OpenLogi (GitHub) je open source náhrada aplikace Logi Options+ pro přizpůsobení myší od společnosti Logitech. Zatím běží pouze na macOS.
Na čem pracují vývojáři webového prohlížeče Ladybird (GitHub)? Byl publikován přehled vývoje za květen (YouTube).
Úřad pro ochranu osobních údajů řeší desítky stížností na jednotné měsíční hlášení zaměstnavatele, které stát spustil počátkem dubna. Systém, jenž má firmám odlehčit od desítek formulářů, nejenže výrazně zatížil jejich účetní oddělení, ale docházelo v něm i k únikům osobních dat zaměstnanců k firmám, kde nepracovali. Podle ministerstva práce a sociálních věcí stála za problémem technická chyba. „Incident se týkal několika stovek
… více »Byla vydána (𝕏, Bluesky) nová verze 22.0.0 open source webového aplikačního frameworku Angular (Wikipedie). Přehled novinek v příspěvku na blogu.
Vim Classic byl vydán ve verzi 8.3. Drew DeVault oznámil tento fork editoru Vim (verze 8.2.0148, tj. těsně před zavedením Vim9 skriptování) v březnu letošního roku. Důvodem forku bylo, že vývojáři editorů Vim a Neovim začali při vývoji využívat LLM.
Open source konference DevConf.CZ 2026 proběhne 18. a 19. června v Brně na FIT VUT. Publikován byl program a spuštěna byla registrace.
Společnost JetBrains uvolnila verzi 2 svého open-source velkého jazykového modelu (LLM) pro vývojáře Mellum.
Probíhá konference Microsoft Build 2026. Microsoft představuje své novinky: kvantový čip Majorana 2, Surface Laptop Ultra a Surface RTX Spark Dev Box s NVIDIA RTX Spark, Intelligent Terminal, Coreutils for Windows (fork Rust Coreutils), AI modely MAI, AI agenta Scout, platformu pro agent-first zařízení Project Solara, …
Google Chrome 149 byl prohlášen za stabilní. Nejnovější stabilní verze 149.0.7827.53 přináší řadu novinek. Podrobný přehled v poznámkách k vydání. Vylepšeny byly také nástroje pro vývojáře.
Pluto.jl, reaktivní notebook pro programovací jazyk Julia, dospěl do verze 1.0.
? Dekuji vam.
Diskuse byla administrátory uzamčena.
FAQ: Proč byl uzamčen/smazán můj dotaz v Poradně?
)
Nenapadlo me hledat v tomto adresari, myslel jsem si, ze VSE z tohoto adresare musi byt na instalacnich CD. Alespon to tak drive bylo.
Dekuji za pomoc. Hezky vecer.
, protože tady to asi nikdo neví, co takhle se zeptat na stránkách MDK, jak už jsem říkal?
)
Mandrakelinux je skutecny Linux. Bohuzel free CD verze uz nema vsechny nastroje GNU
. FTP v urpmi zdrojich to spravi, ale chce to holt to pripojeni do Site...
V MDK (pouzivam denne) nevidim problem. Prome za me si pouzivejte, co chcete, ale netvrdte tu pitomosti.
Copak vazne nevidite ze na tom pokusu o Linux nejde skoro nikomu nic? Zlaty Win XP proti tomu zmetku od Mandrakesoftu. Opravdu zlaty widle. S temi by lide nemeli ani tretinu problemu ktere ustavicne resi ve vsech moznych konferencich ti co skocili na spek Mandrakesoftu.
A jak by to asi fungovalo?
Jak by se to dalo nainstalovat?
Co by pak bylo? Par aplikaci, ale ne operacni system.
Netvrdte tu pitomosti.
Toto je primo priznacne jednani a me je hned lepe u srdce, kdyz si neco podobneho prectu od machra Vaseho razeni
O tom kdo z nas dvou je pitomec by se dalo debatovat, jenze ja na to naladu nemam a take je to konec koncu zbytecne. Uzivejte si Vas polofunkcni shit MDK a ja si budu zase v klidu pracovat ve svem Ubuntu. Ja nadelam prace spoustu za tu dobu, nez vy vyresite proc vam nejde treba zvukovka a nebo proc dnes nemate barevny film, kdyz ten samy jste barevne videl ve vasem shitu vcera
Volne umoznuje Mandrakesoft stahnout neuplnou distribuci.ftp://ftp.linux.cz/pub/linux/mandrakelinux/official/10.1/i586/media/main/, stáhnete si ji třeba příkazem mget.
Proto ja se domnivam plnym pravem ze Mandrake nedodrzel GNU licenci.Smím se zeptat, ze které části GPL vyplývá povinnost distribuovat GNU/Linux zkompilovaný (!) pro i586 v podobě obrazů ISO9660 filesystému tak, aby distribuce obsahovala i autotools a rpmbuild? Možná by neškodilo si tu GPL přečíst.
[...] to co rikam, za tim si stojim! MDK je ostuda a porusuje to GNU licenci! [GPL]Když si za něčím stojím, tak musím být připraven buď své tvrzení něčím doložit, nebo uznat, že nemám pravdu. Mohl byste mi tedy ukázat, v čem MDK konkrétně porušuje GPL? Nejlépe včetně citace té části GPL, kterou porušuje. Děkuji.
SRPMS na ftp mirrorech, s tímhle nemá Mandrake nejmenší problém.
Chtěl jsem kousek té licence, kterou Mandrake podle vás porušuje.
hmm, chybi mi tam odradkovani, taky by mohly byt ty diskuze inteligentnejsi a nenutit me formatovat v html kazdou blbinu :(
takze znova:
$ urpmq --sources synce-kde
ftp://linux.contactel.cz/Mandrakelinux/devel/cooker/i586/media/contrib/synce-kde-0.8.0-1mdk.i586.rpm
P.S. Jo a pisu se zapnutym CAPS LOCKem a tudiz mam evidentne pravdu!!!
Tiskni
Sdílej: