abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    včera 22:33 | Nová verze

    Byla vydána dubnová aktualizace aneb nová verze 1.89 editoru zdrojových kódů Visual Studio Code (Wikipedie). Přehled novinek i s náhledy a animovanými gify v poznámkách k vydání. Vypíchnout lze, že v terminálu lze nově povolit vkládání kopírovaného textu stisknutím středního tlačítka myši. Ve verzi 1.89 vyjde také VSCodium, tj. komunitní sestavení Visual Studia Code bez telemetrie a licenčních podmínek Microsoftu.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 1
    včera 21:22 | Nová verze

    Proton, tj. fork Wine integrovaný v Steam Play a umožňující v Linuxu přímo ze Steamu hrát hry určené pouze pro Windows, byl vydán ve verzi 9.0-1 (𝕏). Přehled novinek se seznamem nově podporovaných her na GitHubu. Aktuální přehled her pro Windows běžících díky Protonu také na Linuxu na stránkách ProtonDB.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 19:33 | Nová verze

    Byla vydána verze 1.78.0 programovacího jazyka Rust (Wikipedie). Podrobnosti v poznámkách k vydání na GitHubu. Vyzkoušet Rust lze například na stránce Rust by Example.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 11:22 | Bezpečnostní upozornění

    Služba Dropbox Sign (původně HelloSign) pro elektronické podepisování smluv byla hacknuta.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    včera 11:00 | Nová verze

    Byla vydána nová major verze 8.0 textového editoru GNU nano (Wikipedie). Podrobný přehled novinek a oprav v oznámení v diskusním listu info-nano nebo v souboru ChangeLog na Savannah. Volbou --modernbindings (-/) lze povolit "moderní" klávesové zkratky: ^C kopírování, ^V vložení, ^Z vrácení zpět, … Tato volba je aktivována také pokud binárka s nano nebo link na ni začíná písmenem "e".

    Ladislav Hagara | Komentářů: 3
    1.5. 23:22 | IT novinky

    Před 60 lety, 1. května 1964, byl představen programovací jazyk BASIC (Beginners' All-purpose Symbolic Instruction Code).

    Ladislav Hagara | Komentářů: 14
    1.5. 22:22 | Nová verze

    Byla vydána nová verze 12.0 minimalistické linuxové distribuce (JeOS, Just enough Operating System) pro Kodi (dříve XBMC) a multimediálního centra LibreELEC (Libre Embedded Linux Entertainment Center). Jedná se o fork linuxové distribuce OpenELEC (Open Embedded Linux Entertainment Center). LibreELEC 12.0 přichází s Kodi 21.0 "Omega".

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    1.5. 12:55 | Nová verze

    Microsoft vydal novou velkou aktualizaci 2404.23 v září 2019 pod licencí SIL Open Font License (OFL) zveřejněné rodiny písma Cascadia Code pro zobrazování textu v emulátorech terminálu a vývojových prostředích.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    1.5. 05:33 | Nová verze

    OpenTofu, tj. svobodný a otevřený fork Terraformu vzniknuvší jako reakce na přelicencování Terraformu z MPL na BSL (Business Source License) společností HashiCorp, bylo vydáno ve verzi 1.7.0. Přehled novinek v aktualizované dokumentaci. Vypíchnout lze State encryption.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    30.4. 23:55 | Humor

    Spouštět webový prohlížeč jenom kvůli nákupu kávy? Nestačí ssh? Stačí: ssh terminal.shop (𝕏).

    Ladislav Hagara | Komentářů: 21
    Podle hypotézy Mrtvý Internet mj. tvoří většinu online interakcí boti.
     (13%)
     (31%)
     (38%)
     (19%)
    Celkem 16 hlasů
     Komentářů: 3, poslední včera 19:48
    Rozcestník
    Štítky: není přiřazen žádný štítek

    Čunek

    5.4.2007 21:03 | Přečteno: 1760× | Politika | poslední úprava: 5.4.2007 21:05

    Napadla mne taková malá teorie spiknutí, tak jsem se rozhodl se s vámi o ni podělit.

    Jeho výrok o "těch opálených" vypadá na první pohled jako omyl nebo jako laciný populismus. Nabízí se ale i další vysvětlení - a to, že Čunek urazil Cikány s úmyslem, že kvůli tomu (dočasně) odejde z vysoké politiky. Kdyby se totiž prokázalo obvinění z korupce a musel odejít, byla by to politická smrt. Kdežto když odejde kvůli lehce nesnášenlivým názorům, veřejnost to bude nést lehčeji a navíc ho část lidí bude mít i za hrdinu. Což mu umožní se za rok za dva zase do vysoké politiky vrátit...

    Na závěr bych chtěl jen panu ministrovi popřát, aby se prokázala jeho nevina, aby se na jeho nediplomatické výroky zapomnělo a aby dělal dobrou politiku. :-)

           

    Hodnocení: 64 %

            špatnédobré        

    Anketa

    Co si o tom myslíte?
     (30 %)
     (70 %)
    Celkem 70 hlasů

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    Komentáře

    Vložit další komentář

    5.4.2007 21:20 Jaromír Hradílek | skóre: 29 | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Čunek
    Tady se ta paranoia nějak šíří. :-o
    5.4.2007 21:26 Lu-Tze | skóre: 15 | blog: Lu-Tzeho blog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Čunek
    To jo, vyplýtvaj na tom všechnu energii a pak nikoho ani netrápí, že v lin nemáme nic jako readyboost :-)
    5.4.2007 21:25 Ritchie | skóre: 27 | blog: Ritchie's | Berlin
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Čunek
    Čunek svým výrokem slušné cikány neurazil. Velice mě překvapilo, jak to různé romské iniciativy chápou jako verbální útok na cikány. Vždyť oni tak dávají nepokrytě najevo, jací jsou rasisté a co si o cikánech vlastně myslí, když na ně Čunkův výrok vztahují. Kdyby někdo prohlásil „to musíte mít holé hlavy a prát se s áčkama“, tak pochybuji, že si to na sebe budou vztahovat plešatí dobře zabezpečení čtyřicátníci. Pozdvižení u romských iniciativ mně připomíná úsloví o potrefené huse.
    JiK avatar 5.4.2007 21:45 JiK | skóre: 13 | blog: Jirkoviny | Virginia
    Rozbalit Rozbalit vše Pripad Čunek
    K tomu mam jen dve poznamky:

    1) Cunkuv vyrok jsem cetl, a mozna jsem nepozorny, ale prijde mi, ze spis nez cikany urazil politckou korektnost, vselijake samozvane aktivisty za cikany a takove ty profesionalni cikany z vlady a mestskych uradu. Vcelku mi pripadlo, ze po vystehovani Vsetinskych neplaticu se do pusti nej aktivisti a lovci lebek ze dvou stran. Z jedne profesionalni romove a lidi co z nich ziji, slizke typy jako Uhl a Dzamila, ze je strasny rasista, z druhe strany pak ultrapravicaci, ze prestehoval neplatice do fungl novych domu, s nabytkem, televizema a vsim, co si my ostatni, co platime dane musime kupovat.

    2) Vsimam si, jak toho zleho Cunka vsichni demonstrativne odsuzuji, jak je neprijatelny a zkorumpovany. Nejak se mi cely ten pripad nelibi, to, ze vyplul jen dny(!) po tom co je Cunek ve vlade, to, ze korunni svedkyne je s obvinenym na kordy(!) kvuli neuspesnemu narceni ze sexualniho obtezovani, to ze korunni svedkyne patologicky lze(!), napriklad o tom, ze zadnou zalobu ani udani nepodala (Nova pak prokazala, ze podala), ze bud neoznamila trestny cin tehdy pred lety, nebo o tom lze ted. Hlavne mi ale vadi to, ze se ted ukazalo, ze ta 'zla' korumpujici firma z toho nic nemela a penize vybrala z banky v 14:30 - Cunek s nimi podle prolhane pani svedkyne maval uz v 9:30 rano... Cele mi to moc nesedi. Zajimalo by mne, zda budou novinari v pripadnem ocistovani Cunka stejne inkvizicne horlivi jako v jeho ocernovani.
    xkucf03 avatar 5.4.2007 21:51 xkucf03 | skóre: 49 | blog: xkucf03
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pripad Čunek
    ad 2) Ale vždyť já Jiřímu taky fandím a doufám, že není zkorumpovaná svině. Tohle je jen taková malá pochybnost, která ve mně začala hlodat, ale jinak mu pořád držím palce. Takže jak píšu výše: přeji mu, aby se prokázala jeho nevina a aby zůstal v politice.
    Mám rád, když se lidé přou, znamená to, že vědí, co dělají, a že mají směr. Frantovo.cz, SQL-DK, Relational pipes
    5.4.2007 22:18 trekker.dk | skóre: 72
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pripad Čunek
    Zajimalo by mne, zda budou novinari v pripadnem ocistovani Cunka stejne inkvizicne horlivi jako v jeho ocernovani.
    Ne, zapomenou na něj a nebudou se v tom případů dál rýpat. Nic lepšího od novinářských nadčlověků čekat nemůžeš.
    Quando omni flunkus moritati
    xkucf03 avatar 5.4.2007 22:45 xkucf03 | skóre: 49 | blog: xkucf03
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pripad Čunek
    Od toho jsou tu bloggeři, aby věci uvedli na pravou míru. :-D
    Mám rád, když se lidé přou, znamená to, že vědí, co dělají, a že mají směr. Frantovo.cz, SQL-DK, Relational pipes
    Vaclav Lesek avatar 6.4.2007 07:41 Vaclav Lesek | skóre: 11
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pripad Čunek
    Přesně můj názor, akorát bych ho takhle hezky napsat nedokázal. :-)
    6.4.2007 10:39 tezkatlipoka | skóre: 35
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pripad Čunek
    ad 1/ ukazat politickou korektnost tak ze v tom kazdy pozna narazku na cikany je tedy dost nestastne, ale spis to svedci o tom ze ty by zkutecny umysl, a vymluva na politickou korektnost je dost nasilne vymyslena. Me vadi, ze neprizpusobive romy presunul ze vsetina ven, do katastru malich obci, ktere si s nima nebudou umet poradit, nemaji takove moznosti jako velky vsetin. Kdyz mate na zahradce bordel, uklidite ho tak ze ho hodite pres plot k sousedovi?

    ad 2/ano ano, prolhana Kafkova a pravdomluvnej Cunek, kterej se s kazdym dalsim majetkem kterej mu najdou, rozpomina na dalsi a dalsi penize ktere mel v hotovosti, pul milionu, milion, dva miliony, kterej tvrdi ze dostaval penize z firmy hotove a proto mel takovou hotovost, ackoliv firma nikdy hotove nevyplacela nikoho, vsem platila na ucet. Cunek kterej dokazal svoji cistotu tim ze prokazal ze byl dany den uplne pryc, az pozdeji se zjistilo ze lze, ze odjizdel az v pul jedenacte, ktery na minuli patek slibil skandalni odhaleni, ktere ho zbavi vsech podezreni, a ticho po pesine, asi ten svedek neumi jeste to odhaleni zpameti. Tento Cunek je opravdu muj favorit. Ano, nejdrive Cunek penize mel dostat, az potom byly vybrany z uctu, dle policie bylo zaplaceno z pokladny na firme, a penize byly vybrany na srovnani stavu pokladny firmy. Proto ten posun.
    Vaše řeč budiž ano, ano, ne, ne. Co je nad to, je od ďábla.
    6.4.2007 11:59 Randy_Sh
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pripad Čunek
    Je pravda, že se mi vůbec nelíbí, jak Čunek vysvětluje původ svých peněz. Tam to opravdu zavání korupcí. Na druhé straně mám velký problém pochopit jednání jeho bývalé sekretářky. Údajně jí několik let sexuálně obtěžoval. Proč si nepořídila diktafon a nenahrála si jeho nabídky?
    6.4.2007 12:35 trekker.dk | skóre: 72
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pripad Čunek
    ukazat politickou korektnost tak ze v tom kazdy pozna narazku na cikany je tedy dost nestastne, ale spis to svedci o tom ze ty by zkutecny umysl, a vymluva na politickou korektnost je dost nasilne vymyslena.
    Víš v čem je princip politické korektnosti? V tom že mluvíš tak, že každý pozná o kom mluvíš, ale nikdo si to nemůže vyložit jako urážku, protože řekneš "takhle jsem to nemyslel". Politická korektnost je nenazývání věcí pravými jmény. Proto se ze zpráv dozvídáme, že "byty byly příliš opotřebovány a proto je nutné nájemníky přestěhovat jinam" místo "cikáni vybydlili své byty tak, že je potřeba rekonstrukce, aby tyto byty znovu splňovaly hygienické normy."
    Quando omni flunkus moritati
    6.4.2007 11:59 Ctirad Feřtr | skóre: 43 | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Čunek
    Čunek mi může bejt ukradenej, ale strašně mě deprimuje, že navzdory výsledku voleb tento stát opět defacto řídí KDU-ČSL. Viz Kalouskova daňová "reforma".
    6.4.2007 12:05 EiFFeL | skóre: 27 | blog: EiFFeL | Vranovská Ves
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Čunek
    hlavne Cunek je celkem borec... nebal se romy zacit resit... ostatni se chovaj jak kdyby byly v nasem state hajeni... a kdyz nebyli schopni ve vsetine platit najem a pri stehovani stary nabytek vyhazovali a kupovali novy tak je to minimalne podezrele...
    6.4.2007 12:18 Ctirad Feřtr | skóre: 43 | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Čunek
    Mě nepřipadá, že by přestěhování někoho o pár km dál něco řešilo.
    6.4.2007 12:34 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Čunek
    Ne že bych chtěl nějak extra do toho zasahovat, ale třeba přestěhování našeho souseda o pár kilometrů dál by situaci určitě řešilo. Rozhodně by to řešilo jeho osobní bezpečnost až začnou opět ve tři ráno pořádat tancovačku.

    Pokud je mi známo, tak do horšího se nikdo nestěhoval. A mezi námi. Koupit mi někdo barák místo zdevastované ruiny, tak by mě ve snu nenapadlo ještě remcat že ten barák má nějaké mouchy, a šťasten jako blecha bych se jej jal zvelebovat. Jenže to bych nesměl být.. ehm jakže se takovým osobám říkalo za komárů? Být osobou štítící se práce.
    6.4.2007 12:37 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Čunek
    Aby bylo jasno. Proti našemu sousedovi v zásadě nic nemám. Jen ten chybějící kus mozku (na který má pravděpodobně invalidní důchod) ve kterém sídlí něco jako schopnost vcítění, ohled vůči spoluobčanům a vlastním dětem, mu zřejmě nedoroste.
    6.4.2007 22:14 jarda | skóre: 22 | blog: nadoraz | Chomutov
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Čunek
    Máme tu taky pár podobných kriplů ale jeden výstavní kousek: majitel vozembouchu. Toho bych nasadil Uhlovi a podobným zmetkům do baráku.
    Připíjím na krásu našich koní a rychlost našich žen.
    6.4.2007 12:55 Ctirad Feřtr | skóre: 43 | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Čunek
    Ne že bych chtěl nějak extra do toho zasahovat, ale třeba přestěhování našeho souseda o pár kilometrů dál by situaci určitě řešilo.
    Možná pro tebe, ale ne pro ty chudáky o těch pár kilometrů dál. A souseda to taky nijak nenapraví. Proto takové stěhování nic neřeší, jde jenom o klasické zametání problémů pod koberec a mediální se zviditelňování.
    Pokud je mi známo, tak do horšího se nikdo nestěhoval. A mezi námi. Koupit mi někdo barák místo zdevastované ruiny, tak by mě ve snu nenapadlo ještě remcat že ten barák má nějaké mouchy, a šťasten jako blecha bych se jej jal zvelebovat. Jenže to bych nesměl být.. ehm jakže se takovým osobám říkalo za komárů? Být osobou štítící se práce.
    A to je další důvod, proč to není řešení.
    6.4.2007 13:18 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Čunek
    Pana Čunka osobně neznám, proto mohu prezentovat pouze svůj pohled na věc. Existuje několik řešení tohoto problému. Rychlé, účinné a nehumání (už jednou realizované v případě severoamerických indiánů) a pomalá integrace, s výsledkem sporným (v např. případě židů).

    Osobnost člověka se formuje v dětství a já vidím jako zásadní problém to jakým způsobem jsou děti např. u našich sousedů vychovávané. Nejde o to že by byly vychované špatně. Naopak! Jsou to hodné a slušné holky. Jenže stěží lze očekávat v budoucnu že se uplatní lépe než jako pomocné síly. Proč? Protože na dětech které doma absolutně nemají podmínky k tomu, aby se mohly nejenom učit, ale i řádně vyspat je opravdu možné časem vidět jejich mentální zaostalost.

    Náš tříletý syn intelektem odpovídá jejich desetileté dceři a to nemyslím že bychom měli doma malého génia.

    Jen hlupáci hovoří o zhoubném vlivu televize na vývoj malých dětí, protože rozhodující pro vývoj duševních schopností mozku je spektrum a rozsah přijímaných podnětů. Tím že nemají ani televizi, nikam nechodí (nemají prachy), s ničím si doma nehrají (nemají hračky - za co kupovat a hlavně ani kam dát), nikam nesmí (tudíž se placatí kolem baráku kde široko daleko není žádné hřiště), tak z nich rostou duševně pologramotné osoby, které jsou ve škole terčem posměchu a jejich budoucí uplatnění v lépe placeném zaměstnání se rovná nule.

    To vše díky lásce a "péči" svého tatínka a příbuzných.
    6.4.2007 13:33 Ctirad Feřtr | skóre: 43 | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Čunek
    Nehodlám zabředávat do akademické debaty nad tím, jak řešit romskou otázku. Jenom se pozastavuju nad tím, že někdo může za takové řešení považovat přestěhování někoho o pár km dál.
    6.4.2007 13:39 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Čunek
    To není řešení romské otázky. To by bylo řešení společného soužití s naším sousedem. Nikde jsem taky nezmiňoval že bych ho hodlal nastěhovat do baráku k někomu jinému. A po pravdě řečeno. Klidně bych se přestěhoval i místo něj, kdyby mi někdo vůbec takovou možnost nabídnul.
    6.4.2007 14:48 Lu-Tze | skóre: 15 | blog: Lu-Tzeho blog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Čunek
    Čunek především dělá to, co si myslí, že je nejlepší pro něho samého. Zašlo to až tak daleko, že hrozí rozpad koalice. A jestli k tomu opravdu dojde a bude to znamenat návrat Paroubka, tak jsem pro jeho veřejné upálení.
    6.4.2007 14:58 Petr Zelenka | skóre: 24 | Semice/Stuttgart (Sindelfingen)
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Čunek
    A koho? Čunka, Paroubka, nebo obou? ;-)
    A teď si uvědomte, jaký je vztah mezi krychlí a motýlem.
    xkucf03 avatar 6.4.2007 16:05 xkucf03 | skóre: 49 | blog: xkucf03
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Čunek
    Pokud by se měl vrátit Paroubek, tak je to situace zralá na atentát :-D
    Mám rád, když se lidé přou, znamená to, že vědí, co dělají, a že mají směr. Frantovo.cz, SQL-DK, Relational pipes
    7.4.2007 01:29 HS | skóre: 12
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Čunek
    Nebo Topolanka, za to , ze promrhal vsechny trumfy, ktere hraly do karet strane, ktere predsedal coz vyustilo navrat toho poplouce.

    V soucastne situaci by bylo vhodne, kdyby vlada vydrzela, sedeho dedka by uspokojili znovuzvolenim do uradu a kdyby se jim povedlo neco udelat s Topolankem ( politicky pohrbit , vytlacit na materskou, vystrelit na mesic , proste cokoliv, aby tu neotravoval i dalsi obdobi ), a nahradili by ho nekym vhodnejsim . Tim by se vyhli ocekavanemu narodnimu souboji kdo ma vice odpurcu a vlidu by si mohli uzivat zaslouzene odmeny v podobe vladnuti. Paroubek ma stale strane moc odpurcu, a je pro drtivou vetsinu stredyvych volicu naprosto neprijatelny. Otazkou je, zda-li si je do pristich voleb nezneprateli i Topolanek, aby to nakonec nedpadlo tak, ze misto splneni jejich obcanske povinnosti nezustanou sedet doma nazadku.

    Založit nové vláknoNahoru

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.