abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    dnes 00:33 | Nová verze

    Webový prohlížeč Dillo (Wikipedie) byl vydán ve verzi 3.1.0. Po devíti letech od vydání předchozí verze 3.0.5. Doména dillo.org již nepatří vývojářům Dilla.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 15:00 | Komunita

    O víkendu probíhá v Bostonu, a také virtuálně, konference LibrePlanet 2024 organizovaná nadací Free Software Foundation (FSF).

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 13:22 | Nová verze

    Nová vývojová verze Wine 9.8 řeší mimo jiné chybu #3689 při instalaci Microsoft Office 97 nahlášenou v roce 2005.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    3.5. 13:11 | Nová verze

    Coppwr, tj. GUI nástroj pro nízkoúrovňové ovládání PipeWire, byl vydán v nové verzi 1.6.0. Zdrojové kódy jsou k dispozici na GitHubu. Instalovat lze také z Flathubu.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    2.5. 22:33 | Nová verze

    Byla vydána dubnová aktualizace aneb nová verze 1.89 editoru zdrojových kódů Visual Studio Code (Wikipedie). Přehled novinek i s náhledy a animovanými gify v poznámkách k vydání. Vypíchnout lze, že v terminálu lze nově povolit vkládání kopírovaného textu stisknutím středního tlačítka myši. Ve verzi 1.89 vyjde také VSCodium, tj. komunitní sestavení Visual Studia Code bez telemetrie a licenčních podmínek Microsoftu.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 26
    2.5. 21:22 | Nová verze

    Proton, tj. fork Wine integrovaný v Steam Play a umožňující v Linuxu přímo ze Steamu hrát hry určené pouze pro Windows, byl vydán ve verzi 9.0-1 (𝕏). Přehled novinek se seznamem nově podporovaných her na GitHubu. Aktuální přehled her pro Windows běžících díky Protonu také na Linuxu na stránkách ProtonDB.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    2.5. 19:33 | Nová verze

    Byla vydána verze 1.78.0 programovacího jazyka Rust (Wikipedie). Podrobnosti v poznámkách k vydání na GitHubu. Vyzkoušet Rust lze například na stránce Rust by Example.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    2.5. 11:22 | Bezpečnostní upozornění

    Služba Dropbox Sign (původně HelloSign) pro elektronické podepisování smluv byla hacknuta.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 3
    2.5. 11:00 | Nová verze

    Byla vydána nová major verze 8.0 textového editoru GNU nano (Wikipedie). Podrobný přehled novinek a oprav v oznámení v diskusním listu info-nano nebo v souboru ChangeLog na Savannah. Volbou --modernbindings (-/) lze povolit "moderní" klávesové zkratky: ^C kopírování, ^V vložení, ^Z vrácení zpět, … Tato volba je aktivována také pokud binárka s nano nebo link na ni začíná písmenem "e".

    Ladislav Hagara | Komentářů: 4
    1.5. 23:22 | IT novinky

    Před 60 lety, 1. května 1964, byl představen programovací jazyk BASIC (Beginners' All-purpose Symbolic Instruction Code).

    Ladislav Hagara | Komentářů: 23
    Podle hypotézy Mrtvý Internet mj. tvoří většinu online interakcí boti.
     (60%)
     (11%)
     (16%)
     (13%)
    Celkem 85 hlasů
     Komentářů: 8, poslední včera 08:25
    Rozcestník

    Brnkačka, brnkačka a zase brnkačka

    15.9.2013 13:28 | Přečteno: 980× | poslední úprava: 15.9.2013 13:33

    Dnes má svátek Jolana. Má oblíbená románová hrdinka. Přemýšlím, jestli znám někoho tohoto jména. Nějak si nemohu žádnou tvář pod tímhle jménem vybavit. Ale samotné jméno se mi velmi líbí. Snad i proto jsem pojmenoval hrdinku druhého dílu „Paradox abstinence,” Jolanou. Jak si tak píši, jde mi ta postava někam než jsem asi měl představu. Mám pocit, že je tak chytrá, že se nestačím divit. Pochopitelně, tohle je nadsázka. Ale zjišťuji, že psát ženskou postavu, aby myslela jako ženská, jednala jako ženská, není nic jednoduchého. Musím mnohokrát si vybavovat některé ženy, které mi Jolanu trochu připomínají, jak mluvily, myslely, tvářily se.

    Včera jsem měl další návštěvu. Napřed přišla má láska, hovořila o tom, že jen na chvíli, že má přijet její kamarádka, která prý čte jak mé blogy, tak četla první díl Paradox abstinence/Týpek. Dostal jsem nápad, že by mohla přijít na návštěvu. Takže nakonec přišla. Povídali jsme o životě, během čtvrt hodiny mi odvyprávěla své největší životní potíže. Především o potížích s pitím. Nesnažil jsem se dělat terapii, nakonec dopoledne jsem toho měl docela dost. Ale pobavil jsem se dopoledne.

    Vyprávěl mi klient „smutnou” historku, jak nemá pro mne elaborát, který údajně napsal, ale protože instaloval Linux a smazal si při instalaci data, takže elaborát, co mi napsal mi nemohl poslat a psát znova už se mu nechtělo. Jen dořekl tu lež jako věž, dala mu žihadlo vosa, která mu zalezla pod košili. „Ani ty vosy ti tuhle povídačku nevěří.” Jsem musel říct. Smál jsem se, jak se jen člověk směje cizímu neštěstí. Přesně řečeno: Cizí neštěstí vždy potěší. Autor Jiří Grossman Ale pravdou je, že do večera mi poslal jak původně uložený elaborát, tak i nádavek, co k němu dostal. Aby nevyšel ze cviku.

    Jak jsme se bavili, jak já, má láska a její kamarádka, dozvídal jsem se zajímavé věci. Jo, stačí poslouchat a ledacos se člověk slyší. Vedli jsme pak vědeckou diskusi na téma. Nevědomí, skrytá přání, emoce atd. Ale musím říci, že byla polichocena má ješitnost, když jsem se od ní a mé lásky, dozvěděl, co všechno mé blogy, jak pro mou lásku, tak její kamarádku obsahují. Co všechno v nich lidi najdou, i když jsem je psal vlastně jen tak, jak mi běžely myšlenky, většinou jsem nezamýšlel, co jsem se později dozvěděl. Tak tak, člověk něco napíše, řekne a druzí jeho slova interpretují. Většinou podle toho jaká je jich životní situace, jak vnímají svět a sebe.

    Sice jsem dnes vstával kolem čtvrté, protože hned jak dámy odešly, šly za kulturou, šel jsem číst. Dlouho jsem nečetl. Usnul jsem a neprobudil se až kolem té už zmiňované čtvrté hodiny ranní. Po probuzení jsem zjistil několik závažných věcí. Jedna z nich byla ta, že si mám chuť zacvičit. Po cvičení jsem se dal do konfigurace Debianu. Zkoušel jsem změnit zavaděč. Místo Grubu jsem dal Lilo, protože se na něm dají lépe nastavit fonty na konsoli. Nemusím na díky Lili mít mrňavé fonty a pokud chci větší, čitelnější, musím použít příkaz

    nomodeset.
    Jenže pak zase díky tomu mám grafiku jen „1024x768.” Což je pak bída na dva a dvaceti palcovém monitoru.

    Nainstaloval Lilo. Dopsal jsem do lilo.conf

    append="video=1650x1050
    pak ještě
    vga=0x318
    abych měl pěkné fonty v konsoli, jsem posléze prostudoval manuál Debianu, zjistil, že stačí dát příkaz
    dpkg-reconfigure console-setup
    tam vše hezky nastavit, dát enter a vymalováno. Fonty jedna malina a už se píše v konsoli podle mých představ. Inu Linux je Linux a Debian nemá v tomto směru chybu. Začátečníci používají různá klikací distra, jenže pokud si člověk dá práci, má skvělý systém, libovolně konfigurovatelný, tedy konfigurovatelný přesně podle mých představ.

    Měl jsem v úmyslu jít včera za kulturou, jenže jak už jsem napsal. Svalil jsem se do postele a usnul únavou. Nechtělo se mi jet naprosto nikam. Nechtělo se mi mezi lidi, byl jsem v tichu a bylo to ticho naprosto skvělé. Miluji občas ticho. Byly doby, kdy jsem miloval hluk, davy, vzruch. No a teď miluji ticho, intimitu, tedy občas si pustím rokenrol, abych potěšil duši. Sousedi moc asi nemilují rokenrol, jenže jim ho pouštím jen občas.

    Teď se sbalím, vyrazím za dcerou, má brigádu na Malé Straně, než ji začne škola. Prý už se nemůže dočkat. No, skoro ji to věřím. Ale jo, asi je pro ni větší zábava chodit do školy, než prodávat nějaké cetky. Dnes je tam prý naštěstí naposled. Dám ji klíče, aby mi zítra počkala v bytě, protože prý končí v domě socialismus a začíná si díky měření v jednotlivých bytech každý platit jen co protopil a kolik toho protopil. Ono rozpočítávání je na dvě věci. Jsem rád, že jsem zasklil balkon a vyměnil okna v ložnici. Nemusím tolik topit, zřejmě ušetřím. Tedy doufám.

           

    Hodnocení: 23 %

            špatnédobré        

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    Komentáře

    Vložit další komentář

    15.9.2013 14:40 Pavel
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Brnkačka, brnkačka a zase brnkačka
    append="video=1650x1050
    to mi hlava nebere, jak si někdo může koupit 90 dpi monitor ?? Asi to bylo v sekáči. :-)
    15.9.2013 15:49 SKK
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Brnkačka, brnkačka a zase brnkačka
    Zřejmě. Pavliku. Pdle sebe soudim tebe. :-)
    15.9.2013 15:35 SKK
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Brnkačka, brnkačka a zase brnkačka
    Opět nádherný blog, mistře. Kvalita se pozná, obdivuji vás.
    435/2001 avatar 15.9.2013 15:41 435/2001 | blog: .
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Brnkačka, brnkačka a zase brnkačka
    * žiadam prítomných, aby - pokiaľ sa nickom SKK nepodpisuje sám autor tohto blogu (nečítala som), aby sa láskavo podpisovali vlastným registrovaným nickom alebo si vymysleli nejaký neutrálny. Nie je fér používať môj, ktorý mám zaregistrovaný ako svoju prezývku.
    Ňigda neznaš, kedy ce trafi šľak, ňezostaňe tu po ce aňi ľem mastny fľak.
    15.9.2013 15:51 SKK
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Brnkačka, brnkačka a zase brnkačka
    Proc pod nim ctes komentare gazdinko?
    15.9.2013 15:54 SKK
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Brnkačka, brnkačka a zase brnkačka
    líbí se mi, jak někdo převzal její nick i oslovení gazdinko, které jsem pro ní zvolil :-)
    15.9.2013 16:11 SKK
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Brnkačka, brnkačka a zase brnkačka
    čo je to také oné gazdina, to je tá upratovačka, o ktoré psychouš JJ píše, že ho s láskou vo voľných termínoch chodieva ošukávať?
    15.9.2013 16:25 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Brnkačka, brnkačka a zase brnkačka
    Tak slinto, abych ti řek slinto, nebo čubko, na to nepotřebuji tvůj nick. Jinak jsem si během půl roku přečetl pár blogů, mimo jiné jeden od tebe, nijak jsem je nekomentoval, protože není co komentovat. :-) Ale všiml jsem si, že jsem stále populární a je tu několik slabších jedinců, co mě pořád vzývají. Tak jsem zase přišel, abych se podělil o nějaké moudro. Věčně tu nebudu a do hrobu si to sebou nevemu. :-)
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    kotyz avatar 18.9.2013 11:37 kotyz | skóre: 25 | blog: kotyzblog | Plzeň
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Brnkačka, brnkačka a zase brnkačka
    Už sem si myslel že ste na nás zanevřel. Já už tady taky blogy čtu jen svátečně, mam na práci důležitější věci. Navíc už tu ani moji oblíbený autoři nepíšou, komix KERNEL ULTRAS asi taky skončil, tak co by mě tu ještě tak mohlo udržet? Ale je fajn vidět že tu pořád ještě mají svoje fankluby :-D
    Hrdý člen KERNEL ULTRAS. | Furry/Brony/Otaku | Nemám čas ztrácet čas. | In 'pacman -Syu' we trust!
    15.9.2013 20:14 loki
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Brnkačka, brnkačka a zase brnkačka
    Berte to s humorem ;-) Co bych mel potom rikat ja?
    15.9.2013 20:32 loki
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Brnkačka, brnkačka a zase brnkačka
    Přesně tak, jediná šance je zrušit všechny regulace, a zásahy státu to svobodnyho trhu se vsim.
    gtz avatar 15.9.2013 22:10 gtz | skóre: 27 | blog: gtz | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Brnkačka, brnkačka a zase brnkačka
    KLídek, dokud zde nebude nějaká registrace která toto znemožní tak za Vás může psát téměř kdokoliv. Taky se pomalu nevědělo kdo a kolik těch Miriam vlastně tu je.

    Ale aspoň velký mistr zvedne návštěvnost/úmrtnost serveru :-)
    - nejhorší jsou trpaslíci ... Ti Vám vlezou úplně všude
    15.9.2013 16:17 deda.jabko | skóre: 23 | blog: blog co se jmenuje "každý den jinak" | za new york city dvakrát doleva a pak už se doptáte
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Brnkačka, brnkačka a zase brnkačka
    Jsem rád, že jsem zasklil balkon
    Tenhle evergreen me nikdy neprestane bavit. Ja to rikam furt, kazdy poradny chlap by mel aspon jednou ve svem zivote zasadit strom, zplodit syna a zasklit balkon.
    Asi před rokem se dostali hackeři na servry Debianu a ukradli jim zdrojové kódy.
    15.9.2013 16:26 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Brnkačka, brnkačka a zase brnkačka
    Jo jo, už dost dlouho jsem rád, že jsem to udělal. Má to spoustu výhod. :-)
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    15.9.2013 17:09 pavel
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Instalace LILO
    Chápu, že má otázka bude trochu mimo účelu tohoto blogu, ale zajímá mě ta instalace zavaděče LILO - pokud vím, v Debian Sqeeze s tím byly docela problémy. Můžeš popsat, jak jsi to LILO istaloval, nebyly s tím nějaké potíže?
    15.9.2013 17:29 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Instalace LILO
    Nebyl s tím problém. Normálně jsem dal
    apt-get install lilo
    Pak
    /sbin/lilo
    No a dopsal jsem lilo.conf a už to bylo. Žádný problém. Našel jsem to Tady

    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    15.9.2013 20:09 Kvakor
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Instalace LILO
    LILO se dá v Debianu "normálně" nainstalovat už během instalace, tedy pokud se použije experní režim (nebo expert mód? nikdy jsem nezkoušel instalaci v češtině), kde je možné vybrat jako bootloader buď GRUB nebo LILO. Alternativně je možné bootloader dokonce vůbec neinstalovat (některé platformy s ARMem mají bootloader vestavěný, stačí např. jen nahrát jádro do první FAT32 partition), což se hodí i na x86 PC, pokud používáte SYSLINUX (resp . EXTLINUX) a vlastní jádro.
    15.9.2013 20:16 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Instalace LILO
    To je pravda, dá, jenže já jsem nainstaloval GRUB. Zkoušel jsem to jako kdysi v Grubu nastavit jen za pomoci vga=785, ježe nefungovalo to. Našel jsem jediný způsob jak to Grub2 udělat a to je "nomodeset." Tohle řešení jak už jsem uvedl se mi moc nelíbilo. Vzpomněl jsme si, že ve Slackware 14, kde je defaultní zavaděč Lilo, to jde přes append=video a pag vga=785, což nastaví font jaký mi vyhovuje. Tedy jsem nainstaloval i v Debianu Lilo a nastavil podobným způsobem jako ve Slackware. Možná trochu kostrbaté řečení, ale funguje.
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    Dalibor Smolík avatar 15.9.2013 17:25 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Brnkačka, brnkačka a zase brnkačka
    K instalaci lilo místo grub jsem se neodvážil, grub se mi osvědčil a jelikož používám KDE, jsem zvyklý na prográmek yakuake, kdy po jeho instalaci stisknu F12 a vyjede mi konzole velmi rychle na obrazovku - a je možné konfigurovat velikost, typ písma i barvu písma a pozadí.
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    15.9.2013 17:31 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Brnkačka, brnkačka a zase brnkačka
    Jasně Dalibore, ale v grubu jsem zatím neojevil jak bez nomodeset nastavit konsoli, abych neměl mrňavé fonty. V lilu to šlo bez potíží.
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    Dalibor Smolík avatar 15.9.2013 17:34 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Brnkačka, brnkačka a zase brnkačka
    To máš pravdu. Na mrňavé fonty v konzoli aby si člověk bral lupu, zejména když už zrak tolik neslouží :-))). Používám ji ale minimálně, v případě nouze. Jinak vždy přes yakuake. Tam to nemusím řešit.
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    15.9.2013 17:39 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Brnkačka, brnkačka a zase brnkačka
    Já jsem se ještě ke KDE nepropracoval. :-)
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    15.9.2013 18:16 rbc
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Brnkačka, brnkačka a zase brnkačka
    Nez si hrat s nenativnim rozlisem pres KMS, daleko lepsim resenim se jevi nastaveni vetsiho fontu pro konzoli. Napr. me pomohlo doinstalovat font Terminus a nastavit font s velikosti napr. 20 - na 15" displeji s dpi 96x96.
    15.9.2013 18:08 rbc
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Brnkačka, brnkačka a zase brnkačka
    Aha, tak jsem tu minule omylem slapl do exkrementu. Mea culpa.
    15.9.2013 18:13 SKK a Miriam
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Brnkačka, brnkačka a zase brnkačka
    To je ale smutná historka. Zřejmě nedáváš pozor, kde se vyprazdňuješ a pak do toho ještě šlapeš. No fuj.
    15.9.2013 18:20 rbc
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Brnkačka, brnkačka a zase brnkačka
    Spis to na to nevypadalo, ani zapach me nevaroval. Moje chyba, ze jsem si neprolezl historii. Pak bych vedel, ze nic jinyho ani cekat nelze a tomu neprijemnemu kontaktu se tak vyhnul.
    gtz avatar 15.9.2013 22:06 gtz | skóre: 27 | blog: gtz | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Brnkačka, brnkačka a zase brnkačka
    Zdravím mistře, to bude nekonečný seriál blogů každý den?
    - nejhorší jsou trpaslíci ... Ti Vám vlezou úplně všude
    15.9.2013 22:16 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Brnkačka, brnkačka a zase brnkačka
    Minimálně dva, aby to tu trochu žilo. Vždyť ste chcípali na úbytě :-)
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    gtz avatar 15.9.2013 22:32 gtz | skóre: 27 | blog: gtz | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Brnkačka, brnkačka a zase brnkačka
    To máte pravdu, že poslední dobou je to tu nějak chcíplé
    - nejhorší jsou trpaslíci ... Ti Vám vlezou úplně všude
    15.9.2013 22:38 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Brnkačka, brnkačka a zase brnkačka
    Ani se nedivím, když tu mají hlavní slovo dad, slinta fantom a jim podobní, to by chcíplo všude :-)
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    gtz avatar 15.9.2013 23:00 gtz | skóre: 27 | blog: gtz | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Brnkačka, brnkačka a zase brnkačka
    No pokud jde o články o politice apod. tak to nějak žije, ale tento server není o politice ale o Linuxu. A článků/recenzí nějak ubývá. No chtělo by to změnu.
    - nejhorší jsou trpaslíci ... Ti Vám vlezou úplně všude
    16.9.2013 00:07 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Brnkačka, brnkačka a zase brnkačka
    To je jasné, o linux už mají zájem jen takoví jako jsem já. Ti všichni ostatní to prý už umí. :-)
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    AsciiWolf avatar 16.9.2013 13:08 AsciiWolf | skóre: 40 | blog: Blog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Brnkačka, brnkačka a zase brnkačka
    +1
    16.9.2013 17:36 loki
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Brnkačka, brnkačka a zase brnkačka
    Vitejte zpet. Cim vice konkurence pro mistni socialisty v diskusich, tim lepe. ;-)
    16.9.2013 18:20 loki
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Brnkačka, brnkačka a zase brnkačka
    Zrovínka jsem chtěl napsat, že je potřeba všechny imbecilní bolševické zásahy státu a nesmyslné regulace nechat trhu a svobodnému občanovi, ale někdo tady drze zneužil můj nick. Ať okamžitě někdo zasáhne :-(.
    17.9.2013 00:52 loki
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Brnkačka, brnkačka a zase brnkačka
    Myslim, ze pravy loki se od nepraveho pozna. :-)
    18.9.2013 19:57 loki
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Brnkačka, brnkačka a zase brnkačka
    Vazne? Nastesti na volnem trhu prezije jen ten nejlepsi loki.

    Založit nové vláknoNahoru

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.