abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
AbcLinuxu hledá autory!
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    dnes 19:22 | Nová verze

    Byl vydán AlmaLinux OS 10 s kódovým názvem Purple Lion. Podrobnosti v poznámkách k vydání. Na rozdíl od Red Hat Enterprise Linuxu 10 nadále podporuje x86-64-v2.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 15:11 | Nová verze

    Byl vydán Mozilla Firefox 139.0. Přehled novinek v poznámkách k vydání a poznámkách k vydání pro vývojáře. Řešeny jsou rovněž bezpečnostní chyby. Nový Firefox 139 je již k dispozici také na Flathubu a Snapcraftu.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 10:44 | Komunita

    Byly publikovány výsledky průzkumu mezi uživateli Blenderu uskutečněného v říjnu 2024. Zúčastnilo se více než 7000 uživatelů. Téměř 93 % z nich například používá uživatelské rozhraní v angličtině.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    včera 23:55 | Zajímavý článek

    Lukáš Růžička v článku RamaLama aneb vyháníme lamy na vlastní louku na MojeFedora.cz představuje open source nástroj RamaLama umožňující spouštět jazykové modely v izolovaných OCI kontejnerech, a to bezpečně, bez potřeby mít root přístup k počítači, s podporou GPU či CPU a bez zbytečných obtížností kolem.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 22:55 | Nová verze

    Byl vydán Sublime Text 4 Build 4200. Sublime Text (Wikipedie) je proprietární multiplatformní editor textových souborů a zdrojových kódů. Ke stažení a k vyzkoušení je zdarma. Pro další používání je nutná licence v ceně 99 dolarů. Spolu se Sublime Merge je cena 168 dolarů.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 18:00 | Nová verze

    Multiplatformní open source voxelový herní engine Luanti byl vydán ve verzi 5.12.0. Podrobný přehled novinek v changelogu. Původně se jedná o Minecraftem inspirovaný Minetest v říjnu loňského roku přejmenovaný na Luanti.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 16:11 | Nová verze

    Armbian, tj. linuxová distribuce založená na Debianu a Ubuntu optimalizovaná pro jednodeskové počítače na platformě ARM a RISC-V, ke stažení ale také pro Intel a AMD, byl vydán ve verzi 25.5. Přehled novinek v Changelogu.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 13:00 | Komunita

    Po 25 letech s číslem 329 končí linuxový časopis Linux Format (Wikipedie, reddit, 𝕏).

    Ladislav Hagara | Komentářů: 1
    včera 12:00 | Zajímavý software

    Immich z balíčků open source aplikací FUTO je alternativa k výchozím aplikacím od Googlu a Applu pro správu fotografií a videí. Umožňuje vlastní hosting serveru Immich. Zdrojové kódy jsou k dispozici na GitHubu pod licencí AGPL-3.0.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 5
    včera 02:22 | Nová verze

    Po 9 týdnech vývoje od vydání Linuxu 6.14 oznámil Linus Torvalds vydání Linuxu 6.15. Přehled novinek a vylepšení na LWN.net: první a druhá polovina začleňovacího okna a Linux Kernel Newbies.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    Jaký je váš oblíbený skriptovací jazyk?
     (54%)
     (31%)
     (8%)
     (3%)
     (0%)
     (0%)
     (4%)
    Celkem 133 hlasů
     Komentářů: 11, poslední dnes 15:10
    Rozcestník
    Štítky: není přiřazen žádný štítek


    Vložit další komentář
    24.3.2005 15:25 Robert Krátký | skóre: 94 | blog: Robertův bloček
    Rozbalit Rozbalit vše hmmm
    Právě jsem dojedl... fazole, rejže, mleté maso, zelenina, Tabasco... počítá se to?
    Petr Krčmář avatar 24.3.2005 15:32 Petr Krčmář | skóre: 60 | Liberec
    Rozbalit Rozbalit vše Oběd
    Nejlepší zelenina je maso. Já jsem měl kuře ;-).
    Amatéři postavili Noemovu archu, profesionálové Titanic ...
    24.3.2005 15:32 VícNežNic | skóre: 42 | blog: Spáleniště | Ne dost daleko
    Rozbalit Rozbalit vše Zelený?
    Jsem úplně mimo, co se proboha děje, že bych měl jíst špenát? A navíc už ani nevím co jsem dneska měl, možná by se to dalo zpětným inženýrstvím zjistit ze špinavého nádobí :-)
    Copak toho není dost?
    24.3.2005 15:39 Michal Marek (twofish) | skóre: 55 | blog: { display: blog; } | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zelený?
    Zpětné inženýrství? Doufám, že nemáš digitál! ;-)
    24.3.2005 15:58 unchallenger | skóre: 69 | blog: unchallenger
    Rozbalit Rozbalit vše Zelený
    Podívám se na chleba, možná zezelenal alespoň ten...
    24.3.2005 16:02 kavol
    Rozbalit Rozbalit vše sice nevím, proč špenát, ale ...
    celkem jsem měl dneska v jídelně chuť, dát si brambory, špenát, sázené vejce a kus masa ... jenže ten kus masa jim tam nějak chyběl, takže smůla
    25.3.2005 10:17 Michal Marek (twofish) | skóre: 55 | blog: { display: blog; } | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Slintám
    Blogujte, blogujte, ať ten obrázek zmizí z přehledu blogů, dostávám hlad pokaždé, když ho uvidím :-)
    25.3.2005 10:52 Vlastimil Ott | skóre: 66 | blog: Plastique | Opava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Slintám
    Kuchařka děkuje za pochvalu... :-)
    Práce: Liberix, o.p.s. | Blog: OpensourceBlog.cz | Online kurz Zlatý WordPress
    25.3.2005 12:57 zvovka
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Slintám
    No a dnes je Velký pátek, takže se autor určitě postil;-). PS:Recept by nebyl?
    25.3.2005 14:18 Vlastimil Ott | skóre: 66 | blog: Plastique | Opava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Slintám
    Autor se skoropostil - měl smažák. ;-)

    Recept? Na špenát? Nebo na co konkrétně?
    Práce: Liberix, o.p.s. | Blog: OpensourceBlog.cz | Online kurz Zlatý WordPress
    26.3.2005 14:02 zvovka
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Slintám
    Recept na špenát v té placce, nebo co to je, takhle to neznám. Dík
    26.3.2005 14:18 Vlastimil Ott | skóre: 66 | blog: Plastique | Opava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Slintám

    Normálka, nic složitého.

    Zpěnit cibulku, vhodit rozmrzlý špenát ze sáčku (ne kostku, nestojí obvykle za nic), rozvařit, až je z toho hmota, přidá se rozkvedlané vajíčko s troškou mlíka (samozřejmě se to připraví v hrnku).

    Dochucuje se vegetou a míchá se a míchá - rádo se to přichytává. Po dokončení by tam neměla být voda. Podle chuti se může dát i trochu česneku, ale na obrázku není. ;-)

    Placka byla teď poprvé, obvykle to děláme bez ní. To teď nevím, jak se dělá, ale asi to bude mlíko + vajíčko + hladká mouka čili něco jako těstíčko, kterým se obaluje třeba salám (v těstíčku).

    Placka je hotová hned, na její půlku se dá špenát a přehne se. K tomu volské oko, brambory. Dobrá varianta je taky zapečení s těstovinami (v pečicí misce). Je to rychlé, levné a moc dobré - špenát prostě není jenom ten ze školních jídelen (i když mně vždycky chutnal i tam).

    Práce: Liberix, o.p.s. | Blog: OpensourceBlog.cz | Online kurz Zlatý WordPress

    Založit nové vláknoNahoru

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.