abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    dnes 04:44 | Nová verze

    Nová čísla časopisů od nakladatelství Raspberry Pi: MagPi 140 (pdf) a HackSpace 77 (pdf).

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 01:00 | Nová verze

    ESPHome, tj. open source systém umožňující nastavovat zařízení s čipy ESP (i dalšími) pomocí konfiguračních souborů a připojit je do domácí automatizace, například do Home Assistantu, byl vydán ve verzi 2024.4.0.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 22:11 | IT novinky Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 20:55 | Nová verze

    Neziskové průmyslové konsorcium Khronos Group vydalo verzi 1.1 specifikace OpenXR (Wikipedie), tj. standardu specifikujícího přístup k platformám a zařízením pro XR, tj. platformám a zařízením pro AR (rozšířenou realitu) a VR (virtuální realitu). Do základu se z rozšíření dostalo XR_EXT_local_floor. Společnost Collabora implementuje novou verzi specifikace do platformy Monado, tj. open source implementace OpenXR.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    včera 17:22 | Nová verze

    Byla vydána nová verze 0.38.0 multimediálního přehrávače mpv (Wikipedie) vycházejícího z přehrávačů MPlayer a mplayer2. Přehled novinek, změn a oprav na GitHubu. Požadován je FFmpeg 4.4 nebo novější a také libplacebo 6.338.2 nebo novější.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 12
    včera 17:11 | Nová verze

    ClamAV (Wikipedie), tj. multiplatformní antivirový engine s otevřeným zdrojovým kódem pro detekci trojských koní, virů, malwaru a dalších škodlivých hrozeb, byl vydán ve verzích 1.3.1, 1.2.3 a 1.0.6. Ve verzi 1.3.1 je mimo jiné řešena bezpečnostní chyba CVE-2024-20380.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    včera 12:11 | IT novinky

    Digitální a informační agentura (DIA) oznámila (PDF, X a Facebook), že mobilní aplikace Portál občana je ode dneška oficiálně venku.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 9
    včera 05:11 | Komunita

    #HACKUJBRNO 2024, byly zveřejněny výsledky a výstupy hackathonu města Brna nad otevřenými městskými daty, který se konal 13. a 14. dubna 2024.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    17.4. 17:55 | IT novinky

    Společnost Volla Systeme stojící za telefony Volla spustila na Kickstarteru kampaň na podporu tabletu Volla Tablet s Volla OS nebo Ubuntu Touch.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 3
    17.4. 17:44 | IT novinky

    Společnost Boston Dynamics oznámila, že humanoidní hydraulický robot HD Atlas šel do důchodu (YouTube). Nastupuje nová vylepšená elektrická varianta (YouTube).

    Ladislav Hagara | Komentářů: 1
    KDE Plasma 6
     (68%)
     (10%)
     (2%)
     (20%)
    Celkem 562 hlasů
     Komentářů: 4, poslední 6.4. 15:51
    Rozcestník

    UFO Alien Invasion – zachraňte Zemi před mimozemšťany

    31. 8. 2011 | Dušan Hokův | Hry a zábava | 9880×

    Otázkou, zda existuje mimozemský život, se zabývá lidstvo od nepaměti. Hra UFO – Alien Invasion vám dá možnost vést boj proti nepřátelským mimozemšťanům, kteří se snaží terorizovat a ovládnout Zemi.

    Děj se odehrává v nepříliš vzdálené budoucnosti, kdy se po prvních útocích cizáků (tak je přeloženo slovo „alien“) lidstvo sjednotí a ustanoví zvláštní organizaci Phalanx. Ta je složena z elitních vojáků, vědců a inženýrů. Jako hráč jste postaven do role velitele této organizace. Jako velitel dostanete spoustu pravomocí a prostředků, ale také se budete muset zodpovídat za svou taktiku a strategii. Při bojích s cizáky nesmíte dopustit vysoké ztráty životů civilistů, tím by začla klesat spokojenost jednotlivých států a tím i jejich finančních příspěvků. A peníze potřebovat budete nejen na provoz, ale i na nákup vybavení, výrobu, výzkum a také výstavbu.

    Jako první zvolíte umístění hlavní základny, odkud budete řídit boj s cizáky. Ihned po jejím postavení je třeba začít jednat. Cizáci mají obrovský náskok v technologiích, proto okamžitě zahajte výzkum. Pro jeho urychlení postavte na základně další laboratoř a ubikace. Pak bude možno mít více vědců. Ve výzkumu se můžete buď soustředit na jednu oblast, nebo toho zkoumat více najednou, ale pomaleji.

    UFO Alien Invasion

    V hlavní obrazovce hry se nachází pohled na Zemi, ukazují se na ní vaše základny, vybudovaná obranná zařízení a radary včetně pokrytí. Dále jsou zde tlačítka pro ovládání pohledu, změnu rychlosti plynutí času a další důležité prvky. Součástí hry je i UFOpedia, kde si můžete jednotlivé technologie, zbraně a další věci prohlédnout a dozvědět se více. Atmosféra je umocněna i výborně zpracovanými a ve většině případů do češtiny přeloženými hlášeními o výzkumech a dalších událostech.

    Hlavní součástí hry je ale přímo boj s cizáky. Většinou někde přistanou a začnou terorizovat obyvatelstvo, kliknutím na lokaci tam pošlete transportní letoun. Ten nezapomeňte vybavit vojáky a výzbrojí. Cizáky můžete i sami aktivně vyhledávat a ničit. Jakmile se v dosahu radaru objeví UFO, pošlete na něj stíhačku. Pokud je UFO příliš rychlé, je vhodnější posílat více stíhaček z více směrů. Jakmile UFO sestřelíte, pošlete tam transportní letoun s vojáky. Čas je proti vám, proto využívejte každou příležitost pro získání zkušeností v boji s cizáky, cizáckých artefaktů, technologií a v neposlední řadě i cizáků. Musíte nepřítele poznat, abyste našli jeho slabá místa a využili jeho zranitelnosti.

    UFO Alien Invasion

    Po příletu na místo přistání nebo havárie cizáků se pohled přepne do módu 3D pohledu na bojiště. Pokud budou v zorném poli vojáků nějací cizáci, zobrazí se i jejich celkový počet. Hned po přistání je tedy třeba se rozhlédnout a okamžitě se krýt, případně zahájit na nekryté cizáky palbu. Pokud máte plně obsazený transportní letoun, máte k dispozici 8 vojáků. Výzbroj jednotky je potřeba pečlivě zvážit ještě před první bojovou misí, každý voják má jinou specializaci a je vhodné tuto specializaci zdokonalovat. Například vojákovi se specializací na těžké zbraně není vhodné dávat odstřelovací pušku a naopak. Dobrým nápadem je také z jednoho vojáka udělat polního lékaře – vybavit ho jen lehkou zbraní a lékárničkami. Takový voják se pak může velmi rychle pohybovat po bojišti a uzdravovat ostatní členy jednotky.

    Výzbroj a výstroj můžete buď nakupovat, nebo po postavení dílen přímo vyrábět. Dále můžete i prodávat nalezené artefakty, či ukořistěné UFO. Je vhodné také na základně postavit hangár na UFO, abyste mohli zkoumat cizácké technologie a zdokonalovat vlastní obranné i útočné zbraňové systémy a také pasivní obranu (např. pancíř). Postupem času je dobré postavit další základny, radarové věže a raketová stanoviště a pokrýt radary co největší část planety. Získáte tak podrobný přehled o aktivitách cizáků a bude-li vám přát štěstí, objevíte i tajnou cizáckou základnu přímo na Zemi!

    Samotný boj probíhá na tahy. Každý voják má k dispozici během tahu určitý počet časových jednotek (ČJ) a ty může spotřebovat na pohyb, střelbu, nabíjení apod. Každá zbraň má několik módů a každý je za jiný počet ČJ. Zpravidla čím přesnější má být výstřel, tím více je potřeba ČJ. Je třeba nezapomínat na nabíjení zbraní, které ovšem také stojí pár ČJ. Dále je vhodné používat i zpětnou palbu, i zde je možno vybírat v jakém módu bude použita zbraň. Po vyzbrojení omračujícím obuškem je také důležíté cizáky polapit živé a získat z nich důležité informace. Nezapomeňte tedy na základně postavit komplex cizáckých cel.

    UFO Alien Invasion

    Bojiště se nacházejí po celém světě a ve hře je velké množství různě rozsáhlých map. Narazíte například na tovární komplex, osamělou chatu v lese, farmu, okraj vesnice, městskou zástavbu, africkou vesnici nebo na opuštěný hlubinný důl. Mapy jsou po grafické stránce velmi dobře zpracované a velmi různorodé. Určitě se tedy nebudete nudit. V půběhu hry se samozřejmě může stát, že narazíte vícekrát na tutéž mapu, ale u většiny map je určitá náhodnost rozmístění některých prvků mapy nebo alespoň například místo přistání cizácké lodi je jiné. Některé mapy jsou ale tak malé, že moc prostoru k náhodnosti není. Součástí hry je i UFORadiant, což je vlastně editor map a objektů. Máte-li tedy chuť a čas, můžete vytvořit vlastní mapu nebo nějaký objekt.

    UFO Alien Invasion

    Hra umožnuje kromě výše popisované hry jednoho hráče i hru síťovou pro více hráčů a mód bitka, kde rovnou vstoupíte do boje na zvolené mapce. Protože je hra plně v 3D, vyžaduje akcelerovanou grafiku. Některé efekty výbuchů, stínování jsou zpracovány na velmi dobré úrovni. Velice mne překvapila i pohotová reakce vývojářů při hlášení chyb nebo požadavků na vylepšení. Tuto hru hraji většinou z vývojové verze z git repozitáře a pokud narazím na chybu, přes IRC kanál projektu jsem už párkrát problém nahlásil. Většinou se jednalo o různé drobnosti, ale pohotový vývojář to opravil do několika minut.

    UFO Alien Invasion

    Grafika je podle mého názoru nadprůměrná, hudební doprovod, zvukové i grafické efekty na velmi dobré úrovni. Co se týče hratelnosti a příběhu, k tomu také nemám co vytknout. Když porovnávám se staršími verzemi, je vidět obrovský kus práce vývojářů. Pokud si tedy chcete tuto výbornou strategii zahrát, stačí nainstalovat z repozitáře své distribuce, či přímo si zkompilovat vývojovou verzi a kochat se vylepšeními. Ke kompilaci jen taková drobná poznámka: Při kompilaci map si na slabším hardwaru docela počkáte (i několik hodin) – renderování světel a stínů u zvlášť rozsáhlých a složitých map je velmi dlouhé. Můžete si tedy buď stáhnout již předpřipravené datové soubory nebo zkompilovat mapy s volbou make maps-fast. Nezapomeňte také navštívit stránky projektu.

    Přeji příjemnou zábavu při boji s cizáky.

           

    Hodnocení: 91 %

            špatnédobré        

    Nástroje: Tisk bez diskuse

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    Komentáře

    Vložit další komentář

    31.8.2011 00:30 Mordae
    Rozbalit Rozbalit vše Re: UFO Alien Invasion – zachraňte Zemi před mimozemšťany
    Hra vychazi tematicky i hernim stylem z UFO: Enemy Unknown.

    Pro mise je pouzity modifikovany Quake 2 engine, neni pritomno ukladani v misich, na druhou stranu, v misi je maximalne 6 cizaku. Neni a pravdepodobne ani nebude k dispozici znicitelny teren.

    Pokud se rozhodnete hru zkusit, coz byste rozhodne meli, nesestrelujte zpocatku ufo z oblohy, ale pockejte az si pekne sednou. Stihacky si s ufem neporadi a poleti k zemi jako zrale hrusky.

    A jedna oprava; lide se nesjednoti, skoro bych rekl naopak. Vsechny staty vam sice posilaji nejaky ten peniz, dokud jsou s vami spokojene, ale jinak na vas zvysoka kali, coz dokazuje i lemrovatost rekrutu, kteri se pomalu ani na par metru netrefi.
    Ruža Becelin avatar 31.8.2011 07:54 Ruža Becelin | skóre: 40 | blog: RuzaBecelinBlog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: UFO Alien Invasion – zachraňte Zemi před mimozemšťany
    Hra vychazi tematicky i hernim stylem z UFO: Enemy Unknown.

    To bylo prvni, co me napadlo pri pohledu na screenshoty :-D

    Joo, stary dobry UFO - dodneska si pamatuju, jak jsem to dohral poprve a na Marsu nakrajel mozek plasmovou puskou :-D

    neni pritomno ukladani v misich

    To je skoda, i kdyz to prinasi urcity prvek napeti...

    v misi je maximalne 6 cizaku

    Tohle je naprd, v originale clovek nevedel, kolik se toho na nej vysype.

    Neni a pravdepodobne ani nebude k dispozici znicitelny teren.

    Tak to me mrzi - nebylo nad ten pocit, jak by se as tvaril farmar, kdyz jsme sice jeho pozemek vycistili od emzaku, ale za cenu horiciho pole (ohen se postupne pekne siril) a rozstrilenych stodol. A takovy vybuch benzinky ve meste, hmmmmmm ;-)

    Stihacky si s ufem neporadi a poleti k zemi jako zrale hrusky.

    Tenhle problem byl v originale taky. Dokud se clovek nedostal aspon k laserovym kanonum, tak se moc bojovate nedalo...

    coz dokazuje i lemrovatost rekrutu, kteri se pomalu ani na par metru netrefi.

    Doufam, ze hra pocita s nabiranim zkusenosti, protoze v originale si clovek sakra rozmyslel ztratit zkuseneho vojaka...
    31.8.2011 08:46 Mordae
    Rozbalit Rozbalit vše Re: UFO Alien Invasion – zachraňte Zemi před mimozemšťany
    > > neni pritomno ukladani v misich
    >
    > To je skoda, i kdyz to prinasi urcity prvek napeti...
    
    Presne, nakonec mi to prislo jako mala dan za opraseni stareho ufa.
    
    > > Neni a pravdepodobne ani nebude k dispozici znicitelny teren.
    > 
    > Tak to me mrzi - nebylo nad ten pocit, jak by se as tvaril farmar,
    > kdyz jsme sice jeho pozemek vycistili od emzaku, ale za cenu
    > horiciho pole (ohen se postupne pekne siril) a rozstrilenych
    > stodol. A takovy vybuch benzinky ve meste, hmmmmmm ;-)
    
    Horsi je, ze se neda prostrilet raketama do ufa, nebo do budovy z
    boku. Nikdy jsem nemel rad dvere.
    
    > > coz dokazuje i lemrovatost rekrutu, kteri se pomalu ani na par
    > > metru netrefi.
    >
    > Doufam, ze hra pocita s nabiranim zkusenosti, protoze v originale
    > si clovek sakra rozmyslel ztratit zkuseneho vojaka...
    
    Jasne, je to UFO! Navic se Ti nestane to, ze bys udelal z vojaka se statem 255 po misi mrzaka se statem 2.
    Ruža Becelin avatar 31.8.2011 08:52 Ruža Becelin | skóre: 40 | blog: RuzaBecelinBlog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: UFO Alien Invasion – zachraňte Zemi před mimozemšťany
    Horsi je, ze se neda prostrilet raketama do ufa, nebo do budovy z boku. Nikdy jsem nemel rad dvere.

    Jo, to je skoda, taky jsem do ufa chodil bokem, tak jedno, dve policka od dveri, sance, ze granat sejme i cihajiciho emzaka byla v tehle mistech nejvetsi :-D
    saman2 avatar 31.8.2011 09:01 saman2 | skóre: 4
    Rozbalit Rozbalit vše Re: UFO Alien Invasion – zachraňte Zemi před mimozemšťany

    Já jsem chodil do ufa většinou vrchem, no chodil ... letěl v létacím skafandru a díru jsem si udělal nějakým tím blasterem, nebo jak se to tehdy jmenovalo ... naklikala se cesta střely (obvykle jsem dal ke stěně ufa a pak různě přes ní) a pak se potvrdil výstřel ... tahle zbraň nadělala zatracenou paseku :-D a byl to úžasný otvírák :-) ... většinou jsem tak udělal díru nahoře u řídící místnosti, zajmul nebo sejmul velitele a pak jsem pomalu šel dolů a likvidoval ostatní :-) . Jo UFO, to byly časy :-) .

    Ruža Becelin avatar 31.8.2011 10:30 Ruža Becelin | skóre: 40 | blog: RuzaBecelinBlog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: UFO Alien Invasion – zachraňte Zemi před mimozemšťany
    JO, to zni dobre :-D Ke konci pak byla sranda ovladnout ty velky zeleny emzaky a jit cistit s nima, clovek usetril naboje. Navic uz jsem si pamatoval, jak ktera lod vypada uvnitr, takze jsem sel na jistotu - uspat commandery a pobit zbytek :-D Ma tahle hra PSI Ops?

    Jo UFO, to byly časy :-)

    To jo, XCOM uz byl bohuzel slabsi.

    31.8.2011 14:12 Mordae
    Rozbalit Rozbalit vše Re: UFO Alien Invasion – zachraňte Zemi před mimozemšťany
    Nevim, tak daleko jsem to nedotahl. Ale mozna by se to dalo dopsat, je to OSS. ;-)
    5.9.2011 12:07 dfgdg
    Rozbalit Rozbalit vše Re: UFO Alien Invasion – zachraňte Zemi před mimozemšťany
    LOL. Ufo a xcom je jedno a to same :-)))).
    GeoRW avatar 5.9.2011 13:25 GeoRW | skóre: 13 | blog: GeoRW | Bratislava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: UFO Alien Invasion – zachraňte Zemi před mimozemšťany
    XCOM je cela seria. Prva hra bola UFO: Enemy Unknown a potom tie dalsie boli XCOM: Terror From the Deep a pod., vzdy na zaciatku XCOM. A tie uz neboli az take dobre, i ked hrat sa dali celkom fajn.
    "This is to be taken with a grain of salt." ACBF - Advanced Comic Book Format
    6.9.2011 16:52 Sten
    Rozbalit Rozbalit vše Re: UFO Alien Invasion – zachraňte Zemi před mimozemšťany
    UFO: Enemy Unknown se v USA a Japonsku prodávala pod názvem X-COM Defense.
    GeoRW avatar 7.9.2011 11:38 GeoRW | skóre: 13 | blog: GeoRW | Bratislava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: UFO Alien Invasion – zachraňte Zemi před mimozemšťany
    no ale my sme v Europe ;-)
    "This is to be taken with a grain of salt." ACBF - Advanced Comic Book Format
    31.8.2011 16:27 Mortal | skóre: 26 | blog: mortals_log
    Rozbalit Rozbalit vše Re: UFO Alien Invasion – zachraňte Zemi před mimozemšťany
    blaster jsem nikdy nepouzival, jednak se musel pouzivat daleko od zdroje UFO aby jsi neprisel o ellerium, jednak to kvuli "difficulty bugu" bylo strasne lehke i bez nej.

    Pred par mesici jsem to hral znovu a stalo se mi ze "difficulty bug" se neprojevil po prvni misi ale po nekolika mesicich, to byla parada, cizaci byli vyzbrojeny az po zuby tezkyma zbranema, velmi casto mi misi prezil jen jeden nebo 2 vojaci, trikrat mi prepadli zakladnu. Pak jsem ten bug nejak aktivoval, cizaci zacali mit jen lehke zbrane, prestali letat velke lode a misi jsem vystrilel s jednim nebo 2 vojaky celou mapu, nuda, skoda.
    V pekle jsou samé diskety a ďábel je velká disketová mechanika
    1.9.2011 11:17 Luboš Luňák | skóre: 19 | blog: Seli
    Rozbalit Rozbalit vše Re: UFO Alien Invasion – zachraňte Zemi před mimozemšťany
    Doporučuju http://sites.google.com/site/stjones/xcomutil , jednak to spravuje některé bugy (to potom Superhuman s modifikovaným reseach tree je teprve maso), jednak se tak hraje daleko příjemněji (nemusí člověk pořád vyzbrojovat vojáky znova, snadno se pozná, na co je který voják dobrý, atd.).

    2.9.2011 20:50 prqek | blog: prqek
    Rozbalit Rozbalit vše Re: UFO Alien Invasion – zachraňte Zemi před mimozemšťany
    Jasne, je to UFO! Navic se Ti nestane to, ze bys udelal z vojaka se statem 255 po misi mrzaka se statem 2.
    To se dalo jednoduše vyřešit. Stačil hex editor - uložit hru, otevřít soubor soldier.dat, najít jméno toho mrzáka, za ním někde tu dvojku a přepsat na FF. Nebo si jen někam zálohovat soubor soldier.dat. Podobně se dalo vyrobit superkomando supervojáků, nebo z laserové pušky udělat kanón, kterému nic neodolá, z laserové pistole skvělou omračující zbraň a plně si vybavit bázi... Moje první setkání s hexeditorem :-) Ještě bych možná doma někde našel poznámky k tomu, co se kde měnilo.
    6.9.2011 18:39 Sten
    Rozbalit Rozbalit vše Re: UFO Alien Invasion – zachraňte Zemi před mimozemšťany
    Když ještě doma nikdo neměl Internet, bylo to rozhodně zajímavé :-)
    7.9.2011 12:31 prqek | blog: prqek
    Rozbalit Rozbalit vše Re: UFO Alien Invasion – zachraňte Zemi před mimozemšťany
    Tak něco takovýho jsem našel jen s pomicí hex editorzu :) I když ne skoro všechno, třeba peníze. Když vidím, jak je to jednoduchý, tak si řikám, žš jsem se málo snažil. Ale prodej létajících skafandrů taky něco vydělal :-)
    8.9.2011 18:21 Mmad
    Rozbalit Rozbalit vše Re: UFO Alien Invasion – zachraňte Zemi před mimozemšťany
    A co Elerium-115 dnes? Jinak kdesi je už návod, kde je i popsáno, že nejlíp se hraje na superhuman (není starost s tou druhou komoditou) a že cheateři jsou srabi. Klíčem je totiž dost Eleria do mašin a peněz na existenci.
    9.9.2011 09:28 prqek | blog: prqek
    Rozbalit Rozbalit vše Re: UFO Alien Invasion – zachraňte Zemi před mimozemšťany
    Ta hra by celkově potřebovala faktický update - rok je 1999 je minulostí...
    ... cheateři jsou srabi.
    Jak se to vezme, to chaetování mě na tom možná bavilo nejvíc. Ale to je tím, že nešlo o to naťukat během hry něco jako iddqd, ale prohledávat soubory a editovat je hexaeditorem. Výzkum řádově zajímavější, než naklikám 100 vědců, aby zkoumali laserové zbraně.

    Nedostatkem eleria jsem řešil jen do prvního napadení základny, stačilo ho mít trochu ve skladech a pak bylo na rozdávání (teda pokud jsem tu bázi ubránil). Tuším, že je to taky zdokumentovaný bug.
    saman2 avatar 31.8.2011 08:56 saman2 | skóre: 4
    Rozbalit Rozbalit vše Re: UFO Alien Invasion – zachraňte Zemi před mimozemšťany

    Opravdu je v misi max. 6 cizáků? Párkrát jsem to chvíli hrál v průběhu vývoje (poprvé až do místa, kde již hra "zatím" nepokračovala :-D , ale to už je asi 3 - 4 roky zpět a od té doby se toho ve hře dost změnilo) a měl jsem pocit, že jich někde bylo i více, ale možná se mýlím.

    Každopádně původní UFO bylo prostě legenda a hned vedle Fallouta jedna z nejlepších her, co jsem kdy hrál (základnu na Marsu jsem pak vystřílel vesměs s jediným vojákem, ostatní tam byly spíš tak do rezervy :-D ) :-) a toto je zatím asi jedna z nejlepších alternativ této hry, co jsem dosud hrál. Originál to není, ale je to rozhodně povedené.

    6.9.2011 15:11 Sten
    Rozbalit Rozbalit vše Re: UFO Alien Invasion – zachraňte Zemi před mimozemšťany
    na Marsu nakrajel mozek plasmovou puskou
    Já jsem mozek našel pomocí ovládnutých ufonů a rozstřelil ho vznášedlem s tou fúzní věcí a pak mi konec příběhu vůbec neseděl :-)

    (Vznášedlo se tam dalo dostat tak, že jste rozstřelili tu transportní pyramidu někde u špičky, byly potřeba dva zásahy tou fúzní věcí)
    7.9.2011 16:24 Mortal | skóre: 26 | blog: mortals_log
    Rozbalit Rozbalit vše Re: UFO Alien Invasion – zachraňte Zemi před mimozemšťany
    me se vsechny tanky do druhe casti posledni mise presunovali automaticky, stacilo neklikat na tlacitko vedouci do dalsi casti ale vsechny cizaky v prvni postrilet.
    V pekle jsou samé diskety a ďábel je velká disketová mechanika
    31.8.2011 11:07 Jan
    Rozbalit Rozbalit vše Re: UFO Alien Invasion – zachraňte Zemi před mimozemšťany
    Pokud se rozhodnete hru zkusit, coz byste rozhodne meli, nesestrelujte zpocatku ufo z oblohy, ale pockejte az si pekne sednou. Stihacky si s ufem neporadi a poleti k zemi jako zrale hrusky.
    To není úplně pravda, už začátku jdou sestřelovat běžné typy UFO s velmi vysokou úspěšností. Stačí na to základní vybavení stíhačky, které jde hned nakoupit. Během hry se pak objevují vyspělejší lodě, který jen tak sundat nejdou. Nejhorší je, když UFO začnou pronásledovat transport na/z vzdálenější mise, kde nemáš radar, ten je pak nenávratně ztracen. Existuje ale trik/cheat, když dáš hned maximální rychlost hry, tak se jakoby minou či se přeskočí ten souboj, asi kvůli příliš velkým krokům při vyhodnocování pohybu.
    31.8.2011 14:18 Mordae
    Rozbalit Rozbalit vše Re: UFO Alien Invasion – zachraňte Zemi před mimozemšťany
    Hrali jsme stejne UFO:AI? :-) Mozna od posledniho hrani rebalancovali, ale vic nez v pulce pripadu ta stihacka sla dolu. Pripadne nestihala.
    31.8.2011 19:27 Jan
    Rozbalit Rozbalit vše Re: UFO Alien Invasion – zachraňte Zemi před mimozemšťany
    Hrál jsem to před pár týdny, myslím že na střední obtížnost, třeba se v tom lišíme. Po nezbytném vybavení polymer armor, targeting computer, Raven ECM, 2x Sparrowhawk sundala bez poškození snad 10 UFO. Je pravda, že to bylo často blízko základny, kde pomáhaly SAM. Rychlý UFO se objeví až později.
    31.8.2011 09:00 K>
    Rozbalit Rozbalit vše Re: UFO Alien Invasion – zachraňte Zemi před mimozemšťany
    A uz ta hra ma konec? Pred mnoha lety, kdyz jsem tuhle hru zkousel, tak jsem zjistil ze hra nema konec - jenom sestreluju dalsi ufa, vynalezat uz nebylo co, chytat nebylo koho, vojaci na maximumu...
    31.8.2011 09:37 alium | skóre: 38 | blog: Category 1100
    Rozbalit Rozbalit vše Re: UFO Alien Invasion – zachraňte Zemi před mimozemšťany

    stalo se mi to ve verzi 2.3.1, takže asi ještě ne, ikdyž k vyzkoumání je toho ještě hodně, jak se dá přes debugger zjistit. Jen ve hře se to prostě neukáže.

    7.9.2011 08:10 Petr Jonas
    Rozbalit Rozbalit vše Re: UFO Alien Invasion – zachraňte Zemi před mimozemšťany
    Zdravim, mam dotaza, taky se vam stava,že přistání transportetu muzu chodit jen s jednim vojackem? ostatni se nevylodi? sou tam ale nejde s nima nic delat??? dik.
    svido avatar 14.9.2011 09:35 svido | skóre: 28
    Rozbalit Rozbalit vše Re: UFO Alien Invasion – zachraňte Zemi před mimozemšťany
    Bohuzel, UFO: Enemy Unknown nema konkurenci...

    Založit nové vláknoNahoru

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.