schwarzwaldu. Táta mě odpoledne vyzvedl ze školy. Jeli jsme do Mnichova na velký zápas. Byl to odvetný zápas v semifinále Poháru UEFA. Stále jsme měli naději, i když SSC Neapol vyhrál první utkání doma 2-0.

    Asi hodinu před začátkem zápasu jsme vstoupili na olympijský stadion. Hlediště bylo již dobře naplněno. V bloku pro fanoušky hostů vybuchovaly petardy a fanoušci zpíval a tančili jako o život. Na jižní tribuně mávali domací fanoušci červenobílými vlajkami a snili o finále.

    Týmy vstoupily na hrací plochu, aby se rozcvičily. Ohromující potlesk pro fotbalisty Bayernu, bouřlivý pískot pro Neapol. Ale pak se stalo něco, co nikdo na stadiónu nečekal.

    Hráči Neapole – Alemao, Ferrara, Francini, Guiliani a jak se všichni jmenovali – se pod vedením kondičního trenéra věnovali svému rozcvičovacímu programu. Krátké sprinty, protahovací cvičení, střely na branku. Nic zvláštního. Pouze jeden se nezúčastnil: Diego Armando Maradona, na rozdíl od svých kamarádů, raději tančil sám s míčem.

    Věděl, že se na něj všichni dívají. Jiz tehdy byl legendou. V 16. letech hrál v argentinské lize, v 17 letech debutoval za národní tým. Stal se nejlepším střelcem, byl zvolen nejlepším hráčem v Jižní Americe, přišel do Evropy a vedl nejprve Barcelonu a pak Neapol od jednoho titulu k druhému.

    Podvodník, génius a kouzelník

    Byl to nejlepší hráč na světě, byl to podvodník, rošták, hráč z fotbalového plácku , génius, virtuos, který sám pozvedl hru do poetiky magického realismu. Nezapomenutelné, jak v roce 1986 na Azteckém stadiónu ve čtvrtfinále mistrovstvi světa proti Anglii převzal míč na své vlastní polovině, lehce se otočil kolem svého soupeře, nechal téměř celý anglický tým se ponořit do nekonečné prázdnoty vesmíru a pak - jako oslavu svého mistrovského díla - jednim fingovaným pohybem těla vyšachovat brankáře a zasunout míč do modro-bílého moře argentinských praporů na 2-0. O několik dní později, poté, co přihrál Burruchagovi na rozhodující gól proti Německu, zvedl pohár pro mistry světa do mexické noci.

    Maradona byl míč, a míč byl Maradona

    Filmové záběry těchto opojných momentů zalily mnichovský olympijský stadión. Hra ještě nezačala. Maradona vzal míč a začal kouzlit. Míč byl před ním, za ním, vedle něj, pod ním, byl na jeho patě, rameni, na hlavě, míč vznášející se v jakémsi maradonismu. Maradona byl míč, a míč byl Maradona. Nic a nikdo na světě je v tu chvíli nemohl oddělit. Maradona tančil a tančil s míčem, a jeho tanec se změnil v poetické čtyřverší německého pozdního romantismu:

    A song sleeps in all things around
    Which dream on and on unheard,
    And the world begins to resound,
    If you hit the magic word.
    

    Maradona byl ten kouzelník, byl ten, kdo bez námahy trefil to magické slovo, které báseň privede k zpěvu.

    Stadion s úžasem zmlkl. Byla to světová premiéra 4'33 Johna Cage ve světě fotbalu. Diváci v tichosti slyšeli ten prapůvodní zvuk fotbalove hry. Byl to jedinečný zvuk krásy, který vlevajíc se přímo do duše, rozeznívá tu nesnesitelnou lehkost bytí.

    Později, ve hře, se k té prapůvodní fotbalové písni přidala ještě další. Dvě řady za námi seděl starší pán se svým vnukem. Oba měli na sobě bledě-modrý dres Neapolitánů. Stejně jako všichni fanoušci Neapole na stadiónu, zpívali i tito bez přerušení píseň pro Maradonu. Šel jsem za nimi a chtěl jsem vědět, co zpívají. Starší pán mi položil ruku jemně kolem ramen a zašeptal píseň do ucha: "Ach mamma mamma, oh mamma mamma, sai perché mi batte il cuore, ho visto Maradona, ho visto Maradona, ué mamm, innamorato so'!!!"

    Mami, jsem zamilován!

    Jeho malý vnuk se zářivýma očima řekl: "V němčině to znamená: Ach mami, víš, proč mi takhle bije srdce? Viděl jsem Maradonu, mami, jsem zamilovaný. A pak zpívali znovu: "Ach mamma mamma, oh mamma mamma, sai perché mi batte il cuore, ho visto Maradona, ho visto Maradona, ué mamm, innamorato so'!!!"

    Vrátil jsem se na své misto a sledoval dál utkání. Augenthaler, Nachtweih a další hráči Bayernu se bránili všemi prostředky. Ale Maradonu nemohl nikdo zastavit: tančil kolem soupeřů, posílal neuvěřitelné přihrávky, byl poetickou duší hry.

    Náš Bayern Mnichov neměl ani náznak šance. Sen o finále se rozplynul. Vlastně jsem měl být smutný. Ale nebyl jsem. Byla středa. Bylo to 19. Byl to jeden z nejlepších dnů mého života. Byl to den, kdy jsem viděl Diega Armanda Maradonu hrát fotbal.

    Dnes je smutný den. Zemřel někdo, kdo převyšoval o mnoho alespoň v něčem velkou většinu obyvatel naší planety. V Argentině nařídil prezident 3 dny statní smutek. To mi zarazilo. Vím, že je to v této chvíli asi nepatřičné, ale při těch všech myšlenkách mi blesklo hlavou:

    Jak dlouho by měl pak trvat státní smutek u nás, kdyby např. měl zemřít prof. V. Klaus st.

    Mikrosekundy?

           

    Hodnocení: 25 %

            špatnédobré        

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    Komentáře

    Vložit další komentář

    26.11.2020 00:05 X
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zamilován do Maradony
    Nekonečně nudný sport.
    26.11.2020 07:43 gsnak | skóre: 22 | blog: gsnak
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zamilován do Maradony
    Videl si F1?
    Čo Rys, to vrah!
    26.11.2020 12:36 X
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zamilován do Maradony
    Viděl, to je asi 1000000x zajímavější než fotbal. Ale chápu, že fotbal pro buzeranty musí být v rámci inkluze podporován.
    26.11.2020 07:52 bigBRAMBOR | skóre: 37
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zamilován do Maradony
    naopak, je velmi zábavný, má v základu jednoduchá pravidla, hrát se dá v jakémkoliv množství a vpravdě kdekoliv. Pekne se pri nem pobavís, protahnes.

    Spis myslim, ze promítáš fotbal jako sport do svým pocitů z TV přenosů, nebo z organizovaných souteží.
    26.11.2020 09:45 MP
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zamilován do Maradony
    Jednoducha pravidla, ktera jsou mnohdy na posouzeni rozhodciho, zda vubec plati.

    Sport, ve kterem se porusovani pravidel netresta, neni ferovy sport.
    26.11.2020 11:54 bigBRAMBOR | skóre: 37
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zamilován do Maradony
    drtiva cast fotbalovych utkani se odehraje bez rozhodcich, offside, hodne i bez postranich car, nebo dokonce branek a brankaru. Mota se vam dohromady sport a instituce
    26.11.2020 12:56 ...
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zamilován do Maradony
    Pak to ale není fotbal.
    26.11.2020 10:01 Tomáš
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zamilován do Maradony
    X asi fotbal nehraje, jenom se dívá.
    26.11.2020 09:05 nadtržítko
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zamilován do Maradony
    Kdyz jen koukas tak mozna. Ale kedyz hrajes tak kdepak :-) Komplexni sport, pro nohy, plice, hlavu a timoveho ducha kamarade.
    26.11.2020 10:45 dobrý
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zamilován do Maradony
    lol

    tahle hra pro buzny je nejtrapnější "sport", co musím platit z daní
    26.11.2020 11:26 Grznár
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zamilován do Maradony
    +1
    26.11.2020 11:35 j
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zamilován do Maradony
    To ale plati o kazdym tzv "sportu" kterej pobira dotace. Nejtragictesi na tom je, ze aby si chudinky kopacky(a hokejky a dalsi) mohly vyplacet miliony, tak po dobe chteji, abys jim ze svyho platil provoz stadionu.

    Viz banik, nebo viz brno a tzv "velka cena", kde chce soukromej poradatel aby stat zatah 100M ale vstupny si necha pro sebe.

    A pak dojdes na placek nekde za barakem, kde se 10 kluku honi za odrbanou merunou (coz je samo o sobe teda dneska zazrak) a vidis lepsi fotbal, nez kdekoli jinde.

    ---

    Dete s tim guuglem dopice!
    26.11.2020 11:53 bigBRAMBOR | skóre: 37
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zamilován do Maradony
    panove porad zamenujete fotbal jako sport a instituci
    26.11.2020 12:38 X
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zamilován do Maradony
    Nikdo nic nezaměňuje, je to stejná trapárna od mistrovství světa až po ten plácek za barákem.
    27.11.2020 19:57 Pavlík
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zamilován do Maradony
    To je i házená, volejbal, ... jen tam nedosáhla ještě mafie.
    26.11.2020 00:22 ?
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zamilován do Maradony
    Nedávno dávali na ČT dokument, k čemu číst nějaký zápisek, zdržuji se hlasování.
    26.11.2020 08:30 Michal Kubeček | skóre: 72 | Luštěnice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zamilován do Maradony
    Nejlepší hráč na světě? To je hodně přehnané. A z těch velkých hvězd historie světového fotbalu dost možná ten nejméně hodný obdivu.
    26.11.2020 09:07 nadtržítko
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zamilován do Maradony
    Cechacek detected. Doporucuji ti dat tvou hloupou hlavu do hajzlu a tak 2-3x splachnout. A pak se zamyslet (az mas cim).
    26.11.2020 10:38 xxx
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zamilován do Maradony
    Ale hovno. Bud si duchodce, co ho mozna jeste videl hrat. Nebo si mladsi rocnik, co ho zna jako tlustyho trpaslika, co ma rad chlast, koks a holky a obcas se objevi na party s fajn lidma jako Escobar, ten autobusak, Fidel nebo nejakej jinej jihoamerickej mafos.

    Takze tezko rict jestli je dad takovej fotbalovej fanda, nebo mu imponuje Maradonuv pokarierni zivot.
    26.11.2020 11:20 nadtržítko
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zamilován do Maradony
    Jak ve fotbale, jak v koksu, tak v bulvaru byl Diego TOP!
    Darth Phantom avatar 26.11.2020 11:56 Darth Phantom | skóre: 18 | blog: Kelvin_Fitnick | Doma
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zamilován do Maradony
    jestli je dad takovej fotbalovej fanda, nebo mu imponuje Maradonuv pokarierni zivot.
    Co si tak matně vzpomínam, tak s. dad fotbalový fanoušek asi je. Nicméně nelze nepostřehnout, že s. dad je mnohem vášnivější komunista, než fotbalista.
    Tahle patička nemá hlavu ani patu
    26.11.2020 12:40 Milan Menzel
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zamilován do Maradony
    Zase lepších deset komunistů než jeden fotbalista. A to si myslím, že komunistická strana měla být zakázána.
    Darth Phantom avatar 27.11.2020 08:47 Darth Phantom | skóre: 18 | blog: Kelvin_Fitnick | Doma
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zamilován do Maradony

    Za mě tedy přesně naopak, lepších deset fotbalistů, než jeden komunista. 10 fotbalistů (teoreticky) nemůže napáchat tolik škod jako jeden komunista (jsou pouze povinně dotováni).

    A to si myslím, že fotbalistická strana by neměla být zakázána. Mám pochopení pro potřeby prostého lidu pro hry. Chléb a hry - to platilo vždycky. Proto tak pohádkově říše dotuje bandu napomádovaných imbecilů v lize mistrů. Sice si už zanedlouho proletář nebude moci dovolit auto, ale chleba ještě bude a hlavně budou hry.
    Tahle patička nemá hlavu ani patu
    27.11.2020 10:51 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zamilován do Maradony
    S tim autem, doufejme. Neexistuje duvod, proc by obycejni lide meli mit auta.
    Darth Phantom avatar 27.11.2020 11:13 Darth Phantom | skóre: 18 | blog: Kelvin_Fitnick | Doma
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zamilován do Maradony
    Tvé přání se brzy vyplní, soudruhu. cca od roku 2025
    Tahle patička nemá hlavu ani patu
    27.11.2020 14:05 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zamilován do Maradony
    To bohuzwl asi ne. Snad jwdine v UK, pokud na posledni chvili necuknou z Brexitu.
    Darth Phantom avatar 27.11.2020 18:30 Darth Phantom | skóre: 18 | blog: Kelvin_Fitnick | Doma
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zamilován do Maradony

    Ale jo, od toho roku vstoupí v platnost norma euro 7 popírající fyzikální zákony. Já si myslím, že se to eurosoudruhům podaří zlikvidovat páteřní průmysl Evropy. Když Uršula znebojeschopnila wehrmacht, proč by se jí to nepodařilo i s kolchozem, to je mnohem větší výzva.

    Proč by v UK cukali, když to stihli za minutu před dvanáctou před dluhovou unií a kvótami ve verzi 10. Kouli na noze ve formě říšské marky eura nemají, prozřetelně si ponechali svou měnu, takže budou v cajku. Možna ne v blízké době, ale výhledově určitě ano.
    Tahle patička nemá hlavu ani patu
    27.11.2020 21:10 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zamilován do Maradony
    Výhledově prostě přestanou existovat.
    26.11.2020 10:00 Tomáš
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zamilován do Maradony
    Maradona byl kouzelník s míčem, ale fotbal mu moc nešel.

    Nepochopil 2 věci: 1) je to týmová hra a 2) měřítkem úspěchu je počet vstřelených branek.

    Ty jeho akce, kdy z vlastní poloviny projde sám přes 5 protihráčů a nakonec dá gól, jsou překrásné, ale taky je třeba říct, že je mnohem víc případů, kdy akci nedokončí a přijde o míč.

    Je docela dobře možné, že i míň talentovaný hráč je družstvu prospěšnější, protože nahraje včas spoluhráči, který má lepší pozici.

    A o Maradonově "ruce Boží" asi nemá cenu mluvit.
    26.11.2020 12:26 Michal Kubeček | skóre: 72 | Luštěnice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zamilován do Maradony
    měřítkem úspěchu je počet vstřelených branek

    No, to taky není tak úplně pravda - a i na to mnohé hvězdy často zapomínají. :-)

    27.11.2020 18:25 jx zero
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zamilován do Maradony
    Ja fotbalem spis opovrhuju, znam hlavne "Ivanku kamarade" a pak jsem jednou v televizi videl Lafatu a jeho "citil jsem kontakt, tak jsem si lehnul", ale je pravda, ze o Maradonove bozi ruce je nejak ticho. Asi vsichni usoudili, ze prave bezi nejaka lhuta, kdy se do mrtvych nekope.

    Cestou z prace ho zase rozebirali v radiu a naopak ho chvalili, ze byl dost tymovy.
    cbrpnk avatar 26.11.2020 10:28 cbrpnk | skóre: 8 | blog: bl0gium
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zamilován do Maradony
    Maradona mal Argentinu v srdci a Kolumbiu v nose... preto za nim plače celá Kolumbia...
    Darth Phantom avatar 26.11.2020 10:50 Darth Phantom | skóre: 18 | blog: Kelvin_Fitnick | Doma
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zamilován do Maradony
    Příloha:
    Vážení soudruzi,
    Moje podezření padá spíše na Dadův žal pro náhlý odchod vyfetlého soudruha, než pro odchod vyjímečného fotbalisty. Proto musíme být k soudruhu dadovi v tento moment shovívaví a jeho zamilovanost pochopit.
    Tahle patička nemá hlavu ani patu
    26.11.2020 12:00 Psychologická poradna
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zamilován do Maradony
    Milé Bravíčko:

    Mně žádnej sport nebaví. Jsem divnej?

    Zdraví Jenda.
    26.11.2020 12:40 BioGaia
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zamilován do Maradony
    zkus e-Sports :D
    26.11.2020 12:41 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zamilován do Maradony
    Jsi.
    26.11.2020 23:26
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zamilován do Maradony
    Co masturbační maraton, ten by tě nebavil?
    26.11.2020 15:50 sekacka | skóre: 1 | blog: sekblog | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zamilován do Maradony
    já mám tak trochu pocit, že většina nechápe tu všeobecnou dimenzi celé události. A hlavně, co je možno si z toho vzít. Nejde vůbec o fotbal. Upřímně řečeno jsem tak trochu zklamán, že to tady skoro nikomu nedochází.

    Když se tak poohlédneme po světě a čteme reakce, tak nacházíme:

    Diego nikdy nezemře

    Muž, který stvořil sám sebe, jako David, který vstal každé ráno, aby mohl znovu a znovu vrhnout ten spásný kámen do oka obra.

    Hrdina, génius, politik, popová hvězda, nemocný a fotbalista: Diego Maradona nemusel zemřít, aby se stal mýtem.

    Proc se asi objevují v celém světě takové vzletné věty. Říkalo se něco takového, když zemřel Ghandi, Masaryk, Havel, Mandela?

    Jsou lidé, kteří ho viděli hrát. Ne každý, ale někteří jako autor zmíněný v blogu měli pocit, že se jim zjevil Bůh. A když odhlédneme od toho patosu, tak můžeme věcně konstatovat, že někteří lidé mají ten dar, tu schopnost rozeznat, že jsou svědky něčeho neobvyklého.

    Jak říká můj známý z IT, Maradona počítačového světa se jmenuje Dennis Ritchie a to neobvyklé je to jeho Everything is a file. A někteří informatici (asi ne zdaleka všichni) když to vidí, tak se jim zjevuje Bůh.

    A tím jsme se dostali k té filozofické dimenzi toho neobvykleho. Nám lidem je předurčeno, že naše životní cesta zde na Zemi jednou zkončí a vetšinou po nás nezůstane zhola nic. Kdyz uz ale nemůžeme být nesmrtelní, tak můžeme alespoň odcházet s dobrým pocitem, že jsme nejakého takového Boha potkali na stadionu, v koncertní síni a nebo na nějaké odborné přednášce o operačních systémech..

    26.11.2020 18:39 omg
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zamilován do Maradony
    Srovnavat Maradonu s Havlem ci Ghandim je jako srovnavat Kajinka s Matkou Terezou.
    vencour avatar 26.11.2020 19:09 vencour | skóre: 56 | blog: Tady je Vencourovo | Praha+západní Čechy
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zamilován do Maradony
    A teď si představte, že nejste Čech, ale narodil jste se v jižní Americe.
    Ty nejhlubší objevy nečekají nutně za příští hvězdou. Jsou uvnitř nás utkány do vláken, která nás spojují, nás všechny.
    26.11.2020 19:40 omg
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zamilován do Maradony
    i v jizni americe znaji vsechny zucastnene
    vencour avatar 26.11.2020 19:00 vencour | skóre: 56 | blog: Tady je Vencourovo | Praha+západní Čechy
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zamilován do Maradony
    Někdo tu píše "k čemu je muzika když ne k extázi" a já už jsem toho povzbuzujícího napsal taky za ty roky víc k tématu ...

    Pamatujete si, o čem jste kdy snili? O takovém světě, který je kolem nás? K čemu všemu vede Nekonečný příběh :-)
    K čemu jsou ty kulty

    Test s jedním slovem - One Word Test. Jak je těžké se dobře projevit.
    Rozvinuto

    A k Maradonovi - někdo má radši krásu, někdo, zážitky, někdo výsledky. Nevšednost. Vlastně všichni hledají nějakou radost.
    Ty nejhlubší objevy nečekají nutně za příští hvězdou. Jsou uvnitř nás utkány do vláken, která nás spojují, nás všechny.
    27.11.2020 04:02 linuxm
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zamilován do Maradony
    To ako dokazal herne a vysledkovo zdvihnut Argentinu a Neapol bolo neskutocne. Mundial v Mexiku zostane uz asi navzdy zapisany v historii ako najvyraznejsi vykon futbalistu na MS vobec. A to vsetko v dobach defenzivneho, tvrdeho futbalu bez ochrany ofenzivnych hracov.

    Založit nové vláknoNahoru

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.