abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    dnes 04:44 | Nová verze

    Po roce vývoje od vydání verze 1.24.0 byla vydána nová stabilní verze 1.26.0 webového serveru a reverzní proxy nginx (Wikipedie). Nová verze přináší řadu novinek. Podrobný přehled v souboru CHANGES-1.26.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 04:33 | Nová verze

    Byla vydána nová verze 6.2 živé linuxové distribuce Tails (The Amnesic Incognito Live System), jež klade důraz na ochranu soukromí uživatelů a anonymitu. Přehled změn v příslušném seznamu. Tor Browser byl povýšen na verzi 13.0.14.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 04:22 | Nová verze

    Byla vydána nová verze 30.0.0 frameworku pro vývoj multiplatformních desktopových aplikací pomocí JavaScriptu, HTML a CSS Electron (Wikipedie, GitHub). Chromium bylo aktualizováno na verzi 124.0.6367.49, V8 na verzi 12.4 a Node.js na verzi 20.11.1. Electron byl původně vyvíjen pro editor Atom pod názvem Atom Shell. Dnes je na Electronu postavena celá řada dalších aplikací.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 04:11 | Nová verze

    Byla vydána nová verze 9.0.0 otevřeného emulátoru procesorů a virtualizačního nástroje QEMU (Wikipedie). Přispělo 220 vývojářů. Provedeno bylo více než 2 700 commitů. Přehled úprav a nových vlastností v seznamu změn.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 23:22 | IT novinky

    Evropský parlament dnes přijal směrnici týkající se tzv. práva spotřebitele na opravu. Poslanci ji podpořili 584 hlasy (3 bylo proti a 14 se zdrželo hlasování). Směrnice ujasňuje povinnosti výrobců opravovat zboží a motivovat spotřebitele k tomu, aby si výrobky nechávali opravit a prodloužili tak jejich životnost.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 1
    včera 16:11 | Nová verze

    Bylo oznámeno (cs) vydání Fedora Linuxu 40. Přehled novinek ve Fedora Workstation 40 a Fedora KDE 40 na stránkách Fedora Magazinu. Současně byl oznámen notebook Slimbook Fedora 2.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 4
    včera 13:44 | Upozornění

    ČTK (Česká tisková kancelář) upozorňuje (X), že na jejím zpravodajském webu České noviny byly dnes dopoledne neznámým útočníkem umístěny dva smyšlené texty, které nepocházejí z její produkce. Jde o text s titulkem „BIS zabránila pokusu o atentát na nově zvoleného slovenského prezidenta Petra Pelligriniho“ a o údajné mimořádné prohlášení ministra Lipavského k témuž. Tyto dezinformace byly útočníky zveřejněny i s příslušnými notifikacemi v mobilní aplikaci Českých novin. ČTK ve svém zpravodajském servisu žádnou informaci v tomto znění nevydala.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 16
    včera 13:33 | Komunita

    Byla založena nadace Open Home Foundation zastřešující více než 240 projektů, standardů, ovladačů a knihoven (Home Assistant, ESPHome, Zigpy, Piper, Improv Wi-Fi, Wyoming, …) pro otevřenou chytrou domácnost s důrazem na soukromí, možnost výběru a udržitelnost.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 13:00 | Nová verze

    Společnost Meta otevírá svůj operační systém Meta Horizon OS pro headsety pro virtuální a rozšířenou realitu. Vedle Meta Quest se bude používat i v připravovaných headsetech od Asusu a Lenova.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 04:33 | IT novinky

    Společnost Espressif (ESP8266, ESP32, …) získala většinový podíl ve společnosti M5Stack, čímž posiluje ekosystém AIoT.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    KDE Plasma 6
     (72%)
     (10%)
     (2%)
     (17%)
    Celkem 699 hlasů
     Komentářů: 4, poslední 6.4. 15:51
    Rozcestník

    LinuXchange - setkali jsme se v Šumperku

    13. 10. 2003 | Vlastimil Ott | Tiskové zprávy | 4178×

    Právě tento víkend, 11. a 12. října, se v Šumperku konalo setkání uživatelů Linuxu. Jako jeden z účastníků se vám v tomto textu pokusím podat záznam ze soboty 11. UPDATE: Doplněno o fotodokumentaci akce.

    Před časem se programátor Tomáš Krmela setkal s jedním podnikatelem, který ve své firmě prodává produkty založené na bázi Linuxu. Pánové si rozuměli, a proto přišla vzápětí nabídka, aby se v Šumperku konal sraz uživatelů a fanoušků, který zmíněná firma zaštítí organizačně a finančně. Že organizace setkání není jednoduchý úkol, jsme zjistili i na místě, kdy bylo nutné některé lektory 'vyštvat' z učebny téměř násilím.

    K dispozici byly dvě učebny, které poskytla Akademie Jana Ámose Komenského. Dík patří paní ředitelce, jež měla trpělivost a na nějakou hodinu navíc nehleděla. Ve větší přednáškové místnosti byl k dispozici dataprojektor a tabule. V menší (počítačové laboratoři) byly námi nevyužité zasíťované počítače (Windows), dataprojektor a málo místa. Panovala zde ale atmosféra 'hustá tak, že by se dala krájet'. Učebna praskala ve švech.

    Časový plán ztratil na významu téměř okamžitě: v 10 hodin už bylo jasné, že jeden lektor nedorazí, druhý je na cestě, třetí přetáhl a další začne až za dvě hodiny. Nakonec vše koordinoval pouze ústně Tomáš Krmela, kterému ovšem značně chyběla odvaha odstranit z učebny lektora, jenž bojoval v plamenné diskuzi. Nebylo se ovšem co divit, protože témata zaujala všechny a občas hrozilo nebezpečí, že na jedné z přednášek (té 'horší' z obou zajímavých) bude prázdno, protože všichni budou na té druhé. Naštěstí se dalo mezi oběma místnostmi přecházet a sledovat tak na pokračování obé.

    Jaká témata tedy byla na programu? Rezignuji na časovou posloupnost.

    • Základy Linuxu (Zdeněk Štěpánek) a Network -- basic (Marek Pasovský)
    • Samba -- dlouhý blok, který se zvrhl v nezastavitelnou diskuzi, což přednášejícími Janu Houšťkovi vůbec nevadilo (právě naopak) a musel být vyveden násilím na oběd.
    • Hojně navštívený Linux fax (Marek Pasovský)
    • Více než dvouhodinový kurs (step by step) kompilace jádra, který proslovil Jaroslav Mikulík. Opět sáhodlouhá diskuze, kterou neustále rozdmýchával nasycený Honza Houštěk (vyveden nebyl). :-D
    • Prezentace nového ABCLinuxu Offline CD (má maličkost).
    • Očekávaný Linux router (Dušan Sýs), povinnost všech přítomných adminů (a že jich bylo).
    • Vyčerpávající Linux Firewall -- Marek Pasovský. Ještě jsem neviděl člověka, který chrlí parametry iptables tak rychle, že si to lidi nestačí psát.

    Abych byl objektivní, nebudu psát o neděli, protože to už jsem na setkání nebyl. Program, který se ovšem určitě ještě změnil, najdete na stránkách LinuXchange.

    Jak jsem už zmínil, docházelo k časté výměně názorů, což je ostatně důvod, proč se taková setkání konají. Největší diskuze se rozhořely při přednášce o Sambě a kompilaci jádra. Jaroslav Mikulík nám (některým) dokázal, že kompilace jádra není nic obtížného, pokud jste si svůj Linux už nainstalovali sami. Podrobně a poctivě prošel a okomentoval všechny volby při konfiguraci jádra 2.4 s ohledem na několik architektur.

    Součástí celého programu byl i InstallFest. Bohužel však proběhla pouze jedna instalace, protože o další jaksi nebyl zájem. Možná je to dobře: alespoň konečně víme, že nainstalování Linuxu je věc tak jednoduchá, že ji zvládne úplně každý! (A vůbec nevím, jestli se ta jedna instalace týkala PC, nebo mikrovlnné trouby. ;-) )

    Na úplný závěr sobotní části došlo k nečekané a velice podnětné diskuzi se zástupcem CZLUGu Marcelem Kolajou. Marcel mohl mít pocit, že se jedná o jeho 'popravu', což nebylo účelem ani cílem. Chodbovým jednáním (konalo se na chodbě mezi oběma místnostmi) dospělo několik přítomných k závěru, že je nutné upozornit CZLUGu na to, že podpora Linuxu z jeho strany není dostatečná. CZLUG vlastní doménu www.linux.cz a objevil se názor, že minimálně tyto stránky je třeba změnit, aktualizovat a občerstvit. CZLUG je ochoten naslouchat zajímavým návrhům a očekává v tomto ohledu diskuzi (aby nedošlo k omylu: jsou to slova Marcela Kolaji, nikoliv stanovisko sdružení). Domnívám se, že je vhodné začít teď a tady: Co si myslíte o CZLUGu? Jste členy? Proč? Je třeba změna? Jaká? Čím přispějete vy?

    Fotogalerie:

    Přednášková místnost

    Přednášková místnost

    Přednášková místnost;

    Úplně vlevo (v košili) Marek Pasovský, uprostřed přednášející (?), vpravo Jan Houštěk.

    prezentace ABCLinuxu Offline CD, autor článku sedící bdící

    Prezentace ABCLinuxu Offline CD, autor článku sedící bdící u počítače

    prezentace ABCLinuxu Offline CD

    Na samotný závěr: poděkování patří pochopitelně organizátorům, kteří zvládli dětské nemoci a zajistili vše potřebné, dále Akademii Jana Ámose Komenského a všem, kteří neváhali a přijeli. Podle mého odhadu nás bylo cca 50, ale více lidí by nebylo na škodu -- prostory byly domluveny. Kde jste byli vy?

           

    Hodnocení: 44 %

            špatnédobré        

    Nástroje: Tisk bez diskuse

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    Komentáře

    Vložit další komentář

    13.10.2003 09:29 wolf
    Rozbalit Rozbalit vše linux.cz
    podpora linuxu na linux.cz nedostatecna. driv lidi od czlug vypadali aktivne, byly tam linuxove noviny, coz byl jeden z nejlepsich zdroju informaci a ted je tam mrtvo. dokonce ani nefunguje tvar domeny bez www, coz povazuji za skandalni. nic na strankach neni aktualni a maji sice nejake mirrory zahranici, ale nez bych to u nich nasel, mam to stazene z ciziny. rychlost stejna a deleni na nix/zahranici me nezajima. ted uz nedokazou udrzet ani stranku seminare. podle stranek bych soudil, ze czlug je mrkef
    16.10.2003 14:34 Radek Vybíral
    Rozbalit Rozbalit vše linux.cz
    Jasně, kritizovat umí každý, je to takový národní sport.... Ale že byste přiložil ruku k dílu, to už asi ne, že? To máte najednou jinou práci atd. Stejné je to s lidma, co se starají o linux.cz. Všechno je to na DOBROVOLNÉ bázi, takže pokud se k tomu nikdo nemá, tak to prostě není.
    Rád bych pomahal czlugu , ale nevím na koho se kontaktovat
    a tak prosim ,aby mne nekdo z czlugu
    kontaktoval,posílal jsem náměty k spolupráci
    marcelovi ,ale nedostal jsem ani informaci, že jsem v pořadí

    Jak chcete burcovat lidi k práci ,když ani nereagujete na emaily?
    Jak říkám, jsem zde a chci pomoci,najde se někdo z czlugu a zahají nějakou komunikaci ?
    Tomáš Krmela
    16.10.2003 18:25 Vlastimil Ott | skóre: 66 | blog: Plastique | Opava
    Rozbalit Rozbalit vše linux.cz
    Přidávám se. Sice jsem CZLUGu nepsal, nevím co a proč, ale taky chci pomoci. Nechci ovšem vstupovat do sdružení, ale pomáhat jaksi "externě". --vo
    Práce: Liberix, o.p.s. | Blog: OpensourceBlog.cz | Online kurz Zlatý WordPress
    Jsou tu dva lidí co by chtěli pomoci CZlugu různými
    prostředky avsak se stejným cílem, a to pomoci czlugu
    zpropagovat linux,Najde se v czlugu někdo, kdo je ochotný
    s námi komunikovat?
    17.10.2003 11:08 Vlk
    Rozbalit Rozbalit vše linux.cz
    Zkuste napsat na vybor@linux.cz
    již se mi ozval Marcel K , který byl na linuxchange a napsal
    mi svůj ,aktualni email.Jeho mail uvedený na jeho homepage
    byl asi neaktualni.Doufám, že se k mým návrhům
    výbor vyjádří co nejdříve.
    21.4.2011 21:15 Janků Zdeněk
    Rozbalit Rozbalit vše linux.cz
    Tome, obrátil se na mě kamarád a nějak to spletl, chci ho odkázat na Tebe a tak mi pošli Tvůj meil. Díky y ahojky
    18.10.2003 01:17 beer
    Rozbalit Rozbalit vše linux.cz
    Skandalni je, ze nektere domeny maji www server na adrese domeny. To je zcela proti duchu DNS tak jako ho John Postel zalozil. Kdyz je neco www server, tak to zacina www, kdyz je neco ftp server, tak to zacina ftp. Neni kazdy takovy chudak, aby mel vsechno jen na jednom stroji/IP adrese.
    13.10.2003 09:46 Tomáš Krmela
    Rozbalit Rozbalit vše Oraganizátor LinuXchange
    Dobrý den Jsem onen pořadatel, již zminovaný v článku a uznávávám menší pochybení v pořadatelství,některé plamenné diskuze bylo obtížné ukončit s ohledem na zájem učastníků.Program v neděli zůstal, pouze někteří lektoří se své přednášky protáhli a občas musel být přednáška ukončena a lektor byl vyveden. Fotografie též shromažduji, prosím pokud máte nějaké fotografie z setkání , pošlete je autorovi článku.Já zatím naše oficialní fotky nemám, ale budu se je snažit shromáždit. Dalším tématem, kterého jsem se dotkl byla propagace takových setkání.Zaslechl jsem názor učastníka setkání po diskuzi s clenem vyboru czlugu:Pokud by byla announce na setkání, tak by organizátor měl nedostačujici prostory.nejprve to rozeberu.Na webu setkání byla registrace učastníků, která měla sloužit pro zpřesněnní počtu učastníků a výběr místa setkání .Pokud vím , poslední mi známý stav byl 15 lidí.A bylo tu asi neoficialně kolem 60 -70 lidí.Měli jsme v záloze místo s 2x 60 míst na sezení.Takže tento fakt nelze akceptovat.Byli jsme schopni zvládnout i větší dav lidí. Poslední věcí je nepodpora setkání od czlugu.Myslím si ,že výbor by se měl se dotázat uživalelů linuxu a to i nečlenů czlugu, jakým směrem by se měl Czlug vykročit.Přeji czlugu odvahu to této očistné akce a nám silný CZLUG. Tomáš Krmela
    Jiří Svoboda avatar 13.10.2003 12:13 Jiří Svoboda | skóre: 37 | blog: cat /dev/mind | Prostějov
    Rozbalit Rozbalit vše Proc jsem neprijel
    Podle clanku to vypada, ze slo a vazne povednou akci a organizatorum urcite patri podekovani. Pokud jde o me, nemam to do Sumperka daleko a uvazoval jsem o tom, ze prijedu. Bohuzel stranky linuxchange byly na nektere organizacni informace dost skoupe. Napr. jsem se nedozvedel takovou docela podstatnou informaci, jako je cas. Nebo by docela potesilo, kdyby tam bylo, co bude ktery den (klidne bez casu), ne jen seznam. Takhle to pro me znamenalo jet vyslovene naslepo a to se mi fakt nechtelo. :-( Jo, a co je na tech strankach nahore v tom flashi? Flash player nevedu...
    13.10.2003 12:40 Tomáš Krmela
    Rozbalit Rozbalit vše Proc jsem neprijel
    Dobrý den, v tom flashi byl rozcestník na rozvrh atd.Uvedl jsem na homepage i kontakty na sebe a poslední 2 dny před jsem strávil odpovídáním dotaz přes icq a telefon. Poučily jsme se a doufám, že příští akce bude lepší než tato . Tomáš Krmela
    13.10.2003 12:44 michal
    Rozbalit Rozbalit vše video ?
    Je mozne nekde volne stahnout video zaznamy z prednasek (nebo alespon sledovat video stream)?

    ps> ten flash na tech strankach, hm :-/, sem ted na irixu, kde flash player neexistuje pro tuto platoformu... takze clovek se tam toho moc nedovi
    Akce nebyla zachycena na video , nebyl nikdo s kamerou . Tomáš Krmela
    Příšte ten web více ořezáme do htm formy.
    13.10.2003 17:43 Tomas Matejicek
    Rozbalit Rozbalit vše Dalsi akce
    I kdyz jsem byl doma tak jsem o ni vubec nevedel a proto jsem se nedostavil :) Budou v Sumperku dalsi podobne akce?
    Určitě budu pokračovat ,další akce bude na jaře,
    jakmile dokončím všechny věci ohledne linuxchange tohoto
    roku.A na Závěr si dovolím volně parafrázovat jeden
    francozký výrok LinuXchange 2003 umřel,at žije LinuXchange 2004!!! Vzhledem k pravděpodoně vyšší učasti začnu hledat nové prostory pro tuto akci a finanční zajištění. Tomáš Krmela
    13.10.2003 20:00 Zdeněk Štěpánek | skóre: 57 | blog: uz_mam_taky_blog | varnsdorf
    Rozbalit Rozbalit vše nevedel?
    Zdravim ad NEVEDEL? Myslim ze medialni prezentace byla vice nez dostatecna, byly zpravy na abicku i na rootu. Co bys chtel vic. Asi byly i jinde, ale tak jako tak to stacilo. ad www stranky ty byly celkem pekny. Ale kdyz jsme Tomasi Krmelovi asi den pred akci psal kde ze je ten harmonogram na webu ktery tam tak sliboval, nestacil jsem se divit. Ano, dokonce i ja, jeden z prednasejicich jsem byl ochuzen o flash. Nastesti uz bylo prislibeno ze to bude priste lepsi. ad czlug Diskuze se ve vetsi mire odehravala ve vetsi prednaskove mistnosti, ale jiank je clanek vcelku trefny. ad organizace trochu pokulhavala, ale jelikoz nebylo potreba ovladat nejakou velkou masu lidi, bylo vse v pohode. Lidi pochopili ze proste dataprojektor nechtel spolupracovat. Nakonec jsme to spolecne zvladli. Jinak bych jeste jednou rad podekoval sponzorovi, firme RPS, ktery nas velmi prijemne prekvapil i kdyz jsme to nikdo necekal. Nejenze stedre sponzoroval (alespon z meho pohledu), ale byl to i neobycejne vstricny a komunikativni, za coz mu patri muj osobni dik. (Jediny co me nastvalo je to ze jsem si blahove myslel ze me navede na silnici na objizdku mimo silene zatacky coz se bohuzel nestalo a to ceho jsem se obaval bylo prede mnou ... Ale to patri zase jinam..) Zdenek Stepanek
    www.pirati.cz - s piráty do parlamentu i jinam www.gavanet.org - czfree varnsdorf
    13.10.2003 20:51 Robert Krátký | skóre: 94 | blog: Robertův bloček
    Rozbalit Rozbalit vše nevedel?
    ok. kdyz uz musis na cely svuj prispevek pouzit tag PRE (proc?),
    nepis aspon vsechno do jednoho radku. s layoutem to pak dela
    paseku, diky ktere se clanek neda poradne cist.
    13.10.2003 22:24 Zdeněk Štěpánek | skóre: 57 | blog: uz_mam_taky_blog | varnsdorf
    Rozbalit Rozbalit vše pre
    PRE tag jsem tam dal proto aby tenhle engine pochopil co to je enter a co to znamena novy radek. jinak by z toho vylezlo tohle: ad setkani----------bla bla bla slova blabla bla Ze engine nepochopi co to je enter (bez PRE) nebo co to je mezera (s PRE), tak za to ja nemuzu. Zdenek
    www.pirati.cz - s piráty do parlamentu i jinam www.gavanet.org - czfree varnsdorf
    13.10.2003 22:27 Zdeněk Štěpánek | skóre: 57 | blog: uz_mam_taky_blog | varnsdorf
    Rozbalit Rozbalit vše pre
    no, oprava. o mezery samozrejme nejde. slo mi o to aby fungoval CR+LF, ze kdyz uz to konecne funguje tak zase nefunguje automaticka zalamovani. holt, nic neni dokonaly.
    www.pirati.cz - s piráty do parlamentu i jinam www.gavanet.org - czfree varnsdorf
    13.10.2003 22:40 Vlastimil Ott | skóre: 66 | blog: Plastique | Opava
    Rozbalit Rozbalit vše pre
    Tak tam dej br, kdo to má číst? --vo
    Práce: Liberix, o.p.s. | Blog: OpensourceBlog.cz | Online kurz Zlatý WordPress
    14.10.2003 08:25 Leoš Literák | skóre: 74 | blog: LL | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše pre
    V napovede prece je uvedeno, ze prazdny radek se zameni na znacku noveho odstavce, ne? Takze stacilo by davat 2x enter a nemusis nic resit. Aebo, kdyz chces mit formatovani presne podle tveho gusta, pouzivej html znacky, ale ne <pre>. Hlavne vsak je zde nahled, takze jsi mohl delat tolik pokusu, nez by jsi byl spokojeny. :-)
    Zakladatel tohoto portálu. Twitter, LinkedIn, blog, StackOverflow
    Zdravím, jak sleduji tuto diskuzi, tak je tu několik témat na které chci reagovat

    ad Propagace setkání

    Osobně si myslím, až na abicko byla nedokonalá
    a určitý fakt zahrál ten neštastný flash,
    což udělalo své.Já jsem posílal těm nejznámějším
    zpravodajským servům info o akci i s přiloženým rozvrhem,
    ale procento publikace je zhruba 30 procent.
    zklamal mne osobně root.cz ,
    tam to dali 2x do zpraviček a
    jak jsem si všiml ,
    4 hodiny po publikaci zprávičky
    ta informace byla odrolována do archivu.
    AbcLinuxu na tom bylo lépe.

    ad Web

    Ach ten neštastný flash,
    poslední změny byly prováděny na honem
    a už jsem na to neměl moc času to řídit.

    ad czlug
    Jak jsem zminoval na setkání,
    chci se zkusit angažovat do czlugu.
    Poslal jsem pár nápadů ohledně setkání marcelovi kolajovi
    a čekám na vyjádření výboru.
    Víc to nebudu komentovat.

    AD organizace

    Určitě jsme mohli některé věci provést jinak,
    poučily jsme se.
    Doufám ,že se další akce
    chystaná na jaro příštího roku bude lépe organizovaná.

    Tomáš Krmela
    14.10.2003 12:38 Leoš Literák | skóre: 74 | blog: LL | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše nevedel?
    propagace
    radi pomuzeme i priste.
    flash
    obecne sirit informace ve flashi neni vhodne, co treba zrakove postizeni nebo lide surfujici v lynxu ci v mobilu?
    czlug
    Hlavni problem je v lidech. uz holt nejsme studenti a neni na to cas. Nova generace vsak nechce prevzit misto stare. gardy. Pokud se nekdo najde, kdo chce neco delat, urcite jej v CZLUGu uvitaji s otevrenou naruci.
    organizace
    Vsechno je jednou poprve :-) Nejak zacinal kazdy, takze se nenech odradit. Zvladlo se to a to je hlavni. Priste to bude lepsi.
    Zakladatel tohoto portálu. Twitter, LinkedIn, blog, StackOverflow
    14.10.2003 12:38 Jakub Moc
    Rozbalit Rozbalit vše Arghhhh!!!!!
    Smarja to snad neni pravda, kdyz nekdo neumi pouzivat tagy tak at je nepouziva vubec, tohle se neda cist!!! :-(
    14.10.2003 13:56 Leoš Literák | skóre: 74 | blog: LL | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Arghhhh!!!!!
    tak jsem to opravil rucne v databazi. holt nezbude mi nic jineho, nez udelat (pro adminy) rozhrani pro editaci komentaru :-(
    Zakladatel tohoto portálu. Twitter, LinkedIn, blog, StackOverflow
    14.10.2003 19:07 Jarda Mikulík
    Rozbalit Rozbalit vše Co uděláte vy?
    Všichni se ptáte proč CZLug něudělal, neudělá, proč ti nebo oni neudělali to a to... Nezlobte se, ale já se ptám co jste udělali vy. Organizace měla spoustu chyb, to je fakt, ale na druhou stranu, na to v jakou živelnou akci se to zvrhlo, musím pogratulovat organizátorům, že to ustáli. Nejdůležitější je výsledek a podle mě ten předčil i moje očekávání. Sám jsem nečekal takový zájem a ohnivou diskuzi na mé přednášce. Takže Tomáši, pokud bude něco dalšího, já a moje firma rádi pomůžeme i s organizací, nějaké zkušenosti s podobnými akcemi a školeními máme :-) ... Pro ostatní zopakuji hlavní otázku mého příspěvku: "A co uděláte vy?". Přeji všem hodně takových akcí :-)

    Založit nové vláknoNahoru

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.