abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    17.5. 13:44 | Nová verze

    Byla vydána (𝕏) nová major verze 17 softwarového nástroje s webovým rozhraním umožňujícího spolupráci na zdrojových kódech GitLab (Wikipedie). Představení nových vlastností i s náhledy a videi v oficiálním oznámení.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    17.5. 12:22 | Komunita

    Sovereign Tech Fund, tj. program financování otevřeného softwaru německým ministerstvem hospodářství a ochrany klimatu, podpoří vývoj FFmpeg částkou 157 580 eur. V listopadu loňského roku podpořil GNOME částkou 1 milion eur.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    17.5. 01:55 | Komunita

    24. září 2024 budou zveřejněny zdrojové kódy přehrávače Winamp.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 9
    16.5. 23:33 | Nová verze

    Google Chrome 125 byl prohlášen za stabilní. Nejnovější stabilní verze 125.0.6422.60 přináší řadu oprav a vylepšení (YouTube). Podrobný přehled v poznámkách k vydání. Opraveno bylo 9 bezpečnostních chyb. Vylepšeny byly také nástroje pro vývojáře.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    16.5. 21:11 | Nová verze

    Textový editor Neovim byl vydán ve verzi 0.10 (𝕏). Přehled novinek v příspěvku na blogu a v poznámkách k vydání.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    16.5. 20:55 | Nová verze

    Byla vydána nová verze 6.3 živé linuxové distribuce Tails (The Amnesic Incognito Live System), jež klade důraz na ochranu soukromí uživatelů a anonymitu. Přehled změn v příslušném seznamu. Tor Browser byl povýšen na verzi 13.0.15.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    16.5. 13:33 | IT novinky

    Dnes ve 12:00 byla spuštěna první aukce domén .CZ. Zatím největší zájem je o dro.cz, kachnicka.cz, octavie.cz, uvycepu.cz a vnady.cz [𝕏].

    Ladislav Hagara | Komentářů: 9
    16.5. 13:22 | Nová verze

    JackTrip byl vydán ve verzi 2.3.0. Jedná se o multiplatformní open source software umožňující hudebníkům z různých částí světa společné hraní. JackTrip lze instalovat také z Flathubu.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    16.5. 12:22 | Pozvánky

    Patnáctý ročník ne-konference jOpenSpace se koná 4. – 6. října 2024 v Hotelu Antoň v Telči. Pro účast je potřeba vyplnit registrační formulář. Ne-konference neznamená, že se organizátorům nechce připravovat program, ale naopak dává prostor všem pozvaným, aby si program sami složili z toho nejzajímavějšího, čím se v poslední době zabývají nebo co je oslovilo. Obsah, který vytváří všichni účastníci, se skládá z desetiminutových

    … více »
    Zdenek H. | Komentářů: 0
    16.5. 03:11 | Nová verze

    Program pro generování 3D lidských postav MakeHuman (Wikipedie, GitHub) byl vydán ve verzi 1.3.0. Hlavní novinkou je výběr tvaru těla (body shapes).

    Ladislav Hagara | Komentářů: 9
    Podle hypotézy Mrtvý Internet mj. tvoří většinu online interakcí boti.
     (75%)
     (5%)
     (10%)
     (9%)
    Celkem 315 hlasů
     Komentářů: 16, poslední 14.5. 11:05
    Rozcestník

    Novinky na AbcLinuxu.cz: Akce

    4. 9. 2008 | Robert Krátký | Novinky | 2239×

    Další novince, která se na AbcLinuxu.cz objevila během léta, říkáme kalendář (nejen) linuxových akcí. Funkcí však nabízí mnohem více než obyčejný kalendář.

    Úvod

    Hlavním cílem našeho kalendáře akcí je poskytnout návštěvníkům jednoduchý, ale účinný nástroj pro organizaci nebo oznamování nejrůznějších setkání, konferencí, installfestů apod. Doufáme, že nová sekce bude k užitku jak pro zcela nové aktivity, které se zrodí přímo na AbcLinuxu.cz, tak pro již zavedená setkání a akce, kterým pomůže dostat se do povědomí většího množství lidí.

    Poznámka: Podporu pro akce naprogramoval Luboš Doležel (podobně jako většinu věcí, které se objevily přes léto). Vizte jeho zápisek v blogu, kde zmiňuje Akce.

    Jak zadat novou akci

    Na stránce abclinuxu.cz/akce klikněte v pravém sloupci na odkaz Přidat akci, který vám zobrazí formulář pro vložení údajů o nové akci. Kromě názvu, druhu, kraje a začátku akce máte možnost zvolit i konec – jedná-li se o vícedenní podnik. Další nepovinný údaj je adresa nebo souřadnice, které určí místo konání na mapě, jež bude následně zobrazena na stránce akce. Kromě toho můžete vložit logo. Nově zadané akce podléhají schválení adminů/redakce, ale jde jen o formalitu, která má zabránit trollům ve vydávání nesmyslů.

    Máte-li zájem vložit do kalendáře čistě firemní/komerční/propagační akci, kontaktujte prosím předem redakci.

    Pokud jste pořadateli akce, která má své hlavní stránky někde jinde, a jen byste chtěli na AbcLinuxu.cz vložit upoutávku, rádi vám se zadáváním údajů pomůžeme a hotový záznam o akci pak převedeme pod vaše správcovství. Stačí, když se ozvete na redakceZAVINÁČabclinuxu.cz. Stejně tak uvítáme i pouhá upozornění na akce, které by podle vás v kalendáři neměly chybět.

    Stránka /akce

    Na hlavní straně nové sekce (abclinuxu.cz/akce) najdete výpis všech nadcházejících akcí – můžete však výběr přizpůsobit zvolením určitého data z kalendáře v pravém sloupci nebo určením druhu akce, která vás zajímá. Výpis vám pak nabídne jen akce, které odpovídají vámi zvolené kombinaci podmínek. Zatím je k dispozici členění na komunitní, vzdělávací a firemní akce, ale uvažujeme i o zařazení druhu výstava nebo veletrh.

    akce kalendar

    Není tedy problém nechat si zobrazit třeba všechny komunitní akce v minulém měsíci nebo všechny akce plánované na konkrétní datum v budoucnosti.

    Časem přibude ještě možnost vybírat podle místa (kraje) konání – do pravého sloupce doplníme mapku pro snadný výběr a budete si moci nechat ukázat jen akce v určitém kraji. Podotýkám, že jsme nezapomněli na východní bratry a už teď je možné při zadávání akcí zvolit i slovenské regiony.

    Stránka určité akce

    Na stránkách jednotlivých akcí jsou ještě jednou uvedeny všechny základní údaje a popis, ale také mapa (používáme Google Maps), která se zobrazí automaticky po zadání místa. Na doplnění čeká možnost přidání odkazů, které s akcí souvisejí (externí web již zavedené akce, odkaz na stránky restaurace atp.).

    akce mapa

    K dispozici je rovněž možnost registrace účasti na akci. Poslouží jednak jako zpětná vazba pořadatelům akce, ale také registrovaným uživatelům rozešle připomínkový e-mail dva dny před konáním.

    Provázání se Skupinami

    Se Skupinami, které jsem představoval před pár dny, jsou Akce provázány tak, že je možné jednoduše založit akci jménem určité skupiny. Na stránkách jednotlivých skupin je odkaz Přidat akci, který slouží k vložení akce svázané s danou skupinou. Takto vytvořená akce bude sice zobrazována ve výpisu ostatních „obyčejných“ akcí, ale bude „patřit“ dané skupině (což půjde poznat mimo jiné z jejího URL).

    Co je ještě v plánu

    Kalendář akcí již sice běží a je možné jej používat, ale plánujeme ještě mnoho vylepšení, které práci s ním dále zjednoduší. Jednou z těchto věcí je podpora pro opakující se akce. Pořádáte-li například pravidelná setkání, budete mít možnost vytvářet další opakování stejné akce podle uložené šablony.

    U akcí také zatím chybí podpora pro jednoduché vkládání obrázků, takže doplníme funkci galerie, podobně jako u blogů. Samozřejmě přibude RSS kanál akcemi. Na přidání čeká také prezentace akcí, na které jste se zaregistrovali, v uživatelském profilu a blogu.

    Co ještě akcím chybí? Jakou funkci byste přidali? Jak byste vylepšili vzhled a prezentaci akcí? Díky za podněty.

    Příště

    Poradny. Po dlouhé době jsme vyhověli těm z vás, kdo si přáli zavedení i nelinuxových poraden. Teď máme kromě té základní linuxové ještě hardwarovou, programátorskou, databázovou a unixovou.

           

    Hodnocení: 100 %

            špatnédobré        

    Nástroje: Tisk bez diskuse

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    Komentáře

    Vložit další komentář

    4.9.2008 08:19 xindl | skóre: 2 | blog: SALAM_OLEJKUM
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Novinky na AbcLinuxu.cz: Akce
    já bych hlavně uspořádal sraz abíčka. Před rokem jsem něco takového chtěl uspořádat ale prej že se něco na abíčk uuž planuje tak semse na to vysral. :-(
    Václav 4.9.2008 11:14 Václav "Darm" Novák | skóre: 26 | blog: Darmovy_kecy | Bechyně / Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Novinky na AbcLinuxu.cz: Akce
    Co takhle možnost synchronizovat kalendář akcí se svým PIM? Třeba export do ical :)
    Cross my heart and hope to fly, stick a cupcake in my eye!
    4.9.2008 11:23 Käyttäjä 11133 | skóre: 58 | blog: Ajattelee menneisyyttä
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Novinky na AbcLinuxu.cz: Akce
    iCal, iCal, iCal... :D
    joejoe avatar 16.9.2008 12:08 joejoe | skóre: 19
    Rozbalit Rozbalit vše zoomovani na mape
    Chtelo by to pridat do mapy zoomovani pomoci kolecka mysi. map.enableScrollWheelZoom();

    Založit nové vláknoNahoru

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.