abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    dnes 03:22 | Zajímavý článek

    V aktuálním příspěvku na blogu počítačové hry Factorio (Wikipedie) se vývojář s přezývkou raiguard rozepsal o podpoře Linuxu. Rozebírá problémy a výzvy jako přechod linuxových distribucí z X11 na Wayland, dekorace oken na straně klienta a GNOME, změna velikosti okna ve správci oken Sway, …

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 00:11 | Nová verze

    Rakudo (Wikipedie), tj. překladač programovacího jazyka Raku (Wikipedie), byl vydán ve verzi #171 (2024.04). Programovací jazyk Raku byl dříve znám pod názvem Perl 6.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    včera 17:44 | Nová verze

    Společnost Epic Games vydala verzi 5.4 svého proprietárního multiplatformního herního enginu Unreal Engine (Wikipedie). Podrobný přehled novinek v poznámkách k vydání.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    26.4. 17:11 | Nová verze

    Byl vydán Nextcloud Hub 8. Představení novinek tohoto open source cloudového řešení také na YouTube. Vypíchnout lze Nextcloud AI Assistant 2.0.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 11
    26.4. 13:33 | Nová verze

    Vyšlo Pharo 12.0, programovací jazyk a vývojové prostředí s řadou pokročilých vlastností. Krom tradiční nadílky oprav přináší nový systém správy ladících bodů, nový způsob definice tříd, prostor pro objekty, které nemusí procházet GC a mnoho dalšího.

    Pavel Křivánek | Komentářů: 9
    26.4. 04:55 | Zajímavý software

    Microsoft zveřejnil na GitHubu zdrojové kódy MS-DOSu 4.0 pod licencí MIT. Ve stejném repozitáři se nacházejí i před lety zveřejněné zdrojové k kódy MS-DOSu 1.25 a 2.0.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 42
    25.4. 17:33 | Nová verze

    Canonical vydal (email, blog, YouTube) Ubuntu 24.04 LTS Noble Numbat. Přehled novinek v poznámkách k vydání a také příspěvcích na blogu: novinky v desktopu a novinky v bezpečnosti. Vydány byly také oficiální deriváty Edubuntu, Kubuntu, Lubuntu, Ubuntu Budgie, Ubuntu Cinnamon, Ubuntu Kylin, Ubuntu MATE, Ubuntu Studio, Ubuntu Unity a Xubuntu. Jedná se o 10. LTS verzi.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 14
    25.4. 14:22 | Komunita

    Na YouTube je k dispozici videozáznam z včerejšího Czech Open Source Policy Forum 2024.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 3
    25.4. 13:22 | Nová verze

    Fossil (Wikipedie) byl vydán ve verzi 2.24. Jedná se o distribuovaný systém správy verzí propojený se správou chyb, wiki stránek a blogů s integrovaným webovým rozhraním. Vše běží z jednoho jediného spustitelného souboru a uloženo je v SQLite databázi.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    25.4. 12:44 | Nová verze

    Byla vydána nová stabilní verze 6.7 webového prohlížeče Vivaldi (Wikipedie). Postavena je na Chromiu 124. Přehled novinek i s náhledy v příspěvku na blogu. Vypíchnout lze Spořič paměti (Memory Saver) automaticky hibernující karty, které nebyly nějakou dobu používány nebo vylepšené Odběry (Feed Reader).

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    KDE Plasma 6
     (75%)
     (8%)
     (2%)
     (15%)
    Celkem 848 hlasů
     Komentářů: 4, poslední 6.4. 15:51
    Rozcestník

    Viera

    17.1. 15:51 | Hardware | poslední úprava: 17.1. 15:51

    Veríš, že duša, alebo niečo ako vedomie môže existovať aj bez tela alebo veríš že naše vedomie je len produktom hmoty, resp. nášho mozgu?        

    Hodnocení: 43 %

            špatnédobré        

    Anketa

    Aká je tvoja viera?
     (19 %)
     (4 %)
     (8 %)
     (3 %)
     (16 %)
     (4 %)
     (53 %)
     (1 %)
     (17 %)
     (7 %)
    Celkem 108 hlasů

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    Komentáře

    Vložit další komentář

    Max avatar 17.1. 16:18 Max | skóre: 72 | blog: Max_Devaine
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Viera
    Já chápu, že je pro někoho důležité věřit ve smyšlené / pohádkové bytosti, ale realita je prostě realita. Nemocný lidi vidí přeludy, ne duchy apod. Zrak ani sluch nejsou taktéž příliš spolehlivé orgány. A spoustu "záhad" časem věda rozlouskla a vysvětlila. Tak, jako dnes někomu může přijít úsměvné to, jak kdysi lidi s klackama žasli nad ohněm, tak za 1000 let lidé budou nevěřícně kroutit hlavou, jak někdo mohl věřit na Bohy,to, že mu v nebi dají sedmdesát panen apod. šroty.
    Zdar Max
    Měl jsem sen ... :(
    17.1. 16:40 Want
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Viera
    Víra je důležitá. Ať si každý věří čemu chce, hlavně ať s tím neotravuje.
    17.1. 17:02 Want
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Viera
    A jelikož jsme podle pánbíčkářů každý boží terminál, přečetli jste slovo Boží, tak se podle toho zařiďte.
    Slovami klasika: vašu piču jsem taky neviděl a věřím že ju máte https://www.youtube.com/watch?v=zRSO7IxODg4
    Max avatar 17.1. 18:50 Max | skóre: 72 | blog: Max_Devaine
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Viera
    Docela odvážné tvrzení v době LGBT++++ :D.
    Zdar Max
    Měl jsem sen ... :(
    18.1. 14:36 podlesh
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Viera
    Stejně jako existence božstev v éře ateismu?
    Max avatar 18.1. 20:42 Max | skóre: 72 | blog: Max_Devaine
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Viera
    Éra Ateismu ale ještě nenastala. Celý svět v něco věří.
    Zdar Max
    Měl jsem sen ... :(
    18.1. 10:25 Bubak | skóre: 16 | blog: Čtvrtá cenová
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Viera
    No jo, jenze to neni vira, to je odhad na zaklade predchozich praktickych zkusenosti :-)
    ... máš jen mrtvou kočku a poškrábanýho jezevčíka ...
    To se zkusenostmi nemusi vubec souviset.
    17.1. 17:15 qwerty
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Viera
    Ano, realita je realita.

    Mým koníčkem je sbírání svědectví lidí, co zažili tzv. near-death experience. Tj. fyzický stav smrti, např. při oživování v nemocnici, utonutí, mrtvici apod. Tito lidé byli na krátkou dobu prohlášeni za mrtvé.

    Prvním faktem je, že život pokračuje dál. Druhým faktem je, že lidská duše existuje. Třetím faktem je, že Bůh existuje (tvrdil to každý měl to štěstí a setkal se s ním). A právě podle jejich svědectví má křesťanský popis Boha k tomu nejblíže.

    Vyslechl jsem si už velké množství NDE příběhů. Samozřejmě sem k tomu prvně přistupoval skepticky, protože podvodníků je bohužel spousta. Ale když ti většina lidí začne popisovat Boha, posmrtný život apod. a začneš si spojovat, škatulkovat a tvořit celý obraz, tak už to nelze ignorovat. Díky tomu jsem se stal i křesťanem.

    Samozřejmě různí lidé měli trochu různé zážitky. Někteří prvně viděli tunel, některé doprovodili zemřelí příbuzní, někteří se "probudili" přímo v "posmrtném ráji", někteří zažili out-of-body experience přímo na klinice, někteří bohužel měli tu zkušenost se zlými entitami, někteří naopak měli štěstí a potkali se s Ježíšem. Opravdu doporučuji shlédnout/přečíst velké množství takových svědectví, nezaměřit se na jednu a říct, že to je blábol. Ano, občas člověk narazí na podvodníka, co se chce zviditelnit, to se může stát. Nebo narazí na člověka, co né úplně přesně interpretuje události. To se taky stane.

    Koho to zajímá, doporučuju. Spousta takových testimonií je i od vědců - lékařů, psychiatrů, kdyby někdo "běžným smrtelníkům nepolíbených vědou nevěřil".

    Kdo hledá, najde. Kdo je skeptik, ať si skeptikem zůstane. Takové lidi neodsuzuji. Zažijí to. Urážky mi nevadí.

    https://www.youtube.com/watch?v=O8b_dIn_cHg

    Max avatar 17.1. 18:49 Max | skóre: 72 | blog: Max_Devaine
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Viera
    Bla bla bla. Všechno to jsou přeludy, které generuje mozek kvůli nedostatku resourců, nebo v případě nějaké šoku apod. Bílí tunel jsem viděl pokaždé, když se mi zatočila šiška, ale abych to spojoval s Bohem, to bych musel mít sakra představivost :D.
    A kdyby to, co říkáš, měla být cesta k Bohu, tak ta finální by měla být shodná, ale ono ne, ono to u každého generuje náhodný šroty. Popis Boha, nebo Ježíše pak může být stejný, ale to jen proto, protože jsou všude vystavený.
    Zdar Max
    Měl jsem sen ... :(
    17.1. 20:39 qwerty
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Viera
    Já jsem něco podobného čekal. Jde vidět, že jsi to odsoudil ihned, aniž by jsi tomu dal šanci. Hned tvoje druhá věta je blábol, který sis vycucal z prstu a špatně vyložil. Nevadí, tvoje volba, tvoje chyba. Já jsem měl kdysi stejný názor.

    Velká sranda je, že právě největší procento těch výpovědí pochází od bývalých atheistů, agnostiků a čistých materialistů. Taky je pravda, že o to větší překvapení to pak pro ně je.

    Ty tvé přeludy v první větě jsou taky vyvráceny, protože se vědomé near death experience stalo i lidem, co měly lékařsky doložené, že jejich mozek byl ve vegetativním stavu s nefungující pamětí. Tzn. není možné, aby si něco v ten čas pamatovali a ejhle, jejich vědomí bylo funkční. Například své NDE, během kómatu při léčení meningitidy, popsal i Dr. Eben Alexander, americký neurochirurg. Těch lékařů je mnoho. Koho to zajímá, ať si najde. Kdo chce psa bít, hůl si ....
    17.1. 20:53 Chulda
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Viera
    uměle navozený spánek opravdu není NDE a Eben Alexnder ani nezažil NDE. Takže jej dávat do této souvislosti je poněkud zcestné, ne? A znovu máte problém - jak interpretovat funkčnost mozku během záměrně potlačené jeho aktivity? Lze veškeré prožitky brát jako objektivní? A lze je vůbec datovat do tohoto období?

    Ale chápu, že některým stačí víra.
    17.1. 22:05 qwerty
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Viera
    "Eben Alexnder ani nezažil NDE"

    Aha, jasný, jde vidět, že sis o něm nepřečetl nic :-)

    Všechny otázky, co máš, by jsi měl zodpovězené, kdyby sis o tom nejprve něco nastudoval, nejlépe přímo od něj.
    Max avatar 17.1. 20:55 Max | skóre: 72 | blog: Max_Devaine
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Viera
    Jasně, argument, že "já to vím nejlíp a halušky to fakt nejsou, protože si to tak myslím" je opravu super :D. A tím, že budeš šířit báchorky o tom, jak ateisti mluví o poznání Boha, tomu fakt nijak nepomůžeš. Má to evokovat nějakou větší sílu tvých argumentů, ale reálně je to hloupost.
    Hledači nadpřirozena v TV mají také vědecká udělátka a ještě to natáčejí na kameru. Oběma sortám doporučuji přestat s kokešem :)
    Zdar Max
    Měl jsem sen ... :(
    17.1. 22:02 qwerty
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Viera
    "já to vím nejlíp a halušky to fakt nejsou, protože si to tak myslím"

    Tohle tady ale tlačíš jenom ty. Jde vidět, že jsi vše zavrhnul, kategoricky popřel, jenom aby sis nepřipustil svůj omyl. Už dál argumentovat s tebou nehodlám, měj se hezky a užívej si své EV.
    Max avatar 17.1. 22:07 Max | skóre: 72 | blog: Max_Devaine
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Viera
    Povídat si o pohádkové bytosti, to nikdy nebudu brát vážně :D.
    Zdar Max
    Měl jsem sen ... :(
    18.1. 09:07 trekker.dk | skóre: 72
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Viera
    Děkujeme za ukázku toho, že nikdo nemá větší víru než hluboce věřící ateista.
    Quando omni flunkus moritati
    Max avatar 18.1. 10:19 Max | skóre: 72 | blog: Max_Devaine
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Viera
    Pravda :D. Věřím, že nevěřím :D.
    Zdar Max
    Měl jsem sen ... :(
    18.1. 11:52 ~
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Viera
    Ateiste jsou nejvesi pokrytci. Jakmile zaziji neco co rozhodi jejich (i)racionalni svet tak bez ostychu otoci kabat. To mas stejne jako vedci, co se neda zmerit jako by ani nebylo. A zitra se to zmeri a bez ostychu prepisou knizky a zahodi teorie. Wtf? Kdyz verim v ateizmus tak verim i kdyby mi Manitou dal do rukou DVD se scenou vzniku vesmiru? Ne?!
    Max avatar 18.1. 13:10 Max | skóre: 72 | blog: Max_Devaine
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Viera
    Osobně neznám nikoho, kdo by otočil, takže nemohu posoudit. Vesměs jen znám lidi, kteří otočili opačným směrem, většinou po nějaké kruté události (můžeme se samozřejmě bavit, jak moc reálně otočili, nebo se v nich probudila jen velká nenávist k víře, osobně si spíše myslím, že to byla ta nenávist a reálně v něco věřili dál).
    Zdar Max
    Měl jsem sen ... :(
    18.1. 20:57 qwerty
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Viera
    "A zitra se to zmeri a bez ostychu prepisou knizky a zahodi teorie"

    Řekl jsi to moc pěkně. Děje se to poměrně často.
    19.1. 18:57 kdosi
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Viera
    To si pleteš s náboženstvím, které vyžaduje, abys žil v bludu, i když všude kolem vidíš pravdu.

    Realista si dokáže přiznat, že se mýlil a přijmout skutečnost. Díky tomu například už blesky nepokládáme za Boží hněv a Boží trest, ale za výboj elektřiny a v pohodě je neutralizujeme kusem drátu zvaným hromosvod. Takže zase chudák Všemohoucí utřel.
    19.1. 20:48 Sang
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Viera
    Blbost. Doporucuji ti zazit zivot v nejake sekte. Vubec nebudes vnimat "pravdu" kolem, spise naopak, uvidis v jakem bludu zije vetsina - obzvast ateisti ci agnostici. Je to ale extrem. A Buh nestvoril extrem ale rovnovahu. Proto je blbost byti bigotem a blbost byti ateistou. Rovnovaha a harmonie je cesta.
    20.1. 01:01 karkar | skóre: 4
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Viera
    Bůh nestvořil nic, nebo alespoň ten "všemohoucí" co o ňom píšou v těch náboženských blábolech. Jsem však ochoten uznat, že je možné, že náš vesmír, potažmo nás, stvořila nějaká pandimenzionální entita jako určitý druh simulace, či experimentu. A je velmi pravděpodobné, že tato entita pokud existuje, rozhodně neočekává tak primitivní přístup, jako je nekriticá víra v ní a její schopnosti.
    20.1. 08:43 BioGaia
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Viera
    Zive pochazi jen ze ziveho. Neexistuje zadna vyjimka, resp. jsme na ni jeste neprisli. Zadny experiment typu "bombardujme akvarko se slanou vodou blesky" vznik zivota neprokazal. Je tudiz navysost racionalni predpokladat, ze zivot minimalne na Zemi pochazi ze ziveho.
    22.1. 10:28 karkar | skóre: 4
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Viera
    Blbost. To že žádný nablblý experiment se slanou vodou vznik života neprokázal, neznamená že nemůže vzniknout. Zatímco vaše hypotéza má dost zásadní trhlinu a to, že předpokládáte, že život tu byl vždycky. Což je nesmysl. Jelikož velký třesk apod. . A mimochodem, my už třeba dokážeme uměle vytvořit DNA, takže je jenom otázkou času kdy dokážeme vytvořit vlastní formy života podobné těm našim. Což teda by měl umět jen henten bůh, nebo ta vaše biogája.
    A moje hypotéza je to, že když život dokáže vytvořit vypelichaná opice za řekněme 2000 let učení na jedné planetě, proč by to náhoda nemohla dokázat taky, když má miliardy let a celý vesmír plný obskurních planetárních systémů.
    A mimochodem, podle mého názoru je předpoklad, že první život vniknul na naší planetě je poněkud troufalý, či spíše člověkostředný.
    Podle mě je daleko pravděpodobnější, že sem prapůvodní první životní forma přiletěla z nějaké jiné vesmírné zádele v kusu ledu. Zbytek dokonaly ty vaše blesky, záření z vesmíru a různé další stresující vlivy.
    22.1. 16:21 ~
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Viera
    Kdyz clovek stvori umely zivot (nebo inteligenci) tak to nijak neodporuje hypoteze "zive ze ziveho". Stvorila je totiz ziva bytost a to jestli delohou, zkumavkou nebo kremikem je jedno. Tahle hypoteza tedy predpoklada, ze i velky tresk ma na svedomi bytost (zivot).
    22.1. 16:50 karkar | skóre: 4
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Viera
    Chytni se za nos, kde vznikla ta tvoje bytost? A kde si vzal přesvědčení, že ta pandimenzionální bytost je živá?
    Jinak to odporuje tý tvojí teorii, protože člověk se vyvinul z neživého (velký třesk, různé planety, vznik prvního živého praorganismu, procesy radiace, atp atp atp, aaaaa opice aaaaa člověk) tudíž to popírá tu tvou tezi živé jen ze živého.
    22.1. 18:37 ~
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Viera
    Neodporuje. Veda totiz nikdy neprokazala, ze zivot na Zemi vznikl z neziveho. Je to jen teorie. Naproti tomu "zive ze ziveho" vychazi z praxe, protoze jiny zpusob neevidujeme.
    22.1. 22:16 karkar | skóre: 4
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Viera
    To nemyslíš vážně.To je jako když se koukáš na televizi a řikáš televize tu byla dycky, protožes nezažil že nebyla... Znova, kde teda vzniknul ten tvůj první život, ze kterýho vzniknul ten náš?
    26.1. 16:45 Nekompromisný
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Viera
    Viera-Adventisti siedmeho dna.Je to v skutočnosti klub milionárov.Som kecal s bezdomovcom,ktorý predával časopis Nota Bene v blízkosti božieho stánku Adventisti siedmeho dna.Toto mi o.i. povedal

    Predával som časopis pred baumaxom vedľa ktorého je cirkev adventisti siedmeho dna.Prišiel za mnou farár a hovoril-pozerám na vás ako tu stojíte za každého počasia,jedli ste dnes niečo,naschvál som povedal,že nie aby som zistil čo bude nasledovať.Farár ma pozval na faru do jedálne v ktorej boli na stolíku diaľkové ovládače,myslel som,že mi pustí neaké video o večnom živote.Ale nie,zobral ovládač a zo steny sa vysunul šuplík,ktorý sa spustil na podlahu s ktorého mi dal na tanier zeleninu od výmyslu sveta,potom vrátil šuplík a spustil iný s ktorého my dal pilinové bio pečivo bez chuti a vône.Som to jedol 15 minút a hovorím farárkovi-toto by som musel jesť 24/7 a aj tak by som bol hladný,ja som 14 hodín v mraze a potrebujem kaloricky výdatnú stravu.Farárko sa ma opýtal čo by som potreboval,hovorím dobrú obuv,zobral ovládač,namieril na stenu a spustil sa šuplík,vybral som si topánky,ktore stáli jeden pár 40 tisíc kč.Topánky som neskôr predal na burze.Farárko mi povedal,prídte medzi nás na posedenie kde budeme chváliť boha,každý niečo prinesie,niekto hus,niekto prasiatko.Šiel som do billy a kúpil som v zlave 3 pečivá a 100 gramov atrapy vysočina.Vojdem do božieho stánku a položil som do potravinového banku 3 pečíva a 100 gramov atrapy vysočina,všetci na mna pozerali ako na zjavenie ,pochopil som,že tam evidentne nezapadám a odišiel som.
    Ty si kecal akurát tak s fľaškou čuča, potom sa ti zjavujú rôzne podivné historky...
    Je zvláštní, že právě mezi členy spolku Sisifos jsou věřící lidé. Např. dr. Grygar.

    Maxi, nestojí to alespoň za zvážení, než všechno šmahem "zmaterializuješ"?
    Max avatar 19.1. 08:20 Max | skóre: 72 | blog: Max_Devaine
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Viera
    A kde jsi přišel k tomu, že jsem nic nezvažoval? Tento názor jsem si opravdu neudělal od klávesnice.
    To, že nějaký věděc věří na Boha, na tom není nic zvláštního, obzvláště, když věřící jsou skoro všichni. Je ale smutné, když takový vědec pak upřednostňuje víru před vědou a snaží se popřít, co sám vyzkoumal, protože to nekoleruje s jeho vírou.
    Zdar Max
    Měl jsem sen ... :(
    18.1. 19:37 TechnikTom
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Viera
    A víte o tom, že ta vaše "out-of-body experience" se docela seriózně vědecky zkoumala a ... NIC ?

    Na oper. sále, kde pacienti podobné stavy často popisovali, umístili na vyvýšené police různé obrazce, které pacient vznášející se nad vlastním tělem a popisující jak viděli lékaře oživovat jeho tělo, museli vidět a ???

    Nikdo NIC neviděl.

    Prostě mozek si to v krizové situaci vymyslel.

    A jelikož mozky fungují tak nějak stejně, jsou logicky prožitky těch lidí podobného stylu....

    18.1. 20:26 qwerty
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Viera
    A nebylo to náhodou pro to, že prostě člověk na tom operačním sále "nezemřel"? :)

    Zajímal by mě taky určitě zdroj tvého tvrzení. Rád si rozšířím obzory.

    Ano, souhlasím, mozky fungují nějak stejně. Nejde mi do hlavy, jakto že lidé rozdílných kultur, rozdílných náboženství, ateisté, agnostici apod. popisují stejné zážitky, které jsem popsal nahoře, přičemž jejich očekávání v životě o smrti jsou buď žádná nebo mezi sebou úplně odlišná.

    Opět namísto diskusí zde doporučuju, pro vlastní obohacení, tuto problematiku studovat. Testimonií je opravdu spousta. Ale jak už jsem tvrdil, nečekám, že se do toho místní odmítači pustí. Mě to opravdu nevadí. Kdo chce psa bít, hůl si vždy najde.
    26.1. 16:52 Nekompromisný
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Viera
    Konala sa seansa a na záver sa spýtal vymývač mozgov-Nastala u niektorého z vás zmena?

    Ano,u mna-Niekto mi ukradol penaženku...
    30.1. 17:30 jojo2
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Viera
    Kazdy sa to dozvie uz coskoro t.j. po smrti. Tazko je logicky pochopit onen svet, ked tam chyba min. jeden rozmer.

    Len taka poznamka:

    Pre ateistov. Ak neexistuje ziadny Boh, tak je to v pohode, neboztika pochovaju spalia atd ... Ak Boh existuje, tak niektori mozu mat velky problem, ale potom uz moze byt neskoro.
    30.1. 19:08 petr_p | skóre: 59 | blog: pb
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Viera
    Ano, například víru v jiného boha, než který to má pod palcem.
    30.1. 23:08 jojo2
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Viera
    Boh je len jeden iny boh nie je. Kazdy pricetny clovek, dokonca aj primitiv vie rozoznat dobro od zla. Dnes sa to ale vsetko odvraca a beznou zalezitostou je, ze vela ludi si nepripusta, ze robia zlo a tvrdia, ze toto co robia oni je dobro. Aj moslim, ked zabije krestana, tak spravil dobry skutol, podla ich zakonov.

    Ako jeden najznamejsi politik na slovensku sa stale ohana vetou, ze ak mam iny nazor ako ostatny tak uz som zly. Lenze jeho nazory su podobne tym, ze podme to urobit takto: zabijeme par ludi, ktori nam prekazaju, potom nas odsudia, ale kedze budeme mat kamarata prezidenta a on nam da amnestiu.

    Bozie mlyny melu pomaly, ale isto a na kazdeho jednou dojde. Kazdy ma slobodnu volu a vie co ma robit.
    17.1. 20:47 Chulda
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Viera
    Faktem je, že mozek při nenormální situaci funguje jinak (např. halucinace při dehydrataci).

    Takže jak tedy víte, že popisovaný zážitek byl získán během NDE a nikoli před/po? A i kdyby to bylo během NDE, jak víte, že správně popisují, co nikdy před tím nezažili? Jak by člověk ze středověku popsal jízdu na horské dráze? Dokázal by přesně popsat, co viděl a zažil a přitom by použil správná slova? :D

    Takže jako koníček dobrý, ale to je asi tak všechno :)
    17.1. 22:07 qwerty
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Viera
    "Jak by člověk ze středověku popsal jízdu na horské dráze? Dokázal by přesně popsat, co viděl a zažil a přitom by použil správná slova?"

    Myslím, že sis rovnou odpověděl přímo i na svoji otázku :-) Měj se hezky.
    18.1. 15:05 karkar | skóre: 4
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Viera
    TVL náboženství je konstrukt k ovládání lidí. Od nepaměti. Primitivním kmenům pomáhalo udržovat pospolitost, v těžkých časech dovolilo házet průsery na neexitující entitu.
    Proto je lidská víra hluboce zakořeněná v lidském podvědomí a v podstatě se jedná až o pudovou záležitost. Proto valná většina lidí něčemu věří a proto je tak jednoduché náboženstvím lidi oblbnout.
    Bludy o kterých píšeš, přeludy, slyšiny, to všechno zná každej feťák. Zkus se jich zeptat. Podle toho co píšeš budou nejspíš tomu tvému bohu nejblíž...
    Za mě, nechť si každý věří čemu chce, od špagetového monstra po boha na obláčku, ale ať to nikomu necpe, nikoho s tím neobtěžuje a nepožaduje jakoukoliv nucenou toleranci jakýchkoliv náboženských projevů.
    A každý by se měl zamyslet a uvědomit si, že víra je naprosto niterním a individuálním procesem člověka, patří domu za zavřené dveře, stejně jako sex, a že žvástům veškerých náboženských autorit (tj vykladačům oněch náboženství) může bezmezně věřit jenom magor.
    Proto bych veškeré náboženské školy zrušil, hromadná náboženská setkání navštěvovat povolil až aspoň od 15 let a o náboženstvích učil na zš aby děcka viděla jaký bláboly kdekomu cpou do hlavy.
    howg
    18.1. 22:48 dice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Viera
    TVL tolik klise a nepodlozenych zvastu jsem neslysel ani v ateistickem krouzku za komancu. Za tohle se ti jiste vesmir odmeni a tvuj syn bude fararem :)
    Max avatar 18.1. 23:23 Max | skóre: 72 | blog: Max_Devaine
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Viera
    Za nás byl kroužek náboženství a za to, že jsem na něj nechtěl chodit, se mnou někteří věřící spolužáci nechtěli kamarádit. Postupem let z toho vyrostli, ale ta prvotní nalejvačka byla zajímavá.

    Jinak souhlas, s tím sexem to přehnal, zapomněl na swinggers a public sex.
    Zdar Max
    Měl jsem sen ... :(
    26.1. 17:12 Nekompromisný
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Viera
    V roku 1965 za komunistov sa v základných školách vyučoval predmet Náboženstvo.Otec na to spomína-kazateľ nám do detských hláv tlačil také drísty,že som to nevydržal a povedal som farárovi prečo má na fare hromozvod ked ho chráni boh a povedal som mu,že ja potrebujem do života zmysluplné rady a nie streštené sprostosti,farár si ma zavolal do kabinetu a treskol mi pár zauch.Doma som povedal čo sa stalo a otec išiel za katechétom a hovorí mu biblické oko za oko-zub za zub ,dal mu pár zauch a bolo vybavené.
    19.1. 14:06 karkar | skóre: 4
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Viera
    Hele jako mě je jedno, že třeba věříš že nějakej týpek změnil vodu ve víno, já tomu nevěřím, protože to není možné. Mě je jedno že věříš tomu, že někdo může vrazit hůl do vody a voda se rozestoupí, já tomu nevěřím, protože to není možné. Stejně je mi jedno, že někdo věří, že když někdy pije alkohol přes den, že ho za to někdo imaginární potrestá. Nebo že když zašlápne brouka, někdy v budoucnu z něj bude taky brouk. Nebo že nemůžu žrát krávy, nebo prasata protože bůh... Tohle jsou příklady toho jak je jakékoliv náboženství naprosto iracionální.
    Když bych ti já říkal, že umím proměnit vodu na víno, že když vrazim hůl do rybníka tak ho přejdu sucho nohou a že nesmíš žrát prase jinak ti namlátim, tak bys mě poslal přinejlepším do bohnic. Protože jako racionální člověk víš, že to není možné, případně že nemám na to právo ti něco rozkazovat.
    Ale věřící lidé věří, že to možné je. To je jejich věc. Ale ať si tomu věří doma, a netahají to na veřejnost. A zejména, ať tím nepletou hlavu dětem.
    Ta paralela s tím sexem je podle mě velmi dobrá, protože asi každý má v sexu určité, velmi niterní preference, a téměř nikdo (nebo korektně řečeno většina) se těmi preferencemi nechlubí na veřejnosti. A podle mě by to tak mělo být i s tou vírou. Každý nechť si prožívá, oslavuje svou víru tak jak uzná za vhodné, ale za svými zavřenými dveřmi, protože pak neotravuje svou vírou ostatním lidem, s jejich vírou, život.
    23.1. 09:22 trekker.dk | skóre: 72
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Viera
    Další hluboce věřící a zapálený ateista :-)
    někdo může vrazit hůl do vody a voda se rozestoupí, já tomu nevěřím, protože to není možné.

    Nejhorší pro ateistu je, když se pak zjistí, že to možné bylo. Což se u tohoto případu zjistilo.
    Quando omni flunkus moritati
    23.1. 12:58 karkar | skóre: 4
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Viera
    Já tvrdím, že většina lidí potřebuje něčemu věřit, mě nevyjímaje, ale nebudu věřit bludům a nenechám si vymejvat hlavu debilama. A nebudu hlavně šířit nic dál a otravovat ostatním lidem život bludama.
    Jo, s tou holí to je pravda jo? tak na co potřebujeme mosty a podmořský tunely tvl. Stačí zapichnout hůl a mužem jezdit ne?
    Jo jasný,zjistilo se to zase z jinech bludnejch knížek tvl.
    To rovnou můžeš věřit na svatou mařenku a jeníčka, slavit den perníku a pečení čarodějnic. Perníkový chrámy a pojídání svatého perníčku, uctívání svaté lopaty. To je ekvivalent většiny náboženství. Na úplně stejném základě.
    24.1. 23:22 trekker.dk | skóre: 72
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Viera
    A nebudu hlavně šířit nic dál a otravovat ostatním lidem život...
    Což ovšem přesně děláte svým svatým bojem za svou víru. Jaká ironie, že?

    S tou holí zkuste jít a hledat...
    Quando omni flunkus moritati
    25.1. 10:07 karkar | skóre: 4
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Viera
    No tak to si vyprošuji, já nikoho, na rozdíl od jiných, nenutím něčemu nebo ničemu věřit. Já pouze sděluji svůj názor. To je dost podstatný rozdíl.
    Co se týče tý hole, tak nic hledat nebudu, je to nemožné. Jestli si to někdo dobrovolně nechá nalejt do hlavy je jeho věc, ale podle mě, kdo tomu dobrovolně věří, je momentálně zaostalej - opět můj názor.
    25.1. 10:27 trekker.dk | skóre: 72
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Viera
    Tak pevná je vaše víra, že když se objeví důkazy svědčící o něčem, co je v ní v rozporu, tak je to šmahem nemožné. Vy hluboce věřící ateisté jste nekonečným zdrojem zábavy.
    Quando omni flunkus moritati
    25.1. 17:07 karkar | skóre: 4
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Viera
    Žádné důkazy podle mě neexistují. Pokud o nich víte, pošlete odkaz ať se můžeme zasmát tomu, co si představujete jako důkazy vražení hole do vody a následného přechodu původně zatopené oblasti suchou nohou.
    26.1. 01:03 trekker.dk | skóre: 72
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Viera
    Žádné důkazy podle mě neexistují.
    Samozřejmě, jsou totiž v rozporu s vaší vírou a uznat jejich existenci by byla hereze...
    Quando omni flunkus moritati
    26.1. 01:24 karkar | skóre: 4
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Viera
    Tak je sem postni. Jsem otevřený přijmout důkaz, který je v souladu se současnou vědou. Pokud nepostneš nic, jenom blábolíš. Jo dopředu říkám, že svědectví několika vymyšlených jedinců, několik set let po události jako důkaz neberu.
    26.1. 22:09 trekker.dk | skóre: 72
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Viera
    Vzhledem k tomu, že správný výsledek je první odkaz v Google, je zjevné, že ty důkazy vidět nechcete. Zbytek akorát mlžíte, abyste to nemusel přiznat.
    Quando omni flunkus moritati
    27.1. 10:24 petr_p | skóre: 59 | blog: pb
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Viera
    Tato síť je zablokována kvůli neadresným stížnostem na zneužití ohledně škodlivého chování. Tato stránka zkontroluje, zda požadavky odesílá skutečně člověk a ne robot přicházející z této sítě.

    Tolik Google. Nemáte po ruce jinou vědmu?

    1.2. 11:54 trekker.dk | skóre: 72
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Viera
    Duckduckgo. Taky první výsledek.
    Quando omni flunkus moritati
    2.2. 11:12 karkar | skóre: 4
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Viera
    Neexistuje žádný důkaz ani článek co vědecky popisuje, že hůl rozestoupí vodu. To že někdo máchne holí a otevřou se dveře jsem ti popsal výše. Doplním k tomu, abys to pochopil, jelikož jsi evidentně mdlého rozumu, že ta hůl u těch dveří toho supermarketu s tím otevřením nesouvisí, tudíž ani mojžíšova hůl ani bůh ani víra nesouvisí s rozestoupením vod. Proto to není žádný vědecký důkaz, že víra, hůl nebo bůh způsobil skrze člověka nějaký úkaz. A pokud tomu věříš, tak jseš debil.
    29.1. 12:03 karkar | skóre: 4
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Viera
    Tvl tak to sem dej, můj gůgl mi nechce dát žádný smysluplný odkaz. Nic co by ani trochu naznačovalo, že jakákoliv hůl někde rozestoupí moře. To je to co je ten blábol. Chápeš?
    Já nijak nezpochybňuju, že se někde něco stalo, ale že ty náboženský texty a potažmo náboženství jsou snůška sraček.
    jinak kámo, jseš asi taky svatý muž, prorok, protože když jdeš do supermárketu, tak se před tebou dveře samy otevřou... To je přece úplně to samý co se praví v těch tvejch knihách. Přihoď k tomu nějakou berli a že u toho myslíš na boha, sepiš to a můžeš začít shánět ovečky.
    Evangelium podle trekkera.DK:
    A on přišel, s vírou v duši, pozvedl hůl a dvéře se rozsestoupily a on a jeho následovníci mohli vstoupit do chrámu páně...
    1.2. 11:56 trekker.dk | skóre: 72
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Viera
    Teď se ale, soudruhu, odchylujete od svého předchozího tvrzení v #66, které znělo malinko jinak, že?
    Quando omni flunkus moritati
    2.2. 11:06 karkar | skóre: 4
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Viera
    Nadávej si sám sobě blbečku. Překrucuješ a žádný důkaz si sem nepostnul. Nemá cenu se s tebou zahazovat, protože jseš tak polointeligentní, že věříš že hůl dokáže rozestopupit vodu. Tomu věří pouze mentálně zaostalí jedinci.
    7.2. 00:44 trekker.dk | skóre: 72
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Viera
    Nevidím, soudruhu, kde bych vám nadával, vcelku ze zásady komunikuji stejným stylem, jakým je komunikováno se mnou. Měníte svá tvrzení a děláte, jako by si toho nikdo neměl všimnout. A jako třešničku na dortu jiným vkládáte do úst něco, co neřekli. Z dosavadní diskuze vyplývá, že není možné, abyste se vy s někým zahazoval.
    Quando omni flunkus moritati
    7.2. 10:31 karkar | skóre: 4
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Viera
    No, ten link na tvůj věděcký důkaz tý hole si taky neposlal.
    Já nic neměním, tvrdím od začátku, že hůl nedokáže nijak rozestoupit vodu, na to ty tvrdíš, že to je vědecky dokázané. A zopakuji, link na ten vědecký důkaz, že hůl rozestoupí vodu, NIKDE od tebe není.
    Od devadesátých let je soudruh nadávka. Takže osobní invektivy do komunikace vložil jako první ty. Víc už nemá cenu se k ničemu vyjadřovat, protože s mentálně zaostalým jedincem nejde rozebírat témata na která nemá kapacitu.
    13.2. 21:52 trekker.dk | skóre: 72
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Viera
    Od začátku jste, soudruhu, tvrdil něco malinko jiného, akorát tam se v rozporu s vaší vírou prokázal opak, tak jste holt musel trošku upravovat a tvářit se, že po té úpravě tvrdíte to samé. Nu, neprošlo to. Doufejme, že u vašich souvěrců nebudete mít nějaké potíže, že jste zkomolil tezi své víry. No a kdyby ano, zkuste se porozhlédnout kolem a začít věřit v něco jiného - jinde vám prominou leccos.

    Jestli vám nějaké oslovení přijde jako nadávka, tak proč se od začátku chováte jako ti, kteří se tak oslovovali? Buďte konzistentní. Dávám vám nicméně zapravdu, že s mentálně zaostalým jedincem nejde některá témata rozebírat, i přesto jsem to s vámi zkusil.
    Quando omni flunkus moritati
    22.2. 12:30 karkar | skóre: 4
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Viera
    jasný bobe, věříš bludům a myslíš si jak seš chytrej. no ale seš fakt dobrej manipulátor a psychopat. lituju lidi co s tebou příjdou do kontaktu.
    22.2. 17:53 trekker.dk | skóre: 72
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Viera
    Nikoliv soudruhu, bludům opravdu nevěřím, to pouze vy jste něco přeformuloval, nechcete to přiznat a jste naštvaný, že vám to neprošlo bez povšimnutí. Máte vztek sám na sebe a zkoušíte ho přehodit na ostatní; děláte to, za co o kousek vedle v diskuzi kritizujete jiné. Na to ostatní hodnocení nemáte ani nejmenší náznak kvalifikace.
    Quando omni flunkus moritati
    26.2. 01:02 karkar | skóre: 4
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Viera
    :) Co jako prošlo bez povšimnutí? Meleš nesmysle. Nedodal jsi jediný důkaz a teď plácáš blbosti. Hodit neco na ostatní? Jako co a proč? A bludům věříš, protože obhajuješ největší vrahy v dějinách lidstva, a tak jsi lidský odpad, nic víc.
    jo tu patičku bych být tebou smazal, každý kdo trochu umí latinsky ví, že tohle může napsal akorát tak debil. I když na slaboduché jedince to může působit, jako že seš nějakej myslitel... Takže chápu, že se chceš před svýma ukázat...
    28.2. 09:00 trekker.dk | skóre: 72
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Viera
    Neprošlo bez povšimnutí, soudruhu, čtěte pečlivěji. Neprošlo bez povšimnutí, že jste tady zkusil změnit své tvrzení a vydávat ho za to původní. K tomu ostatnímu byste nějaký podklad měl dodat vy, jinak je to nepodložený výpad... I když co já vím, třeba jsou nepodložené výpady pro vás hluboce věřící ateisty nějakým obřadem...
    Quando omni flunkus moritati
    28.2. 10:08 karkar | skóre: 4
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Viera
    Unikátní demagogie, jaký otočený tvrzení? Blábolíš. Dodej vědecký důkaz, že hůl dokáže rozestoupit moře. To je celý. Nic nemáš, nic si sem nepostnul, proto meleš takový nesmysly.
    29.2. 23:41 trekker.dk | skóre: 72
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Viera
    A teď zase, soudruhu, píšete něco o otočeném tvrzení, což jsem také nepsal. Kličkujete, protože vám nic jiného nezbývá... Co mám, to jsem vám již napsal, že lze snadno dohledat - vaše víra vám ovšem takové hledání zakazuje a vy si to nechcete přiznat.
    Quando omni flunkus moritati
    11.3. 00:58 karkar | skóre: 4
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Viera
    Meleš blbosti odpade.
    12.3. 00:17 trekker.dk | skóre: 72
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Viera
    Nikoliv, soudruhu - všechno, co jsem napsal, je v reakci na to, co jste zde sdělil vy. Sdělil a pak nenápadně zkoušel pozměnit.
    Quando omni flunkus moritati
    12.3. 08:37 karkar | skóre: 4
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Viera
    Opakuji blábolíš, ty slaboduchý dezolátní odpade.
    12.3. 11:55 ~
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Viera
    Pánové je to trochu nuda, můžete, prosím, někdo shrnou, o co jde pro nás, kteří jsme zas tak nedávali pozor?

    Díky :)
    13.3. 17:13 karkar | skóre: 4
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Viera
    Já tvrdím, že náboženství vykládá bludy a trekker tvrdí, že některé zázraky jsou vědecky doložené (a tedy že to asi bludy nejsou) - například přechod židů přes rozestoupené moře.
    K tomu tvrdí, že si to můžu najít, já nicméně nic co by třeba ten konkrétní zázrak vědecky dokazovalo najít nemůžu. Proto jsem ho žádal o poslání odkazu kde to je, ale on od té chvíle tvrdí, že jsem změnil názor a samozřejmě nic neposlal.
    14.3. 10:06 ~
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Viera
    Díky, ten důkaz mě taky zajímá.
    14.3. 11:22 trekker.dk | skóre: 72
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Viera
    Možná jste se učil od nějakého Goebbelse, soudruhu, nicméně stonásobným opakováním lži z ní pravdu neuděláte. A co jste jednou napsal, to také nezměníte.

    Styl vaší komunikace pak s dovolením budu brát jako názornou ukázku podporující vaše tvrzení o lidech tak nějak plných nenávisti. I když teda doplním, že se to týká spíše lidí vašeho vyznání než jiných.
    Quando omni flunkus moritati
    14.3. 15:55 karkar | skóre: 4
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Viera
    Pošli odkaz na vědecký důkaz a nemel nesmysle.
    15.3. 22:26 trekker.dk | skóre: 72
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Viera
    Dobrá, soudruhu, pište si: w, w, w, tečka, g, o, o, g, l, e, tečka, c, o, m.

    O co, že to pořád bude první výsledek.
    Quando omni flunkus moritati
    17.3. 23:33 karkar | skóre: 4
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Viera
    Meleš opět blbosti. Google není žádný odkaz na vědecky potvrzený zázrak. Pošli skutečný odkaz, ať se vidí.
    19.3. 08:42 trekker.dk | skóre: 72
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Viera
    Nikoliv, soudruhu, snažím se vám pouze opět naznačit, že pokud budete chtít hledat, naleznete. Jenže, jak již bylo řešeno dříve, vy nalézt nechcete.
    Quando omni flunkus moritati
    20.3. 10:19 karkar | skóre: 4
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Viera
    Podívej soudruhu, dodej odkaz a nevnucuj ostatním lidem svoje smyšlenky. Nebudu hledat co si ve svojí pomatené hlavě představuješ, chápeš? Buď pošleš odkaz, nebo seš krom pedofilomilce a lidského odpadu velebícího největší vrahy lidstva i lhář a dezolát.
    23.3. 13:08 trekker.dk | skóre: 72
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Viera
    Ale no tak, soudruhu, já se narozdíl od vás nevyjadřuji způsobem, který by ospravedlnil takové titulování. Odkaz jsem vám dodal, nechtěl jste jej přijmout, s tím opravdu nic udělat nemohu. Ty ostatní narážky tedy budu i nadále víceméně ignorovat jako nesmyslné, plně chápu, že jste verbálně agresivní, protože si někdo dovolil nesouhlasit s vaší vírou. Zmíním pouze to, že i když budete lhát lépe než ten známý pan Goebbles, největší vrazi lidstva spolehlivě a s velkým náskokem jdou za vámi hluboce věřícími ateisty.
    Quando omni flunkus moritati
    xxxs avatar 23.3. 14:39 xxxs | skóre: 25 | blog: vetvicky
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Viera
    tu sa diskutuje o tom, ci presli po plytcine vytvorenou niecim prirodzenym, alebo ci mojzis svojou palicou rozdelil more?
    25.3. 09:35 ~
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Viera
    Ta diskuze je o srážce dvou arogantních jedniců, kteří oba diskutují stylem "já mám pravdu a jestli se mnou někdo nesouhlasí, tak je to jeho problém". Jinak mám pocit, že oba viděli věřící lidi tak nanejvýš v televizi.

    Mimochodem dá se opravdu celkem triviálně dohledat článek o vědecké studii, která říká, že ten biblický příběh se může alespoň zčásti (zrovna té hůře uvěřitelné) zakládat na pravdě. Ovšem jestli to považovat za "vědecký důkaz zázraku", nevím. Ostatně, pokud ano, nebyl by to už zázrak, ne?
    25.3. 14:32 karkar | skóre: 4
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Viera
    Ano o tom to celé je. Já žádný vědecký článek co tvrdí že bůh zařídil rozestoupení vod kvůli holi mojžíše nikde nenašel. Co jsem našel tak bylo o tom, že někdo přišel k pobřeží, kde snad byla mělčina nebo odliv a k tomu foukal vítr a on moh' přejít. Za mě souhra náhod, kterou (pokud se vůbec stala) zneužila církev k oblbování lidí.
    Stejný případ jako když příjdu na podzim k rybníku, mávnu mobilem a přejdu lehce zabahněnou nohou.... Páč ten je zrovna vypuštěnej kvůli výlovu... Úplně stejná situace, moh bych prohlásit, že mě bůh posvětil mobil a v rybníku nebyla voda já pak přešel rybník bahnitou nohou... Stejný sračky a podvody jako všechno ostatní co církev předkládá jako zázraky, kterými následně potvrzují existenci boha.
    25.3. 15:13 ~
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Viera
    Což mě právě přivádí k myšlence, že tvoje zkušenost s věřícími je velmi omezená. Napadá mě k tomu jeden vtip:
    K jedné moravské vísce se blíží povodeň. Kněz v kostele klečí před oltářem a usilovně se modlí. Najednou tam vtrhnou hasiči: "Otče, musíte s námi, blíží se voda."
    "Ne, ne, já se tu modlím k Bohu a on mě zachrání."
    Voda začíná stoupat, knězi dosahuje pod bradu a v tom přijedou další hasiči na člunu: "Otče, doopravdy musíte s námi, jinak se utopíte!"
    "Ne, ne, já se tu modlím k Bohu a on mě zachrání."
    Voda stoupá dál, kněz se utopí a přijde do nebe:"Panebože, to nemyslíš vážně, já Ti celý život sloužím, modlím se k Tobě a Ty mě necháš utopit !?!"
    "Co blázníš," říká Bůh, "já ti tam přeci 2x poslal hasiče!!!" 
    
    Okopírováno odtud.

    Jo a netvrdím, že tvůj pohled na věč je špatně, jen jen omezený :) Jo a taky by se samozřejmě dalo říct, že jde o snahu racionalizovat něco, co je ze své podstaty neracionální :)
    25.3. 16:22 karkar | skóre: 4
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Viera
    Hele, já vůbec nemám problém s tím, že někdo věří v boha. Ani nemůžu dokázat, že bůh není. Jen jsem dospěl k názoru, že to jak církve prezentují boha, co mu všechno připisují jsou naprosté sračky co akorát pletou lidem hlavu a nutějí je věřit, že nějakou naprosto racionální událost způsobilo něco naprosto iracionálního a pokud nebudou dělat to co jim ta církev předkládá aby dělali, tak že se něco iracionálního stane jim, protože ono iracionální je sleduje.
    Církve, bez rozdílu, lžou, aby dostaly pod kontrolu co nejvíc lidí a pak tu masu lidí zneužívají pro své účely.
    Ten omezený pohled je totiž pohled těch zmanipulovaných věřících, co nechápou, že víra v boha není to že budu na sobě mít pytel, nebo budu žrát jednou ročně sušenky, nebo že nebudu žrát krávy, případně že musim pětkrát deně mlátit hlavou do země.
    Víra totiž a je to obecná věc, s bohem tak úplně nesouvisí. To čemu se říká bůh, je jenom zástupná entita ke které se víra člověka upíná ať už vědomě, nebo podvědomě. Místo boha to klidně může být cokoliv jiného (člověk, celebrita, peníze, špagetové monstrum, mrtvý jezevčík, jedi, mikymaus, atp.) a bude to plnit stejný účel - tzn. (ve zkratce) uklidní mysl a podvědomí člověka, že to co se mu děje, nemusí mít příčinu v něm samém.
    Od nastavovování pravidel a hodnotového žebříčku tu máme školy a zákony. Církve momentálně do moderního pojetí vnímání člověka se všemi jeho právy a povinnostmi, hází středověký vidle a lidstvo které je potřeba sjednotit brutálně rozdělují na ty co věří v tu konkrétní víru a ty ostatní, vytvářejí privileované, nebo měněcenné skupiny včetně jiných pravidel pro muže a ženy a zneužívají svých vlivů k často brutáním činům proti ostatním lidem.
    Na základě tohoto poznání, jsem dospěl k názoru, že v moderní lidské společnosti církve nemají co dělat a jako relikt středověku bychom se k nim měli chovat, a tedy je postavit na úroveň zájmových spolků historického šermu a stejně takový si zaslouží respekt i třeba podporu státu.
    26.3. 16:11 ~
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Viera
    Netvrdím, že nemáš pravdu, nebo, že s tebou nesouhlasím, ale jen opět dokazuješ, že tvoje zkušenost s věřícími a církvemi je minimální.
    26.3. 23:01 karkar | skóre: 4
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Viera
    proč si to myslíš?
    27.3. 09:54 ~
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Viera
    Protože to, co popisuješ, je jen podmnožina věřících a církví a jejich chování. Ano uznávám, že velká a výrazná. Realita je ale mnohem pestřejší.
    27.3. 14:11 karkar | skóre: 4
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Viera
    Nemyslím si. Mám v rodině věřící a i kolegové v práci co jsou kolem mě mají svou víru a všichni bez rozdílu se chovají iracionálně - například musí navštěvovat nedělní bohoslužbu - a tomu podřizují svůj program, nebo na služebce jako první hledají kostel kam by mohli evelntuelně, nebo si nevemou dort který jim podáváš na talířku levou rukou, nebo zásadně nejedí hovězí.
    Všichni, co jsou ovlivněni církví, se chovají kvůli svému náboženství iracionálně. Jako vegan taky nežere maso, ale má k tomu určitý důvod, ale nejíst prase nebo krávu že jsou nečistý nebo svatý je fakt na palici. A takhle se chová převážná většina...
    Podle mého názoru je na planetě jen velmi malá skupina věřících co se dokážou nad náboženská pravidla své víry povznést a berou víru jako víru a ne jako dogma přes co nejede vlak.
    A podle toho jak si myslíš že já mám malé zkušenosti, tak já si myslím, že ty si věřící lid obecně představuješ na základě zkušeností u nás v čr.
    27.3. 16:08 ~
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Viera
    A podle toho jak si myslíš že já mám malé zkušenosti, tak já si myslím, že ty si věřící lid obecně představuješ na základě zkušeností u nás v čr.
    Jo, to máš pravdu, zato poměrně rozsáhlých. Nemyslím si ale, že jinde ve světě to bude nějak zásadně odlišné. Nejvíc jsou vidět ti nejvíc fanatičtí. Jinak taky můžeš znát roky člověka a netušit, že je věřící. Taky může být těžké odlišit náboženská pravidla od místních zvyků.

    Když se člověk cítí lépe po tom, co každou neděli ráno zajde do kostela, je to pořád iracionální?

    Co je to vlastně racionální chování?
    27.3. 17:23 karkar | skóre: 4
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Viera
    Myslel jsem si to. K tvojí otázce, podle mého názoru to že člověk má nutkání navštívit kostel jenom potvrzuje mou teorii o pudové podstatě víry a jejím zneužití církvemi. Protože to je něco jako droga co uspokojí podvědomě vyvolaný pocit nutnosti, nutkání - nenavštívíš kostel/mešitu/synagogu/svatyni = nebudeš se chovat jako správný xxxx = postihne tě neštěstí, xxx od tebe odvrátí tvář a podobný žvásty. Ti lidé tam jdou, protože tomu věří, věří že tam jsou blíž k tomu svému bohu a věří tomu protože jim to každou neděli/pátek/sobotu/blabla nějaký ještě více vymytý autoritář opakuje. jsou tam spolu, nejsou tam sami a to je ještě více utvrzuje v tom, že dělají správnou věc
    Uvědom si, že církve svoje techniky manipulace cizelují tisíce let a to o čem si myslíš, že je neškodné povídání a příběhy pro dokreslení té čisté ale mocné atmosféry kostela jsou techniky dokonalého vymývání mozku a davové sugesce. Částečně nechávají působit tvoji fantazii, a do toho vtloukají pravidla, abys nezapomněl kdo jsou naši a kdo cizí a nezapomněl, že pokud nebudeš následovat nemáš šanci a ten tvůj xxx tě zatratí, půjdeš do pekla, staneš se mravencem atd.
    Zkus si odmyslet ticíce let příběhu křesťanství a zkus si namísto boha, ježíše a dalších postav dosadit něco co má momentálně podobnou pozitivní konotaci - třeba green deal, záchrana planety apod. Co by sis myslel o lidech co každou neděli chodí do chrámu zeleně, kde je vyškolený ekologista utvrzuje v tom jak je správné recyklovat, jak je dobré čistit přírodu a jak díky tomu budou přijati do posmrtného zeleného údolí a tam budou díky svému praktikování zeleného údělu dostávat čistého mléka a medu co jen hrdlo ráčí.
    Kde společně přijímají děti a mladé lidi, pojídají obřadně oplatek z ovsa a popíjejí šťávu z ekologicky pěstovaných bříz a na důkaz přijetí do společenství se pokrápí několikrát recyklovanou vodou?
    Za mě by to byla banda pošuků. Ale přesně tohle, jenom poněkud delší dobu, a sofistikovaněji, dělají ty církve. Jedna jako druhá. Prostě rituály, vymývání mozků a vtloukání pravidel a kdo je náš a kdo je cizí. A pokud v tom jseš od dětství, nepoznáš že to jsou jenom žvásty a bludy... Pořád si myslíš, že když tomu věří tolik lidí, že na tom něco musí být. Ale ve skutečnosti na tom není nic, všechno jsou to jenom lži, přetvářka, manipulace.
    28.3. 09:50 ~
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Viera
    Opavdu si myslíš, že lidi chodí do kostela především proto, že se bojí, že je stihne neštěstí, a že to, co tam především slyší, je strašení? Jo, děje se to, ale opět to bývá mnohem pestřejší.

    Když z toho tvého příkladu vyhodím to posmrtné údolí, které do něj moc nepasuje a podezřele připomíná křesťaňství, které jsi mi dal za úkol zapomenout, tak mi z toho zbyde rituál. Těch má hodně lidí hodně, jen se zas tak často neorganizují. Ale většinou jejich jediný účel je, to, že se pak ty lidi, z nějakého iracionálního důvodu, cítí líp.
    28.3. 13:17 karkar | skóre: 4
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Viera
    Jak píšu, důvodem pro návštěvu kostela je: Protože to je něco jako droga co uspokojí podvědomě vyvolaný pocit nutnosti, nutkání To není jenom o strašení, ale pocit, že se mi uleví když navštívím kostel, anebo, bude mi hůř když kostel nenavštívím, může mít původ i v tom strašení.
    Ale obecně, náboženství a církve jsou založená nejen na strašení ale na celé škále záměrně vyvolaných pocitů, mnohdy protichůdných, které postupně zpracovávají podvědomí. Najdeš tam skoro cokoliv: strach, lásku, nenávist, sounáležitost, soucit... Prostě naprosto dokonale propracovaná metodika aby působila na téměř kohokoliv, muže ženy, děti.... Dalším aspektem jsou uměle vytvořené autority - prostě předhodí ti naprosto nesmyslné informace, ve kterých si každý může najít téměř co chce a zároveň ti dají vysvětlení skrze někoho kdo se tváří, že tomu rozumí... Tak samozřejmě že pak toho vykladatele považuješ za autoritu...
    Co se týče křesťanství, je třeba také založené na vyvolaném pocitu viny - někdo se kvůli tobě obětoval, tak se musíš chovat tak jak říkáme...
    Já bych tu otázku trochu otočil - proč těm věřícím záleží na tom jít do kostela? Proč v jejich víře vůbec kostel figuruje? Proč si nemůžou jen tak sednout v parku na lavičku, v lese pod strom, nebo co já vím chvíli posedět a přemítat na posteli? Proč je jim v tom kostele dobře?
    Protože to není iracionální důvod, ale naprosto skutečný pocit. Je to stejné jako když feťáka uspokojí dávka, kuřáka cígo, malé dítě cukr, korporátní lopatu kafe, hladového jídlo, žíznivého voda, atd. Je to cílevědomě vyvolaná závislot a návštěva kostela ji saturuje.
    28.3. 17:38 ~
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Viera
    Já bych tu otázku trochu otočil - proč těm věřícím záleží na tom jít do kostela? Proč v jejich víře vůbec kostel figuruje? Proč si nemůžou jen tak sednout v parku na lavičku, v lese pod strom, nebo co já vím chvíli posedět a přemítat na posteli? Proč je jim v tom kostele dobře?
    To je jednoduché - jsou tam obdobně smýšlející lidi. Stejný důvod jakj proč lidi radši sledují fotbal v hospodě s kamarádama, než sami doma v televizi. A IMHO asi jeden z hlavních hybatelů vzniku církví. Ten záměr ovládat vznikl až později. S cílem ovládat vznikly pravděpobně nějaké sekty, ale ty obvykle nemívají dlouhý život.
    Protože to není iracionální důvod, ale naprosto skutečný pocit. Je to stejné jako když feťáka uspokojí dávka, kuřáka cígo, malé dítě cukr, korporátní lopatu kafe, hladového jídlo, žíznivého voda, atd. Je to cílevědomě vyvolaná závislot a návštěva kostela ji saturuje.
    V tom se shodnem, až na tu cílevědomost.
    28.3. 22:40 karkar | skóre: 4
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Viera
    No ono je to těžké, potřeba sjednocovat, překonat těžké časy,potřeba hodit problémy na někoho imaginárního, nutnost rozlišení my - oni, (a podle mě i stejně tak nutnost ovládat) byla hlavní příčinou vzniku náboženství. Vlastně možná to způsobilo vývoj takového člověka který se sdružoval do tlup a dokázal zájem celku upřednostnit před svým. Kmeny které něco = náboženství sjednocovalo, měli podle mě větší šanci na přežití. Tím se podle mě vyprofiloval moderní člověk a jeho potřeba něčemu věřit.
    Církve to samozřejmě využily ke svému prospěchu, ještě nedávno to byly nejmocnější organizace na planetě s obrovským vlivem. A praktiky církví směrem k věřícím se od středověku zase až tak nezměnily. Jenom dnes většinou nemají přímý vliv na moc, pouze nepřímý skrze své více či méně zainteresované přívržence.
    A opravdu to náboženství a rituály církve jsou velmi cíleně propracované aby zasáhly co největší (celou) část populace.
    Tím že vás hodnostář manipuluje k pokoře, vysvětlí, že sucho anebo záplavy jsou boží zkouškou.... že nemáš peníze je vlastně správné, takže je můžeš dát vrchnosti atd atd atd... A k tomu zpověď, dokonalý nástroj, středověká NSA, kde každý pod zdánlivou anonymitou a předstíranou diskrétností na sebe vyblil všechno... Je to podle mě opravdu téměř dokonalé, hierarchická organizace, systém odměn, vlasní školy k vymývání svých "pracovníků", mafiánské praktiky, vydírání, ochrana před světským právem, to všechno jsou dnešní církve... Stačí sledovat kde a jak probíhají různé aféry, s kým je kdo vidět v médiích... K tomu samozřejmě přichází nové církve, které k nám přinášejí nový rozměr, extremismus, vymezování se naší středoevropské kultuře, podpora terorismu... To všechno je dnes u nás realitou.
    29.3. 15:32 karkar | skóre: 4
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Viera
    Tady je jasně vidět co mají věřící v hlavě díky zpracování církví A né nefandi si, když příjde na lámání chleba, ani křesťané nezůstanou pozadu... Bohužel islám je o 500 let zaostalejší než křesťanství, potřebuje ještě pár století, aby se vyprofiloval a svoji agresi zkrotil. Bohužel nedopustili jsme aby silnější a umírněnější verze islámu před nedávnem zvítězily, takže teď je na koni ta militantní agresivní část, která masivě posílila.
    5.4. 09:51 karkar | skóre: 4
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Viera
    A tady ještě jedno zmrdství vypláchlých věřících Návštěva kostela/mešity/synagogy za účelem vyplachování mozků náboženstvím, by měla být dovolena nejdříve od 15 let.
    26.3. 10:47 trekker.dk | skóre: 72
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Viera
    Což nás vrací k tomu, co jste tady napsal a co jste se poté nenápadně pokoušel změnit na něco jiného - a tvářit se přitom, že je to to samé.
    Quando omni flunkus moritati
    26.3. 10:44 trekker.dk | skóre: 72
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Viera
    Tak to je naprosto zásadní otázka ;-)
    Quando omni flunkus moritati
    25.3. 14:20 karkar | skóre: 4
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Viera
    Tak soudruzi se oslovují soudruhu, takže já to respektuju, protože jsi s tím začal ty, takže se snížím na tvou úroveň. To aby ses cítil komforněji jako mezi svými a nestyděl se řádně vyjádřit...
    Na tebe to oslovení sedí jak prdel na nočník, zrovna výše lžeš. Žádný odkaz jsi neposlal.
    Navíc bereš do huby i goebblese, takže krom milce pedofilníách kněží, obdivovatele největších vrahů lidstva a lháře, jseš navíc ještě kryptofašista. Takový exemplář se jen tak nevidí.
    26.3. 10:43 trekker.dk | skóre: 72
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Viera
    Rozdíl je v tom, soudruhu, že soudruzi se vyznačují i dalšími komunikačními znaky, se kterými jste tu začal vy. Takže vás musím opravit, na vaši úroveň jsem se snížil já. Stejně tak se tu lhaní dopouštíte výhradně vy, mezi jinými jste odkaz dostal několikrát. To, že jste pevně rozhodnut jej nevyužít, to je rozhodnutí pouze vaše.

    Poslední věta je moc pěkná manipulace a krásná ukázka logického klamu - já vím, že už jste zoufalý z toho, že vaše víra dostává jednu ránu za druhou, ale nečekal jste, doufám, že vám ten klam někdo vezme, že ne... Goebbles, jeden z největších vrahů lidstva, mimo jiné byl také bojovníkem proti náboženství, podobně jako vy. Neměl byste si být tak jistý, že tím exemplářem, co se jen tak nevidí, nejste vy.
    Quando omni flunkus moritati
    26.3. 14:32 karkar | skóre: 4
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Viera
    Soudruhu, lžeš jako když tiskne. Nic jsi neposlal. Žádný odkaz v diskuzi není, každý to vidí. Takže kdo tady lže? Odkaz se posílá pomocí html značky < a >, kdyby ti to náhodou nedocvaklo. Třeba takhle: Visit W3Schools.com! Zbytek jsou splácaniny co sis v hlavě domyslel. Kromě adorace církví jsi ty tady začal _osobně_ urážet a goebblese si taky vytáhl ty. Takže moje ohodnocení tvého a smýšlení je naprosto přiměřené a naprosto souhlasí s tvými výstupy.
    30.3. 21:53 trekker.dk | skóre: 72
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Viera
    Takže kdo tady lže?
    Vy, soudruhu, děkuji za optání.
    Kromě adorace církví jsi ty tady začal _osobně_ urážet

    Lžete ×2. Nejspíš součást víry vaší církve.
    a goebblese si taky vytáhl ty.
    Ano, když jsem si u vás povšiml chování, které se shodovalo s jeho, poukázal jsem na to.
    Quando omni flunkus moritati
    2.4. 00:11 karkar | skóre: 4
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Viera
    Lžeš tady jenom ty. Nic jsi neposlal. Žádný odkaz v diskuzi není. Pošli odkaz a nemel hovna mentále.
    3.4. 07:51 trekker.dk | skóre: 72
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Viera
    Odkaz v diskuzi je - to, že ho pro své náboženské přesvědčení odmítáte využít, to je problém pouze na vaší straně.
    Quando omni flunkus moritati
    3.4. 09:34 karkar | skóre: 4
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Viera
    Lžeš, jediné odkazy v diskuzi jsou o krávách, W3Schools a článek o pomatených muslimech co vyhrožujou smrtí někomu kdo zakázal ve škole nosit na hlavě hadr. Naprosto v souladu s tím co tvrdím. Věřící maj bohužel vypláchlou hlavu církvema a místo rozumu tam maj nalitý sračky jakože hadr na hlavě je něco svatýto tvl... Nebo že holí rozestoupíš vodu. Stejný nesmyslný bláboly.
    Na to w3chool by ses měl podívat, abys věděl jak vypadá odkaz. Pošli a nemel.
    Jo a to tvoje w w w t r e k k e r j e d x x x l t e č k a c o m neni odkaz, pokud si pod tím odkaz představuješ, měl bys navštívit specialistu, aby tě vrátil zase zpátky do reality...
    Stejně tak jako tvůj pesudolatinský podpis, taky o tobě lecos vypovídá. Hoď si to aspoň do toho googlu ať se neztrapňuješ.
    8.4. 08:45 trekker.dk | skóre: 72
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Viera
    Nelžu, soudruhu, odkazů je v diskuzi víc, ale vy jste vybíravý tak, abyste mohl nevidět to, co vidět nechcete. Ale velice pečlivě vidíte to, co vidět chcete, aby to souhlasilo s vaším pohledem na svět.
    Quando omni flunkus moritati
    8.4. 09:14 karkar | skóre: 4
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Viera
    Tys žádný odkaz na ten tvůj zázrak neposlal, takže lžeš ty a teď jen meleš hovna prolhanej dezoláte. Evidentně bys měl navštívit specialistu, realita ti uniká a opakuješ se.
    Glee avatar 13.4. 03:27 Glee | blog: Gleekoviny
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Viera
    The History of the World: Every Year, ffs, https://www.youtube.com/watch?v=-6Wu0Q7x5D0
    18.4. 10:36 trekker.dk | skóre: 72
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Viera
    Obávám se, soudruhu, že se opakujete také - rozhodně v tom, že odmítáte vidět odkaz, který jsem vám sem dal. A v tom, že lžete. A vlastně i v těch urážkách. Prostě jste hluboce věřící ateista, který obviňuje ostatní z nenávisti, kterou sám přímo srší.
    Quando omni flunkus moritati
    18.4. 12:49 karkar | skóre: 4
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Viera
    Soudruhu, měl bys navštívit psychiatra, zasekl se ti mozek (možná žádnej nemáš, to by lecos vysvětlilo). Blej si sem co chceš, ale tohle: w, w, w, tečka, g, o, o, g, l, e, tečka, c, o, m. neni odkaz. Takže lhář seš ty.
    Jo a máš pravdu v podstatě se dá říct, že nenávidím církve, protože to jedna velká banda zasranejch zmrdů co maj na rukách krev milionů zbytečně mrtvejch lidí.
    18.4. 21:45 trekker.dk | skóre: 72
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Viera
    Obávám se, soudruhu, že to jsou také věci, které nedokážete posoudit. Zvracet nebudu, děkuji za optání, ale odkaz jste dostal a že jste si sám vybral, že ho nechcete vidět, to je jen vaše volba. Pochopitelná, musel byste se vypořádat s fakty, které jsou v rozporu s vírou vaší církve. Vaší církve, která má na rukou krev miliard - když vy počítáte přinejmenším ve stonásobcích, tak já můžu také - lidí.
    Quando omni flunkus moritati
    19.4. 00:35 karkar | skóre: 4
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Viera
    Soudruhu lháři meleš hovna. Trekrdk lhář, dezolát a hovnomel. Žádnej odkaz si neposlal a nevěřících na planetě nebude ani miliarda. Navštiv psychiatra, on ti to vysvětlí...
    23.4. 15:52 trekker.dk | skóre: 72
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Viera
    Ani jedno, ani druhé, ani třetí. Zatím tady lžete pouze vy, soudruhu, když tedy náhodou nereagujete zcela mimo mísu ve snaze zakrýt, kolik lidí vaše církev zabila. A jenom takové pošťouchnutí, co se logiky týče - jestli máte nějaké zkušenosti s návštěvami psychiatra, tak to ještě neznamená, že je mají zapotřebí jiní.

    Quando omni flunkus moritati
    24.4. 12:17 karkar | skóre: 4
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Viera
    Ále, dezolátní soudruhu lháři, fakt navštiv specialistu, přeskakuje ti mozek do absurdna, meleš další hovna o církvích a odkaz na tvůj zázrak si neposlal. Ale určitě se koukni na ty moje odkazy, abys viděl co tvoji souvěrci páchají dnes a denně a měl představu s kým sdílíš mentální bublinu.
    23.4. 13:18 karkar | skóre: 4
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Viera
    tady máš další odkaz na ty tvoje náboženský zázraky: kukaj a přej si od ježíška mozek a kýbl na zvracení
    26.1. 17:27 Nekompromisný
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Viera
    Re:Hele jako mě je jedno, že třeba věříš že nějakej týpek změnil vodu ve víno, já tomu nevěřím, protože to není možné.

    Ked niekto dokáže urobiť z vína vodu prečo by to nemohlo byť naopak?

    Niekedy stačí pridať inú molekulu či atom aje s toho jadrová zbran.
    29.1. 12:16 karkar | skóre: 4
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Viera
    Pretože to možné není. Člověk působením své víry, ani mocí boha prostě vodu ve víno nezmění. konec zvonec. Působením víry maximálně posílíš svoje sebevědomí, odvahu a budeš třeba lépe snášet utrpení, budeš laskavější k ostatním, případně budeš snáze někoho pobíjet, ale vodu ve víno nikdy nikdo díky tomu nezmění.
    5.2. 09:22 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Viera

    Mýlíš se. Pochopitelně ne z objektivního hlediska, neboť voda zůstane vodou. Ale lidská psychika s ní dělá divy. Takže ze subjektivního hlediska to lze. A má k tomu i konkrétní příběh. Na kolejích jsem kdysi bydlel s klukem, který si v 18 odpálil játra chlastem – nalíval se peach vodkou, protože mu chutnala. Po protialkoholní léčbě tím pádem alkohol vůbec nesměl pít. A tak se scházel s jedním kámošem, kterého poznal na té léčbě, chlastali vodu a každý z nich si představoval, že je to ten druh chlastu na kterém ujížděl. A podle toho co mi říkal se u toho ztřískali pokaždé jak dobytci, přestože pili jenom vodu.

    5.2. 09:35 karkar | skóre: 4
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Viera
    Jiné než objektivní hledisko nemá smysl řešit. Voda zůstane vodou a všechno ostatní jsou bludy. To že psychika dělá divy je samozřejmě pravda, a právě toho ti náboženští hlasatelé bludů využívají. Pokroucenou psychiku vydávají za boží zázraky, lžou až se jim od huby práší a lidi jim to bohužel pořád žerou a žerou a pak jsou schopni třeba i vraždit. Proto by veškeré náboženství v masové podobě mělo být vymýceno a nahrazeno čistě soukromou vírou ke které si, každý kdo bude mít zájem, vyhledá potřebné informace.
    5.2. 14:12 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Viera
    „Mundus vult decipi, ergo decipiatur”, dokud budou lidé lidmi, budou něčemu věřit. Bez víry by nebylo nic. I taková banální činnost, jako nakupování v obchodě vyžaduje notnou dávku víry, že tě nikdo neokrade, že ti cestou nikdo nedá do držky, že tě nic nepřejede a že nákup ve zdraví doneseš domů.
    5.2. 17:02 karkar | skóre: 4
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Viera
    Jéžiši, dyť to sem sem dávno psal, víra je v podstatě pudová záležitost člověka, a proto valná většina lidí má potřebu víry = něčemu věřit. Ale neměli by věřit bludům co jim věšej na nos současná náboženství a církve.
    Když ti odmalička vtloukaj do hlavy stínat hlavy bezvěrcům a mlátit ženu když jde s odpadkama bez šátku anebo přijímat tělo páně a zpovídat se tak z tebe vyroste s největší pravděpodobností debil co věří bludům a jedná podle nich.
    Většina lidí na zeměkouli nemá dostatečnou inteligenci ani vzdělání aby to pochopili.
    A pleteš si víru a důvěru.
    5.2. 17:38 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Viera

    Nepletu. Neboť víra je totéž co důvěra. Rozdíl je pouze v tom komu, resp. čemu slepě věříš. Neboť důvěra není nic jiného než to, že zavřeš oči a doufáš, že tvá víra nebude zklamaná. Jedině nedůvěru nelze zklamat. Jenže, život plný nedůvěry je velice smutný a neradostný. Nejspíš proto se uchyluje tolik lidí k náboženství – je to víra v to, že je alespoň někdo, kdo s nima nevyjebe.

    A mimochodem, my dva nejsme ve při. Zkrátka, drtivá většina lidí není schopna unést vlastní zodpovědnost, proto věří ve všemohoucího, osud či náhodu co řídí jejich kroky. Ostatně, proč ne? Obávám se totiž, že pokud by si uvědomili svou beznaděj, že by mnohým luplo v hlavě jako Kozákovi.

    5.2. 21:37 karkar | skóre: 4
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Viera
    Jasný, chápu. Já bohužel vidím, jak je víra těch zoufalců zneužívána a to prostě není správné. Náboženství a církve jsou podle mě středověký (možní dokonce pravěký) přežitek. Moderní člověk by měl věřit a uznávat humanitu, lidskost, umět rozeznat dobro a zlo přirozeně a společně pracovat na ochraně planety a přežití lidstva, rozšiřování vědomostí a tak dále.... Zatímco se babráme nad tím že někdo je schopen vraždit protože někdo spálil podělanou knížku... Pak není divu, že se vzájemně státy provokují a následně vyvražďují...
    6.2. 21:15 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Viera

    Moderní člověk by měl věřit a uznávat humanitu, lidskost, umět rozeznat dobro a zlo přirozeně a společně pracovat na ochraně planety a přežití lidstva, rozšiřování vědomostí a tak dále....

    Víš jak se tomu říká? Utopie. Nic z toho co jsi vyjmenoval není lidem vlastní. Umět rozeznat co je dobré a zlé není vrozená vlastnost a smiř se s tím, že těch co to umí je málo. A přežití lidstva? K čemu to? Upřímně se zamysli: „Co pozitivního přináší do okolního světa člověk?” Podle mne, čím méně se lidé do toho serou, tím lepší je výsledek. Marně se neříká, že cesta do pekel, je dlážděna dobrými úmysly.

    7.2. 10:56 karkar | skóre: 4
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Viera
    Nene, tomu se říká výchova a vzdělání. V rodině by měli děti vést ke vzdělání, všude a bez rozdílu.
    A všude by měli uznávat chartu základních práv člověka a jako člověka považovat jakoukoliv lidskou bytost (protože v některých státech bohužel žena, nebo bezvěrec, či příslušník jiného národa nebo určité kasty není brán jako člověk), pak bychom se poměrně zásadně posunuli...
    Nepíšu vrozeně ale přirozeně - pokud je člověk vzdělaný, rozezná to zcela jistě.
    Jako chápu že nihilismus, člověk na co šáhne to podělá, pravda, ale kdyby se místo náboženských bludů učilo o přírodních vědách a místo armád a válek se ty peníze a zdroje věnovaly na výzkum a vývoj technologií ve všech směrech tak máme zvládnutou fúzi a jsme dávno na cestě k jiným planetám.
    Místo toho jsou tu lidé teď tak nějak plní nenávisti, i nenávistí k jinému názoru, což je dost deprimující. Od nenávisti je jen kousek ke vraždění a válkám.
    Bohužel nenávist (a strach) jsou jedny z nejjednodušeji vyvolatelných emocí, které dokážou lidi jednotit. A bohužel právě proto se toho kdekdo snaží využít k prosazení svých cílů. Mluvím obecně - zneužívá se toho na všech frontách a úrovních.
    Tohle poznání je součástí snad všech náboženství. Manipulace se strachem a nenávistí je základ na kterém staví - příkladem je peklo, boží hněv, zabíjení jinověrců, sodoma, potopa, karma atd..
    19.1. 14:11 karkar | skóre: 4
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Viera
    Jo a ještě musím dodat - víra a náboženství to jsou dvě naprosto odlišné věci. K tomu aby člověk měl víru, žádné náboženství nepotřebuje.
    20.1. 08:51 Rebe
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Viera
    Vono jsou az tri: Vira (hypoteza), nabozenstvi (teorie) a cirkev (prax). Nejaky prunik maji ale jejich smery jsou odlisne.

    Vira: V Galaxii XYZ je zivot.

    Nabozenstvi: Dostan se do Galaxie XYZ protoze tam dojdes k poznani o zivote.

    Cirkev1: postavime raketu na cestu do Galaxie XYZ.

    Cirkev2: postavime teleport na cestu do Galaxie XYZ.

    Cirkev3: Jakykoliv fyzicky transport do Galaxie XYZ je blahove rouhani, presuneme se tam vyssi sferou.

    Ateisti: zadna Galaxie XYZ neexistuje a i kdyby se ukazalo ze jo tak tam nic neni a i kdyby bylo tak to vzniklo nahodou a i kdyby ne tak to rozhodne nebyl vousatej deda na oblacku!
    22.1. 10:35 karkar | skóre: 4
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Viera
    O církvi se nemá cenu vůbec bavit. Je to ve všech náboženstvích s církví bez výjimky jen banda zmrdů, co nenašli lepší způsob jak ukojit svoji touho po ovládání ostatních a mít moc. I ten největší dement se dokáže našprtat nesmyslný bláboly z nějaký knížky a pak to vykládat dalším.
    Církev to jsou ti lidé co mají v historii lidstva na svých rukou nejvíc krve. Bylo to tak od počátku a je to tak až doteď.
    17.1. 22:20 Want
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Viera
    Jak smyšlené? Ja když vykouřím kalumet tak se Ho můžu i dotknout, neznabohu!
    Max avatar 17.1. 22:27 Max | skóre: 72 | blog: Max_Devaine
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Viera
    Na dotýkání se "ho" mám ženu a nepotřebuji k tomu tedy ani kalumet :).
    Zdar Max
    Měl jsem sen ... :(
    18.1. 06:19 Want
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Viera
    Ten jouda co se schoval za můj nick si vykouřil leda péro.
    18.1. 09:17 Wank
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Viera
    Takovy gymnasticky vykon muze podat jenom velmistr vesmiru!
    18.1. 11:13 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Viera
    Řekl bych, že si pleteš disciplíny.
    18.1. 20:28 Appleš
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Viera
    A ja bych mistre rekl, ze jste si spletl planetu. Vas je tady skoda, mel jste se zjevit a spasit jiny svet.
    19.1. 09:33 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Viera
    To spíš tvoje příspěvky vypadají jak průsaky z GPT žumpy.
    19.1. 20:52 GnuPT
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Viera
    Ale pane velmistre! Se nemuzete takhle zbrkle strapnovat! Vzdyt prijdete o korunu velmistra vesmiru! Velmistr vesmiru by nikdy neoznacil GPT za zumpu. Takze se budem tvarit ze jste byl jen momentalne mentalne indisponovan...
    20.1. 08:53 Want
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Viera
    Ale označil. Není slouha, který se bojí vyslovit jeho jméno, aby nebyl potrestán. Je zvyklý nazývat věci pravými jmény.
    20.1. 09:57 koroptev
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Viera
    V tom pripade velmistre poprosim o vas nazor na "linuxovy desktop", obzvlast prave jmeno.
    20.1. 13:07 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Viera
    Řešíš kokotiny. Spojení slova "desktop" s výsledkem zpracování nějakého software je totální nesmysl. Uživateli je úplně jedno co používá. Remcat bude vždy. Slovo "desktop" dává smysl jedině ve spojení s HW.
    21.1. 22:28 koroptev
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Viera
    Ja resim jen nejlepsi SW a HW a tak mam Mac a macOS a kvalitni software kde davam prednost vsemu co lze koupit a nepouziva ani bajt z GNŮje. Takze kokotiny resi jen linuxaci.
    22.1. 09:57 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Viera
    Tak si ten svůj nejlepší HW i s jeho SW nasoukej do prdele a neotravuj na webu co se ho netýká.
    to by jste mistre zil v totalni izolaci a mohl by jste nabyt dojmu ze linux je pouzitelny OS na desktop...
    22.1. 18:41 Dr. Uzel
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Viera
    Neřeš. Podstatné sdělení v jeho větě je "nasoukat do prdele", to je jeho vášeň a život.
    Tvoj pohľad na to, čo je to "realita", je, podobne ako ktorýkoľvek slušnejšie teoreticky vyfutrovaný náboženský pohľad, založený na určitej sade predpokladov, ktoré nie je možné "zvnútra systému" dokázať.
    17.1. 16:19 gsnak | skóre: 22 | blog: gsnak
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Viera
    Bolo to v roku 1991. Presťahovali sme sa na Slovensko z Čiech, prvý deň škole, rozprávame sa cez prestávku. Vtom sa niekto opýta či pôjdem v nedeľu do kostola. Vybuchnem od smiechu a pýtam sa či mu šibe. Celá trieda stíchne a všetci sa pozerajú na mňa. Niekto sa opýta či som ateista? Neviem čo to slovo znamená, nikdy som ho nepočul ale znie to hrozivo tak mu vravím "nie som ateista len neverím v boha". Ďalší sa pýta či verím že ľudia vznikli z opíc. Zagúľam očami a poviem učiteľke nech mu to vysvetlí a ona "na počiatku stvoril Boh...

    WTF Slováci! Bol to pre mňa Kultúrny šok.
    Čo Rys, to vrah!
    Jj, Slovaci jsou specificky druh.
    Max avatar 17.1. 18:52 Max | skóre: 72 | blog: Max_Devaine
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Viera
    To spíše Češi, vzhledem k tomu, jak to s vírou vypadá všude možně po světě.
    Zdar Max
    Měl jsem sen ... :(
    regine2 avatar 17.1. 19:05 regine2 | skóre: 14
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Viera

    Každý Slovák je Maďar, len to nevie. ;-)

    Dokud nepřiletí mimozemšťané, všechno už jaksi bylo.
    xxxs avatar 17.1. 21:22 xxxs | skóre: 25 | blog: vetvicky
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Viera
    rozpravky ovcej babicky.
    Není to víra, došel jsem k tomu rozumem a docela se divím, že tenhle můj filozofický "světonázor" se zdá být unikátní. Došel jsem k tomu dávno a už dlouho jsem o tom nepřemýšlel, ale stále mi to přijde "obviously true".

    V podstatě - vědomí je mimo fyziku, jakákoliv snaha pochopit vědomí z toho klasického vědeckého pohledu selže. Vědomí je takové okno, kterým pozorujeme svět a fyzika je snaha nějak systematicky popsat, co vidíme z toho okna. Současné počítače nemohou mít vědomí. V mozku se dost možná děje něco, co odporuje současným fyzikálním zákonům - protože vědomí nemusí být jen pasivní pozorovatel fyzikálního stavu mozku, ale aktivně do něj zasahuje - jinak by můj mozek o tomhle vůbec nepřemýšlel.
    Max avatar 17.1. 20:23 Max | skóre: 72 | blog: Max_Devaine
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Viera
    Právě jsi popsal lepší AI, tu, co tu bude za 100 let.
    Zdar Max
    Měl jsem sen ... :(
    17.1. 21:24 ehmmm
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Viera
    Verim, ze zatim je na svete (nebo aspon v mem okoli) vic lidi dobrych nez spatnych. A misto kostela mi staci priroda.
    18.1. 08:27 Want
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Viera
    Tuhle víru sdílím i já.
    17.1. 22:16 koroptev
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Viera
    Ja vyznavam Macismus.
    18.1. 10:09 HonzRez | skóre: 3
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Viera
    Máš pořádného macka...?
    18.1. 13:43 koroptev
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Viera
    Jo. Neni nad to kazdy den si pohladit macika. Linuxaci prichazeji o mnoho radosti a slasti kdyz si denne nesahnou na macika.
    18.1. 10:10 HonzRez | skóre: 3
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Viera
    Když už je v anketě ten pagan-metalismus, tak tam měl být i judas-priestismus...
    18.1. 13:48 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Viera
    To nejde. Halford se priznal ze je gay.
    18.1. 13:50 T@fu
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Viera
    Nevim jestli se to pocita ale ja jsem vegan.
    18.1. 19:54 Macbůk
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Viera
    Macbůčková pomazánka
    • Pečený bůček a kousek uzeného
    • sádlo a škvarky
    • kyselé okurky
    • cibule
    • sůl & pepř
    • plnotučná hořčice
    Všechny ingredience podle libovolného poměru dejte do mixéru a rozmixujte v hladkou směs. Můžete rozmixovat maso se sádlem a škvarky zvlášť a přidat kyselé okurky a nakrájenou cibuli poté. Nakonec jen pomazánku dochuťte solí, pepřem a plnotučnou hořčicí.

    19.1. 09:35 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Viera
    Aneb jak vyrobit hovno před konzumací. Fakt nechápu tu potřebu mixovat různé chutě do jednoho blivajzu.
    18.1. 15:52 Olaf
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Viera
    Ateismus je víra asi jako nesbírání známek je koníček.
    18.1. 16:08 Ladik
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Viera
    Vzdyt o tom pisou knihy a clanky, poradaji konference, delaji shromazdeni, troluji verici atd. Tak mi chces rict ze ateismus nema vsechny znaky toho co delaji i verici? Forma je stejna, jen ideologie jina.
    19.1. 04:06 Olaf
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Viera
    To, co jsi napsal, je definice víry? To pasuje na pěstování chilli papriček i hledání duchů. A přesto mezi oběma je "jistý" rozdíl. K čemu přesně se ateisté modlí, když je to víra? Proboha...
    19.1. 21:02 akolyt
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Viera
    Vis kolik ruznych podob ma "modleni"? Od toceni modlitebnim mlynkem ci nosenim talismanu pro mene inteligentni, pres tuctove omilani predepsanych manter prumerne inteligentnimi po zivy dialog s duchovnim svetem pro mensaky++. A to jsem popsal jen kapku v mori. Kdyz ateista resi skladacku sveta a "logicky" vyvozuje svuj postoj tak to neni momentalni napad nebo neco odkoukane z knizky ale vedomy kreativni proces mysli, ktery by na encefalografu vykazal stejne hodnoty jako modleni. Ty si to resis v duchu a ani netusis ze komunikujes s predky kteri tezi z tveho ekvivalentu modleni elementy vitality a mate spolecny rust. Jenze ty o tom vis kulovy protoze to vedome odsouvas a myslis jsi ze ateismus je konecna, ze mas vyreseno. Ale nemas :-)
    19.1. 03:20 jejda | skóre: 23 | blog: jejda
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Viera
    Já se snažím věřit tomu, že linuxoví programátoři to myslí s uživatelem dobře. Moji pevnou víru nezlomilo ani systemd. :-)
    Co beres? To musi byt kvalitni matros
    19.1. 07:16 …
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Viera
    Linuxovi mozna. Ale dost jim to pizdi programatori XOrg a Waylandu, kteri zamerne drzi lidi v lzi a iluzi, ze desktop na linuxu je mozny.
    19.1. 10:17 sdv
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Viera
    Podla aktualnej statistiky je podiel linux desktopu v Indii 14%. Co je urcite vacsie percento ako u gnome/kde vyvojarov.
    19.1. 13:39 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Viera
    Ja bych rek ze to je spise o penezence nez o tom jaky desktopovy OS by chteli indove mit.
    19.1. 15:22 sdv
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Viera
    Na instalaciu windows netreba penazenku. India postupne migruje statnu spravu a skolstvo na open source.
    Zdroj? Ja zatim v Indii videl ve statni sprave jenom widle. Vsude. I takove uchylarny jako mysql i php bezici na windows.
    19.1. 18:22 sdv
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Viera
    tak je to postupne, naposledy asi obrana https://news.itsfoss.com/indian-govt-linux-windows/ Linux je tam vsak dlhodobejsie na vzostupe
    19.1. 21:04 Bart
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Viera
    Tva vira je silna! Jenze jak se o tom dozvi Microsft tak jim da vsechno v skolach zadara a floss tam umre asi za 24 hodin od oznameni :-) Bohuzel musime v praci spolupracovat s indickou pobockou a linux je pro ne smrt a nepochopitelny gulas, nedavaj to.
    20.1. 01:56 sdv
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Viera
    oni maju ms na skolach zdarma
    20.1. 08:53 ~
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Viera
    Pak tech tvych 14% bude blabol protoze na 101% si to skopirovali ze skoly a pouzivaji i doma.
    20.1. 12:47 sdv
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Viera
    Blabol.MS maju davno a licencia je casovo obmedzena. Napriek tomu tam linux rastie.
    dukazy misto kecu...
    21.1. 03:37 sdv
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Viera
    Zdroj je samozrejme statcounter. Akekolvek dokazy na podiel OS su podobne ako dokazy na prvu polovicu vety zadavatela temy.
    a zajimal jsi se jak to dopadlo? Velkolepa prohlaseni vsude mozne v 08/2023 a od te doby nic. Asi uspesna implementace... :D
    19.1. 08:42 Valgrind
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Viera
    Touha necemu verit je pro cloveka prirozena a prospesna. Je to urcity pilir, ktery muze dat nasemu zivotu rad, moralni kodex a smerovani. Ja jsem katolik, ale nemam problem s ostatnim nabozenstvim. Agnostici a ateiste? Je mi jich lito. Ale v cechach se nedivim, bolsevik lidem vymyl mozky a nabozenstvi aktivne potiral. Likvidace viry a selskeho stavu jsou dva obrovske zlociny, s jejichz nasledky se potykat budeme desitky let.
    regine2 avatar 19.1. 20:26 regine2 | skóre: 14
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Viera

    @Viera - Proč vždy trapně vytáhnete bolševika. Má rodina z pradědovy strany (z Polska) od 19. století vždy byla ateistická a i mí potomci jsou ateisti. Dále do minulosti jsem nepátral. Samozřejmě věříme, věříme, že mohou v nekonečném vesmíru existovat inteligence, ale ne výlučné. Litovat mne můžete, vůbec mi to neuškodí. ;-)

    Dokud nepřiletí mimozemšťané, všechno už jaksi bylo.
    regine2 avatar 19.1. 20:29 regine2 | skóre: 14
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Viera

    Omluva ne pro Viera, ale pro 08:42 Valgrind.

    Dokud nepřiletí mimozemšťané, všechno už jaksi bylo.
    19.1. 21:07 Kesava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Viera
    Ale proc musite resit mimozemstany pres viru? Vzdyt je to uz stary znamy fakt dopodrobna rozebrany v tisice let starych vedskych spisech :-)
    23.1. 10:01 Valgrind
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Viera
    Má rodina z pradědovy strany (z Polska) od 19. století vždy byla ateistická a i mí potomci jsou ateisti.
    I kdyz o tom pochybuji, tak co to jako ma dokazovat? To, ze bolsevik znicil selsky stav a slapal po cirkvi a vericich, je pravda. Dokonce byly i procesy s duchovnimi. Nekteri to zaplatili zivotem.
    Litovat mne můžete, vůbec mi to neuškodí
    To jiste ne.

    23.1. 10:02 Valgrind
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Viera
    A proc vzdy vytahnu bolsevika? Protoze je to relevantni a protoze 40 let diktatury a likvidace lidi a moralky se propisuje do dnesnich dnu.

    Nó tedá, 40 let bezpráví srovnávat s dost častým terorem za 2 tisíce let v zájmu křesťanství bych se neodvážila. Tím nehájím, co nazýváte 'bolševictví'.

    19.1. 23:44 Data
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Viera
    Fun fact: Vite o tom, ze je mnoho zemi kde je ateismus povazovan za dusevni nemoc?
    Max avatar 20.1. 00:10 Max | skóre: 72 | blog: Max_Devaine
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Viera
    Tak hon na bezvěrce, čarodejnice apod. existoval od pradávna, ne? Takže nic nového :)
    Zdar Max
    Měl jsem sen ... :(
    20.1. 08:58 Rebe
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Viera
    To jsi naletel nejakemu reliktu komunisticke propagandy protoze "hon na bezverce" neexistoval. Existoval "hon na JINOverce". Ateismus se porad bral jako nedostatek inteligence. Bodejt ne, kdo nedokaze pochopit tak jednoduchou vec jako ze "zivot pochazi jen ze zivota" tak co s nim? Normalni neni.
    20.1. 10:17 podlesh
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Viera
    To jsi naletel nejakemu reliktu komunisticke propagandy protoze "hon na bezverce" neexistoval. Existoval "hon na JINOverce". Ateismus se porad bral jako nedostatek inteligence. Bodejt ne, kdo nedokaze pochopit tak jednoduchou vec jako ze "zivot pochazi jen ze zivota" tak co s nim? Normalni neni.
    Tak zrovna tohle zní jako kaciřství.
    Gréta avatar 21.1. 20:31 Gréta | skóre: 36 | blog: Grétin blogísek | 🇮🇱==❤️ , 🇵🇸==💩 , 🇪🇺==☭
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Viera

    krályk věří na agw, ja zase jako prozměnu věřim že krályk na to agw věřit přestane :D ;D

    21.1. 22:31 Kréta
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Viera
    A jak tu viru realizujes? Paleni harddisku s linuxem za uplnku a naslednym uhasenim jablecnym dzusem?
    22.1. 10:46 karkar | skóre: 4
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Viera
    No vidiš a může mít pravdu.
    Mě by třeba zajímalo jak přispělo ke globálním změnám klimatu globální odsíření (elektráren/tepláren/apod.). Cirka 200 let jsme pumpovali do atmosféry milióny tun oxidů síry a ejhle, jakmile jsme našli technologii na jejich odstraňování, najednou se začalo oteplovat.
    A dokonce nějací nablblí ekologisté chtějí zase ty oxidy síry rozprašovat letadlama či co...
    22.1. 16:26 Mike
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Viera
    Ani ne, kazdy vegan ti vysvetli ze za oteplovani muzou miliardy krav co prdi metan. Kdyby jsme se vyprdli na jejich mleko a maso (a usetrili spoustu zdroju na krmivo) tak tady mas smahem dobu ledovou a ne otepleni.
    22.1. 16:54 karkar | skóre: 4
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Viera
    Tak tady bych byl opatrný, neřekl bych, že na planetě jsou miliardy krav. Zato třeba evolučně nejúspěšnějšího ptáka je na zemi mnohonásobně víc než lidí. A podle mě prdí taky, bych s bál že jejich produktů bude v součtu víc než od těch krav...
    22.1. 18:49 Phil Zoo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Viera
    Vypada to ze v porovnani s hovady prdi 10x mene. Zajimave je ale ze hovada na maso prdi podstatne mene nez na mleko. Nebo to bude tim ze mnohem vic hovad se drzi na mleko?

    Založit nové vláknoNahoru

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.