The Document Foundation oznámila vydání nové major verze 25.8 svobodného kancelářského balíku LibreOffice. Podrobný přehled nových vlastností i s náhledy v poznámkách k vydání (cs) a také na Youtube a PeerTube.
Zeek (Wikipedie), původně Bro, byl vydán v nové major verzi 8.0.0. Jedná se o open source platformu pro analýzu síťového provozu. Vyzkoušet lze online.
Byl vydán Mozilla Firefox 142.0. Přehled novinek v poznámkách k vydání a poznámkách k vydání pro vývojáře. Řešeny jsou rovněž bezpečnostní chyby. Nový Firefox 142 je již k dispozici také na Flathubu a Snapcraftu.
Python Developers Survey 2024, výsledky průzkumu mezi vývojáři v Pythonu organizovaném Python Software Foundation ve spolupráci se společností JetBrains v říjnu a listopadu loňského roku. Zúčastnilo se 30 tisíc vývojářů z 200 zemí. Linux používá 59 % z nich.
Farid Abdelnour se v příspěvku na blogu rozepsal o novinkám v nejnovější verzi 25.08.0 editoru videa Kdenlive (Wikipedie). Ke stažení také na Flathubu.
Byla vydána nová verze 2.51.0 distribuovaného systému správy verzí Git. Přispělo 91 vývojářů, z toho 21 nových. Přehled novinek v příspěvku na blogu GitHubu a v poznámkách k vydání.
Po roce bylo vydáno nové číslo magazínu Phrack: Phrack 72.
OpenSSL Corporation zve na den otevřených dveří ve středu 20. srpna v Brně a konferenci OpenSSL od 7. do 9. října v Praze.
Konference LinuxDays 2025 proběhne o víkendu 4. a 5. října v Praze. Konference OpenAlt 2025 o víkendu 1. a 2. listopadu v Brně. Blíží se konec přihlašování přednášek. Přihlaste svou přednášku (LinuxDays do 31. srpna a OpenAlt do 3. října) nebo doporučte konference známým.
Jak to tak vidím, musím doporučit svůj oblíbený recept vhodný zejména pro tento letní čas.
Meloun (rozumí se samozřejmě ten jedlý vnitřek) nakrájíme na kostky, prosypeme krystalovým cukrem (nepřesladit...) a vložíme minimálně na dvě hodiny do ledničky (čím déle, tím lépe, klidně i přes noc). Poté promícháme a zalijeme vychlazenou flaškou Metropolu (nebo jiné Vermuth-like lihoviny, praxe ukazuje, že čím levnější, tím lepší). Opět necháme minimálně dvě hodiny (ale klidně i více) odpočívat v ledničce.
Konzumuje se lžičkou z misky jako kompot. Velmi osvěžující, velmi přírodní. Pro podvečerní posezení po horkém dni velmi vhodné, dokáže zpříjemnit večer dokonce i s vlastní ženou.
Labužníci mohou kompot zpestřit i jiným ovocem, osvědčuje se např. kiwi, hroznové víno, hrušky, nektarinky a podobně (vše krájené na menší kousky než meloun, páč méně ochotně vsakují lihovinu). Naopak se neosvědčují pomeranče, mandarinky a spol. (které lihovinu odmítají vsakovat úplně). Meloun by měl v každém případě tvořit alespoň 60% ovocné masy.
dokáže zpříjemnit večer dokonce i s vlastní ženouTak to je potom ale naprostá bomba
Labužníci mohou kompot zpestřit i jiným ovocem ...Třeba slivovicí, meruňkovicí a i jiným ovocem v tekutém stavu. Lze přidat též jemný dámský likér na sedm (tedy rumíček)
Tiskni
Sdílej: