abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    dnes 04:33 | IT novinky

    Společnost Espressif (ESP8266, ESP32, …) získala většinový podíl ve společnosti M5Stack, čímž posiluje ekosystém AIoT.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 23:44 | Nová verze

    Byla vydána nová stabilní verze 3.5 svobodného multiplatformního softwaru pro editování a nahrávání zvukových souborů Audacity (Wikipedie). Přehled novinek také na YouTube. Nově lze využívat cloud (audio.com). Ke stažení je oficiální AppImage. Zatím starší verze Audacity lze instalovat také z Flathubu a Snapcraftu.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 16:44 | Zajímavý článek

    50 let operačního systému CP/M, článek na webu Computer History Museum věnovaný operačnímu systému CP/M. Gary Kildall z Digital Research jej vytvořil v roce 1974.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 16:22 | Pozvánky

    Byl zveřejněn program a spuštěna registrace na letošní konferenci Prague PostgreSQL Developer Day, která se koná 4. a 5. června. Na programu jsou 4 workshopy a 8 přednášek na různá témata o PostgreSQL, od konfigurace a zálohování po využití pro AI a vector search. Stejně jako v předchozích letech se konference koná v prostorách FIT ČVUT v Praze.

    TomasVondra | Komentářů: 0
    včera 03:00 | IT novinky

    Po 48 letech Zilog končí s výrobou 8bitového mikroprocesoru Zilog Z80 (Z84C00 Z80). Mikroprocesor byl uveden na trh v červenci 1976. Poslední objednávky jsou přijímány do 14. června [pdf].

    Ladislav Hagara | Komentářů: 6
    včera 02:00 | IT novinky

    Ještě letos vyjde Kingdom Come: Deliverance II (YouTube), pokračování počítačové hry Kingdom Come: Deliverance (Wikipedie, ProtonDB Gold).

    Ladislav Hagara | Komentářů: 3
    21.4. 19:11 | Komunita

    Thunderbird 128, příští major verze naplánovaná na červenec, přijde s nativní podporou Exchange napsanou v Rustu.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 21
    21.4. 04:44 | Komunita

    Byly vyhlášeny výsledky letošní volby vedoucího projektu Debian (DPL, Wikipedie). Novým vedoucím je Andreas Tille.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 7
    21.4. 00:11 | Nová verze

    Po osmi měsících vývoje byla vydána nová verze 0.12.0 programovacího jazyka Zig (GitHub, Wikipedie). Přispělo 268 vývojářů. Přehled novinek v poznámkách k vydání.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    20.4. 23:55 | Pozvánky

    Poslední měsíc byl plný zajímavých akcí, o kterých Vám bastlíři z projektu MacGyver mohou povědět, protože se na ně sami vydali. Kde všude byli, ptáte se? Objevili se na Installfestu, Arduino Day, Hackaday Europe a tajném srazu bastlířů z Twitteru. A z každé akce pro vás mají zajímavé poznatky.

    … více »
    bkralik | Komentářů: 1
    KDE Plasma 6
     (71%)
     (10%)
     (2%)
     (17%)
    Celkem 670 hlasů
     Komentářů: 4, poslední 6.4. 15:51
    Rozcestník
    Štítky: není přiřazen žádný štítek


    Vložit další komentář
    9.6.2010 00:39 Robert Krátký | skóre: 94 | blog: Robertův bloček
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Poslední loď?
    Nebudu komentovat zápisek, jen se zeptám: Jak myslíš, že by to mělo dopadnout, když Izrael odmítá nároky Palestinců na Palestinu a Palestinci odmítají nároky Izraelců na Izrael. Jsou tedy Izraelci horší, protože mají v tom sporu navrch? (Doufám, že tu někdo nezačne tvrdit, že je v tom sporu někdo lepší/hodnější.)
    9.6.2010 00:45 merlyn
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Poslední loď?
    No, mam pocit, ze Palestici uznavaji pravo Izraelcu na stat, ale v takovych hranicich jaky urcila OSN, cili to co rikas ("Palestinci odmítají nároky Izraelců na Izrael") neni uplne pravda.
    Dalibor Smolík avatar 9.6.2010 00:58 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Poslední loď?
    No, pojem "Palestinci" je dost široký, skrývá v sobě řadu proudů a -ismů, některé k existenci izraelského státu tak smířliví nejsou.
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    Darth Phantom avatar 9.6.2010 01:12 Darth Phantom | skóre: 18 | blog: Kelvin_Fitnick | Doma
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Poslední loď?
    No, pojem "Palestinci" je dost široký,
    No to je sice pravda, ale ti palestinští Arabové tam žili po tisíce let. Židé sice taky, ale tak zhruba 1-3 %. První masivnější příliv Židů nastal až v roce 1917. A co je tedy dnešní "Žid"? Kdo si dá jarmulku na hlavu a doloží, že jeho babička byla židovka? Tak to asi nějak fungovalo, když se tam Židé z celého světa v roce 1948 stěhovali.
    Tahle patička nemá hlavu ani patu
    Darth Phantom avatar 9.6.2010 01:01 Darth Phantom | skóre: 18 | blog: Kelvin_Fitnick | Doma
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Poslední loď?
    Jak myslíš, že by to mělo dopadnout, když Izrael odmítá nároky Palestinců na Palestinu a Palestinci odmítají nároky Izraelců na Izrael.
    No to je právě to, co dnes nikdo už asi nedokáže zařídit a co nevím. Záměrně jsem uvedl na začátku právě ten Jeruzalém. Dnes izraelský premiér Netanjahu divoce vykřikuje, že Židé mají na Jeruzalém svaté právo. Přitom Jeruzalém ovládali v minulosti pouze něco přes sto let. To už by měli na to město větší nárok Řekové, Svatá říše římská a Osmanská říše, ti tam byly stokrát déle. Východní Jeruzalém patří k okupovaným územím, ale i přesto si Izraelci vyhlásili Jeruzalém v roce 1980 za hlavní město.
    Jsou tedy Izraelci horší, protože mají v tom sporu navrch?
    Já netvrdím, že je někdo lepší či horší. Jen mi přijde naprosto absurdní, co dnes Izraelci dělají. Ohánět se nějakým biblickým královstvím po 2500 letech je naprosto směšné, to je jako kdyby někdo chtěl objevovat Atlantidu.
    Tahle patička nemá hlavu ani patu
    9.6.2010 02:16 Ben Gurion
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Poslední loď?
    Je to jen národ vyvolený, co ten Jeruzalem postavil včetně chrámu, byl vyhnán a dnes vyhnal potomky těch, co je vyhnali. Inu i hranice se mění, když je dost vojenských sil. Odjakživa.
    9.6.2010 02:20 namenenezalezí
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Poslední loď?
    Mám známeho. Slovenský emigrant v Izraeli. Nie je veriaci, nie je fanatik, ale schvaľuje tvrdý postup voči Palestíncom ako jediný možný spôsob sebaobrany Židov. Myslím, že je to dôsledok traumy zo šoa (nedúfať zbytočne a nečakať pasívne na smrť).Džin je z lampy von.
    9.6.2010 04:48 JS
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Poslední loď?
    No, a pritom je to blbost. Podle me, kdyby proste Izrael tem Palestincum dal (ve forme infrastruktury, skolstvi, atd.) malou cast tech penez, ktere dava na tyhle silene vojenske akce, tak by tam nikdo terorismus nepodporoval. Totez se nakonec udelalo v Irsku a ve Spanelsku (castecne prostrednictvim EU) a vysledek je jasny.

    Kdyz jsem byl mensi, hral jsem Ascendancy. Tam byla jedna rasa, ktera mela tendenci vest od zacatku valku se vsemi. Pokazde, kdyz byla ve hre, to odnesla jako prvni.

    Jenze pro lidi, jak jsou zadratovani, je to strasne kontraintuitivni. My proste musime mit svuj klan a bat se jinych klanu.

    Bojim se, ze Izrael si svoji silenou politikou (ktera ma svoje vnitrni duvody, politici pouzivaji strach jako vytah k moci) dopadne podobne jako ta valecnicka rasa.
    9.6.2010 05:06 JS
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Poslední loď?
    Jeste k tomu dodam: Pokud prijmeme premisu, ze ostatni arabske staty chteji znicit Izrael (jakoze se mi tahle teorie, stejne jako podobne teorie o Sovetskem svazu za studene valky, zda pritazena za vlasy), pak Izrael ma prave v Palestine jedinecnou prilezitost, jak tomu zabranit. A tou strategii by melo byt prave udelat z male Palestiny vykladni skrin. Pak by totiz palestincti Arabove zacali Izrael hajit. A tudiz by bylo obtiznejsi pouzit nabozenstvi jako zaminku pro valecny konflikt (coz eliminuje posledni moznou zaminku, protoze utocit na Izrael s jeho 200 atomovkami by bylo iracionalni v kazdem pripade, jediny duvod, proc by se do toho nekdo poustel, by byl opravdu pokus o nabozenskou genocidu).
    9.6.2010 09:04 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Poslední loď?
    A tou strategii by melo byt prave udelat z male Palestiny vykladni skrin. Pak by totiz palestincti Arabove zacali Izrael hajit.

    Vzhledem k tomu, že jsem Izrael prošel celý pěšky, Izrael mohu říci, že arabská města a vesnice v Izraeli jsou výkladní skříní jak mohou Arabové žít, ale oni touží ten Irael zničit. Takže soudruhu jste opět mimo se svými rádoby politickými názory.
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    9.6.2010 11:16 Petr
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Poslední loď?
    Zkusil jste někdy pane Jílek komunikovat bez urážení ostatních? Přečetl jsem si diskuzi a tohle je jediný příspěvek, který uráží druhého diskutéra za jeho názor. Proč to takhle kazit?
    9.6.2010 11:47 bazyx
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Poslední loď?
    Necekal jsem, ze se nekdy zastanu grafomana Jilka, ale rict o nekom, ze je mimo, neni zadne urazeni. Nekteri lide to s politickou korektnosti opravdu prehaneji...
    9.6.2010 11:49 Petr
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Poslední loď?
    Takže soudruhu jste opět mimo se svými rádoby politickými názory

    Myslím, že tohle urážení je. Ale každý to asi vidíme jinak.
    9.6.2010 09:07 void
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Poslední loď?
    :))))) No vy ste hlava! Možná bychom měli na Blízký východ dodat Venouše Havla, aby to tam urovnal. OSN by se připojila a zahájila akci "Jarmulky za vepřové". Venouš by doporučil letecky shazovanou humanitární pomoc a zastavil zbrojní průmysl. Pak by se do prvních svobodných voleb (tj. asi na 15 let) stal prezidentem. Až by končil, trousil by na cestě Tel Aviv-Praha moudra jako "Palestina nevzkvétá". Nakonec by napsal nějakou pěknou absurdní hru o tom, jak ho všichni nepochopili, a šel ohmatávat Clintona.

    Tolik z budoucnosti.
    9.6.2010 09:23 JS
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Poslední loď?
    To nejsou jen moje nazory, ale i nazory nekterych Izraelcu.
    9.6.2010 09:24 void
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Poslední loď?
    Mezi Izraelci jsou různá individua. Dokonce jsou mezi Izraelci i náckové. ;)
    9.6.2010 09:31 frdrx | skóre: 29 | blog: frdrx
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Poslední loď?
    A není jich málo.
    Patička mi slouží k tomu, abych si lépe poznal svoje příspěvky.
    9.6.2010 12:25 frdrx | skóre: 29 | blog: frdrx
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Poslední loď?
    A někteří to dokonce přiznávají.
    Patička mi slouží k tomu, abych si lépe poznal svoje příspěvky.
    Dalibor Smolík avatar 9.6.2010 09:20 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Poslední loď?
    No já jsem skeptický. Byli slyšet státníci, kteří prohlásili, že jejich cílem je zničení Izraele. Bezpodmínečně. Žádný smírný krok Izraele nemůže tento postoj změnit. Nedivím se Izraeli, že je velmi opatrý a obezřetný. Občas něco ujede ;-), dohody jsou pak v nedohlednu.
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    9.6.2010 09:33 JS
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Poslední loď?
    No a? Medialni valku s nacionalismem vyhrajete jen tezko. Vzdycky se najde nejaky silenec, ktery to bude brat jako reklamu zadarmo. Ale co muzete vyhrat je valka o nazor obyvatel, ze nacionalismus nema smysl.
    Dalibor Smolík avatar 9.6.2010 09:51 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Poslední loď?
    Jenže pokud ten nacionalismus někdo úmyslně stále přiživuje, je to boj s větrnými mlýny.
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    9.6.2010 13:44 merlyn
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Poslední loď?
    Jestli myslis ten chybnej preklad Ahmadinezada, tak si trochu mimo, ne? Pokud vis o nekom (ale opravdu, zadny chybny preklady), tak napis, a ja se omlouvam.
    9.6.2010 08:00 namenenezalezí
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Poslední loď?
    stačí vidieť predvolebné tabule u nás, nacionalistické tromfy sú stále v hre a dosť veľké skupiny ľudí je ťažko presvedčiť, že je to nezodpovednosť
    9.6.2010 11:34 Marcela | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Poslední loď?
    Podle me, kdyby proste Izrael tem Palestincum dal (ve forme infrastruktury, skolstvi, atd.) malou cast tech penez, ktere dava na tyhle silene vojenske akce, tak by tam nikdo terorismus nepodporoval

    Tedy, pane JS, já jsem docela naivní, ale koukám, že Vy mne v naivitě ještě mnohokrát předčíte! :-)
    Nejvyšší myšlenka je vždy ta, která obsahuje radost...
    9.6.2010 14:21 void
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Poslední loď?
    Je to levicovej intelektuál se vším všudy. :(
    9.6.2010 20:16 JS
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Poslední loď?
    Dobre, ukazte mi priklad, kde zbrojeni a eskalace vyresilo nejaky konflikt podobny Izrael/Palestina. Pak si muzeme povedet o tom, kdo je naivni.

    Oni se nakonec budou muset dohodnout. Otazka je, jakemu utrpeni se pritom da vyhnout. (Vlastne, s tim nakonec to dopadne tak a tak mi pripominate o tom dluhu - dluh nakonec bude umoren, protoze nemuze byt splacen, zase se hraje jen o to, kolik lidi bude v dusledku teto veci nestastnych.)
    9.6.2010 22:13 Marcela | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Poslední loď?
    Dohoda s fanatiky není možná. Ani nabízet fanatikům racionální řešení nemívá valný smysl. To je jako nastavit dlaň rozzuřenému býku. Pravděpodobně byste o tu dlaň, a zřejmě nejen o ni, přišel.

    Ten konflikt se táhne už dlouhá léta a zatím se zdá, že není v moci žádného prostředníka, toto ohnisko nesmiřitelnosti utišit.
    Nejvyšší myšlenka je vždy ta, která obsahuje radost...
    10.6.2010 07:49 JS
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Poslední loď?
    Proto taky rikam, ze podle me je lepsi fanatiky ignorovat a snazit se ziskat na svou stranu normalni lidi v te zemi. Nemyslite si snad, ze vetsina Arabu jsou fanatici, ze ne? Ale tomu blokada pomuze jen tezko. Tim odpovidam i na otazku yossiho, s kym si myslim ze by mel Izrael vyjednavat - pokud uz musi vyjednavat s nejakou politickou reprezentaci, tak vzdy s tou umirnenou (nebo umirnenejsi) casti.
    10.6.2010 09:02 yossi | blog: Q_and_A | Ba'aretz
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Poslední loď?
    Lenže jedna strana deklaruje že (Fatah) že Izrael musí byť zničený postupne a nezáleží na čase, druhá (Hamas) že to spraví rýchlo a násilne.

    To sa potom tažko vyberá strana na vyjednávanie. Fatah k takemuto postoju priviedol Arafat keď sa snažil udržať si svoju pozíciu v radikalizujúcom sa arabskom svete osemdesiatych rokov.
    10.6.2010 10:25 Marcela | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Poslední loď?
    Nemyslite si snad, ze vetsina Arabu jsou fanatici, ze ne?

    To si právě bohužel myslím. Jak jinak nazývat země, kde má hlavní slovo náboženství a toto je důkladně vštěpováno dětem od malička? Kde používají pojem "svatá válka"? Kde z žen dělají chodící přízraky a nezřídka praktikují takovéhle věci: infibulace . Omlouvám se, je to nechutné jenže taková je realita.

    Věřím, že je i nemálo rozumných a moudrých lidí mezi Araby, Leč vypadá to, že většinu /a z toho vyplývající moc/ tvoří ti fanatici. Pokud se jimi necháme zahltit, uvolňovat jim pole působnosti, budeme se jim za čas muset podřídit. Názornou ukázku, jak to dopadá, když se praktikuje vstřícná imigrační a sociální politika, je Francie. Dnes je to pro Francouze vážný problém i vzhledem k tomu, že se Arabové množí mnohem rychleji než Francouzi a jsou nepřizpůsobiví. Jejich hlas i tu v Evropě sílí, zapouštějí zde své kořeny, staví mešity, školí teroristy /ti už i občas něco odpálí/, pěstují své sprzněné fanatické náboženství.
    Nejvyšší myšlenka je vždy ta, která obsahuje radost...
    Ruža Becelin avatar 10.6.2010 13:29 Ruža Becelin | skóre: 40 | blog: RuzaBecelinBlog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Poslední loď?
    Usuzovat, ze je nekoho nejvic jenom proto, ze je nejvic slyset, je pekna blbost.

    Zbytek je [citation needed]. Media nemaji zajem vysilat zpravy o tom, jak se lidi maji dobre, ale o tom, co je divacky atraktivni [napr. dobry_vecer -> vrazda -> dopravni nehoda -> celebrita -> zviratko -> navidenou_zitra ].

    Pokud nejsi ovcanka, tak si informace overujes ;-)
    10.6.2010 13:34 yossi | blog: Q_and_A | Ba'aretz
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Poslední loď?
    Ohľadne arabskej populácie je hlavne problém v tom že rozumnejšia časť sa dištancuje od extrémistou - túto časť nie je počuť ale hlavne je početne malá.

    Väčšia časť je tá ktorá vyšla do ulíc po 9/11 a ktorá volá po zabití Gilada Shalita. Tento problém je hlboko zakorenení v celej populácií v dôsledku náboženského "vzdelávania". Málokto študuje krásu arabskej literatúry a kultúry. Väčšinou ide iba o intoxikáciu nenávisťou a Izrael je proste prvý na rane.

    Ale v ČR to nie je iné, viď Já, Muslim.
    10.6.2010 16:06 Marcela | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Poslední loď?
    Usuzovat, ze je nekoho nejvic jenom proto, ze je nejvic slyset, je pekna blbost.

    Až se i v centru Prahy začnou stavět mešity, nejen na jejím okraji, budete si dál říkat: "Safra ti křiklouni jsou ale slyšet!"? :-)

    Zbytek je [citation needed]. Media nemaji zajem vysilat zpravy o tom, jak se lidi maji dobre, ale o tom, co je divacky atraktivni [napr. dobry_vecer -> vrazda -> dopravni nehoda -> celebrita -> zviratko -> navidenou_zitra ].

    Pokud nejsi ovcanka, tak si informace overujes ;-)

    Nejčastěji čtu takové zdroje, u nichž mám za léta ověřenu /ve valné většině/ pravdivost. Je to jejich novinářská práce a profese. Mají znalosti, zkušenosti a kontakty, ke kterým se běžný člověk ani nemusí dostat a které se nedají vyklikat na Googlu...

    Jinak, vinit z nepříjemných událostí novináře, to občas dělají ti, kdo se těžko smiřují s tím, co se děje.

    Trošku mi to připomnělo situaci, kdy tehdejší vláda USA dávala za vinu novinářům, že to "kvůli nim" prohrála válku ve Vietnamu...
    Nejvyšší myšlenka je vždy ta, která obsahuje radost...
    Ruža Becelin avatar 10.6.2010 16:57 Ruža Becelin | skóre: 40 | blog: RuzaBecelinBlog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Poslední loď?
    Až se i v centru Prahy začnou stavět mešity, nejen na jejím okraji, budete si dál říkat: "Safra ti křiklouni jsou ale slyšet!"? :-)

    Pokud dostanou povoleni na stavbu mesit v centru, je to problem prislusneho uradu, ne muslimu. A stejne si to rikat nebudu. Denne potkam tolik muslimu, kolik vy jich nepotkate v Praze za rok - nevsiml jsem si, ze by me chtel nektery podrezat, nebo zastrelit. Radikalni mladi jsou vsude, bez ohledu na viru - uvedomte si, ze jizni (a jihovychodni) narody jsou mnohem temperamentnejsi, nez stredoevropane, nebo severane - rychleji se dostanou do varu, ale take se rychleji zklidni. Starsi u nich maji prirozenou autoritu - tohle treba v Evrope mizi.

    Je to jejich novinářská práce a profese.

    Jo, dobry priklad je momentalne Reuters - clovek v soucasne dobe nemuze verit i tem, kteri, jak rikate, jsou lety provereni. U takovych pak podobne preslapy boli nejvic.

    Trošku mi to připomnělo situaci, kdy tehdejší vláda USA dávala za vinu novinářům, že to "kvůli nim" prohrála válku ve Vietnamu...

    Tohle byl extrem, vlada USA uz evidentne nevedela kudy kam :-)

    Dalibor Smolík avatar 11.6.2010 09:16 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Poslední loď?
    Pokud dostanou povoleni na stavbu mesit v centru, je to problem prislusneho uradu, ne muslimu.
    Pokud budou dostávat povolení tak, jako Rusáci v Karlových Varech, tak se máme na co těšit. Ale jinak samozřejmě proti muslimům nic nemám (těm mírumilovným), ať mají svoji mešitu. Chci jen poukázat na možné zneužití stavebních a jiných povolení, když jsou zlaťáky v kapse ..
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    Ruža Becelin avatar 11.6.2010 09:23 Ruža Becelin | skóre: 40 | blog: RuzaBecelinBlog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Poslední loď?
    Nemuzu, nez souhlasit. Rozsiruji puvodni tvrzeni - tohle neni problem muslimu, ale (zkorumpovanosti) uradu :-)
    10.6.2010 20:15 Ondřej Kubečka | skóre: 29 | blog: datlovo | Ulm
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Poslední loď?
    Vase predsudky nejsou na miste. Nabozenstvi, ktere by bylo vetsinove nasilne a fanaticke se tezko kdy stane jednim z nejvetsich svetovych nabozenstvi protoze (podle druhu fanatizmu) stoupenci se drive vyvrazdi mezi sebou nebo pomrou ve svatych valkach.

    Podle excesu, o kterych se doctete v novinach lze tezko na neco usuzovat. Stejne tak lze prezentovat "krestanskou" zapadni civilizaci jak misto moralniho upadku, naprosteho rozpadu rodiny, vseobecne prostituce a zneuzivani drog.

    Diky bohu mame zatim porad jeste v zemi nabozenskou svobodu. Perzekvovat muslimy pro jejich nabozenske presvedceni je stejna blbost, jak perzekvovat Araby pro jejich narodnost... nebo treba cernochy pro barvu pleti. Kostelu mame plnou Prahu a nezda se to nikoho pohorsovat, cemu presne by ty Vase budouci mesity mely vadit, zejmena pokud se zmeni demografie a bude to odpovidat aktualnimu stavu veci?

    V pripade Palestiny je cely nabozensky argument jeste pikantnejsi. Nemala cast tamniho obyvatelstva je totiz krestanska. On ne kazdy Arab je muslim. Ne kazdy muslim je Arab.
    11.6.2010 07:54 JS
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Poslední loď?
    A kdo nam nakonec ukrojil u nas na Jiznim Meste z parku a postavil si tam svoji mesitu? Krestane.

    Podle me jsou vsechna nabozenstvi spatna, vcetne krestanstvi, protoze vytvareji umely sovinismus mezi lidmi.
    11.6.2010 08:37 Ondřej Kubečka | skóre: 29 | blog: datlovo | Ulm
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Poslední loď?
    Slovo do pranice. Nicméně protože se domnívám, že člověk je v podstatě tvor religiózní (nebo alespoň s religiózními sklony), náboženství mají šanci plnit funkci kultivace této religiozity, Když se to zvrtne a někdo dostane opravdu blbý nápad (vnuknutí, zjevení), tak to může dojít krvavých konců. To, že se tak může stát i v nábožensky vyspělé společnosti je sice pravda, ale snad se jedná spíše o excesy než co jiného.
    9.6.2010 23:44 yossi | blog: Q_and_A | Ba'aretz
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Poslední loď?
    S kým má Izrael vyjednávať? S Hamasom alebo Fatáhom? Však medzi samotnými Palestíncami zúri bratovražedná vojna.
    9.6.2010 01:35 krotitelTOP+ODS+VV
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Poslední loď?
    reseni toho konfliktu je mozne a docela jednoduche. Je treba se zeptat pana profesora ...
    9.6.2010 02:13 Ben Gurion
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Poslední loď?
    Jde jen o maličkost. Arabové, co si dnes říkají Palestinci a národ, a nikdy žádným národem nebyli, chtějí ty Židy nahnat do moře. tedy pokoušeli se ty Židy do moře nahnat několikrát, jenže zatím se vždy nějakým nedopatřením stalo, že nakonec ti Arabové šli s rukama nad hlavou. Tedy ti co ty války přežili.

    Zřejmě jim nedá aby to nezkusili zase. A OSN? Hmm, možná do roku 1960 to byla vážená organizace. Dnes? Komická parta, která jen stojí peníze a vliv nemá. A že by se ti Židi měli dát do moře nahnat? Ví někdo nějakém důvodu, proč by tohle měli udělat?
    9.6.2010 09:03 frdrx | skóre: 29 | blog: frdrx
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Poslední loď?
    No, myslím, že palestinci se především považují příslušníky národa arabského. K palestinskému národoosvobozenectví je dohnala až okupace a brutální fašistická (sionistická) diktatura. Na Balkáně si lidi před první světovou válkou taky dělali svoje věci aniž by se nějak silně zabývali nacionalismem. Měli jiné starosti. Byli mozaikovitě promícháni a mnozí se hlásili akorát ke svému náboženství. Národy a národní státy jsou něco co vzniklo mnohdy násilným zásahem z venku.
    Patička mi slouží k tomu, abych si lépe poznal svoje příspěvky.
    9.6.2010 13:22 mrv
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Poslední loď?
    ale hovnajs sionisticka diktatura...smutny je, ze o minulosti izraele tu skoro nikdo nic nevi, ale odbornik na kecani o nem je kazdj :P

    jen ve zkratce, palestina byla na pocatku 19.stoleti feudalni, vetsina lidi vice mene otrocila pro pana vesnice. sionisticke hnuti prave od techto feudalo zacalo nakupovat pudu a dokonce byla podepsana dohoda, kde deklarovali sve vzajemne pratelstvi. ta dnesni nenavist vznikla az pozdeji, kdyz si tito feudalove uvedomili, ze v zemi s prilivem zidu ztraceji vliv, a tak zfanatizovali proste fallahy recmi o tom, ze jim zide berou pudu (kterou jim ale de fakto prodali). kdyz navic do sve propagandy zapojili nabozenstvi, bylo v postate hotovo a zadelano na dnesni situaci...

    na balkane je to podobne, vira a nacionalismus zneuzity pro politicky prospech konkretnich osob
    9.6.2010 13:32 frdrx | skóre: 29 | blog: frdrx
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Poslední loď?
    Odpověď začínající "ale hovnajs" by měla obsahovat nějaký protiargument, aby měla smysl. V této ale nevidím dokonce ani žádné protitvrzení. Ano, první sionisté co tam přišli se chovali způsobně, za půdu platili a svoje sousedy nevyháněli a nezabíjeli. Dnes však vládnou totalitní mocí. Tak to prostě je. Jestli někdo myslí, že ne, ať mi prosím napíše, jak to vidí.
    Patička mi slouží k tomu, abych si lépe poznal svoje příspěvky.
    9.6.2010 13:38 jozka | skóre: 19 | blog: jozkovo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Poslední loď?
    Tak schvalne, zkus si dohledat, kolik te pudy bylo celkem koupeno.
    9.6.2010 13:47 merlyn
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Poslední loď?
    +1 :-D ale to on beztak neudela, protoze by to narusilo jeho predstavy
    =^..^= AmigaPower® avatar 9.6.2010 03:04 =^..^= AmigaPower® | skóre: 30 | blog: BLB | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Poslední loď?
    houska avatar 9.6.2010 08:40 houska | skóre: 41 | blog: HW
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Poslední loď?
    ze by konec pustu? :D
    9.6.2010 07:53 Krupy | blog: nevim_jak_pojmenovat_blog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Poslední loď?
    Tyhle aféry každého jenom otravují. Já bych ta všechna nábožensví zakázal.
    9.6.2010 08:41 void
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Poslední loď?
    Britové naslibovali všechno všem, Židům Izrael, palestinským Arabům Palestinu, ale skutek utek a dnes existuje jenom Izrael, jehož hranice se podstatně liší od těch, které mu přidělila OSN.
    Na tohle téma nejsem expert, ale pokud se nemýlím, tak Palestincům měl vzniknout stát ve stejné chvíli jako Izrael - ale Arabové ho odmítli.

    Fakt je ten, že Židi tam v holé poušti vyrobili civilizaci, kdežto Arabové, co přicházejí do Evropy, přetvářejí civilizaci v holou poušť.
    9.6.2010 08:48 void
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Poslední loď?
    Mimochodem, o Palestince nemá zájem nikdo - ani arabské státy. Vyhodili je odevšad a nikam je nechtějí přijmout. Dokonce bych řekl, že Izrael se k nim chová nejlíp. Arabské státy Palestince využívají jen jako škodiče Izraeli.
    9.6.2010 09:05 frdrx | skóre: 29 | blog: frdrx
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Poslední loď?
    To je pro ně nejlepší, jasně, utratit nebo vykastrovat.
    Patička mi slouží k tomu, abych si lépe poznal svoje příspěvky.
    9.6.2010 09:08 void
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Poslední loď?
    Nerozumím.
    9.6.2010 09:12 frdrx | skóre: 29 | blog: frdrx
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Poslední loď?
    To byla trochu neohrabaná reakce na to, že se k Palestincům Izrael chová "nejlíp". Vždyť je zabíjí po tísícovkách, probohy, a ti co žijou, žijou v teroru a apartheidu.
    Patička mi slouží k tomu, abych si lépe poznal svoje příspěvky.
    9.6.2010 09:20 void
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Poslední loď?
    Nejlíp neznamená dobře ani špatně. Nejlíp znamená "nejlíp ze všech". Izrael ty Palestince mj. vykrmuje. A přírůstky jsou - populace Palestinců se pořád velmi zvětšuje.

    Co se týče apartheidu, mysleme si o něm, co chceme, ale někde jsem četl, že 70 % černochů v JAR přiznalo, ža za apartheidu se jim žilo líp než teď. Co to bylo za průzkum a jak se dělal - na to si nevzpomínám.
    9.6.2010 09:30 frdrx | skóre: 29 | blog: frdrx
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Poslední loď?
    Vykrmuje? :-) Obávám se, že ne. Naopak, bere jim půdu, znemožňuje jim obchod a přísun pomoci, bourá jim domy, bombarduje je, střílí do nich, vězní je, vyhání je a potlačuje je ve všech smyslech toho slova. To že mají hodně dětí je spíš důsledkem chudoby než vykrmování, ne?
    Patička mi slouží k tomu, abych si lépe poznal svoje příspěvky.
    9.6.2010 09:34 void
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Poslední loď?
    Naopak, bere jim půdu, znemožňuje jim obchod a přísun pomoci, bourá jim domy, bombarduje je, střílí do nich, vězní je, vyhání je a potlačuje je ve všech smyslech toho slova.
    Ještě, že je tu třeba Egypt, který je v tomto pravým opakem Izraele. Vlastně... Jejda.
    9.6.2010 09:40 frdrx | skóre: 29 | blog: frdrx
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Poslední loď?
    Ale já nepopírám, že se arabské země k Palestincům taky nechovají moc hezky.
    Patička mi slouží k tomu, abych si lépe poznal svoje příspěvky.
    9.6.2010 09:41 void
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Poslední loď?
    Takže se konečně dostáváme k tomu slovu "nejlíp", které jsem řekl výše...
    9.6.2010 09:49 frdrx | skóre: 29 | blog: frdrx
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Poslední loď?
    Jo, a proti tomu protestuju. Izrael jim jednoznačně ubližuje nejvíc, protože jich nejvíc zabíjí. Ostatní je "pouze" zradili.
    Patička mi slouží k tomu, abych si lépe poznal svoje příspěvky.
    9.6.2010 14:33 void
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Poslední loď?
    Věc názoru. V diskuzi se níže objevil další, který se mnou v tomto souhlasí.
    9.6.2010 14:34 frdrx | skóre: 29 | blog: frdrx
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Poslední loď?
    Jasně, pokud je smrt lepší než bídný život v uprchlickém táboře, pak ano, Izrael je docela milosrdný.
    Patička mi slouží k tomu, abych si lépe poznal svoje příspěvky.
    9.6.2010 14:35 frdrx | skóre: 29 | blog: frdrx
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Poslední loď?
    Ale je potřeba pamatovat, kdo je do těch uprchlických táborů vyhnal.
    Patička mi slouží k tomu, abych si lépe poznal svoje příspěvky.
    9.6.2010 14:39 void
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Poslední loď?
    Jak jsem řekl, vyhnal je i Egypt a další státy. Tedy - Izrael v tomto bodě není lepší ani horší než okolní státy.
    9.6.2010 14:44 frdrx | skóre: 29 | blog: frdrx
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Poslední loď?
    Stále je tu počet mrtvých, v němž Izrael nemá konkurenci.
    Patička mi slouží k tomu, abych si lépe poznal svoje příspěvky.
    9.6.2010 15:12 void
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Poslední loď?
    A taky je tu humanitární pomoc, v níž nemá Izrael konkurenci. Takže 2:2.
    9.6.2010 15:15 frdrx | skóre: 29 | blog: frdrx
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Poslední loď?
    Jasně, jedno zabité dítě vykompenzuje stan, dvacet přikrývek a sto litrů vody.
    Patička mi slouží k tomu, abych si lépe poznal svoje příspěvky.
    9.6.2010 15:18 void
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Poslední loď?
    Když těch sto litrů vody zachrání jiné dítě, pak ano. Cynické, ale ano.
    9.6.2010 15:22 frdrx | skóre: 29 | blog: frdrx
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Poslední loď?
    Jiné dítě vyhnané z domova stejnými viníky.
    Patička mi slouží k tomu, abych si lépe poznal svoje příspěvky.
    9.6.2010 17:25 void
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Poslední loď?
    Srozumitelněji!
    =^..^= AmigaPower® avatar 10.6.2010 22:09 =^..^= AmigaPower® | skóre: 30 | blog: BLB | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Poslední loď?

    . .. ...maáááÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁM EREKCI !!! :-D

    Značka H/1 není povolena
    :-D :-D :-D
    10.6.2010 23:17 Fauntom Alien
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Poslední loď?
    maáááÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁM EREKCI
    Ty si pil, voe! :-D :-D :-D )))))))
    kotyz avatar 11.6.2010 00:08 kotyz | skóre: 25 | blog: kotyzblog | Radnice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Poslední loď?
    a jak si to poznal? :-D :-D :-D
    Mul-ti-pass! | Hrdý člen KERNEL ULTRAS. | Furry/Brony/Otaku | Nemám čas ztrácet čas. | In 'pacman -Syu' we trust!
    =^..^= AmigaPower® avatar 11.6.2010 00:43 =^..^= AmigaPower® | skóre: 30 | blog: BLB | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Poslední loď?
    Já? Nikdy! Já si rači něco pěknýho přečtu! :-D :-D :-D

    Dalibor Smolík avatar 11.6.2010 09:16 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Poslední loď?
    Amígo, tohle byl nejlepší fór dnešního rána. Ještě teď se popadám za břicho :-D
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    11.6.2010 10:13 M-train | blog: finance
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Poslední loď?
    O té erekci??
    Nobody can give you as much as I can promise you
    houska avatar 11.6.2010 16:11 houska | skóre: 41 | blog: HW
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Poslední loď?

    to byla pravda ... erekci ma ted porad - to je od ty doby co nema do ceho pichnout

    amigo vydrz! jsme s tebou!
    =^..^= AmigaPower® avatar 11.6.2010 16:41 =^..^= AmigaPower® | skóre: 30 | blog: BLB | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Poslední loď?
    amigo vydrz! jsme s tebou!
    Kdybys byl se mnou, tak už pak nedáš nohy k sobě... :-D ;-)
    9.6.2010 11:47 namenenezalezi
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Poslední loď?
    Kedy sa tí domorodci, ktorých tradičnú spoločenskú organizáciu a kultúru zničil kolonializmus, ktorý im nainfikoval cudzí poriadok a znevýhodňoval a využíval ich po všetkých stránkach, mali naučiť, ako si vládnuť a riadiť štát? Všade, kde sa tradičná spoločnosť takto prevratne musela meniť, došlo k anómii a k následným podobným problémom. Zmeny sa nedajú naočkovať ako nejaké silné širokospektrálne antibiotikum. Spoločnosť nie je čisto biologický, alebo len čisto ekonomický jav. Na to sa stále zabúda.
    9.6.2010 14:29 void
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Poslední loď?
    Ono je taky potřeba říct, že v době evropského kolonialismu byl jen kus JAR (teda Jižní Afriky) osídlen (tj. někde byli Evropané původními obyvateli!). A hlavně - úplně původní obyvatelé míst, která byla osídlena, byli Křováci. Ti černoši, kterých je tam teď majorita, jsou stejnými přistěhovalci jako třeba Holanďané.

    A co je paradoxní - s Křováky si vytírají prdel.

    Tím nijak nehodnotím důsledky evropského kolonialismu. Jen bych byl rád, kdyby dnešní liberálně-levicová propaganda přestala lhát.
    9.6.2010 17:25 namenenezalezí
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Poslední loď?
    Jen bych byl rád, kdyby dnešní liberálně-levicová propaganda přestala lhát.

    A prisťahoval sa tam dobrovoľne, aby sa priživili na blahobyte, ktorý tam doniesli bieli Európania ? U liberálnej ľavice som si doteraz nevšimla také militantné správanie k diskutujúcim. ,,Pravica"pri každej príležitosti militantne zdôrazňuje svoju jedine správnu pravicovú ideológiu, druhá strana je korektnejšia. Kľudne priznám, že som ľavicový liberál a nemusí mi to brániť stotožniť sa s niektorými názormi ,,pravičiarov." Nenazvala by som sionistov fašistami. Prečo vzniklo hnutie za samostatný židovský štát je úplne pochopiteľné. Mali byť vysídlení radšej do Birobidžanu pri čínskych hraniciach, ako to navrhovali napr. slovenskí ľudáci ? Každé zjednodušovanie je propaganda, , jedno či pravá alebo ľavá. Označenie iného názoru za hlúposť alebo lož nie je argument. Aj obyčajní Palestínci a Židia by iste radšej hľadali spoločné riešenie, ktoré by im prinieslo pokoj a vzájomný úžitok, nebyť ideológov a propagandy z jednej aj z druhej strany.
    Dalibor Smolík avatar 9.6.2010 17:52 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Poslední loď?
    Aj obyčajní Palestínci a Židia by iste radšej hľadali spoločné riešenie, ktoré by im prinieslo pokoj a vzájomný úžitok, nebyť ideológov a propagandy z jednej aj z druhej strany.
    Jo, obyčejní lidé vždycky trpí vleklými válkami a nic z toho nemají, s tím naprosto souhlasím. Co rozporuji je tvrzení, že za všechno zlo může Izrael.
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    9.6.2010 20:25 namenenezáleží
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Poslední loď?
    Ale to som ja nepovedala.Naopak,trochu ma zaujíma história slovenských Židov a tí sionisti, čo stihli odísť do Palestíny, mali z pekla šťastie. Obdivujem, čo v púšti dokázali. Mám od známeho množstvo fotografií.Vyšiel im aj ten komunistický experiment v kibucoch:-). Je mi ľúto, že tam pokračuje to nezmyselné zabíjanie na oboch stranách. Priala by som im, aby zase skrotili tú nenávisť odtrhnutú z reťaze.
    Dalibor Smolík avatar 10.6.2010 10:51 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Poslední loď?
    Obdivujem, čo v púšti dokázali.
    To já také. Jsou to velmi cílevědomí a pracovití lidé.
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    10.6.2010 14:36 namenenezalezi
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Poslední loď?
    Dokázali to nielen vďaka pracovitosti a cieľavedomosti (cieľ : Zasľúbená zem, bezpečný domov, po tom, ako boli všade podozrivými a neželanými cudzincami), ale aj vďaka solidarite a súdržnosti a tiež asi aj vďaka idealizmu, mladíckemu nadšeniu, viere v budúcnosť, v perspektívu. Mnohí sionisti mali ľavicové presvedčenie, čo by snáď mohlo ortodoxným pravičiarom vadiť - ale vtedy ich asi spájal tá spoločná vízia šťastnej budúcnosti. Nemohli tušiť, ako sa to všetko zamotá, na aké prekážky narazí ich sen.Ponaučenie: ak chce národ pre seba niečo vybudovať, s individualizmom a sebeckosťou jednotlivcov, ktorí kopú len sami za seba a neberú ohľad na svojich bratov to nepôjde.
    10.6.2010 14:55 Randy_Sh
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Poslední loď?
    Jsou tu i další faktory. Bez penězovodu ze zahraničí (USA, Německo, Židé z celého světa ) by Izrael vypadal úplně jinak. Je to malá země a na bezpečnost vynakládá ohromné peníze. To by si bez externích zdrojů nemohli dovolit.
    10.6.2010 15:09 yossi | blog: Q_and_A | Ba'aretz
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Poslední loď?
    Ono s tými peniazmi to tiež nie je také horúce. Súhlasím že Izrael mal veľa zahraničnej pomoci ale nikdy to nebolo zadarmo.

    Konkrétne zmluva o reparáciách vstúpila do platnosti až v roku 1953. Dávno po najkritickejšej vojne (nezávislosť vs. Yom Kippur).

    Finančnú pomoc od USA ziskavá výrazne Izrael až od 1970. Do vtedy to skôr bola dotovaná vojenská technika ktorú IDF prerábalo (zastaralá). Je potrebné tiež zobrať do úvahy že pomoc získava aj PL samospráva, Jordánsko, Egypt a podobne. Teda nejde o jednostranný vzťah.

    Kám dávajú svoje peniaze Židia z celého sveta je ich vec, ale je fakt že cca sedem miliónov Židov na svete (polovica populácie) nemá záujem žiť svoj život v Izraeli.

    Izrael vynakladá obrovské zdroje na svoju obranu, na druhej strane ide o relatívne efektívnu cestu ako stimulovať svoj vlastný vývoj, vrátane hi-tech odvetví. Napriek tomu je možné povedať že stála armáda je relatívne malá a má slúžiť na prvé dva až tri dni na odrazenie prvého útoku a kým sa nezmobilizuje obyvateľstvo. Teda sila IDF stojí v efektívnej mobilizácii čo sa overilo i pri Yom Kippurskej vojne ktorá bola naozaj drsným testom mobilizačných schopností Izraela.
    10.6.2010 11:06 yossi | blog: Q_and_A | Ba'aretz
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Poslední loď?
    Golda Meirová povedala že konflikt skončí keď Arabi začnú svoje deti milovať viac ako nenávidieť Židov. Tiež to tak vidím.
    9.6.2010 10:21 Randy_Sh
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Poslední loď?

    Na tohle téma nejsem expert, ale pokud se nemýlím, tak Palestincům měl vzniknout stát ve stejné chvíli jako Izrael - ale Arabové ho odmítli.

    Tohle je pravda, ale jen částečná. Problém je v tom, že v roce 1880 tvořili Židé asi 7% obyvatel Palestiny. Potom se tam začali stěhovat, což se Arabům vcelku logicky nelíbilo. Sionisté udělali chybu, když si chtěli vybudovat stát na území, které už bylo obsazeno.

    9.6.2010 14:32 void
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Poslední loď?
    Díky za doplnění.

    Mimochodem, je zajímavé, že někteří zde jsou proti stěhování Židů na území dnešního Izraele - a ti samí jsou pro, aby se do Evropy stěhovali třeba Arabáši. Zvláštní...
    9.6.2010 10:29 stekot
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Poslední loď?
    Doporučuju pořad Téma ČRo6. Zabývají se právě situací židů v evropě před a mezi válkami, vznikem Sionismu a situaci v Palestině/Izraeli (tuším) od 19. století. Ke stažení z: http://media.rozhlas.cz/_audio/02037674.mp3
    9.6.2010 08:54 void
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Poslední loď?
    Nechápu tu úctu k nositelům Nobelovy ceny míru. Jsou to samí šašci.
    9.6.2010 08:57 void
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Poslední loď?
    Nebo nechápu ty angažovaný umělce. Chvíli podporujou Židy, pak Araby, pak zas Židy, pak zas Araby a tak dál. Osobně mě to už nebaví. Ať si brnkaj na kytaru, hrajou v seriálech a podepisujou Chartu i Antichartu, ale ať už si prosím přestanou hrát na spasitele světa.
    Darth Phantom avatar 10.6.2010 20:54 Darth Phantom | skóre: 18 | blog: Kelvin_Fitnick | Doma
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Poslední loď?
    Nebo nechápu ty angažovaný umělce.
    Ale ono nejde jenom o ty umělce, ale k tomu už se vyjadřují i různí vládní činitelé, třeba i britská konzervativní vláda. I když politici jsou taky šašci, akorát nedrnkaj na tu kytaru a nemlátí na buben.
    Tahle patička nemá hlavu ani patu
    11.6.2010 12:27 Robert Krátký | skóre: 94 | blog: Robertův bloček
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Poslední loď?
    Jsou to samí šašci.
    Ne všichni. Někteří jsou spíš zmetci.
    9.6.2010 09:24 Tomáš
    Rozbalit Rozbalit vše Odkud jsou ty fotky?
    Řekl bych, že ta spodní fotka je z nějaké propagační akce, jaké armáda dělá i u nás. Zbraně navlečené na ocelovém lanku, nejspíš bez zásobníku, a dospělý člověk (možná voják v civilu?), který jim k tomu něco vysvětluje. Kluci se na to dívají se zájmem, protože takovou věc moc často nevidí. A ten malý klouček v popředí má vlastní digitální hodinky (to jen pro pamětníky ruské pomoci).

    Naproti tomu Palestinský bojovník vypadá, že držení pistole vidí denně a snaží se tvářit jako někdo velký, kdo už má vlastní pistoli. Naštěstí taky nemá zásobník.
    9.6.2010 09:29 jozka | skóre: 19 | blog: jozkovo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Odkud jsou ty fotky?
    jo, cekal jsem kdy se tady nekdo bude snazit tvrdit, ze ty zbrane na druhem obrazku jsou tak nejak obranne, mirove. Dockal jsem se :-)
    9.6.2010 09:31 void
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Odkud jsou ty fotky?
    Nicméně to ocelové lanko tam fakt je - toho jsem si nevšiml.
    9.6.2010 11:44 kily
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Odkud jsou ty fotky?
    Proč já nic napsaného o obranných a mírových zbraních nic nevidím? Že by vlčí mlha? Já se dočetl pokud jde o zbraně pouze o jejich zabezpečení.
    9.6.2010 11:50 Robo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Odkud jsou ty fotky?
    no ja na tom nic nezvycajne (vzhladom na izraelske realie) nevidim; su obkoleseni arabskymi statmi, na ich uzemie dopadaju rakety, teroristicke utoky a pod.; zbrane v beznom zivote, zeny v armade nie su nic nezvycajne; preto je aj IDF v sucasnosti asi najlepsia armada sveta
    9.6.2010 12:07 jozka | skóre: 19 | blog: jozkovo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Odkud jsou ty fotky?
    no ja na tom nic nezvycajne (vzhladom na palestinske realie) nevidim; su takmer obkoleseni Izraelom, na ich uzemie podnikaju najezdy izraelske komanda, cas ocas zautoci izraelska armada a pod.; zbrane v beznom zivote, zeny so zbranou nie su nic nezvycajne...

    Jak sam vidis, takhle se da omluvit cokoliv.
    9.6.2010 09:27 void
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Poslední loď?
    JiK avatar 9.6.2010 10:41 JiK | skóre: 13 | blog: Jirkoviny | Virginia
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Poslední loď?
    9.6.2010 10:58 jozka | skóre: 19 | blog: jozkovo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Poslední loď?
    Dobry! Predpokladam, ze to delalo stejny oddeleni, ktery pripravovalo materialy z obsazeni lodi v minulych tydnech :-)
    9.6.2010 10:58 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Poslední loď?
    Ano, malý, leč velmi důležitý rozdíl v umístění a postoji obou vojáků. :-)
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    9.6.2010 11:30 Marcela | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Poslední loď?
    Výstižný obrázek. Ukazuje rozdílnost v mentalitě. Levá strana ukazuje, jak se chovají Arabové všeobecně. Ještě by tam mohla stát /klečet/ žena a podpírat ramenem samopal..
    Nejvyšší myšlenka je vždy ta, která obsahuje radost...
    9.6.2010 12:00 kookoo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Poslední loď?
    Ještě jsi mohla napsat, že Arabové dávají krev křesťanských panen do macesů.
    Darth Phantom avatar 9.6.2010 13:12 Darth Phantom | skóre: 18 | blog: Kelvin_Fitnick | Doma
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Poslední loď?
    Ale Jirko, s tímhle obrázkem si operoval již před mnoha lety, kdy si ještě byl Faunem. Nic novějšího by nebylo? Máme tady We con the world, no dobře. Ale dobře ses přiučil z příručky dr. Goebbelse, Fauníku, to se musí uznat.
    Tahle patička nemá hlavu ani patu
    9.6.2010 16:10 dizz
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Poslední loď?
    Vyjmecnes s vami souhlasim... Nikdo a ani Izrael by nemel strilet do deti, je videt podle toho obrazku ze aspon palestinci strileji do vojaku.
    12.6.2010 07:09 frdrx | skóre: 29 | blog: frdrx
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Poslední loď?
    Tento obrázek je chybný. Popisky jsou prohozeny. Viz např. tato reportáž.
    Patička mi slouží k tomu, abych si lépe poznal svoje příspěvky.
    9.6.2010 11:15 kookoo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Poslední loď?
    Mně vždy udivuje, kolik má Izrael obhájců, ať udělá jakoukoli špinavost. Pro mě představuje Izrael spolu s KLDR největší ohrožení světového míru a největšího porušovatele jakýchkoliv smluv. KLDR ale narozdíl od Izraele nevlastní 200 jaderných hlavic a hlavně nedostává KLDR dolárky (a nejsou to malé sumy) od většího ale hloupějšího bratříčka USA, který je vždy připraven postavit se na stranu Izraele a obhajovat jeho svinstva. Běhá mi mráz po zádech, když vím jací jsou Izraelci fanatici a uvědomím si, že jejich jaderné zbraně míří na Evropu.
    9.6.2010 11:23 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Poslední loď?
    a hlavně nedostává KLDR dolárky (a nejsou to malé sumy) od většího ale hloupějšího bratříčka USA, který je vždy připraven postavit se na stranu Izraele a obhajovat jeho svinstva.

    Ano, už vím dávno, že jsou skutečně mudrci, co vědí víc než ty ostatní a dokonce vědí, kde jsou ti největší hlupáci. :-)

    Pokud mě někdo bude chtít zabít, tak se o žádné smlouvy nestarám a snažím se přežít. Smlouvy paltí tehdy, když jsou obě strany připraveny je dodržovat. Tedy co navrhujete aby Izrael udělal? Odzbrojil, nechal se naložit do dobytčáků a směr nějaká tábor? Nebo co má udělat?
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    9.6.2010 11:34 kookoo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Poslední loď?
    "Mně vždy udivuje, kolik má Izrael obhájců, ať udělá jakoukoli špinavost."

    Svůj příspěvek jsem nepsal s tím, že zde budu debatovat, protože vím, že obhájce Izraele nelze přesvědčit racionálními argumenty, vždy to skončí jejich pláčem, že je nikdo nemá rád, všichni je chcou vyvraždit a proto mají právo nedodržovat smlouvy a preventivně vraždit první koho je napadne kdekoli je napadne. Popřípadě začnou odvádět pozornost od problému, oblíbené je začít upozorňovat, že v Rusku bijou černochy (no tak to vlastně nebylo, ale...) To prostě prostě nemá cenu.
    9.6.2010 11:42 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Poslední loď?
    Takže asi takhle. Arabové aIránci je chtějí vyvraždit, nijak se s tím netají. Němci se je pokoušeli vyvraždit, takže nemají žádný důvod věřit tomu, že je někdo nechce vyvraždit. Kdyby ho měli, jistě a nepochybně by se chovali jako třeba Češi. To opravdu nemá cenu. Racionální argumenty a zkušenost jim dávají za pravdu, že zatím jejich budoucnost spočívá jejich ozbrojených silách a jejich ochotě a odvaze se bránit. Nepochybně by o mír stáli. Jenže, pokud je chtějí vyhladit, tak asi jim nezbývá nic jiného, než co dělají. Chytráci, kteří jim chtějí radit, jak žít, by měli především začít u sebe.
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    9.6.2010 11:53 Randy_Sh
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Poslední loď?

    Nepochybně by o mír stáli.

    Otázkou je, jak by si Izrael ten mír představoval. Byl by ochoten vzdát se okupovaných území na západním břehu? Těžko, vždyť tam budují osady za velké peníze. Vzdát se východní části Jeruzalému? Opět je to velmi nepravděpodobné. Co by vlastně Izrael nabídnul výměnou za mír?

    9.6.2010 12:05 Marcela | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Poslední loď?
    Mír za mír by nestačil?
    Nejvyšší myšlenka je vždy ta, která obsahuje radost...
    9.6.2010 12:13 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Poslední loď?
    Izrael neměl Západní břeh a neměl ani východní Jeruzalem a přesto byl napaden. V roce 1967. Šestidenní válka se tomu říkalo. Izrael tu válku vyhrál a zlepšil svoji strategickou pozici. Naštěstí. Které zemi skutečně patří Západní břeh? Jordánsku? Sýrii? Z jakého důvodu, nechtějí Palestince v Libanonu, Egyptě v Jordánsku? S KÝM MÁ JEDNAT? OPUSTIL JIŽNÍ LIBANON A CO SE STALO? Opustil pásmo Gazy a co se stalo? Vyložili si izraelský ústupek jako slabost a okamžitě začaly útoky. Tady někteří lidé pláčí, když napíši jeden blog denně a mají to za děsnou osobní újmu. Ty blogy vůbec nemusí číst a nijak je neohrožují na zdraví a duchu, tam padají na izraelské civilisty rakety, byly tam na denním pořádku teroristické útoky na civilisty a to je v pořádku? Kdo neviděl vojáky, cestující po celé zemi, vojáky hlídající pláže, policajty se samopaly hlídající kina, obchody, veřejné prostranství aby někdo nezaútočil na civilisty, ženský, děti, vůbec neví o co v té zemi jde. Ano OSN vznik země odhlasovala, velmoci, včetně Sovětského svazu ji podpoprovali při jejím vzniku. Je tady. Prostě je tady

    Pokud se mnou budou sousedé jednat jako jednají s Izraelem, budu se schovat stejně jako Izrael. Chci přežít. Bez ohledu na "humanistické kecy" politicky korektních levičáků. Jasně to by se leckomu hodilo do krámu, aby Izraelci zvedli ruce a dali se zase transportovat do vyhlazovacích táborů.
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    9.6.2010 12:39 Randy_Sh
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Poslední loď?

    Izrael neměl Západní břeh a neměl ani východní Jeruzalem a přesto byl napaden. V roce 1967. Šestidenní válka se tomu říkalo. Izrael tu válku vyhrál a zlepšil svoji strategickou pozici.

    Šestidenní válku začal Izrael a byl to dlouho připravovaný úder. Stejně jako vpád Německa do SSSR.

    Z jakého důvodu, nechtějí Palestince v Libanonu, Egyptě v Jordánsku?

    Kromě jiných důvodů třeba i proto, že přijetím Palestinců by zlegalizovali jejich vyhnání. Kdyby Maďaři obsadili Slovensko, také bychom nebyli nadšení z milionů slovenských uprchlíků.

    Ano OSN vznik země odhlasovala, velmoci, včetně Sovětského svazu ji podpoprovali při jejím vzniku. Je tady. Prostě je tady

    To není moc dobrý argument. Kdyby OSN odhlasovala, že má na Moravě vzniknout romský stát, asi by se nám to také nelíbilo.

    9.6.2010 12:46 yossi | blog: Q_and_A | Ba'aretz
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Poslední loď?
    Šestdňovú vojnu začal Izrael? Oy-vey.
    9.6.2010 12:50 frdrx | skóre: 29 | blog: frdrx
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Poslední loď?
    Ano, začal.
    Patička mi slouží k tomu, abych si lépe poznal svoje příspěvky.
    9.6.2010 12:52 yossi | blog: Q_and_A | Ba'aretz
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Poslední loď?
    100 000 vojakov, 1 000 tankov na hraniciach, útoky Fijadínov cez hranice a uzavretie úžiny (cassus beli!) je potom čo? Otvorená deklarácia vojny prezidentom Egypta je neškodná predvolebná kampaň?
    9.6.2010 13:10 Randy_Sh
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Poslední loď?
    SSSR měl v červnu 1941 na hranicích obrovské množství vojáků a techniky a sovětští představitelé často mluvili o světové komunistické revoluci. Tak kdo tehdy začal?
    9.6.2010 13:14 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Poslední loď?
    Ano, tak to bylo, a odpověd je, že Německo zaútočilo, prohrálo, plán Barbarossa nevyšel. Vítězové určují dějiny.
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    9.6.2010 13:15 frdrx | skóre: 29 | blog: frdrx
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Poslední loď?
    Všechno vím, nicméně zaútočil jako první.
    Patička mi slouží k tomu, abych si lépe poznal svoje příspěvky.
    9.6.2010 15:15 void
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Poslední loď?
    Takže když v noci uvidíš cikána s nožem, jak se chystá tě okrást, a bodneš ho první... kdo bude útočník? Vždyť tys přece toho chudinku bodl první!
    9.6.2010 15:19 void
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Poslední loď?
    Lépe: Takže když v noci uvidíš cikána s nožem, jak se chystá tě zabít, a bodneš ho první... kdo bude útočník? Vždyť tys přece toho chudinku bodl první!
    9.6.2010 15:31 frdrx | skóre: 29 | blog: frdrx
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Poslední loď?
    Pokud nebude nic dělat a já ho bodnu jen z pocitu, že mě chce okrást, pak bych si podle výsledku zasloužil trest za vraždu, pokus o ni, nebo ublížení na zdraví. Preventivní útok není sebeobrana. Izrael se nebránil, protože na něj nikdo neútočil. Spojené státy se také proti Iráku nebránily.
    Patička mi slouží k tomu, abych si lépe poznal svoje příspěvky.
    9.6.2010 15:34 void
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Poslední loď?
    Samozřejmě uvažujme, že je jasné, že to chce spáchat.
    Spojené státy se také proti Iráku nebránily.
    To je něco jiného.
    9.6.2010 15:50 frdrx | skóre: 29 | blog: frdrx
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Poslední loď?
    To nemůže stačit. Aspoň myslím, a doufám, že by to u soudu neuspělo. Nelze přece někoho napadnout jen protože něco chce spáchat. Musí se aspoň pokusit, nebo k tomu učinit aspoň sebemenší krok, aby to byla sebeobrana. Vím o lidech, kteří mě zcela určitě chtějí zabít (ale nejspíš to neudělají, protože se jim nechce do vězení), ale to mi nedává právo zabít je.
    Patička mi slouží k tomu, abych si lépe poznal svoje příspěvky.
    belisarivs avatar 10.6.2010 16:25 belisarivs | skóre: 22 | blog: Psychobláboly
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Poslední loď?
    Tohle je nesmysl. Navic, pokud ma to prirovnani mit smysl, jeste utocnik musi rvat, ze te/me zabije, mit uz nuz vytazeny a mit s sebou podobne naladene kamarady. Nepochybuju, ze tohle uz by u soudu obstalo uplne v pohode.

    Nepratele Izraele meli tak drtivou pocetni prevahu, ze preziti Izraele bylo kriticky zavisle prave na momentu prekvapeni, ktery tuto pocetni nevyhodu stira.

    Je mi sumak, jake jsou kecy okolo. Sousedni staty jednoznacne deklarovaly svou vuli Izrael znicit. Uderil prvni, a zavrel jim hubu.

    Byt jsem dalek schvalovani veskere cinnosti Izraele, tak s tim, jak sve nepratele vyridil souhlasim a schvaluju to.
    IRC is just multiplayer notepad.
    10.6.2010 16:39 Randy_Sh
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Poslední loď?
    Každé přirovnání kulhá. Zabít útočníka, který se mě chystá napadnout, je OK. Okrást zabitého útočníka už v pořádku není. Kdyby Izrael v Šestidenní válce rozbil arabské armády na prach a pak se stáhnul zpět, bylo by to v pořádku. Jenže oni vedli válku hlavně proto, aby získali území, které nepoužívají pro obranu, ale pro další osídlování. Také je potřeba si uvědomit, že před Šestidenní válkou existovalo rostoucí napětí na obou stranách, ne pouze na arabské. Nemluvě o předchozí Sinajské válce 1956, kde byl Izrael jasným agresorem.
    10.6.2010 16:54 frdrx | skóre: 29 | blog: frdrx
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Poslední loď?
    Mně to smysl dává. V každém případě, Izrael napadl Egyptské letectvo jako první, byl tedy agresorem. Nemůžeme vědět, co by se stalo, kdyby tu válku Izrael nezačal. Dnes ale hrozí, že Izrael zaútočí na Irán, a ten se na Izrael, ani na nikoho jiného, v žádném případě vojensky zaútočit nechystá. Taková je prostě politika agresivního, ziofašistického a teroristické režimu v Izraeli. Permanentní válka ho udrží u moci. Klobouk dolů před všemi občany toho státu, kteří ho chtějí svrhnout. Bez toho se míru nikdo nedočká.
    Patička mi slouží k tomu, abych si lépe poznal svoje příspěvky.
    9.6.2010 13:18 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Poslední loď?
    No to je jeden z omylů, když vidím, že se mě tři chlapi chystají ztřískat, pak když mám možnost a prostředky na nic nečekám a ztřískám je já. Aby si pamatovali, že vyhrožovat smrtí se nevyplácí. A ty tři státy Izraeli nepokrytě vyhrožovali. Rusko Německu v roce 1941 nevyhrožovalo. Rusko se bálo toho, že na válku nemá. Palestince nechtějí z toho důvodu, že palestinci v Jordánsku chtěli rozhodovat o politice Jordánska, stejně tak v Libanonu a jinde.
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    Darth Phantom avatar 9.6.2010 12:47 Darth Phantom | skóre: 18 | blog: Kelvin_Fitnick | Doma
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Poslední loď?
    Izrael neměl Západní břeh a neměl ani východní Jeruzalem a přesto byl napaden. V roce 1967.
    Myslíš tím napadením Izraele to, že Izrael bez vyhlášení války napadnul Egypt a zničil celé jeho letectvo? Když už ses tak rozohnil, aspoň se vyjadřuj pravdivě. Je tady. Prostě je tady a na věky už tady bude! Ještě si zapomněl na Golanské výšiny. Tam jde taky hlavně o vodu. Tyto výšiny jsou důležitým zdrojem vody pro 4 státy. Tam je taky. Prostě je tam!
    Tahle patička nemá hlavu ani patu
    9.6.2010 12:50 yossi | blog: Q_and_A | Ba'aretz
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Poslední loď?
    Golanské výšiny budú vrátené pri podpise mierovej zmluvy so Sýriou. Dokiaľ bude Sýria dodržiavať trikrát nie nebude územie vrátené. Podobná situácia bola i s Egyptom, po podpise mierovej zmluvy bol vrátený Sinai.
    9.6.2010 13:12 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Poslední loď?
    Myslím tím, že na hranicích mělIzrael, Egytu, Sýrie a Jordánska divize a tanky, tedy tři n nepřátelské armády a Násir jim veřejně vyhrožoval že je zažene do moře. No a tedy do moře je hnal Izrael preventivním úderem a bylo po parádě, takže agresoři pláčou včetně levičáků a komunistů tvého typu nad tím výpraskem dodnes. :-) Já si na rozdíl od tebe chlapečku pamatuji i v komunistické televizi uvádění záběry rozvíjejících se egyptských tanků v Sinajské poušti a jásot bolševiků, jak je Arabové poženou. Nezapomněl jsem na Golanské výšiny. Sýrie napadla Izrael, Sýrie prohrála a za prohru se platí. třeba i strategickou ztrátou vody.
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    10.6.2010 18:55 Petr
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Poslední loď?
    Tady s vámi soucítím

    Já si na rozdíl od tebe chlapečku pamatuji i v komunistické televizi

    to není prdel, takhle moc pamatovat a vzpomínat, jaký to tenkrát bejvávalo bážo.

    I když mimo vašich smajlíků jsem si zatím nevšiml jediné známky vašeho smyslu pro humor, nedá mi to, abych si nevzpomněl na dobrého Renčína, kde omšelý děda říká máničce:

    Promiňte mladý muži, již poněkud nedoslýchám, kam jste to říkal, že si mám strčit své bohaté životní zkušenosti??

    Tak asi takhle........
    Darth Phantom avatar 10.6.2010 21:12 Darth Phantom | skóre: 18 | blog: Kelvin_Fitnick | Doma
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Poslední loď?
    Nezapomněl jsem na Golanské výšiny.

    Aby sis ve svém emocionálně ospravedlňujícím záchvatu nekáknul do spoďárů, dědulo. Golanské výšiny jsou jedním z mnoha okupovaných území. Oni si si už i Izraelci přijali nějaký zákon o Golanských výšinách. Čili si uzákonili, že jsou zloději cizích území. V okupovaném Jeruzalémě schválili zákon o okupovaných Golanských výšinách. Postavili si tam lázně a koupou se tam. Ani se jim nedivím, že se jim odtamtuď nechce.

    Diskutovat s tebou nemá cenu, dědku. Lidé nesdílejecí tvůj názor, jsou podle tebe komunisti, bolševici a musulmani. Zdá se, že ty jediný zde máš patent na rozum a univerzální pravdu. Teď se můžeš rozohnit, a dej se pozor aby ti v tvém zápalu nepraskly kšandy.

    Tahle patička nemá hlavu ani patu
    10.6.2010 21:16 yossi | blog: Q_and_A | Ba'aretz
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Poslední loď?
    Golanské výšiny sú v ponuke rovnako ako bol v ponuke Sinai.

    Vrátené budú po podpise mierovej zmluvy so Sýriou. Tento krok bol prijatý na základe toho že z Golanských výšin je možné efektívne ostreľovať pechotnými zbraňami najľudnatejšiu oblasť Izraela - Tel Aviv-Yaffo.

    Nikto nemôže žiadať aby bez mierovej zmluvy bola daná táto strategická oblasť do rúk nepriateľa. Takéto konanie by zaváňalo vlastizradou.
    10.6.2010 23:56 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Poslední loď?
    Jasně, ty si utřinose myslíš, že máš ty vědomosti sám, jenže už jsem to říkal, víc jsem toho zapomněl, než sis přečet a naučil ses. Takže pokud si pamatuji názory co máš ty a tobě podobný měli i soudruzi z Rudého Práva. Dnes z Halo novin, jste už nudný s tou argumentací. :-)
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    Dalibor Smolík avatar 9.6.2010 12:47 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Poslední loď?
    Je zajímavé sledovat, jak pro všechny levičáky (ale také pro ty "hnědé"), je Izrael solí v očích. Nejraději by jej zprovodili ze světa. Někdo to dokonce říká nahlas. Je jasné, že dokud Izrael nevycítí, že je snaha se rozumně dohodnout, bude se chovat v rámci pudu sebezáchovy. Tady platí pořekadlo "Kdo seje vítr, sklízí bouři". Izrael se nechová rozhodně vždy správně. Ale je to dané jejich situací.
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    9.6.2010 12:58 frdrx | skóre: 29 | blog: frdrx
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Poslední loď?
    Jenže tu bouři sklízí všichni včetně těch co nic nesejou. Co Izrael dělá Arabům je umírněnější verze toho co dělali Židům Němci. A proto plno lidí, včetně mnoha židovských občanů Izraele by si přála zprovodit ze světa současný fašistický režim, zavést demokracii a zajistit mír a bezpečí pro všechny. Toto se v očích sionistů rovná vymazání Izraele z mapy a jeho zprovození ze světa (protože demokratický stát by již nebyl židovský), a proti tomu také bojují všemi prostředky, mimo jiné násilím a státním terorem, a to nejen Arabů, ale i Židů, křesťanů a dalších.
    Patička mi slouží k tomu, abych si lépe poznal svoje příspěvky.
    9.6.2010 13:04 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Poslední loď?
    židovských občanů Izraele by si přála zprovodit ze světa současný fašistický režim, zavést demokracii a zajistit mír a bezpečí pro všechny.

    Že jsou pro ten "fašistický režim" ochotni nasadit vlastní krk, včetně ženských. Viděl jste někdy nějaký totalitní nebo fašistický režim? Víte vůbec co mluvíte? Oni chtějí demokratický Izraelský stát, kde se Zidé budou cítit doma. Protože všude jinde se doma necítí. Víte jak je pro ně vlastní náboženství důležité? To že si zdejší ateisté neumí tuhle důležitost představit, vůbec nic neznamená. Nakonec i ti Židé, co nepraktikovali židovský náboženský život skončili v plynových komorách. Ach jo.
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    9.6.2010 13:13 Randy_Sh
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Poslední loď?
    Němečtí občané také nasazovali krk za nacistický režim, a to velmi odhodlaně a tvrdě. V Izraeli sice je docela demokracie, ale jen pro Židy. Pro ostatní jen v případě, že to Židům nevadí. Kdybychom některé izraelské demokratické vymoženosti zavedli v ČR, Židé by byli první, kdo by řval.
    9.6.2010 13:35 frdrx | skóre: 29 | blog: frdrx
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Poslední loď?
    Demokracii musí být pro všechny lidi. Jenže Palestinci nejsou lidé nýbrž zvířata[zdroj].
    Patička mi slouží k tomu, abych si lépe poznal svoje příspěvky.
    9.6.2010 13:40 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Poslední loď?
    Až nám půjde jako Čechům o krk, jako jde Židům, budu první kdo bude hlasovat pro ty opatření, které mají zvýšit bezpečnost země a obyvatel. Stejně jako Československá vláda vyhlásila v sudetských okresech stanné právo v roce 1938 v září. Bylo to opatření proti vlastním občanům, ale odůvodnitelné opatření.
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    9.6.2010 13:48 Randy_Sh
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Poslední loď?
    Já mluvím o jiných vymoženostech. Např. o tom, že v Izraeli mají lidé v občance uvedenu národnost a tu národnost jim určuje úředník. Nebo svatby - v Izraeli není možné uzavřít smíšené manželství (řeší se to svatbou v zahraničí). Tohle nijak nesouvisí s bezpečností. Zkuste si představit, co by se dělo, kdybychom to zavedli tady a kdo by protestoval jako první.
    9.6.2010 14:15 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Poslední loď?
    To je jejich vnitřní záležitost a mají svobodné volby, zřejmě jim tohle vyhovuje. Až jim to přestane vyhovovat, pak to změní. Do toho nám nic není, jako jim není nic do toho, že musím mít trvalý pobyt a bez trvalého pobytu jsem také limitovaný.
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    9.6.2010 14:28 Randy_Sh
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Poslední loď?
    Opravdu si myslíte, že kdybychom si odhlasovali, že v občance bude povinně uvedena národnost, navíc vybraná úředníkem, že by to ostatní nechalo v klidu? Nebo kdybychom si odhlasovali, že sňatek může uzavřít pouze Čech s Češkou a smíšené páry si musí svatbu uspořádat v zahraničí?
    9.6.2010 15:02 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Poslední loď?
    Nebo kdybychom si odhlasovali, že sňatek může uzavřít pouze Čech s Češkou a smíšené páry si musí svatbu uspořádat v zahraničí?

    Oni nám to přeci necpou, neříkají, že to tak máme dělat. nebo ano?
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    9.6.2010 15:10 Randy_Sh
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Poslední loď?
    Vy to nějak otáčíte. Moje otázka zněla takto: kdybychom si demokraticky odhlasovali národnost v občance, nebo žluté hvězdy pro židovské spoluobčany, myslíte, že by okolní svět zůstal v klidu s tím, že je to naše vnitřní věc?
    9.6.2010 15:14 yossi | blog: Q_and_A | Ba'aretz
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Poslední loď?
    V Izraeli sú arabský Izraelčania značkovaný? To či je národnosť uvedená v ID karte je snaď vecou krajiny nie? A hlavne od roku 2005 nie je národnosť uvádzaná v Teudat Zehut.
    9.6.2010 17:19 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Poslední loď?
    Arabové nenosí žluté hvězdy a dokonce nejsou ani drzhořadými občanym Izraele.
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    9.6.2010 20:18 Randy_Sh
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Poslední loď?
    Žluté hvězdy jsem uvedl jen jako příklad. Které opatření je podle vás ještě vnitřní záležitostí státu a které už ne? V Izraeli mají propracovaný systém, jak rozlišit "správné" občany od "špatných". Začíná to občanským průkazem, kde je uvedena národnost (nově tam již není národnost, ale "správného" občana lze poznat podle hebrejského data narození). Další věcí je např. vojenská služba, kam jsou povoláváni jen "správní" občané. Služba v armádě následně otevírá cestu k mnoha benefitům a zaměstnáním atd.
    9.6.2010 21:51 yossi | blog: Q_and_A | Ba'aretz
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Poslední loď?
    Do armády sú povolávaný všetci (napríklad i Drúzi). A všetci majú možnosť odmietnuť. Tak ako odmietajú charedim ale i moslimovia.
    9.6.2010 22:06 Randy_Sh
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Poslední loď?
    Na Wikipedii to popisují dost jinak. Arabové v IDF neslouží, protože prostě nejsou odváděni. Beduíni a Drúzové jsou zvláštní případy.
    9.6.2010 23:48 yossi | blog: Q_and_A | Ba'aretz
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Poslední loď?
    Zakázaný prístup do armády nemajú. Prijímaní sú, sám poznám troch v jednotkách Sayeret Matkal.

    Počas všeobecnej mobilizácie sú povolávaný všetci. Rozdiel je iba v tom že IDF proste nepovolá (alebo nedá tankovú rotu) do rúk človeka ktorý prehlásil že nenávidí Izrael.

    Toto je ale štandardná bezpečnostná politika v každej rozumnej krajine.
    10.6.2010 06:59 Randy_Sh
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Poslední loď?

    Zakázaný prístup do armády nemajú. Prijímaní sú, sám poznám troch v jednotkách Sayeret Matkal.

    Ano, izraelská diskriminace je nenápadná a sofistikovaná. V nacistickém Německu zákon výslovně stanovil, co je Židům zakázáno. V Izraeli úředník prostě nějak rozhodne a čistě jen shodou náhod povolá pouze rasově čisté občany. Samozřejmě nejde jen o armádu, ale prakticky o všechna úřední rozhodnutí.

    10.6.2010 09:07 yossi | blog: Q_and_A | Ba'aretz
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Poslední loď?
    Pojem rasovo čistý občania v semitskom blízkovýchodnom kotli nemá zmysel. To je niečo ako čistokrvý Slovák. :)

    V armáde môže slúžiť každý to je fakt. Výnimky sa vzťahujú na osoby pri ktorých je bezpečnostné hladisko diskutabilné.

    Iste, občas je možné že úradník rozhodne neférovo. Aj v Izraeli sú úradníci ľudia a majú svoje postoje. Ale som presvedčený že korekčné mechanizmy fungujú dobre. Nakoniec stačí si pozrieť rozhodnutia najvyššieho súdu ktoré dosť často idú proti vôli IDF, vlády alebo úradníkov.
    10.6.2010 09:39 Randy_Sh
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Poslední loď?
    Pojem "rasově čistý" bylo jen takové drobné rýpnutí. Jak říkám, čistě z právního hlediska v Izraeli diskriminace není. Praxe je ovšem jiná.
    belisarivs avatar 10.6.2010 16:30 belisarivs | skóre: 22 | blog: Psychobláboly
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Poslední loď?
    Za prvni republiky se tusim i u nas vybiralo, kdo muze jit do srubu.

    Byla to proste nutnost protoze ti nemci, kteri uposlechli mobilizacni rozkaz bez odmlouvani pak nadsene vitali Wehrmacht.
    IRC is just multiplayer notepad.
    9.6.2010 15:23 void
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Poslední loď?
    No jo, jenže se svatbami je to stejné i v okolí Izraele. Co taková svatba Žida a Arabky v Egyptě, hm?
    9.6.2010 14:48 yossi | blog: Q_and_A | Ba'aretz
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Poslední loď?
    V tomto uznávam že máte pravdu že v Izraeli je možné uzavrieť manželstvo výhradne pred rabínom alebo imámom. Nakoniec nemalá časť Izraelských občanov silne protestuje. Druhá vec je že "zmiešané" manželstvo uzavrieť je možné v zmysle všetkých náboženských tradícií. Ani katolícka cirkev nezosobáši moslima a kresťanku.

    Ďalším, pomerne zaujímavým faktom je to, že Izrael uznáva homosexuálne manželstvá a dokonca právo na adopciu homosexuálnymi pármi.
    belisarivs avatar 10.6.2010 16:31 belisarivs | skóre: 22 | blog: Psychobláboly
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Poslední loď?
    Myslim, ze zavisi na knezi. Muj otec teda muslim neni, ale ateista a taky nebyl problem. Kdyz knez neni blbec, tak si myslim, ze to jde.
    IRC is just multiplayer notepad.
    10.6.2010 17:17 yossi | blog: Q_and_A | Ba'aretz
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Poslední loď?
    Potom kňaz porušuje vlastné náboženské pravidlá. :)

    Ale v zásade som si istý že pred napríklad reformným alebo liberálnym rabínom ide spraviť kde-akú svatbu.

    Len netreba čakať že charedim a chasidim zatlieskajú. Judaizmus proste nie je misijné náboženstvo a berie pravidlá trochu vážnejšie.
    10.6.2010 18:18 namenenezalezí
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Poslední loď?
    U katolíkov musí ateista absolvovať krst, prípravu a príslušné ceremónie - stať sa katolíkom, až potom sa môže pomýšľať na ohlášky. Rozvod tiež nejde bez súhlasu cirkvi. Rozdiel je len ten, že katolícke náboženstvo nie je štátna ideológia a ľudia sa preň rozhodujú sami. My, stredoeurópania, neveriaci, nemáme čo špekulovať, či podľa kultúrnych noriem (a náboženských pravidiel) je to v židovskej alebo islamskej kultúre, alebo v nejakom etnickom spoločenstve z nášho hľadiska kóšer. Oni sa musia pre zmeny vo svojej krajine rozhodnúť sami. Iste majú veľa výhrad k tomu, ako voľne u nás napr. fungujú vzťahy medzi manželmi, alebo akým spôsobom sú vychovávané deti. Nemáme právo sa nad nich povyšovať. Máme právo sa brániť, ak by nám svoje pravidlá vnucovali silou. Páčila sa mi myšlienka čo tu odznela, že komunikácia má začať medzi tými skupinami ľudí z oboch strán, ktorí sú ochotní počúvať a rešpektovať druhú stranu, tj nie sú to fanatici a zaslepenci. Aj keby tie skupinky mali byť malé.
    belisarivs avatar 10.6.2010 22:03 belisarivs | skóre: 22 | blog: Psychobláboly
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Poslední loď?
    Otec pokrteny neni. Ja jo. Saskarny kolem svatby sktli s knezem u piva a bylo.
    IRC is just multiplayer notepad.
    11.6.2010 01:06 namenenezalezí
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Poslední loď?
    Ale pán farár ich,,vykázal" asi ako uskutočnené.. a bol vôbec katolík? A nebol to Bolek Polívka?:-)
    9.6.2010 15:22 void
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Poslední loď?
    Taky je ale potřeba říct, že Arabové v Izraeli volby i další prvky demokracie bojkotují...
    9.6.2010 13:28 frdrx | skóre: 29 | blog: frdrx
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Poslední loď?
    Jak kteří. Spousta Izraelských vojáků otevřeně protestuje proti zločinům, které jsou nuceni páchat. Mimo to, služba v Izraelské armádě je povinná, jestli to nevíte.

    Jsem příliš mladý na to, abych zažil fašismus v Evropě a do žádné země s fašistickou totalitou, včetně Izraele, jsem zatím nezavítal. Nicméně vím velmi dobře o čem mluvím. Zajímám se o fašismus více než je zdrávo a že je v Izraeli fašistický režim říká velmi mnoho lidí, včetně jeho občanů. Jsou mezi nimi i političtí vězni.

    Aby byl ten stát demokratický, nemůže být pouze pro Židy. Má-li být pouze pro Židy, je to podobné jako když Hitler chtěl Německo pro Němce nebo když váš katolický kolega, klerofašista Ján Slota chce Slovensko pro Slováky. Zavedením demokracie by skončil Izrael tak jak ho známe dnes a jak si ho představují sionisté.

    Ano, jako ateista vidím, jak moc je pro lidi náboženství důležité, zvlášť když slouží k omlouvání zločinů proti lidskosti. IDF zabíjí nevinné civilisty včetně žen a dětí, protože k tomu přeci má povolení od boha.
    Patička mi slouží k tomu, abych si lépe poznal svoje příspěvky.
    9.6.2010 13:38 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Poslední loď?
    sem příliš mladý na to, abych zažil fašismus v Evropě a do žádné země s fašistickou totalitou, včetně Izraele, jsem zatím nezavítal. Nicméně vím velmi dobře o čem mluvím. Zajímám se o fašismus více než je zdrávo a že je v Izraeli fašistický režim říká velmi mnoho lidí, včetně jeho občanů. Jsou mezi nimi i političtí vězni.

    Spousta lidí říká, že fašistický režim je u nás, v Americe a jinde. Je u nás skutečně totalitní nebo fašistický stát? No pro mnohé levičáky ano. Jenže ty já neberu vážně. Hlavně ty mladé, oni žádný tyotalitní stát nezažili a jen vypouštějí slova, jejichž významu ani nerozumějí.

    To že si Židé po svých zkušenostech přejí židovský stát, je mi celkem pochopitelné, že si ho nehodlají nechat brát a posléze se ve svém státě cítit zase pronásledovanými cizinci, mi je pochopitelné také. Samozřejmě mudrlanti, co žijí v bezpečí střední Evropy, mohou mudrovat, ale v tom Izraeli žijí Židé, asi pět milionů, kterým jde o krk dnes. Až budou vědět, že je ti tam s nimi žijící Arabové nebudou chtít vyvraždit, pak možná sleví z některých bezpečnostních opatření. :-)
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    9.6.2010 13:45 frdrx | skóre: 29 | blog: frdrx
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Poslední loď?
    Spousta lidí říká, že nám vládnou šupinatí mimozemšťané... Jenže lidé, kteří jsou nepopiratelně oběťmi izraelského fašismu vědí velmi dobře, co říkají a musím jim plně dát za pravdu na základě každodenní zpráv z Izraele. O definici fašismu se s vámi nehodlám bavit, jenom zdůrazním, že sionismus ji podle mě, mimo jiných, naplňuje.

    Diskuze o tom co je u nás, nebo co je v Americe je odbíhání od tématu. evičáky ano. Jenže ty já neberu vážně. Hlavně ty mladé, oni žádný tyotalitní stát nezažili a jen vypouštějí slova, jejichž významu ani nerozumějí.

    To že si Židé po svých zkušenostech přejí židovský stát, je mi celkem pochopitelné, že si ho nehodlají nechat brát a posléze se ve svém státě cítit zase pronásledovanými cizinci, mi je pochopitelné také. Samozřejmě mudrlanti, co žijí v bezpečí střední Evropy, mohou mudrovat, ale v tom Izraeli žijí Židé, asi pět milionů, kterým jde o krk dnes. Až budou vědět, že je ti tam s nimi žijící Arabové nebudou chtít vyvraždit, pak možná sleví z některých bezpečnostních opatření. :-) To že jde v Izraeli někomu o krk je výsledkem jen a pouze brutální sionistické politiky. Když přestanou páchat to co páchají, situace se postupně urovná. Možná ne tak rychle jako po pádu Hitlerova Německa, ale přece. To je jediná cesta k míru. Problém je, že mír rovná se konec Izraele jak ho známe a jak ho chtějí sionisté. Dokud budou u moci, budou míru úspěšně bránit.
    Patička mi slouží k tomu, abych si lépe poznal svoje příspěvky.
    9.6.2010 14:23 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Poslední loď?
    To že jde v Izraeli někomu o krk je výsledkem jen a pouze brutální sionistické politiky

    Bylo by dobré si prostudovat dějiny Izraele od roku 1948, kdo kdy začal kterou válku, kolik zemí se snažilo Izrael zničit, jak to všechno probíhalo. Ale to už jsem vysvětlil v jiných komentářích.

    Tohle co říkate jsou jen vaše kecy ze střední Evropy, oddělené od reality v Izraeli. Ano fanatičtí arabští teroristé podle vás neexistují. :-) Situace v Německu se urovnala, jen díky tomu, že tam přišlo v roce 1945 asi deset milionů spojeneckých vojáků, a spojenci měli padesát let v Německu právo rozhodovat. Máte zvláštní představy o míryu. Izraelci mají právo na demokratický stát podle svých představ a nikoliv podle představ zastydlých levicových pubertáků. :-)
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    9.6.2010 14:29 frdrx | skóre: 29 | blog: frdrx
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Poslední loď?
    Ale já už mám načteno a vaše obvinění s nenastudování je nehorázné. Opakuji, za to že se občané Izraele se necítí v bezpečí může jejich stát. Dnes a denně totiž terorizuje původní obyvatele, z nichž někteří nevidí jiné východisko než zoufalý a často sebevražedný boj proti okupantům, kteří ničí jejich životy. Toto jsou fanatičtí arabští teroristé, o nichž nevím, že bych popíral jejich existenci. Samozřejmě, k urovnání škod způsobených izraelskými fašisty by také byla potřeba přítomnost mezinárodních mírových sil.

    Jestli mě nazýváte zastydlým puberťákem, pak potvrzujete mou domněnku, že se bavím s primitivem.
    Patička mi slouží k tomu, abych si lépe poznal svoje příspěvky.
    9.6.2010 15:18 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Poslední loď?
    Tak neztrácejte nervy, budete je ještě potřebovat, třeba z té zastydlé levičáčké puberty vyrostete.
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    9.6.2010 15:24 frdrx | skóre: 29 | blog: frdrx
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Poslední loď?
    Co se tu tady nade mě primitivně povyšujete, vy hovado? Nedokážete-li se bavit na úrovni, neotravujte s tím mě.
    Patička mi slouží k tomu, abych si lépe poznal svoje příspěvky.
    9.6.2010 16:58 Petr
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Poslední loď?
    + 1 Souhlasím s tebou i s terminologií, opakovaně se tomu Jílkovi zkouší někdo naznačit, že se tady diskutuje s argumenty, a ten negramot sem znovu tahá ty svý levičácký hovadiny ze svých blogů.

    Několikrát už napsal, že se tím baví, jak provokuje mladé primitivy, připadá mi spíš jak uvadající zapšklý dědek, kterýmu svět nerozumí.
    10.6.2010 15:59 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Poslední loď?
    opakovaně se tomu Jílkovi zkouší někdo naznačit, že se tady diskutuje s argumenty, a ten negramot

    Mě se líbí jak gramoti diskutují s negramotem. :-)
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    10.6.2010 16:03 Petr
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Poslední loď?
    Co se vám líbí, je mi volný - jestli vám vadí komunikace dvou gramotů mezi sebou, tak jí proboha nečtěte ani nekomentujte.
    10.6.2010 17:01 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Poslední loď?
    Já se bavím, jak ztrácíte nervy. :-)
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    10.6.2010 18:45 Petr
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Poslední loď?
    Na vás je obdivuhodné, jak se nepřetržitě bavíte (aspoň používáte stále stejnou větu ve všech vašich závěrečných spíčích), když se vám podaří každou diskuzi poslat do prdele vaší arogancí. Kdybyste o sobě nepsal, že jste z blázince, tak bych si myslel, že jste blázen.
    10.6.2010 18:55 frdrx | skóre: 29 | blog: frdrx
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Poslední loď?
    Jo on je z blázince, no tak to potom vysvětluje mnohé. Třeba to, že se neumí bavit s obyčejnými, zdravými a psychicky vyrovnanými lidmi.
    Patička mi slouží k tomu, abych si lépe poznal svoje příspěvky.
    10.6.2010 19:37 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Poslední loď?
    Myslete si co chcete, stejně to mám na háku, protože lidé kteří v diskusi ztrácejí nervy, s těmi je ztráta času diskutovat, ale mohou posloužit pro pobavení. :-)
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    10.6.2010 20:08 Petr
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Poslední loď?
    lidé kteří v diskusi ztrácejí nervy, s těmi je ztráta času diskutovat, ale mohou posloužit pro pobavení

    Lépe bych vás sám nedefinoval! Přesně jste se uhodil hlavičkou o hřebíček.
    10.6.2010 20:42 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Poslední loď?
    Jo jo, zatím, ale pro pobavení mi slouží pitomci vašeho druhu. Takže kopírujte, do hlavičky se tolik netlučte, už tak tam toho máte málo a ten zbytek bude pak hodně otřesený. :-)
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    10.6.2010 21:42 Petr
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Poslední loď?
    pro pobavení mi slouží pitomci vašeho druhu

    Promiňte, asi nemám vašeho vzdělání či brisktní přírodní inteligence, protože vaši větu si neumím přesně vyložit.

    1) Buď ostatní přispívající skutečně máte za pitomce, ale pro vaši úroveň zábavy to plně stačí. Pak byste se jaksi dostával na úroveň těch pitomců.

    2) Nebo jen tak žertujete takovým laškovným způsobem, přispívající vlastně nemáte za pitomce, úroveň výtečných argumentů se vám zjevně líbí, a proto neustále diskuzi natahujete, abyste nepřišel o nějakou perlu, kterou můžete zpeněžit ve státní TV, blázinci nebo kde všude září vaše hvězda.
    10.6.2010 22:09 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Poslední loď?
    Ne Petře, za pitomce zatím považuji vás. A ještě asi dva, ale ti ted mlčí, takže zatím beru jako fakt, že jste zde nejpitomější. To musíte sám uznat. :-)
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    =^..^= AmigaPower® avatar 10.6.2010 22:14 =^..^= AmigaPower® | skóre: 30 | blog: BLB | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Poslední loď?
    LOL! :-D
    za pitomce zatím považuji vás.
    +0.628
    fakt, že jste zde nejpitomější
    +0.372 :-D :-D :-D
    10.6.2010 22:41 Petr
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Poslední loď?
    V zájmu diskuze musíte sám uznat, že vaše odpovědi v mých očích staví do této role vás. Je hrozně důležité být spravedlivý a vyvážený.

    V případě bodové rovnosti vyhráváte díky celoživotním zkušenostem noutbúk od horskýho polaře!!!
    10.6.2010 23:59 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Poslední loď?
    strčte si svůj noutbúk přímočaře do prdele. :-)
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    =^..^= AmigaPower® avatar 11.6.2010 00:38 =^..^= AmigaPower® | skóre: 30 | blog: BLB | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Poslední loď?
    ...otevřenej! :-D
    kotyz avatar 11.6.2010 01:05 kotyz | skóre: 25 | blog: kotyzblog | Radnice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Poslední loď?
    ... a s nainstalovanym gentoo ve kterym se prave kompiluje cely kde - aby to i pekne hralo :-D :-D :-D
    Mul-ti-pass! | Hrdý člen KERNEL ULTRAS. | Furry/Brony/Otaku | Nemám čas ztrácet čas. | In 'pacman -Syu' we trust!
    11.6.2010 11:09 panTau
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Poslední loď?
    Docela vulgární - nervy pochodují? Co takhle prášky, v blázinci jich jistě máte dost.
    9.6.2010 13:47 frdrx | skóre: 29 | blog: frdrx
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Poslední loď?
    Spousta lidí říká, že nám vládnou šupinatí mimozemšťané... Jenže lidé, kteří jsou nepopiratelně oběťmi izraelského fašismu vědí velmi dobře, co říkají a musím jim plně dát za pravdu na základě každodenní zpráv z Izraele. O definici fašismu se s vámi nehodlám bavit, jenom zdůrazním, že sionismus ji podle mě, mimo jiných, naplňuje.

    Diskuze o tom co je u nás, nebo co je v Americe je odbíhání od tématu.

    To že jde v Izraeli někomu o krk je výsledkem jen a pouze brutální sionistické politiky. Když přestanou páchat to co páchají, situace se postupně urovná. Možná ne tak rychle jako po pádu Hitlerova Německa, ale přece. To je jediná cesta k míru. Problém je, že mír rovná se konec Izraele jak ho známe a jak ho chtějí sionisté. Dokud budou u moci, budou míru úspěšně bránit.
    Patička mi slouží k tomu, abych si lépe poznal svoje příspěvky.
    9.6.2010 13:50 yossi | blog: Q_and_A | Ba'aretz
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Poslední loď?
    Sionizmus nie je fašizmus. Sionizmus je hnutie definované nárokom Židov ako národa na svoju vlasť kde sa môžu cítiť bezpečne a nebyť obmedzovaný na základe vierovyznania a etnicity. Sionizmus je ľavicový, pravicový, revizionistický a podobne. Všetky tieto odlišné postoje spája iba nárok na vlastnú krajinu a právo na jej obranu.

    Doba keď Židia stáli ako ovce pred Auschwitzom skončila a veľa ľuďom to vadí.
    9.6.2010 13:54 frdrx | skóre: 29 | blog: frdrx
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Poslední loď?
    Ano, fašismus je širší pojem. Mně vadí, že se izraelský režim inspiroval zločiny páchanými dříve proti Židům a dnes je Gaza obdobou Varšavského ghetta a kdo ví, třeba už mají plány na zbudování vlastní Osvětimi pro Araby. Toho se bojí nejeden Žid.
    Patička mi slouží k tomu, abych si lépe poznal svoje příspěvky.
    9.6.2010 14:02 yossi | blog: Q_and_A | Ba'aretz
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Poslední loď?
    Neinšpiroval. V fašistických a nacistických režimoch nemali menšiny volebné právo. V Izraeli tieto "týrané" menšiny majú dokonca strany v Knessete. Len čo si spomeniem tak arabské strany: Balad, Ra'am, Hadash.

    Skrátka nie je pravda že v Izraeli sú Arabi občania druhej kategórie. Však ich ani nerozoznáš od Sefardských Židov. ;)
    9.6.2010 14:08 frdrx | skóre: 29 | blog: frdrx
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Poslední loď?
    Ale inspiroval, a to velmi. Ano, některé menšiny volební právo mají, ale, pozoruhodně, nemá ho jedna významná většina. Arabští občané Izraele nejsou zdaleka jediní Arabové žijícími na okupovaném území. Je jich, podle Wikipedie, asi 1 144 000, zatímco Palestinců je nějakých 12 000 000. "Izraelští Arabové" jsou občané druhé kategorie, přičemž Palestinci jsou zvířata druhé kategorie.
    Patička mi slouží k tomu, abych si lépe poznal svoje příspěvky.
    9.6.2010 14:13 yossi | blog: Q_and_A | Ba'aretz
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Poslední loď?
    Příloha:
    Áno a takto vyzerá genocída.

    Palestínci žijúci mimo hraníc Izraela pochopiteľné nemajú Izraelské volebné právo. Ja tiež nemám volebné právo v ČR. Gaza a západný breh sú autonómne územia so všetkými výhodami aj povinnosťami.
    9.6.2010 14:21 frdrx | skóre: 29 | blog: frdrx
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Poslední loď?
    K tomu grafu, nikdo netvrdí, že Izrael Palestince vyvražďuje, pouze že jich mnoho vraždí. Furt je to zločin, i když třebas není vidět v demografických datech.

    Okupovaná území jsou tím místem, o které jde v první řadě. Tam je pácháno nejvíc zločinů a zločinů proti lidskosti. Říct o Gaze a Západním břehu, že jsou to autonomní území se všemi výhodami je jako to říct o okupovaném Polsku.

    Další věc je, že volební právo nemají ani lidé narozeni na území dnešního státu Izrael (co je to vlastně za území, když nemá pevně dané hranic?). Dokonce nemají ani právo vrátit se domů.
    Patička mi slouží k tomu, abych si lépe poznal svoje příspěvky.
    9.6.2010 14:51 yossi | blog: Q_and_A | Ba'aretz
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Poslední loď?
    Každá vojenská okupácia je zlá, súhlasím. Ale akú inú možnosť má Izraelská vláda? Plnú právomoc dal do ruky samosprávy v Gaze a ako to dopadlo? Myslíš že Izraelčania túžia po tom vynakladať milióny šekelov na stabilnú armádu? Myslíš že im vyhovuje život v ohrození? Nie sú predsa mešuge.

    Skús len pre zaujímavosť navrhnúť iné riešenie konfliktu.
    9.6.2010 14:58 frdrx | skóre: 29 | blog: frdrx
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Poslední loď?
    Myslíš, že statní terorismus, masakrování civilistů, politické vraždy, věznění, bourání domů, zabírání půdy, blokády a já nevím co ještě jsou nevyhnetelné a že nemají na výběr? No výborně, to pak si nemají co vyčítat!
    Patička mi slouží k tomu, abych si lépe poznal svoje příspěvky.
    9.6.2010 15:23 yossi | blog: Q_and_A | Ba'aretz
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Poslední loď?
    Nesúhlasím že Izrael prevádza štátny terorizmus, masakrovanie civilistov a podobne. Štátnym terorizmom je podpora Hamasu Sýriou a Iránom. Štátnym terorizmom je podpora Hizbáláhu. Palestínska samospráva (vedená Hamasom) zadržiava napríklad Gilada Shalita. On nemá právo na návrat? Vyvraždenie komunity v Hebrone je OK?

    Zaberanie pôdy sa deje jedine v prípade že je potrebná bezpečnostná blokáda, akou je napríklad múr okolo Gazy. Ale je múr príčinou či dôsledkom?
    9.6.2010 15:28 frdrx | skóre: 29 | blog: frdrx
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Poslední loď?
    Nesouhlasit můžeš, ale uveď důvod. Zatím jsi jenom konstatoval, že ho páchají i jiní.
    Patička mi slouží k tomu, abych si lépe poznal svoje příspěvky.
    9.6.2010 15:38 yossi | blog: Q_and_A | Ba'aretz
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Poslední loď?
    Ja iba tvrdím že Izrael štátny terorizmus nepácha. Ako môžem dokázať niečo o čom objektívne neviem? Pokiaľ o nejakom prípade vieš uveď ho prosím.
    9.6.2010 15:51 frdrx | skóre: 29 | blog: frdrx
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Poslední loď?
    No já tvrdím, že páchá a že důkazy jsou v denním tisku a všech ostatních mediích. Poslední útok na Gazu byl přesně tím, masivním státním terorizmem.
    Patička mi slouží k tomu, abych si lépe poznal svoje příspěvky.
    9.6.2010 15:56 yossi | blog: Q_and_A | Ba'aretz
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Poslední loď?
    Ciže dávate rovná sa medzi obranu vlastného územia a štátny terorizmus. Toto nie je definícia štátneho terorizmu. Ono samotný pojem štátny terorizmus nie je vymedzený a je prinajmenšom kontroverzný.

    O akom útoku na Gazu sa bavíme?
    9.6.2010 16:00 frdrx | skóre: 29 | blog: frdrx
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Poslední loď?
    Obrana vlastního (lze-li to tak nazvat) území ze strany Izraele je pouhou trapnou záminkou pro státní terorizmus, který páchá. Nejde jen o ničení a zabíjení, ale i o politické vraždy, únosy a věznění jak Palestinců, tak vlastních občanů, i židovských.
    Patička mi slouží k tomu, abych si lépe poznal svoje příspěvky.
    9.6.2010 16:16 yossi | blog: Q_and_A | Ba'aretz
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Poslední loď?
    Je možné bližšie definovať politické vraždy a väznenie?
    9.6.2010 17:32 frdrx | skóre: 29 | blog: frdrx
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Poslední loď?
    Ne moc dobrá, ale nějaká definice je tady. Na české Wikipedii je o něco lepší, a na anglické ještě o kousek. Nebo chceš příklady? Třeba Anat Kamm a samozřejmě Mordechai Vanunu (židovští političtí vězni). Zavražděných Palestinckých politiků a aktivistů jsou mraky.
    Patička mi slouží k tomu, abych si lépe poznal svoje příspěvky.
    9.6.2010 14:26 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Poslední loď?
    Já si myslím, že se snažíte Yossi dobře, ale některým lidem prostě nic a nikdy nevysvětlíte za pomoci sebelepších argumentů. Používají pojmy, kterým nerozumí, nevědí co ty pojmy skutečně obsahují.
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    9.6.2010 14:30 frdrx | skóre: 29 | blog: frdrx
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Poslední loď?
    Natož bez nich.
    Patička mi slouží k tomu, abych si lépe poznal svoje příspěvky.
    9.6.2010 16:46 yossi | blog: Q_and_A | Ba'aretz
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Poslední loď?
    Dúfam že áno. Nakoniec osadenstvo abclinuxu.cz pokladám za inteligentné a teda prístupné racionálnym argumentom. Ťažšie je diskutovať o emóciach. A naneštastie Izrael väčšinou budí viac emocionálnych debát ako faktických.
    9.6.2010 14:30 Randy_Sh
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Poslední loď?
    Tohle je otázka čísel. Arabové tvoří asi 20% izraelského obyvatelstva, tak není důvod jim nedat volební právo. Kdyby se jejich podíl blížil polovině, tak by jim bylo velmi rychle odebráno.
    9.6.2010 13:49 xxxxxxxxxxx | skóre: 13 | blog: rhrtshrth
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Poslední loď?
    Ježkovy oči to byly ale citové výlevy! :-)))) Oni se chudáčci brání!!! :-))) Pane jílku a kde jste přišel na to že stát Izrale má právo na uzemí které okupují? Kde jste přišel na to že mají právo stavět své osady tam kde OSN neuznala jako právní nárok Izraele??? Na to jste přišel při svých cestách? Nebo jste si v zahraničí za peníze vystudoval vysokou školu zahraničně politickou? Pokud se izrael navrátí k hranicím které jsou mu uznány organizací OSN tak se za izrael klidně postavím a budu je slovně bránit. Ale to co se děje v pásmu gazy ze strany izraele je genocida a okupace. Prosím zkuste vyvrátit, jina pouze vypouštítě citové výlevy ala Velký Áda! :-)
    9.6.2010 14:27 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Poslední loď?
    Právem vítězů, kteří bylii několikrát napadeni. Tímhle právem, už tomu rozumíte?
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    9.6.2010 14:58 xxxxxxxxxxx | skóre: 13 | blog: rhrtshrth
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Poslední loď?
    Nuže dobrá, pokud vnímáte právo tímto způsobem, tak se u vás doma někdy zastavim na kafe, zabydlím se u vás a když se vám to nebu líbit tak vás třebas každej týden zmlátím a pokuď nebudete poslouchat tak vám seberu klíče od dveřía okna zamřížuji aby se k vám nikdo nedostal a budu vás trápit sníženými příděly potravin. A pokud náhodou by nějakej kámoš vám chtěl donést jídlo tak ho taky zmlátím a donutím to jídlo nějdřív dát mě a pak já vám z toho možná taky něco nechám. :-))) Plně podporuji váš pohled na věc, protože se nebojte dokážu být hodně vostrej na to abych vám u dělal ze života peklo.... :-))))) Prostě pane Jílku vy jste sociální primitiv. :-)))
    9.6.2010 15:24 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Poslední loď?
    pokud to zkusíte tak použiju všechny prostředky abych zmlátil já vás a vykopu vás ze dveří. A pokud to uděláte opakovaně, zmlátím vás ještě víc aby jste si pamatoval. Takže tak, :-) Nějak nejsem zvyklý stejně jako ti Židé se dát beztrestně zmlátit. Jinak mě můžete přijit zkusit zmlátit, když jste tak ostrý. A to bude přesně ta chvíle, kdy stejně jako ti Židé použiji přátelství svých kamarádů a dáme vám tak na pamětnou, že se z toho jako ti Arabové v těch válkách se Židy zeserete. Pokud chcete diskutovat tímhle způsobem, nemám nic proti tomu. :-)
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    10.6.2010 08:34 xxxxxxxxxxx | skóre: 13 | blog: rhrtshrth
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Poslední loď?
    Tak cajk. Zejtra jsem u vás. :-)))) Bože, vy jste vubec nepochopil co tím básník chtěl říci. :-)))
    10.6.2010 15:37 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Poslední loď?
    Ale pochopil jsem, klidně přijdte, prostě jste použil způsob příměru a odpověděl jsem vám stejně, já umím stejně blbě argumentovat jako vy. Ale jestli si tolik věříte, tak mě jistě najdete. :-) Nebude to poprvé, co mě podobní levičáci hledali a našli a když mě našli, tak je to nalezení hodně bolelo. :-)
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    10.6.2010 15:38 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Poslední loď?
    Prostě pane Jílku vy jste sociální primitiv.

    A vy jste jen obyčený dement. Když už jsme v těch lichotkách. :-)
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    9.6.2010 15:30 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Poslední loď?
    Jinak se chováte stejně jako ti Arabové, napřed vyhrožují, pak dostanou po rypáku a vyhrožují zase, ale někteří docela rádi ten mír uzavřou. Pod tlakem síly. :-)
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    9.6.2010 14:59 Michal Kašpar | skóre: 15
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Poslední loď?
    OSN tak se za izrael klidně postavím a budu je slovně bránit.
    No. To jim dost pomůžete. Pokračovat pak budete moct masivní letákovou kampaní.
    9.6.2010 15:44 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Poslední loď?
    V Pásmu Gazy vládne Hamas, pokud se nemýlím a válčí s Izraelem, pokud se nemýlím a tvrdí, že Izrael zničí, pokud se nemýlím, takže Izrael je silnější, tedy Hamas si může stěžovat. kde chce.

    Ale vy ještě nevíte jestli jste silnější než já a máte lepší kámoše než mám já. Na rozdíl od Izraele a Hamasu. Tak tedy pásmo Gazy je na tom jak je. Izrael staví osady , protože si buduje strategické území aby byl schopen obrany a OSN do toho Izraeli nemá co mluvit, pokud vůbec ještě OSN má do čeho mluvit. :-)

    To je totiž ta životní realita, která je odlišná od té idealizované. A jestli Evropa opustí Izrael, pak si řekne o potíže stejně jako si řekli o potíže Britové a Francouzi v roce 1938 v Mnichově. na to nemusím vystudovat vysokou školu zahraničních věcí. Konečně vy jste ji také nevystudoval. :-)
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    9.6.2010 16:03 Randy_Sh
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Poslední loď?

    Izrael staví osady , protože si buduje strategické území aby byl schopen obrany

    Tohle je jasná lež. Osady nemají s lepší obranyschopností Izraele nic společného. Naopak ji snižují, protože jejich obrana váže další prostředky. Kdyby Izrael na okupovaných územích vybudoval bunkry a jiné vojenské stavby, tak by to pro obranu mělo smysl. Civilní stavby slouží jen pro další zábor země.

    A jestli Evropa opustí Izrael, pak si řekne o potíže stejně jako si řekli o potíže Britové a Francouzi v roce 1938 v Mnichově. na to nemusím vystudovat vysokou školu zahraničních věcí.

    Jaké potíže? Desítky milionů muslimů už v Evropě jsou a další přicházejí bez ohledu na to, co se děje v Izraeli. Tohle jsou dva různé problémy, které spolu vůbec nesouvisí.

    9.6.2010 16:15 yossi | blog: Q_and_A | Ba'aretz
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Poslední loď?
    Je potrebné bližšie definovať o akých osadách hovoríme. Niektoré zmysel majú ako napríklad iniciatíva Nefesh'b'nefesh Go North, niektoré nie.

    Súhlasím že Európa si vyrába sama problém s moslimskými prisťahovalcami (nakoniec s akoukoľvek chudobnou a nekompatibilnou populáciou). Väčšinová spoločnosť má obmedzené absorbčné schopnosti.

    A súhlasím tiež že ide off-topic tému.
    9.6.2010 17:22 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Poslední loď?
    Ale souvisí, pokud nechápete, že souvisí. Pak se nedá nic dělat.
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    9.6.2010 20:07 Randy_Sh
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Poslední loď?
    Pokud souvisí, tak jen velmi okrajově. Evropští muslimové se identifikují s Palestinci, protože jiné vzory a cíle často nemají, což pro nás nese určité riziko. Ovšem kdyby to nebyli Palestinci, tak by to byl bin-Ladin. Nicméně muslimové se do Evropy stěhují (a množí se tu) zcela nezávisle na Izraeli.
    JiK avatar 9.6.2010 13:06 JiK | skóre: 13 | blog: Jirkoviny | Virginia
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Poslední loď?
    Je zajímavé sledovat, jak pro všechny levičáky (ale také pro ty "hnědé"), je Izrael solí v očích. Nejraději by jej zprovodili ze světa. Někdo to dokonce říká nahlas...
    Souhlasim. Pro mne je Izrael takovy indikator, takovy lakmusovy papirek, umozni mi poznat, kdo je blabolivy utopista nebo rudohnedy socialista a kdo normalni, racionalni a slusny clovek.
    9.6.2010 13:14 xxxxxxxxxxx | skóre: 13 | blog: rhrtshrth
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Poslední loď?
    Můj indikátor je zase takový JIK. Judaistický Imbecilní Klerik! :-) SHALOM!
    9.6.2010 15:00 Robo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Poslední loď?
    SADAM alias Lord Hoven sa vratil? :-)
    9.6.2010 15:02 xxxxxxxxxxx | skóre: 13 | blog: rhrtshrth
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Poslední loď?
    ???
    9.6.2010 13:12 xxxxxxxxxxx | skóre: 13 | blog: rhrtshrth
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Poslední loď?
    Vy pane smolíku plivete demokracii své ustní výměšky do tváře. Tady nechce nikdo zprovodit izrael ze světa, tak nikomu, natož levičákům, nepřisuzujte určité vlastnosti, neb se tímto chováte stejným způsobem jako masový vrah Hitler který očerňoval židy na svém území. Já jsem levičák, hrdě se za to hlásím a netoužím po ničem o čem tu mluvíte vy. Tady jde o mezinárodní zpravedlnost a právo které stát Izrael totálně porušuje a dopouští se genocidy/ nelegálního uzurpování si majetku v podobě uzemních nároků... Pokud nedokážete vidět věci v historických souvislostech, neznáte rezoluce OSN, výsledky mezinárodních soudů tak prosím než něco vypustíte z vaší tekutiny, nacházející se v dutinách lebečních, tak prosím přemýšlejte!!!
    9.6.2010 13:35 osvc1
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Poslední loď?
    pan Smolik je ale podnikatel, to jste asi zapomnel. A podnikatel, to je dnes jako byl drive Spasitel, nekdo, kdo nas vsechny zachrani , nas malomocne, kteri nemame vlastni napady. A z toho duvodu je podnikatelum dovoleno hlasat co uznaji za vhodne, to jsme jim my, mali cervi dluzni za to, ze nam davaji tu nasi praci vezdejsi.

    To ze nejaky podnikatel nadava nekomu do levicaku je zcela na miste a dokonce si myslim, ze povoleni telesnych trestu levicove smyslejicich obcanu by melo byt zakotveno v ustave.
    Dalibor Smolík avatar 9.6.2010 14:11 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Poslední loď?
    Tak tomuhle příspěvku nějak nerozumím, co tím chtěl básník říci .. ;-)
    Být podnikatelem je zaměstnání. S riziky i výhodami. Co to má společného s názory na Izrael?
    Pokud se domníváte, že to spolu souvisí, pak potrvrzujete moji tezi o "levičácích" a názorech na Izrael.
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    Dalibor Smolík avatar 9.6.2010 14:34 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Poslední loď?
    Jo a můj podnikatelský příjem je pravděpodobně menší než váš plat u mezinárodní společnosti. ;-)
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    11.6.2010 14:46 namenenezalezi
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Poslední loď?
    Si myslím,ze akurát pán Dalibor Smolík nie je dobrým príkladom ,,krvežíznivého" ( hľadám ekvivalentný slov. výraz a nie a nie... krvosmädného?... hladného po krvi:-)proletariátu ) podnikateľa. Mne samej ,,pravica" nadáva za moje výroky do boľševického všeličoho, no pán Smolík, ako som to odsledovala, rozhodne k týmto primitívom nepatrí.
    Dalibor Smolík avatar 9.6.2010 14:09 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Poslední loď?
    Nepsal jsem, že levičáci chtějí zprovodit Izrael ze světa, ale považují ho za nepřítele. Zprovodit ze světa ho chce třeba iránský prezident, který to párkrát deklaroval. Některé arabské myšlenkové proudy také.
    Nic víc, nic míň. Na to musí takový stát reagovat ..
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    Dalibor Smolík avatar 9.6.2010 14:26 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Poslední loď?
    Jo, omlouvám se. Napsal jsem to špatně. Kritika likvidace státu nepatřila levici, ale některým konkrétním politickým představitelům. Ještě jednou prosím za prominutí ;-)
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    9.6.2010 11:34 M-train | blog: finance
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Poslední loď?
    Při vší úctě ke všem diskutujícím včetně mě si myslím, že tenhle problém bohužel neumí vyřešit asi nikdo, ostatně se o to neúspěšně pokoušejí všichni mocní i nemocní od doby, kdy vznikl Izrael a začaly se tam hrnout davy naplavenin z celého světa. Asi nejhorší je pro mne vidět ty nejmenší, jak je pro ně ten každodenní boj na ulici něco úplně normálního, že vlastně neznají normální život.
    Nobody can give you as much as I can promise you
    9.6.2010 12:21 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Poslední loď?
    ...davy naplavenin z celého světa.

    Viděl jste co ty "naplaveniny" z té pouště udělaly? Tedy vy musíte být machr, že takhle mluvíte o lidech, kteří vybudovali sobě i svým dětěm domov a civilizaci. Včetně tech arabských starousedlíků. Jestli někdo na vzniku Státu Izrael vydělal, byli to Arabové, co tam zůstali.
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    9.6.2010 12:44 M-train | blog: finance
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Poslední loď?
    Byl jsem v té oblasti pracovně docela dlouho, včetně Jordánska. Z ruských přistěhovalců jsem opravdu dobrý pocit neměl.

    Vyjádřil jsem svůj názor, neberu vám ten váš, tak mne prosím ironicky neshazujte poznámkami o machrech.
    Nobody can give you as much as I can promise you
    9.6.2010 12:48 yossi | blog: Q_and_A | Ba'aretz
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Poslední loď?
    Ruský prisťahovalci (časť) naneštastie nemajú ani vzťah k Judaizmu ani Izraelu a často brali Izrael iba ako prechodné miesto k presunu do USA. Fakt je však že pomohli riešiť demografickú krízu.
    9.6.2010 12:59 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Poslední loď?
    Pokud mluvíte o naplaveninách o lidech, kteří do Izraele přišli jako do nového domova a nový domov vybudovali, pak se nedivte, že reaguji na vás jako na machra, který všechno ví. Možná, že jste tam byl dlouho, ale já mám i s ruskými přistěhovalci dobré zkušenosti.
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    9.6.2010 11:38 Marcela | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Poslední loď?
    Jinak, soudruh strašidlo si dal dnes jak vidět velmi záležet, tentokrát samé slušné výrazy, žádné vulgarismy. Za to chválím. Jinak mi trochu uniká, co chtěl autor sdělit.

    Nejvyšší myšlenka je vždy ta, která obsahuje radost...
    9.6.2010 12:05 namenenezalezi
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Poslední loď?
    Akákoľvek téma, každá je dobrá na osobné invektívy ? Má to zaujímavú výpovednú hodnotu - svedčí o skutočnom záujme zúčastnenej osoby.
    9.6.2010 12:09 Marcela | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Poslední loď?
    Na hrubý pytel hrubá záplata. Původce invektív viz autor blogu. Zde se snaží, aby byl "na úrovni". Pokud však vstoupí na cizí blog, chová se a komentuje s odpuštěním jako hovado. ;-)
    Nejvyšší myšlenka je vždy ta, která obsahuje radost...
    Darth Phantom avatar 9.6.2010 15:27 Darth Phantom | skóre: 18 | blog: Kelvin_Fitnick | Doma
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Poslední loď?
    Na hrubý pytel hrubá záplata

    Ahoj ahoj ahoj, soudružko! Jak se máte? I já vás musím pochválit, že ač zde plníte funkci ocasu (kyně), kolombíny a mažoretky s. Jílka, tak nemáte v té hlavě úplně nasráno, to se musí uznat. A už se i částečně osamostatňujete, ale chce na tom ještě trochu zapracovat. Takže tady máte důkaz, že jsem uhlazený gentleman a dovedu vyseknout i poklonu :)))))))))

    Tak to bychom měli. Tématika blogu mi přijde možná zajímavější než příběhy, kdy a kde se jistý soudruh setkal s Tondou, kdy šel do Delvity a kdy ho bolela pravá ruka, popř. kdy střílel slepičky. Jméno toho soudruha všichni znají, neboť tady denně obtěžuje svými slinty.

    Teď k tomu incidentu. Vy jako obdivovatelka Šimona Páneva a jednooké humanitární organizace Člověk v plísni byste si asi představovala tento scénář: Šimon Pánev, přeceda Člověka v plísni, dále Jaromír Štětina a Mejstřík se plaví ve flotile Československé námořní plavby Viktora Koženého do Grozného pomoci humanitárně čečenským bojovníkům. Předtím ale z Kremlu zazní "Nělzjá!". Pánevovi je to ale jedno a pluje. Na obzoru se najednou objeví torpédoborec maršál Šapošnikov, a na loď s jménem Viktor Kožený se spuští lana z vrtulníků Kamov Ka-50 a Ka-52. Z vrtulníků zní tlampače."Něvazmóžno!". Pruhované nátělníky Specnaz a GRU se jen míhají po lanech a už jsou na palubě. Agenti FSB střílí ze člunů paintballové kuličky. Naštvaný Štětina šmátrá v kapse a hledá kapesní nožík, který koupil kdysi na cestách po SSSR. "Ty besídky o SSSR a zemi, kde zítra znamená již včera, to vám nezapomenu!" Křičí Štětina vrhá se na pruhovaný nátělník. Pánev: " Za to SSM, a že jsem byl jeho přeceda, to si mě nepřejte!"a bere do ruky násadu od lodního šúrováku. Mejstřík: "Máme hole v ruce!". No a je dobojováno. Lod Viktor Kožený je odtažena maršálem Šapošnikovem do Sevastopolu.

    Lepší scénář? :-))))) Zatím se se mějte, muc, muc! Zase jsem to pokazil, ale tentokrát jsem s invektivy nezačal já :-)))).

    Tahle patička nemá hlavu ani patu
    9.6.2010 21:37 Marcela | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Poslední loď?
    nemáte v té hlavě úplně nasráno, to se musí uznat

    Ó, to je pocta od černokněžného kapitána! Jen nevím, zda-li se mám radovat či plakat. :-)

    Jméno toho soudruha všichni znají, neboť tady denně obtěžuje svými slinty.

    Kvílíte podobně jako Nazgúlové když zmerčili Gandalfa. :-)

    Jinak, to epické zpitvořené dílko je nějaký skřetí večerníček? :-) Ale jó, máte aspoň nápady a nadšení v rámci svého soudružského skupenství. Mucinky, mucinky a ještě jednou mucinky!

    Nejvyšší myšlenka je vždy ta, která obsahuje radost...
    Darth Phantom avatar 10.6.2010 20:48 Darth Phantom | skóre: 18 | blog: Kelvin_Fitnick | Doma
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Poslední loď?
    Jen nevím, zda-li se mám radovat či plakat.
    Tak to nevím, to vám asi neporadím. Jestli se vám chce plakat, tak si poplačte a jestli se vám chce smát, tak se zasmějte. Nebo se poraďte se s. Jílkem, možná vám něco doporučí. A nebo si zazpívejte :-D))))))
    Tahle patička nemá hlavu ani patu
    belisarivs avatar 10.6.2010 16:51 belisarivs | skóre: 22 | blog: Psychobláboly
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Poslední loď?
    Pruhovane natelniky IIRC nepouziva Specnaz ale namornictvo.

    Ka-50 a 52 jsou jednomistne bitevniky. Specnazy by prevezly ledaze by je nekdo privazal ke kridlum.

    Jinak se u tech hlasek bavim. Klasika. Technicka stranka nic moc, ale jinak vysledny dojem 5 kulervoucich testovacich andulek. :-D
    IRC is just multiplayer notepad.
    Darth Phantom avatar 10.6.2010 20:43 Darth Phantom | skóre: 18 | blog: Kelvin_Fitnick | Doma
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Poslední loď?
    Pruhovane natelniky IIRC nepouziva Specnaz ale namornictvo.
    Jojo, ale tady šlo o zdůraznění jisté typické reálie. Pruhované nátělníky kdysi nosili i v běžné armádě, ale dneska už asi ne. To s těmi vrtulníky to by taky nešlo, to by musel vyskočit z toho vrtulníku pilot, to je pravda :-). To mě při tvůrčím psaní hned nenapadlo :). Ale jak správně říkáš, tady jde hlavně o umělecký dojem a zpracování. Co jsou koulervoucí andulky? Počkej, já si přesednu, jestli se nesedím na vedení. Hmm - pořád nic... :-)
    Tahle patička nemá hlavu ani patu
    belisarivs avatar 10.6.2010 22:07 belisarivs | skóre: 22 | blog: Psychobláboly
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Poslední loď?
    http://bugemos.com

    Koukni na nejaky vtip a zkus mu dat max hodnoceni ;-)

    Nebo projdi radsi vsechny. Je to hlina.
    IRC is just multiplayer notepad.
    9.6.2010 17:20 Petr
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Poslední loď?
    Nechápu paní, když vám Fantom tak vadí, proč ho teda tak čtete a komentujete? Myslím, že jste tuto možnost někde navrhovala v plodné diskuzi u vaše boha Jílka. Dokonce si Fantoma můžete zablokovat
    9.6.2010 21:46 Marcela | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Poslední loď?
    Ale Péťo, i takovéto bytosti patří do našeho světa. Nemám potřebu tohoto hulvátského tvořivého soudruha blokovat :-)
    Nejvyšší myšlenka je vždy ta, která obsahuje radost...
    9.6.2010 23:12 Petr
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Poslední loď?
    Marcelko, až tak důvěrně zase oslovovat nemusíte, Petr mi bohatě stačí.
    9.6.2010 12:14 yossi | blog: Q_and_A | Ba'aretz
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Poslední loď?
    Myslím že autor sa v problematike príliš neorientuje. Palestínci (ak príjmame premisu že ide o národ, bližšie viď etnický pôvod) nemajú bližšieho priateľa ako je Izrael. Všetky ostatné krajiny odmietli Palestínskych utečencov (Libanon, Jordánsko, Sýria) a pokladajú ich iba za nástroj na boj proti Izraelu.

    Ďalším problémom je že blokáda pásma Gazy je z pohľadu medzinárodného práva plne legitímna na základe trojstrannej dohody medzi Egyptom, Izraelom a zástupcami Palestínskej samosprávy. V pásme Gazy prevzal kontrolu Hamas a došlo k blokáde. Z toho dôvodu nie je jasné s kým sa má viesť vyjednávanie. Je to Fattah Mahmuda Abbasa na západnom brehu alebo Hamas v Gaze? Kto je legitímny zástupca Palestíncov?

    Od prijatia blokády v Gaze sa počet samovražedných útokov znížil takmer na nulu. Za odpaľovanie Kassamov zo striech škôl a nemocníc môže tiež Izrael? Za čierny september v Jordánsku môže tiež Izrael, alebo Palestínsky lídry ktorý doviedli svojich ľudí k súčasnej katastrofe?
    9.6.2010 13:02 xxxxxxxxxxx | skóre: 13 | blog: rhrtshrth
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Poslední loď?
    A tím chceš jako omluvit izralelskou teroristickou činnost??? :-)))
    9.6.2010 13:47 yossi | blog: Q_and_A | Ba'aretz
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Poslední loď?
    Obrana územia a občanov nie je terorizmus. Terorizmus sú útoky voči civilným Izraelským občanom a schovávanie sa za civilistov ktorý o toto privilégium nestoja.
    9.6.2010 13:53 xxxxxxxxxxx | skóre: 13 | blog: rhrtshrth
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Poslední loď?
    Napadení a obsazení lodi plující pod vlajkou TURECKA v mezinárodních vodách, zabití 10 civilistů(neměli zbraně), okupace uzemí na které nemají mezinárodní právo je terorismus! Zkus vyvrátit z hlediska mezinárodního práva proč to není terorismus. :-)
    9.6.2010 13:59 yossi | blog: Q_and_A | Ba'aretz
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Poslední loď?
    Tu máš k dispozícií právnu analýzu: http://www.mag.idf.il/592-4071-en/patzar.aspx Z pohľadu medzinárodného práva bol zásah v poriadku.

    Úprimne povedané po tom čo začali "aktivisti" mlátiť vojakov oceľovými tyčami, napadli nožmi a jednému z vojakov zobrali zbraň nie je sa čomu čudovať.

    Sekundárny aspekt veci je ten že prvá časť Shayetet bola ozbrojená airsoftovými zbraňami. Až na základe útoku na vojakov prišla posila v podobe ozbrojených vojakov (automatickými puškami).
    9.6.2010 14:05 jozka | skóre: 19 | blog: jozkovo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Poslední loď?
    1)Akorat, ze vy jste v pozici Slovaku, kteri zacnou terorizovat Cechy (viz tvuj prispevek)
    2)Ano, nejlepsi zdroj je IDF. A to jak co se tyce ospravedlnovani, tak nahravek :-)
    9.6.2010 14:06 yossi | blog: Q_and_A | Ba'aretz
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Poslední loď?
    Máte možnosť prispieť protianalýzou. Ak šlo o tak nelegitímny zásah musí byť predsa dostupná.
    9.6.2010 14:11 jozka | skóre: 19 | blog: jozkovo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Poslední loď?
    Ale ano samozrejme, hned zitra to zadam nejake pravni kancelari... Legracni je, ze kdyz se melo zasahovat proti somalskym piratum, tak to problem byl.
    9.6.2010 15:50 yossi | blog: Q_and_A | Ba'aretz
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Poslední loď?
    To rozhodne. V prípade Somálska žial tiež neexistuje vláda.
    9.6.2010 14:14 xxxxxxxxxxx | skóre: 13 | blog: rhrtshrth
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Poslední loď?
    Nikdo, nemá právo obsazovat loď v mezinárodních vodách, natož zabíjet civilisty. Navíc v tvém odkazu se píše že strana má zajistit technické podmínky pro dopravu humanitárního mateiálu do oblasti pdo kontrolou nestranného státu. Což se nestalo. Stát izrale vyzval k zastavení lodí po neuposlechnutí je napadnul. Co se týká požadavku aby tyto lodě vyložili svůj náklad v izraelkeém přístavu " že oni jim tu pomoc dodají sami" neodpovídá mezinárodnímu právu v tom odkazu co jsi mě poslal. :-) Jinak pro zajímavost http://www.blisty.cz/2010/6/4/art52887.html
    9.6.2010 14:58 yossi | blog: Q_and_A | Ba'aretz
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Poslední loď?
    Nemuseli ich vykladať v Izraelskom prístave. Mohli sa rozhodnúť pre Egyptský ak neveria Izraelu. Armáda má konať tak aby neboli ohrozené životy obyvateľov krajiny ktorú chráni.

    Ak existuje dôvodné podozrenie (a skúste si len pre zaujímavosť nájsť kto vypravil loď) tak má v záujme bezpečnosti právo loď prehľadať. Myslím že velenie IDF nepočítalo s ozbrojeným odporom o čom svedčí i to že prišli s paintbalovými puškami.

    Ohľadne medzinárodných vôd - vysvetlené je to v odkaze vyššie. Pridajte prosím inú relevantnú analýzu.

    Napríklad podľa Malcolma Evansa - The Law of sea, International law, r. 2003 má právo na tento druh zásahu.
    9.6.2010 15:01 xxxxxxxxxxx | skóre: 13 | blog: rhrtshrth
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Poslední loď?
    http://www.novinky.cz/zahranicni/blizky-a-stredni-vychod/159789-mezinarodni-mise-izrael-v-gaze-hrube-porusil-humanitarni-pravo.html http://www.ct24.cz/svet/91601-rb-osn-odsoudila-izraelsky-zakrok-proti-flotile-a-zada-vysetreni/ mám hledat dál?
    9.6.2010 15:07 yossi | blog: Q_and_A | Ba'aretz
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Poslední loď?
    Ďakujem. Prečítal som si článok s novinek a je veľmi zaujímavé pozrieť si kto sú tieto organizácie:

    http://en.wikipedia.org/wiki/Euro-Mediterranean_Human_Rights_Network - zaujímavý sú hlavne členovia.

    FIDH: existuje dôvodné podozrenie že ide o organizáciu financovanú wahábistami.

    Jediné s čím sa stotožňujem je snaha o medzinárodné vyšetrenie incidentu. Ale zo strany nezávislého orgánu nie napríklad pan-arabskej ligy.
    Darth Phantom avatar 9.6.2010 13:06 Darth Phantom | skóre: 18 | blog: Kelvin_Fitnick | Doma
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Poslední loď?
    Palestínci (ak príjmame premisu že ide o národ, bližšie viď etnický pôvod) nemajú bližšieho priateľa ako je Izrael.
    Ano, toho jsem si vědom a nikde jsem netvrdil opak. Izraelci i Palestinci patří ke stejné větvi semitských národů. O to víc je pozuruhodnější, s jakým zápalem se tam dnes vraždí. Iraelci s vrtulníky Apache a bílým fosforem, který dodal hodný strejda ze zámoří. Palestinci s "raketami" Kássam a samopaly. Kdo na úkor koho se roztahuje je celkem jasné, stačí se podívat na mapu Izraele v r. 1948 a na dnešní mapu.
    z pohľadu medzinárodného práva plne legitímna
    Tou legitimitou a mezinárodním právem bych si nebyl tak jistý. Gaza je další válečnou kořistí Izraele, kam zavřel do ohrady všechny "nežidy". Jestli tohle má něco společného s právem a legitimitou, o tom opravdu pochybuji.
    Tahle patička nemá hlavu ani patu
    9.6.2010 13:46 yossi | blog: Q_and_A | Ba'aretz
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Poslední loď?
    Gaza nie je okupovaná, Gaza je izolovaná od územia Izraela rovnako ako Egypta. V Gaze dostali Palestínci voľnú ruku a zvolili si Hamas. Následky vidia sami. Ako by si reagoval keby Slovenský občania začali z pohraničia terorizovať Českých občanov? Vôbec by som sa nečudoval keby Armáda ČR prišla a nakopala do zadku SR.

    Úprimne povedané domnievam sa že najlepšie pre Izrael by bolo keby bol vyhlásený Palestínsky štát. Mohli by začať bojovať ak o to stoja a neschovávať sa za svojich civilistov. Takto zbytočne trpia obe strany. A Palestíncov mi je o to viac ľúto že kvôli svojím lídrom nepoznajú už dve generácie mier.
    9.6.2010 14:03 merlyn
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Poslední loď?
    No ja bych se naopak docela divil kdyby ta nase armada nakopala vam... My jestli neco schopnyho mame, tak to okupuje Afghanistan a Irak...
    9.6.2010 14:09 yossi | blog: Q_and_A | Ba'aretz
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Poslední loď?
    Myslím že zrovna Česko-Slovenský konflikt by bol dobrou ukážkou ako sa zabraňuje vojnám. Buď na Morave alebo na Záhorí by sa armády stretli a dali dobrú slivovicu. Možno by sa vyskytli drobné krčmové potýčky ale ozbrojený konflikt by skončil spoločným predajom zbraní za slivovicu. :D
    9.6.2010 14:24 Marcela | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Poslední loď?
    :-)
    Nejvyšší myšlenka je vždy ta, která obsahuje radost...
    10.6.2010 08:03 merlyn
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Poslední loď?
    hehe :-D
    9.6.2010 14:38 void
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Poslední loď?
    Úprimne povedané domnievam sa že najlepšie pre Izrael by bolo keby bol vyhlásený Palestínsky štát.
    Souhlasím.

    A kdyby ty dva státy (palestinský a Izrael) od sebe byly odděleny dobrými ploty.
    Dalibor Smolík avatar 9.6.2010 14:51 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Poslední loď?
    Ty ploty by nedělaly dobrotu. Raději dobré soužití :-)
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    9.6.2010 14:58 void
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Poslední loď?
    Dobré ploty dělají dobré sousedy. Zeptejte se v Üstí. ;)
    Dalibor Smolík avatar 9.6.2010 17:53 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Poslední loď?
    Matiční ulice, LOL :-)
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    9.6.2010 14:59 yossi | blog: Q_and_A | Ba'aretz
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Poslední loď?
    Nakoniec na tomto sa pracuje a tiež sa to nepáči aktivistom. Niekedy mám pocit že týto "aktivisti" proste chcú aby dochádzalo k zbytočnému krviprelievaniu.
    9.6.2010 15:03 void
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Poslední loď?
    Ti aktivisti se dělí na: a) užitečné idioty; b) provokatéry; c) na "umělce", kteří chtějí být v TV. První nic nechápou, a proto nic dobrého udělat nemohou, druzí to chápou a nic dobrého udělat nechtějí a třetí to nezajímá, protože se jim o to stará marketingové oddělení.

    Z těch sraček, jako jsou Madonna, Springsteen a další úchyláci, se mi chce blít.
    9.6.2010 15:06 jozka | skóre: 19 | blog: jozkovo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Poslední loď?
    Kamo, nerad ti do toho kecam, ale mozna by ses divil, jak blizko jses nazorove i retorikou partajnim bossum z doby asi tak pred petadvaceti lety :-)
    9.6.2010 15:11 void
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Poslední loď?
    Kámo, to je dost možné. Přece ale nebudu mluvit portugalsky jen proto, abych náhodou nepoužil nějaký obrat nebo slovo, které před čtvrt stoletím řekl nějaký soudruh.
    9.6.2010 15:16 yossi | blog: Q_and_A | Ba'aretz
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Poslední loď?
    A to mám B. Springsteena vcelku rád. Osobne moc nerozumiem prečo umelcom a športovcom všeobecne kladú otázky mimo ich profesného záberu. Väčšinou to dopadá katastrofálne.
    9.6.2010 15:32 void
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Poslední loď?
    Ale oni se do politiky navezou rádi. Od Madonny přes Springsteena po Dylana. Když se vyfotí s černouškem nebo řeknou na kameru, že vyzývají k boji s chudobou, tak to levicově-liberální média těžko mohou přejít. A "umělcům" jde o publicitu především.

    Mě osobně to odrazuje.

    Zvlášť, když k boji s chudobou vyzývají ze svých obrovských vil nebo zámků a proti ničení přírody brojí na koncertech, kam jim část (!) věcí vozí desítky (!) kamionů... Případně se můžeme bavit o "eko" baráku Velkého soudruha ekologa Ala Gora.
    9.6.2010 15:42 yossi | blog: Q_and_A | Ba'aretz
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Poslední loď?
    Máme totožný názor. Umelec je niekto kto rozumie umeniu, alebo si to aspoň myslí. ;)

    Expert na zahraničnú politiku to nie je.
    9.6.2010 15:51 void
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Poslední loď?
    Mně nevadí, že se někdo vyjádří k politice. Mně vadí, že "umělci" melou furt dokola to samé, o čem si myslí (resp. o čem si jejich marketingové oddělení myslí), že to lidi chtějí slyšet.
    Dalibor Smolík avatar 9.6.2010 17:54 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Poslední loď?
    Na práci marketingového oddělení dojel Paroubek, asi to nebude teď oblíbená služba :-)
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    9.6.2010 23:32 panTau
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Poslední loď?
    Naopak, budou se zkouset dalsí a dalsí marketingový firmy. Kam pujde ekonomika, predvídat neumím, ale sluzby vcetne marketingu a poradenství mají trvale zlaté dno.
    Dalibor Smolík avatar 10.6.2010 16:49 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Poslední loď?
    Já jsem samozřejmě žertoval. Je mi jasné, že čím obskurnější služba, tím větší úspěch :-)
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    9.6.2010 14:43 Pavel
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Poslední loď?
    Proste su kluk z Moravy a fandim izraelcom. Musulmany nemusim.
    9.6.2010 14:59 void
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Poslední loď?
    Já su prostě kluk z Čech a musulmany nesmím.
    belisarivs avatar 10.6.2010 16:57 belisarivs | skóre: 22 | blog: Psychobláboly
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Poslední loď?
    A mne je to jedno. Ja snim vsechno.
    IRC is just multiplayer notepad.
    10.6.2010 19:06 Petr
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Poslední loď?
    Proboha, to je hnus!!!!

    Snad napřed umejt, né?!
    9.6.2010 15:21 Senior Database Programmer
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Poslední loď?
    Toto bola akcia arabskych militantov s cielom vyvolat potycku. Namorna blokada je od toho blokada aby nikoho nepustila, Izrael im navrhol cestu po susi, oni odmietli. Muselo im byt jasne ze Izrael ich po mori nepusti dalej a ich lode zadrzi = Gaza pomoc nedostane, ale to ich asi vobec netrapilo, o ziadnu pomoc im v skutocnosti neslo.

    Ja si humanitarneho pracovnika predstavujem ako mierumilovneho cloveka odmietajuceho nasilie. Toto bola banda fanatickych agresivnych Turkov. Ako izraleski vojaci zlanili na palubu tak sa na nich vrhli ako banda divochov. Pripominalo to lyncovanie :-/ Na jednotlivych vojakov sa vrhali cele skupiny a mlatili ich, jedneho vojaka zhodili na nizsiu palubu. Napadli ich tycami a nozami. Hadzali po nich nejake vybusniny...

    Video utoku na izraleskych vojakov.

    Zaujimave je tiez ako Reuters "nahodou" orezala fotografiu z akcie tak ze z fotky zmizol noz aktivistu a krv zraneneho izraelskeho vojaka. Pripomina to situaciu ako v roku 2006 v Photoshope zvacsovali dym nad Bejrutom :-/

    9.6.2010 15:25 yossi | blog: Q_and_A | Ba'aretz
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Poslední loď?
    Len mi je ľúto že Európa a novinári robia užitočných idiotov pre Arabskú ligu. To že majú iný názor mi nevadí pokiaľ v jeho prospech neklamú a nepodvádzajú ako v Reuters.
    9.6.2010 23:14 void
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Poslední loď?
    Naprostý souhlas. Senior je můj oblíbenej diskutér.
    10.6.2010 11:44 void
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Poslední loď?
    V diskuzích by mělo být víc lidí jako Senior.
    10.6.2010 12:01 jozka | skóre: 19 | blog: jozkovo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Poslední loď?
    Kde beres tu jistotu, ze to video taky neni pecive vybrane? Protoze podle svedectvi je kropili uz shora... a ten srdceryvny popis jak ti (jak jsem se docetl u Justa) "militantni cestujici" napadli ubohe izraelske komando, co jenom slo kolem... normalne mi ti jich prislo lito.
    9.6.2010 19:47 namenenezáleží
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Poslední loď?
    práve som definitívne presvedcila syna, ktory chcel íst volit SAS, co navrhuje skolne, aby sa preorientoval na SDKU:-). Je nadpriemerny student,prijaty na mat-fyz, ale kedze aj bratia studuju na VS(este jeden starsi na mat-fyz), tazko by mohol studovat, ak by mal platit aj skolne.:-))
    9.6.2010 19:52 namenenezáleží
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Poslední loď?
    tesne vedla... to bolo do diskusie o skolnom na VS:-))
    9.6.2010 21:23 PepaSFI
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Poslední loď?
    Egypt se prý chystá zmírnit blokádu Gazy.Nevím teda na jakou úroveň ale tipuju že to bude jen mnoho povyku pro nic. Myslím že si netroufnou riskovat něco jako bylo Černé září takže ze zdi bude jen zeď o které se prohlásí že je vlastně jen taková betonová pětimetrová ozdoba. Asi by bylo nejlepší kdyby se Gaza stala samostatným státem. Izrael by mohl přestat s genocidou Palestinců jejich vykrmováním. Hamas by mohl oficiálně vyhlásit válku a pak na ni doplatit. Jenže to by se nestalo protože to oni dobře ví. V oficiální válce by se nemohli schovávat za živé štíty. Palestinci by asi vychcípali hladem a vnitřníma konfliktama, myslím že není nikdo kdo by si dovedl představit jak dá Hamas dohromady státní infrastrukturu.
    Darth Phantom avatar 10.6.2010 20:59 Darth Phantom | skóre: 18 | blog: Kelvin_Fitnick | Doma
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Poslední loď?
    No jak kdo koho vykrmuje je shrnuto v číslech tady. Když je tam tak vykrmují, tak to bude ta Gaza asi ráj na zemi.
    Tahle patička nemá hlavu ani patu
    10.6.2010 21:10 yossi | blog: Q_and_A | Ba'aretz
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Poslední loď?
    Gaza prirodzene nie je raj na zemi. Dokonca to nie je ani dobré miesto na život. Lenže ten teror si tam zvolili obyvatelia v podobe Hamasu.

    Ideálny príklad toho že stratégia územie za mier nie je dobrá. Mier za mier je lepšia.

    [eufemizmus]

    If americans knew je organizácia ktorá podáva silne nevyvážený pohľad na situáciu.

    [/eufemizmus]
    Darth Phantom avatar 10.6.2010 21:50 Darth Phantom | skóre: 18 | blog: Kelvin_Fitnick | Doma
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Poslední loď?
    No hlavně že vy jste vyvážený. Udělal ste zde ze sionistů posvátnou krávu, na kterou se nesmí šáhnout. Oni přece vždy jednají s těmi nejlepšími úmysly a nikdy nic špatného neudělali.
    Tahle patička nemá hlavu ani patu
    belisarivs avatar 10.6.2010 22:09 belisarivs | skóre: 22 | blog: Psychobláboly
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Poslední loď?
    Oni přece vždy jednají s těmi nejlepšími úmysly a nikdy nic špatného neudělali.
    Ted, kdyz uz jsi to, zda se, konecne pochopil, se snad diskuze hne z mista. :-D
    IRC is just multiplayer notepad.
    10.6.2010 22:27 yossi | blog: Q_and_A | Ba'aretz
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Poslední loď?
    Sionizmus ako ideológia mi vôbec neprekáža. Čo je zlé na tom že Židia majú mať svoju krajinu? Najprv všetkých vyhnať z Európy v štýle padajte do Britskej Palestíny tam patríte a potom sa čudovať keď ľudia odídu a zase hovoriť do toho ako má svet Židov fungovať.

    Kľudne kritizujte k veci. Rád sa pokúsim argumenty vyvrátiť alebo sa niečo nové naučiť. Fakt je len to že za ten dlhý čas (nie táto diskusia, celkovo) som nenašiel nič zlé na sionizme.

    Oni (v zmysle sionisti) je široký pojem. Sionisti sú skupina ktorá sa skladá z ľudí. Kritizujme potom ľudí ak na myšlienke nenájdeme nič zlé.

    V ME konflikte sa zlé veci dejú, ako v každej vojne. Vo vojne sa proste nehrá na férovosť ale na prežitie. Sám mám pochyby či by som bol schopný jednať aspoň tak ako vojaci IDF - vysoko morálne vzhľadom k podmienkam.
    10.6.2010 22:37 jozka | skóre: 19 | blog: jozkovo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Poslední loď?
    Fakt je len to že za ten dlhý čas (nie táto diskusia, celkovo) som nenašiel nič zlé na sionizme.
    To clen NSDAP na nacismu taky.
    10.6.2010 22:40 frdrx | skóre: 29 | blog: frdrx
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Poslední loď?
    A bylo něco špatného na tom, že Němci chtěli mít vlastní zemi jenom pro sebe, pročež ty co se jim nelíbili buď vyhnali, zotročili, nebo zabili? Ano, něco v zásadě podobného se děje Palestincům a přiznávají to i židovští zastánci míru a lidských práv. Sionismus je fašistická ideologie založená na rasismu, agresi a permanentní válce. Říká to nejeden rabín. Srovnej si to pořádně.
    Patička mi slouží k tomu, abych si lépe poznal svoje příspěvky.
    10.6.2010 22:50 yossi | blog: Q_and_A | Ba'aretz
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Poslední loď?
    Sionizmus je o práve na sebaurčenie židovského národa, suverenitu a miesta na život. To je všetko.

    Slovákov je 6 miliónov - majú nárok na vlastný štát. Židov 14. Nárok nemajú?

    Z pohľadu definície národa židovský národ existuje. Má jazyk, kultúru aj zem. Koľko šoa musí židovský národ zažiť aby to už bolo OK? A koľko pogromov?

    Žiaden rabín ktorý čo i len videl z diaľky Tóru nemôže mať snahu o zotročenie kohokoľvek. Judaizmus je z podstaty náboženstvo založená na individuálnom vzťahu k najvyššiemu. Rabíni však môžu byť pomýlený tak ako každý človek. Nakoniec v histórií tých prípadov pár bolo. ;)

    Sionizmus nedelí ľudí na rasy. Hovorí iba že tu sme my židia, a chceme pokoj od vás ostatných.

    Zakladanie kibucov bol aktom agresie? Zakladanie osád v okolí Tel Avivu a pestovateľstvo bolo agresiou?

    Podpísanie mierových dohôd napríklad s Egyptom je permanentná vojna?
    10.6.2010 23:06 frdrx | skóre: 29 | blog: frdrx
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Poslední loď?
    Velký omyl. Pro sebeurčení, suverenitu a místo na život nepotřebují žádnou zvláštní ideologii. K tomu, aby mohli zabrat násilím cizí půdu a zacházet s původními obyvateli jako se zvířaty ano, a právě na to mají sionismus. Nárok na tu půdu nemají, přestože tvrdí, že ano. A víš čím argumentují? Že se to píše v Bibli!

    Ano, židovský národ existuje. Vždy existoval. Nezpochybňuji, že mají jazyk, kulturu a zem -- mám pouze výhrady k tomu jakým způsobem ji získali, jakým způsobem se snaží získávat další a jakým způsobem zacházejí s lidmi, kteří nejsou Židy.

    Sionismus dělí lidstvo na Židy, vyvolené, a ty ostatní. Je tedy rasistický. Říká, my jsme Židé a vy nejste nic, a proto vám můžeme vzít půdu a vyhnat vás či zabít.

    Zakládání kibuců agrese není, ale rozhazování bílého fosforu a bezdůvodné bombardování obydlených míst je.

    Podpis mírových dohod s Egyptem se s permanentní válkou nevylučuje, pouze znamená, že podepsali mírové dohody s Egyptem. Žijou ale v míru? Ne. Neustále na někoho útočí a dokonce vyhrožujou válkou Iránu. Mají jaderné zbraně a politiku, která dost možná povede k jejich použití.
    Patička mi slouží k tomu, abych si lépe poznal svoje příspěvky.
    10.6.2010 23:22 yossi | blog: Q_and_A | Ba'aretz
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Poslední loď?
    Sionizmus nie je zvláštna ideológia. Vznikol ako akékoľvek iné hnutie na sebaurčenie. Nakoniec je to iba označenie (T. Herzl) na zem Sionu. Názov vznikol ako paralela k Tóre (mesiáš má prisť na horu Sion), hoci zakladatelia boli ateistický.

    Ako zaobchádzajú Židia s ostatnými? Zaobchádzajú s tebou zle? Máš nejakú priamu skúsenosť? A si odkázaný na zaobchádzanie zo strany Židov?

    Delenie sveta na Židov a nežidov je jednoduché - zákony ČR delia ľudí na občanov ČR a ostaných. Sú teda diskriminačné. Táto úvaha skrátka neplatí. Izrael je krajinou občanov Izraela, ČR je krajinou občanov ČR.

    S Egyptom žije Izrael v mieri. Tak ako sa pokúša s Libanonom a Jordánskom keď tam nevyčíňa Hizballah.

    Izrael má jadrové zbrane. Ale prečo politika Likudu alebo Netanjahua má viesť k ich použitiu nechápem. Arabi majú ropu. Vzťah je vcelku vyvážený.
    10.6.2010 23:32 frdrx | skóre: 29 | blog: frdrx
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Poslední loď?
    Tak to o něm asi moc nevíš. Mýlíš se, ale něco si načti. Tohle nemá cenu, promiň.

    Se mnou zacházejí dobře. Podívej se jak zacházejí s Palestinci. Podívej se jak zacházejí s vlastními židovskými občany (Víš kdo je Vanunu?). Podívej se někdy na zprávy.

    To dělení na Židy a ostatní nelze srovnávat s dělením na občany ČR. Občan Izraele nerovná se Žid. Izrael je, bohužel, takzvaný židovský stát, ve kterém není místo pro ty, kteří z jeho území byli vyhnáni. To bys měl vědět.

    Že žije v míru s Egyptem nic neznamená. S Islandem je taky v míru. Vede ale permanentní válku, což je velmi důležité.

    Nastuduj si něco o Izraelské nukleární doktríně. Oni připouští možnost, že jadernými zbraněmi zaútočí jako první. Samsonova volba ti nic neříká, co?

    Píšeš jako někdo, kdo neví vůbec, ale vůbec, nic, a myslí, že je machr. Jsi vedle jak ta jedle a něco s tím prosím udělej.
    Patička mi slouží k tomu, abych si lépe poznal svoje příspěvky.
    11.6.2010 07:06 yossi | blog: Q_and_A | Ba'aretz
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Poslední loď?
    Možné to bude rozdiel že ty máš niečo načítané (a určite nemálo) kdežto ja mám priame skúsenosti.

    Ano viem kto je Mordechai Vanunu. V súčasnosti ani ja nevidím dôvod na jeho väznenie ale v ešte v nedávnej minulosti ich bolo viac než dosť.

    Ovšem že Izrael je židovský štát. Ako inak by si ho definoval ty? Je to jediné miesto na svete kde sa môže žid naozaj citiť bezpečne.

    A o breirat Shimson prirodzene viem. Ako odstrašujúci efekt mi to príde OK. Ako som už povedal, doba židov ako oviec stojacich pred Auswitzom skončila. Svet sa zmenil.
    11.6.2010 08:33 Randy_Sh
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Poslední loď?

    Ovšem že Izrael je židovský štát. Ako inak by si ho definoval ty? Je to jediné miesto na svete kde sa môže žid naozaj citiť bezpečne.

    Teď se situace uklidnila, ale ještě před pár lety to bylo přesně naopak. Ve kterém státě nejvíc hrozila Židům smrt proto, že jsou Židé? Právě v Izraeli. To jsou paradoxy.

    11.6.2010 19:49 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Poslední loď?
    Situace se uklidnila, protože Izrael udělal opatření aby se v samotném Izraeli uklidnila. Postavil zeď a je po atentátech. Ale protože to je Izrael, tak je z toho důvodu "fašistický." Nenechá vraždit své občany jen proto, aby o něm pitomci říkali, že je demokratický. :-) Stejná logika, jako ta která nabádá, že je dobré si dát rozbít hubu, jen proto aby mě nepomlouvali, že jsem násilník.
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    11.6.2010 19:51 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Poslední loď?
    Yossi, já tomu Izraeli může jen fandit, ale myslím si, že má právo na veškeré opatření, které zabrání vraždění jeho občanů. Včetně námořní blokády.
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    11.6.2010 20:16 frdrx | skóre: 29 | blog: frdrx
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Poslední loď?
    To nemůžeš myslet vážně, že by existoval důvod věznit Vanunu. Jeho trest byl naprosto nepřiměřený a je jedním ze zločinů proti lidskosti, kterých se Izrael dopustil.

    Izrael rozhodně není místo, kde se kdokoli může cítit bezpečně, natož Žid. I v Iránu se Židé cítí bezpečněji než v Izraeli, na tom vezmi jed.

    Samson option mi rozhodně OK nepřijde. Řekl bych, že to je ta nejhanobnější jaderná doktrína na světě.

    A přestaň se ohánět Osvětimí, ta je už dneska pasé.
    Patička mi slouží k tomu, abych si lépe poznal svoje příspěvky.
    10.6.2010 23:56 frdrx | skóre: 29 | blog: frdrx
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Poslední loď?
    Možná se bavíme o různých věcech. Ty myslíš sionismus podle encyklopedických definic, zatímco já mluvím o sionismu v praxi v Palestině. Právě s ním mám problém a ten považuji za fašistický. Uznávám, že existují i jiné větve, proti který vůbec nic nemám.
    Patička mi slouží k tomu, abych si lépe poznal svoje příspěvky.
    10.6.2010 22:39 PepaSFI
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Poslední loď?
    čísla bez souvislostí jsou k ničemu. To je statistika typu "při srážce chodce s vlakem za poslední rok zahynulo 225 lidí, žádná lokomotiva nebyla zničena. Z toho vyplývá že lokomotivy jsou zlé protože kdyby to bylo fér tak to bude půl na půl." Moje angličtina je bídná a tak to všechno nepřeluštím. Je tam někde napsáno kolik těch mrtvých Palestinců zahynulo při sebevražedných nebo fanatických beznadějných útocích? Kolik dětí bylo zabito při potyčkách do kterých se dostaly jako živé štíty nebo jako zfanatizovaní "bojovníci"? V tom bude možná ten rozdíl, Izraelci pošlou své děti do úkrytu, Palestinci do boje.
    10.6.2010 23:16 Fauntom Alien
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Poslední loď?
    Kolik zahynulo Palestinců při sebevražedných útocích tam není, ale mnoho to nebude, řekl bych. IDF využívá Palestince jako živé štíty už mnoho let. Ti sionisti jsou taky povedení skautíci, ti páchali teroristické činy již před vznikem státu, a dnes na svoji tradici navazují.
    10.6.2010 23:25 yossi | blog: Q_and_A | Ba'aretz
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Poslední loď?
    Sionisti boli v skupine okolo Guriona aj Begina. Briti vešali členov Irgunu a Sternu ktorých chytali ľudia z Hagany.

    Obe skupiny boli sionistické.

    King David bola tragédia.
    11.6.2010 12:32 Robert Krátký | skóre: 94 | blog: Robertův bloček
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Poslední loď?
    Jiný (objektivnější?) pohled na věc (z Českého rozhlasu):

    Mezinárodní rozhořčení nezmírnily ani zveřejněné videonahrávky zásahu, na kterých je jasně vidět, že skupiny organizovaných ozbrojenců na lodi Mavi Marmara vojáky brutálně napadli. Nic nezměnily ani fotografie samotných pasažérů lodi, na kterých jsou zbití a zakrvácení vojáci, někteří dokonce v bezvědomí. Nic nezměnily ani výsledky turecké pitvy zabitých útočníků – byli zastřeleni z těsné blízkosti, často i několika kulkami, jak je obvyklé při střelbě v sebeobraně. Nikoho nezarazil ani přepis komunikace izraelského námořnictva s lodí – na výzvu, aby přistála v Ašdodu, jeden z cestujících odpověděl: „Vraťte se do Osvětimi.“ Svět neuvěřil ani izraelské zprávě o napojení několika konkrétních pasažérů lodi na teroristické organizace a dál požaduje mezinárodní vyšetření zásahu a ukončení blokády pásma Gazy. Výzvy už uposlechl Egypt, který blokádu uplatňoval spolu s Izraelem, a otevřel přechod v Rafáhu „na neurčito“, i když nikoli pro nákladní dopravu.

    Svět si ve svém rozhořčení nepovšiml, že Hamas humanitární pomoc z flotily odmítl převzít. Tento týden také podnikl razii na úřadovny několika nevládních humanitárních organizací, zabavil veškeré vybavení a zakázal jim v pásmu Gazy činnost. Zprávu o tom nezveřejnila žádná západní média, přestože proti tomu protestoval i koordinátor OSN pro Blízký východ Robert Serry. Nepovšimla si ani prohlášení palestinské samosprávy Mahmúda Abbáse, která vyjádřila znepokojení nad politikou Turecka i nad otevřením hranic v Rafáhu, protože obojí pouze posiluje Hamas. Pozornosti uniklo i prohlášení Abbásova poradce Azzáma Ahmeda, že v pásmu Gazy žádná humanitární krize není, protože samospráva tam posílá dostatečné množství zásob izraelskými hraničními přechody.

    ...

    V Pákistánu a Afghánistánu pravidelně zabíjejí množství civilistů americké bezpilotní letouny, ale mezinárodní společenství po vyšetřování nevolá, stejně jako nikdo neprověřuje ruské operace v Čečensku. A Jižní Korea se dodnes nedočkala mezinárodního odsouzení severokorejského útoku na svou loď. Dokud OSN nebude měřit všem zemím stejným metrem, nebude požadavek nezávislého vyšetřování Izraele věrohodný ani legitimní.

    Celý článek: Dozvuky a následky izraelského zásahu proti flotile do Gazy.
    11.6.2010 15:10 kavol | skóre: 28
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Poslední loď?
    Jiný (objektivnější?) ...
    MEGALOL! :-D
    Mezinárodní rozhořčení nezmírnily ani zveřejněné videonahrávky zásahu, na kterých je jasně vidět, že skupiny organizovaných ozbrojenců na lodi Mavi Marmara vojáky brutálně napadli.
    než se vrhneme do konspiračních teorií o pravosti nahrávek atd., tak bych se zeptal, co tedy podle ČRo znamená česky slovo "napadnout"? - kdo neoprávněně vstoupil na čí loď?

    "skupiny organizovaných ozbrojenců" - aha, takže když někdo někoho mlátí židlí, tak je to organizovaný ozbrojenec?
    Nikoho nezarazil ani přepis komunikace izraelského námořnictva s lodí – na výzvu, aby přistála v Ašdodu, jeden z cestujících odpověděl: „Vraťte se do Osvětimi.“
    a já jsem papež

    ale tohle fakt nemá cenu ...
    11.6.2010 15:32 M-train | blog: finance
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Poslední loď?
    Násir jim veřejně vyhrožoval že je zažene do moře. No a tedy do moře je hnal Izrael preventivním úderem a bylo po parádě

    Napsáno nadšeně někde nahoře v diskuzi.

    Já mám problém s akceptací takových preventivních akcí - raději zaútočit, zmlátit, co kdyby se něco mohlo stát. Pokud by se takhle vykládalo právo všeobecně, tak by byla ještě větší anarchie, než je teď, takový názor je pro mne docela radikální a nebezpečný nejen v politice
    Nobody can give you as much as I can promise you
    11.6.2010 18:04 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Poslední loď?
    Já ne, protže když proti mě stojí chlap s klackem, nožem s boxérem, můžete si libolně vybrat a che mě zmlátit, zmrzačit zabít, tak udělám všech, aby mu to nevyšlo. Pokud říkám všechno, tak všechno, včetně preventivního úderu. Případně armády tří států. Vojáci, kteří střílí až druzí, těm pak pokládají věnce u hrobů, tedy pokud nějaký hrob mají a píšou jim vzletné nápisy na náhrobky. "Padl na poli cti a slávy"
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    11.6.2010 18:23 Fauntom Alien
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Poslední loď?
    protže když proti mě stojí chlap s klackem, nožem s boxérem,

    Jak vzletné a úchvatné myšlenky tě dnes v blázinci napadly! Velkolepé! (ikdyž má to jednu vadu, je to úplně o hovně). Tento příspěvek je opravdu literární skvost a neubránil jsem se slze dojetí. Jen to bojiště nebylo v ringu, ale v mezinárodních vodách, kde si normální státy obvykle válčit nedovolí (tedy kromě Izraele).

    Pitomě čamtat je asi to jediné, co doopravdy umíš. Doba, kdy tvoje slinty někoho možná zajímaly, skončila ale už asi před dvěma měsíci.
    =^..^= AmigaPower® avatar 11.6.2010 18:54 =^..^= AmigaPower® | skóre: 30 | blog: BLB | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Poslední loď?
    Náhodou, já si tak hodně nahrubo zpočítal, že p.Jílkovi na stránce dojdou blogy pro kopírování na ábíčko někdy kolem data, kdy končí májskej kalendář. :-D To že je zde přestal publikovat jednoznačně znamená, že konec světa nenastane... :-D ...což bych rozhodně viděl jako hodně pozitivní věc! :-D
    kotyz avatar 11.6.2010 19:21 kotyz | skóre: 25 | blog: kotyzblog | Radnice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Poslední loď?
    ja ani moc ne, nechci se dozit toho ze budu muset chodit do prace :-D
    Mul-ti-pass! | Hrdý člen KERNEL ULTRAS. | Furry/Brony/Otaku | Nemám čas ztrácet čas. | In 'pacman -Syu' we trust!
    11.6.2010 18:57 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Poslední loď?
    Jo a proč mi to demente říkáš anonymně, nebo se bojíš se mi podívat do tváře? :-) Tebe napadá leda hovno. Kde bylo to bojiště? To bojiště je pořád a všude a tvfoje komunistický kydy to nezmění. Protože ten tvůj Hamas jim slibuje, že je vyhladí do posledního. Takže žádné vznešené myšlenky jen rozumová úvaha. A mimochodem, koukni se nulo kolikrát jsou mé příspěvky přečteny, takže si slintáš pod trenky. :-)
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    11.6.2010 19:09 Fauntom Alien
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Poslední loď?
    Tvojí vypelichanou držku jsem nikdy neviděl a ani po tom netoužím :-D. Tento nick používám proto, aby ti vzteky vyskočila protéza z tý tvojí nevymáchaný kušny :-))))). Ale pokud tě to baví, oplzlý dědku, tak klidně pokračuj ve svých idiotských komentářích. Prostoru máš habaděj.
    11.6.2010 19:10 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Poslední loď?
    Jasně jsi nula a nulou zůstaneš. Přeber si to. :-)
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    Dalibor Smolík avatar 12.6.2010 20:41 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Poslední loď?
    Tak tyhle argumenty se mi líbí. Hezky vynadat, od plic. A nesledovat, zda-li diskutující nemá náhodou kus pravdy. Je hodně subjektů, kteří chtějí vymazat Izrael z mapy světa. A jeho obyvatele taky. To si nenamlouvejme. Jak vznikl, kdy a proč - je jiná věc, je to kus historie. Ale takhle se dnes státy nelikvidují. Jo - a ty nejsi Fantom Alien ale Faunom Alien? Takže někdo jiný ;-)
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    12.6.2010 21:40 Martin
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Poslední loď?
    Podíval jsem se na několik vláken v téhle diskuzi. Než přišel Jílek, tak to bylo (víceméně) na úrovni vysvětlování. Ale v několika vláknech stačil Jílek sprdnout Frdrxe, Zimu, M-traina, Phantoma, atd, za nevzdělanost a levičáctví. A to nejsem takovej expert, abych to nějak vycucnul z více vláken a hlavně blogů z poslední doby nějakým programem, ale tipnul bych si na docela dost takhle blbě ukončených diskuzí právě Jílkem.

    Tak se Dalibore nedivte, že to pak jde trochu na krev. Vy jste asi stejně starej/mladej jako Jílek, a máte schopnost se všemi diskutovat - on jenom vlastně oznamuje ostatním, že ničemu nerozumí (teda pokud s ním naplno nesouhlasí). Já sem chodím většinou se dozvědět neco, co neznám, protože se o to třeba ani dopodrobna nezajímám (zrovna u konfliktu Izrael - Palestina neznám skutečnou historii), ale takové výlevy, kde se dozvím, že to autora baví ostatní vytáčet, mne nebaví, a hlavně jim nerozumím.

    Jinak se nechci registrovat kvůli možným problémům v pracovním PC, kdyby přišla chytrá poznámka o anonymních diskutujících.
    vencour avatar 12.6.2010 21:44 vencour | skóre: 56 | blog: Tady je Vencourovo | Praha+západní Čechy
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Poslední loď?

    On je ten pan autor "terapeut" a možná nás pozorujue a zkoumá na základě reakcí ... kdo ví .... když píšete, že "autora baví ostatní vytáčet".

    Ty nejhlubší objevy nečekají nutně za příští hvězdou. Jsou uvnitř nás utkány do vláken, která nás spojují, nás všechny.
    12.6.2010 22:09 frdrx | skóre: 29 | blog: frdrx
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Poslední loď?
    Jílek mi umožnil víc porozumět tomu, proč se někteří lidé začnou pokoušet o sebevraždu poté co se dostanou k "terapeutovi", přičemž před tím to nedělali.
    Patička mi slouží k tomu, abych si lépe poznal svoje příspěvky.
    vencour avatar 13.6.2010 17:34 vencour | skóre: 56 | blog: Tady je Vencourovo | Praha+západní Čechy
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Poslední loď?

    Tsss ... o tom nepochybuju ... ;-)

    Ty nejhlubší objevy nečekají nutně za příští hvězdou. Jsou uvnitř nás utkány do vláken, která nás spojují, nás všechny.
    Dalibor Smolík avatar 12.6.2010 23:11 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Poslední loď?
    Jasně, ne každý sedne každému, někdo je prudší povahy a někdo rád vytáčí, jiný zase ne. Jen jsem mimoděk reagoval na výraz "vypelichaná držka", při věcné diskuzi i zásadním sporu není nutné sahat až k takovému výrazivu. :-) Ale chápu, občas nervy ujedou, když se jedná o tak zásadní téma, jako je Izrael a Palestinci :-D :-D
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    Darth Phantom avatar 13.6.2010 15:14 Darth Phantom | skóre: 18 | blog: Kelvin_Fitnick | Doma
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Poslední loď?
    výraz "vypelichaná držka", při věcné diskuzi i zásadním sporu není nutné sahat až k takovému výrazivu

    To jistě nutné není, stejně jako není nutný výraz dement, komunista, musulman a jiné. Já jsem rozhodně neměl v úmyslu tady vyvolávat nějaké antisemitské vášně, ale normálně diskutovat. To se dařilo do té doby, než do diskuze vstoupil do diskuze jistý olysalý osvícenec z blázince, co střílí slepičky po ránu na pracovní stanici s FreeBSD.

    Klidně i řeknu, že jsou mi mnohem sympatičtější ti izraelci se svým způsobem života, než někde jezdit z hadrem na hlavě na velbloudu po poušti. Ono tam jde i dost o náboženský střet a fanatismus. Jeden tam mlátí s hadrem na hlavě do koberečku a druhý s jarmulkou do zdi. I přesto si myslím, že že větší právo na tu zemi je na straně Palestinců. Víte, já znám několik lidí z mého okolí o kterých vím, že jsou židovského původu a jsou to výborní lidé. Ale s tím co tam Izrael dnes provádí nesouhlasí, protože to přesahuje už všechny meze. Ono si to myslí už i mnoho samotných Izraelců.

    Pokud jde o terorismus, tak asi největší teroristický počin na území Palestiny mají na svědomí ultraortodoxní Židé (hotel King David v Jeruzalémě). Trochu paradoxní, že? Ten samý šílenec a radikální sionista zabil Jicchaka Rabina, který se pokoušel o mírové řešení konfkliktu. Od té doby je zase všechno na mrtvém bodě a řešení je v nedohlednu.

    Tahle patička nemá hlavu ani patu
    13.6.2010 17:35 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Poslední loď?
    jistý olysalý osvícenec z blázince,

    Zřejmě si ještě slepý, protože nevidíš. :-) Jinak projdi si diskusi k mým blogům jak jsi reagoval. Jestli neunášíš ty a tobě podobní, že někdo píše o čem píše a není to ani útok na tebe nebo něčí dustojnost, tak se zamysli, co tě vede k takovým reakcím. A že mám z pitomců jako jsi ty legraci? Mám protože se chováte jakobych vám usiloval o čest a život. Přitom píši jen o tom o čem mám chut. A pokud tobě nebo jiným vadí množství, stačí si mě zablokovat. Píši podobně jen o tom co mě zajímá. Politika mě zajímá, ale ne natolik abych o ni psal víc než o jiném tématu. Historie mě zajímá, ale ne tolik, abych opisoval prameny a dělal z toho literaturu. Konečně těch co na internetu opisují prameny a pak je vydávají za vlastní, těch je dost. Pro mne nejsou zajímaví.

    Jestli ti vadí, že jsou lidé co mě čtou, není jich málo a respektují, pak je to tvůj problém a vyřeš si ho. Co se týče tvých politických názorů, klidně bud levicový, ale nestyď se za to. Pak to vypadá, že nevíš co mluvíš a obvinuješ ze stejného ty druhé. Máš-li pocit, že ti literárně nesahám ani po paty a takový nejsi tady sám, pak ti to neberu. Navíc nevím jestli jsem se kdy vyslovil k úrovni jednotlivých příspěvků. Myslím, že ne. Ani k tvým ne.

    Diskutoval jsem k věci a vyslovil jsem názor na situaci v Izraeli, nejsem sám, kdo takový má, stačí se podívat třeba na neviditelného psa. Nebo blogy na aktuálne.cz. Takže jen mám jiný názor a z toho důvodu mě tu mnozí obviňují, že jim vnucuji svou pravdu. Ale jak to vypadá, tak pouze jen vidí na mě své vlastní chyby. Nepovažuji tě za studnici znalostí o politické situaci. S tím se smiř. Domnívám se že mám minimálně stejně znalosti, pouze je jinak interpretuji. A jestli ti to vadí, tobě nebo tobě podobným, pak s tím umím žít. Má-li kdo pocit, že může urážet a strhávat veškerou diskusi k mé osobě, pak ať si ten způsob diskuse užije. Mě to nevadí, jsem trénovaný a vím co se asi tak děje. Užij si to trubko. Začal sis a nějak tě to přestalo bavit. Tebe jako ty další. A nehodlám zkoumat kdo je za jakým nickem. Mají společné. Neunášejí.
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    Darth Phantom avatar 13.6.2010 18:04 Darth Phantom | skóre: 18 | blog: Kelvin_Fitnick | Doma
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Poslední loď?
    Užij si to trubko. Začal sis a nějak tě to přestalo bavit.
    Špatný závěr. Správně si pochopil, že mě tvoje výplodky včetně tohoto nebaví a nezajímají. Si naparující se tajtrdlík, to přeber zas ty. Ale už kuš a zkus si chvilku zase slintat do svojeho deníčku.
    Tahle patička nemá hlavu ani patu
    13.6.2010 18:26 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Poslední loď?
    Já rozumím tomu, že jsi trochu přecitlivělý a neunášíš jiné názory. Konečně musíš s tím žít sám. Zvykni si, že i jiní čtou, jiní se zajímají o dění a co říkáš jim může připadat naivní. Mě tedy tvé názory naivní připadají. :-)
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    13.6.2010 19:41 panTau
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Poslední loď?
    Tohle je ztráta času, ten pán je bytostně přesvědčen, že je nejlepší. Ve všem.
    13.6.2010 20:14 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Poslední loď?
    Tohle je ztráta času, ten pán je bytostně přesvědčen, že je nejlepší. Ve všem.

    Zřejmě mi podsouváte vlastní představy. :-)
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    13.6.2010 20:18 panTau
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Poslední loď?
    Cumbajšpíl v mých představách je chování člověka (terapeuta?) jiné.

    Ale je to rozhodně dobrá lekce a varování, že se nedá očekávat slušná komunikace automaticky jenom proto, že někdo vystudoval terapii nebo se tím aspoň živí.
    13.6.2010 20:30 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Poslední loď?
    Všimněte si jedný věci. Dokud mluvíte slušně, nemám potřebu se s vámi bavit sprostě. Takže zase jen se podívejte na sebe a pak ukazujte na druhé. :-) jinak máte-li pocit, že jen proto že jsem terapeut si dám srát od takových jako jste vy na hlavu, pak se mýlíte. Nedám. :-)
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    13.6.2010 19:16 CD
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Poslední loď?
    Několik lidí vám napsalo, že jim nevyhovuje váš styl,kdy nediskutejete, ale vnucujete svoje názory. Vy názor nevyslovujete, vy ho podáváte jako apriori jediný správný. Třeba to tak nemyslíte, ale rozhodně na mne to tak působí. Proto ani nevěřím, že byste mohl být terapeut, kde bych čekal větší schopnost neagresívní komunikace. Pochopitelně, pokud jste splachovací, tak vám nikdo nemůže bránit dál pokračovat ve vašem stylu, a vy se nemůžete zase divit, že další a další vám ty vaše exkluzivní moudra nesežerou.
    13.6.2010 19:23 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Poslední loď?
    Za to jak co vnímáte, skutečně nejsem odpovědný, pokud říkám názor, tak z toho důvodu, že mu věřím. A čemu věříte nebo nevěříte vy je mi zcela lhostejné. Já vám přeci nic nevnucuji. Zkuste se podepsat, nebo si nestojíte za svý názorem? :-) Bojíte se?
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    13.6.2010 19:28 CD
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Poslední loď?
    Vy asi skutečně prostě jenom provokujete. Na argumenty odpovídáte, že tady jsou jen mladý blbý levičáci, případně argumentujete tím, že názor vyslovil někdo, kdo není tzv. registrovaný. Myslím, že vám totéž už řeklo docela dost lidí i registrovaných a žádnou změnu vašeho chování jsem neviděl.

    Že je vám reakce lidí zcela lhostejná, je zřetelné. Proč sem lezete a provokujete, zřetelné není.
    13.6.2010 19:40 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Poslední loď?
    A co je vám do toho proč sem lezu? Pokud někdo vysloví levicový názor, pak pouze jen okomentuji, že vyslovil levicový názor a že pokud si pamatuji veškeré levicové postoje a názory se zatím ukázay jako jeden velký omyl. Být označen jako levicový je urážka? Pokud někdo začne urážet, nemám s tím problém odpovědět podobně. Nebo je možnost urážet vyhražena jen některým? :-)
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    14.6.2010 11:02 Luboš
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Poslední loď?
    Být označen jako levicový je urážka?

    Mel jsem tu moznost se kdysi diskuze s vámi zúcastnit. Tím, jak jste onálepkoval ostatní v diskuzi, jsem mel velmi silný pocit, ze neslo o oznacení, ale cílenou urázku. Mozná provokaci. Kazdopádne jsem ztratil chut v takovém one-man show pokracovat. A zcela svobodne si nasel diskuze jinde, kde clovek s jiným názorem je brán ostatním úcastníkem jako svéprávná osoba.
    14.6.2010 11:32 rita-gabriela | blog: reklamace
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Poslední loď?
    Máte-li zájem, pak vám najdu vaše i jiných velmi cílené urážky, mne a žen, které se dopustily jen jednoho. Dovolily si být na mé straně. A nebyl to ojedinělý případ. Já docela chápu, že se pokoušíte obvinit ty druhé z toho, že neunášite jiný názor, protože jste emočně labilní. To je obvyklé. Obvinit ty druhé, že jim něco vnucují, pokud zastávají své stanovisko a obviní je z urážek, když ovšem urážky předtím vyslovili sami. Taková obyčejná manipulační strategie.

    Všimněte si jednoho, nikdy jsem tu nikoho neobviňoval ze své emoční lability jen proto, že něco řekli. Za svoji labilitu i stabilitu si odpovídám sám. Takže pokud mě někdo obviňuje z toho, že je hotový protože píši blogy, v nich vykládám své názory na svět, pak si stěžuje sice dobře, ale na špatném místě. Na vašem místě bych přemýšlel, co se s vámi děje, že vás vytáčí cizí názor. Navíc, když vás nikdo nenutí a dokonce nemá ani prostředky k tomu aby vás přinutil jej přijmout. Pokud se někdo chová jako levicový přívrženec a doufá, že s ním budu souhlasit, pak doufá zbytečně. To že si o komunistech a levici obecně myslím svoje je prostě moje právo. Stejně tak je moje právo onen názor vyjádřit. Nechce-li kdo být označen jako levičák, pak prostě nesmí levicové názory hlásat a obhajovat. Jinak bude označen a vnímán jako levičák. Nejen mnou. Nic víc. A má-li to za urážku, tak se nedá nic dělat.
    Jsem tu vlastně omylem, ale jsem tu ráda.
    14.6.2010 11:52 Luboš
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Poslední loď?
    Vase manipulacni strategie mne neberou, ani vase rozpolcenost, jestli jste chlap nebo zenská. Asi jste tu rozhodne omylem, jak dole písete.

    Na vasem míste bych taky premýslel, jestli zbytecne moc neradíte lidem, kterí vás o rady nezádali. Emocní labilitu jste prokázal v nadávkách ostatním úcastníkum diskuzí dostatecne, tam je videt, ze obsah obratu máte zmáknutý. Nenasel jsem nikde známku toho, ze by nekdo doufal, ze s ním budete souhlasit. Spís, ze prestanete napadat. Ale treba to máte jako úchylku z povolání.
    14.6.2010 12:30 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Poslední loď?
    Řeknu to takhle, půjčil jsem Ritě, Macbook a nevšiml jsem si že je přihlášená a napsal jsem komentář omylem pod jejím jménem. Na vysvětlenou.

    Nikomu zde neradím, ani v blozích ani jinde. Prostě sděluji svoje názory a jestli je někdo bere jako radu, jeho problém. Včetně vás. Pokud nadávám pak jen tak ze zábavy. Aby řeč nestála. Nijak mi nadávání nedělá problém. Pitomce vašeho typu miluji, prostě nechápete základní věc, když mě budete chtít fackovat nebudu vám svou stabilitu dokazovat, že nastavím, ale fláknu vám ji. Stejně tak pokud mi někdo nadává, docela klidně mu oznámím, že je co je, ve vašem případě pitomec. Nic víc. :-)
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    14.6.2010 13:06 Luboš
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Poslední loď?
    Pitomce vašeho typu miluji, prostě nechápete základní věc, když mě budete chtít fackovat nebudu vám svou stabilitu dokazovat, že nastavím, ale fláknu vám ji.

    Pokud nadávám pak jen tak ze zábavy.
    ????????????????

    Vy jste asi opravdu lopata, kdyz si takhle musíte dokazovat svou muznost, neustále nabízet nekomu rozbít hubu. Vzdyt nejste na lodi, ale na diskuzi, kde byste mel vyhrát sílou argumentu. Treba vám jednou nekdo, koho ty vase kecy duchodce z blázince uz prestanou bavit, tu nevymáchanou hubu fakt rozbije, a nebude brát ohled na vás vek ani zdravotní stav, ani na vzpomínky, jak jste pred 50 lety dokázal nekde vymlátit hospodu. Trochu se vrátit do reality.

    BTW - necítím potrebu odpovídat vasím slovníkem, který dost napovídá, z jakého prostredí jste se sem vyloupnul.
    =^..^= AmigaPower® avatar 14.6.2010 13:56 =^..^= AmigaPower® | skóre: 30 | blog: BLB | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Poslední loď?
    Lopata si ty woe, když si nepochopil, že nejde o názor k fackování v hospodě, ale právě k tý diskusi... :-D
    14.6.2010 14:28 Luboš
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Poslední loď?
    Amígo, tvuj slovník ani tvoje témata mi nevadí a svuj styl psani a komentování bys mel mít chránenej ochrannou známku. O tom zádná...

    Ale v normální diskuzi mi styl buran-lopata, já-já-já proste vadí.

    14.6.2010 14:08 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Poslední loď?
    tu nevymáchanou hubu fakt rozbije

    Eště tu o Smolíčkovi Pacholíčkovi a jelenovi Zlaté parohy... :-)
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    =^..^= AmigaPower® avatar 14.6.2010 14:28 =^..^= AmigaPower® | skóre: 30 | blog: BLB | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Poslední loď?
    Dalibora a jeho zálety sem netahejte! :-D
    Dalibor Smolík avatar 14.6.2010 14:33 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Poslední loď?
    Tak na tuhle pohádku mám patent já :-)
    Jinak ale je fakt, že člověk, který prezentuje pravicové názory bývá terčem dost drsné kritiky (bez ohledu na to, zda je ve svých diskuzích adresný či nikoliv), stačí už napsat, že někoho zaměstnává. Pak je vykořisťovatel, ožebračuje zaměstnance, a ještě kdo ví co. Skutečnost je vůbec nezajímá. Také není divu, že se musí ohradit ..Levicová politika nic pozitivního v dlouhodobém horizontu nepřinesla, v minulosti se musí odborovému hnutí přiznat podíl na zlepšení pracovních podmínek dělníků, to je pravda - ale to je asi tak všechno.
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    14.6.2010 15:20 Petr
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Poslední loď?
    Delá pro mne docela dost lidí a zatím jsem nemel problém v tom, ze by mi nekdo vyhrozoval, ze nekoho ozebracuju, ani tady ani v práci. V obém jsou lidi dobrovolne.

    Prezentace pravicových názoru je pro mne zcela v porádku. To ovsem není to, co predvádí p.Jílek - ani obsahem, ani stylem. Tak se nemuze divit, ze mu stále dalsí slusne ci méne slusne dávají najevo, ze si ty svoje moudra muze namazat na prsa. Jestli to nikdo nedává najevo vám, tak asi práve kvuli tomu stylu, né??
    Dalibor Smolík avatar 14.6.2010 15:58 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Poslední loď?
    zatím jsem nemel problém v tom, ze by mi nekdo vyhrozoval
    Mně reálně taky ne, naopak. Ale nesmím tu prezentovat šířeji určité názory a teorie. ;-)
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    14.6.2010 16:36 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Poslední loď?
    Mě se jen líbí, jak se ty křestní jména střídají.. Pokaždé někdo jiný, jen ne nikdo přihlášený. Proč asi? :-) Jinak nevím, že bych v blozích někoho urážel. A pokud se někomu nelíbí styl, může číst úplně něco jiného. :-)
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    14.6.2010 17:10 Petr
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Poslední loď?
    v několika vláknech stačil Jílek sprdnout Frdrxe, Zimu, M-traina, Phantoma, atd... - ti jsou vsichni registrovaní, jestli jste si nevsiml. A dobre víte, ze mnoho jiných se neregistruje dlouhodobe, treba kvuli pracovním problémum.

    To jen tak k tem vasim pádným vecným argumentum, a protoze to není ani vás web, ani vás blog, kde je tato diskuze, tak se bohuzel clovek dostane i k vasim poznámkám.
    14.6.2010 21:20 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Poslední loď?
    Nesouhlas považujete za sprdnutí? Bože chlapečku vy jte ale hlupáček. :-)
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    14.6.2010 21:33 Petr
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Poslední loď?
    Boze dedousku, vy jste ale chytrácek.
    Darth Phantom avatar 15.6.2010 16:26 Darth Phantom | skóre: 18 | blog: Kelvin_Fitnick | Doma
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Poslední loď?
    Děte už do prdele. Já jsem sice hovado, ale zdá se, že dědula Jan Snílek je ještě větší. Furt se tu bude naparovat jak páv, páprda jeden. Tady už se dávno nediskutuje o tématu.
    Tahle patička nemá hlavu ani patu
    14.6.2010 21:51 M-train | blog: finance
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Poslední loď?
    Koukám, že si mně někdo bere to huby.

    Celá ta vaše diskuze je o tom, kdo je blbější, a už vůbec ne k tématu blogu. Bavte se jako inteligenti a nehoňte si každej jeden svoje ego!
    Nobody can give you as much as I can promise you
    vencour avatar 15.6.2010 11:44 vencour | skóre: 56 | blog: Tady je Vencourovo | Praha+západní Čechy
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Poslední loď?

    Admini, tady by se to adminovalo ... kdyby byly v módě bány. Ale nejsou.

    Ty nejhlubší objevy nečekají nutně za příští hvězdou. Jsou uvnitř nás utkány do vláken, která nás spojují, nás všechny.
    Dalibor Smolík avatar 14.6.2010 17:14 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Poslední loď?
    Také sleduji, kdo je "nejodvážnější" :-) Ono je asi velké riziko se přihlásit, jak jsem tu od jednoho kulišáka četl :-)
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    18.6.2010 05:37 Ondřej Kubečka | skóre: 29 | blog: datlovo | Ulm
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Poslední loď?
    Jinak ale je fakt, že člověk, který prezentuje pravicové názory bývá terčem dost drsné kritiky,
    Řekl bych, že to vidíte trochu jednostranně. Argumentační slabost a řešení nedostatku obsahu invektivami mu přijde procházet zcela napříč spektrem levice/pravice. Nevybíravá hrubost na adresu pisatele za vyjádřen levicového názor není jevem o nic méně častým.
    14.6.2010 18:33 rita-gabriela | blog: reklamace
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Poslední loď?
    jo jo, Jane, ale říkala jsem, že jsem se nestihla odhlásit, do pošty, na facebook, ještě že tam není nic tajného :-)
    Jsem tu vlastně omylem, ale jsem tu ráda.
    =^..^= AmigaPower® avatar 14.6.2010 18:52 =^..^= AmigaPower® | skóre: 30 | blog: BLB | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Poslední loď?
    Zrovna včera večer si mi Kotyz stěžoval, že sice máte někde v internetu veřejně přístupnej profil, ale máte tam prej nedostatek "vhodných hlav". Což si vysvětluju tim, že doma kutí nějaký pornokoláže... :-D
    15.6.2010 08:41 rita-gabriela | blog: reklamace
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Poslední loď?
    nerozumím? vhodných hlav?
    Jsem tu vlastně omylem, ale jsem tu ráda.
    =^..^= AmigaPower® avatar 15.6.2010 11:39 =^..^= AmigaPower® | skóre: 30 | blog: BLB | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Poslední loď?
    "vhodných hlav". Což si vysvětluju tim, že doma kutí nějaký pornokoláže... :-D
    15.6.2010 16:07 rita-gabriela | blog: reklamace
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Poslední loď?
    amigo, číst umím, ale pořád mi fakt nesepíná. Moje (zveřejněné) fotky jsou dle mého příkladem cudnosti, na tom ani Kotyz nic nevymyslí ...
    Jsem tu vlastně omylem, ale jsem tu ráda.
    =^..^= AmigaPower® avatar 15.6.2010 16:17 =^..^= AmigaPower® | skóre: 30 | blog: BLB | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Poslední loď?
    Vo to mu nejde, nepasujou mu prostě hlavy, tak se musí přehrabovat v tělech a proto je nasranej. :-D
    15.6.2010 16:25 rita-gabriela | blog: reklamace
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Poslední loď?
    Chudák malej, utrápenej
    Jsem tu vlastně omylem, ale jsem tu ráda.
    =^..^= AmigaPower® avatar 15.6.2010 16:26 =^..^= AmigaPower® | skóre: 30 | blog: BLB | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Poslední loď?
    ...von je z toho spíš "uhoněnej" :-D
    kotyz avatar 15.6.2010 16:51 kotyz | skóre: 25 | blog: kotyzblog | Radnice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Poslední loď?
    drz klavesnici vole, to melo bejt prekvapeni a ty to takhle propalis! :-D

    nevim kdy to bude hotovy a jestli vubec nekdy, ja toho v tom gipmu umim velmi malo az smradlavy hovno ...

    Mul-ti-pass! | Hrdý člen KERNEL ULTRAS. | Furry/Brony/Otaku | Nemám čas ztrácet čas. | In 'pacman -Syu' we trust!
    =^..^= AmigaPower® avatar 15.6.2010 17:02 =^..^= AmigaPower® | skóre: 30 | blog: BLB | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Poslední loď?
    velmi malo az smradlavy hovno
    ...kurva, z čeho to je? :-D
    kotyz avatar 15.6.2010 19:07 kotyz | skóre: 25 | blog: kotyzblog | Radnice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Poslední loď?
    morcata na uteku! ty o tom metalu vis ... velmi malo az smradlavy hovno. je to az na konci jedny pisnicky, ale nevim uz ktery.
    Mul-ti-pass! | Hrdý člen KERNEL ULTRAS. | Furry/Brony/Otaku | Nemám čas ztrácet čas. | In 'pacman -Syu' we trust!
    belisarivs avatar 15.6.2010 16:34 belisarivs | skóre: 22 | blog: Psychobláboly
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Poslední loď?
    Moje (zveřejněné) fotky jsou dle mého příkladem cudnosti, na tom ani Kotyz nic nevymyslí ...
    Abyste se nedivila. To jsem takhle jednou na stredni amatersky zmorfoval hlavu spoluzacky z detsvi (co by batolete) s hlavou nejake opice.

    To byl hukot.

    S dostatecnymi dovednostmi vam treba naplacne oblicej na postavu Bohdalky, jak unikly jeji fotky z dovolene a okolo treba dolepi par panu s velkyma utahovakama jak se chystaji na bukake.

    Jako ukazku, co vsechno jde doporucuju toto:

    http://www.okoun.cz/boards/olol_fotomontaze_%3A%29%29?f=20100614-015405

    Ma to hodne stran a je to strasne amaterske (pointou neni verohodnost ale delat si nezrizenou prdel), ale presto se docela nasmejete a obcas nebudete vedet, co je original a co fotomontaz.

    Z tech _mene_ slusnych budiz toto exemplarni priklad:

    http://sklad.obrazku.cz/obr409184_migranti.jpg
    IRC is just multiplayer notepad.
    kotyz avatar 15.6.2010 16:55 kotyz | skóre: 25 | blog: kotyzblog | Radnice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Poslední loď?
    da se to udelat i tak ze to nejde poznat ze to je montaz, ale to kotyz neumi, pac kotyz je lempl a nevi co vetsina tech tlacitek v gimpu dela a nechce se to ucit ...
    Mul-ti-pass! | Hrdý člen KERNEL ULTRAS. | Furry/Brony/Otaku | Nemám čas ztrácet čas. | In 'pacman -Syu' we trust!
    15.6.2010 17:15 rita-gabriela | blog: reklamace
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Poslední loď?
    děkuju, samozřejmě mám na mysli ty fotky, který jsem dělala vědomně a znám jejich správnou podobu:-) Jinak myslíte, že by se někdo dělal s kolážema na moje téma? koho by to zajímalo, možná tak udělat z hooodně světlé brunetky brunetku opravdovou? Ale zase, někomu se zase líbí blondýnky, tak teď nevím, tomu stejně nějak nerozumím.
    Jsem tu vlastně omylem, ale jsem tu ráda.
    kotyz avatar 15.6.2010 19:09 kotyz | skóre: 25 | blog: kotyzblog | Radnice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Poslední loď?
    neni treba rozumet, tady jde o vysledek a az ten bude, tak to teda bude stat za to! ;-) to se jeste budou vsichni moooc divit ... :-D
    Mul-ti-pass! | Hrdý člen KERNEL ULTRAS. | Furry/Brony/Otaku | Nemám čas ztrácet čas. | In 'pacman -Syu' we trust!
    15.6.2010 19:31 rita-gabriela | blog: reklamace
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Poslední loď?
    tak mi pak hoďte vzkaz na facebook, ať o tu slávu nepříjdu, to by mě určitě mrzelo! :-)
    Jsem tu vlastně omylem, ale jsem tu ráda.
    kotyz avatar 15.6.2010 19:51 kotyz | skóre: 25 | blog: kotyzblog | Radnice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Poslední loď?
    aby vas spis nemrzelo ze ste o to neprisla ...
    Mul-ti-pass! | Hrdý člen KERNEL ULTRAS. | Furry/Brony/Otaku | Nemám čas ztrácet čas. | In 'pacman -Syu' we trust!
    15.6.2010 19:58 rita-gabriela | blog: reklamace
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Poslední loď?
    zkusím parafázovat Jana "Chlapečku, já už stihla víc blbostí smazat než ty vymyslet" :-) :-) :-)
    Jsem tu vlastně omylem, ale jsem tu ráda.
    kotyz avatar 15.6.2010 20:12 kotyz | skóre: 25 | blog: kotyzblog | Radnice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Poslední loď?
    to je dobry, to si snad zapisu! :-D
    Mul-ti-pass! | Hrdý člen KERNEL ULTRAS. | Furry/Brony/Otaku | Nemám čas ztrácet čas. | In 'pacman -Syu' we trust!
    =^..^= AmigaPower® avatar 15.6.2010 22:36 =^..^= AmigaPower® | skóre: 30 | blog: BLB | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Poslední loď?
    tak mi pak hoďte vzkaz na facebook, ať o tu slávu nepříjdu, to by mě určitě mrzelo! :-)
    Nebojte, mi vám ty fotky naflákáme na zeď, o slávu určitě nepřijdete... ;-)
    12.6.2010 09:40 PepaSFI
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Poslední loď?
    bohužel drahý Aliene, pan Jílek má pravdu. Bojiště není sportoviště. Ve válkách se nehraje fér a ti co to zkoušeli, měli obvykle velké problémy se z toho dostat. A bude to asi i případ Izraele, zřejmě by nebyl problém začít válčit opravdu tvrdě a vyřešit Palestinskou otázku během pár hodin. Místo toho je Izrael ničí tím že jim dává práci, vzdělání a dokonce i křesla v parlamentu.
    11.6.2010 16:41 PepaSFI
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Poslední loď?
    ano, když někdo někoho mlátí židlí jako člen organizované skupiny tak je to organizovaný ozbrojenec. Jestli IDF vstoupili na loď neoprávněně je sporné, v jiné diskusi se vyjádřil člověk s průkazem námořního kapitána že podle námořního práva by měli zasáhnout až ve svých vodách. Jenže to se nevstahuje na válečný stav a na opatření proti terorismu. Hamas sice válku vyhašuje furt ale to se asi nepočítá. Ale ten terorismus, ten by asi šel použít. A žádný jen trochu rozumný kapitán by si netroufl neuposlechnout příkazy ve vojensky kontrolované oblasti.Obzvlášť když byl předem varován aby změnil kurs. A to nejen v Izraeli. Myslím že IDF vůbec nechtěli udělat nic násilného, měli jen eskortovat lodě mimo zakázanou oblast. Kdyby je chtěli obsadit silou tak by si nenechali trubkama mlátit do hlavy. Přikryli by to nějakým dráždivým plynem a pár oslepujícíma a ohlušujícíma granátama a v klidu by ty posraný a poblitý hrdiny přivázali k zábradlí. Izrael je špička v nelethálních zbraních.
    11.6.2010 16:43 Trained.Monkey | skóre: 12 | blog: monkey
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Poslední loď?
    To je zase flame.

    Izrael klidne muze dopadnout jako JAR po nastupu cernochu. Ani se jim nedivim ze se tolik brani.

    Založit nové vláknoNahoru

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.