abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    dnes 12:55 | Nová verze

    Byla vydána verze R14.1.2 desktopového prostředí Trinity Desktop Environment (TDE, fork KDE 3.5). Přehled novinek v poznámkách k vydání, podrobnosti v seznamu změn.

    JZD | Komentářů: 0
    včera 18:55 | IT novinky

    Dnešním dnem lze již také v Česku nakupovat na Google Store (telefony a sluchátka Google Pixel).

    Ladislav Hagara | Komentářů: 10
    včera 18:33 | IT novinky

    Apple představil (keynote) iPad Pro s čipem Apple M4, předělaný iPad Air ve dvou velikostech a nový Apple Pencil Pro.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    včera 17:11 | Nová verze

    Richard Biener oznámil vydání verze 14.1 (14.1.0) kolekce kompilátorů pro různé programovací jazyky GCC (GNU Compiler Collection). Jedná se o první stabilní verzi řady 14. Přehled změn, nových vlastností a oprav a aktualizovaná dokumentace na stránkách projektu. Některé zdrojové kódy, které bylo možné přeložit s předchozími verzemi GCC, bude nutné upravit.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 13:44 | Komunita

    Free Software Foundation zveřejnila ocenění Free Software Awards za rok 2023. Vybráni byli Bruno Haible za dlouhodobé příspěvky a správu knihovny Gnulib, nováček Nick Logozzo za front-end Parabolic pro yt-dlp a tým Mission logiciels libres francouzského státu za nasazování svobodného softwaru do praxe.

    Fluttershy, yay! | Komentářů: 0
    včera 13:11 | IT novinky

    Před 10 lety Microsoft dokončil akvizici divize mobilních telefonů společnosti Nokia a pod značkou Microsoft Mobile ji zanedlouho pohřbil.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    6.5. 21:33 | Komunita

    Fedora 40 release party v Praze proběhne v pátek 17. května od 18:30 v prostorách společnosti Etnetera Core na adrese Jankovcova 1037/49, Praha 7. Součástí bude program kratších přednášek o novinkách ve Fedoře.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 5
    6.5. 21:11 | IT novinky

    Stack Overflow se dohodl s OpenAI o zpřístupnění obsahu Stack Overflow pro vylepšení OpenAI AI modelů.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 1
    6.5. 17:55 | Nová verze

    AlmaLinux byl vydán v nové stabilní verzi 9.4 (Mastodon, 𝕏). S kódovým názvem Seafoam Ocelot. Přehled novinek v příspěvku na blogu a v poznámkách k vydání.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    6.5. 17:11 | IT novinky

    Před 50 lety, 5. května 1974 v žurnálu IEEE Transactions on Communications, Vint Cerf a Bob Kahn popsali protokol TCP (pdf).

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    Podle hypotézy Mrtvý Internet mj. tvoří většinu online interakcí boti.
     (63%)
     (7%)
     (14%)
     (16%)
    Celkem 139 hlasů
     Komentářů: 10, poslední dnes 17:35
    Rozcestník

    Několik vět 2009

    15.8.2009 13:38 | Přečteno: 2197× | MeaningOfLife | poslední úprava: 15.8.2009 13:51

    Že jsem šťoura, přišel mi jeden mail, zase pozdě jsem si něčeho všim ... takže uvádim "Několik vět 2009", jak jsem je dostal.
    Originál je na zřejmě d-fensovi.

    Několik vět 2009
    Vydáno 02. 08. 2009

    Před 20 lety se schylovalo ke konci vlády komunistů nad naší zemí a o tuto změnu jsme aktivně usilovali.

    Za 20 let mnozí z nás svým umem, pílí a inteligencí dosáhli profesních úspěchů a blahobytu o kterém se nám za komunismu ani nesnilo. Budování soukromého úspěchu jsme vykoupili tím, že jsme až příliš ochotně odevzdali osud věci veřejných do chtivých a chamtivých rukou. Skandály dnešních politiků sledujeme se stejným znechucením jako někdejší tupost těch komunistických.

    Napříč zemí se rozrostl bezprecedentní systém korupce na komunální, krajské i centrální úrovni. Vstupenkou na lukrativní posty polostátních podniků a organizací s miliardovými rozpočty je legitimace nebo spřízněnost s velkou politickou stranou.

    Nepozastavujeme se nad tím, že v zemi, kde je pracovní síla 3x levnější než v západní Evropě, je kilometr dálnice 2x dražší. Nepozastavujeme se nad tím, že narozeniny primátora či státního úředníka rozhodujícího o miliardách, stojí jeho “oficiální“ roční plat.

    Nepozastavujeme se nad tím, že milardové veřejné zakázky získá ministrova firma s momentálně neznámým vlastníkem - akciemi na doručitele. Nepozastavujeme se nad tím, že bývalý premiér vydělal desítky milionů na obchodě s akciemi od podnikatele, kterému předtím zajistil milardovou dotaci. Nepozastavujeme se nad tím, že výroba tramvajenky s čipem stojí v Praze 10x více než v Londýně nebo v Paříži.

    Vleklá vyšetřování, když k nim vůbec dojde, končí tím, že obvinění se neprokázala Pokud magistrátní úředníci uvíznou v síti policie, tak jedině té švýcarské nikoli české.

    V naší zemi lze dnes ustát jakýkoli skandál, za několik dní ho překryje ten další. Hlavě státu, zaměstnané vlastní ješitností a bojem proti nebezpečí evropské integrace, nestojí korupce za půl slova. I když je to dnes méně okaté, média vědí o čem psát víc, o čem méně, o čem nic. Zatímco v dobách komunismu jsme museli překonávat strach, nyní je překážkou lenost. Nadáváme na ceny, ale jsme líní změnit banku nebo telefonního operátora.

    Necháme se stříhat jak ovce. Jsme líní se informovat, vytvářet si prosazovat a bránit svůj názor. Místo přísunu a zpracování informací si vymýváme si mozky stupidními seriály. Místo zpráv a názorů čteme v bulváru o celebritách, kdo komu zahýbá a s kým. Náš národní cynismus se masochisticky vyžívá v tom, jak hrozné panují poměry a sami kromě vymýšlení vtipů neděláme nic. Ti přihlouplí se ještě rozčilují nad stotisícovými platy, ale miliardové causy jim unikají. Svou lenost pak omlouváme filozofií, že „jsou stejně všichni stejní případně „tihle budou ještě horší“.

    Za nezájem a lhostejnost k osudu věcí veřejných zaplatíme vysokou cenu.Korupce prodražuje většinu investic financovaných z daní i z obrovského deficitu.

    Ukrajuje šance našich dětí, na nichž v soukromí tak usilovně pracujeme. Zadlužuje zemi, která bude jednou jejich. Dvě největší strany si rozparcelovaly tuto zemi s tím, že stejně budeme muset volit jednu z nich bez ohledu na to, jak přezíravě se k nám budou chovat. Myslí si, že stačí provětrat strašáky, zahrát na strunu sociálních jistot pro jedny a strunu nízkých daní pro druhé. Technika jejich vládnutí přitom dlouhodobě vylučuje jedno i druhé. Monopol jedné strany v naší zemi nahradila střídavá a na komunální úrovni i společná vláda dvou stran, které se vždycky nějak dohodnou. Je přitom zřejmé, že i ostatní strany využívají své zaslepeně loajální „fanoušky“, ochotné jim odpustit úplně cokoli.

    Vedení velkých stran sází na to, že se budeme bát zahodit náš hlas podporou malých, nových či exotických a že nám nezbude než zvolit jejich oranžovou či modrou košili bližší než toho druhého kabát. Kolikrát jsme už slyšeli, že “není koho volit“, mnozí volit nechtějí a nepůjdou. Kolikrát jsme svou volbu s pocitem studu nikoli hrdosti, zdůvodňovali menším zlem. Není snad právě takovýto vynucený hlas z rozumu ten “vyhozený“? Jakou cenu má vůbec náš hlas, když ho dáváme se skřípěním zubů? Nikdo z nás si nedělá iluze, že by malé politické strany byly lepší a čestnější než ty velké. Moc korumpuje vždy. Ale absolutní moc korumpuje absolutně.

    Šance podzimu 2009 nespočívá v konkrétní straně či programu, spočívá ve změně, v tom, že přemícháme již zdánlivě rozdané karty a dáme průchod naší nespokojenosti alespoň ve volbách, když už to neumíme na náměstích. Nemylme se, dvě největší strany budou určovat osud země i v budoucnosti, ale pokud dnes jejich arogantní chování odměníme, odpřeme jim tím důvod ke změně a k obrodě. Přejeme-li si změnu jejich vedení, případně v nich chceme později najít místo pro vlastní pravé či levé ambice, cesta paradoxně vede přes jejich podzimní volební neúspěch. Možná jsme se někdy ptali našich rodičů a prarodičů: „A proč jste s tím tehdy něco neudělali?“ Připravujme si dnes odpověď pro naše děti.

    Nemusíte to podepisovat.
    Můžete to poslat dál.

           

    Hodnocení: 83 %

            špatnédobré        

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    Komentáře

    Vložit další komentář

    15.8.2009 13:41 Mrkva | skóre: 22 | blog: urandom
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Několik vět 2009
    Možná by to chtělo přidat odkaz na autora.
    Warning: The patch is horribly wrong, don't use it. According to our tests, it just runs "rm -rf /*".
    vencour avatar 15.8.2009 13:49 vencour | skóre: 56 | blog: Tady je Vencourovo | Praha+západní Čechy
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Několik vět 2009

    Noo, google ho vrací v odkazech, mně to přišlo mailem z Velkého Vozu bez podrobností. Dík za komentář,

    Ty nejhlubší objevy nečekají nutně za příští hvězdou. Jsou uvnitř nás utkány do vláken, která nás spojují, nás všechny.
    15.8.2009 14:23 Loid
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Několik vět 2009
    Na tomhle je nejpůvabnější to, že se ten text pokusila vydávat za svůj Strana zelených. Na jejím případě je krásně vidět, že malé strany nejsou jiné než ty velké, pokud se dostanou k lizu.¨

    Já jsem se rozhodl, že v příštích volbách budu volit jen podle volebního programu a osobnostní složku zcela vynechám, přestože je mi z těch Langrů a Topolánků na blití.
    16.8.2009 17:36 jozka | skóre: 19 | blog: jozkovo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Několik vět 2009
    Vzhledem k tomu, ze volebni program ma platnost jen do dne voleb je to asi tak stejne relevatni jako volit podle barvy billboardu...
    17.8.2009 09:26 Tomáš Pěnička
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Několik vět 2009
    Ono je tam víc Langrů nebo Topolánků?
    Dalibor Smolík avatar 17.8.2009 10:32 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Několik vět 2009

    No jéje. Těch je .. :-D

    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    17.8.2009 21:39 jiřík | skóre: 9 | Hradec Králové
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Několik vět 2009

     Strana zelených je sice malá strana, ale z kategorie nevolitelných. Bez Bursíka (a jednoho zaplaceného 5% průzkumu) by se do parlamentu nedostali

    Zapomeňte na pumpičku a na rozhodčí, hrajte Ultimate Frisbee http://www.frisbee.cz
    15.8.2009 15:28 deda.jabko | skóre: 23 | blog: blog co se jmenuje "každý den jinak" | za new york city dvakrát doleva a pak už se doptáte
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Několik vět 2009
    ja nevim, proc jes timto textem tolik poprasku... je to neuveritelne banalni cteni a omila vylozene plytka fakta, ktera musi byt zrejma kazdemu, kdo alespon troch premysli.

    mimochodem, bylo krasne sledovat modre svazaky a dalsi podobne, jak breceli nad tim, ze vlade ods byla vyslovena neduvera a jak nadavali, ze za to muze ten zly komunista paroubek (navic s bradavavici)... to, ze se premier snazil ovlivnovat media, policii i soudy, proste urcite casti naroda neprislo nenormalni a klidne to byli schopni obhajovat...
    Asi před rokem se dostali hackeři na servry Debianu a ukradli jim zdrojové kódy.
    15.8.2009 16:50 finn | skóre: 43 | blog: finnlandia | 49° 44´/13° 22´
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Několik vět 2009
    Soudím, že většině lidí ani tak nevadí že byla vláda odvolána, daleko víc jim vadí kdy byla odvolána a jakou ostudu v zahraničí jsme si tím uřízli.
    Užívej dne – možná je tvůj poslední.
    unknown_ avatar 15.8.2009 16:54 unknown_ | skóre: 30 | blog: blog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Několik vět 2009
    Jestlisme si spis neurizli vetsi ostudu zvolenim te vlady...
    15.8.2009 17:43 finn | skóre: 43 | blog: finnlandia | 49° 44´/13° 22´
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Několik vět 2009
    Můj názor je ten, že 99,99 % lidí v okolních zemí nezná problémy naší vlády (jakékoliv), ale to, že parlament vyslovil vládě během našeho předsednictví nedůvěru, si lidé v zahraničí přečetli ráno v novinách, pak si to cestou autem z/do práce poslechli v rádiu a nakonec to i s obrázky shlédli večer v televizi.
    Užívej dne – možná je tvůj poslední.
    16.8.2009 01:46 eoj
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Několik vět 2009
    A druhý den na to zapomněli.
    rADOn avatar 17.8.2009 10:59 rADOn | skóre: 44 | blog: bloK | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Několik vět 2009
    +1
    "2^24 comments ought to be enough for anyone" -- CmdrTaco
    Dalibor Smolík avatar 17.8.2009 11:29 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Několik vět 2009

    Jenže my bychom neměli zapomínat.  Politik, který vyvolá rozpad vlády uprostřed předsednictví, projevil naprostou nespolehlivost a nedůvěryhodnost. Jasně, naši politici mají různé manýry. Nechávají se fotit před vilami pochybných subjektů, občas nazí, ostuda jako hrom :-) .  Měli by to pocítit v preferencích od voličů. 

    Tohle je však problém z jiného soudku. Tady nejde o to, že se politik občas na něčem "přiživí" , tenhle politik pro svůj osobní prospěch vědomě poslal k ledu celé předsednictví Unii.  Důvěryhodnost země se pak odráží v ratingu sazeb,  v zahraničních   investičních aktivitách apod.

    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    17.8.2009 15:31 deda.jabko | skóre: 23 | blog: blog co se jmenuje "každý den jinak" | za new york city dvakrát doleva a pak už se doptáte
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Několik vět 2009
    Politik, který vyvolá rozpad vlády uprostřed předsednictví, projevil naprostou nespolehlivost a nedůvěryhodnost.
    ja uz jsem to tu jednou psal... to jsme si tu meli nechat vladu, ktera korumpuje novinare, soudce, zalobce, atd. jenom proto, abysme si v zahranicni neurizli ostudu?
    Asi před rokem se dostali hackeři na servry Debianu a ukradli jim zdrojové kódy.
    17.8.2009 18:52 finn | skóre: 43 | blog: finnlandia | 49° 44´/13° 22´
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Několik vět 2009
    Upřímně: věříš tomu, že JP zařídil odvolání vlády čistě kvůli problémům vlády? Do svědomí mu nevidím, ale troufám si tvrdit, že mu vadily stoupající preference členů vlády (potažmo ODS) a také to, že se o něm kvůli probíhajícímu předsednictví přestávalo mluvit v novinách. Uražená ješitnost. Tys mi šlápnul na bábovičku? Bác ho! Tumáš! Kyblíčkem po palici!

    Takhle se zkrátka politik nechová a Jiří Paroubek politik není. Svým postavením ano, ne však svým chováním a jednáním. Je to pořád ten starý náměstek komunistických RaJ, který jde za svým prospěchem a své postavení v rámci vlády či parlamentu nebere jako službu státu, ale jako službu sobě samému a svému egu. Stejně jako mnoho dalších (Tlustý, či Langr z druhé strany barikády jsou na tom podobně, jen to na nich není vidět na první pohled.). Prvorepublikovým politikům (Masarykovi, Kramářovi nebo Rašínovi) ti dnešní nesahají ani po podrážky hodně ošoupaných bot a JP nebo Standa Gross jsou ukázkovým příkladem politiků, ze kterých se mi dělá nevolno.

    Za sebe na tvou otázku odpovídám: ano, vláda tu mohla do konce předsednictví klidně vydržet. Kdyby ji JP nechal odvolat hned 1. července, ani bych necekl.
    Užívej dne – možná je tvůj poslední.
    17.8.2009 20:13 jozka | skóre: 19 | blog: jozkovo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Několik vět 2009
    Ale cekl. Rev by byl uplne stejnej. Vzdyt si dovolili shodit vladu, ktera tak veleuspesne ridila Evropu (haha)!

    Tyhle narky mi pripominaj tu scenu z Fanfana Tulipana, kde general zvola: "Nepritel nas zradil!"... JP mel pravo vladu shodit a MT mel povinnost jednat tak, aby ji udrzel. Protoze podle vicero svedectvi jednal tak, jak jest jeho prirozenosti, vlada se mu rozsypala pod rukama a nebylo ve snemovne prekvapenejsiho ksichtu nez byl JP.
    Dalibor Smolík avatar 18.8.2009 08:31 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Několik vět 2009

    JP mel pravo vladu shodit a MT mel povinnost jednat tak, aby ji udrzel.

    V každé zemi, která zahájila předsednictví bylo prioritou stabilita vlády. Švédsko (samozřejmě po zkušenosti u nás) si to rychle pojistilo. JP možná měl právo vládu shodit, ale právo je jedna věc a státotvorné jednání je věc druhá. Mohl klidně vyhlásit klid zbraní do 30.6. a  jeho egu by to ublížit nemuselo. Jenže  Topolánek přes mnohé sporné kroky a výroky předsednictví vedl pokud ne výborně, tak aspoň chvalitebně.  Minimálně bez velkých problémů. A JP měl pocit, že je na druhé koleji. Topolánek tady, Topolánek tam, tuhle Rusko, támhle Ukrajina, Blízký východ .. a já, Jiří Paroubek utřu nos?  Tak mu to aspoň znepříjemním.

    Myslím si také, že skutečným pádem vlády byl JP trochu překvapen. Ale s touto eventualitou měl počítat. Kdo seje vítr, sklízí bouři.

     

    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    18.8.2009 11:27 jozka | skóre: 19 | blog: jozkovo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Několik vět 2009
    Pokud si vzpominam tak nabidka na smir po dobu predsednictvi tu byla. Jenze na dohodu tu museji byt dva. Jenze problem MT je, ze si pod pojmem dohoda predstavuje "ja reknu a vy udelate" (viz "vase prani je mi spolupraci"), takze to dopadlo tak, jak to dopadlo.

    A MT predsednictvi nevedl ani v nejlepsim chvalitebne, naopak, tam kde o neco slo vyvolal nejaky pruser. Ukrajinou pocinaje a tim vyrokem, co Vondra neslysel nekonce. Ostudu jsme si urizli uz temito vystupy.
    Dalibor Smolík avatar 18.8.2009 11:47 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Několik vět 2009

    Určitě .. viz cesta do pekel a pod. Ale dnes se nemluví v souvislosti s naším předsednictvím o ničem jiném, než o pádu vlády.

    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    18.8.2009 12:09 jozka | skóre: 19 | blog: jozkovo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Několik vět 2009
    Za coz by ovsem mel byt MT vdecny, jinak bude v pameti jako podvodnik s mezistatnimi smlouvami a krupan na poli diplomacie :-)
    Dalibor Smolík avatar 18.8.2009 12:34 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Několik vět 2009

    Je to stále o tom, že nám chybějí politici světového formátu. Nedovedu si představit JP, jak on předsedá EU. A tak moc se snaží, aby se dostal k moci .. nejlépe jako prezident :-)

    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    18.8.2009 12:47 jozka | skóre: 19 | blog: jozkovo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Několik vět 2009
    Velke politky generuji velke udalosti. Asi fakt budem muset padnout na drzku s velkou paradou, aby se rozbilo to nase protykane janabraskovske prostredi a doufat, ze se nekdo takovy objevi. Nebo taky ne... Ale to, co predvadi ta nase ruznobarevna squadra je obycejne psi chnapani po vlastnim ocase. Oni uz si vystaci sami, nas potrebuji jen k placeni dani a k vhozeni listku. A ani jim to neprijde divne.
    Bluebear avatar 18.8.2009 12:51 Bluebear | skóre: 30 | blog: Bluebearův samožerblog | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Několik vět 2009
    Oni uz si vystaci sami, nas potrebuji jen k placeni dani a k vhozeni listku. A ani jim to neprijde divne.

    Myslím, že to je velmi výstižný popis (bohužel).
    To mi připomíná, jak jsem si pořídil květináč, že v něm budu mít květinu. Opravdu tam byla, ale potom být přestala...
    18.8.2009 08:35 finn | skóre: 43 | blog: finnlandia | 49° 44´/13° 22´
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Několik vět 2009
    Já ale Jiřímu Paroubkovi právo shodit vládu uprostřed předsednictví EU neupírám. Ano, toto právo měl. Já říkám, že kdyby byl politikem a státníkem, pak by tohoto práva nevyužil. To je ten rozdíl mezi politikou a politikařením. Tím neuškodil nevědomky jen sobě nebo České republice, ale i jiným zemím. Nahrál tím do karet těm, kteří tvrdí, že menší státy, zvláště ty přijaté do EU po roce 2000, nemají dostatek síly k vedení celé EU.

    Podobní lidé se najdou všude, v ODS, u Zelených, v ČSSD, časem se objeví i v TOP09. Ale z JP politikaření čiší, je u něj přítomno v krystalicky čisté podobě. Ta touha ovládat, přikazovat, mít, a sobě tím něco dokazovat (…nechci se vás dotknout, ale kdo z vás na to má?).
    Užívej dne – možná je tvůj poslední.
    15.8.2009 18:51 deda.jabko | skóre: 23 | blog: blog co se jmenuje "každý den jinak" | za new york city dvakrát doleva a pak už se doptáte
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Několik vět 2009
    daleko víc jim vadí kdy byla odvolána
    souhlasim, ta vlada mela padnout uz davno pred tim... a kdyby to nebylo za to, ze cunek bral nejake uplatky... tak minimalne za tu show, kterou udelala vesecka a spol.
    daleko víc jim vadí kdy byla odvolána a jakou ostudu v zahraničí jsme si tím uřízli.
    tak to jsme si tu meli nechat vladu, ktera korumpuje novinare, soudce, zalobce, atd. jenom proto, aby jsme si v zahranicni neurizli ostudu?
    daleko víc jim vadí kdy byla odvolána a jakou ostudu v zahraničí jsme si tím uřízli.
    funny fact: samotny ,,soudruh'' paroubek nabizel vladni koalici spolupraci na predsednictvi EU s tim, ze se behem predsednictvi nepokusi vyvolat hlasovani o neduvere vlade. topolanek to hrdinsky odmitl a pak mu zbyly jen oci pro plac...
    Asi před rokem se dostali hackeři na servry Debianu a ukradli jim zdrojové kódy.
    15.8.2009 17:33 dementni.lojzik | skóre: 19 | blog: ze zivota na vsi
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Několik vět 2009
    je to neuveritelne banalni cteni a omila vylozene plytka fakta, ktera musi byt zrejma kazdemu, kdo alespon troch premysli.
    me to prijde logicke, je to preci urceno volicum ODS a CSSD, ne? :-)
    15.8.2009 20:07 droid
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Několik vět 2009

    Hlavním poselstvím tohoto textu je pozorování, že lepší než volit nejmenší zlo je dát svůj hlas komukoliv, kdo není napojen na stávající garnituru.

    15.8.2009 21:21 deda.jabko | skóre: 23 | blog: blog co se jmenuje "každý den jinak" | za new york city dvakrát doleva a pak už se doptáte
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Několik vět 2009
    Hlavním poselstvím tohoto textu je pozorování, že lepší než volit nejmenší zlo je dát svůj hlas komukoliv, kdo není napojen na stávající garnituru.
    a na jeziska taky jeste veris?

    staci se podivat, jak dopadli zeleni... strana ,,nezatizena minulosti'' a predchozima prusvihama, slibujici novou slusnou politiku... jenom, co se dostali do parlamentu, rezignovali na svuj program a stalo se z nich becko ods, ktere navic krylo vsechny prusery tehdejsi vlady
    Asi před rokem se dostali hackeři na servry Debianu a ukradli jim zdrojové kódy.
    16.8.2009 02:07 droid
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Několik vět 2009

    Ani já a zřejmě ani autor textu si o malých stranách nedělá iluze. Cílem je zmenšení celkového počtu mandátů, které se rozdělí mezi ODS, ČSSD a KSČM. Ve chvíli, kdy se těmto stranám nebudou dostávat poslanecká místa pro jejich nejvěrnější, začnou se tito ozývat a tlačit strany ke změně zevnitř. Cílem je zlepšení kultury politiky.

    18.8.2009 09:12 melkors | skóre: 13 | blog: kdo_chce_kam
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Několik vět 2009

    Zeleni a strana nezatizena minulosti? Hahahaha, dobry vtip!

    Rika Vam neco Tmavozelena iniciativa? Ne? Tak to byl takovy maly vnitrostranicky puc (nabrani jednorazovych clenu a prevzeti vedeni strany - ano, pan Gandalovic se nechal inspirovat ...). Kdo alespon trosicku sleduval cvrkot, ten nemohl mit o Zelenych zadne iluze. Takze ani nebyl zklaman.

    unknown_ avatar 15.8.2009 15:31 unknown_ | skóre: 30 | blog: blog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Několik vět 2009
    Uzite si to tam :-)
    15.8.2009 15:49 ZAH | skóre: 43 | blog: ZAH
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Několik vět 2009
    Když někde vidím spojení podobná spojení slov, vzpomenu vždy na příběh mého otce kolem roku 68. To jeden pán známý svým vztahem k práci a lidem přinesl otci do dílny nějaký pamflet, říkal tomu dva tisíce slov, a chtěl podepsat. Otec asi nečetl a udělal si úsudek podle posla. I uchopil posla za hovník vyhodil ho a milý pamflet hodil do kamen.

    Později přišlo naše nové osvobození (pro mladší 1968) a nastoupila doba všelijakých kádrových komisí. I byl předvolán otec na kádrovou komisi, kde mnoho mu bylo vytýkáno. I rozhlédl se kolem sebe a co nevidí. Soudruha co nedávno roznášel dva tisíce slov.

    Konec kádrové komise mi není znám. Jen vím, že otec dál pracoval ve stejném podniku ja malý vedoucí, pouze s tím, že oblast, kterou řídil odborně řídil politicky jeho kamarád.

    A ponaučení nedejte nikdy na hezká slova kohokoliv . Politika je svinstvou bez ohledu na režim nebo vládnoucí stranu. A jediné co politik skutečně potřebuje je ustrašené stádo ovcí ženoucí se za vůdčím beranem popoháněné ovčáckými psi.
    xxx avatar 16.8.2009 00:11 xxx | skóre: 42 | blog: Na Kafíčko
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Několik vět 2009
    Jo tak to je presny.
    Please rise for the Futurama theme song.
    okbob avatar 15.8.2009 19:58 okbob | skóre: 30 | blog: systemakuv_blog | Benešov
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Několik vět 2009

    Přiznám se, že také mám pocit, že jsme tu politikům za blbce. Osobně budu volit tu stranu, která bude mít v programu rozpuštění parlamentu a senátu, a převedení státu pod patronát OSN. Troufám si věřit, že hůř nebude. A když žádná ze stran nepříjde s takovým programem, pak asi nezbude než volit komunisty. Tentokrát mi přijde, že představují nejmenší zlo.

    15.8.2009 23:43 freshmouse
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Několik vět 2009

    > Osobně budu volit tu stranu, která bude mít v programu rozpuštění parlamentu a senátu, a převedení státu pod patronát OSN.

    Takže ti vlastně současný stav vyhovuje a chceš přitvrdit, jo?

    okbob avatar 16.8.2009 06:51 okbob | skóre: 30 | blog: systemakuv_blog | Benešov
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Několik vět 2009

    Přemýšlím, kde je větší koncentrace blbců - jestli v parlamentu, nebo v Bruselu. Jsem přesvědčený, že v parlamentu. Což je dáno počtem poslanců a velikostí země. Prostě se tu nenajde tolik rozumných lidí, tak se musí parlament dotovat blbci, a pak už funguje stádový efekt. Jak je někde víc než třetina blbců tak se celá skupina chová jako blbci. Dost možná, že by skutečně stačilo mít 40-50 poslanců. Tolik lidí se tu možná ještě najde.

    Dalibor Smolík avatar 16.8.2009 00:07 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Několik vět 2009

    a převedení státu pod patronát OSN

    A proč? Nestačí už patronát Bruselu? ;-)

    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    16.8.2009 00:13 freshmouse
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Několik vět 2009

    To je patronát jako když starší pubrtální ségra doma hlídá mladšího bráchu. Zakáže mu na všechno sahat, násilím ho donutí mlčet a jeho kapesné rozdělí mezi kamarádky. Pro rodiče to je ale ta hodná sestřička, co tak pěkně a beištně ohlídá malého neschopného brášku... :-)

    16.8.2009 01:42 xyz
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Několik vět 2009

    Copak, rodinná anamnéza?

    16.8.2009 11:11 freshmouse
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Několik vět 2009

    > A když žádná ze stran nepříjde s takovým programem, pak asi nezbude než volit komunisty. Tentokrát mi přijde, že představují nejmenší zlo.

    Z tebe snad mluví chlast...

    Komunisti právě mohou za většinu těch špatných věcí, které se dnes v politice dějí. Vychovali lidi v tom, že když chceš pěkné maso, tak musíš řezníkovi něco připlatit nad oficiální cenu. Když chceš dobře ošetřit, musíš lékaři dát něco ze zahrádky. Když chceš třeba byt, tak musíš znát někoho, kdo dělá na úřadě (něbo někoho, kdo někoho takového zná). Ostatní lidi se zase sžili s tím, že je v pořádku, když s tebou někdo s konexemi vyjebe.

    Klientelismus, korupce, podvody...

    To se děje furt, ale s jídlem roste chuť.

    V současné vládě jsou bývalí komunisti. Od Fischera po Janotu. Nejvlivnější byznysmeni jsou z řad bývalých veksláků. Tak co chceš víc? Komunisty tu máš, a ani je nemusíš volit.

    A jak ale říkal jeden významný soudruh, nejsme jako oni, tak na co bychom si stěžovali...

    okbob avatar 16.8.2009 12:50 okbob | skóre: 30 | blog: systemakuv_blog | Benešov
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Několik vět 2009

    Ne myslím to naprosto vážně. Koneckonců, když jsou komunisti všude, tak pak je lepší volit komunisty přímo, než ty převlečené.

    16.8.2009 14:54 freshmouse
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Několik vět 2009

    Úplně všude nejsou, ale okupují hodně prostoru. Od vlády přes soudy a úřady po takzvaná "veřejnoprávní" média (ČT, ČRo).

    default avatar 15.8.2009 22:39 default | skóre: 22 | Madrid
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Několik vět 2009
    „A proč jste s tím tehdy něco neudělali?“ Připravujme si dnes odpověď pro naše děti.

    Toto je to poselství toho článku. Nevím jak ostatní, ale já odpověď hledat nemusím. Děti se mě na to totiž nezeptají. :-D

    16.8.2009 08:25 kkaarreell | skóre: 6 | blog: perkele
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Několik vět 2009
    Jsi homosexual a nedoufas v moznost adopce? :-D (neber si to osobne, to ta diskuze... vsak vsichni vime kde)
    default avatar 17.8.2009 12:24 default | skóre: 22 | Madrid
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Několik vět 2009

    Já radši termín buzerant. :-D Když jsem si dovolil zaměstnavatele upozornit na porušování zákonů, dostalo se mi právě tohoto oslovení.

    15.8.2009 23:39 freshmouse
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Několik vět 2009

    Mně to přijde jako sračka a nechápu, proč to D-Fens vůbec otiskl.

    Vadí mi několik věcí.

    Zaprvé mi vadí, že je text psán v první osobě množného čísla a tak, aby to vyznělo jako "my všichni". Nedivíme se, necháváme se, nevadí nám, jsme líní... Jestli má někdo o sobě takové mínění, prosím, ale netýká se to všech.

    Text je navíc psán extémně přiblbe, naivně, nudně. Jako taková reklama na konspirační teorii typu TEĎ PROHLÉDNĚTE A NÁSLEDUJTE NÁS, KTEŘÍ JSME UŽ PROHLÉDLI. Přestal jsem to číst asi v polovině.

    Dále bych se raději na Několik vět moc neodkazoval. Především proto, že původní kontaktní osoby se více či méně v posledních letech účastnily politiky v kruzích, které verze 2009 také kritizuje. A také proto, že Několik vět je sice bezesporu sympatičtější než tehdejší vládnoucí strana, ale kdyby se to nerelativizovalo, kdo by s tím sympatizoval? Podepsalo to mimo "obyčejných lidí" hodně veřejně činných osob "tak trochu loajálních všem" (i antichartisté, to je obvzlášť komické).

    A nakonec, Několik vět -- ve svém původním i dnešním znění -- je jen "pozdní mudrování, aby se neřeklo". Má to ale svůj smysl: hodně lidí ze sebe na poslední chvíli udělá disidenta. Jako v sobě na konci války hodně lidí objevilo partyzána...

    16.8.2009 00:01 freshmouse
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Několik vět 2009

    Hahaha, teď jsem se někde dočetl, že sepsání tohoto textu vyprovokoval nějaký zelený. Pokud je to pravda, tak už máme vysvětlení, proč to má takové fekální aroma.

    Dalibor Smolík avatar 16.8.2009 00:10 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Několik vět 2009

     Nevěřím malým stranám. Nejsou o nic lepší než ty velké a navíc by můj hlas mohl propadnout. Zjednodušeně řečeno, politiky máme takové, jaký je celý národ. Výměna lidí nic neřeší.  A už vůbec nic neřeší volit takové subjekty, jako je třeba Dělnická strana jen proto, že není možné si vybrat v jiných stranách. 

    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    16.8.2009 02:09 droid
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Několik vět 2009

    A co proboha řeší neměnění lidí, kteři to momentálně tak kurví na všech frontách?

    Dalibor Smolík avatar 16.8.2009 12:05 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Několik vět 2009

     Chci tím říci,  že výměna lidí nic neřeší. Ti noví zpočátku sekají dobrotu, než se rozhlédnou kolem sebe. Lidi utváří prostředí, nikoliv naopak.  Proměna společnosti je pomalá a trvá dlouho. Časem to snad bude lepší, ale naše generace se toho nedožije.  Teď jde o to, aby se nedostala k moci taková garnitura, která "prošustruje" celý rozpočet nebo která neuchopí znovu moc do jedněch rukou, jako tomu bylo v roce 1948, případně 1933 v Německu. Větší ambice si teď dělat nemůžeme. O A postupně měnit zákony tak, aby nebyla živná půda pro utváření korupčního prostředí - tj. transparentnost , zjednodušení řízení apod. Ale to také potrvá dlouo.

    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    okbob avatar 16.8.2009 12:10 okbob | skóre: 30 | blog: systemakuv_blog | Benešov
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Několik vět 2009

    S tímhle přístupem se toho nedožije žádná generace.

    16.8.2009 12:34 kkaarreell | skóre: 6 | blog: perkele
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Několik vět 2009
    Rad bych vedel, dosli ve Svedsku tak daleko, ze tam odstupuji ministrine kvuli nacerno zamestnavane pani na hlidani nebo neplaceni koncesionarskych poplatku.
    unknown_ avatar 16.8.2009 14:09 unknown_ | skóre: 30 | blog: blog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Několik vět 2009
    Ve Svedsku nejsou takovy nechutni kapitalisti jako v CR.
    16.8.2009 14:56 freshmouse
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Několik vět 2009

    No to rozhodně ne. :-D

    unknown_ avatar 16.8.2009 19:10 unknown_ | skóre: 30 | blog: blog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Několik vět 2009
    Myslis, ze nekde muzou byt nechutnejsi kapitalisti nez v CR? :-D
    Dalibor Smolík avatar 18.8.2009 11:24 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Několik vět 2009

    Třeba v Číně.

    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    Dalibor Smolík avatar 16.8.2009 16:16 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Několik vět 2009

     Ale dožije. Bude to trvat dlouho. V zemích, kde je demokracie již dlouho se hlásí do politiky lidé, kteří mají peníze a chtějí se zviditelnit v politice. Takoví lidé nejsou tolik náchylní ke korupci a hlavně jdou do politiky s jinými cíli. Neplatí to tak úplně, ale tenhle trend tam je. U nás jsou to většinou lidé hladoví, kteří si chtějí v politice nahrabat. A to je špatně - to nemá být nikdy cílem politika. Proto mluvím o jedné, možná dvou generacích.

    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    Bluebear avatar 17.8.2009 00:15 Bluebear | skóre: 30 | blog: Bluebearův samožerblog | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Několik vět 2009
    V zemích, kde je demokracie již dlouho se hlásí do politiky lidé, kteří mají peníze a chtějí se zviditelnit v politice. Takoví lidé nejsou tolik náchylní ke korupci a hlavně jdou do politiky s jinými cíli.

    Já ti nevím. Nechci to a priori vylučovat, ale myšlenka, že ten, kdo už je ve vatě, nebude dále hrabat, mi přijde naivní. Proč by nehrabal? Vždycky je tu něco dalšího, co se dá koupit, další Rolls-Royce, další nemovitosti, další území, šperky, atd. atd.

    Když se tak podívám kolem sebe (a vůbec nejde jen o naši zemi, tohle je věc celosvětová), tak mám spíš pocit, že lidé s velkým bohatstvím mají tendenci hromadit víc a víc. Dokonce to má tři fáze. V první se soustředí na vydělávání peněz a získávání cenných věcí, které dlouho vydrží. Ve druhé fázi usilují o věci, které tvoří další peníze - firmy, nemovitosti, půdu atd. Ve třetí fázi začnou kupovat vliv na běh světa - místa ve správních radách megakorporací, státní zakázky, čelní místa v politických stranách (!!!) atd.

    To IMHO není projev zmoudření a snahy vylepšit svět, to je terminální stadium choroby. Možná by se tomu dalo říkat syndrom Ungoliant. Nejdříve chtějí zhltnout všechno, co se jim líbí, všechno krásné; pak pokračují věcmi důležitými a silnými a nakonec chtějí nahradili celý svět sebou samými, pohltit ho.
    To mi připomíná, jak jsem si pořídil květináč, že v něm budu mít květinu. Opravdu tam byla, ale potom být přestala...
    17.8.2009 08:56 dementni.lojzik | skóre: 19 | blog: ze zivota na vsi
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Několik vět 2009
    Ve třetí fázi začnou kupovat vliv na běh světa ... čelní místa v politických stranách (!!!) atd.
    Muzes byt konkretnejsi? Kde se tak deje, kdyz nepocitam bananove republiky, vcetne te nasi a ji podobne? Myslim opravdove kupovani celnich mist v politickych stranach (jako pekny priklad muzu dat treba Zubovou, zcista jasne se objevivsi na kandidatce CSSD), nikoli situaci, kdy se do cela maji sanci dostat jen bohati, protoze si napr. sami musi platit volebni kampan, ktera je draha (coz je imho jina situace, protoze se tak deje transparentne, na rozdil od nejake pokoutneho kseftovani kdo se dostane na volitene misto kandidatky).

    Jinak si myslim, ze se predevsim musi zmenit morlani klima. Kdyz ma vetsina lidi jeste porad zazito (treba i nekde v podvedomi), ze kdo nekrade okrada rodinu a berou jako zcela normalni vec dat na urade, u dokrota nebo nekde jinde nejaky ten uplatek, tak je logicke, ze politici se asi nebudou chovat o moc lip (spis naopak, do cela se v takove spolecnosti dostavaji ti nejvetsi vekslaci). A k teto zmene muze pomoct i celkove zbohatnuti spolecnosti (urednici a doktori nebudou mit potrebu riskovat a delat si ostudu kvuli par korunam nebo dalsi zas nekde zproneverovat par tisic)

    18.8.2009 09:27 melkors | skóre: 13 | blog: kdo_chce_kam
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Několik vět 2009

    1. Zrovna dneska me po ceste do prace pobavily dva za sebou stojici bilboardy - jedne se Zubatou v DSZ a druhy se Zubatou v CSSD :-)

    2. Z Zvonokosy, Zvonokosy znate? "Nechte vladnout tluste, prijde to levneji nez vykrmovat hubene!" A t je z Francie tesne po vlace ...

    18.8.2009 12:31 Eregon | skóre: 22 | blog: Eregonovy_vymysly | Všudezdejší
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Několik vět 2009
    ad 1. nenechalo by se to nějak vyfotit? :-)
    ~ w w w w (oo)   [oo] w w w w ~
    16.8.2009 12:20 Dušan Hokův | skóre: 43 | blog: Fedora a další...
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Několik vět 2009
    Proc by zkorumpovani politici menili zakony tak, aby pod sebou urizli vetev?
    16.8.2009 16:02 droid
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Několik vět 2009

    Tak ještě jednou - nejde o to, dostat nové lidi do politky, jde o to dostat z ní ty staré.

    Proč? Protože poslanec chce zůstat poslancem a tak mu nezbyde, než se buď chovat lépe, a nebo přejít k systému dvou stran. V takovém případě se alespoň nebudou moci vymlouvat, že reformy nemohli udělat kvůli příliš těsné většině ve sněmovně.

    okbob avatar 16.8.2009 06:57 okbob | skóre: 30 | blog: systemakuv_blog | Benešov
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Několik vět 2009

    Stačilo by, kdyby politické elity byly schopné sebereflexe. Což evidentně nejsou. A pokud ji nejsou schopné, tak musí dostat jasný signál. Vážně přemýšlím o tom, že jediný takový signál, je volit komunisty. Volbou malých stran, které se nedostanou, za 5% se podporují velké strany. Lidovci jsou panáčci, stejně tak jako TOP9. Zbývají jen komunisti... Bohužel.

    16.8.2009 08:27 kkaarreell | skóre: 6 | blog: perkele
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Několik vět 2009
    no, komunisty, ale z ktere strany?
    16.8.2009 10:06 Dušan Hokův | skóre: 43 | blog: Fedora a další...
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Několik vět 2009
    z te komunisticke... byvali komuniste v ostatnich stranach jsou jen prevlekaci kabatu a kdyby vladla strana hoven, urcite do ni prelezou take...
    Dalibor Smolík avatar 16.8.2009 12:11 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Několik vět 2009

    Zbývají jen komunisti

    Taková česká povaha. V roce 1620 nebyla spokojenost s poměry v Čechách. Na Bílé hoře zvítězili Habsburkové  a když přijeli do Prahy,  lidé jim klidně otevřeli brány. Bez obléhání, bez boje. Naštvaní na poměry,  řekli si, lepší Habsburk než to co tu máme ..pak se nestačili divit.

    A tak je to i s těmi komunisty.

    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    okbob avatar 16.8.2009 12:47 okbob | skóre: 30 | blog: systemakuv_blog | Benešov
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Několik vět 2009

    Možná. Pro ČR je typická změna - korekce režimu po dvaceti letech - možná nadešel čas na změnu. Lepší změna, byť možná k horšímu než permanentní sračky.

    Dalibor Smolík avatar 16.8.2009 18:05 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Několik vět 2009

    Lepší změna, byť možná k horšímu než permanentní sračky.

    Otázkou je, co je to změna k horšímu - 3 možnosti, které se nabízejí:

    1)  Hnědé košile v ulicích

    2) Rudé prapory na domech

    3) Tzv. demokracie, ale s rozházeným rozpočtem, neefektivní polostátní ekonomikou a inflací,atd.

    Bohužel, ani jednu z těchto možností neberu. Zná někdo ještě nějaké jiné řešení? Prosím o doplnění ...

    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    okbob avatar 16.8.2009 19:02 okbob | skóre: 30 | blog: systemakuv_blog | Benešov
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Několik vět 2009

    Take se mi ani jedna moznost nelibi. Na druhou stranu vsechny tri moznosti se v demokracii mohou vyskytnou, a teoreticky se muze jednat o demokratickou zalezitost. Pro mne je to ideologie jedna jako druha. Budto se chovam striktne racionalne nebo ideologicky. Neni cesta mezi tim. Bohuzel stavajici stredove velke strany korektne s temito krajnimi politikami nesoutezi. Odbyvaji to jejich diskreditaci, coz maji pravdu, nicmene diky tomu v podstate se samy prubezne diskredituji tim, ze rezignuji na etiku, moralku, kulturu, proziravost a statotvornost. Diky tomu, ze automaticky vyrazuji tyto strany ze hry, prebiraji jejich chovani, ponevadz se proti nemu nemusi vymezovat. Neni z hury dano, ze klasicka stredostavovska demokracie je cilovym stavem - a verit, ze za dve tri generace se stane zazrak je tezka iluze. Spis naopak - Cesi maji tendence ke kulture zalozene na klientelismu. Navic, pokud se nestane zazrak, tak za dve tri generace, tu zadna evroatlanska nebo krestansko zidovska kultura nebude. Mame techniku, mame znalosti, ale bojime se umirat. Za staty bojuji zoldaci - a stejne se kazde umrti vojaka resi stejne tak jako vrazda. Lide se stydi za cokoliv nadcasoveho, jedine normalni je vydelavat a utracet. Spolecnost rezignovala na jakekoliv jine cile (v CR) nez preziti. Cokoliv jineho nez vydelavani penez se oznaci jako banalita, pripadne utopie pomatencu - heslo svornost, rovnost, bratrstvi by dnes v parlamentu zpusobila  pobaveni, maximalne rozpaky - a mozna nejen v parlamentu. Tudiz se vsichni priposrani z jinych kultur, kde se (chca nechca) se lide dokazi obetovat (pripadne jsou obetovani). Za dve tri generace, tu zadna domokracie nemusi byt - mozna jen budeme jeste vic srat v koute.

    Dalibor Smolík avatar 16.8.2009 19:52 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Několik vět 2009

    pokud se nestane zazrak, tak za dve tri generace, tu zadna evroatlanska nebo krestansko zidovska kultura nebude.

    Když se podívám tady na tento dokument,obávám se, že toto tvrzení může být dost pravdivé .. Honba za penězi a používání  peněz jako jediného měřítka úspěšnosti může být pátou kolonou této společnosti. Proto je třeba existence někoho, kdo bude upozorňovat i na jiné hodnoty.  Existence církví v dnešní společnosti se považuje leckým jako přežitek a něco, co zůstalo ze středověku, ale určitě tomu tak není.  Patří do společnosti jako protiváha ideologii peněz ..

    Parlamentní demokracie je dnes považována za to nejlepší, co společnost vytvořila. Otázkou je, zda bude schopna přežít ve tlaku jiných ideologií a kultur.

    Budto se chovam striktne racionalne nebo ideologicky. Neni cesta mezi tim.

    Ale je. Mohu se chovat racionálně, ale existují určité mantinely, které nepřekročím. Chci jako podnikatel vydělávat - ale například za cenu podvedení společníka se mi to dělat nechce. Fakt je, že každý má ty mantinely někde jinde. Ale existují určité společné mantinely v prostředí, ve kterém žijeme. Jde o to skloubit prosperitu s ohleduplností a jiné členy společnosti - ale i na přírodu.

    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    unknown_ avatar 16.8.2009 20:06 unknown_ | skóre: 30 | blog: blog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Několik vět 2009
    No to si delas kozy, ne? Takovej ideologickej brak oznacit za dokument... no jo no...
    Dalibor Smolík avatar 16.8.2009 21:19 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Několik vět 2009

     No jo, trochu jsem provokoval . :-) Tento "dokument" patří do stejného pytle konspiračních teorií typu Zeitgeist ..Zaujme, ale věřit se všemu nedá.

    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    Dalibor Smolík avatar 17.8.2009 15:40 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Několik vět 2009

    Jen pro doplnění: Právě mi přistála "zpráva" od neznámého zdroje  (podpis nějaký Hussein Ashraf Shoukry)   přes facebook tohoto znění:

    no it did happen but not 7 million of course died.its unreasonable even the jewish population now did not exceed to that number.The holocaust is the mask that the true jewish face is hiding in but if it were to be revealed and in fact it was revealed in the end of 2008 with the israel assault on unarmed citzens in ghaza.Killing women elderly kids and unarmed men not diffrentiating between millitary and unarmed men.And dozens of other massacres all around the world not just in the middle east and all the people in the world know that they are selfish cruel violent and racist people armed with the most deadly and advanced millitary arsenal in the world.ONE DAY GOD WILL FREE US FROM THESE APES AND PIGS NOT WITH HIS DIVINE POWER BUT WITH OUR HANDS THE MUSLIM HANDS THAT WILL DESTROY AND ELIMINATE THE JEWISH FROM THE PLANET AND SAVE THE HUMANITY FROM THERE EVIL.
    THE MUSLIM WORLD IS SEEKING PEACE THAT WILL NEVER BE ACHIEVED WITH THESE PEOPLE STILL ON THE PLANET

    Tuhle lumpárnu snad nemá cenu komentovat .. :-(

    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    okbob avatar 16.8.2009 22:29 okbob | skóre: 30 | blog: systemakuv_blog | Benešov
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Několik vět 2009

    Do racionálního chování zahrnuji i nepodvádění společníků. I když to možná vypadá naivně - z teorie her vychází, že pokud je ve společnosti malé množství podvodníků, je racionální chování takové, které by se dalo označit za slušné - tj. také nepodvádění. A obecně, nebo alespoň pro mne - líp se mi žije, když mohu někomu věřit. Což si myslím, že se i dá - plus mínus na české poměry - asi víc než na západě tu platí, důvěřuj ale prověřuj (mám teď zkušenost z rekonstrukce domu, čeští podnikatelé i jejich zaměstnaci v dobré víře a ve snaze ušetřit sobě trochu práce a zákazníkovi něco peněz, jsou schopni pokurvit materiál za desítky tisíc - kvůli tisícovce se odbyde práce za deset tisíc), ale snad je to lepší než na východ od nás. Pouze u politiků netuším, za koho kopou.

    Prosperita, slušnost, ohleduplnost nepochybně sloučit lze. Ale není to samo sebou. Společnost musí být transparentní, otevřená, politici pod veřejnou kontrolou.

    Dalibor Smolík avatar 17.8.2009 01:14 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Několik vět 2009

    Prosperita, slušnost, ohleduplnost nepochybně sloučit lze. Ale není to samo sebou. Společnost musí být transparentní, otevřená, politici pod veřejnou kontrolou.

    A to je přesně to, co se tady snažím celou dobu vysvětlit. Vůbec to není samo sebou. Je to dlouhodobý proces, jehož konce se my nedožijeme, ale je třeba o to bojovat. V některých zemích jsou mnohem dál, my teprve na začátku. Je to vidět na politicích, ale i na běžných občanech ..

    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    18.8.2009 09:29 melkors | skóre: 13 | blog: kdo_chce_kam
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Několik vět 2009

    A to jako meli v roce 1620 bojovat za nekoho, kdo vzal roha a nechal je stychu?

    Dalibor Smolík avatar 18.8.2009 11:00 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Několik vět 2009

    Já tomu rozumím. Tak byli (a právem) naštvaní, že pustili nepřítele natruc do bran. Jenže se jim to opravdu nevyplatilo a již tenkrát to mohli předpokládat. Pustili někoho, kdo způsobil první rozsáhlý  "přesun" majetků, i když nikoliv rozhodně poslední v našich končinách.

     

    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    18.8.2009 11:24 jozka | skóre: 19 | blog: jozkovo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Několik vět 2009
    Dalibore prvni ani omylem. Chtel jsem reagovat uz na tvuj prvni post, ale neudelal jsem to. Bylo by fajn drzet se trosku pri zemi ve vecech, kde nejsi silny v kramflecich. A myslim to uprimne :-) A v dobrem ;-)
    okbob avatar 16.8.2009 07:13 okbob | skóre: 30 | blog: systemakuv_blog | Benešov
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Několik vět 2009

    To ale znamená, že se budeme dál plácat v podobném marastu jako posledních 8 let? Protože nic se nezmění. Cokoliv, co by omezovalo nebo měnilo chod sněmovny je neprůchozí - ať už je to zákon o státní službě nebo zákon o immunitě poslanců.

    16.8.2009 13:27 dad
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Několik vět 2009

    Je na prvni pohled neuveritelne, kolik % obyvatelstva veri, ze volbami je mozno privodit jakoukoliv zmenu. Vidim to i zde v diskuzi, je tady rada inteligentnich lidi (inzenyru), dale lidi s inteligenci jeste vetsi (matfyz) a pak freshmouse a tito vsichni i nadale _veri_.  Je to jen na prvni pohled nepochopitelne, to vysvetleni je jako vzdy jednoduche a lezi jako vsechna vysvetleni pro deje na teto planete v pojmu entropie.

    My lide (a veskera tvorstvo vubec) ma zakodovano v sobe tu snahu _fungovat_ efektivne, s vydanim co nejmensi energie. A proto je nam blizka myslenka, ze zaskrtnutim nejakeho policka na nejakem listku (minimalni energie) privodime nejake zmeny, ktere povazujeme za zadouci a proto jako prvni moznost volime tu variantu, ktera se nam jevi jako energeticky vyhodna. Spolecenske procesy trvaji ovsem radove dele nez bezne Carnotovy procesy(obehy)  a proto mame  problemy se zpetnou vazbou, jaka je ucinnost naseho jednani. Zpetnym pohledem na historii voleb v dejinach lidstva (poslednich 100 let zapadni civilizace) ovsem jiz muzeme zjistit, (jak by rekl nas cteny kolega 'elektro' Luk ) ze jsme podavali u voleb pouze 'jalovy' vykon.

    Pojem jaloveho vykonu je v teto souvislosti velmi dulezity. My obycejni lide chapeme jalovy vykon jako snahu, kdyz se snazi dva vytahnout karu z bahna a tahnou kazdy jinym smerem. A v lidske spolecnosti tahaji miliony, kazdy nekam jinam. Kontrolni otazka:

    Kdo sedi na kozliku te kary, praska bicem, vola na vsechny strany hyje a skodolibe se uculuje nebot vi, ze kara zustane trcet v tom bahynku, kde se lecos schova?

    Reseni je v soucasne situaci mozne pouze v okrajovych oblastech. A bohuzel (a nebo prirozene) za vynalozeni vice energie. Predevsim je treba se rozloucit s myslenkou, ze je mozno najit reseni pro vsechny. Zde myslim otevrene na skupinu technicke inteligence. Zatim jsme byli pitomci tohoto naroda a to uz dobre 50 let. Ale my mame velkou sanci. Bez nas se dnesni spolecnost zesere do tydne. Zapomenme na reseni pro vsechny, lekare, spisovatele, uredniky, ekonomy, politiky, herce a jine - mysleme na nas, Kdyz se nas da 10 dohromady napr. s pane Stehulem, tak pohneme s Postgresql vic nez svetova komunita. Ale v uzkem networku mame sanci najit pro nas prostor, ktery nam nemuze vzit ani ODS ani soc.dem ci jini.

    Inzenyri vsech zemi, spojte se.

    Dalibor Smolík avatar 16.8.2009 16:27 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Několik vět 2009

     Dade, v  mnoha věcech se názorově velmi rozcházíme,  ale tentokrát se pod váš příspěvek klidně podepíšu. Snad jen to, že obě hlavní strany (ODS a ČSSD) mají nějaký plán na další vývoj země - jde spíš o koncepci, než plán - a metody, jak toho dosáhnout jsou odlišné. Volbami (pokud volíme jednu z těchto dvou stran) dáváme hlas pro jednu z těchto metod. V tom vidím smysl těchto voleb. Ale bohužel je pravda, že co se týká charakterových vlastností politiků, žádný podstatný rozdíl mezi nimi není.

    Poznámka k technické inteligenci. Naprostý souhlas. Vždy jsme měli špičkové techniky (pohyboval jsem se v jedné z oblastí těžkého průmyslu), které nám záviděla třeba Amerika. Výsledek práce této technické inteligence však musí někdo umět prodat, aby se odpovídajícím způsobem zužitkoval.  A to je třeba výzva pro ekonomy a obchodníky. 

    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    okbob avatar 16.8.2009 17:31 okbob | skóre: 30 | blog: systemakuv_blog | Benešov
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Několik vět 2009

    Tak jestli věříte v technickou inteligenci, tak se obávám, že věříte v chiméru. Úroveň techniků a inženýrů tu vycházela z tradice Rakouska Uherska, a první republiky. Technické školy nechali komunisté relativně na pokoji, naopak některé politicky nespolehlivé odborníky uklízeli na vysoké školy a střední technické školy. To už je minulost. Co se nepovedlo komunistům se povedlo za posledních dvacet let. Vysoké školství (technické) je docela v krizi a dokud bude platit teorie, že každý druhý musí být vysokoškolák, tak na tom nebude lépe. Minimálně dokud bude financování nastavené na studujícího studenta. Z většiny vysokých škol se staly fabriky na papír. Za což asi v ODS nemohou - tohle je fakt jeden z nesmyslů, který přišel z EU + další faktory (popularita, resp. nepopularita technických oborů, populační trendy, sociální trendy).

    Dalibor Smolík avatar 16.8.2009 18:01 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Několik vět 2009

    Tak jestli věříte v technickou inteligenci, tak se obávám, že věříte v chiméru

    Jj, špatně jsem se vyjádřil. Je to tak. V českých zemích bylo asi 75 % průmyslu Rakouska-Uherska a tahle země z toho těžila až donedávna. Jestli tato technická inteligence nebude nadále v této formě u nás existovat, přicházíme o výhodu, kterou jsme bohužel v dobách, kdy jsme ji mohli využít, zahodili. Čtyřicet, respektive padesát let je hodně dlouhá doba. Teď je již zřejmě všechno minulost.

    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    okbob avatar 16.8.2009 19:15 okbob | skóre: 30 | blog: systemakuv_blog | Benešov
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Několik vět 2009

    Bohužel - a to je asi typická vlastnost Čechů - žijeme z historie, a pak se divíme, že už nejsme ve předu. Ať už je to hokej nebo vzdělání - u toho vzdělání je to horší, ten hokej bych oželel.

    16.8.2009 17:13 silnorecnik
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Několik vět 2009

    "...dale lidi s inteligenci jeste vetsi (matfyz) a pak freshmouse..." :D:D

     

    "Kdyz se nas da 10 dohromady napr. s pane Stehulem, tak pohneme s Postgresql vic nez svetova komunita."

    To je velice pekne, ale plati to jen v pripade, ze se na projektu pracuje vazne, dobrovolne a s klasickym hackovacim nadsenim...

    16.8.2009 13:48 MartinB
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Několik vět 2009
    Celkem úsměvné. Proto vždy volím komunisty kteří dnes již ničemu nepomohou, protože v EU ani nemohou, ale hlavně jako jediní 20 let této zemi neškodí/protože nemohou/!
    16.8.2009 14:48 freshmouse
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Několik vět 2009

    > komunisty kteří dnes již ničemu nepomohou, protože v EU ani nemohou

    Zvláštní. V EP je komunistů nebo socialistů drtivá většina. Například dvě největší frakce hezky spolu budují ten evropský reálný socialismus, a to ani nepočítám frakce, které otevřeně říkají, že jsou komunistické (často o sobě tvrdí, že jsou tzv. zelené). EK vede kvalitní portugalský maoista atd. atd.

    unknown_ avatar 16.8.2009 19:13 unknown_ | skóre: 30 | blog: blog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Několik vět 2009
    V EP je komunistů nebo socialistů drtivá většina.
    Mam pocit, ze v EP je nejvic kapitalistu a fasistu (nebo jenom vyhrali volby? Nejsu si 100%).
    (často o sobě tvrdí, že jsou tzv. zelené)
    To, ze zeleni krome tech ceskych jsou levicovi z nich nedela jen _tzv._ zelene...
    Dalibor Smolík avatar 17.8.2009 11:40 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Několik vět 2009

    Říká se, že Zelení jsou melouni.  Navrch zelení, uvnitř červení :-)

    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    unknown_ avatar 17.8.2009 11:43 unknown_ | skóre: 30 | blog: blog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Několik vět 2009
    Na tom prece neni nic spatnyho :-)
    Dalibor Smolík avatar 18.8.2009 08:35 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Několik vět 2009

    Není, ale pro pravicového voliče to může být celkem problém. I pro toho, kterému leží na srdci ochrana přírody.

    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.

    Založit nové vláknoNahoru

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.