Po více než 7 měsících vývoje od vydání verze 6.8 byla vydána nová verze 6.9 svobodného open source redakčního systému WordPress. Kódové jméno Gene bylo vybráno na počest amerického jazzového klavíristy Gene Harrise (Ray Brown Trio - Summertime).
Na čem pracují vývojáři webového prohlížeče Ladybird (GitHub)? Byl publikován přehled vývoje za listopad (YouTube).
Google Chrome 143 byl prohlášen za stabilní. Nejnovější stabilní verze 143.0.7499.40 přináší řadu novinek z hlediska uživatelů i vývojářů. Podrobný přehled v poznámkách k vydání. Opraveno bylo 13 bezpečnostních chyb.
Společnost Valve aktualizovala přehled o hardwarovém a softwarovém vybavení uživatelů služby Steam. Podíl uživatelů Linuxu dosáhl 3,2 %. Nejčastěji používané linuxové distribuce jsou Arch Linux, Linux Mint a Ubuntu. Při výběru jenom Linuxu vede SteamOS Holo s 26,42 %. Procesor AMD používá 66,72 % hráčů na Linuxu.
Canonical oznámil (YouTube), že nově nabízí svou podporu Ubuntu Pro také pro instance Ubuntu na WSL (Windows Subsystem for Linux).
Samsung představil svůj nejnovější chytrý telefon Galaxy Z TriFold (YouTube). Skládačka se nerozkládá jednou, ale hned dvakrát, a nabízí displej s úhlopříčkou 10 palců. V České republice nebude tento model dostupný.
Armbian, tj. linuxová distribuce založená na Debianu a Ubuntu optimalizovaná pro jednodeskové počítače na platformě ARM a RISC-V, ke stažení ale také pro Intel a AMD, byl vydán ve verzi 25.11.1. Přehled novinek v Changelogu.
Byla vydána nová verze 15.0 svobodného unixového operačního systému FreeBSD. Podrobný přehled novinek v poznámkách k vydání.
UBports, nadace a komunita kolem Ubuntu pro telefony a tablety Ubuntu Touch, vydala Ubuntu Touch 24.04 1.1 a 20.04 OTA-11. Vedle oprav chyb a drobných vylepšení je řešen také středně závažný bezpečnostní problém.
I letos vyšla řada ajťáckých adventních kalendářů: Advent of Code 2025, Perl Advent Calendar 2025, CSS Advent Calendar 2025, Advent of A11Y 2025, Advent of AI Security 2025, Advent of Agents (in Google) 2025, Advent of Svelte 2025, …
Po skromném tréninku na Hallowe’en-like melounu jsem se nespokojil s ničím menším, než se Stvořením Noži…
Uznávám, že jsem s věrností originálu na štíru, ale tvarovat meloun ku obrazu svému je těžší, než se zdá. Zkazil jsem Středozemní moře, skoro jsem anihiloval Nový Zéland a úplně se vykašlal na jihovýchodní Asii, protože už mě to nebavilo 
P.S.: Daruji za odvoz hromadu pevninských litosférických desek vhodných k sestavení menší planety nebo měsíce (poslední obrázek)
.
Tiskni
Sdílej:
Jak to tak vidím, musím doporučit svůj oblíbený recept vhodný zejména pro tento letní čas.
Meloun (rozumí se samozřejmě ten jedlý vnitřek) nakrájíme na kostky, prosypeme krystalovým cukrem (nepřesladit...) a vložíme minimálně na dvě hodiny do ledničky (čím déle, tím lépe, klidně i přes noc). Poté promícháme a zalijeme vychlazenou flaškou Metropolu (nebo jiné Vermuth-like lihoviny, praxe ukazuje, že čím levnější, tím lepší). Opět necháme minimálně dvě hodiny (ale klidně i více) odpočívat v ledničce.
Konzumuje se lžičkou z misky jako kompot. Velmi osvěžující, velmi přírodní. Pro podvečerní posezení po horkém dni velmi vhodné, dokáže zpříjemnit večer dokonce i s vlastní ženou.
Labužníci mohou kompot zpestřit i jiným ovocem, osvědčuje se např. kiwi, hroznové víno, hrušky, nektarinky a podobně (vše krájené na menší kousky než meloun, páč méně ochotně vsakují lihovinu). Naopak se neosvědčují pomeranče, mandarinky a spol. (které lihovinu odmítají vsakovat úplně). Meloun by měl v každém případě tvořit alespoň 60% ovocné masy.
dokáže zpříjemnit večer dokonce i s vlastní ženouTak to je potom ale naprostá bomba
Labužníci mohou kompot zpestřit i jiným ovocem ...Třeba slivovicí, meruňkovicí a i jiným ovocem v tekutém stavu. Lze přidat též jemný dámský likér na sedm (tedy rumíček)