abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    dnes 15:55 | Nová verze

    Byl vydán TrueNAS SCALE 24.04 “Dragonfish”. Přehled novinek této open source storage platformy postavené na Debianu v poznámkách k vydání.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 13:44 | IT novinky

    Oznámeny byly nové Raspberry Pi Compute Module 4S. Vedle původní 1 GB varianty jsou nově k dispozici také varianty s 2 GB, 4 GB a 8 GB paměti. Compute Modules 4S mají na rozdíl od Compute Module 4 tvar a velikost Compute Module 3+ a předchozích. Lze tak provést snadný upgrade.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 04:44 | Nová verze

    Po roce vývoje od vydání verze 1.24.0 byla vydána nová stabilní verze 1.26.0 webového serveru a reverzní proxy nginx (Wikipedie). Nová verze přináší řadu novinek. Podrobný přehled v souboru CHANGES-1.26.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 04:33 | Nová verze

    Byla vydána nová verze 6.2 živé linuxové distribuce Tails (The Amnesic Incognito Live System), jež klade důraz na ochranu soukromí uživatelů a anonymitu. Přehled změn v příslušném seznamu. Tor Browser byl povýšen na verzi 13.0.14.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 04:22 | Nová verze

    Byla vydána nová verze 30.0.0 frameworku pro vývoj multiplatformních desktopových aplikací pomocí JavaScriptu, HTML a CSS Electron (Wikipedie, GitHub). Chromium bylo aktualizováno na verzi 124.0.6367.49, V8 na verzi 12.4 a Node.js na verzi 20.11.1. Electron byl původně vyvíjen pro editor Atom pod názvem Atom Shell. Dnes je na Electronu postavena celá řada dalších aplikací.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 1
    dnes 04:11 | Nová verze

    Byla vydána nová verze 9.0.0 otevřeného emulátoru procesorů a virtualizačního nástroje QEMU (Wikipedie). Přispělo 220 vývojářů. Provedeno bylo více než 2 700 commitů. Přehled úprav a nových vlastností v seznamu změn.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 23:22 | IT novinky

    Evropský parlament dnes přijal směrnici týkající se tzv. práva spotřebitele na opravu. Poslanci ji podpořili 584 hlasy (3 bylo proti a 14 se zdrželo hlasování). Směrnice ujasňuje povinnosti výrobců opravovat zboží a motivovat spotřebitele k tomu, aby si výrobky nechávali opravit a prodloužili tak jejich životnost.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 4
    včera 16:11 | Nová verze

    Bylo oznámeno (cs) vydání Fedora Linuxu 40. Přehled novinek ve Fedora Workstation 40 a Fedora KDE 40 na stránkách Fedora Magazinu. Současně byl oznámen notebook Slimbook Fedora 2.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 18
    včera 13:44 | Upozornění

    ČTK (Česká tisková kancelář) upozorňuje (X), že na jejím zpravodajském webu České noviny byly dnes dopoledne neznámým útočníkem umístěny dva smyšlené texty, které nepocházejí z její produkce. Jde o text s titulkem „BIS zabránila pokusu o atentát na nově zvoleného slovenského prezidenta Petra Pelligriniho“ a o údajné mimořádné prohlášení ministra Lipavského k témuž. Tyto dezinformace byly útočníky zveřejněny i s příslušnými notifikacemi v mobilní aplikaci Českých novin. ČTK ve svém zpravodajském servisu žádnou informaci v tomto znění nevydala.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 26
    včera 13:33 | Komunita

    Byla založena nadace Open Home Foundation zastřešující více než 240 projektů, standardů, ovladačů a knihoven (Home Assistant, ESPHome, Zigpy, Piper, Improv Wi-Fi, Wyoming, …) pro otevřenou chytrou domácnost s důrazem na soukromí, možnost výběru a udržitelnost.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    KDE Plasma 6
     (72%)
     (9%)
     (2%)
     (17%)
    Celkem 717 hlasů
     Komentářů: 4, poslední 6.4. 15:51
    Rozcestník
    Štítky: není přiřazen žádný štítek

    Životné poistenie - čo si o ňom myslíte?

    28.11.2005 10:27 | Přečteno: 1888× | to su Veci

    Vrámci ošiaľu okolo povinného poistenia áut, som sa začal trocha zaujímať aj o iné poisťovacie produkty. Konkrétne životné poistenie. Aký je Váš názor naň? Máte/nemáte/nechcete ani vidieť/chválite do nebies?

    Asi podobne ako vačšina z čitateľov abíčka som človek, čo sa nenechá ovplyňovať reklamou, či sladkými rečami poisťovacieho agenta. Na druhej strane môj príjem tvorí podstatnú časť príspevkov do rodinného rozpočtu. Ak by ma zajtra zabilo auto, tak dopad na zabezpečenie detí by mohol byť dosť nepríjemný. Jedna poisťovacia agentka mi povedala: ak by ste mali doma tlačiarničku na peniaze, z ktorej každý týždeň vylezie niekoľko tisíc korún, tak by ste si ju poistili nie? Myslím, že je to zaujímavý pohľad na vec. V princípe si myslím, že "nejakú" poistku by som asi mal mať.

    Na druhej strane poisťovať sa kvôli tomu, aby som denne dostal 100 korún v prípade, že si zlomím ruku a budem mesiac práceneschopný - to mi pripadá ako blbosť. Pri súčasnom stave životného prostredia a životného štýlu je celkom reálne, že zomriem na rakovinu alebo infarkt. Ale poisťovať si transplantáciu obličiek - to nepovažujem za reálne.

    Tak ako? Aké percento príjmu je podľa vás primerané vrážať do poistky? Aké typy poistiek sú podľa vás zaujímavé a ktoré sú o ničom?        

    Hodnocení: -

    zatím nehodnoceno
            špatnédobré        

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    Komentáře

    Vložit další komentář

    28.11.2005 11:13 Zdeněk Štěpánek | skóre: 57 | blog: uz_mam_taky_blog | varnsdorf
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Životné poistenie - čo si o ňom myslíte?
    Zdravim

    1) Zkus se zeptat NEZAVISLEHO financniho maklere. Muzu doporucit spolecnost OVB Finance, nevim ale jestli působí i na slovensku. S jedním jejich člověkem se tak trochu známe, jsme ze stejného města a zatím my vždy dobře poradil a jsme přesvědčen že je nestranný. Samozřejmě je to můj názor, jiní lidí mají na OVB jiný názor.

    2) Onen makléř OVB mi doporučil spiření u Generalli. Je to nejaky produkt, ktery spravuje genberalli, ale ridi ho snad primo OVB, nebo proste nejaka jina skupina nez generalli. Je to investice do smisenych fondu, par let penizky prodelavaji (asi to tak musi byt) a pak se to otoci a zacnou vydelavat kolem 6-10%. Jednou za cas muzes do toho sahnout a cast penez vybrat. No a tenhle financni produkt je taky mimojine zivotni pojisteni. Soucasti muze byt i klasicka nesporici urazova pojistka.

    Urcite bych doporucil neco, co je sporici. Strkat penize do chrtanu obrovske financni zrude by se mi tedy nechtelo. Oni na tom vydelavaji sva procenta a me jich taky par zbyde. Za komancu byla vynikajici sporici urazova pojistka. Dnes je taky, ale az od 600 vyse, coz je hodne penez (pro me). Mozna take neni od veci vzit balik penez, treba 20kKc (dle jejich tabulek) a dat to jako jednorazovy vklad.

    Zdenek
    www.pirati.cz - s piráty do parlamentu i jinam www.gavanet.org - czfree varnsdorf
    Luk avatar 28.11.2005 13:15 Luk | skóre: 47 | blog: Kacířské myšlenky | Kutná Hora
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Životné poistenie - čo si o ňom myslíte?
    Je tu jedna zásadní věc - a to, jestli ten konkrétní produkt je nebo není daňově uznatelný. Životní pojištění je totiž do určité výše odpočitatelnou položkou od daňového základu. Ale musí být splněny určité podmínky (jako cílový věk a délka trvání).
    Šifrování je absolutní nutnost a pomáhá chránit před nekalými živly
    28.11.2005 14:26 rastos | skóre: 62 | blog: rastos
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Životné poistenie - čo si o ňom myslíte?
    To je pravda. Ale je to vec, ktorá je stanovená zákonom. A zákony sa menia. V dnešnej dobe sa poistenie uzatvára na dlhú dobu. Bežne 30 rokov a viac. Keď si predstavím, ako sa zmenili podmienky na poskytovanie štátnej prémie pre stavebné sporenie, tak považujem za odvážne domnievať sa, že daňové úľavy budú po 10 rokoch také isté ako sú teraz. Daňové úľavy môžu byť zaujímavé, ale postaviť na nich rozhodnutie ... to nie je podľa mňa správne.
    28.11.2005 12:46 Randy
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Životné poistenie - čo si o ňom myslíte?
    Hlavně si uvědom, že pojišťovací agentka ti řekne cokoliv, jen aby ses jí upsal. A takových přirovnání - jako s tou tiskárničkou na peníze - jí do hlavy nalili mnohem víc. Pojišťovnictví moc nerozumím, ale jedno vím jistě - když ptáčka lapají, pěkně mu zpívají. Při uzavírání smlouvy se vše jeví jako perfektní, ale když má pojišťovna něco vyplatit, tak se najednou objeví spousta zádrhelů. Např. když tě auto přejede a zabije, tak pozůstalí opravdu dostanou tučnou sumu. Ale když tě jen zmrzačí, tak třeba nedostanou vůbec nic, i když rodina bude bez živitele stejně jako v prvním případě.
    Luk avatar 28.11.2005 13:12 Luk | skóre: 47 | blog: Kacířské myšlenky | Kutná Hora
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Životné poistenie - čo si o ňom myslíte?
    O svých zkušenostech s pojištěním tu před časem vyprávěl Leoš. Myslím, že by nebylo úplně od věci si to přečíst.
    Šifrování je absolutní nutnost a pomáhá chránit před nekalými živly
    28.11.2005 14:41 rastos | skóre: 62 | blog: rastos
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Životné poistenie - čo si o ňom myslíte?
    Správne. Link.
    28.11.2005 14:22 rastos | skóre: 62 | blog: rastos
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Životné poistenie - čo si o ňom myslíte?
    Např. když tě auto přejede a zabije, tak pozůstalí opravdu dostanou tučnou sumu. Ale když tě jen zmrzačí, tak třeba nedostanou vůbec nic, i když rodina bude bez živitele stejně jako v prvním případě.

    Čítal som si všeobecné zmluvné podmienky k jednému takému produktu. Nie celé, ale zaujalo ma čo sa myslí pod pojmom "poistná udalosť - infarkt". Prirodzene, nie je infartk ako infarkt. Mal som pocit, že v tej zmluve je slovne popísané, ako musí vyzerať krivka EKG (div že tam nebolo napísané pod akým uhlom ako dlho stúpa a klesá) a výsledky ďalších meraní, na to aby to bolo uznané ako infarkt. Celkom jednoznačne to človek, ktorý nie je kardiológ nemá šancu pochopiť. Ako môžu odo mňa očakávať, že podpíšem zmluvu, v ktorej sú state, ktorým nerozumiem ani zbla?

    Videl som, ale aj produkt pri ktorom tam človek vrazí na začiatku vyššiu sumu, keď sa to rozhodnem zrušiť, tak dostanem naspäť to čo som ta vrazil plus aspoň 3 percentný úrok. Ak zomriem, dostane moja rodina to čo som tam vrazil, plus úrok, plus poistnú sumu. Tá môže byť napr. tak veľká, ako to čo som tam vrazil. Nie sú v tom žiadne úrazy, náhrady ušlého zisku, nič podobné. Buď som mŕtvy, alebo nie. Moc tam nie je kam uhnúť. Pripadá mi to lepšie ako bežný hlúpy účet v banke.

    vencour avatar 28.11.2005 13:14 vencour | skóre: 56 | blog: Tady je Vencourovo | Praha+západní Čechy
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Životné poistenie - čo si o ňom myslíte?

    Naštěstí spoluhráč ze sportovního oddílu do "toho" dělá taky, tak mi "namíchal" Důchodové pojištění s garantovanou dobou výplaty, když se mi něco stane, tak to rodina dostane celé najednou, pokud to přežiju, tak mám dostat invalidní důchod. Když dožiju konce, dostanu to naspořené. Životní pojištění mi nutil taky, ale na to jsem si nedokázal dát peníze na stranu (rád bych ho, ale nějak na něj nezbývá).

    Ty nejhlubší objevy nečekají nutně za příští hvězdou. Jsou uvnitř nás utkány do vláken, která nás spojují, nás všechny.
    28.11.2005 14:00 Tom.š Ze.le.in | skóre: 21 | blog: tz
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Životné poistenie - čo si o ňom myslíte?
    Když jsem se o tom před časem bavil s kolegy - pojistnými matematiky, tak je nikdo z nich neměl a neplánoval. Což samozřejmě nic nedokazuje, ale možná něco naznačí.
    rou7 avatar 28.11.2005 14:35 rou7 | skóre: 12 | Kutná Hora
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Životné poistenie - čo si o ňom myslíte?
    nevim jak to presne napsat, ale:

    kdyz jsem byl sam, tedy bez rodinky, tak mi bylo jedno jaky mam zivotni pojisteni. mel jsem neco na 20000 pri umrti a to snad na pohreb stacilo. ted mam takvou zivotni pojistku, ktera mi zarucuje dostatecny financni obnos na zajisteni pritelkyne a ditete i po moji smrti.

    reakce na komentare vyse: pokud se mi neco stane tak na to mam urazovou pojistku, ktera mi se svym plnenim zajistuje v pripade urazu taky celkem slusnou castku.

    nevim co dal psat, bo bych se do toho mohl nejak zamotat a to nechci. na to mam financniho poradce ;]
    OndraZX avatar 28.11.2005 17:06 OndraZX | skóre: 27 | blog: OndraZX | Frydek-Mistek
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Životné poistenie - čo si o ňom myslíte?
    Pojisteny ma byt zivitel rodiny, jak se vam neco stane rodina musi aspon 1 rok z pojistky prezit, nez se vzpamatuje a najde si jiny prijem. Jeslize mate ale uspory, nebo dobre vydelavajici manzelku tak to neni nutne. Pojistovat deti je blbost - v pripade jejich umrti vam to nepomuze a penize vam jsou na nic.
    28.11.2005 18:39 !
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Životné poistenie - čo si o ňom myslíte?
    Pokud máš koho zajišťovat, zejména děti, tak je životní pojištění více méně nepostradatelné. Výhodou je, že o ty peníze nepřijdeš, ať se dožíješ pojistného plnění a nebo ne. V nejhorším případě jej můžeš vždy zrušit, po cca třech letech se ti vrátí to co jsi do toho dal, po delší době už dostaneš víc. A pokud se něco stane pak každá koruna přijde vhod. Pokud uvedeš dítě jako osobu, které to má být vyplaceno, tak často v případě že se ti něco stane, placení přebírá stát/pojišťovna, a vyplaceno to bude az po době na kterou to bylo uzavíráno a dá se najít spousta dalších výhod. Navíc po dvou letech od uzavření smíš spáchat i sebevraždu ;-)
    29.11.2005 07:09 rastos | skóre: 62 | blog: rastos
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Životné poistenie - čo si o ňom myslíte?
    Výhodou je, že o ty peníze nepřijdeš, ať se dožíješ pojistného plnění a nebo ne.

    Ako som zistil, tak to nemusí byť pravda. Ako jeden z prvých produktov mi ponúkali jeden, pri ktorom by som tam do dôchodkového veku navkladal vyše 800000, pričom vyplatené by som dostal niečo okolo 130000. Jednu osminu!

    29.11.2005 07:48 !
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Životné poistenie - čo si o ňom myslíte?
    kdyz budes mit, ciste zivotni pojisteni, tak vzdy dostanes vic a nikdy o to neprijdes. nesmis si porizovat hybridy... ver mi vim co rikam
    3.12.2013 12:16 dominika
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Životné poistenie - čo si o ňom myslíte?
    nejlepší je to srovnat na srovnávači. napr. www.inpojisteni.cz - poradí, vysvětlí, paráda

    Založit nové vláknoNahoru

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.