abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    včera 18:00 | IT novinky

    DuckDuckGo AI Chat umožňuje "pokecat si" s GPT-3.5 Turbo od OpenAI nebo Claude 1.2 Instant od Anthropic. Bez vytváření účtu. Všechny chaty jsou soukromé. DuckDuckGo je neukládá ani nepoužívá k trénování modelů umělé inteligence.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 1
    včera 14:22 | IT novinky

    VASA-1, výzkumný projekt Microsoftu. Na vstupu stačí jediná fotka a zvukový záznam. Na výstupu je dokonalá mluvící nebo zpívající hlava. Prý si technologii nechá jenom pro sebe. Žádné demo, API nebo placená služba. Zatím.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    včera 04:44 | Nová verze

    Nová čísla časopisů od nakladatelství Raspberry Pi: MagPi 140 (pdf) a HackSpace 77 (pdf).

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 01:00 | Nová verze

    ESPHome, tj. open source systém umožňující nastavovat zařízení s čipy ESP (i dalšími) pomocí konfiguračních souborů a připojit je do domácí automatizace, například do Home Assistantu, byl vydán ve verzi 2024.4.0.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    18.4. 22:11 | IT novinky Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    18.4. 20:55 | Nová verze

    Neziskové průmyslové konsorcium Khronos Group vydalo verzi 1.1 specifikace OpenXR (Wikipedie), tj. standardu specifikujícího přístup k platformám a zařízením pro XR, tj. platformám a zařízením pro AR (rozšířenou realitu) a VR (virtuální realitu). Do základu se z rozšíření dostalo XR_EXT_local_floor. Společnost Collabora implementuje novou verzi specifikace do platformy Monado, tj. open source implementace OpenXR.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    18.4. 17:22 | Nová verze

    Byla vydána nová verze 0.38.0 multimediálního přehrávače mpv (Wikipedie) vycházejícího z přehrávačů MPlayer a mplayer2. Přehled novinek, změn a oprav na GitHubu. Požadován je FFmpeg 4.4 nebo novější a také libplacebo 6.338.2 nebo novější.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 13
    18.4. 17:11 | Nová verze

    ClamAV (Wikipedie), tj. multiplatformní antivirový engine s otevřeným zdrojovým kódem pro detekci trojských koní, virů, malwaru a dalších škodlivých hrozeb, byl vydán ve verzích 1.3.1, 1.2.3 a 1.0.6. Ve verzi 1.3.1 je mimo jiné řešena bezpečnostní chyba CVE-2024-20380.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    18.4. 12:11 | IT novinky

    Digitální a informační agentura (DIA) oznámila (PDF, X a Facebook), že mobilní aplikace Portál občana je ode dneška oficiálně venku.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 10
    18.4. 05:11 | Komunita

    #HACKUJBRNO 2024, byly zveřejněny výsledky a výstupy hackathonu města Brna nad otevřenými městskými daty, který se konal 13. a 14. dubna 2024.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    KDE Plasma 6
     (68%)
     (11%)
     (2%)
     (20%)
    Celkem 566 hlasů
     Komentářů: 4, poslední 6.4. 15:51
    Rozcestník

    Neviditelný

    26.3.2012 21:26 | Přečteno: 2008×

    Včera jsem viděl neviditelného! Teda skoro neviděl, byl fakt kvalitní. Kdo? Cyklista!

    Ale od začátku. Včera odpoledne jsem po několikatýdenní nemoci už vážně musel ven. Omrknout jak les přestál zimu a trošku si zablbnout za volantem dokud jsou ty cesty správně rozblácený. Po silnicích samozřejmě taky. Jarní počasí vylákalo i nějaké cyklisty, dokonce i v tom blátě jsem nějaké potkal. Na silnicích to kupodivu bylo v pohodě, jeli po svý straně, nekličkovali, asi si ještě nestihli přiskřípnout cyklosedlem mozek. Už to vypadalo skoro idylicky a najednou jsem ho uviděl. Vážně nekecám, opravdickej stealth pedálista. Představte si letadlo F-117 přeměněný do podoby cyklisty. Matně černý kolo, na tom se snad neleskly ani šroubky. A ten tvor měl na sobě cosi neuvěřitelného. Nebyl to žádný "buziobleček" jak se říká u Dfense, nic růžového, zeleného, fialového. To byl skafandr ze sci-fi, hi-tech ninja. Tmavě šedý, místy jakési snad bandáže, vypadalo to skoro jako karbon. Helma samozřejmě v podobném stylu. Ve stínu pod stromy ho dobytka vůbec nebylo vidět. Já ho uviděl snad na 20 metrů jen díky slunci které skrz zatím holé stromy prosvítalo. Škoda že jsem neměl zapnutou kameru, to byste viděli že nic nevidíte. Pokud takhle jezdil až do večera, tak bych se vůbec nedivil kdyby ho v šeru někdo sestřelil.

    Kurvadrát hovada blbý, jestli se chcete zasebevraždit tak si vemte špagát, pověste se na haluzi a netahejte do toho řidiče. Když už teda někdo má tu potřebu jezdit oblečenej v nějakým takovým pochmurným prezervativu, tak ať si aspoň pověsí na prdel kus něčeho barevnýho.        

    Hodnocení: 62 %

            špatnédobré        

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    Komentáře

    Vložit další komentář

    26.3.2012 22:04 luky
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Neviditelný
    Vis o tom, ze existujou cerny odrazky? Jestli to byl cyklooblek, tak bych se nedivil, kdyby tam mel takovyhle vlakna.
    27.3.2012 08:09 kapo | skóre: 15 | blog: runtime
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Neviditelný
    No ocividne mu (cyklistovi) byly prd platny, kdy si ho skoro nevsimnul ;)
    Why make things difficult, when it is possible to make them cryptic... - Aksel Peter Jorgensen
    26.3.2012 22:33 Tomáš | skóre: 31 | blog: Tomik
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Neviditelný
    Tak to šedo černé oblečené je nejspíš klasická zimní výbava, nějaký neprofuk se zvýšenou odolností proti oděru. Asi četl D-FENSe a nechtěl být za cyklobuznu.

    A když není fotka originálu, máš aspoň fotku otisku na kapotě?
    PepaSFI avatar 27.3.2012 21:31 PepaSFI | skóre: 7 | blog: zlodej_casu
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Neviditelný
    na kapotě to je amatérismus a rozbité sklo není právě laciné. Až budu chtít nějakého složit tak za něj zlehka najedu. Protože cyklisti zásadně nesledují provoz za sebou tak mě zjistí až budu půl metru za ním. On se lekne a upadne sám. A protože moje vozítko je uzpůsobené k najíždění na překážky a má na spodku ochranný kryt tak výsledkem by mohl být podélně přejetý pumpičkář bez rizika dalších škod. Ale né, dělám si prdel, dyť bych to musel wapkou vystříkávat z blatníků. na to by asi dvacka nestačila.
    Jediný správný stav mysli je úžas. Jediný správný stav srdce je radost.
    26.3.2012 22:35 Kvakor
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Neviditelný
    Hmmm, s obyčejnými ninja-cyklisty jsem se už setkal (viz), ale s takto hi-tech "stealth" ninja cyklistou jsem se naštěstí ještě nesetkal a doufám, že nesetkám. Na druhou stranu, minulý týden jsem viděl cyklistu-sebevraha, jedoucího po E-55 kus od Veselí nad Lužnicí (po té části, ze které, pokud nám budou bohové milostivi, někdy bude D3). Bylo na něm vidět, že má docela velké problémy udžet se na silnici po každé, když ho mine rychlejší kamion ...
    27.3.2012 08:34 guest
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Neviditelný
    To je predsa jasne - je to obrana proti policajnym radarom, ked na tom specialnom bicykli prekracuje povolenu rychlost.
    27.3.2012 08:52 jozka | skóre: 19 | blog: jozkovo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Neviditelný
    Copa stealth cyklisti... mne dost casto ohrozuji stealth auta, idealne nevyraznych barev, ktere maji samo domo svetla pro denni sviceni, idealne primontovane tak, ze LEDky sviti spis do stran nez dopredu... proc by rozsveceli normalni svetla kdyz se stmiva/rozedniva kdyz maj furtaky woe...
    Marcela* avatar 27.3.2012 10:50 Marcela* | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Neviditelný
    No, je znát, že jste milovník cyklistů! :-).

    Fakt je, že od cyklistů, kteří nemyslí na to, aby byli pořádně vidět, je to opravdu tupost. Ono i tak je to pro ně na silnici nebezpečné.

    A týká se to i chodců a šetřičů žárovek. Je velký rozdíl ve viditelnosti mezi rozsvíceným a nerozsvíceným autem, i za bílého dne.

    Nejvyšší myšlenka je vždy ta, která obsahuje radost...
    PepaSFI avatar 27.3.2012 18:37 PepaSFI | skóre: 7 | blog: zlodej_casu
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Neviditelný
    Já jsem toho názoru že na silnici jsme si všichni rovni, máme stejné povinnosti a měli bychom držet při sobě. Bohužel velká část cyklistů se vydává do provozu aniž by měli jakékoliv znalosti pravidel provozu a vůbec nechápou vlastnosti a možnosti jiných vozidel. A do toho je různí aktvisti masírujou v přesvědčení že auta jsou zlo, že oni jsou nedotknutelní, že mají jakási imaginární práva chovat se jak dobytek, nedodržovat nic, ani ten pud sebezáchovy a přesouvat zodpovědnost na řidiče motorových vozidel. Tak tyhle, ty teda fakt miluju.
    Jediný správný stav mysli je úžas. Jediný správný stav srdce je radost.
    Heron avatar 28.3.2012 10:06 Heron | skóre: 53 | blog: root_at_heron | Olomouc
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Neviditelný
    To by mě tedy zajímalo, co by si už měl obléknout. Když si oblékne klasický cyklistický nepřehlédnutelný dres, tak je za cyklobuznu. Pokud si vezme něco decentnějšího, tak je za neviditelného ninju. :-D Tak nevím.

    Jinak, na silnici si samozřejmně všichni rovni nejsme. Přece jen, když někdo v osobáku, nebo dneska hodně oblíbeném SUV na nákupy, srazí cyklistu (chodce, no možná o toho jezdce na koni), tak se tomu v plechovce nic nestane, zatímco ten sražený může být klidně mrtvý. Na to je třeba pamatovat.
    PepaSFI avatar 28.3.2012 19:22 PepaSFI | skóre: 7 | blog: zlodej_casu
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Neviditelný
    označení cyklobuzna nesouvisí s dresem. Ten kdo jezdí v dresu nemusí být nutně cyklobuznou. Označení cyklobuzna souvisí s chováním na silnici, viz můj příspěvek výše. Pokud jede v dresu, pak tento nazýváme buzioblečkem. Uvidím na silnici buziobleček- dávám si pozor protože je možný výskyt cyklobuzny. Pokud se ukáže že se cyklista chová normálně pak to dál neřeším a cyklistovi může být úplně fuk co si o něm myslím. Pokud si automaticky myslí že ho mám za cyklobuznu, pak se poznal. Složitý co?

    Na silnici jsme si rovni, na tom trvám. Privilegia politiků a jejich kámošů pro tuhle chvíli nechme stranou. Pokud auto srazí cyklistu, pak záleží jen a pouze na tom kdo nehodu zavinil. Jestli se jenomu nic nestane a druhý je mrtvý je naprosto nepodstatné. Když se se svým malým autem vecpu pod kamion, taky nikdo nebude řešit že on je fuj protože váží čtryřicetkrát víc a má patnáctkrát větší výkon. Podstatné bude že jsem nedal přednost.
    Jediný správný stav mysli je úžas. Jediný správný stav srdce je radost.
    29.3.2012 22:34 tom
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Neviditelný
    nedodržovat nic, ani ten pud sebezáchovy a přesouvat zodpovědnost na řidiče motorových vozidel. Tak tyhle, ty teda fakt miluju.
    Z me zkusenosti se mnohem nebezpecneji chovaji ridici, kteri nedavaji cyklistum prednost. Velmi casto se mi stava, ze mi ridic automobilu neda prednost kdyz jedu na kole po hlavni a najede tam takovym stylem, ze musim naplno zabrzdit (ze 60km/h treba na 15km/h) pripadne prejet do protismeru/krajnice. U cyklistu pozoruji, ze casto nedavaji znameni o zmene smeru, coz mi prijde mnohem mene nebezpecne - staci pri predjizdeni prejet uplne do druheho pruhu.
    PepaSFI avatar 30.3.2012 15:27 PepaSFI | skóre: 7 | blog: zlodej_casu
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Neviditelný
    nedání přednosti je velký problém. V tomhle případě by to snad šlo chápat tak že řidič auta neodhadl neobvykle vysokou rychlost cyklisty, šedesátkou jich moc nejede. Podobná věc se stává i motorkářům a to ani nemusí jet nepovolenou rychlostí, prostě je to vozidlo jiného tvaru a velikosti a hůř se to odhaduje. Bohužel už jsem viděl pár případů vyložených schválností. Dokonce se tím někteří chlubí jak to těm hajzlům motorkářskejm nandali. No, jednou třeba poznají že to rychlý z leva je motorkářská rukavice co se chystá vykonat letmou inventuru blbcova obličeje. Když jsem jezdil starým Fiatem tak mi celkem běžně takhle vjížděly votuněné staré naftové Golgy a oktávie. Asi měli bolestivé svědění konečníku z toho že by měli jet až za třikrát slabším podautem. Ani tak by mi nevadilo že mi tam vjel kdyby plynule zrychlil, ale když neumí zrychlovat, jen vyrábět saze tak ať nezdržuje provoz. Obvyklé místo děje- město, rušná ulice, rychlost 45 km/h.

    Nedání znamení o změně směru je velice nebezpečné! Pozor na to! Může to úplně změnit řešení předností v jízdě! A takový omyl může znamenat, obzvlášť v případě cyklisty velice vážnou nehodu. Já vím že držet řídítka a ještě ukazovat rukou někdy nemusí být úplně jednoduché, proto taky dnes mají blinkry i všechny mopedy. Chce to trochu rozvahy, podle hustoty provozu a dalších věcí snažit se být čitelný a předvídatelný. Lepší ukázat třikrát "zbytečně" než mít autobus na zádech.
    Jediný správný stav mysli je úžas. Jediný správný stav srdce je radost.
    Heron avatar 30.3.2012 16:58 Heron | skóre: 53 | blog: root_at_heron | Olomouc
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Neviditelný
    Já vím že držet řídítka a ještě ukazovat rukou někdy nemusí být úplně jednoduché

    A ještě třeba brzdit... Takže cyklista si musí dle situace vybrat, jestli nejdřív brzdit a potom (možná pozdě) ukázat, nebo nejdřív ukázat a potom brzdit.

    xkucf03 avatar 30.3.2012 17:19 xkucf03 | skóre: 49 | blog: xkucf03
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Neviditelný
    Příloha:
    Nebo mít kolo, kde se brzdí šlapáním dozadu, případně kolo, kde se brzdí nešlapáním :-D
    Mám rád, když se lidé přou, znamená to, že vědí, co dělají, a že mají směr. Frantovo.cz, SQL-DK, Relational pipes
    27.3.2012 11:14 idaho
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Neviditelný
    Rozsvitit a cumet na cestu pomaha mnohem vic nez laterit na blogu nad "vytlacenejma mozkama". Presto dekuji, pouceni pro me, jakozto obcasneho cyklistu, je jasne: namontovat dozadu na kolo tu uplne nejvic nejsvitivejsi cervenou diodu, lepsi osvitit blbce nez mit chytrakem zdemolovane kolo.
    PepaSFI avatar 27.3.2012 18:14 PepaSFI | skóre: 7 | blog: zlodej_casu
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Neviditelný
    co bych jako měl rozsvítit????? Já svítím nepřetržitě a to tak že furt, standardní žárovky H4, tlumená světla neboli potkávací. Zapíná se mi to automaticky, u Fiatů to dělají už asi 60 let úplně sériově. Bylo půl čtvrtý odpoledne, svítilo slunce, pod stromama byly ostré stíny. Přesně kvůli takovým situacím nám motorizovaným nařídili denní svícení. Mám si pořídit nějaké speciální reflektory na odhalování maskovaných pomatenců? Cyklista může jezdit jako temnej přízrak a motorista je blbec že si ho řádně nenasvítil? Děkuji velice za další potvrzení mého názoru na duševní stav pedálistů. Já snad tyhle výplody začnu sbírat.
    Jediný správný stav mysli je úžas. Jediný správný stav srdce je radost.
    29.3.2012 09:21 idaho
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Neviditelný
    :)) To chce klid. Hovada jsou na obou stranach, je mi to jasne. Prispevek z meho pohledu znel dost promotoristicky a urazel obecne cyklisty, tak jsem se postavil do opozice.

    Sveho zivota si vazim. Vim, ze auto je tezsi a tak se snazim jezdit nezbrkle a viditelne. Jenze mam casto pocit, ze si ridici mysli, ze s kolem prejedu vsechno. Asi moc koukaji na cyklokros nebo co. Stav silnic, zvlast na krajnicich, je tristni (nebavime se o dalnicich a silnicich 1 tridy) a jezdit v prikope nelze moc dlouho, je to znacne unavujici.
    PepaSFI avatar 29.3.2012 20:34 PepaSFI | skóre: 7 | blog: zlodej_casu
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Neviditelný
    můj příspěvek není promotoristický ani neuráží cyklisty obecně. Je to jen pouhý popis události. Pokud se tím někdo cítil dotčen, měl by se nad sebou zamyslet jestli se ho to náhodou netýká. Ten koho se to opravdu netýká, ten nemá důvod to na sebe vztahovat.

    A k té druhé části, řidiči si opravdu nemyslí že s kolem se dá přejet všechno. Popravdě řečeno, řidičům je to celkem vzato úplně jedno. Ono jaksi není v jejich silách to sledovat. Ano, silnice jsou mizerné, všichni to víme. Taky je to jeden z důvodů proč jsem vzdal shánění vytouženého sporťáčku. Teď jezdím autem způsobilým k jízdě po špatném povrchu a náramně si to užívám. Pokud na tyhle silnice vyjede cyklista na galuskách tlustých jak šlaušek vod pumpičky, pak je něco špatně. A kolem jedoucímu řidiči do toho vůbec nic není. Samozřejmě pokud uvidím díru v krajnici tak se budu snažit do ní nevletět a pokud to bude jen trošku možné tak i umožnit ostatním aby do ní nespadli. Ale nějaké to "všichni mi uhýbejte protože mi to drncá", to neberu. Platí obecné pravidlo že je třeba přizpůsobit jízdu povaze a stavu vozovky. Mimochodem, ten cyklokros, to jsem nikdy nepochopil.
    Jediný správný stav mysli je úžas. Jediný správný stav srdce je radost.
    pavlix avatar 29.3.2012 21:08 pavlix | skóre: 54 | blog: pavlix
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Neviditelný
    můj příspěvek není promotoristický ani neuráží cyklisty obecně. Je to jen pouhý popis události. Pokud se tím někdo cítil dotčen, měl by se nad sebou zamyslet jestli se ho to náhodou netýká. Ten koho se to opravdu netýká, ten nemá důvod to na sebe vztahovat.
    Krásná ukázka manipulace. Čistokrevná.
    Já už tu vlastně ani nejsem. Abclinuxu umřelo.
    29.3.2012 22:24 SPM | skóre: 28
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Neviditelný
    Teď jezdím autem způsobilým k jízdě po špatném povrchu a náramně si to užívám.
    T69? :)
    PepaSFI avatar 30.3.2012 15:41 PepaSFI | skóre: 7 | blog: zlodej_casu
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Neviditelný
    odpovím jednou starší reklamou
    Jediný správný stav mysli je úžas. Jediný správný stav srdce je radost.
    xkucf03 avatar 30.3.2012 15:56 xkucf03 | skóre: 49 | blog: xkucf03
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Neviditelný
    Aha, myslel jsem, že máš nějaké opravdické terénní auto :-)
    Mám rád, když se lidé přou, znamená to, že vědí, co dělají, a že mají směr. Frantovo.cz, SQL-DK, Relational pipes
    PepaSFI avatar 30.3.2012 17:55 PepaSFI | skóre: 7 | blog: zlodej_casu
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Neviditelný
    do sibiřských močálů se nechystám a na takové to domácí hrabání to celkem stačí Budu muset taky natočit nějaký to video abych si pořád nemusel jen půjčovat.
    Jediný správný stav mysli je úžas. Jediný správný stav srdce je radost.
    30.3.2012 06:18 jozka | skóre: 19 | blog: jozkovo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Neviditelný
    Ale nějaké to "všichni mi uhýbejte protože mi to drncá", to neberu.
    Nam, cyklistum (a to pisu jako cyklista uz silne obcasny) by mnohem stacilo zrusit soutez o to, kdo mine pumpickare ve vetsi rychlosti a mensi vzdalenosti. Nekdy mi prijde, ze pro spoustu ridicu je normalni mijet cyklistu ve vzdalenosti asi tak dvaceti cisel pri rozdilu rychlosti pres 60 km/h. Z toho take plyne obrana cyklistu jezdit dal od kraje. Zni to divne, ale funguje to.
    30.3.2012 16:47 j AM | skóre: 2 | blog: skeptik
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Neviditelný
    Souhlas. Když jedu po krajnici tak mě většina řidičů docela těsně lízne, navíc neřeší jestli něco jede v protisměru. Když jedu od krajnice o něco dál tak při předjíždění musí do protisměru a víc to promýšlí.
    30.3.2012 22:36 SPM | skóre: 28
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Neviditelný
    Jak kteří... posledně jsem viděl nějakou blondýnu, co toho cyklistu sice objížděla s rozumným odstupem, ale nějak jí nevadilo že v protisměru jedu já
    xkucf03 avatar 30.3.2012 23:09 xkucf03 | skóre: 49 | blog: xkucf03
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Neviditelný
    A dala aspoň blinkr?
    Mám rád, když se lidé přou, znamená to, že vědí, co dělají, a že mají směr. Frantovo.cz, SQL-DK, Relational pipes
    31.3.2012 12:04 SPM | skóre: 28
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Neviditelný
    To už si nepamatuju - jestli jo, tak těsně před tím než vyjela; měl jsem toho dost na starost, abych se pokudmožno s ničím nesrazil.
    27.3.2012 12:36 lobotron
    Rozbalit Rozbalit vše Duben - měsíc bezpečnosti silničního provozu.
    Řidiči by měli být v těchto dnech opatrnější, protože bezohlednost chodců dnes nebere konce a řidič motorového vozidla se nemůže cítit bezpečně ani za volantem silného vozu.
    27.3.2012 12:53 jozka | skóre: 19 | blog: jozkovo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Duben - měsíc bezpečnosti silničního provozu.
    Je pravda, ze na silnicich panuje dzungle. Jako ted ta Vietnamka, co nacouvala jednomu ctihodnemu podnikateli do auta, pak z nej vystoupila a jeste do nej brutalne nabehla. Na zaver ho opila ryzovym vinem a chudaka museli pak policajti poprosit, jestli by nesel s nimi, kdyz si byl cely z toho rozruseny zabehat v parku.
    27.3.2012 15:47 M-train | blog: finance
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Duben - měsíc bezpečnosti silničního provozu.
    A jeste mu sebrala doklady!!!
    Nobody can give you as much as I can promise you
    xkucf03 avatar 28.3.2012 14:55 xkucf03 | skóre: 49 | blog: xkucf03
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Duben - měsíc bezpečnosti silničního provozu.
    Je pravda, ze na silnicich panuje dzungle.
    Je docela legrační, když tu tu někdo nazývá džunglí – tu si představuji spíš takhle. A zajímavé je, že to může fungovat lépe, než ten náš přeregulovaný systém.
    Mám rád, když se lidé přou, znamená to, že vědí, co dělají, a že mají směr. Frantovo.cz, SQL-DK, Relational pipes
    28.3.2012 16:48 lobotron
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Duben - měsíc bezpečnosti silničního provozu.
    Tomuhle se říká demagogie, ne? Na tom videu je většina nějakých prdivozítek, oproti Praze mi tam chybí kupříkladu: tramvaj, chodci (víc než ty 2-3 co tam přebíhají), víc aut a jiné.
    28.3.2012 22:48 phr | skóre: 13 | blog: no_comment | Klatovy
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Duben - měsíc bezpečnosti silničního provozu.
    Mně se dělá blbě, to je snad zrychlený, ne ???
    "Umělá inteligence se nemůže rovnat přirozený blbosti"
    Balu avatar 27.3.2012 15:30 Balu | skóre: 25 | blog: Ja a Linux | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Neviditelný
    Podobných som stretával vždy, keď som chodieval do práce autom. Úsek medzi dvoma obcami, zákruta, kopec, cyklistické komando v počte 2-5 jedincov v náhodných formáciách, značkové bicykle Ukrajina v hrdzavo — blatovom nátere, všetci v identických maskáčoch typu „ihličie“, svetlá žiadne. Zjavili sa vždy pár metrov pred kapotou, zásadne v zime ráno keď bola ešte tma alebo v hustej rannej hmle.
    Počítač bez Windows je ako kakao bez kečupu.
    27.3.2012 20:22 Petr
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Neviditelný
    Ber to z té lepší stránky. Udržel tě vzhůru, neusnul jsi a vlastně ti zachránil život. :-)
    PepaSFI avatar 27.3.2012 21:17 PepaSFI | skóre: 7 | blog: zlodej_casu
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Neviditelný
    já to beru z té lepší stránky, je to prostě další zkušenost. Další ukázka kam až se dá zajít. V autě neusínám, jsem zastánce řízení "furt ve střehu". Kdybych nebyl ve střehu tak ho mám na kapotě a večer bych byl ve zprávách.
    Jediný správný stav mysli je úžas. Jediný správný stav srdce je radost.
    gtz avatar 27.3.2012 21:00 gtz | skóre: 27 | blog: gtz | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Neviditelný
    Přeji rychlé uzdravení :-)

    No já jezdím nyní do práce hodně brzo a již jsem začal potkávat kolaře, který sice svítí, ale je vidět jen tak z metru. A hodně jich jezdí bez světel vůbec.
    - nejhorší jsou trpaslíci ... Ti Vám vlezou úplně všude
    30.3.2012 19:06 Chose
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Neviditelný
    A nejhorši je to podjíždění cykloušů z pravé strany. Fakt na mrtvici. A je jim to šumafuk.
    xkucf03 avatar 31.3.2012 00:39 xkucf03 | skóre: 49 | blog: xkucf03
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Neviditelný
    Teď samozřejmě dostanu vynadáno od pedantů lpějících na dodržování zákonů bez výjimek (i bez přemýšlení), ale co:

    Když je tam stojící kolona, tak má cyklista podle tebe dělat co? a) čekat b) procpat/přenést si kolo doleva a předjet kolonu c) zůstat vpravo a v klidu projet kolem stojících aut
    Mám rád, když se lidé přou, znamená to, že vědí, co dělají, a že mají směr. Frantovo.cz, SQL-DK, Relational pipes
    31.3.2012 10:30 Atom321 | skóre: 20
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Neviditelný
    Cyklistům § 57 odst. 3 českého zákona č. 361/2000 Sb. povoluje předjíždět nebo objíždět zprava po pravém okraji vozovky nebo po krajnici vozidla, která se pomalu pohybují nebo stojí při pravém okraji vozovky, pokud je k tomu po pravé straně dostatek místa. Přitom musí cyklisté dbát zvýšené opatrnosti.

    Zdroj: wikipedie
    xkucf03 avatar 31.3.2012 11:02 xkucf03 | skóre: 49 | blog: xkucf03
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Neviditelný
    :-) tak pak nevím, na co si Chose stěžuje.
    Mám rád, když se lidé přou, znamená to, že vědí, co dělají, a že mají směr. Frantovo.cz, SQL-DK, Relational pipes
    1.4.2012 21:20 Chose
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Neviditelný
    Pochop, vždy jde o křižovatku, která je hůře přehledná a právě na ní jsem měl pár kolizí kdy cyklouš ignoroval svou! bezpečnost.
    pavlix avatar 1.4.2012 23:16 pavlix | skóre: 54 | blog: pavlix
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Neviditelný
    Pochop, vždy jde o křižovatku, která je hůře přehledná a právě na ní jsem měl pár kolizí kdy cyklouš ignoroval svou! bezpečnost.
    To je mnohem lepší než ignorovat bezpečnost toho druhého, i když nepochybuju, že i to se může cyklistovi či chodci stát.
    Já už tu vlastně ani nejsem. Abclinuxu umřelo.
    PepaSFI avatar 31.3.2012 11:07 PepaSFI | skóre: 7 | blog: zlodej_casu
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Neviditelný
    tak a teď si položme otázku co to je dostatek místa a co to je dbát zvýšené opatrnosti. Já mám ten názor že tenhle předpis je podobná šílenost jako takzvaná "absolutní" přednost chodců. Umožňuje bezmozkům dělat sebevražedné kousky.

    Ještě malý testík z řešení křižovatek pro zde přítomné cyklisty. Stojí kolona na křižovatce. V pravém pruhu vozidla jedoucí rovně a odbočující vpravo. Vedle nich vpravo projede cyklista který chce jet rovně a zastaví vedle prvního vozidla, dejme tomu kamionu který bude odbočovat vpravo. Na semaforu naskočí zelená pro odbočení vpravo. Co se bude dít dál? Každá špatná odpověď ode mne získá virtuální kopanec do zadní tváře.
    Jediný správný stav mysli je úžas. Jediný správný stav srdce je radost.
    31.3.2012 12:07 SPM | skóre: 28
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Neviditelný
    Tak zrovna skútristi dělají daleko divočejší kousky v koloně, než jedoucí auta a to podle těch předpisů narozdíl od cyklistů ani nesmí (ikdyž ono snad silniční kolo je rychlejší, než 50ccm skútr :) ).
    Jendа avatar 31.3.2012 14:53 Jendа | skóre: 78 | blog: Jenda | JO70FB
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Neviditelný
    Co se bude dít dál?
    Dává kamion znamení o změně směru jízdy?

    Ano, vím, že vsadit bezpečnost na nějaký blinkr je nesmysl. Proto také na křižovatkách nepodjíždím. A btw. nechápu, k čemu jsou předsazená stání pro cyklisty. Mně to vždycky přišlo jenom jako místo, odkud je blbě vidět na semafor :).
    31.3.2012 18:53 Zdeněk Burda | skóre: 61 | blog: Zdendův blog | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Neviditelný
    Je to super plac pro motorky. Když předjedu stojící kolonu tak se aspoň pohodlně zařadím :-)
    -- Nezdar není hanbou, hanbou je strach z pokusu.
    1.4.2012 09:15 Tomáš | skóre: 31 | blog: Tomik
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Neviditelný
    To je k tomu, aby se autům líp trefovalo. Navíc ta agresivní červená na podkladu...
    PepaSFI avatar 1.4.2012 22:18 PepaSFI | skóre: 7 | blog: zlodej_casu
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Neviditelný
    tak nikdo neví co se stane? Je to poměrně jednoduchý. Možnosti jsou dvě. Ta první obnáší to že z kamionu vyskočí řidič a cyklistovi nejspíš hodně nevybíravě vysvětlí ať se mu necpe vedle soupravy protože by se mu mohlo stát že skončí pod kolama. A cyklista pak bude mít co vyprávět co že si to ti hajzlové řidiči dovolujou. V tom druhém případě pod kolama skončí. Když se dostane do slepého úhlu zrcátek tak o něm řidič nemůže vědět. Slepé úhly mají všecka vozidla, u souprav to platí dvojnásob, obzvlášť ve chvíli kdy zatáčí. To vy cyklisti neznáte, vy máte slepý úhel zrcátek absolutní. Kamion se rozjede, zatáčí do prava. Návěs však jede blíž vnitřku zatáčky, tím víc čím je zatočení ostřejší. Hodně. Kdo s tím nikdy nejel tak si to neuvědomí. Většina lidí když jedou poprvé s malým přívěsem za osobákem, tak drbou obrubníky. Natož s dvanáctimetrovým monstrem. Tam prostě není místa nazbyt a když se tam vecpe cyklista kterého řidič nevidí tak jak to může dopadnout? Takže to udělá křup mlask a máme tady cyklistu pod zadním kolem návěsu. Podobně to dopadne když se takhle vecpete vedle autobusu nebo náklaďáku který bude odbočovat vlevo. Jen s tím rozdílem že se nedostanete pod kola ale zadek vozidla opisující větší oblouk vás poněkud vyhodí z rovnováhy a spadnete nejspíš pod další vozidlo.
    Jediný správný stav mysli je úžas. Jediný správný stav srdce je radost.
    pavlix avatar 1.4.2012 23:18 pavlix | skóre: 54 | blog: pavlix
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Neviditelný
    Jen s tím rozdílem že se nedostanete pod kola ale zadek vozidla opisující větší oblouk vás poněkud vyhodí z rovnováhy a spadnete nejspíš pod další vozidlo.
    Tady se mi zdá, že soudruh udělal v geometrické úvaze chybu.
    Já už tu vlastně ani nejsem. Abclinuxu umřelo.
    PepaSFI avatar 2.4.2012 19:47 PepaSFI | skóre: 7 | blog: zlodej_casu
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Neviditelný
    a ve kterým místě?
    Jediný správný stav mysli je úžas. Jediný správný stav srdce je radost.
    pavlix avatar 2.4.2012 21:25 pavlix | skóre: 54 | blog: pavlix
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Neviditelný
    V tom, že by ten tvůj větší oblouk jen tak sám od sebe zasáhl do cesty cyklistovi. Zkus si to nakreslit a rozfázovat a IMO sám zjistíš, že je to blbost.

    Ale Když nad tím tak přemýšlím, tak mi nesedí ani ten vnitřek zatáčky.

    Podle mě nevycházíš z předpokladů, ale z důsledků, které chceš, aby ti vyšly.
    Já už tu vlastně ani nejsem. Abclinuxu umřelo.
    PepaSFI avatar 2.4.2012 22:26 PepaSFI | skóre: 7 | blog: zlodej_casu
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Neviditelný
    já si to nemusím kreslit, já se to před hodně rokama učil prakticky. Například tady je vidět jakou stopu opisuje zadek návěsu při ostrém zatáčení a tady je to několikrát vidět v praxi.
    Jediný správný stav mysli je úžas. Jediný správný stav srdce je radost.
    pavlix avatar 2.4.2012 23:37 pavlix | skóre: 54 | blog: pavlix
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Neviditelný
    IMO už první věc, která neplatí je, že by se stejně choval návěs a autobus. Další věc je, že se trochu jinak blbne a trochu jinak jezdí v provozu.
    Já už tu vlastně ani nejsem. Abclinuxu umřelo.
    PepaSFI avatar 3.4.2012 19:58 PepaSFI | skóre: 7 | blog: zlodej_casu
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Neviditelný
    no však já taky nikde nepíšu že se chová stejně, jen to riziko je podobné. Návěs nebo přívěs se zadkem přibližuje vnitřku zatáčky. Čili prostor vpravo je ohrožený při odbočování do prava. Kdysi dávno měly kloubové autobusy jezdící v městském provozu na zadku napsáno POZOR VYBOČUJE! protože se to chová podobně jako návěs. U některých typů, konkrétně to byl maďarský Ikarus, se to pokoušeli kompenzovat řiditelnou nápravou zadní části ale výsledkem bylo že se to chovalo podivně. Podle tvaru zatáčky to buď podjíždělo nebo naopak nadbíhalo.Autobus nebo náklaďák zase přečnívajícím zadkem ohrožuje pravou stranu při odbočování do leva. Prostě mu ta prdel trčí ze zatáčky ven. Právě teď běží ve zprávách reportáž o tragédii která jak se zdá proběhla přesně takhle. Autobus při otáčení na konečné zadkem zachytil chodce. Teď se bude vyšetřovat jestli řidič mohl chodce vidět, jestli jel tak jak je třeba, jestli chodec nevstoupil někam kam neměl.
    Jediný správný stav mysli je úžas. Jediný správný stav srdce je radost.
    pavlix avatar 4.4.2012 16:28 pavlix | skóre: 54 | blog: pavlix
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Neviditelný
    Teď se bude vyšetřovat jestli řidič mohl chodce vidět, jestli jel tak jak je třeba, jestli chodec nevstoupil někam kam neměl.
    To mu nezávidím. Dneska se zdaleka nejezdí idealisticky, tedy tak jak by se mělo, a je téměř nemožné jet tak, aby člověl na 100% obhájil, že nehoda není jeho vinou. Nehledě na to, že v době obhajoby bývá dotyčný už tak dost nešťastný z toho, že se to vůbec stalo.

    IMO je základem dobrého řízení tolerance. Na všech stranách. Předpisy jsou jenom rámec.
    Já už tu vlastně ani nejsem. Abclinuxu umřelo.

    Založit nové vláknoNahoru

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.