abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    včera 18:00 | IT novinky

    DuckDuckGo AI Chat umožňuje "pokecat si" s GPT-3.5 Turbo od OpenAI nebo Claude 1.2 Instant od Anthropic. Bez vytváření účtu. Všechny chaty jsou soukromé. DuckDuckGo je neukládá ani nepoužívá k trénování modelů umělé inteligence.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 1
    včera 14:22 | IT novinky

    VASA-1, výzkumný projekt Microsoftu. Na vstupu stačí jediná fotka a zvukový záznam. Na výstupu je dokonalá mluvící nebo zpívající hlava. Prý si technologii nechá jenom pro sebe. Žádné demo, API nebo placená služba. Zatím.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    včera 04:44 | Nová verze

    Nová čísla časopisů od nakladatelství Raspberry Pi: MagPi 140 (pdf) a HackSpace 77 (pdf).

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 01:00 | Nová verze

    ESPHome, tj. open source systém umožňující nastavovat zařízení s čipy ESP (i dalšími) pomocí konfiguračních souborů a připojit je do domácí automatizace, například do Home Assistantu, byl vydán ve verzi 2024.4.0.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    18.4. 22:11 | IT novinky Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    18.4. 20:55 | Nová verze

    Neziskové průmyslové konsorcium Khronos Group vydalo verzi 1.1 specifikace OpenXR (Wikipedie), tj. standardu specifikujícího přístup k platformám a zařízením pro XR, tj. platformám a zařízením pro AR (rozšířenou realitu) a VR (virtuální realitu). Do základu se z rozšíření dostalo XR_EXT_local_floor. Společnost Collabora implementuje novou verzi specifikace do platformy Monado, tj. open source implementace OpenXR.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    18.4. 17:22 | Nová verze

    Byla vydána nová verze 0.38.0 multimediálního přehrávače mpv (Wikipedie) vycházejícího z přehrávačů MPlayer a mplayer2. Přehled novinek, změn a oprav na GitHubu. Požadován je FFmpeg 4.4 nebo novější a také libplacebo 6.338.2 nebo novější.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 13
    18.4. 17:11 | Nová verze

    ClamAV (Wikipedie), tj. multiplatformní antivirový engine s otevřeným zdrojovým kódem pro detekci trojských koní, virů, malwaru a dalších škodlivých hrozeb, byl vydán ve verzích 1.3.1, 1.2.3 a 1.0.6. Ve verzi 1.3.1 je mimo jiné řešena bezpečnostní chyba CVE-2024-20380.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    18.4. 12:11 | IT novinky

    Digitální a informační agentura (DIA) oznámila (PDF, X a Facebook), že mobilní aplikace Portál občana je ode dneška oficiálně venku.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 10
    18.4. 05:11 | Komunita

    #HACKUJBRNO 2024, byly zveřejněny výsledky a výstupy hackathonu města Brna nad otevřenými městskými daty, který se konal 13. a 14. dubna 2024.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    KDE Plasma 6
     (68%)
     (11%)
     (2%)
     (20%)
    Celkem 566 hlasů
     Komentářů: 4, poslední 6.4. 15:51
    Rozcestník

    Jak jsem nenakoupil..

    1.9.2005 23:25 | Přečteno: 1334×

    Dnes byl v Ostravě otevřen nový obchod Mediastore. A podle mého mínění docela děs a propadák. Dost mi to připomínalo "skvělé" výprodeje v Carrefouru či Okay, kdy se nadchlo hodně lidí, ale zboží získali jen ti první tři, co nocovali před obchodem.

    Již měsíc jsem si myslel na fotoaparát, který jsem našel v nabídce. Kodak CX7330 za krásných 1990 Kč. Jelikož jsem jaksi v každé své kosti cítil, že to nebude jen tak, v pátek minulý týden jsem do zmíněného obchodu zavolal, jestli má cenu vůbec chodit, když jsem do 15 hod. v práci. Bylo mi řečeno, že klidně mohu přijít, protože zásoby jsou velké.

    Trochu mě to uklidnilo, ale i tak jsem si vzal na dnešek volno. Říkal jsem si, že koupím foťáček a pak po zbytek dne si ho prohlídnu, vyzkouším a nafotím hodně fotek. Ráno jsem tedy vyrazil. K obchodu jsem přišel o 40 min. dříve, protože jsem myslel, že ho budu hledat, ale našel jsem ho rychle. Už tam stálo asi 60 lidí. Do otvírací chvíle jich za mnou přibylo ještě asi 2x tolik.

    Obchod otevřeli s mírným opožděním. Co jsem viděl, tak lidi brali hlavně panely. Pak se ale chvíli než jsem měl jít taky dovnitř ozvalo, že foťáky už nejsou. Lidi znejistěli, ale nějaká paní všechny uklidňovala, že když včera volala, tak jí řekli, že mají 100 kusů. A vzhledem k tomu, že 100 lidí před námi nebylo a každý si mohl vzít jen jeden kousek, jsme tuto informaci brali jako kachnu.

    Kachna to ale nebyla. Takže foťáček nemám. Odcházel jsem naštvaně. Ale ne z toho, že nemám pro co jsem prišel, ale protože opět někdo tvrdil něco, co nebyla pravda za účelem svého zisku.

    Takže zůstanu u svých osvědčených dodavatelů a když budu něco kupovat, tak vím, že nabídku obchodu Mediastore studovat nebudu.

           

    Hodnocení: -

    zatím nehodnoceno
            špatnédobré        

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    Komentáře

    Vložit další komentář

    Luk avatar 2.9.2005 00:18 Luk | skóre: 47 | blog: Kacířské myšlenky | Kutná Hora
    Rozbalit Rozbalit vše Klasika...
    Nic ve zlém, ale někdo je prostě nepoučitelný, že? Dokud to bude zabírat, stále někdo bude takové fígle zkoušet.

    A když už se to stane, pak není od věci podvodníkům trochu zatopit. Tohle je totiž jednoznačně porušením §8 zákona 634/1992 (ochrana spotřebitele), klamavou reklamou podle §45 ObchZ, případně i trestný čin nekalé soutěže podle §149 TrZ (to je ale dost nepravděpodobné). Takže se to dá nabonzovat - když jsou svědkové, může to přijít nepoctivou firmu dost draho. Ale tohle je skutečně už jen pomsta, ne systémové řešení - tím je na takové "superakce" nereagovat.
    Šifrování je absolutní nutnost a pomáhá chránit před nekalými živly
    2.9.2005 01:45 D-Evil | skóre: 25 | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Běžná praxe podobnejch obchodů
    Je to bohužel tak, v ČR je to poměrně běznej a zavedenej způsob, dalším podobně chytrym vynálezem jsou v obchodech pověstný cestičky z regálů se zbožím, který vás vysloveně nutěj projít celej obchod.

    Dalším oblíbenym trikem je takzvaný potvrzování záručního listu, týká se to zejména elektroniky jako jsou televize, videa, hi-fi věže apod. U pokladny dostanete záruční list, kterej máte typicky do 14 dnů nebo "až sem přístě pojedete" předat u pokladny, kde na něj dostanete razítko. Je to sice jen vedlejší efekt klasický možnosti "vrácení zboží bez udání důvodu", ale kupodivu moc dobře funguje, spousta lidí tam jede jen kvůli tomu a nakonec si stejně vezou domu další nákup minimálně za pár stovek. Za těch pár vrácenejch žehliček, kávovarů a levnejch televizí se to evidentně vyplatí.

    Mimochodem i já jsem kdysi naletěl na podobnou akci (kterou navíc nezávisle vyhlásily dva konkurenční podniky), shodou okolností taky na foťák. Do schránky nám pravidelně choděj letáky s podobnejma akcema a jelikož nebyl čas, vydal jsem se do obchodu až den před koncem akce s naivní představou, že když vypíšou platnost akce na tejden, tak tejden budou to zboží mít. Jak tele na nový vrata jsem pak zíral, když mi pracovník v obou nejmenovanejch hypermarketech sdělil, že se po celý dodávce foťáků zaprášilo už první den. Never more.
    Luk avatar 2.9.2005 09:18 Luk | skóre: 47 | blog: Kacířské myšlenky | Kutná Hora
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Běžná praxe podobnejch obchodů
    ...dalším podobně chytrym vynálezem jsou v obchodech pověstný cestičky z regálů se zbožím, který vás vysloveně nutěj projít celej obchod.
    Jenže tohle je běžná marketingová metoda, podobně jako umístění nejdražších věcí do výše očí (a nejlevnějšího na zem), "ležáky" vystrčené na samém konci regálu, zrcadla vzadu (aby to vypadalo, že je zboží víc), obrovské vozíky (vybízející k naplnění) anebo nasvicování určitého zboží (např. masa) barevným světlem.

    Kdežto když někdo řekne, že mají v zásobě x kusů za určitou cenu, a přitom jich mají mnohem méně, je to jednoznačně klamavá reklama.
    Šifrování je absolutní nutnost a pomáhá chránit před nekalými živly
    2.9.2005 06:36 lukas.ramlich | skóre: 3 | blog: linux_a_ja
    Rozbalit Rozbalit vše Ha ha
    Tady se podívej na příběhy lidí, kteří jsou na tom stejně.

    Doufám že jsi se poučil a přestaneš ty letáky z různejch Kérfůrů a jinejch podvodníků pročitat. To je přece ta firma, která napálila lidi při vánočních výprodejích. A pořád se najdě někdo, kdo se ještě nepoučil. Ach jo.

    Mimochodem - dej si pozor, asi spadáš do ohrožené skupiny lidí. Víš že ten foťák z teleshopingu je taky šunt?
    Andre avatar 2.9.2005 17:11 Andre | skóre: 3 | blog: andreho_blog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ha ha
    Ja jsem se jaksi napalil poprve.. Silenstvi v Carrefouru jsem videl v TV a slysel o nem a OKAY jsem zazil jednou, ale jen jako prihlizejici. Tak nejak jsem doufal, ze Mediastore bude mit profesionalnejsi pristup. Prece jen je to prodejna specializovana na PC, komponenty atd. Jenze jak jsem se docetl tady, jsem jelito. Ja se za slevama nehonim, ale fotak za tu cenu se mi libil. No ale jednu vyhodu to ma!! Jsem pouceny!!
    2.9.2005 07:33 tezkatlipoka | skóre: 35
    Rozbalit Rozbalit vše blazen, je to blazen
    Me by nikdo nedonutil cekat ve fronte az se otevre obchodak, nikdo by me taky nikam nedostal na zaklade letacku s napisem Super cena, Nikdy bych si nevzal dovolenou abych byl u nove oteviraneho obchodaku mezi prvnima. Nasranej bud hlavne na sebe, ze se chovas jako jelito.
    Vaše řeč budiž ano, ano, ne, ne. Co je nad to, je od ďábla.
    2.9.2005 10:00 Krystof
    Rozbalit Rozbalit vše Mě se ty akce líbí :D
    Teda je fakt, že takovýhle obchody chtějí vytřískat z lidí co nejvíc. Ale mám třeba dobrou zkušenost s Electroworldem, kde jsem koupil bráchovi discman Philips za litr (je to rok a půl dozadu). V té době bych ho jinde za takovou cenu nedostal. No ještě v Kaufu jsem na jaře koupil v Kaufu věž Sony za 3000 ve výprodeji(je fakt, že jsem se musel prodírat davem, ale většina lidí šla po DVD přehrávači pochybné značky). V elektroobchodech ji mají za 4500-5000.
    2.9.2005 10:26 zabza | skóre: 52 | blog: Nad_sklenkou_cerveneho
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Mě se ty akce líbí :D
    jojo, já bych taky řekl, že se to vyplatí, nakupovat v těch výprodejích... jen člověk nesmí čekat, že OPRAVDU něco koupí... a pokud má vyhlédnuté něco konkrétního, tak to pravděpodobně vůbec nedostane. S tím je potřeba počítat předem a zbytečně se nerozčilovat :-)
    2.9.2005 14:04 kavol | skóre: 28
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Mě se ty akce líbí :D
    věž Sony bych nechtěl ani zadarmo :-p
    2.9.2005 16:46 Thaweg | skóre: 16 | blog: Herbatka | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Mě se ty akce líbí :D
    Já bych ji zadarmo bral ;-)
    4.9.2005 22:05 kavol | skóre: 28
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Mě se ty akce líbí :D
    je fakt, že se to vždycky dá prodat nějakýmu naivkovi, co si myslí, že Sony je dobrá značka ;-)

    ... teda nevím, jak v cenový kategorii, která se mi jeví nedosažitelná, takový Sony Colosseum (nebo co teď místo toho vyráběj?) může bejt dobrý, ale cokoliv, co jsme od nich měli do 20 kKč, stálo za prd
    Luboš Doležel (Doli) avatar 2.9.2005 17:54 Luboš Doležel (Doli) | skóre: 98 | blog: Doliho blog | Kladensko
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Mě se ty akce líbí :D
    ...a asi už vůbec ne známé kšunty AIWA.
    Andre avatar 2.9.2005 19:46 Andre | skóre: 3 | blog: andreho_blog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Mě se ty akce líbí :D
    Jo problemy s ctenim CD ve vezich AIWA jsou docela zname..
    Luk avatar 2.9.2005 20:35 Luk | skóre: 47 | blog: Kacířské myšlenky | Kutná Hora
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Mě se ty akce líbí :D
    Jednu stařičkou věž AIWA mám - ještě z dob, kdy používali logo složené z velkých písmen. Od doby, co přešli na malá písmena, působí na mě aiwa nedůvěryhodně (a ani nevím, proč...). Kromě drobných problémů s kazetovou mechanikou s touto věží nebyly nikdy problémy.
    Šifrování je absolutní nutnost a pomáhá chránit před nekalými živly
    3.9.2005 12:19 Jary | skóre: 30 | blog: Jary má blog | Dům
    Rozbalit Rozbalit vše Český sen
    Kouknite se na (prý reality show) český sen 7.9.2005, 21:00 na ČT1.
    .sig virus 3.2_cz: Prosím, okopírujte tento text do vaší patičky. GitHub

    Založit nové vláknoNahoru

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.