abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    včera 18:00 | IT novinky

    DuckDuckGo AI Chat umožňuje "pokecat si" s GPT-3.5 Turbo od OpenAI nebo Claude 1.2 Instant od Anthropic. Bez vytváření účtu. Všechny chaty jsou soukromé. DuckDuckGo je neukládá ani nepoužívá k trénování modelů umělé inteligence.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 1
    včera 14:22 | IT novinky

    VASA-1, výzkumný projekt Microsoftu. Na vstupu stačí jediná fotka a zvukový záznam. Na výstupu je dokonalá mluvící nebo zpívající hlava. Prý si technologii nechá jenom pro sebe. Žádné demo, API nebo placená služba. Zatím.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    včera 04:44 | Nová verze

    Nová čísla časopisů od nakladatelství Raspberry Pi: MagPi 140 (pdf) a HackSpace 77 (pdf).

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 01:00 | Nová verze

    ESPHome, tj. open source systém umožňující nastavovat zařízení s čipy ESP (i dalšími) pomocí konfiguračních souborů a připojit je do domácí automatizace, například do Home Assistantu, byl vydán ve verzi 2024.4.0.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    18.4. 22:11 | IT novinky Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    18.4. 20:55 | Nová verze

    Neziskové průmyslové konsorcium Khronos Group vydalo verzi 1.1 specifikace OpenXR (Wikipedie), tj. standardu specifikujícího přístup k platformám a zařízením pro XR, tj. platformám a zařízením pro AR (rozšířenou realitu) a VR (virtuální realitu). Do základu se z rozšíření dostalo XR_EXT_local_floor. Společnost Collabora implementuje novou verzi specifikace do platformy Monado, tj. open source implementace OpenXR.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    18.4. 17:22 | Nová verze

    Byla vydána nová verze 0.38.0 multimediálního přehrávače mpv (Wikipedie) vycházejícího z přehrávačů MPlayer a mplayer2. Přehled novinek, změn a oprav na GitHubu. Požadován je FFmpeg 4.4 nebo novější a také libplacebo 6.338.2 nebo novější.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 13
    18.4. 17:11 | Nová verze

    ClamAV (Wikipedie), tj. multiplatformní antivirový engine s otevřeným zdrojovým kódem pro detekci trojských koní, virů, malwaru a dalších škodlivých hrozeb, byl vydán ve verzích 1.3.1, 1.2.3 a 1.0.6. Ve verzi 1.3.1 je mimo jiné řešena bezpečnostní chyba CVE-2024-20380.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    18.4. 12:11 | IT novinky

    Digitální a informační agentura (DIA) oznámila (PDF, X a Facebook), že mobilní aplikace Portál občana je ode dneška oficiálně venku.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 10
    18.4. 05:11 | Komunita

    #HACKUJBRNO 2024, byly zveřejněny výsledky a výstupy hackathonu města Brna nad otevřenými městskými daty, který se konal 13. a 14. dubna 2024.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    KDE Plasma 6
     (68%)
     (11%)
     (2%)
     (20%)
    Celkem 566 hlasů
     Komentářů: 4, poslední 6.4. 15:51
    Rozcestník

    Zmizel mi můj námět na anketu

    7.11.2005 11:51 | Přečteno: 2011× | Abc

    Mezi Administrativními požadavky se objevil následující. Vkládám jej sem i s mojí odpovědí, abych předešel případným dalším nejasnostem v budoucnu.

    Hlásím podivnou chybu. Zmizel mi odtud můj námět na anketu. Nevím, jestli byl chybně položen nebo v čem byl problém, ale rád bych věděl, jednak proč k tomu došlo a druhak odpovědi zdepřítomných uživatelů na mou otázku. Bylo by možné zjednat nápravu, popřípadě poslat mi na můj emil upozornění, že jsem problematický a ať odtutd táhnu (nebo cokoliv v tom duchu)? Děkuji

    ==============

    Ahoj,

    že zmizel námět na anketu neznamená, že byste byl "problematický", nebo že bychom si dokonce přáli, abyste odtud "táhl".

    Redakce náměty sbírá a pak z nich ankety vytváří. Většinou je to s odstupem času, protože námětů přichází průměrně jeden denně, zatímco ankety většinou trvají dní několik.

    To, že váš námět "zmizel", ve skutečnosti znamená, že jsem ho vložil do našeho seznamu námětů a odeslal do soukromé emailové konference administrátorů tohoto portálu. Ti se tam k němu vyjádří (nebo nevyjádří), a buď bude nebo nebude vybrán k tomu, aby se z něj stala anketa.

    Jak už jsem zmínil výše, ne na všechny náměty se "dostane", protože jich je prostě moc. Vybíráme proto ty nejzajímavější.

    Robert Krátký

           

    Hodnocení: -

    zatím nehodnoceno
            špatnédobré        

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    Komentáře

    Vložit další komentář

    7.11.2005 12:32 Jiří (BoodOk) Kadeřávek | skóre: 19 | blog: BoodOk | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zmizel mi můj námět na anketu
    Zacina tady evidentne pribyvat lidi, kteri nevi co to je slusne chovani. A libi se mi, ze se nenechate. Treba je slusnou odpovedi te slusnosti naucite.
    Věda má v sobě určitou zpupnost, že čím dokonalejší techniku vyvineme, čím více se dozvíme, tím lepší budou naše životy.
    7.11.2005 13:34 Thaweg | skóre: 16 | blog: Herbatka | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zmizel mi můj námět na anketu
    Nezdá se mi, že by ten dotaz byl nějak neslušný. Je z něho sice cítit určitá naštvanost, tazatel mohl volit trošku jiná slova, ale pořád se mi to zdá v normě. Doufám, že opravdu nevychovaným uživatelům bude Abclinuxu odolávat co nejdéle :-)
    7.11.2005 15:00 kavol | skóre: 28
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zmizel mi můj námět na anketu
    taky myslím, že je dotaz v pohodě ... autor má zřejmě (čerstvé) negativní zkušenosti odjinud (šťastný jest ten, kdo se s ničím podobným nesetkal, hlavně v dětství), a když není po ruce vysvětlení ... hm, proč by neřekl, čeho se bojí ...?
    7.11.2005 17:00 Robert Krátký | skóre: 94 | blog: Robertův bloček
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zmizel mi můj námět na anketu
    Nemyslím, že by bylo vhodné a/nebo omluvitelné přenášet případné negativní zkušenosti odjinud i na další věci. Mně už se sice jen tak něco nedotkne, ale přesto zamrzí, když někdo automaticky předpokládá od druhého špatný úmysl. Já se za vším snažím nejprve vidět omyl, nedorozumění nebo svou chybu - ne sviňárnu.
    7.11.2005 15:14 Jiří (BoodOk) Kadeřávek | skóre: 19 | blog: BoodOk | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zmizel mi můj námět na anketu
    Tazatel nezna system a proto ve sve otazce apriori predpoklada, ze jeho namet nekdo smazal, zcizil a vyslovuje predpoklad, ze je pro redakci nepohodlny (a tudiz ji obvinuje z neceho co by bylo mirne receno sproste). Navic zada napravu. Prominte, ale takhle se proste nepostupuje. Slusny dotaz by byl jednou vetou, bez dalsich pozadavku a/nebo predpokladu. Jde o to, ze pokud mam problem, vzdy predpokladam, ze se jedna o problem na me strane, pokud postupuji opacne, casto jsem u toho hlupak (stejne jako onen tazatel).
    Věda má v sobě určitou zpupnost, že čím dokonalejší techniku vyvineme, čím více se dozvíme, tím lepší budou naše životy.
    7.11.2005 18:06 Miloslav Ponkrác | blog: miloslavponkrac
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zmizel mi můj námět na anketu
    Já bych se na to podíval i z druhé strany. Je to možná nový trend, ale čím dál více zjišťuji, že správci webových serverů trochu mylně předpokládají, že jejich uživatelé mají prostudované vnitřní procesy.

    Je sice hezké, že se píše Vkládám jej sem i s mojí odpovědí, abych předešel případným dalším nejasnostem v budoucnu., jenomže to nic neřeší. Za pár dní tento příspěvek zapadne kamsi do archívu...

    Já si myslím, že jediné vhodné řešení je, aby správci abclinuxu.cz se chytli za nos a něco s tím udělali. To, že napíše kamsi do blogu upozornění, je jen alibismus ze strany abclinuxu.cz a nic to neřeší. Ať se uživatel automaticky dozví, co se s jeho anketou dělo, ať dostane třeba mail, nebo něco.

    Jinak samotný dotaz uživatele považuji za slušný a jeho poslední věta docela věrně vyjadřuje obavu z toho, že snad je zde nevítán. Takový problém může mít více uživatelů. Já osobně, kdyby se mi stalo něco podobného, tak to neřeším, jen se prostě vykašlu na to, abych dál nějak příspival do tohoto servru anketami.
    7.11.2005 18:40 Bubak | skóre: 16 | blog: Čtvrtá cenová
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zmizel mi můj námět na anketu
    Já si myslím, že jediné vhodné řešení je, aby správci abclinuxu.cz se chytli za nos a něco s tím udělali. To, že napíše kamsi do blogu upozornění, je jen alibismus ze strany abclinuxu.cz a nic to neřeší. Ať se uživatel automaticky dozví, co se s jeho anketou dělo, ať dostane třeba mail, nebo něco.

    Sice bych to nenazval jedinym vhodnym resenim, ale vhodnym rozhodne ano:-). Ve svem systemu zpracovani chybovych hlaseni takovato upozorneni pouzivam. Muze se to zdat treba otravne (zvlaste pise-li clovek vetsi mnozstvi hlaseni), ale je to vhodne jako zpetna vazba. Pri prevzeti hlaseni dotycneho upozornim, ze na jeho e-mailovou adresu prijde potvrzeni o prevzeti a neprijde-li, at kontaktuje support e-mailem ci telefonicky. Dale posilam upozorneni na to, jak bylo s danym pozadavkem nalozeno (i kdyz jen kratce, s tim, at si podrobnosti dotycny najde v db). Ale je zde tez moznost si nastavit, zda a jaka upozorneni chce dostavat - nekdo, kdo pracuje s db stale, si obvykle sve pozadavky kontroluje prubezne.
    ... máš jen mrtvou kočku a poškrábanýho jezevčíka ...
    7.11.2005 19:30 Robert Krátký | skóre: 94 | blog: Robertův bloček
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zmizel mi můj námět na anketu
    Myslíš, že kdyby mi bylo jedno, co si kdo o portálu pomyslí, tak bych se obtěžoval psát to do blogu? Možná bych se ani neobtěžoval tomu uživateli odpovídat, protože bych si prostě řekl, že je to nechápavá netýkavka. Ale neřekl jsem si to.

    Možná to souvisí s tím, co jsem napsal výše... zopakuji to:

    Já se za vším snažím nejprve vidět omyl, nedorozumění nebo svou chybu - ne sviňárnu.

    A proto mi ten "dotaz" připadá neslušný. Čím to asi je, že lidi tak často nejdříve obviňují ze zlého úmyslu, místo aby nejprve hledali obyčejné zdůvodnění.

    Dostává-li redakce _náměty_ na ankety od čtenářů, těžko budou moci být všechny náměty využity. Některé prostě zůstanou jen náměty a ankety se z nich nestanou. Na některé dojde třeba až po dlouhé době.

    Každopádně mě na tom udivuje jedna věc: napíše-li někdo něco do "Administrativních požadavků" a ono to zmizí, proč si nepomyslí "aha, už to někdo řeší" nebo "hmm, asi se jim ten nápad nelíbil"? Místo toho si pomyslí, že je nutno zjednat nápravu, protože byl nějakým způsobem poškozen.

    (Poznámka: mezitím už jsem s autorem "požadavku" v přátelském duchu komunikoval. To, co tu píšu, myslím obecně.)
    jediné vhodné řešení je, aby správci abclinuxu.cz se chytli za nos a něco s tím udělali
    Například? Odpovídali na _každý_ námět na anketu? Nebo nastavili odeslání automatické odpovědi? První případ je nereálný. Už takhle mám co dělat s tím, abych odpověděl na všechny požadavky, na které (si myslím, že) je _nutné_ odpovědět. Druhý způsob je nežádoucí, protože většina lidí _nechce_ dostávat email kvůli každé prkotině.

    Takže jak bychom se měli chytnout za nos? Kromě toho, že bych připsal vysvětlující odstaveček přímo na stránku s administrativními požadavky (což jsem udělal) a k tomu bych ještě vložil svou obšírnější odpověď do blogu, aby to bylo co nejvíce na očích (což jsem také udělal).

    ---------

    Možná reaguji přehnaně. Možná je to tím, že abclinuxu.cz obětuji velkou spoustu času jen proto, aby bylo co nejlepší. Takže mě pak podobně nedůvěřivý a nepřátelsky laděný přístup prostě mrzí. Když někdo obrací dobrý úmysl v alibismus, svědčí to IMHO o úpadku lidských vztahů. Lidi si nevěří a radši se podezírají z nepravostí, než aby hledali dobrý motiv - i když třeba není zřejmý na první pohled.
    7.11.2005 22:02 Thaweg | skóre: 16 | blog: Herbatka | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zmizel mi můj námět na anketu
    ad poslední odstavec: Chápu, že Abclinuxu je svým způsobem vaše "dítě", moc si vážím, čeho se tady dosáhlo, že se Ábíčko pořád vylepšuje, že funguje zpětná vazba admini-čtenáři a tak dále. Je jasné, že když vás někdo nepřímo nařkne z nějaké sviňárny, dost to zamrzí. Ale zas si vemte, že okolní svět není růžový, člověk si musí dávat pozor na všechny strany, aby ho někdo nenatáh, lidé na sebe moc nemají čas ... - prostě na člověka číhá hodně stresujících zážitků.

    Dnešní doba má hodně kladů, bohužel ale i hodně záporů a větší nervozita => horší vztahy mezi lidmi patří myslím mezi ně. Tak takhle asi.
    7.11.2005 22:27 Robert Krátký | skóre: 94 | blog: Robertův bloček
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zmizel mi můj námět na anketu
    ad poslední odstavec:
    Jak jsem řekl, asi šlo o přehnanou reakci. Omlouvám se za to. Vždycky je lepší psát s odstupem pár hodin.
    7.11.2005 23:25 Petr Zelenka | skóre: 24 | Semice/Stuttgart (Sindelfingen)
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zmizel mi můj námět na anketu

    Zdravím,

    musím se Roberta trochu zastat. Mě osobně ten "administraticní požadavek" přijde dost řekněme netaktní.

    Pokud někomu píšu, snažím se o maximální slušnost a korektnost, zachovávám pokud možno "diplomatický" jazyk. Výrazy jako "táhnout od někud" IMHO do tohoto slovníku nepatří.

    Ještě víc mě zaráží, že autor používá takovýto styl při prvním kontaktu. Uznávám, že je někdy třeba volit ostřejší tón, ale ten zpravidla přichází na řadu až po několika předchozích neúspěších.

    Ale zas si vemte, že okolní svět není růžový, člověk si musí dávat pozor na všechny strany, aby ho někdo nenatáh, lidé na sebe moc nemají čas ... - prostě na člověka číhá hodně stresujících zážitků.

    Při vší úctě, to, jaké mám problémy, by se na slušnosti, se kterou jednám s ostatními (a v psané formě zejména), nemělo projevit.

    A teď si uvědomte, jaký je vztah mezi krychlí a motýlem.
    7.11.2005 23:51 Thaweg | skóre: 16 | blog: Herbatka | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zmizel mi můj námět na anketu
    Nemělo. Ale když se objeví, není to až tak nepochopitelné. Je pravda, že s tím "táhnutím" je to už na hranici, ale celkově se mi to nezdá sprosté. Kapku netaktní asi jo.
    8.11.2005 10:22 zdenek-hbr | skóre: 10 | blog: .
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zmizel mi můj námět na anketu
    ted me napadla takova vec, ale nechce se mi kvuli ni vkladat prispevek do blogu.

    jak to vypada s tim bannerem jako kraaava? jse myslel ze to ma bejt jenom do konce mesice rijna. klikam jak blazen aby se vydelalo dost chechtaku, ale ted uz to je docela otravny...
    8.11.2005 10:29 Robert Krátký | skóre: 94 | blog: Robertův bloček
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zmizel mi můj námět na anketu
    jse myslel ze to ma bejt jenom do konce mesice rijna.
    Jo, to já taky :-(. Tak mi/nám to bylo řečeno. Teď je však asi situace jiná. Zítra večer bych se měl dozvědět více, pak o tom poreferuji (bude-li to stát za řeč).
    10.11.2005 08:28 Robert Krátký | skóre: 94 | blog: Robertův bloček
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zmizel mi můj námět na anketu
    Tak včera večer jsem se nic nedozvěděl. Kromě toho, že na čtvrtek a pátek musíme někam umístit další banner :-(. Opět zítra bych něco měl vědět...
    8.11.2005 12:37 HonzaRez
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zmizel mi můj námět na anketu
    Dobrý den, tak já se tedy přiznávám a ještě jednou se omlouvám panu Krátkému a nyní i dalším návštěvníkům ABClinuxu. Skutečně se tam vyskytuje několik nepříliš "politicky korektních" výrazů, kterými jsem skutečně chtěl vyjádřit podezření ze zlého úmyslu týkajícího se onoho námětu na anketu. Jak tu už někteří poznamenali, mám samozřejmě více negativních zkušeností než pozitivních, pokud se rozhodnu přispět do nějaké diskuse. Zčásti je to zapříčiněno tím, že jsem mešuge (prostě mám ve zvyku dívat se na spoustu věcí i zpoza rohu a seshora atd), ale dokážu se s tím vyrovnat. Potíže mám hlavně s osobami, které nejenže nerozumějí, co mám na mysli (protože nechápou, jak by vůbec mohl existovat někdo, kdo by se na tohle ptal nebo vůbec přemýšlel o podobných věcech, když je to přece jasné), ale hlavně mají z onoho neporozumění nepříjemný pocit, který je nenutí k tomu, aby se maximálně snažili porozumět, ale k tomu, aby s maximální snahou odstranili to, čemu nedokážou porozumět... Možná znáte tu scénu z Planety opic, kterak Dr.Zaius zmačká papírovou vlaštovku a řekne "Nic nemůže létat..." A můj námět na anketu se týkal názoru na blogy (podle mě sporné téma...) No nic, trochu jsem se vykecal (tento týden nebudu muset ke svému psychopa-psychiatrovi) a jsem rád, že se tento problém vyřešil. Slibuji před svými druhy, že od nynějška budu k internetové veřejnosti přistupovat optimističtěji. Honza Řezníček
    8.11.2005 13:07 Robert Krátký | skóre: 94 | blog: Robertův bloček
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zmizel mi můj námět na anketu
    Myslím, že už jsme to tu probrali ze všech stran. Bohužel došlo k nedorozumění. Honza si připadal trochu odkopnutý, já zase ukřivděný. Už bych toho radši nechal...

    Výsledek: věřte tomu, že cokoliv tu někdo z adminů provádí, je namířeno k tomu, aby bylo abíčko ten nejlepší portál. A nikdy na úkor jednotlivých uživatelů. Všichni to děláme proto, že nás to baví. Já si naopak zkusím dávat ještě větší pozor na to, aby nemohly být jakékoliv provozní kroky vykládány jako přehlížení nebo ignorování.

    Založit nové vláknoNahoru

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.