abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    dnes 04:33 | IT novinky

    Společnost Espressif (ESP8266, ESP32, …) získala většinový podíl ve společnosti M5Stack, čímž posiluje ekosystém AIoT.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 23:44 | Nová verze

    Byla vydána nová stabilní verze 3.5 svobodného multiplatformního softwaru pro editování a nahrávání zvukových souborů Audacity (Wikipedie). Přehled novinek také na YouTube. Nově lze využívat cloud (audio.com). Ke stažení je oficiální AppImage. Zatím starší verze Audacity lze instalovat také z Flathubu a Snapcraftu.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 16:44 | Zajímavý článek

    50 let operačního systému CP/M, článek na webu Computer History Museum věnovaný operačnímu systému CP/M. Gary Kildall z Digital Research jej vytvořil v roce 1974.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 16:22 | Pozvánky

    Byl zveřejněn program a spuštěna registrace na letošní konferenci Prague PostgreSQL Developer Day, která se koná 4. a 5. června. Na programu jsou 4 workshopy a 8 přednášek na různá témata o PostgreSQL, od konfigurace a zálohování po využití pro AI a vector search. Stejně jako v předchozích letech se konference koná v prostorách FIT ČVUT v Praze.

    TomasVondra | Komentářů: 0
    včera 03:00 | IT novinky

    Po 48 letech Zilog končí s výrobou 8bitového mikroprocesoru Zilog Z80 (Z84C00 Z80). Mikroprocesor byl uveden na trh v červenci 1976. Poslední objednávky jsou přijímány do 14. června [pdf].

    Ladislav Hagara | Komentářů: 6
    včera 02:00 | IT novinky

    Ještě letos vyjde Kingdom Come: Deliverance II (YouTube), pokračování počítačové hry Kingdom Come: Deliverance (Wikipedie, ProtonDB Gold).

    Ladislav Hagara | Komentářů: 3
    21.4. 19:11 | Komunita

    Thunderbird 128, příští major verze naplánovaná na červenec, přijde s nativní podporou Exchange napsanou v Rustu.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 20
    21.4. 04:44 | Komunita

    Byly vyhlášeny výsledky letošní volby vedoucího projektu Debian (DPL, Wikipedie). Novým vedoucím je Andreas Tille.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 7
    21.4. 00:11 | Nová verze

    Po osmi měsících vývoje byla vydána nová verze 0.12.0 programovacího jazyka Zig (GitHub, Wikipedie). Přispělo 268 vývojářů. Přehled novinek v poznámkách k vydání.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    20.4. 23:55 | Pozvánky

    Poslední měsíc byl plný zajímavých akcí, o kterých Vám bastlíři z projektu MacGyver mohou povědět, protože se na ně sami vydali. Kde všude byli, ptáte se? Objevili se na Installfestu, Arduino Day, Hackaday Europe a tajném srazu bastlířů z Twitteru. A z každé akce pro vás mají zajímavé poznatky.

    … více »
    bkralik | Komentářů: 1
    KDE Plasma 6
     (71%)
     (10%)
     (2%)
     (17%)
    Celkem 670 hlasů
     Komentářů: 4, poslední 6.4. 15:51
    Rozcestník

    PS4 slim mod, část 1

    31.3.2018 20:53 | Přečteno: 2537× | Jiné | Výběrový blog | poslední úprava: 31.3.2018 20:56

    Asi jsem blázen, ale pustil jsem se do modding PS4 slim. Vnitřek přesouvám z originálního casu s nulovým místem a chladičem s mizernou účinností a příšernou hlučností do BITFENIX Pridigy M (černá).

    Skříň je určena na mATX desky a na plechu, kam se montuje, je velký otvor pro přístup k backplate CPU. Díky tomu bych měl málo místa na uchycení PS4 desky a stejně se mi nechtělo moc skříň rozvrtávat. Z 2mm plechu jsem si tedu udělal "redukci" z mATX na PS4 slim desku. V plechu jsem také vyřízl flexou díru, z druhé strany desky jsou totiž RAM čipy, na které dám nějaké hliníkové pasivky.

    Ve skříni je na pravé straně plech určený k připnutí 2,5" pevných disků. Na tento plech jsem namontoval zdroj z PS4 a usadil na původním místě. Horní původní plastový díl nechci použít kvůli odvádění tepla (zadní ventilátor + ventilátor na horním radiátoru). Bude to docela nebezbečné, nesmím tam pak strčit ruku, až to bude pod proudem. Možná původní plastový díl provrtám a nakonec ho tam dám, ještě uvidím.

    Chladič na APU jsem zvolil Alphacool Eisbaer s 240mm radiátorem. Na přimontování k desce PS4 použiju původní backplace PS4, AM4 díl připnutý k CPU bloku s provrtanými 2 otvory na rozměr desky. Šrouby použiju dodané s chladičem a ze strany backplatu použiju matičky. Zkoušel jsem to zatím mimo skříň a přítlak vypadá ok i s jen dvěma šrouby a nijak se to nehýbe. Ve finále plánuji přidat mezi matičku a backplate pružinku, ale musím nějakou sehnat. Ta dodaná s chladičem je dlouhá a nechce se mi jí štípat, kdybych to jednou chtěl vyhodit (čti "když to nebude fungovat" :-)) a chladič použít do PC.

    "Redukce" z konektoru pro ventilátor z PS4 na ten počítačový 3pin pro napájení pumpy snad nestojí za zmíňku. Použiju jen 2 vývody (napájení), třetí jsem tam zatím nechal, kdyby to bez něj nechtělo naběhnou kvůli nějaké kontrole otáček ze strany firmwaru. Je potřeba dát pozor, u PS4 jsou prohozeny +12V a GND oproti PC zapojení.

    Ventilátory na radiátoru (no zatím jeden kvůli místu na bluray mechaniku) a zadní ventilátor plánuji napájet ze SATA konektoru, udělám si rozbočku na prodlužce, která povede k pevnému disku přimontovanému na bočnici. Přímo ze zdroje se mi to z 12V větve nechce tahat. Místo rotačního disku tam dám SSD (klidně nějaké pomalejší, co nebude moc drahé, jde mi o hluk, rychlost bude lepší než rotační vždy, jak moc, to mě netrápí). Snad to se dvěma ventilátory utáhne.

    Z Číny mám objednané delší žilové kablíky k mechanice, abych ji do skříně mohl upnout nahoru k tomu určenému místu. Dále mi zbývá sehnat průchozí distanční sloupky (tak 1cm vysoké), 2mm šrouby k přimontování PS4 desky do mATX "redukce". Pak ještě redukci z napájecího konektoru PS4 do počítačového, abych mohl využít prodlužku s konektorem, co je již ve skříni, nechci z ní táhnou kabel ven. Až to nějak dopadne, tak bude pokračování.

           

    Hodnocení: 100 %

            špatnédobré        

    Obrázky

    PS4 slim mod, část 1, obrázek 1 PS4 slim mod, část 1, obrázek 2 PS4 slim mod, část 1, obrázek 3 PS4 slim mod, část 1, obrázek 4 PS4 slim mod, část 1, obrázek 5 PS4 slim mod, část 1, obrázek 6 PS4 slim mod, část 1, obrázek 7 PS4 slim mod, část 1, obrázek 8 PS4 slim mod, část 1, obrázek 9 PS4 slim mod, část 1, obrázek 10 PS4 slim mod, část 1, obrázek 11 PS4 slim mod, část 1, obrázek 12

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    Komentáře

    Vložit další komentář

    Max avatar 1.4.2018 12:18 Max | skóre: 72 | blog: Max_Devaine
    Rozbalit Rozbalit vše Re: PS4 slim mod, část 1
    Pěkný, už se těším na výsledek.
    Zdar Max
    Měl jsem sen ... :(
    xkucf03 avatar 1.4.2018 14:26 xkucf03 | skóre: 49 | blog: xkucf03
    Rozbalit Rozbalit vše Re: PS4 slim mod, část 1
    Místo rotačního disku tam dám SSD (klidně nějaké pomalejší, co nebude moc drahé, jde mi o hluk, rychlost bude lepší než rotační vždy, jak moc, to mě netrápí).

    Jak je to s diskem – to se dá takhle snadno vyměnit a ono si ho to pak naformátuje? Tzn. jde tam dát jakýkoli SATA disk? Jaký je tam souborový systém, jsou tam nějaká zajímavá data? A nezkoušel jsi tam dostat GNU/Linux? :-)

    Mám rád, když se lidé přou, znamená to, že vědí, co dělají, a že mají směr. Frantovo.cz, SQL-DK, Relational pipes
    1.4.2018 15:23 podlesh | skóre: 38 | Freiburg im Breisgau
    Rozbalit Rozbalit vše Re: PS4 slim mod, část 1
    Disk se v PS4 normálně dá měnit a překvapivě to je i normálně "oficiálně" podporováno.

    GNU/Linux samozřejmě oficiálně podporován není, ale různým lidem se to podařilo, takže má Jardík šanci :-)
    Rezza avatar 2.4.2018 00:39 Rezza | skóre: 25 | blog: rezza | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: PS4 slim mod, část 1
    Ano, jde to vymenit opravdu jednoduse a je to na to nachystane. Na kryt jen spravnym smerem zatlacis a pak je tam sachta na jeden sroubek (+4 sroubky na disk do sachty). Ted jsem tam daval terove SSD a je to poznat. Pak si musis stahnout firmware z jejich webu, hodit na flashku do spravneho adresare a zbytek se stane sam. Jen clovek musi vedet jaky soubor stahnout :D. Na jedne strance maji ten jeden stejne pojmenovany soubor PS4UPDATE.PUP v nekolika verzich - od rozdilove aktualizace az po full system. No a samozrejme jsem stahnul ten blby (zdal se me moc maly...) a chybova hlaska je natolik napomocna, ze jsem s tim chvilku bojoval. A to jsem to nedelal poprve.
    11.4.2018 12:41 R223
    Rozbalit Rozbalit vše Re: PS4 slim mod, část 1
    Mozna skoda te diry. Nestalo by za to chladit tz pameti pritm do neho?
    22.9.2020 20:18 lizbee
    Rozbalit Rozbalit vše Re: PS4 slim mod, část 1
    love this site so much fort collins laser hair removal
    22.9.2020 20:19 lizbee
    Rozbalit Rozbalit vše Re: PS4 slim mod, část 1
    love this site so much! salt lake city laser hair removal

    Založit nové vláknoNahoru

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.