abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
AbcLinuxu hledá autory!
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    včera 21:11 | IT novinky

    Na dnešní akci Made by Google 2025 (YouTube) byly představeny telefony Pixel 10 s novým čipem Google Tensor G5 a novými AI funkcemi, hodinky Pixel Watch 4 a sluchátka Pixel Buds 2a.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 11
    včera 14:11 | Nová verze

    The Document Foundation oznámila vydání nové major verze 25.8 svobodného kancelářského balíku LibreOffice. Podrobný přehled nových vlastností i s náhledy v poznámkách k vydání (cs) a také na Youtube a PeerTube.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 12
    včera 04:00 | Nová verze

    Zeek (Wikipedie), původně Bro, byl vydán v nové major verzi 8.0.0. Jedná se o open source platformu pro analýzu síťového provozu. Vyzkoušet lze online.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    19.8. 23:55 | Zajímavý software

    Emacs na stříhání videa? Klidně.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 7
    19.8. 15:55 | Nová verze

    Byl vydán Mozilla Firefox 142.0. Přehled novinek v poznámkách k vydání a poznámkách k vydání pro vývojáře. Řešeny jsou rovněž bezpečnostní chyby. Nový Firefox 142 je již k dispozici také na Flathubu a Snapcraftu.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    19.8. 13:22 | Zajímavý článek

    Python Developers Survey 2024, výsledky průzkumu mezi vývojáři v Pythonu organizovaném Python Software Foundation ve spolupráci se společností JetBrains v říjnu a listopadu loňského roku. Zúčastnilo se 30 tisíc vývojářů z 200 zemí. Linux používá 59 % z nich.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    19.8. 04:00 | Zajímavý článek

    Farid Abdelnour se v příspěvku na blogu rozepsal o novinkám v nejnovější verzi 25.08.0 editoru videa Kdenlive (Wikipedie). Ke stažení také na Flathubu.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 3
    19.8. 01:55 | Nová verze

    Byla vydána nová verze 2.51.0 distribuovaného systému správy verzí Git. Přispělo 91 vývojářů, z toho 21 nových. Přehled novinek v příspěvku na blogu GitHubu a v poznámkách k vydání.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    19.8. 01:33 | Zajímavý článek

    Po roce bylo vydáno nové číslo magazínu Phrack: Phrack 72.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 4
    18.8. 19:33 | Pozvánky

    OpenSSL Corporation zve na den otevřených dveří ve středu 20. srpna v Brně a konferenci OpenSSL od 7. do 9. října v Praze.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 6
    Pro otevření více webových stránek ve webovém prohlížečí používám
     (77%)
     (13%)
     (6%)
     (0%)
     (3%)
     (0%)
    Celkem 31 hlasů
     Komentářů: 5, poslední dnes 07:29
    Rozcestník
    Štítky: není přiřazen žádný štítek

    Je Zelený čtvrtek

    24.3.2005 15:20 | Fotoblog | poslední úprava: 22.6.2005 21:29

    Dneska je Zelený čtvrtek, měli jste špenát? Já ano... :-)

           

    Hodnocení: -

    zatím nehodnoceno
            špatnédobré        

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    Komentáře

    Vložit další komentář

    24.3.2005 15:25 Robert Krátký | skóre: 94 | blog: Robertův bloček
    Rozbalit Rozbalit vše hmmm
    Právě jsem dojedl... fazole, rejže, mleté maso, zelenina, Tabasco... počítá se to?
    Petr Krčmář avatar 24.3.2005 15:32 Petr Krčmář | skóre: 60 | Liberec
    Rozbalit Rozbalit vše Oběd
    Nejlepší zelenina je maso. Já jsem měl kuře ;-).
    Amatéři postavili Noemovu archu, profesionálové Titanic ...
    24.3.2005 15:32 VícNežNic | skóre: 42 | blog: Spáleniště | Ne dost daleko
    Rozbalit Rozbalit vše Zelený?
    Jsem úplně mimo, co se proboha děje, že bych měl jíst špenát? A navíc už ani nevím co jsem dneska měl, možná by se to dalo zpětným inženýrstvím zjistit ze špinavého nádobí :-)
    Copak toho není dost?
    24.3.2005 15:39 Michal Marek (twofish) | skóre: 55 | blog: { display: blog; } | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zelený?
    Zpětné inženýrství? Doufám, že nemáš digitál! ;-)
    24.3.2005 15:58 unchallenger | skóre: 69 | blog: unchallenger
    Rozbalit Rozbalit vše Zelený
    Podívám se na chleba, možná zezelenal alespoň ten...
    24.3.2005 16:02 kavol
    Rozbalit Rozbalit vše sice nevím, proč špenát, ale ...
    celkem jsem měl dneska v jídelně chuť, dát si brambory, špenát, sázené vejce a kus masa ... jenže ten kus masa jim tam nějak chyběl, takže smůla
    25.3.2005 10:17 Michal Marek (twofish) | skóre: 55 | blog: { display: blog; } | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Slintám
    Blogujte, blogujte, ať ten obrázek zmizí z přehledu blogů, dostávám hlad pokaždé, když ho uvidím :-)
    25.3.2005 10:52 Vlastimil Ott | skóre: 66 | blog: Plastique | Opava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Slintám
    Kuchařka děkuje za pochvalu... :-)
    Práce: Liberix, o.p.s. | Blog: OpensourceBlog.cz | Online kurz Zlatý WordPress
    25.3.2005 12:57 zvovka
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Slintám
    No a dnes je Velký pátek, takže se autor určitě postil;-). PS:Recept by nebyl?
    25.3.2005 14:18 Vlastimil Ott | skóre: 66 | blog: Plastique | Opava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Slintám
    Autor se skoropostil - měl smažák. ;-)

    Recept? Na špenát? Nebo na co konkrétně?
    Práce: Liberix, o.p.s. | Blog: OpensourceBlog.cz | Online kurz Zlatý WordPress
    26.3.2005 14:02 zvovka
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Slintám
    Recept na špenát v té placce, nebo co to je, takhle to neznám. Dík
    26.3.2005 14:18 Vlastimil Ott | skóre: 66 | blog: Plastique | Opava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Slintám

    Normálka, nic složitého.

    Zpěnit cibulku, vhodit rozmrzlý špenát ze sáčku (ne kostku, nestojí obvykle za nic), rozvařit, až je z toho hmota, přidá se rozkvedlané vajíčko s troškou mlíka (samozřejmě se to připraví v hrnku).

    Dochucuje se vegetou a míchá se a míchá - rádo se to přichytává. Po dokončení by tam neměla být voda. Podle chuti se může dát i trochu česneku, ale na obrázku není. ;-)

    Placka byla teď poprvé, obvykle to děláme bez ní. To teď nevím, jak se dělá, ale asi to bude mlíko + vajíčko + hladká mouka čili něco jako těstíčko, kterým se obaluje třeba salám (v těstíčku).

    Placka je hotová hned, na její půlku se dá špenát a přehne se. K tomu volské oko, brambory. Dobrá varianta je taky zapečení s těstovinami (v pečicí misce). Je to rychlé, levné a moc dobré - špenát prostě není jenom ten ze školních jídelen (i když mně vždycky chutnal i tam).

    Práce: Liberix, o.p.s. | Blog: OpensourceBlog.cz | Online kurz Zlatý WordPress

    Založit nové vláknoNahoru

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.