abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
AbcLinuxu hledá autory!
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    včera 22:33 | Nová verze

    Byla vydána beta verze openSUSE Leap 16. Ve výchozím nastavení s novým instalátorem Agama.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 17:44 | Zajímavý článek

    Devadesátková hra Brány Skeldalu prošla portací a je dostupná na platformě Steam. Vyšel i parádní blog autora o portaci na moderní systémy a platformy včetně Linuxu.

    karkar | Komentářů: 0
    včera 12:11 | Humor

    Lidi dělají divné věci. Například spouští Linux v Excelu. Využít je emulátor RISC-V mini-rv32ima sestavený jako knihovna DLL, která je volaná z makra VBA (Visual Basic for Applications).

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    včera 10:44 | IT novinky

    Revolut nabídne neomezený mobilní tarif za 12,50 eur (312 Kč). Aktuálně startuje ve Velké Británii a Německu.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 24
    včera 09:55 | IT novinky

    Společnost Amazon miliardáře Jeffa Bezose vypustila na oběžnou dráhu první várku družic svého projektu Kuiper, který má z vesmíru poskytovat vysokorychlostní internetové připojení po celém světě a snažit se konkurovat nyní dominantnímu Starlinku nejbohatšího muže planety Elona Muska.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    včera 09:33 | IT novinky

    Poslední aktualizací začal model GPT-4o uživatelům příliš podlézat. OpenAI jej tak vrátila k předchozí verzi.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 08:11 | Nová verze

    Google Chrome 136 byl prohlášen za stabilní. Nejnovější stabilní verze 136.0.7103.59 přináší řadu novinek z hlediska uživatelů i vývojářů. Podrobný přehled v poznámkách k vydání. Opraveno bylo 8 bezpečnostních chyb. Vylepšeny byly také nástroje pro vývojáře.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    29.4. 20:55 | Nová verze

    Homebrew (Wikipedie), správce balíčků pro macOS a od verze 2.0.0 také pro Linux, byl vydán ve verzi 4.5.0. Na stránce Homebrew Formulae lze procházet seznamem balíčků. K dispozici jsou také různé statistiky.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    29.4. 16:22 | Nová verze

    Byl vydán Mozilla Firefox 138.0. Přehled novinek v poznámkách k vydání a poznámkách k vydání pro vývojáře. Řešeny jsou rovněž bezpečnostní chyby. Nový Firefox 138 je již k dispozici také na Flathubu a Snapcraftu.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    29.4. 15:55 | Pozvánky

    Šestnáctý ročník ne-konference jOpenSpace se koná 3. – 5. října 2025 v Hotelu Antoň v Telči. Pro účast je potřeba vyplnit registrační formulář. Ne-konference neznamená, že se organizátorům nechce připravovat program, ale naopak dává prostor všem pozvaným, aby si program sami složili z toho nejzajímavějšího, čím se v poslední době zabývají nebo co je oslovilo. Obsah, který vytvářejí všichni účastníci, se skládá z desetiminutových

    … více »
    Zdenek H. | Komentářů: 2
    Jaký filesystém primárně používáte?
     (58%)
     (1%)
     (9%)
     (21%)
     (4%)
     (1%)
     (2%)
     (0%)
     (1%)
     (3%)
    Celkem 496 hlasů
     Komentářů: 19, poslední včera 11:32
    Rozcestník
    Štítky: není přiřazen žádný štítek

    Vložit další komentář
    24.3.2005 15:25 Robert Krátký | skóre: 94 | blog: Robertův bloček
    Rozbalit Rozbalit vše hmmm
    Právě jsem dojedl... fazole, rejže, mleté maso, zelenina, Tabasco... počítá se to?
    Petr Krčmář avatar 24.3.2005 15:32 Petr Krčmář | skóre: 60 | Liberec
    Rozbalit Rozbalit vše Oběd
    Nejlepší zelenina je maso. Já jsem měl kuře ;-).
    Amatéři postavili Noemovu archu, profesionálové Titanic ...
    24.3.2005 15:32 VícNežNic | skóre: 42 | blog: Spáleniště | Ne dost daleko
    Rozbalit Rozbalit vše Zelený?
    Jsem úplně mimo, co se proboha děje, že bych měl jíst špenát? A navíc už ani nevím co jsem dneska měl, možná by se to dalo zpětným inženýrstvím zjistit ze špinavého nádobí :-)
    Copak toho není dost?
    24.3.2005 15:39 Michal Marek (twofish) | skóre: 55 | blog: { display: blog; } | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zelený?
    Zpětné inženýrství? Doufám, že nemáš digitál! ;-)
    24.3.2005 15:58 unchallenger | skóre: 69 | blog: unchallenger
    Rozbalit Rozbalit vše Zelený
    Podívám se na chleba, možná zezelenal alespoň ten...
    24.3.2005 16:02 kavol
    Rozbalit Rozbalit vše sice nevím, proč špenát, ale ...
    celkem jsem měl dneska v jídelně chuť, dát si brambory, špenát, sázené vejce a kus masa ... jenže ten kus masa jim tam nějak chyběl, takže smůla
    25.3.2005 10:17 Michal Marek (twofish) | skóre: 55 | blog: { display: blog; } | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Slintám
    Blogujte, blogujte, ať ten obrázek zmizí z přehledu blogů, dostávám hlad pokaždé, když ho uvidím :-)
    25.3.2005 10:52 Vlastimil Ott | skóre: 66 | blog: Plastique | Opava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Slintám
    Kuchařka děkuje za pochvalu... :-)
    Práce: Liberix, o.p.s. | Blog: OpensourceBlog.cz | Online kurz Zlatý WordPress
    25.3.2005 12:57 zvovka
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Slintám
    No a dnes je Velký pátek, takže se autor určitě postil;-). PS:Recept by nebyl?
    25.3.2005 14:18 Vlastimil Ott | skóre: 66 | blog: Plastique | Opava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Slintám
    Autor se skoropostil - měl smažák. ;-)

    Recept? Na špenát? Nebo na co konkrétně?
    Práce: Liberix, o.p.s. | Blog: OpensourceBlog.cz | Online kurz Zlatý WordPress
    26.3.2005 14:02 zvovka
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Slintám
    Recept na špenát v té placce, nebo co to je, takhle to neznám. Dík
    26.3.2005 14:18 Vlastimil Ott | skóre: 66 | blog: Plastique | Opava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Slintám

    Normálka, nic složitého.

    Zpěnit cibulku, vhodit rozmrzlý špenát ze sáčku (ne kostku, nestojí obvykle za nic), rozvařit, až je z toho hmota, přidá se rozkvedlané vajíčko s troškou mlíka (samozřejmě se to připraví v hrnku).

    Dochucuje se vegetou a míchá se a míchá - rádo se to přichytává. Po dokončení by tam neměla být voda. Podle chuti se může dát i trochu česneku, ale na obrázku není. ;-)

    Placka byla teď poprvé, obvykle to děláme bez ní. To teď nevím, jak se dělá, ale asi to bude mlíko + vajíčko + hladká mouka čili něco jako těstíčko, kterým se obaluje třeba salám (v těstíčku).

    Placka je hotová hned, na její půlku se dá špenát a přehne se. K tomu volské oko, brambory. Dobrá varianta je taky zapečení s těstovinami (v pečicí misce). Je to rychlé, levné a moc dobré - špenát prostě není jenom ten ze školních jídelen (i když mně vždycky chutnal i tam).

    Práce: Liberix, o.p.s. | Blog: OpensourceBlog.cz | Online kurz Zlatý WordPress

    Založit nové vláknoNahoru

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.