abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    včera 23:22 | Zajímavý software

    BreadboardOS je firmware pro Raspberry Pi Pico (RP2040) umožňující s tímto MCU komunikovat pomocí řádkového rozhraní (CLI). Využívá FreeRTOS a Microshell.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 16:55 | Nová verze

    Vývojáři KDE oznámili vydání balíku aplikací KDE Gear 24.05. Přehled novinek i s náhledy a videi v oficiálním oznámení. Do balíku se dostalo 5 nových aplikací: Audex, Accessibility Inspector, Francis, Kalm a Skladnik.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 1
    včera 12:55 | Nová verze

    Byla vydána (𝕏) nová verze 18.0.0 open source webového aplikačního frameworku Angular (Wikipedie). Přehled novinek v příspěvku na blogu.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    22.5. 23:44 | Pozvánky

    V neděli 26. května lze navštívit Maker Faire Rychnov nad Kněžnou, festival plný workshopů, interaktivních činností a především nadšených a zvídavých lidí.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    22.5. 16:33 | Nová verze

    Byla vydána nová stabilní verze 3.20.0, tj. první z nové řady 3.20, minimalistické linuxové distribuce zaměřené na bezpečnost Alpine Linux (Wikipedie) postavené na standardní knihovně jazyka C musl libc a BusyBoxu. Z novinek lze vypíchnou počáteční podporu 64bitové architektury RISC-V.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    22.5. 14:11 | IT novinky

    Společnost Jolla na akci s názvem Jolla Love Day 2 - The Jolla comeback představila telefon se Sailfish OS 5.0 Jolla Community Phone (ve spolupráci se společností Reeder) a počítač Jolla Mind2 Community Edition AI Computer.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 5
    22.5. 12:33 | Nová verze

    LibreOffice 24.8 bude vydán jako finální v srpnu 2024, přičemž LibreOffice 24.8 Alpha1 je první předběžnou verzí od začátku vývoje verze 24.8 v prosinci 2023. Od té doby bylo do úložiště kódu odesláno 4448 commitů a více než 667 chyb bylo v Bugzille nastaveno jako opravené. Nové funkce obsažené v této verzi LibreOffice najdete v poznámkách k vydání.

    ZCR | Komentářů: 0
    21.5. 23:33 | Nová verze

    Nová čísla časopisů od nakladatelství Raspberry Pi: MagPi 141 (pdf) a HackSpace 78 (pdf).

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    21.5. 21:22 | Nová verze

    Byla vydána verze 2.0.0 programovacího jazyka Kotlin (Wikipedie, GitHub). Oficiálně bude představena ve čtvrtek na konferenci KotlinConf 2024 v Kodani. Livestream bude možné sledovat na YouTube.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    21.5. 12:55 | Nová verze

    Byla vydána nová major verze 27.0 programovacího jazyka Erlang (Wikipedie) a související platformy OTP (Open Telecom Platform, Wikipedie). Přehled novinek v příspěvku na blogu.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    Podle hypotézy Mrtvý Internet mj. tvoří většinu online interakcí boti.
     (82%)
     (4%)
     (7%)
     (7%)
    Celkem 517 hlasů
     Komentářů: 16, poslední 14.5. 11:05
    Rozcestník
    Štítky: není přiřazen žádný štítek

    Irsko - kterak jsem zbabral interview v Corku.

    5.11.2006 19:24 | Přečteno: 1823×

    Vypravil jsem se do Corku na jedno interview. Urcite jsem na tuhle pozici mel, ale diky nekolika chybam, jsem praci nedostal.

    Do telhe firmy jsem napsal uz z Cech. Trochu jim trvalo se rozhoupat, takze telefonicke interview jsem mel az tyden po priletu.

    Po telefonu me zpovidali tri lide. Prvni polovina smerovala k me byvale praci a overovani referenci. Musim se v Praze zeptat jestli opravdu psali na uvedene emaily, typoval bych ze jo.

    Druha cast byly "technicke" otazky. Tedy co je to GC kolektor, rozdil mezi abstraktni tridou a interface... Moje odpovedi je asi uspokojily, takze jsem postoupil do dalsiho kola.

    Vlakem trva cesta z Dublinu do Corku asi tri hodiny a stoji 50 euro. Pro me to znamenalo vstat v 7 rano, jet hodinu a pul k nadrazi a pak dalsi tri hodiny vlakem, totez na zpatek. Ale co by clovek neudelal pro interview, ze?

    A ted se dostavam k samotnemu interview. Trvalo celkem dve hodiny. Postupne se u me vystridalo pet lidi. Dalsi hodinu zabral test.

    Prvni cast byla rozhovor s programatory. Zpovidali me celkem tri. Opet jsem zopakoval napln me byvale prace. Pak zodpovedel nejake chytaky z javy. Zajimavy byl dotaz "Kolik je zarovek v Irsku?". Samozrejme to nevim, ale nabidl jsem dva zpusoby jak to spocitat.

    Pak doslo na kresleni schematek. Zde jsem narazil a to velmi tvrde. V pozici totiz byla vyzadovana znalost UML. Neco jsem cetl, neco znam ze skoly, ale necekal jsem to. Takze na dotaz jak bych nakreslil par trid, jsem zacal cmarat grafy, ktere obvykle delam na papir. Pak me dosla chyba a snazil jsem se schema prekreslit do UML... vysledkem byla cmaranice ve ktere jsem se ani ja nevyznal.

    Druha cast byla rozhovor se dvema vedoucimi tymu. Otevirali vice pozic a snazili se urcit na kterou se hodim. Zde jsem udelal dalsi chybu, protoze jsem chtel aby me zaradili do starsiho projektu a podle toho take odpovidal. Bohuzel ve starsim projektu meli dost zkusenych programatoru, nove pozice byly jen v novem.

    Kdyz me asi pul hodiny otukavali, ujeli mi nervy a pekne na rovinu jsem rekl v cem jsem dobry a v cem ne. Zkusenosti mam sice na juniorskou pozici dost a nerekl jsme nic co by sami nevedeli. Ale tady se asi hraje jinak nez v Cechach. Manazery tahle uprimnost asi zaskocila a trochu se zachmurili.

    Jako posledni jsme napsal test. Nebyl tezky, par chytaku z javy a modelovych prikladu. Jako nejtezsi byl uveden priklad pro prepsani rovnice pro vypocet souctu ciselne rady do Javy.

    Mimochodem vedeli jste ze v Jave muze jmeno promnene zacinat znakem $ ?

    Jedine uskali bylo v anglictine. Nektere terminy z javy znam bohuzel jen v cestine. Ale myslim, ze jsem tak 90% dal.

    Muj celkovy dojem z pohovoru byla absolutni jistota, ze praci mam a zbyva vyresit jedina otazka, kdy mam nastoupit.

    Odpoved jsem cekal druhy den. Ale telefonat neprichazel a neprichazel. K veceru jsem nakonec zacal volat ja. V agenture nic nevedeli, muj clovek mel dovolenou a ostatni nesmeli s firmou komunikovat. Rozhodl jsem se tedy zavolat primo do firmi a to byla chyba.

    Signal v mistni kuchyni ma zajimavou vlastnost. Je jen u oken, uprostred mistnosti neni. Pokud nekdo pri hovoru chodi po mistnosti (jako ja), tak mu signal stridave vypadava.

    Hovor vzala recepci, zeptala se co chci, ja se predstavil, rekl ze chci vedet... a bum ztratil jsem signal. Bohuzel signal opet nabehl, prave v cas, aby recepci slysela moje "shit". Kdyz k tomu pripoctu, ze jsem vlastne ani nevedel s kymchci mluvit, tak vysledny dojem musel byt zalostny.

    Chvilku jsem mlatil hlavou do steny a pak se uklidnil. Zavolal jsme znovu. Tentokrat s dobrym signalem, omluvou a jmenem cloveka. Recepcni s nim bohuzel uz mluvila, rekla ze se ozvou pristy tyden pres agenturu.

    Opravdu se ozvali, pry ne, ale neni to definitivni. Technicka cast byla velmi dobra, ale moje anglictina neni moc dobra (vymluva). Tohle jsem nejen zoral, ale i pohnojil.        

    Hodnocení: 100 %

            špatnédobré        

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    Komentáře

    Vložit další komentář

    NbS avatar 5.11.2006 20:07 NbS | skóre: 26 | blog: Linux jako Linux ... vsude je neco jako /etc | Prague
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Irsko - kterak jsem zbabral interview v Corku.
    No vidis ... a ja vzal sic prozatim jen na prazky praci admina (prelozeno: cistim xp (30stanic) pro ve skole (jazykovce) na dvou patrech od spyware a sem tam nejaka instalace) a pristi rok to asi vezmu i na hpp celorocne (jejich nabidka pro mne trva). Starost veskera zadna, pripojisteni, a navic i castecne rocni dopravne spolu s podporu na bydleni, platove kolem 19k/rok a volno defacto kdy si preji (vyjimkou jsou pripady, kdy to proste musi fungovat :) chtel jsem je trochu preorientovat na setreni, ale uz to maji vsechno koupene a pod licenci takze smula, ale jinak tezka poho :), a po podobnejch "adminech" je shanka daleko vetsi, navic muzes vetsinou "smlouvat" kdyz na to mas "znalosti" :) napred jsem si rikal ze bych zkusil junior security managera a podobne pozice, ale kdyz jsem zjistil ze bych za to mel zhruba tolik co jsem mel tak jsem se na to vyprd ...

    Vyhoda byla ze jsem tam mel rodinu (u ktere jsem zil uz na stredni, a navic k londynu mam i velmi dobry osobní vztah (prostredi, mentalita a pritelkyne) takze vyprdni se jim na to (pokud nejdes tvrde za penezi, uchyt se na podobne pozici a treba si pozdeji zacni splacet baracek/byt na predmesti)
    Pan Bily byli bily strop, aby byl bily ... (Opravdu si myslite, ze je to spravne) ?
    vencour avatar 6.11.2006 13:42 vencour | skóre: 56 | blog: Tady je Vencourovo | Praha+západní Čechy
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Irsko - kterak jsem zbabral interview v Corku.

    No teda, dík za inspiraci ... to vypadá ještě lehčí ... v případě nouze ...

    Ty nejhlubší objevy nečekají nutně za příští hvězdou. Jsou uvnitř nás utkány do vláken, která nás spojují, nás všechny.
    5.11.2006 20:14 klassik | skóre: 24 | blog: Klassikov | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Irsko - kterak jsem zbabral interview v Corku.
    Kamarada se na pohovru ptali, jeslti vi, proc sou kanaly kulaty:-)
    V podstatě nic nevím
    5.11.2006 20:52 nanuk | skóre: 7
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Irsko - kterak jsem zbabral interview v Corku.
    To by ma zaujimalo, preco?:)
    5.11.2006 21:35 klassik | skóre: 24 | blog: Klassikov | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Irsko - kterak jsem zbabral interview v Corku.
    no uvidime kdo to tu vi a nebo se strefi:-)
    V podstatě nic nevím
    5.11.2006 22:11 Blackened
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Irsko - kterak jsem zbabral interview v Corku.
    No já bych řekl, že je to z důvodů usnadnění montáže.
    vencour avatar 5.11.2006 22:24 vencour | skóre: 56 | blog: Tady je Vencourovo | Praha+západní Čechy
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Irsko - kterak jsem zbabral interview v Corku.

    Taky bych to tak viděl, něco jako že se dobře rozkládá tlak? Prostě lepší mechanický vlastnosti.

    Ty nejhlubší objevy nečekají nutně za příští hvězdou. Jsou uvnitř nás utkány do vláken, která nás spojují, nás všechny.
    5.11.2006 22:43 n/a
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Irsko - kterak jsem zbabral interview v Corku.
    Podle mě je hlavní důvod ten, že je jednodušší udělat do země díru kulatou než hranatou.
    David Watzke avatar 5.11.2006 21:37 David Watzke | skóre: 74 | blog: Blog... | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Irsko - kterak jsem zbabral interview v Corku.
    proc sou kanaly kulaty:-)
    Móda?
    “Being honest may not get you a lot of friends but it’ll always get you the right ones” ―John Lennon
    5.11.2006 21:51 klassik | skóre: 24 | blog: Klassikov | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Irsko - kterak jsem zbabral interview v Corku.
    :)) e eee
    V podstatě nic nevím
    5.11.2006 22:06 trekker.dk | skóre: 72
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Irsko - kterak jsem zbabral interview v Corku.
    Pokud vzpomenu jednu naší málem velmi slavnou zpěvačku: "A proč né?"
    Quando omni flunkus moritati
    5.11.2006 22:18 petr
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Irsko - kterak jsem zbabral interview v Corku.
    Protoze kruh je zdrojem positivni energie, tak pravil Astar Seran.
    5.11.2006 22:48 Semo | skóre: 45 | blog: Semo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Irsko - kterak jsem zbabral interview v Corku.
    Aby nemohli poklopy spadnut dole. Stvorcovy sa da natocil po uhlopriecke a zhodit dole. Kruhovy sa neda.
    If you hold a Unix shell up to your ear, you can you hear the C.
    vencour avatar 5.11.2006 22:59 vencour | skóre: 56 | blog: Tady je Vencourovo | Praha+západní Čechy
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Irsko - kterak jsem zbabral interview v Corku.

    Hmmm, taky dobrý ... vysvětlení.

    Ty nejhlubší objevy nečekají nutně za příští hvězdou. Jsou uvnitř nás utkány do vláken, která nás spojují, nás všechny.
    5.11.2006 23:08 klassik | skóre: 24 | blog: Klassikov | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Irsko - kterak jsem zbabral interview v Corku.
    bingoo
    V podstatě nic nevím
    5.11.2006 22:59 n/a
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Irsko - kterak jsem zbabral interview v Corku.
    5.11.2006 23:12 klassik | skóre: 24 | blog: Klassikov | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Irsko - kterak jsem zbabral interview v Corku.
    +1*
    V podstatě nic nevím
    6.11.2006 10:09 rastos | skóre: 62 | blog: rastos
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Irsko - kterak jsem zbabral interview v Corku.
    Osobne sa domnievam, že pri kruhovom tvare sa dosahuje najefektívnejšie využitie materiálu vzhľadom na plochu.
    6.11.2006 10:29 Jura
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Irsko - kterak jsem zbabral interview v Corku.
    Na plochu??? Ja spis vim, ze koule ma pri stejne plose nejvetsi objem...
    6.11.2006 11:46 klassik | skóre: 24 | blog: Klassikov | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Irsko - kterak jsem zbabral interview v Corku.
    dekly jsou lite je jedno do ceho zelezo nalejes
    V podstatě nic nevím
    5.11.2006 22:44 edo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Irsko - kterak jsem zbabral interview v Corku.
    omg ty ses ale k*k*t, kdyz se neumis ovladat tak nikam nelez a radeji zajdi k psychologovi. Rekni mu ze neumis kontrolovat emoce a kvuli tomu jsi uz prisel o praci - urcite si domluvite par dalsich sezeni ;-)

    good luck
    5.11.2006 23:42 kreten | skóre: 10 | blog: SUXLINUX
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Irsko - kterak jsem zbabral interview v Corku.
    Všude dobře, doma nejlíp... :-)
    Max avatar 6.11.2006 00:19 Max | skóre: 72 | blog: Max_Devaine
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Irsko - kterak jsem zbabral interview v Corku.
    Hmm, možná ...
    Zdar Max
    Měl jsem sen ... :(
    6.11.2006 10:12 rastos | skóre: 62 | blog: rastos
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Irsko - kterak jsem zbabral interview v Corku.
    Mimochodem vedeli jste ze v Jave muze jmeno promnene zacinat znakem $ ?

    Áno. A u metódy dokonca tiež.
    vencour avatar 6.11.2006 11:59 vencour | skóre: 56 | blog: Tady je Vencourovo | Praha+západní Čechy
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Irsko - kterak jsem zbabral interview v Corku.

    Pro autora: ok, jednou jsi to zkonil. Tak ať to neuděláš podruhé. Když se sám dívám zpátky, snad jsem udělal docela dost chyb, ale naštěstí spíš takové s malými následky, tedy relativně lacino jsem se poučil. Do Prahy jsem se dostal na podruhý na de facto stejnou pozici, poprvý jsem byl docela tragickej, to přiznávam. Už před tim jsem dělal konkurs na nějakou podporu u IBM, tvrdili mi, že kdybych byl Pražák, že by mne vzali. Nevim.

    P.S. Trained Monkey je cvičená opice? Bysme mohli založit klub takovejch malejch koleček :-D

    Ty nejhlubší objevy nečekají nutně za příští hvězdou. Jsou uvnitř nás utkány do vláken, která nás spojují, nás všechny.
    6.11.2006 15:10 I love M$ | skóre: 1 | blog: kerberos_breberkos | Bílá Hlína
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Irsko - kterak jsem zbabral interview v Corku.
    Mohu se zeptat, jak jste to vyřešil s těmi žárovkami ? :-)
    7.11.2006 03:11 Espinosa | skóre: 24 | blog: Espblog | London
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Irsko - kterak jsem zbabral interview v Corku.
    Já dostal test ze SUN Java Programmer Certification. Docela hustý. Chytáky kam se podíváš, schválně stejně pojmenované proměnné, aby otestovali znalost "name scopes"; test na znalost precedence operátorů a vaší inteligence a krátkodobé paměti; podivné statické struktury, co vživotě člověk nepoužije, a pokud ano, tak ho rovnou vyhodí za takovou "prasárnu". A pod tím vším je triviální otázka, výsledkem uvedého programu je a) 1 b) 2 c)3 d) ..... e) skončí s chybou XYZ

    Výsledky jsem se dozvěděl prakticky obratem, od agentury. Tak 6 bodů z deseti, nejdřív mě spadlo tělo, to moc není, ale nápadné bylo, že to říká tak nadšeně. Aby ne, ostatní měli tak maximálně dva body, hluboko za mnou. Takže jsem byl "king" ;-) A práci jsem dostal, volali hned druhý den.

    Jinak agentura se o mě stara vcelku vzorně, absolvoval jsem přípravný před-pohovor s agentkou, ve Winbledonu, vybavili mě všemi dostupnými detaily co sehnali. Z udaného kandidáta mají slušné peníze, takže se snaží.

    První pohovor jsem zmastil taky. Myslím, že jsem propadl už jen jsem vešel. Vzít si do finanční instituce v City na pohovor ležérní sportovní sáčko a plátěné kalhoty nebyla dorá volba :)

    Práci jsem tady hledal skoro dva měsíce, z Čech jsem neměl zařízeného nic, takže máš čas, hodně času.

    Jinak můžu potvrdit, počasí je tu teď v Londýně hezky. Zima ale slunečno, fotí se tu jedna báseň.
    7.11.2006 11:45 hyperion
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Irsko - kterak jsem zbabral interview v Corku.
    "Odpoved jsem cekal druhy den." uff. asi nevis jak to chodi..vyberove rizeni zpravidla bezi tydny (zvlast u velkych firem) - to neni zadna zvlastnost Irska tak to chodi (pravdepodobne nejen) i v Praze, proto toho rozjed naraz co nejvic, jinak po mesici dostanes negativni odpoved a budes zase na zacatku.

    Založit nové vláknoNahoru

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.